Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lis 2007, 08:57 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2007
HP: 0
A więc tak.. mam sollomate opalo, małe skille :) , pixie arm, i ta apteczke vit 1~ czy coś takiego. Gdzie powinienem się wybrać i na jakie moby?

Pozdr

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lis 2007, 11:06 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Polecam atlas island. SÄ… tam daikiby, exarosaury i snable.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lis 2007, 15:30 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2007
A czy możesz mi przybliżyć gdzie ta wyspa się znajduje? I tak pewnie nie wyjde na + z tych polowań :( .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lis 2007, 21:14 
Mediocre
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 93
Society: Wolny Człowiek
Nick w grze: Maddox Lantra
Atlas Heven znajduje siÄ™ na dalekim N od PA A nawet troszke na NE zobacz sobie na mapie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lis 2007, 21:30 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Strona główna ->dział "mapy"->mapa Eudorii->TP Atlas Haven.

Już dziś przyłącz się do akcji: "Daj początkującemu wędkę zamiast ryby"
:P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lis 2007, 22:27 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2007
Emhhhmm... ta akcja jest sprzeczna z moimi przekonaniami, gdy myślę niszcze samego siebie. No ale żeby nie robić oftopa powiem, że gdy poszedłem w to miejsce po wystrzelaniu 500 ammo zdobyłem z itemów sprzedając w tt 2,8 PED. Pocieszający jest fakt że wbiłem troche skilli :) .
Pozdr

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lis 2007, 22:57 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Ale ja wcale zysków nie obiecywałem. Napisałem tylko że to dobre miejsce. Jak już wybierasz się na hunt to zabieraj ze sobą więcej niż 500 sztuk amunicji bo z tą ilością to raczej nic nie zwojujesz.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lis 2007, 00:20 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Dawid19791 napisał(a):
Ale ja wcale zysków nie obiecywałem. Napisałem tylko że to dobre miejsce. Jak już wybierasz się na hunt to zabieraj ze sobą więcej niż 500 sztuk amunicji bo z tą ilością to raczej nic nie zwojujesz.

To sie ciesz, niektórzy jak ida na hunta na 500 ped ammo to wracaja z polową tego w loocie, dlatego ciesz sie ze masz AŻ tak duzo :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lis 2007, 19:04 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2007
Nie mówiłem przecież że oczekuję jakiegoś super loota i zysku. I tak było nienajgorzej w porównaniu do Camp Phoenix.

Pozdr

Edit: Żeby nie zakładać nowego tematu mam pytanie:
Czy jeśli mam np 100 skilla w sweat gathering częściej udaje mi się wyssać pot z moba niż gdybym miał 1 skilla? Do czego służą skille np. Agillity, Courage itp. itd, czy każdy taki skill daje coś naszemu avatarowi? Czy to tylko dla picu? :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lis 2007, 22:04 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Co do sweat gathering:
http://www.entropiauniverse.pl/viewtopi ... 1be0bf2e83

Ew: ( http://www.entropiauniverse.pl/search.p ... 1be0bf2e83 )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lis 2007, 00:03 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Na temat skili mozesz poczytac na stronie www.entropedia.info :>

A Agility daje to,ze szybciej biegasz ;) Atrybuty (attributes) nie sa ''skillami'' w doslownym tego slowa znaczeniu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lis 2007, 09:28 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
Powiem jak ja zaczynałem z opalo:

1. Opalo i full pixel na Daikiby na N od Port Atlantis, czasem exo k. argus. Rundki po 50-100ped. Raczej traciłem, ale wolno.
2. BreerM1 +rascal na Cornundacaudy(krewetki) mature na N od fort argus. Rundki po 50-100. Najczęściej traciłem, ale nie duzo.
2. BreerM2 (+eamp12 lub bez) dalej na krewetkach i dalej straty. Rundki po 75-100ped.
3. BreerM3 (+eamp12 częściej bez) dalej na krewetkach i dalej straty, Rundki po 75-100ped.
4. RikerUL1 +A103(amp trochę za duży ale traci się tylko 0.5dam) + Kobold (części znalazłem na krewetkach i snarksnotach. Rundy po 100-150 na feffoidach na SE od Camp Phoenix. Na początku straty ale coraz lepiej idzie. Pojawiają się pierwsze globy - korssy które sprzedaje po 150%. Max mob to Raider .. no z warriorem też się da wygrać.
5. RikerUL2+A103+Kobold - to już lepiej się sprawdza, nie traci się dużo życia, powalić moge Beserkera. Hunt na 1 ampa czyli około 100ped.
6. RikerUL3+A103+Kobold - oczywiście lepszy damage, itd, ale problemem moze byc, że UL3 trochę trudniej kupić i często musialem biegać z UL2.
7. ..przymierzam się do Breer M4A ale jeszcze troche brakuje poziomów. Jak dobije je to może zmienie moba i pancerz. Wartałoby też zainwestować w lepszego Ampa, ale to już spory wydatek. Ale jeśli będzie szło tak dobrze jak teraz to i jego zakupie.

Do tej pory miałem ok 15 globów z feffów 50-122ped , same Korssy i 3 globy 55-77ped w drużynie. Poluje 1-2 rundki dziennie.
Rifle około 2500.
Zacząłem ... koło avatara jest chyba data dołączenia.

pozdrawiam i powodzenia.
Nie traktuj tego jako poradnik. Jestem newbie, pokierowany co prawda przez mentora, ale newbie.

PS E-AMP to syf ;) przeważnie leżał w storage...trzeba bylo słuchac mentora :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lis 2007, 09:48 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Jeśli chodzi o dobór mobów to nie mam zastrzeżeń ale co do broni to mam kilka uwag. Na Rikera UL1 amp omegaton a103 wcale nie jest za duży wystarczy policzyć eco dla a102 i a103. Riker UL2 i Riker UL3 nadają się tylko na sprzedaż np. żeby używać UL3 to powinien mieć markup 125% a bez problemu sprzedałem wczoraj 2 takie za 151%. Alternatywą są jedynie pistolety M2100, Breer P1a, P2a, P3a Korss H380 i H400 z odpowiednimi ampami oczywiście.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lis 2007, 19:58 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2007
Thx za odpowiedzi. Teraz znowu będe musiał trochę posweatować żeby zdobyć pieniążki na ammo.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lis 2007, 04:13 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 118
Society: Kingsajz
Nick w grze: Bulber Boo Zembula
proponuje polowanko na snark snoty i plumatergusy na SW od argus byly czasy ze calkiem mi niezle sypaly a jesli chodzi o sweatowanie to zanim otworzysz ogien to sweatuj moba zanim na ciebie nie ruszy zawsze odrobine niwelujesz tym straty (oczywiscie jezeli nie szkoda ci czasu) a polowanko na tego typu moby (czytaj cieniasy) to moim zdaniem oplacaja sie od conajmniej jednego ampa a101 czyli cos okolo 5k ammo moze warto zastanowic sie czy nie przeznaczyc 100 PLN na zakup pedziorow od kogos z forum albo w jakis oficjalny sposob (oficjalnie jak zapewne wiekszosc forumowiczow potwierdzi zwieksza prawdopodobienstwo lepszego lootu) osobiscie polecam u-kash jak wplacisz przed poludniem masz pedy tego samego dnia wtedy mozesz zainwestowac w apteczke i ampa ktore w wydatny sposob pomoga ci w huncie

jasli nie dyponujesz taka kasa czyli ammo zedu 500- 1000 sztuk to zdecydowanie Atlas i snable za kazdym razem sweatujac zanim nie zaatakuje w sumie to mozna jeszcze sprobowac Fort Troy tam sa daikiby i exarosaury ale na W kreca sie Foule a z twoimi skillami to moze byc bez apteczki problem

jeszcze kwestia SG im masz wiecej tym czesciej cos wyciagasz - jak ja sweatuje z kims kto ma znacznie mniej ode mnie SG ( ja mam aktualnie 1k bez 3-ch ) to lwia czesc z moba zasysam ja ( czyli jak np da sie moba pociagnac 3 razy ja sciagam 2 a czasem nawet 3)

ale sie rozpisalem :P

pozdrawiam i zycze powodzenia

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lis 2007, 09:53 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2007
Dzięki. A macie jakieś porady jak sweatować? Czytałem poradniki, w jednym nie było napisane jak sweatować tylko na czym to polega, w drugim pisało żeby sweatować moba aż nie padniesz/aż nie będzie suchy i pisało, że rt przenosi nas w to miejsce gdzie padliśmy, ale to było pisane w chyba 2005 roku... Chodzi mi o to jak sweatować bez ammu. Podchodze do moba, sweatuje sweatuje rzuca się na mnie i co dalej?:F

Pozdr

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lis 2007, 11:49 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Dalej to mob nabija Ci skille i zabija Cię po czym Ty biegniesz z revivala sweatować dalej ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lis 2007, 11:59 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 95
Nick w grze: Michael Amar Vahail
Ja na początku kopałem, dało się nawet z taką ilością sond jak za 12 ped(to był drilling, nie minning). Z 12 ped zrobiło się 20, potem troszkę więcej aż w końcu wpłaciłem. Nie traciłem na tym dużo, może miałem szczęście:P.
Co do huntu, to pierwsze porządne polowania miałem na E od Fort Argus, na Snable polowałem. Tam trzeba uważać, bo może nas wyrzucić w outpoście z którego trudno wyjść. Nie miałem żadnego globa, ale jak nabiłem skille, kupiłem sobie brer m1 + pixi (chyba platy 2a też) to polowałem na plaży, na krewetki i tam miałem 2 globale.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lis 2007, 07:19 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
signalz - Przejdź się na farmę daikib, N od port atlantis. Pelno tam tych mobów i pełno ludzi sweatujących. Jest też outpost z revive i wieżyczką.

Najlepiej nie uciekac. Moby często zmieniają zainteresowanie i biegną na kogoś innego. A nawet jak zginiesz to revive masz dwa kroki dalej. W dodatku sporo osób leczy oraz daje focusa.
Idz zobacz, bedziesz wiedzial o co chodzi.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Gru 2007, 16:14 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2007
Ravandil napisał(a):
kupiłem sobie brer m1 + pixi (chyba platy 2a też) to polowałem na plaży, na krewetki i tam miałem 2 globale.

A gdzie te krewetki można znaleźć?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Gru 2007, 16:18 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Fort Argus <takie miasto na N mapy>. Plaza jest po lewej stronie po wybiegnieciu z miasta, truchcikiem 2 minutki ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Gru 2007, 16:21 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2007
Co za błyskawiczna odpowiedź dzięki, wiem gdzie jest Fort Argus (poluję tam na snable).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2008, 17:48 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
Jaka jest aktualnie najekonomiczniejsza bron do Melee w grze? bo axe 1x0 niszczy sie w blyskawicznym tempie :s

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2008, 17:55 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Cytuj:
Jaka jest aktualnie najekonomiczniejsza bron do Melee w grze?

To ja też się dołączę do pytania, z tym wyjątkiem, że chodzi mi o ogółem najekonomiczniejszą broń w grze.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2008, 20:51 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 145
Society: Eldorado
Nick w grze: MrBlonde
Cytuj:
Jaka jest aktualnie najekonomiczniejsza bron do Melee w grze?

Najekonomiczniesza to taka na której masz hit ability 10/10 i maks dmg a więc mieczyk z tt i dalej wszystkie kesmeki i rutici (L).
Cytuj:
To ja też się dołączę do pytania, z tym wyjątkiem, że chodzi mi o ogółem najekonomiczniejszą broń w grze.

Pozdrawiam.

Improved mk. II za ok 200k ped + skille do niego za tyle samo albo i więcej :)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości

Panel
Skocz do: