Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lis 2007, 13:15 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Witam
Jako, że stałem się szczęśliwym posiadaczem Marbera-Bravo i dość miłego pistoleciku prosiłbym o radę.

1. Na czym polegają SkillMod dla lunetek i laserków?

2. Czy można zakładać na broń ampa +laserka+lunetkę czy tylko jedno z nich?

3. Jeśli HA na broni mam 1 to które z laserków i lunetek są najwłaściwsze a które najekonomiczniejsze?

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lis 2007, 14:09 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 0
Nick w grze: Eol
Okta napisał(a):
Witam
Jako, że stałem się szczęśliwym posiadaczem Marbera-Bravo i dość miłego pistoleciku prosiłbym o radę.

1. Na czym polegają SkillMod dla lunetek i laserków?

2. Czy można zakładać na broń ampa +laserka+lunetkę czy tylko jedno z nich?

3. Jeśli HA na broni mam 1 to które z laserków i lunetek są najwłaściwsze a które najekonomiczniejsze?

pozdro

1. Na modyfikacji skilla :) a konkretnie Aim skilla, czyli teoretycznie mniej missów powinno być.
2. Mozesz zalozyc amp+laser+lunetka+laser(ten drugi na lunetce).
3. Im wiecej modyfukje skilla tym lepiej, z drugiej strony ktoś na EF robił eksperyment i wyszło, że wpływ laserkow i lunetek jest niewielki szczególnie dla broni wymaksowanej.
Nie wiem jak bardzo to są wiarygodne wyniki, ale prawie wszyscy się na nie powołują :)
Troche to nie pasuje do wypowiedzi Marco, ktory stwierdzil, że jednak mają wpływ nawet na wymaksowanych, z tym że nie chciał sobie dać uciąć za to głowy.
Czyli jak zwykle, ktoś gdzieś coś powiedział, ale w sumie na pewno to nie wiadomo.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lis 2007, 17:12 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 99
Society: Freelancer
Nick w grze: Tomi jupiajo Digital
Na plazme nie ma co zakladac chyba, jeżeli bonus jest do bazowego hitu. A ten pewnie masz mały. Ja zakladałem na korsa i inne itp.
Jeżeli chodzi o sighty to kupuj Terrusy, mały decay i wartość kolekcjonerska. Scope na jaki cię stać. Ja używałem Grendera.
Koszty używania/ammo maleje jężeli uzywany broni mocniejszej i wolnej czyli rifla. Na korsie zysk i koszt może się równoważyc, ale nie liczyłem dokładnie. Jest jeszcze zaleta w postaci szybszego ubicia moba.

A jeszcze teoria:

Przy 0 hit ability broń trafia 80%
Przy 10 hit ability broń trafia 92%
Jeżeli mamy np 5 hit ability i założone wynalazki o sumarycznym bonusie 50% (7,5% hit) to zamiast trafiać na 86% trafiamy 89%.

Zakładanie na wymaksowaną broń też powinno mieć swój sens. Mamy przecież jeszcze zapas (8%) na poprawe celności.
Poza tym co te attachmenty miałyby poprawiać? Ampy poprawiją damege, a scopy i sighty powinny hit ability i tyle.
No chyba, że MA "zapomniała" kod napisać i ciągną kasę za nic.

Pozdrawiam.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości

Panel
Skocz do: