Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 11:06 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
K...a!!! :evil: Jak ktoś z całą pewnością potwierdzi że faktycznie jest więcej missów i zwiększony decay to dla mnie oznacza koniec huntu i bardzo prawdopodobne że Entropii również. Ciekawe o ile podsoczy teraz cena esi bo coś czuje że nie będę jedynym który odejdzie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 11:38 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 247
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Adrelina Tasior`ek Unknown
Modras napisał(a):
Ela a czy kupiłabyś Ghosta L czy normalnego ? Niewiem czemu wogóle MA wprowadziła L-ki prawie wszystkich armorów ale napewno jakaś przyczyna jakaś była !!

Elanor napisał(a):
No jasne ze normalnego.. bo zadnej roznicy nie ma..

Armourki L nie traca protekcji z zuzyciem. Nie L po popsuciu pow 10% chronia mniej. Im wieksze zużycie tym mniej chronia. A L maja staly wysoki poziom ochrony az do calkowitego zepsucia gdy nie chronia wcale :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 11:58 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Level napisał(a):
Image

takie coÅ›?:P

losowy respawn na całej mapie, mob ponoć jest bugiem...bo to przecież jest Osseocollum :)

---

Tez spotkalem. "Kerberos" sie chyba nazywal. Przestraszylem sie i utluklem nic nie sprawdzajac :(. Drugiego nie moglem znalesc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 12:02 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Benek napisał(a):
miałem nadzieje że się bardziej postarają a tak naprawdę gówno wnieśli do gry liczyłem na grafikę jak w far cry-u ale się przeliczyłem :evil:

VU ci sie pomylily. CryEngine to przeciez nie jest.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 12:27 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: Red Legion
Level napisał(a):
[url=http://img252.imageshack.us/img252/7007/wowowzd7.th.jpg]Obrazek[/URL]

takie coÅ›?:P

losowy respawn na całej mapie, mob ponoć jest bugiem...bo to przecież jest Osseocollum :)

---

Toż to daikiba na kreatynie ;)

HduchC napisał(a):
dwa popularne FAPY : ek2600 i FAP90 ... oba mają teraz WIĘKSZY DECAJ, potwierdzone na EF testami

Pięknie, pięknie. A kwestia mieczy i innej broni białej nadal traktowana po macoszemu.

Wie ktoś dokładnie jakie (do tej pory) poleciały pancerze na stopy i z jakich mobów?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 12:55 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
No przeciez MA juz kilka lat temu poinformowała graczy iż będzie dążyła do "urealnienia" tego wirtualnego swiata. Najprawdopodobniej MA chce dać odczuć graczom jaki swiat jest brutalny i bezwględny. To też ma dotyczyć zyciowej maksymy "Pieniadze (PEDy) szczęścia nie dają" to też tórcy gry ustannie nas próbuja uszczęśliwiać nowymi zmianami na swój sposób. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 12:57 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 156
Nick w grze: Lord Beliar Derat
No miało być fajnie, a jest ch... ;(
Masa błędów, silnik to to napewno nie z Farcry-a, a z jakiejś przygodówki z Plastusiem, blee
ehhh co wersja to gorzej im to wychodzi, słodza solą

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 12:59 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Skoro już mowa o realiźmie to może najpierw należałoby wprowadzić taką poprawkę żeby mob najpierw musiał się odwrócić w moją stronę za nim mnie uderzy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 13:09 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
kapcie o ktorych wiem, shogun hogg, neme dron, grem z bristla, no i pewnie low armory ze standardow, czyli snabel, exa etc
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 14:59 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Way Of Life
Nick w grze: GreenDragoPL
a ja sprzedam ubranie i bede latal w majtach, bo i tak jak zakladam zboje to mi system jeansy sciaga ;d haha bede latal w majtach lalala :P plaza... normalnie plaza... I wiem co MA wymysli na to jak polowa graczy bedzie latac w majtach!

Mandaty za obnazani sie w miejscach publicznych :P

a potem wejda browary i straz miejska :) yeahhh zycie ;P

trzeba im do urealnienia stachurskiego z nuta podeslac, dla polakow "samo zycie samo zycie", boze ale by bylo zjabeiscie, napewno bym gral w EU ze stachurem w tle :D nieoderwalbym sie poprostu hahaha

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 15:03 
jest jedna rzecz która mnie na serio wkur...ale to tylko jedna...NIESPODZIANKA Z TT..o co chodzi? o nagłe usunięcie itemu z TT...przez co item dostaje niezłą cenę.
Kto by sie domyślił, że Colorator o full tt=2 ped....zostanie usunięty LOL LOL LOL.
Zły jestem na siebie...bo zasada jest przecież, aby skupować all z tt na wszelki wypadek przed updatem:(

Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 15:12 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Level napisał(a):
jest jedna rzecz która mnie na serio wkur...ale to tylko jedna...NIESPODZIANKA Z TT..o co chodzi? o nagłe usunięcie itemu z TT...przez co item dostaje niezłą cenę.
Kto by sie domyślił, że Colorator o full tt=2 ped....zostanie usunięty LOL LOL LOL.
Zły jestem na siebie...bo zasada jest przecież, aby skupować all z tt na wszelki wypadek przed updatem:(

HAHA rzeczywiscie :D A ja mam tego 100sztuk :D ahah!!! muahahaha :D jak fajnie :D co jeszcze usuneli :D

PS: ale mam syf w storage to niepytajcie, nacisnolem to "ukladaj"LOL

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 17:18 
kolejny wielki minus i wkur-wienie...langotz wskoczył z 600% do 1600%..a dlaczego? ano dlatego, że vampire teraz wygląda kosmicznie i ludziom odbija na pnkcie tego armora HEH
BP sie już nie da kupić...kto ma ten niech sie cieszy...HAH, kolejny biznes

Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 20:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
:D http://www.entropiaforum.com/gallery/fi ... error3.jpg lol

http://www.entropiaforum.com/gallery/fi ... oject1.jpg

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 20:55 
spoko, to tylko fake jest :wink:

Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 22:02 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Level napisał(a):
spoko, to tylko fake jest :wink:

Naprawde? ;) , prawie dalem sie nabrac ;)

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 22:14 
czy was cały soc sie uwziął na mnie czy to mi się tylko tak wydaje? ...
jeżeli jest coś nie tak to powiedzcie mi na PM/gg/mail/ingame/temat w jakimś dziale heh BARDZO UCIESZY MNIE NEGATYWNA OPINIA...

dziękuje

[ Komentarz dodany przez: CvX!: Sro 10 Paź, 2007 23:35 ]
A ja myślę, że to spisek masonów, o! :P

Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 23:08 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2007
fajnie sie to czyta
a ja od updatu nie moge sie zalogowac - nie da sie zupdatowac gry
najpierw wyskakiwaly bledy w takiej tabelce a teraz zawiesza sie sciaganie
wie ktos o co chodzi?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 23:29 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
odinstaluj zupełnie i ściągnij wszystko od nowa - błąd podczas updejtu daje takie efekty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 23:36 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Level napisał(a):
jeżeli jest coś nie tak to powiedzcie mi na PM/gg/mail/ingame/temat w jakimś dziale heh BARDZO UCIESZY MNIE NEGATYWNA OPINIA...

dziękuje

no co ty lev, gadasz, kto sie uwzial??
pozdr
Martre

p.s. a evade dalej slicznie na dronach leci...., ktos u nas wpadl na pomysl, ze przyczyna czestego kraszu moga byc zbugowane ubranka.... i cos w tym moze byc, bo odkad latam w gaciach pod armorem jest znosnie.....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 23:48 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2006
Jezu, jak ja się ciesze, że skończyłem z tą grą równe dwa lata temu. Współczuję Wam, szczerze współczuję bo dobrze wiem, co przeżywacie i jak się teraz czujecie. Pamiętam, że z każdym kolejnym UV trafiał mnie szlag. Po Waszych wypowiedziach widzę, że przynajmniej w partaczeniu i wyciąganiu pieniędzy od ludzi MA nic się nie zmieniło. Z pewnością czeka Was jeszcze niejedne niemiła niespodzianka. Pamiętam, 3 lata temu Entropia była wspaniałą grą, do której każdego dnia logowałem się z pozytywnym nastawieniem i świadomością możliwości jakie mi ta gra dawała, prostej drogi samorozwoju (blokowanie mobów pod Phoenix, skillowanie mann mph, równomierny przyrost wszystkich skilli, dobra, naprawdę dobre looty) i przygody, którą przeżywałem od nowa każdego dnia. I przyznam się, że nawet ostatnimi czasy nosiłem się z zamiarem powrotu. Po tym, co tu dzisiaj przeczytałem - nie mam już żadnych złudzeń. Życzę każdemu, aby jak najszybciej wypłacił z tej gry, co tylko się da, pocałował MindArk w dupę i znalazł sobie jakieś inne hobby.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2007, 23:53 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
Gość napisał(a):
Życzę każdemu, aby jak najszybciej wypłacił z tej gry, co tylko się da, pocałował MindArk w dupę i znalazł sobie jakieś inne hobby.

Ja nie mam zamiaru całować ich w d..e :D zwłaszcza po tym VU :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 13:02 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
CIEKAWOSTKA:

Z EF wyczytałem powód wprowadzenia opłaty za zmiane ciuchów i armorów.
Otoż jest pewien bug, czesto wykorzystywany na pvp3. Dzieki jakiemuś botowi mozna było wywalić z gry osoby będące w pobliżu, przypuszczalnie dzięki bardzo szybkiej zmiane ciuchów armorów. MA zamiast usunąć buga postanowiła wprowadzić opłate, DEB***
Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 13:07 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Tak, to na pewno musi być ten powód. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 13:09 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Taa, a za to wprowadzili buga, że avatarek może być zupełnie niewidoczny - nie ma go ani na ekranie, ani na radarze.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 14:41 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 112
Society: Freelancer :P
nie wiem czy ktos wczesniej nie zwrocil juz uwagi...
tej brunetce sutek sterczy

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 15:09 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 21:12, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 16:07 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
support napisał(a):
Version Update 9.0.1
11 Oct 2007

# The 'Add All' function in the Repair Terminal no longer destroys items Key Mappings and Desktop Icons.
# The Techtonic (F) jacket no longer causes torsos to disappear.
# Grassy Slacks (F) are fully visible again.
# Dodge skills are now included in fighting creatures with long range attack abilities.
# Shop owners can again pick up items in display areas.
# Item Info is again visible in private trade.

I "śmieszne" coś...
Chyba śpieszą się z wprowadzeniem wszystkich kapci ;]

http://www.imageweb.info/viewimage.php? ... K73173.bmp

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 18:01 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Level napisał(a):

dziękuje

[ Komentarz dodany przez: CvX!: Sro 10 Paź, 2007 23:35 ]
A ja myślę, że to spisek masonów, o! :P

haha, Panie levelu, pan juz ma depresje wrodzona, wszystkiego sie czepiasz :D zacznij ze mna :P pls :P ale tak przy browarze =) normalnie sluchaj, ja wiem jak cie wyleczyc ;) Dr Drago da ci dobry antybiotyk :D

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 18:24 
:

Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 18:49 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Level napisał(a):
anyway...Elanor, ja czekałem na wypowiedź Farhy, bo wiedziałem, że pewne osobniki rozumujące normalnie

normalnie = tak jak ty?
Zadnego miejsca dla roznicy pogladow sobie nie zostawiasz? ;> Poglad Twoj/Farhy = normalny, inny poglad = nienormalny?
Jakos mi sie to z pewnymi systemami politycznymi kojarzy ;)

Level napisał(a):
po przeczytaniu jego wypowiedzi uruchomią machinę "uspokajania" wściekłego tłumu o 2 pece...

To ta wypowiedz, ktora cytowal Ice?
Cytuj:
Z EF wyczytałem powód wprowadzenia opłaty za zmiane ciuchów i armorów.
Otoż jest pewien bug, czesto wykorzystywany na pvp3. Dzieki jakiemuś botowi mozna było wywalić z gry osoby będące w pobliżu, przypuszczalnie dzięki bardzo szybkiej zmiane ciuchów armorów. MA zamiast usunąć buga postanowiła wprowadzić opłate

Czy Lvl uwazasz, ze ta oplata naprawde powstrzyma przed tworzeniem laga kogos, kto ryzykuje np. utrate 50ped oresow?

Level napisał(a):
http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... hp?t=84471

to przykład a jednocześnie dowód, że miałem racje :P protest jest przegrany :twisted:

To jest przyklad goscia ktoremu sie podobaja power rangers armorki ;/
Nie wiem na jakiej podstawie orzekasz, ze ''jest przegrany''. Moze i ludzie z czasem sie uspokoja, ale NIESMAK pozostanie. Ktora porzadna firma radzilaby sobie z lagami w taki sposob ??? (popatrz na Blizzarda.. Byl moment ze zatrzymali sprzedaz ''WoWa'' tylko dlatego, by nie powodowac lagowego dyskomfortu dla istniejacych graczy. OTO czym jest dbalosc o klienta..nic dziwnego,ze odniesli sukces)
Poza tym,przytocze inny celny cytat z EF:
P.S. - the proof's in the pudding. If this was meant to reduce lag, then code would not have been ADDED to take clothing (hats and shades) off when equipping a helmet. If it caused bad lag, the items would stay on. This is NOT to reduce lag.
No wlasnie.

Cala ta sprawa wyrwala mnie z pewnego letargu. Dotad zwykle dosc dobrze mi sie powodzilo. Ale tego rodzaju zagrywki mi stanowczo nie pasuja. Widac w jakim kierunku wszystko zmierza. Teraz poczekam az wszystko ucichnie i czas powoli wycofywac sie z gry.. Przynajmniej z powaznej gry

PS Nie bierz czasem tego za ''napad'',bo to dyskusja omfg

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 19:03 

Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 19:15 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Cytuj:
normalnie = tak jak ty?
Zadnego miejsca dla roznicy pogladow sobie nie zostawiasz? ;> Poglad Twoj/Farhy = normalny, inny poglad = nienormalny?

No jeżeli traktować, normalny=racjonalny, to Level ma rację.
Dlaczego? Sprawa jest prosta, jeśli gracz coś posiada to myśląc racjonalnie, jest praktycznie udziałowcem przędsiębiorstwa zwanego EU, wszak im gra ma się lepiej, tym więcej są warte jego skile, czy markupy itemków. Masowe protesty w jakimś stopniu osłabiają grę, co oznacza, że markupy itemków/skile idą w dół - wartość akcji gracza spada!!!
No ale kto powiedział, że istnieje równość normalny=racjonalny!!!!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 19:19 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Heh, niektórzy narzekający w tym temacie ludzie chyba nie rozumieją, że dla MA bardziej liczy się gracz który regularnie wpłaca tam pieniądze (! oficjalnie !)- czyli taki, któremu będzie wisiało czy zapłaci 14 pec przy zakładaniu armora, czy nie (bo ta liczba na realne pieniądze to nawet w tajlandii mało ;0). I taki gracz jest dla nich dużo ważniejszy niż człowiek który nic do tej gry nie wpłaca, lub jeszcze gorzej nie wpłaca - a wypłaca, ew. dorabia się niezłego majątku w skillach/kasie/stuffie (czyli po "przyrodniczemu" - pasożyt ;p). I jeśli człowiek który nic nie wpłaca straszy, że przestanie grać, ew. że się wypłaci i pójdzie w piz..., to jest to zabawne, bo na rękę Mindarkowi (w tej drugiej opcji trochę mniej, ale i tak...).

A tym bardziej śmieszy mnie wyzywanie MA od ch..., złodziei i oszustów przez ludzi którzy za free, ew. niewielkim kosztem dorobiło np kilku tys zł w realu. Niektórzy zachowują się tak, jakby EU sobie istniało, a tu nagle przyszli źli oszuści z MA z zaczęli zabierać pieniądze uczciwych graczy. rotfl... To oni zrobili grę na której sie dorobiliście GRAJĄC W MMORPG ergo dali ludziom możliwość zarabiania w połączeniu z rozrywką i za to właśnie ich szanuję.

Jeśli ktoś uważa, że jest przez MA posuwany w d... (co jest zabawne, bo jeśli gra w EU a nic nigdy nie wpłacił tudzież wpłacił jakąś śladową ilość parę lat temu i nadal gra, to de facto on posuwa w d... MA) niech zmieni grę. I tyle. A jeśli nadal gra, to oznacza, że ta gra nadal mu się podoba ergo ludzie którzy sprawują nad nią pieczę robią dobrą robotę...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 19:22 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Level napisał(a):
Elanor napisał(a):
Czy Lvl uwazasz, ze ta oplata naprawde powstrzyma przed tworzeniem laga kogos, kto ryzykuje np. utrate 50ped oresow?

nie rozumiem tego zdania...

Odnosze sie w nim do cytatu Ice'a. Przeczytaj go jeszcze raz.
Sytuacja typu: jest miner na pvp3, ma przy sobie 50 ped oresow, uzywa tego bota, zeby zlagowac atakujacych go pkerow. To wynika z cytatu, czyz nie?
No i czy kilka(dziesiat) pec go powstrzyma, gdy grozi mu utrata 50+ ped ? (+ jeszcze 5 za toxic :P) Jesli ma zdrowy rozsadek to bedzie lal na te pece :)
Level napisał(a):
Dopiero teraz zauważyłaś do czego EU zmierza?! lol powodzenia
Co do niesmaku...on towarzyszy każdemu kto gra od bety/początków golda wystarczy, że sobie przypomni dawne czasy...

Te wszystkie rzeczy maja maly wspolny mianownik: dotyczyly czynnosci -craftu,huntu,miningu- ktora jest w zalozeniu kasynem. Zas zdejmowanie i zakladanie ciuchow nijak nie podpada mi pod ta kategorie i to jest kropla, ktora dla mnie przepelnila czare. Wszystkie te powyzsze zmiany, szczerze mowiac, przebolalam bez wiekszych perturbacji. Az do teraz.. Mysle,ze wlasnie dlatego - ze to inna kategoria.
Level napisał(a):
po prostu nie wiesz sama co mówisz, jak i większość, podchodzisz zbyt emocjonalnie,

A moje emocje zostaw w spokoju, ciekawe kto tu jest specjalista od chlodnego podchodzenia :)
Level napisał(a):
bo teraz "wymaga" sie od ciebie płacenia co prawda śladowych ilości....ale jednak, oni cię doją.

Z niczego oprocz czasu mnie jeszcze nie wydoili ;p
Ale fakt, wkurza mnie, ze wymaga to ode mnie placenia za cos tak glupiego. I nie bede tego robic.
Level napisał(a):
Aha...i dbałości o klienta pomiędzy wow/inna gra na abonament a Entropia...nie można porównywać...Blizzard zarabia ponad 50mln USD co miesiąc z abonamentów...mindark nie...

Fakt. Ale zasluzyli sobie naprawde ciezka praca i szacunkiem okazywanym klientowi.
A MindArk..? Daje tlumaczenie dla debili i jeszcze sadzi,ze ktos sie na to nabierze...
No dobrze, nie pierwszy raz, ale o jeden raz za duzo, imho.

A tu jeszcze fajna obrazowa sytuacja(dla wszystkich): :P
I think it's funny. This perfect example happened yesterday, during my (laggy as hell) PA excursion/bank investigation.

I was watching this newbie walk around (obviously getting used to the controls) and he then typed and said "woohoo, figured out how to type! yay!" and kept doing all the newbie stuff. Was asking random questions, then took his clothes off.

You can almost guess what happened next .
Newbie, "wth? why can't I put my clothes back on?"
Player, "You have to repair them to put them on - it costs you 2 pec to put them on & take them off."
Newbie, "Oh, so it like costs me 2 peks (yes he misspelled it! lol!) to wear the clothes?"
Player, "Yup. But it also costs you that every time you take a single piece off, or put a single piece on - it also applies to armor as well, 2 pec tax to put it on AND when you take it off."
Newbie, "WTF! Screw that, this was supposed to be a free game!"
*Newbie logs out and uninstalls*

IF MA wants to not have this scenario, they should really consider putting the OJ's back to 0 ped value, and no tax on clothes/armor. This change is already moronic enough for ESTABLISHED players to accept. Imagine this happening to all the new players!

Word of mouth is your best, and worst, enemy MA - I'd suggest you fix this shit before you get NO new players!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 19:26 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Skanerin napisał(a):
Heh, niektórzy narzekający w tym temacie ludzie chyba nie rozumieją, że dla MA bardziej liczy się gracz który regularnie wpłaca tam pieniądze (! oficjalnie !)- czyli taki, któremu będzie wisiało czy zapłaci 14 pec przy zakładaniu armora, czy nie (bo ta liczba na realne pieniądze to nawet w tajlandii mało ;0). I taki gracz jest dla nich dużo ważniejszy

Skan, przyznaje Ci racje, ALE - poczytaj EF.. MA bardzo pogorszylo sobie opinie wsrod wiekszosci graczy, dla tak marnego zysku jakim sa 2 pece,lol. Przyznam ze przebrnelam przez caly 20 stronicowy watek + fragmenty innych, co chila natykam sie na wpis kogos, kto ''regularnie wplaca,ale juz przestanie'' albo ''wlasnie planowal duzy depozyt,ale go nie zrobi''. Czyli w jakis sposob to na pewno wplynie na wplaty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 19:36 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Ela, ludzie w masie (+pod wpływem emocji) gadają/piszą różne rzeczy ;p. A po miesiącu sami o tym nie pamiętają... Odkąd zacząłem grać po każdym VU ludzie narzekają, i straszą że będą odchodzić, przestawać grać, wpłacać etc. I co?....

Cytuj:
MA bardzo pogorszylo sobie opinie wsrod wiekszosci graczy, dla tak marnego zysku jakim sa 2 pece

Z drugiej strony: Jeśli gracz zmienił zdanie o MA przez stratę 2 pec to...
Dla mnie jednak rozrywka którą mi daje ta gra jest więcej warta niż 2 pece tu czy tam ;0

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 20:04 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
I odchodzą , i przestają gra - i to nawet nie nopki ale "duzi" gracze. To jest bardzo zauważalne - gram już kawał czasu i wierz mi większość moich znajomych z początku gry - wpłacających - wyskilowanych i posiadających sprzęty z najwyższej półki odeszło. Od roku sie nie logowali nawet.

Natomiast co do tego kretyńskiego podatku to powiem tak - jedno co mi się nie podoba to fakt ze opodatkowali zbroję która dekay ma tak czy tak - takie podwójne opodatkowanie, troszkę cuchnie rybą co?
Nie jest to kwestia czy ten podatek wynosi pół peca czy ped, fakt jest takie ze dowalają podatki tam gdzie one już są. Co do ubrań to akurat mi wisi - złym rozwiązaniem było także to to ze nie niszczyły się w żaden sposób.
Wytłumaczenie lagiem najprawdopodobniej wziął się właśnie z tych nieszczęsnych bootsów (nie bota :P) które wywalały innym klienta. Jednak na to są przynajmniej dwa sposoby:
1. EULA - gdzie jest zapis ze utrudnianie działania gry dla innych jest zabronione
2. rozwiązali już to za pomocą reloadu przedmiotów - co każdy już zauważył zapewne.

Całość VU moim zdaniem jest bardzo trafna (kwestie gustu co do designy ale mi też zbrojki sie nie podobają - straciły sój bojowy charakter imo) strasznie straciło przez to niefortunne rozwiązanie - gdyby podatku nie dali do zbroi wszystko by się zamknęło w normalnym VU'owym kwileniu. Tak mają gnój. Teraz większość potencjalnych inwestorów korporacyjnych - jak np Chińczycy - na pewno mają teraz troszkę więcej do zastanowienia widząc jak u społeczności stopień niezadowolenia wskazuje wyraźnie że to jest bomba z opóźnionym zapłonem która już tyka od dłuższego czasu, po cichutku i kiedyś walnie jak MA nie zmieni podejścia.

I nie mówię tego jako gos który żyje z cyckania innych w EU. Wpłaciłem niebo więcej niż mam - nie gram dla kasy ale dla radochy głownie i takie kwestie akurat uderzają we mnie jako klienta, bo o ile się zgadzam za płacenie za grę to nie powinni mieć miejsca płacenie za podjęcie gry jakim jest podatek zbroi.

[edit]
A co do tych tematów o uspokajaniu tłumów - vide Star Mercury- gość który w życiu nie wpłacił do gry (wedle jego slow) wcale się nie dziwię że teraz"ubery" wszytko uspokajają - przyczyna jest prosta - oni na takiej masowej histerii najwięcej tracą bo wszystko jak było wspomniane, wartość skilli jak i sprzętu radykalnie spadnie, do tego jak gros graczy będzie opuszcza grę kto to kupi od nich? TT? pfff....
[edit2] lelka wytyka błędy :P

Ostatnio edytowany przez wasooth 11 Paź 2007, 22:14, edytowano w sumie 2 razy

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 20:07 

Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 21:39 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 100
Society: PEDirectory
Nick w grze: Dobra Rada
Dziwne to VU. Zmiany graficzne, owszem, duże. Mnie osobiście się nie podobają - pomijając gumowatość/plastikowość (w zależności od trybu graficznego), to są po prostu słabymi projektami. Poprzednie zbroje odwoływały się do typowo męskich i damskich atrybutów jeśli chodzi o sylwetkę. Obecnie unifikacja jakaś czy co? Osobliwe jak dla mnie.

Osobną sprawą są zmiany "mechaniki" gry. Zastanawiają mnie te 2 pece. Pal sześć kwotę, w końcu to niedużo. Przecież MA swobodnie mogło uzyskać znacznie większe kwoty np. zmniejszając tylko troszkę "celność" broni. Nikt by nie zuważył różnicy, a nawet gdyby to i tak nie byłoby szumu podobnego do obecnego. Sposobów można wymyślić sporo. Zatem po co taka jawna opłata?
Spekulując nieco - może to taki test jak ludzie zareagują na jawne dodatkowe płacenie, po to aby w przyszłości wprowadzić więcej podobnych.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2007, 21:48 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
wasooth napisał(a):
[edit]
A co do tych tematów o uspokajaniu tłumów - vide Star Mercury- gość który w życiu nie wpłacił do gry (wedle jego slow) wcale się nie dziwię że teraz"ubery" wszytko uspokajają - przyczyna jest prosta - oni na takiej masowej histerii najwięcej tracą bo wszystko jak było wspomniane, wartość skilli jak i sprzętu radykalnie spadnie, do tego jak gros graczy będzie opuszcza grę kto to kupi od nich? TT? pfff....

No wlasnie, sluszne spostrzezenie.. Czytalam jego post, (prawie) caly. ogolny wydzwiek jest taki: ''poczekajcie, MA ma swoj plan''. Tylko problem w tym ze ma wlsnie SWOJ plan,a nie plan uwzgledniajacy opinie graczy.. a to powinno byc ich priorytetem!

W ogole zgadzam sie z Toba, tylko ''wierz'' jest przez rz :P

amjb napisał(a):
Dziwne to VU. Zmiany graficzne, owszem, duże. Mnie osobiście się nie podobają - pomijając gumowatość/plastikowość (w zależności od trybu graficznego), to są po prostu słabymi projektami. Poprzednie zbroje odwoływały się do typowo męskich i damskich atrybutów jeśli chodzi o sylwetkę. Obecnie unifikacja jakaś czy co? Osobliwe jak dla mnie.

Swietnie to ujales. Mam w 100% takie same odczucia.

amjb napisał(a):
Spekulując nieco - może to taki test jak ludzie zareagują na jawne dodatkowe płacenie, po to aby w przyszłości wprowadzić więcej podobnych.

o,o,o... moze wlasnie o to chodzi.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2007, 05:07 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Matko boska, jak ja to czytam to normalnie wojna plci, hormony pod gardelko podchodza.

VU 9.0 moim zdaniem nie jest wcale takie zle, ale uwaga 9.1 jak juz wczesniej pisalem bedzie gorsze, wprowadza mandaty na rozlewanie szampana w miejscach publicznych i chodzenie w samych majtach ;) wtedy panowie z UCasha beda pukac do twoich drzwi (jak zabraknie PED na mandat).

enjoy ;)

PS: Cierpie na bezsennosc, w tym wieku to tragedia prawda ?:/

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2007, 05:26 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
I wy się dziwicie że MA robi co im się tylko podoba skoro nawet wśród graczy nie na zgody... Przy obecnej sytacji opłata 2 pec pozostanie i można się spodziewać wielu następnych w przyszłości. Wk.rwiają mnie wypowiedzi w stylu MA ma racje, 2 pec to niedużo itp. W skali roku to już wcale nie jest mało jeśli ktoś często poluje na różne moby a trzeba też pamiętać o tym że zwiększył się decay niektórych przedmiotów i zmniejszyła się celność broni (tak ludzie na EF piszą)... Chyba tylko pomysł z wprowadzeniem butów jest dla graczy korzystny jak się nad tym zastanowić. Argumenty w stylu że MA już dawniej robiło różne zmiany w grze które się ludziom nie podobały więc i to trzeba zaakceptować są poprostu śmieszne. Wpłaciłem kupe kasy do tej gry i takie zagrywki mi się bardzo nie podobają. Jeśli MA poważnie myśli o chińczykach to MUSI się z nami liczyć bo jak oni zobaczą tu syf to oleją EU i tyle.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2007, 07:42 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
troszkę pograłem, poczytałem fora - opinie ludzi itp ... wyrobiłem sobie jako tako zdanie o zmianach w v9.0 więc podzielę się z wami :

1. wygląd ciuchów zależny od TT - bardzo duży MINUS, musimy zamrozić kasę w duperelach, czasem sporo kasy... jako takie wymuszenie

2. decaj 2 pec przy ciuchach - spoko, to da się przełknąć, nad tym już nie płacze... nie jest to może super ale w jakimś stopniu uzasadnione... (100% pewne jest że MA będzie dążyć do opodatkowania wszystkiego co darmowe w grze, jak jak właśnie jest z ciuchami, za parę vu na pewno wprowadzą opłątę za użycie teleporta w mieście, jakieś obowiązkowe ubezpieczenia itp)

3. decaj 2 pec związany z ARMOREM - to jest moim zdaniem największe CHAMSTWO I PRZEGIĘCIE ZE STRONY twórców... płacimy normalnie haracz za używanie armora... tym bardziej że i tak korzystanie z armora kosztuje

4. grafika, estetyka, nowy wygląd gry - ehh nie ma co się pienić, kwestia gustu, za jakiś czas się wszyscy przyzwyczają i temat zamilknie...

5. nie podoba mi się kolorystyka nowych paneli tt/rep/banki/inventory - taki ohydny mdły pastelowy... blehhh, fuujjjj (no wiem, kwestia gustu)

więcej uwag nie mam...reszta ok, ogólnie to ten ARMOR 2pec spać tylko nie daje ....

btw, LEVEL chrzanisz jak połamany, jak zwykle, tobie żadne lekarstwo nie pomoże...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2007, 11:01 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
Heh, chyba najbardziej ten VU znienawidziły kobiety... takie co jak wracając z polowania to godzinkę stoją za miastem, przebierają ciuchy i wybierają w czym by się tu pokazać wśród ludzi ;) Co do nie wpłacających i tych sporadycznie, to bez nich moim zdaniem gry by nie było. Pusto, głucho a i uberom by się nie chciało uberzyć, no bo przed kim ? ;) A cała reszta za Elanor ;) Ciekawe tylko kiedy nastąpią nowe zmiany, jak już opadnie szał nowości i rzeczywiście ludzie będą odchodzić lub rzadziej logować... a może to działanie ma za zadanie oczyszczenia przeciążonych serwerów z bezdochodowego "planktonu" dla "nowej fali"... ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2007, 13:06 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
Star Rider napisał(a):
Heh, chyba najbardziej ten VU znienawidziły kobiety... takie co jak wracając z polowania to godzinkę stoją za miastem, przebierają ciuchy i wybierają w czym by się tu pokazać wśród ludzi ;) Co do nie wpłacających i tych sporadycznie, to bez nich moim zdaniem gry by nie było. Pusto, głucho a i uberom by się nie chciało uberzyć, no bo przed kim ? ;) A cała reszta za Elanor ;) Ciekawe tylko kiedy nastąpią nowe zmiany, jak już opadnie szał nowości i rzeczywiście ludzie będą odchodzić lub rzadziej logować... a może to działanie ma za zadanie oczyszczenia przeciążonych serwerów z bezdochodowego "planktonu" dla "nowej fali"... ;)

tylko ze to wszystko uderza w graczy z cieńszymi portfelami a jeśli oni odejdą to uberka bedzie się żywic chyba na kasie którą dotychczas zarobiło MA hehe

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2007, 13:09 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Do najnowszych (nieudokumentowanych) zmian dodać należy zmniejszenie FOV (Field of View) o parę procent. Ma się przez to wrażenie, że avatar biega wolniej, itemy trzymane w rękach wydają się większe, natomiast w rzucie z trzeciej osoby gra wygląda jak Fallout lub Diablo - izometrycznie.

Poza tym zakładanie Business Pants zdejmuje shin/thigh-guards (w drugą stronę też, armor zdejmuje Business Pants).

Wysyłanie pm'ów? Tragedia: J/RMB/Send message/LMB na oknie wiadomości (dla porównania, wcześniej wystarczyło J/RMB i mogliśmy pisać).

Najlepsze jest jednak to, że bez przybliżania, avatary znikają w odległości około 3/4 zasięgu radaru. Jak łatwo się domyślić, taka akcja w pvp3/4, czyni broń dużego zasięgu bezużyteczną.

Jako jeden z nielicznych plusów tego VU to naprawienie buga z container boxami.

Ale generalnie VU imho do dupy :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2007, 14:04 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
heh naprawde uwazasz to za bug ?:P
moim zdaniem to nieuwaga MA nie bug....
wiele osob na tym skorzystalo :P
swoja droga ciekawe komu to przeszkadzalo az tak, ze musial sie wysypac i MA zagrozilo banami :P
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2007, 14:30 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
To nie pierwsze VU, po którym ludzie przeklinają MA.
To nie pierwsze VU, po którym ludzie krzyczą na lewo i prawo jak to jest źle i jak to zaraz MA zbankrutuje.
To nie pierwsze VU, po którym ludzie dramatyzują, że jest coraz gorzej, że odejdą i że w grze zostaną sami bogacze.

Tymczasem... ogółem gra coraz więcej ludzi.

Wnioski każdy chyba sam sobie wyciągnie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2007, 14:44 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
predus napisał(a):
To nie pierwsze VU, po którym ludzie przeklinają MA.
To nie pierwsze VU, po którym ludzie krzyczą na lewo i prawo jak to jest źle i jak to zaraz MA zbankrutuje.
To nie pierwsze VU, po którym ludzie dramatyzują, że jest coraz gorzej, że odejdą i że w grze zostaną sami bogacze.

Tymczasem... ogółem gra coraz więcej ludzi.

Wnioski każdy chyba sam sobie wyciągnie.

To nie pierwsza choroba przy której ludzie mówią, że zbliża się Koniec Świata.
To nie pierwsza choroba o której ludzie mówią, że spowoduje zmianę obyczajów.
To nie pierwsza choroba, przy której ludzie deklarują, że zaprzestaną przypadkowych przygód.

Tymczasem... mamy coraz więcej nosicieli HIF.

Wnioski:
Ot taka bezesnowna sofistyka.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2007, 15:38 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Nick w grze: Krzysztof
Ja z kolei w tej nowej odsłonie niemogę dojśc do ładu z klawiszami.
Chodzi mi o prywatny czat i trade,niemogÄ™ jak dotej pory wybrac tych pozycji z
klawiatury jak to ustawic.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2007, 15:45 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
lol misko mam nadzieję, że nie napisałeś tego porównania chociaż w 1% na poważnie :D

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2007, 16:05 

Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2007, 16:12 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Wystarczy zdjąć i założyć ok 4000 razy i po secie :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2007, 16:49 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Level, bp na unL może dopiero wypadnie ;]

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2007, 16:54 

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 21:13, edytowano w sumie 1 raz

PostWysÅ‚any: 12 Paź 2007, 21:39 

Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 02:44 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 167
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Fred Ice Issue
YYY Umbra sobie poszly?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 08:14 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: CDR
Nick w grze: Shaolin Amathera Nightwish
dawno nic nie pisalem, ale tym razem postanowilem powiedziec co o tym mysle:

@ 2pec decay
po 1. Tlumaczenie dalczego musimy za to placic jest poprostu idiotyczne. To nie nasza wina ze gra jest zle napisana
po 2. Tu juz nie chodzi o te pece, tylko o sam fakt ze co wiekszy VU to zawsze jest jakas zmiana na niekorzysc. Jakie zmiany? Wymienil je Level w ktoryms z poprzednich postow
@ nowa czesc armoru
Nowa cześć = nowe wydatki, czyli na minus
@ nowa grafa
z screenow widze ze niektore rzeczy sa fajne niektore nie, jakos to przezyje chociaz bardzo ubolewam nad tym ze trzeba robic postac od nowa, bo mialem taka fajna ;)))
@ skanerin
Piszac ze ludzie nie odchodza mylisz sie, odchodza. Sam znam pare uberow ktorzy juz nie graja badz loguja sie raz na 2-3 miesiace
@ predus
nowi gracze przybywaja? Watpie. Nawet jesli jest wiecej graczy, to tylko n00bkow a nie osob wplacajacych / grajacych duzo
@ zwiekszenie decaya na fapach
A to tez przez to ze lagi robia?

Oczywiscie nie ma co pisac ze gra umiera, ze gracze masowo odchodza i wkrotce EU przestanie byc grywalna bo wiadomo ze cos takiego nie nastapi... zawsze ktos zostanie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 08:40 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
LORD_VOLDEMORT napisał(a):
@ skanerin
Piszac ze ludzie nie odchodza mylisz sie, odchodza. Sam znam pare uberow ktorzy juz nie graja badz loguja sie raz na 2-3 miesiace
@ predus
nowi gracze przybywaja? Watpie. Nawet jesli jest wiecej graczy, to tylko n00bkow a nie osob wplacajacych / grajacych duzo

Tzn wg ciebie uber=wpłacający a n00b=niewpłacający? To ja tylko podam tu przykład Etopii i random początkującego który wpłaca pierwsze 100 ped żeby zobaczyć jak się gra....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 08:48 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: CDR
Nick w grze: Shaolin Amathera Nightwish
źle napisale,

noob w sensie osoby nie grajacej aktywnie i nie majacej zadnych perspektyw

patrzac z strony MA, wyglada to wlasnie tak jak zrozumiales za 1 razem =}

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 09:49 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
LORD_VOLDEMORT napisał(a):
@ zwiekszenie decaya na fapach
A to tez przez to ze lagi robia?

Jeszcze doatkowo zeby nie bylo lagow dodali opoznienie w zmianie, pojawia sie napis ''this item is busy'' bla bla bla ;)
Level napisał(a):
ela coś mówiłaś o DDD Skirt, że jest szara...nie wydaje mi się:P

[url=http://img115.imageshack.us/img115/1062/skirtdddzd4.th.jpg]Obrazek[/URL]

Przeciez naprawili w tym mini, co teraz bylo.. Tu masz jak mi nie wierzysz lol http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... hp?t=84110

Fred napisał(a):
YYY Umbra sobie poszly?

Tia, na koncu listy zmian jest napisane

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 09:50 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Ela, tak samo w tym mini co było wczoraj naprawili "this item is busy" bug...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 16:29 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 116
Society: Freelancer
Nick w grze: Thomas Thomasso Sta
Elanor napisał(a):
Dawid19791 napisał(a):
A może powinniśmy być wdzięczni MA za to że nie ma opłat za korzystanie z teleportów :P

Nie psiz tego na Ef ani nigdzie po angielsku !!!!!!!
Taka mala prosba ;p

Mnie w kazdym razie posluchali jesli chodzi o ten decay ubranek :twisted:

Przeczytajcie watek: http://entropia-pioneers.kicks-ass.org/ep/viewtopic.php?t=24027&highlight=

Punkt nr 4 :roll:

Pozdrowka

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 21:58 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Dla płaczków którzy płaczą że muszą płacić za zdejmowanie seta :D

Otwierasz RT naciskasz Reperar all set gra zdejmuje seta z platami naprawiasz seta masz ubranego bez pobrania 2 pec od częsci :D :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 22:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Jedyny armor o ktorym moge z czystym sumieniem powiedziec, ze mi sie naprawde podoba ;)
http://www.entropiaforum.com/gallery/fi ... ntinel.JPG
nowy sentinel

sexy69 napisał(a):
Dla płaczków którzy płaczą że muszą płacić za zdejmowanie seta :D

Otwierasz RT naciskasz Reperar all set gra zdejmuje seta z platami naprawiasz seta masz ubranego bez pobrania 2 pec od częsci :D :P

ale nowosc ;p Na ubrania jeszcze znajdz sposob ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 23:15 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Elanor napisał(a):
ale nowosc ;p Na ubrania jeszcze znajdz sposob ;)

Nie zakładasz.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Paź 2007, 00:43 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Badz nie sciagasz
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Paź 2007, 08:08 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 154
Society: SKILL or DIE
Nick w grze: Devour The One
Dobra Sexi a jak mam włożone platy 8a które są L bardzo chętnie wysłucham rady w tej kwestii.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Paź 2007, 09:24 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Olej platy L :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Paź 2007, 11:00 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Taa, czas wrócić do nude-powerfistingu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Paź 2007, 12:43 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Kouzik napisał(a):
Dobra Sexi a jak mam włożone platy 8a które są L bardzo chętnie wysłucham rady w tej kwestii.

Kup se platy 5b na dłuzszy okres czasy lepiej sie opłaca niż 8L :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Paź 2007, 19:03 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
exacly, you have to piss on yours limited plates as well as it is only possible :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Paź 2007, 17:24 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 140
Przynajmniej posłuchali ludzi co do decay armorów :) ale nie do końca.

http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... hp?t=85129

W skrócie : decay armora L zostanie zniesiony przy zakładaniu, armor unL będzie nas kosztował 1 pec za założenie :/

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 15 Paź 2007, 19:02 

Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Paź 2007, 21:52 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
No i co?? Warto było narobić szumu?? a może nadal są tu tacy co uważają że lepiej nic nie robić??

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Paź 2007, 02:39 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ja uwazam.

Oburzenie bylo wieksze gdy MA zmienilo\zje..psulo axe,ampy,decaye i nie pamietam co jeszcze,sporo tego bylo w kazdym razie i jakos nic nie cofneli.
To bylo bolesne i odczuwalne dla graczy.

Moze od poczatku mial byc 1pec?Dali 2 aby stworzyc wrazenie ze cos mozemy:)

W kazdym razie gratz "wywalczenia 1peca".Mysle ze nie odbija sobie teraz tego w inny sposob bez wiedzy graczy;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Paź 2007, 06:32 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
To że nie wszystko uda się wywalczyć to było pewne od początku ale jakby tego szumu nie było to nie byłoby żadnych zmian. Jednak dużo ważniejsze jest to że w przyszłości firma zastanowi się zanim wprowadzi podobne zmiany. Dawniej MA zignorowało żądania graczy z kilku powodów. Graczy było mniej i kasy w grze również a pozatym MA nie może pozwolić sobie na to żeby się tu działy takie rzeczy jeśli poważnie myślą o chińczykach.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Paź 2007, 10:57 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
311 napisał(a):

Dokładnie to samo przyszło mi na myśl.

Przykładowo: jakaś firma podpisała umowę na zrobienie modeli armorów do nowego VU z zapłatą zaliczkową i z zyskiem od naprawy armorów przy ich zmienianiu. MA ma czystą sprawę bo opłatę ponoszą gracze w zależności od ich chęci do zamiany armorów a tak to być może musieli by się skredytować albo pogorszyć looty co na pewno byłoby zauważalne (przynajmniej z tego powodu pogorszyć).

IMHO jest to jeden ze sposobów inwestowania w grę bo jeśli MA posiada takie statystyki ile razy były zamieniane w przeciągu roku zbroje (tutaj strzelam 1gracz*7partsów 3 razy w tygodniu*50000 aktywnych graczy*44 tygodnie=46k$rocznie) a do tego dochodzą zmiany platów (a nie zmienimy ich bez zdjęcia armora) a przecież w perspektywie kilkuletniej kto wie ilu nowych graczy się pojawi a oni przyjmą taką opłatę jako "normalną" (strzelam znów ale niech w przeciągu 5 lat liczba zwiększy się 10 krotnie). Takie kwoty za zrobienie modeli armorów zaczynają już być zachęcające dla firmy która je zrobiła szczególnie jeśli ma podpisany kontrakt na kilka lat.

pozdro

PS: zaczyna być to ciekawe bo otwiera to możliwości pokazania przez MA, że można inwestować w nich na różne sposoby: "Panowie chcecie umieścić nową planetę w naszej grze... hmmm... Nie ma sprawy. Zapłaćcie za zrobienie modeli i postawienie serverów a my wam w zamian damy zyski z decay statków które będą przewoziły graczy na waszą planetę... Nowa stacja kosmiczna? Dlaczego nie... Jeśli potraficie zachęcić graczy do latania na nią to owszem owszem zastanowimy się... Pojazdy do transportu naziemnego. Why not. Dostaniecie przez pięć lat zwrot z decay pojazdów ale zapłaćcie za modele i zmiany w oprogramowaniu"
NIE muszą już płacić swoim programistom, desingerom itp... Obca firma z wywieszonym jęzorem zrobi to za nich w zamian za statystyczną lub prognozową obietnicę zwrotu kosztów związanych z decayami.

Hmmm. Właściwie to MA może pozwolić na wprowadzenie do gry innym firmom wszystkiego co polepsza grywalność a nie wpływa bezpośrednio na ich zyski poprzez decayowanie tego co inna firma wprowadzi...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Paź 2007, 12:05 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Society: DASK
Nick w grze: Grand Master Pelzak PRO
311 napisał(a):

W kazdym razie gratz "wywalczenia 1peca".Mysle ze nie odbija sobie teraz tego w inny sposob bez wiedzy graczy;)

Nie może tylko na pewno. Etopia w swoim poście (bodajże tytuł I'm tired) napisał zanim zmienili z 2 na 1 pec, że pewnie taką obiorą strategię, ja sie pod tym podpisywałem bo wiedziałem, że na pewno tak będzie, to czysty chwyt marketingowy mający na celu wytworzenie w nas graczach poczucia "że coś możemy wskórać".
Mimo wszystko nie narzekam na to, że trzeba płacić ten 1 pec bo to naprawde nie jest dla mnie żaden bodziec. Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Paź 2007, 13:14 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 108
Society: Kanwo
Nick w grze: Marcjan Martinus Tydeusz
pelzak napisał(a):
311 napisał(a):

to czysty chwyt marketingowy mający na celu wytworzenie w nas graczach poczucia "że coś możemy wskórać".
.

Skoro Marco zdecydowal sie na chwile przerwac swoje wakacje wiec to chyba jednak "cos mozemy" - wyobrazcie sobie siebie na miejscu Marco, na Ibizie albo na Szeszelach a tu nagle telefon z firmy ... ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Paź 2007, 13:20 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Nie przerywał ich tylko mu się skończyły - a wierzcie mi - cały czas byl informowany o tym co sie dzieje.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Paź 2007, 14:14 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
wasooth napisał(a):
Nie przerywał ich tylko mu się skończyły - a wierzcie mi - cały czas byl informowany o tym co sie dzieje.

A ty byłeś z nim na tych Seszelach, że masz taką pewność???

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Paź 2007, 14:31 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Nie zapominajcie o tym że jakby nie było buntu to te 2 pec by pozostało.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Paź 2007, 14:33 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Version Update 9.0.2
16 Oct 2007

# The 2 PEC deterioration of Limited armor pieces when equipping has been removed.
# The deterioration of Unlimited armor pieces has been reduced to 1 PEC per equip.
# An option is now available to change between aim and cursor mode by pressing the middle mouse button. The existing function of changing camera direction with the middle mouse button is now available as a configurable Action.
# Stability fixes have been introduced to reduce client crashes.
# Light settings have been adjusted in Avatar Creation.
# The 'lying down' animation has been corrected.
# Several objects missing textuers have been corrected.
# Numerous clothing graphical fixes including droplet skirts, coats and more.
# Weapon sounds fixed.
# Feedback messages when trying to color 'uncolorable' items. Also when bleaching has been successful.
# Terrain fixes in New Oxford and Omegaton City.
# The Spiral Street Night Shift Jacket (m) and (f) have the correct colors
# The weight of paint cans has been adjusted.

--------

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Paź 2007, 14:37 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Dawid19791 napisał(a):

eeee tam...

niekoniecznie

wielkoduszni pracownicy z MA poinformowali by nas, że częściowo usunięto kłopoty z różnymi bugami dlatego zmniejszono decay aczkolwiek pozostawiono na poziomie 1 pec w razie ewentualnych innych niepożądanych bugów...

pozdro

PS: no dobra to już jest zabawa w gdybanie a to prowadzi bardziej do wymiany przekonań i obaw niż to analizy zjawiska.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Paź 2007, 14:51 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Cytuj:
# The 2 PEC deterioration of Limited armor pieces when equipping has been removed.

Wiekszości o to się tak naprawdę rozchodziło bo na normalnej zbroi te 2 pec to grosze a na takim hermesie z 12 pec robi sie 2 ped i to juz nie jest smieszne ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Paź 2007, 15:05 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
misko napisał(a):

Heh, mogli o tym pomyśleć przed wypuszczeniem 9.0. A nie jak już wszyscy sobie nowe avy porobili ;0 (a potem po odpaleniu "wtf? Ustawiłem sobie inną skórę/włosy :d)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Paź 2007, 01:41 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Skanerin napisał(a):
misko napisał(a):

Heh, mogli o tym pomyśleć przed wypuszczeniem 9.0. A nie jak już wszyscy sobie nowe avy porobili ;0 (a potem po odpaleniu "wtf? Ustawiłem sobie inną skórę/włosy :d)

Dokladnie sam najwiecej czasu spedzilem nad wyborem odpowiedniego odcieniu skory, wybralem jakis który uwazalem za calkiem OK, a po chwili zmiana światla i juz sam nie wiedzialem czy to ten odcień który chce ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Paź 2007, 09:24 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Dawid19791 napisał(a):

Na pewno *jakis* sprzeciw by byl,a oni to przewidzieli i postepowali wg planu, pewnie ustalonego przez psychologow-socjologow :) .. Bo wiesz, gdyby dostosowali terazniejsze zmiany do rozmiarow tego ''buntu'', to blyskawicznie zlikwidowaliby te wszystkie decaye i jeszcze wystosowali oficjalne przeprosiny ;p

misko napisał(a):
# An option is now available to change between aim and cursor mode by pressing the middle mouse button. The existing function of changing camera direction with the middle mouse button is now available as a configurable Action.

O jak zaje..fajnie. Nie mam srodkowego przycisku myszki..
Posse napisał(a):
Dokladnie sam najwiecej czasu spedzilem nad wyborem odpowiedniego odcieniu skory, wybralem jakis który uwazalem za calkiem OK, a po chwili zmiana światla i juz sam nie wiedzialem czy to ten odcień który chce ;)

Ja podobnie, probowalam sledzic to swiatelko co tam wedrowalo pod sufitem,ale.. ;p zrobilam prawie ''Afroamerykanke'' lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Paź 2007, 10:55 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... tcount=377
Marco napisał(a):
Hello again,

I checked the CryENGINE2 team manager here at MindArk and he said that there will be no avatar re-creation in the CryENGINE release and that the VU 9.0 avatar system, from a technical standpoint, will be more or less the same one. Of course some adjustments is to be expected, more of “tweaks” nature or further options/details, but not a completely new avatar system.

Quote:
So, if you make this message to make users more aware of the fact that certain clothes will be removed that's fine, but atleast give the option to "not show message again".
Yes, it has that option already.

Quote:
Why FORCE Everyone's Avatar Recreation?
Because the old technical system doesn’t exists anymore. The code is removed from the Entropia code base.

Quote:
Oh, and btw, Marco, can we have another avatar remake?
Yes, supply a Support case with that request. Everyone who remade their avatar before VU 9.0.2 will have a one-shot to re-create their avatar. Details will be posted on the Support News. But file the support case at soon as possible.

Czyli w skrócie:
- po wprowadzeniu cryteka nie będziemy mieli możliwości zrobienia nowego avatara!
- jest możliwość żeby zmieni obecnego jeśli się nam nie podoba - wysłać supporta jak najszybciej!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Paź 2007, 12:47 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 90
Nick w grze: Michal vel Baraneq
Jeszcze nigdy nie pisalem do supprtu zadnego maila. Moze mi ktos pomoc napisac takiego maila o ponowne tworzenie ava? co napisac i pod jaki adres :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Paź 2007, 14:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
O,super, thx misko!
baraneq napisał(a):
Jeszcze nigdy nie pisalem do supprtu zadnego maila. Moze mi ktos pomoc napisac takiego maila o ponowne tworzenie ava? co napisac i pod jaki adres :)

Hello, I'd like to re-create my avatar (according to Marco's post on Ef I could have another chance).
Kind regards

strona glowna entropii -->(po lewej) support -->my support --> logujesz sie--> wybierasz kategorie i dajesz kopiuj/wklej..

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Paź 2007, 15:01 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 90
Nick w grze: Michal vel Baraneq
Dziekuje bardzo ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Paź 2007, 16:41 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Mamy już oficjalne stanowisko w tej sprawie:

Bertha Bot napisał(a):
18 Oct 2007

In Version Update 9.0.2 the light setting in the avatar creation room was slightly adjusted. Since many participants have expressed dissatisfaction with the final result of their avatars, especially regarding skin color, we have agreed upon granting all customers a second makeover for their avatars.

Before you decide to accept this offer, we kindly ask you to consider the following:

This is a one-time opportunity only
You have to send us your request before the 25th of October
When the avatar is reset you will have to start from scratch again since the initial model is randomized. Any previous changes will be lost.
Please note that the light of the surroundings will affect the looks of your avatar. Consequently, the skin color will look different in different areas depending on the light setting of the particular surrounding.

All participants who have sent us their request before the above mentioned dead line will have their avatars reset on the 26th of October.

Pobieżnie:
W pokoju kreacji avatara od Vu 9.0.2 dopracowano lekko oświetlenie. tam ble ble o nieusatysfakcjonowanych wyglądem avatara graczach.

Zanim podejmiesz się zmianie avatara weź pod uwagę, że:
-to jest jednorazowa możliwość
-trzeba wysłać supporta przed 25 października
-avatar zostanie zresetowany, czyli proces kreacji będzie przebiegał jak ostatnio a nie od obecnego wyglądu, który przepadnie.
-pamiętaj ze rożny kolor światła wpływa na wygląd twojego avatara, a w konsekwencji kolor skóry będzie miał różne odcienie w rożnych okolicach w zależności od ustawień oświetlenia w tych miejscach

Wszyscy, którzy wyślą requesta przed powyższym terminem (25.X.2007) będą mieli zresetowanego avatara z dniem 26.X.2007

Więc jak się komuś nie podoba, to co zrobił, to pisze do supporta powyższą notkę sporządzoną przez Elę, z tym ze nie trzeba wspominać o Marco.

Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Paź 2007, 12:22 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Nick w grze: Northberg
Cytuj:
Version Update 9.0.3
23 Oct 2007

# Slight adjustment made to extreme avatar body sizes. All avatars are adjusted towards average size. In comparison to VU 9.0, the tallest possible avatar will be app. 10 cm smaller and the smallest possible avatar will be app. 10 cm taller.
# Stability fixes have been introduced to reduce client and server crashes.
# Numerous clothing graphical fixes and colors matching/adjustments made, including Renegade Fashion Maze-series, Luna Line Solar-series, Urban Nomad Scarlet coat, Spiral Street Night Shift jacket, Omegaton Jungle Walkers, Renegade Citadel Fashion-series, Urban Nomad Grassy shirt, Luna Line Pulsar pants, Urban Nomad Blue briefs, Storm jeans, Pleat Coat, Lina Line Corona shirt, Droplet skirt, White jumper, and more.
# Creatures killed will stay unmoving.
# Added message window when equipping clothes/armor that remove a previous worn piece.
# Basic Relays can once again be seen.
# Some unauthorized wall building in Fort Ithaca has been removed.
# A gun turret has been added to the Revival terminal by LA 39.
# The bar in Fort Ithaca is once again firmly attached to the ground.
# Moving avatars has a more stable walk and run stance.
# After a short stint of sales, the TT once again sell the Castorian Combat EnBlade-1 instead of the EnBlade-A.
# The auction no longer shows the same message three times when selling boxes with items.
# You can now dismiss a newly tamed animal.
# The Buy and Sell buttons exchanged in Trade terminal
# Changed popup warning message when Inventory reaches 200 items to a mailbox warning message instead.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Paź 2007, 16:33 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
oo, prezenty od MA :P

Image

i dwie maski

Image Image

ale żeby update aż robić muhahaha

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 23 Paź 2007, 16:49 

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 21:15, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Paź 2007, 17:13 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
Level napisał(a):
zawsze przeciez przed prezentami na święta był updacik...
a tak swoją drogą jest co poprawiać tak więc ten update był potrzebny

przypominam że święta za ponad miesiąc ;)

a co poprawili?

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 23 Paź 2007, 17:16 

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 21:15, edytowano w sumie 1 raz

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 78 gości

Panel
Skocz do: