Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 07:35 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 89
Society: Czarne Smoki
W najnowszej wersji Entropii Universe dodane zostały opłaty za... PRZEBIERANIE SIĘ!!!
2 PEC to może nie majątek, ale X razy to daje sporą sumkę, nie tylko z jednego avatara. Nie dajmy się naciągnąć!!! Piszmy do MindArk ile wlezie!!! W odnośniku jest skrzynka wysyłania wiadomości do MA - http://www.mindark.se/press/index.html

Odp. na pytanie co to da?
Pomnóżcie sobie 1 e-mail razy liczbę graczy z Polski i reszty świata. Sporo? Tak ma być.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 07:49 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
popieram tą inicjatywę postawmy na swoim a może MA nas zaskoczy i zmieni i problemu nie bedzie :-)

ps.niedługo to i zbieranie dunga opodatkują

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 07:58 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
Benek napisał(a):

ps.niedługo to i zbieranie dunga opodatkują

.. albo wprowadzą ujemne looty :)

Też dołaczam sie do tej akcji.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 08:48 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
zwłaszcza, że popierdzielili wygląd ciuchów, zanim ludzie od nowa się poubierają, MA zarobi majątek lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 09:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Taki temat juz jest..
http://www.entropiauniverse.pl/viewtopi ... sc&start=0

A na EF:
protest http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... hp?t=84013
petycja http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... hp?t=84280
temat http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... hp?t=84016

Bez sensu pisac tu, gdzie nikt (z MA) nie przeczyta .....

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 11:47 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Tu chodzi o wysyłanie maili!!!
A informacje o opłacie za ubieranie się mam od mentora.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 11:55 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
teiczer napisał(a):
Tu chodzi o wysyłanie maili!!!

A support case to nie to samo ?
Ten,komu sie ''2 pec'' nie podoba, na pewno doszedl do wniosku by wyslac sc. Zwlaszcza ze w ww. watkach jest jak byk napisane,by to zrobic.. (jesli ktos zapomnial o takiej mozliwosci)
Nie widze najmniejszego sensu w zakladaniu nastepnego tematu.
teiczer napisał(a):
A informacje o opłacie za ubieranie się mam od mentora.

A ja z ''content list of VU 9.0''... Ale rzeczywiscie mentor musial o tym wiedziec pierwszy ;p
Mentor tez oswiecil cie w kwestii zwiekszonego decayu fapow, zmniejszonej celnosci broni, wprowadzonym opoznieniu w zmianie narzedzi i paru innych dupereli?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 12:29 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
A ja nic nie wyślę bo to nie ma sensu, popatrzcie w jaki inny sposób kroją nas z kasy (wszelkie czynności zabierające pieniądze, nie generując loota i nie dające się zwrócić):

Mind force:
*decay wszystkich chipów innych niż walki (Tp, focus)
*ME zużyte do tych chipów
*decay implanta
*decay insertera
Hunt:
*decay fapa
*znikające ammo podczas lagów
*missy
*decay armora
Mining:
*Decay wyciągaczki
*Decay refinera
Inne:
*Podatek na aukcji
*Znikające esi po włożeniu (nikt nie zwrócił uwagi ile kasy więcej dostają dzięki zmianie starych na nowe esi)
*Wyciąganie/wkładanie skilli
*Apartamenty i czynsz za nie
*Decay statków i paliwo do nich
*15 ped za tepnięcie z CP (nie jestem pewien, może trafia do właściciela)
*Decay kolorywaczki i blechera oraz znikające farby (ubranie nie zwiększa się o tt farb, a wręcz traci tt lol)
*Taming (decay bata i nutrio)
*"Nawożenie" landów
*Decay refinera do tailor stuffu
*Ammo/decay broni na PvP
*Skanowanie
*Opłata za organizowanie eventów

Do tego dochodzą oficjalne metody MA:
*Podatek od wpłat/wypłat
*Reklamy
*Sprzedaż real items

Jest jeszcze pewnie pełno przykładów o których zapomniałem, reasumując te 2pece to tylko kolejny przykład znikającej kasy w czeluściach gry, dlaczego mamy się buntować akurat przeciwko temu, jednocześnie godząc się na resztę?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 13:02 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
no więc ja proponuje masowe odejscie od gry czyli usuniecie eu z dysku i kłopot z głowy oczywiscie najpierw niech k...a oddadza wtopiona kase na tych niby duperelach lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 13:04 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Northberg napisał(a):
Jest jeszcze pewnie pełno przykładów o których zapomniałem, reasumując te 2pece to tylko kolejny przykład znikającej kasy w czeluściach gry, dlaczego mamy się buntować akurat przeciwko temu, jednocześnie godząc się na resztę?

Dlaczego? BO JUŻ NAJWYŻSZY CZAS POWIEDZIEĆ DOŚĆ !!! Jesteśmy albo klientami albo intruzami i niech nikt mi tu nie pieprzy farmazonów o tym że klienci to Ci co wpłacili w cholere tysięcy dolarów. Bez takich jak my ich inwestycje są gówno warte.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 13:17 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Northberg napisał(a):
*15 ped za tepnięcie z CP (nie jestem pewien, może trafia do właściciela)

Właściciela Crystal Palace? :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 13:36 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Heh, co VU ktoś organizuje jakąś akcję. Czasami nawet sweaterzy ;0 A najgłośniej zawsze krzyczą nowi gracze, których to pierwsze, konkretne VU :D
Po VU w którym uwalono skille...
Po VU w którym uwalono średni loot w mobach żeby padały większe i częstsze hofy...
Po VU w którym wprowadzono podatek na aukcji...
Po VU w którym uwalono ampy (bye bye opalo+A105)....
ludzie narzekali i straszyli, że miarka się już przebrała (a na EF jakie były akcje i protesty...ho ho...) I co?
I g.... Ludzie nadal w to grają (łącznie z tymi którzy krzyczeli najgłośniej ;0) Czemu? To już pytanie retoryczne ;p

Northberg napisał(a):
Jest jeszcze pewnie pełno przykładów o których zapomniałem

Tak, jeszcze jest:
*płacenie za ammo
*płacenie za broń
*płacenie za bomby/sondy
:P

Proponuję zmienić grę na jakiś moorpg z abonamentem. Tam się płaci raz w miesiącu, za to wszystko później jest darmo. Chociaż nie...Hej! W innych mmorpgach też się za wszystko płaci! I to walutą z gry! WTF?! Tam też oszukują....

Edit: Chociaż po przeczytaniu po raz 4 tego co napisałeś North, to mam wrażenie, że żartujesz :ehh: Czepianie się, że użycie FAPa kosztuje? Że Ammo leci na pvp? Że zbroja się psuje? eeee...o so chossiii?

Dawid19791 napisał(a):
Dlaczego? BO JUŻ NAJWYŻSZY CZAS POWIEDZIEĆ DOŚĆ !!! Jesteśmy albo klientami albo intruzami i niech nikt mi tu nie pieprzy farmazonów o tym że klienci to Ci co wpłacili w cholere tysięcy dolarów. Bez takich jak my ich inwestycje są gówno warte.

Dude, dopóki nie wpłacasz oficjalnie kasy do MA, dopóty jesteś...może nie intruzem, ale gościem napewno. Wartościowym klientem zaczynasz być, gdy płacisz im za usługę.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 14:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
większość graczy nie ma potrzeby przebierania się co godzinę, więc pewnie nie zbankrutujem, armor to już trochę gorzej, ale to tylko kwestia czasu, aż ludzie się przyzwyczają, wniosek na przyszłość: za co jeszcze będziemy musieli płacić?

z drugiej strony, dopóki MA zarabia, PE istnieje, więc pozwólmy im zarabiać ;)

petycję to ja bym podpisał raczej w sprawie niedopracowanej grafiki :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 22:13 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Skanerin napisał(a):
Edit: Chociaż po przeczytaniu po raz 4 tego co napisałeś North, to mam wrażenie, że żartujesz :ehh: Czepianie się, że użycie FAPa kosztuje? Że Ammo leci na pvp? Że zbroja się psuje? eeee...o so chossiii?

Eee, chciałem tylko zwrócić uwagę, że jest mnóstwo innych czarnych dziur zasysających kasę bardziej niż te 14pec.
Że ammo leci na pvp? No właśnie, leci a nie generuje lootu, a mogłoby, tak jak przy zabijaniu mobów, tymczasem znika.
Zbroja/fap - służą do ochrony/odbudowy abstrakcyjnych HP i tracisz przy tym kasę. I nie mówię że to nie fair, w końcu mamy coś za coś. Problem w tym, że znikające TT leci na konto MA, ot mieliśmy 30ped fapa i nie ma. Rozwiązanie proste, zlikwidowanie TT i zastąpienie samym limitem użyć wyrażonym w %. Wówczas też dałbyś te 30ped za fapa, ale już nie MA tylko drugiemu graczowi.

Jak widzisz czepiać się można wszystkiego, wystarczy spojrzeć na świeżo, tak jak świeżo widzimy te 2pece, tak jak widzieliśmy inne przytoczone przez ciebie przykłady z poprzednich VU. Za jakiś czas uznamy te 2pece za normalność, tak jak rzecz naturalną widzimy znikające tt.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 23:02 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Northberg napisał(a):
Skanerin napisał(a):
EWówczas też dałbyś te 30ped za fapa, ale już nie MA tylko drugiemu graczowi.

Tiaaa...I to wszystko robiliby dla nas ludzie charytatywnie... Heh ;)

Northberg napisał(a):
Że ammo leci na pvp? No właśnie, leci a nie generuje lootu

Hmmmm, hunciłeś kiedyś na pvp lootowalnym? ;]

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 23:11 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Skanerin napisał(a):
Dude, dopóki nie wpłacasz oficjalnie kasy do MA, dopóty jesteś...może nie intruzem, ale gościem napewno. Wartościowym klientem zaczynasz być, gdy płacisz im za usługę.

A skąd pewność że nie wpłacam? Zdążyłem już wpłacić dużo więcej niż Ci się zdaje i właśnie dlatego jestem wkurzony. Z całą pewnością zainwestowałem więcej niż przeciętny polak.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 23:46 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Lol...
to się raczej nie liczy:
http://www.entropiauniverse.pl/viewtopi ... 6856#46856
;0
Panowie z MA nie posiadają cudownej maszynki do drukowania pieniędzy z decayu (chyba!). A jeśli ja się mylę po przeczytaniu twoich słów w wyżej przytoczonym poście, tzn że ty rzucasz słowa na wiatr...

A dla ludzi którzy nie zrozumieją tego postu:
Jeśli ludzie z MA biorą kasę za decay, to...

Pan X wpłacił 10 dolarów do gry oficjalnie.
Pan Z kupił tyle a tyle złotówek od pana O (dajmy na to też 10$ US), które nie trafiły na konto MA, tylko na konto mBanku pana O.
Jeśli teraz MA twierdzi, że bierze kasę z decayu, to...
Decay pana X i pana Z razem to 10 dolarów. Ale MA bierze kasę z tego, co dostało naprawdę, czyli tylko z kasy pana X. Czyli bierze z kasy pana X na utrzymanie pana Z...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 07:07 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Society: EF.pl
Skanerin, ale Ty pierdzielisz... Przeciez skads sie musialy wziac te pedy w grze. Przeciez Pan O nie znalazl maszynki do drukowania lewych PEDow, czyli PEDy pochodza z wplat. Co z tego, ze ma je dzieki osobie, ktora kupila od niego przedmiot po zawyzonej cenie? Wiec wplacila kupujaca osoba, by moc sobie umilic zycie zakupujac cos nowego. PEDy nie biora sie z niewiadomo czego i albo pochodza z wplat, albo z loota, jednak nawet te z loota pochodza z wplat, gdyz ktos wplacajac i przegrywajac zasila tego loota.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 07:18 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Przeczytaj kilka razy to co napisałem. Bo po pierwszym chyba coś ci gdzieś nie załapało :mrgreen:

A jeśli trybiki po prostu nie przeskoczą bez pomocy, to łopatologiczniej...
Jeśli z dwojga ludzi tylko jedna wpłaciła do gry oficjalnie (czyli dała pieniądze MA), a druga dała pieniądze do kieszenie innego gracza, a MA twierdzi, że bierze tylko decay, to z czyich pieniędzy (pieniędzy! dolarów, euro, funtów, jenów,seków, chrywien, złotówek) pobierze decay tych dwóch osób (czyli z czego odciągnie sobie odpowiedni procent)? A jeśli nadal nie rozumiesz, to na dole podpowiedź... ;0

Dopóki nie ma maszynki która przedrukowuje PEDY na walutę irl, to napewno nie weźmie ich z pieniędzy których nie ma, czyli z pieniędzy które są teraz "w kieszeni" sprzedawcy PEDów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 09:08 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Skanerin, chyba wiem co masz na myśli, ale

Skanerin napisał(a):
Pan X wpłacił 10 dolarów do gry oficjalnie.
Pan Z kupił tyle a tyle złotówek od pana O (dajmy na to też 10$ US), które nie trafiły na konto MA, tylko na konto mBanku pana O.
Jeśli teraz MA twierdzi, że bierze kasę z decayu, to...
Decay pana X i pana Z razem to 10 dolarów. Ale MA bierze kasę z tego, co dostało naprawdę, czyli tylko z kasy pana X. Czyli bierze z kasy pana X na utrzymanie pana Z...

jeśli pan Z kupił peds (nie złotówki ;) od pana O to rodzi się pytanie skąd pan O miał te peds heh

mógł wpłacić, może handlował, a może ma niejasne związki z panem X, który de facto wpłacił - wszystko zmierza do tego, że peds w PE nie biorą się z maszynki tylko z wpłat, myślę, że nawet takie nagrody jak unique items z wysokim tt nie sąfundowane z powietrza tylko odpowiednia suma realnych pieniędzy zostaje przeksięgowana na odpowiednie konto tak aby peds miały pokrycie w usd, tak jak inne realne waluty np w złocie

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 09:48 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Coov, tak czy siak pewne jest, że pan Z kupując PEDy od pana O a nie od MA, nie supportuje EU bezpośrednio (a wszelkie "pośrednio", czyli gdybanie ile osób pan O doprowadził do wpłaty etc to tylko gdybanie ;] )

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 10:32 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
nie tylko nie supportuje, ale bierze udział w nielegalnym procederze, a do tego sztucznie napędza inflację

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 10:50 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
lol a od kiedy to mniejsza ilość pieniędzy na rynku wywołuje inflację? :) Gdyby nie było lewego rynku pedów itemy byłyby droższe! Być może looty byłyby trochę lepsze, ale nie odczulibyśmy tego, bo rekompensowałaby to wyższa cena itemów/skilli. wyraźna różnica byłaby w momencie kończenia gry, bo ogólna wartość postaci byłaby większa. Co by nie było niedomówień - nie jestem zwolennikiem lewego handlu, tak też zagłosowałem w ankiecie.

@skan
A ja zawsze myślałem, że loot na pvp lootowalnym to kasa za szczepionkę + itemy od gracza, widać mało wiem :P Zresztą nie zmienia to faktu, że jest jeszcze ze trzy razy tyle stref pvp bez żadnego lootu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 11:01 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
North, ale strzelanie w tych strefach to innych graczy to nie obowiązek ;0 To tak jakbyś strzelał w powietrze i się czepiał, że ci ammo leci. A btw, to jaki jest twój stosunek do tych 2 pec z ubrań? Bo po twoich postach tego nie mogę wywnioskować ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 11:05 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Nothowi chodzilo o to,ze MOGLIBY zwracac jakis % od tej calej forsy przewalonej na pvp.. Ale nie chca ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 11:08 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Ela, co nie zmienia faktu, że nadal nie rozumiem do czego się tu można przyczepić ;0 Tzn jak sobie to wyobrażacie? Że wchodzisz do strefy pvp/ring, strzelasz do gracza, a jak wychodzisz to ci zwraca kasę za wystrzelane ammo?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 11:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Tia, albo ze jest losowa szansa na ''hofa'', tak jak to jest w przypadku huntu :P

W koncu pvp (nie to lootowalne) jest jedyna rzecza, podczas ktorej wydajesz kase nie majac ZADNEJ szansy na zwrot ;) Podczas kazdej innej czynnosci masz.

Żeby bylo jasne - ja nie narzekam, ze tak nie ma, tylko po prostu North zwrocil na to uwage..
Rozumiem,ze pvp jest tak luksusowym funem, ze trzeba za to placic ;0

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 11:21 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Elanor napisał(a):
Nothowi chodzilo o to,ze MOGLIBY zwracac jakis % od tej calej forsy przewalonej na pvp.. Ale nie chca ;)

dokładnie, tak samo jak mogliby nie rozbić tych 2peców znikających przy zakładaniu armora, znikającego esi przy wkładaniu skilli i masy innych rzeczy które wymieniłem w poście.

Widzę Skan, że nie wytłumaczę ci o co mi chodzi, więc napisze wprost :P
Pomysł mi się NIE PODOBA, tak jak nie podoba wiele innych rzeczy. Stoję jednak mocno na ziemi i wiem że tego nie zlikwidują i żadne protesty tu nic nie pomogą. Więc póki mam jeszcze za co, gram dalej :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 14:26 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Society: EF.pl
Oj Skanerin musisz troszke szerzej spojzec na swiat PEDow... nie chce mi sie tlumaczyc calego dzialania ekonomicznego, ktore jest podobne do tego, ktore jest w naszym swiecie...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 16:33 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Skanerin jesteś poprostu niepoważny. Nie znamy się więc nie wypowiadaj się na temat tego ile i w jaki sposób ja wpłaciłem. Fakt kupiłem 2 razy od Cesarza kiedy newbie byłem ale to tylko niewielka część tego co w tą grę zainwetowałem. Jestem dla MA KLIENTEM a nie gościem ale podejrzewam że to już długo nie potrwa bo kierunek w którym zmierza EU zdecydowanie mi nie odpowiada.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 18:42 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Dawid19791 napisał(a):
Nie znamy się więc nie wypowiadaj się na temat tego ile i w jaki sposób ja wpłaciłem.

Wywnioskowałem to na podstawie tego co SAM napisałeś. A napisałeś, że kupiłeś i będziesz kupował pedy w ten sposób...

A co do poważności/niepoważności -
Poważny człowiek kończy grać gdy uznaje, że gra mu się nie podoba. Niepoważny wypłodzi na forum kilkanaście postów o treści "oj bo przestanę grać!" w celu...niewiadomo bliżej jakim...chyba nabicia sobie licznika postów ;0
A po wypłodzeniu postów uruchomi Entropię...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 18:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
A ja jeszcze swiezo po kolejnej lekturze EF powiem tak - ludziom zalezy na tej grze. Moglaby byc naprawde lepsza, przyciagajac wiecej graczy. A strategia MA zmierza w zlym kierunku i wielu chce na to zwrocic uwage.
http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... hp?t=84240 BARDZO polecam przeczytac ten list otwarty. Niezwykle madre ujecie sprawy.

A tak poza tym, to wyczytalam,ze Marco jest teraz na 1,5 miesiecznych wakacjach i wraca dopiero w przyszlym tygodniu
:D Mam nadzieje, ze nie zszokuje sie jak zastanie to,co zastanie ;p

BTW zgadzam sie co do okreslenia powazny/nie powazny, dlatego ja plodze i nie gram :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 19:11 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Ale robicie ludzią wode z mózgu ;-)
Jedyny zysk MA to oficjalne wplaty i nie ma sie co wiecej na ten temat rozpisywać . :)
A i żadnego protestu nie popieram , osobiscie zmiany mi sie nie podobają ale zostane tak długo jak bedzie można w łatwy sposób zarabiać :wink: . Dziwi mnie zachowanie pewnych osób które powinny wiedzieć że taki protest w niczym nie pomoże , zasada jest prosta : Nie podoba Ci się ? Nie radzisz sobie ? - Dowidzenia , nikt was na siłe nie trzyma ;-)

Pozdrawiam Loss_AdKos :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 19:15 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
A moze przeczytaj co jest w tym linku ktory dalam :)

Poza tym pff, ja jak sie to nie zmieni to raczej koncze, ale nie widze sensu w ''nie-protestowaniu''.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 20:27 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Hehe, podoba mi się idea listu otwartego, jakby pozostałe posty na forum były listami zamkniętymi.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 20:32 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Skanerin napisał(a):
A co do poważności/niepoważności -
Poważny człowiek kończy grać gdy uznaje, że gra mu się nie podoba. Niepoważny wypłodzi na forum kilkanaście postów o treści "oj bo przestanę grać!" w celu...niewiadomo bliżej jakim...chyba nabicia sobie licznika postów ;0
A po wypłodzeniu postów uruchomi Entropię...

Poważny człowiek nie powinien polemizować z niepoważnymi postami :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 21:10 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Jakbyś troche pomyślał to byś zauważył że wtedy pedy były na forum po 23 zł za 100 i dolar był droższy więc chyba logiczne jest to że było to opłacalne ale TO SIĘ JUŻ DAWNO ZMIENIŁO !! Dolar potaniał a pedy na forum podrażały !! Chociaż o Cesarzu w dalszym ciągu mam jak najlepszą opinię to różnica cen jest zbyt mała żeby wpłacać na lewo. Oceniasz mnie na podstawie posta z CZERWCA nie zwracając uwagi na to że od tego czasu BARDZO dużo się zmieniło.

PS. POWAŻNY CZŁOWIEK NAJPIERW ZASTANOWI SIĘ CO PISZE A NIE ZACHOWUJE SIĘ TAK JAKBY POZJADAŁ WSZYSTKIE ROZUMY. NIE ZNASZ MNIE, NIGDY ZE MNĄ NIE ROZMAWIAŁEŚ, NIGDY NIE WIDZIAŁEŚ MNIE W GRZE A ŚMIESZ ZARZUCAĆ MI ŻE JESTEM NIEPOWAŻNY ??

Nie zamierzam dłużej tego tematu kontynuować.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2007, 22:55 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Dawid19791 napisał(a):
NIE ZNASZ MNIE, NIGDY ZE MNĄ NIE ROZMAWIAŁEŚ, NIGDY NIE WIDZIAŁEŚ MNIE W GRZE A ŚMIESZ ZARZUCAĆ MI ŻE JESTEM NIEPOWAŻNY ??

Z poprzedniej strony:

Dawid19791 napisał(a):
Skanerin jesteś poprostu niepoważny.

Na twoim miejscu też bym wybrał "nie-kontynuowanie" tego tematu... ;0

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 00:02 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
LOL

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 00:27 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Tragedia...

Co drugi pewnie biega w pomaranczce lub ma jeden set +jakis armor a najwiecej piszczy...

Dostosujcie sie do tego bo niczego nie zmienicie.

Duzo rzeczy pozmieniali na pohybel graczom ,a koło dalej sie toczy...

Pamietajcie ze to Mindark tworzy gre ,a nie gracze.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 01:09 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Cytuj:

nie ma produktu jeśli nie ma konsumenta

ale co do pierwszego twojego stwierdzenia to racja.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 10:13 
Unskilled
Dołączenie:
Wrzesień 2007
Society: TWOJA
Nick w grze: KWADRATOWY ZGRED KWADRAT
też sie przyłączam do protestu, ale nie wiem co wysłać i gdzie :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 19:43 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Kelly napisał(a):
też sie przyłączam do protestu, ale nie wiem co wysłać i gdzie :)

W pierwszym poście jest napisana co i jak :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 21:02 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Way Of Life
Nick w grze: GreenDragoPL
Dawid19791 napisał(a):
Skanerin napisał(a):

A skąd pewność że nie wpłacam? Zdążyłem już wpłacić dużo więcej niż Ci się zdaje i właśnie dlatego jestem wkurzony. Z całą pewnością zainwestowałem więcej niż przeciętny polak.

oj dobrze ze napisales przecietny ;p ja non toepr nic nie wpalcalem :P a w tm miechu depo na 20k ped poszlo lol pierwsze przez 7 ***** lat haha :D no ale ale ;)

Sztuka jest niewplacac a wyplacac, a jesli juz wplacac, to choc wyplacic minimum 2 x tyle ;)

Pozdro

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Paź 2007, 21:09 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Mortifer napisał(a):
Obaj zamknijcie mordy i bedzie swieto. ziefff

BRAVO ! :) :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol:

Zamknijcie ten temat, ci co maja problem z placeniem to :P po niegrzecznemu LAMUSY/nOOby Do domuuuu :P

A tak na powaznie, to dajcie sobie ludzie spokoj, po co sie drzec?:) Sluchajcie, wiekszosc jest uzalezniona od EU (z pewnoscia) i nawet jesli probowali nie grac to wracali, bo musieli "zacpac" PE/EU (np JA). A jesli MA bedzie robilo takie jazdy, jak to z ubraniami, to doprowadza sie szybciej do zaglady niz przewidzial to Nostradamusek lol :) I bedziemy wyleczeni :D!!! yupiii:D

PS: Brzmi jak zbawienie z jakiejs ksiegi bogow/przepowiedni :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Paź 2007, 08:17 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
wasooth napisał(a):
m3 napisał(a):

nie ma produktu jeśli nie ma konsumenta

ale co do pierwszego twojego stwierdzenia to racja.

ale klientela jest i ma się dobrze :)

co do protestu, osobiście nie widzę sensu, ale szanuję ludzi, za chęć do działania, bo tacy ludzie zmieniają świat :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Paź 2007, 12:10 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2007
Skanerin napisał(a):
Przeczytaj kilka razy to co napisałem. Bo po pierwszym chyba coś ci gdzieś nie załapało :mrgreen:

A jeśli trybiki po prostu nie przeskoczą bez pomocy, to łopatologiczniej...
Jeśli z dwojga ludzi tylko jedna wpłaciła do gry oficjalnie (czyli dała pieniądze MA), a druga dała pieniądze do kieszenie innego gracza, a MA twierdzi, że bierze tylko decay, to z czyich pieniędzy (pieniędzy! dolarów, euro, funtów, jenów,seków, chrywien, złotówek) pobierze decay tych dwóch osób (czyli z czego odciągnie sobie odpowiedni procent)? A jeśli nadal nie rozumiesz, to na dole podpowiedź... ;0

Dopóki nie ma maszynki która przedrukowuje PEDY na walutę irl, to napewno nie weźmie ich z pieniędzy których nie ma, czyli z pieniędzy które są teraz "w kieszeni" sprzedawcy PEDów.

niestety coldzik ma racje - i to , że go obrażasz nie zmieni tego, sry ale to ty zle rozumujesz - cala kasa w grze pochodzi z depozytu, nie ma znaczenia, że ty kupiles od pana x - ktos to kiedys wplacil i każdy decay zmniejsza ogólna ilość kasy w grze powodując że ktoś musi wpłacić więcej albo zrezygnować z gry
ja jako poczatkujacy właśnie się zastanawiam czy ładować się w grę która zmierza w złym kierunku jak widzę.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Paź 2007, 12:28 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
demek napisał(a):
każdy decay zmniejsza ogólna ilość kasy w grze

W sumie bardziej prawdziwe jest stwierdzenie, że każdy decay zwiększa looty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Paź 2007, 12:36 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posiada ktoś linka do strony na której MA pisze czarno na białym co się dzieje z decay itemów oraz w jaki sposób działa lootpool czy to wszystko to tylko jakieś nie sprawdzone teorie żeby nie napisać brednie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Paź 2007, 12:57 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Dawid19791 napisał(a):
Posiada ktoś linka do strony na której MA pisze czarno na białym co się dzieje z decay itemów oraz w jaki sposób działa lootpool czy to wszystko to tylko jakieś nie sprawdzone teorie żeby nie napisać brednie?

MA ustami Marco powiedziało, że swoje dochody 'pobiera' z decayu itemków, oraz że to wcale nie oznacza, że cały decay idzie do MA. Przeglądnij sobie wypowiedzi Marco na EF(to chyba nawet było w którejś rundzie Q&A do MA).
Dodatkowe dochody wykazane w raportach są ze sprzedaży obiektów (Landy/Banki/...) i chyba jeszcze jakieś drobiazgi. Tu sobie przeglądnij oficjalne strony MA.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Paź 2007, 13:53 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Nick w grze: Logic
Opłata za zmianę armora, to zwykłe okradanie. Jeśli to się nie zmieni, na pewno się całkowicie wycofam i zrobi to wiele osób, czy to od razu, czy po wyczerpaniu zapasu pedów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Paź 2007, 16:32 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Logic napisał(a):
Opłata za zmianę armora, to zwykłe okradanie.

Nie masz racji a dlaczego ? W realnym siwecie wszystko zakladane i zdejmowana kiedys sie psuje, np. ubrania (to na 100%), np. prezerwatywa, np. Kask i kombinezon (wiem ze swojego doswiadczenia, szczegolnie sie psuje przy dzwonie na glebe lol), wszystkie rzeczy do okola nas w RL, maja swoj okres zywotnosci, i wiekszosc z nich zalezy tylko i wylacznie od twojego stopnia wykorzystywania go, powtorze to co pisalem juz wczesniej, Gracie w second real life, the universe with real cash economy, its not a game,.. ;)

Prosze nie ma co sobie wiecej cisnienia podnosic, poprostu tak jest, i bedzie tego wiecej, i podejzewam ze nie bede wrozka jak napisze ze bedzie napewno gorzej :)

Aczkolwiek panowie, wiecie co przyniesie CryEngine2?:) Ta gra musi byc przepisana od nowa, a wiecie co to oznacza? Mnustwo bugow/lagow, malo tego prawie jak BETA :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

"Witam cie pieniazku za darmo" :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Paź 2007, 12:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
zanim starzy gracze odejdą, przyjdzie trzy razy tyle nowych, a dla nowych decay za ubieranie będzie czymś najzupełniej normalnym

zresztą popatrzcie w dziale powitania, ile osób się kończy...

PE uzależnia :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Paź 2007, 00:33 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
Dawid19791 napisał(a):
Skanerin napisał(a):

A skąd wiesz, ile wpłacił (bo o inwestycjach trudno mówić w przypadku większości graczy) przeciętny Polak? LOL prorok jaki, czy co?

Elanor napisał(a):
Tia, albo ze jest losowa szansa na ''hofa'', tak jak to jest w przypadku huntu :P

W koncu pvp (nie to lootowalne) jest jedyna rzecza, podczas ktorej wydajesz kase nie majac ZADNEJ szansy na zwrot ;) Podczas kazdej innej czynnosci masz.

Żeby bylo jasne - ja nie narzekam, ze tak nie ma, tylko po prostu North zwrocil na to uwage..
Rozumiem,ze pvp jest tak luksusowym funem, ze trzeba za to placic ;0

Jeśli nie strzelasz w powietrze, tylko do innego gracza, to przynajmniej część tych pieniędzy przechodzi na postać jako skille. A to, czy skillowanie na innych graczach na pvp jest w porządku, to już inna sprawa. Ale temat pvp był już poruszany wiele razy, szkoda to znów rozgrzebywać.

Dawid19791 napisał(a):
Skanerin jesteś poprostu niepoważny. Nie znamy się więc nie wypowiadaj się na temat tego ile i w jaki sposób ja wpłaciłem. Fakt kupiłem 2 razy od Cesarza kiedy newbie byłem ale to tylko niewielka część tego co w tą grę zainwetowałem. Jestem dla MA KLIENTEM a nie gościem ale podejrzewam że to już długo nie potrwa bo kierunek w którym zmierza EU zdecydowanie mi nie odpowiada.

Powiem tak... Jeżeli nie wpłaciłeś tyle, żeby być w stanie się utrzymać w realu z obrotu tymi pieniędzmi w grze, to nie zainwestowałeś, ale... wpłaciłeś właśnie. Jesteś klientem, ale nie nazywaj się proszę "inwestorem", bo trochę śmiesznie to brzmi. Zapłaciłeś dobrowolnie za zabawę w wirtualnym świecie. Dokładnie tak samo, jak zapłaciłbyś w WoW, DnD Online czy jakimkolwiek innym mmorpgu. Różnica (na korzyść EU) polega na tym, że tutaj przynajmniej wpłata przekuwana jest na wirtualną gotówkę. W mmorpg'ach nie miałbyś nawet tego...

Elanor napisał(a):
A ja jeszcze swiezo po kolejnej lekturze EF powiem tak - ludziom zalezy na tej grze. Moglaby byc naprawde lepsza, przyciagajac wiecej graczy. A strategia MA zmierza w zlym kierunku i wielu chce na to zwrocic uwage.
http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... hp?t=84240 BARDZO polecam przeczytac ten list otwarty. Niezwykle madre ujecie sprawy.

A tak poza tym, to wyczytalam,ze Marco jest teraz na 1,5 miesiecznych wakacjach i wraca dopiero w przyszlym tygodniu
:D Mam nadzieje, ze nie zszokuje sie jak zastanie to,co zastanie ;p

BTW zgadzam sie co do okreslenia powazny/nie powazny, dlatego ja plodze i nie gram :D

Dobrze napisane :D

Poza tym początkowo nie podobał mi się ten podatek. Potem spodziewałem się, że obniżą. I obniżyli. Mogę sobie wrzeszczeć do woli że zabierają mi peca za każdą część armora (z wyjątkiem platingów). Tylko po co? Wolałbym, żeby tego podatku nie było, ale wolałbym też np. żeby nie zablokowali mi możliwości używania skórek w tailoringu. Albo nie zresetowali wzrostu postaci po ostanim fixie. Albo żeby dalej się dawało biegać z opalo i A105 (to były czasy). Owszem, zgadzam się, że powinni bardziej skupić się na grywalności, ale nie są organizacją charytatywną. Nie obiecywali nam, że nie będą chcieli zarabiać. Przeżyłem kilka VU po drodze i jakoś żyję. Do grania nikt mnie nie zmusza. Od podatku pancerzowego nie zbiedniałem, a nawet wprost przeciwnie. Niniejszym dziękuję wszystkim noszącym pancerze za wszystkie moje globale od czasu powrotu do gry :D
A poza tym serdecznie zachęcam wszystkich, którzy grożą wycofaniem się z gry do wykonania tego jakże drastycznego kroku. Może znów będzie można spokojnie polować bez kolejnych pielgrzymek tp runnerów, uber hunterów i innych uber inwestorów, które bez ustanku pałetają mi się po radarze, ściągają na głowę moby, których nie chcę, strzelają do tych, które już zacząłem zabijać itp. Jakby to znów było miło pójść na spkojny hunt na Eudorii, wymienić kilka kulturalnych i przyjacielskich uwag z przypadkowo napodkanymi i jakże nielicznymi fellow hunterami czy wpomóc biednego minera zdjęciem mu z pleców natrętnego moba. Z chęcią zapłacę kilka takich podatków jeśli tylko te jakże piękne i jak jeszcze niedawne czasy miałyby szansę wrócić... Ech, rozmarzyłem się...
Podatek przestał mi już przeszkadzać. Nawet go nie odnotowuję. Pancerz i tak zawsze naprawiałem przed huntem. Ubrania przynajmniej wyglądają lepiej. Wreszcie po łapach dostali wszyscy pozerzy chodzący w "drogich" ubrankach z niskim TT i zgrywający uberów. MA na tym zarobił, to fakt. Ale też w naprawę ubrań poszła zapewne spora ilość kasy, która nie poszła na inne rzeczy, co może przyczynić się do przynajmniej chwilowego spadku inflacji. W samej grze zaczyna dziać się coś ciekawego, pojawiły się nowe moby, padają "notes", mamy się nad czym pozastanawiać.
A poza tym jakie ma znaczenie to, za co płacimy i ile? Dopóki wszystko utrzymywane jest na jakimś akceptowalnym poziomie... Dla mnie osobiście już dawno znacznie ważniejsi są ludzie, których w grze spotkałem i przyjemność z gry niż to, o ile mi się psuje broń kiedy jej uzywam i o ile pancerz, kiedy go zakładam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Paź 2007, 01:24 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
Nuadu +rep
aaa, zaraz a moze ty chesz zaistniec na forum??
strzez sie strzez......
pozdr
MArtre

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Paź 2007, 18:09 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
lol Martre, bardzo pragnę zaistnieć na forum. Najlepiej jako osoba z najmniejszą ilością postów w chwili obecnej, bo im mniej postów, tym więcej czasu na granie :D (poza pracą :( )
To ja już lecę, czas się logować :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Paź 2007, 07:28 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
mnie ten podatek i chlipanie ludzi doslownie dziwi......

a dlaczego??

poniewaz jak ktos idzie na jakis land zapolowac na przyklad za 200ped to ownerowi oddaje rownowartosc jakiegos 100 zakladania calego seta zbroi....

oczywiscie sa osoby ktore nigdy na landach nie hunca (jak ja) ale mysle ze malo kto jesli gra dluzej i na powaznie wiecej ped przehuncil na landach niz 200ped

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Paź 2007, 11:33 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2007
Society: Freelancer
Cytuj:
Nie masz racji a dlaczego ? W realnym siwecie wszystko zakladane i zdejmowana kiedys sie psuje, np. ubrania (to na 100%), np. prezerwatywa, np. Kask i kombinezon (wiem ze swojego doswiadczenia, szczegolnie sie psuje przy dzwonie na glebe lol), wszystkie rzeczy do okola nas w RL, maja swoj okres zywotnosci, i wiekszosc z nich zalezy tylko i wylacznie od twojego stopnia wykorzystywania go, powtorze to co pisalem juz wczesniej, Gracie w second real life, the universe with real cash economy, its not a game,..

Ciekawe, że ten realizm wprowadzają tylko tam, gdzie można zarobić.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Paź 2007, 07:20 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Swoją drogą komentarz o treści "bez komentarza" to trochę paradoks :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2007, 18:03 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Loss_AdKos napisał(a):
Ale robicie ludzią wode z mózgu ;-)
. Dziwi mnie zachowanie pewnych osób które powinny wiedzieć że taki protest w niczym nie pomoże , zasada jest prosta : Nie podoba Ci się ? Nie radzisz sobie ? - Dowidzenia , nikt was na siłe nie trzyma ;-)

Pozdrawiam Loss_AdKos :wink:

To w końcu jak to jest sklep jest dla kilenta czy klient dla sklepu?

EDIT a no chyba że przyjmiemy że najlepszym sposobem oddziaływania na sklep jest poprostu zaprzestanie zakupów w nim to się zgadzam.

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 43 gości

Panel
Skocz do: