Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sie 2007, 11:15 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 0
Jestem nowym graczem i chciałem się zapytać za ile teraz opłacało się sprzedać sweat?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sie 2007, 13:43 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
0.6-.07

czyli za 1000 sweatu 6 lub 7 ped

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sie 2007, 15:22 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 100
Society: Mlode Wilki
Nick w grze: The Padre GodFather
Mortifer napisał(a):
0.6-.07

Popraw to Mort jak najszybciej bo jeszcze zamieszasz w głowie... ".07"... To nawet dung jest droższy, bo po 0.1 :D ;p To nie film, a Sweat nie James Bond 8) Mimo wszystko to tylko literówka :lol:

Resellerzy płacą średnio 0.6 za Sweat (6 PED za 1000). Ci co potrzebują Sweat dla siebie, nie na resellerke, to nawet po 0.8 płacą... ale czasem ciężko znaleźć taką osobę.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sie 2007, 16:30 
Poor
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 95
Nick w grze: Goones
Padre to wrecz graniczy z cudem :D
Dobra cena w PA to 0,65 i po godzinie stania gdzie pownienes sprzedac 1000 za 0,65 ...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sie 2007, 19:48 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2007
ciężki żywot, dzięki wam. Może za kilka tygodni uzbieram te swoje pierwsze 100 PED :?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sie 2007, 19:51 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Ha ! Zrezygnujesz po uzbieraniu 3k tego gówna :P Lepiej wpłać na początek niewielką sumę. :P

Pozdrawiam :]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sie 2007, 20:14 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Ta... wpłacić i prze***ać, jak ja zrobiłem :) kupiłem 400 PED i mi na tydzień starczyło... i zostało sie 10 ped :D a sweatowanie uczy... uczy szacunku dla pieniądza. Chociaż ja do dziś dnia bym pewnie sweatował gdyby nie pomoc Morta, który to pożyczył mi pare PEDzików które podwoiłem w niecałe 2 tyg :D Powiem tak, jak się chce sweatować to niemam nic przeciwko. Sam to robie od czasu do czasu. Ale jak zależy ci na szybkiej akcji i nie dbasz o koszta to wpłać & have fun 8)

Powodzenia w Entropii

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sie 2007, 22:19 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
Padre, sam wiesz, ze roznie to bywa :P
Np, stoisz na rynku (np w PA) sprzedajac sweat (sux:/ ) i obczajasz okazje :P
Oczywiscie musisz miec aukc pod pelna kotrola :P
Ciezko jest sprzedac sweat drozej niz 0,6, ale dam mala podpowiedz, przed weekendem ceny delikatnie rosna, wytworcy me chetnie kupuja, me ladnie sie sprzedaje w weekendy....
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2007, 01:59 
Poor
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 95
Nick w grze: Goones
Dobrze rzeczesz ... najlepiej pierwsze 1k obchac za to 0,6 ale juz kupic nastepnego dnia rano za 0,55 (tak to jest mozliwe rankami) a potem po 15 sprzedac juz jakos "swoj" uzbierany za 0,6 i jestes 50 pec do przodu a taka akcje mozna zrobic nawet 3 razy dziennie :D
Perspektywa moze nie zbyt optymistyczna ale na start taki "resellerski" szacher macher ;]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2007, 03:43 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
lol gdybym miał zarabiać w taki sposób na handlu i sweacie to wolałbym kulkę w łeb
tak wiem wiem zarobić 10 ped dziennie to zajebis..ty majątek..... co daje 300 ped (czyli 75zł) za miesiac i stracone po minimum 5h dziennie
już wolę sprzątać kible za 5zł za godzine co po 5h dziennie daje mi 25zł a na miesiac 750 zł (co daje 3000ped) czyli dziesięć razy wiecej :)
Padre ma troche racji co do nabrania szacunku do cashu ale ile można.... ale sweatowanie to jakby praca,a EU to rozrywka, sweatowanie zostawmy wiec frajerom :) bo nawet gdyby stał po 1.0 to i tak się nie opłaca sweatować.

Co do pytania o cene sweatu, Kolego (po pytaniu w temacie zgaduje ze jestes nowy wiec) jesli robi cie hunt opalem za 20 ped ammo po prawie tygodniu zbierania sweatu to powodzenia w waleniu hofow i zarabianiu kasy w grze jesli taki jest twoj cel.... to nie te czasy kiedy na opalu mozna sie bylo dorobic...kiedy sweat 2 razy latwiej sie wyciagalo przy 2 razy wyzszej cenie niz teraz w prawdzie czyms trzeba wyskilowac ale no nie za sweat :P
nie ma to jak wplacic 100 ped, zapytajcie sie morta ile to walenia opalem bez ampa ;)
by the way nie ma to jak czasem cos z siebie wyrzucic, sorry za offtop po części

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2007, 07:21 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 106
Society: Blood & Sand
Nick w grze: Johny Harnas Beegood
Ceny Sweatu systematycznie spadają - może to być celowa manipulacja MindArku
w celu przybliżenia ceny Sweatu do TT - 0,1 za butelkę (ach te spiskowe teorie ;) )
- miesiąc temu chodził 0,7-0,6 a ostatnio jak zaglądałem do Port Atlantis
to reselerzy skupowali od 0,5-0,55. Trudno więc może być sprzedać teraz po 0,7
Dużo zależy w jakich porach skupujesz/sprzedajesz

Może zapisz sie do socku i pogadaj - spróbuj fachu minera.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2007, 08:45 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
HP: 97
Nick w grze: Stach Swordsinger Kajdi
harnas napisał(a):
Ceny Sweatu systematycznie spadają - może to być celowa manipulacja MindArku

Możliwe, MA może chcieć skłonić nowych graczy do wpłacania pieniędzy i manipuluje cenami Sweatu żeby nowi jak najmniej na tym zarabiali. Chociaż z drugiej strony gracz żeby wpłacił musi pokochać grę (no przynajmniej polubić :P) a zbieranie Sweatu i zarobek z tego napewno odstraszył bezpowrotnie niejednego gracza. Tak więc niewiadomo czy Sweat tanieje z powodu MA, z powodu pazerności graczy, a może z powodu minerów. Gdyby Sweat był droższy to pewnie Nexus by staniał więc zawsze ktoś by był niezadowolony. Ale to wszystko to tylko spekulacje a jeżeli Ci lepsi gracze martwią się noobkami to niech po prostu kupują drożej...

Ahh no i jeszcze coś... Niektórzy mówią, że sweatowanie to strata czasu. "Lepiej iść roznosić ulotki niż sweatowac". Ale co to za strata czasu?? A granie np. w Simsy ^^ to nie strata czasu?? Też... Dlatego myśle że niema co tu nikogo krytykować. Jeśli mu się to podoba, albo przynajmniej tak bardzo go to nienudzi, to niech to robi :)

Edit

A tak do tematu: 0.6 :P

Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2007, 12:36 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Stach napisał(a):
Niektórzy mówią, że sweatowanie to strata czasu. "Lepiej iść roznosić ulotki niż sweatowac". Ale co to za strata czasu?? A granie np. w Simsy ^^ to nie strata czasu?? Też... Dlatego myśle że niema co tu nikogo krytykować. Jeśli mu się to podoba, albo przynajmniej tak bardzo go to nienudzi, to niech to robi :)

Święte słowa. Sweatowanie to wcale nie strata czasu, przynajmniej jak dla mnie (choć systematycznie robie to coraz rzadziej :D). Nie można tego porównywać to pracy w RL. Bo ja np nie gram dla kasy (to tylko oficjalne info :D) ale dla dobrej zabawy. A to że przy tym zarobie troche pedzików to już tylko korzyści :)

A co do ceny sweata to ona faktycznie spada, i spadać będzie. Nie ważne czy to sprawka MA czy kogoś innego. Liczy sie tylko to, żeby w danej chwili sprzedać po najkorzystniejszej cenie.

Pozdro4all

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sie 2007, 16:38 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Ja sweatowałem przez prawie 2 miesiące i wcale tego nie żałuje bo w tym czasie bardzo dobrze poznałem grę. Uważam wręcz że największym błędem jaki można popełnić to dokonać depozytu zanim pozna się grę.

Co do ceny to stałą ceną od maja jest 0,6 ped za 100 butelek. Jak było wcześniej to nie wiem bo nie grałem. Jeśli pojawię się w odpowiednim czasie i miejscu to bez problemu mogę kupić 15k sweatu za 0,6 w pół godziny chociaż niektórzy kupują też po 0,62. Więcej prawie nikt nie da bo poprostu nie musi!!! Próba sprzedawania po wyższej cenie jest bez sensu. Sprzedanie sweatu po 0,7 może zająć nawet kilka dni więc może lepiej się zastanowić ile sweatu można w tym czasie zebrać?

Aktualizacja:

Sweatu nie opłaca się sprzedawać ale z tym dlaczego to już sam pokombinuj :P

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości

Panel
Skocz do: