Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2007, 22:32 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 0
Cześć.

Gram w Entropię od wczoraj i nie bardzo rozumiem o co tu chodzi. Wydaje mi się, że to gra TYLKO dla płacących, ponieważ grałam wcześniej z chłopakiem w kilka innych (ponoć znacznie gorszych) mmorpg i przyznam, że TRUDNIEJSZEJ nigdy nie widziałam. Entropia to pierwsza gra, w którą grałam ponad 6 godzin i przez ten czas nie zdobyłam NIC! Po prostu płynęłam na spota, wychodziłam z wody i zaraz rzucało się na mnie 10 potworków, mimo, że te potworki biło (ściągało sweat) z 10 innych osób! To jakaś paranoja... Nawet jak uciekłam przed tymi potworami i się potopiły to zaraz przy wychodzeniu z wody wszystko zaczynało się od nowa... Mam teraz 200 butelek sweat i nic więcej. Wstyd mi trochę, że jestem taka niezdarna, ale w innych grach radziłam sobie dobrze...

Szukam jakiejś gildii, w której ktoś pomoże mi przejść przez ten pierwszy trudny okres, nie chodzi mi w żadnym wypadku o jakieś pożyczki itp. a o granie z konkretną drużyną, nie wiem jak to się w tej grze nazywa, bo jeszcze nie spotkałam żadnego Polaka i nikt mnie nie wytłumaczył, ale zależy mi po prostu na tym, że podpiąć się pod innych graczy i grać z nimi bo sama ani nie mogę robić sweat ani zabijać (nie mam broni a unarmed chyba nie działa :P).

Nie wiem czy to etyczne czy nie, ale chyba nikt na tym nie straci? Przynajmniej w innych grach, w które grałam (najwięcej MuOnline) low-lvl podwyższał w party exp innym graczom.

Dzięki za pomoc :) Proszę nie dawajcie mi gildii, gdzie są 2 czy 3 osoby i czasem grają, chcę wejść gdzieś, gdzie będę mogła grać jak najwięcej (mam wakacje).

Dzięki!!!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2007, 22:43 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Mu online ? Sam w to straciłem kupe życia :) (server dark side ;) )

Niestety... EU to zuuupełnie co innego - tutaj nie liczy się czas jaki spędzisz na klikaniu tylko kasa jaką posiadasz, bo za kase możesz praktycznie wszystko ( kupić skille, ekwipunek itp ).
Jeśli masz dużo samozaparcia i otwarte oczy to może i do czegoś dojdziesz - nawet sama.
Natomiast jeśli chcesz po roku grania (bez wpłacania) mieć rozsądne skille i sprzęt to życzę powodzenia :lol: . Nie zniechęcaj się jednak - polacy w grze są zwykle pomocni, a forum odpowiada nawet na najbardziej oczywiste pytania :).

Powodzenia!

Ps. Sweatowaniem nie ubijesz mooba ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2007, 22:50 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2007
Ja grałam w Mu na Globalu, dużo trudniej. Gra sama w sobie ekstremalnie głupia.

Sugerujesz, że po roku grania bez wpłacania jest się dalej nędznym graczem?

Hoho, chyba czas znaleźć sobie inną rozrywkę :cry:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2007, 23:19 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Spokojnie, bez wpłacania też można do czegoś dojść :) Ja gram pół roku i mam pieniądze na amunicje czy sprzęt do kopania. Nawet zbyt długo nie handlowałem w mieście :).Nic nie wpłacałem i nie mam zamiaru. Za to jaka satysfakcja! Ho ho ho! :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2007, 23:27 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 95
Nick w grze: Michael Amar Vahail
O, Elka też nie wpłacała a jest uberką! xP

Bez wpłacania da się grać, ale jest ciężej. Więcej czasu trzeba poświęcić na zbieranie potu, potem na handel.
Co do Socu(tu nie ma Gildii, są Societies [ czy jakoś tak:P], w skórcie Soc), znajdź na razie mentora, jakiegoś dobrego, najlepiej polaka. On chyba pomoże najbardziej i może doradzi jakiś Soc.

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2007, 23:27 
poczekaj aż wypowie się bardziej doświadczona część tego forum...
CO mogę powiedzieć....
Znajdź dobry polski soc, polecam EHA, coś w stylu "akademii", tam nauczą podstaw itd...
Musisz się zdecydować, czy chcesz pozostać na poziomie low-level (czytaj sweatujesz, stać cię na podstawowy sprzęt i się nim bawisz) czy też wolisz grać "normalnie"...innymi słowy wpłacasz kasę/kupujesz pedy...rozwijasz się, bawisz, utrzymujesz progress...

Tyle

edit: elka nie jest uberką...miała po prostu farta jak poniektórzy...hofy i itemy robią swoje

Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2007, 23:32 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 161
Nick w grze: Lucas Damage Kovalsky
Aldonko droga, bez wpłacania zanim cokolwiek osiągniesz miną wieki.

Będzie to wyglądało tak, znajdziesz mentora, który będzie Ci kazał zbierać sweat. No i będziesz robiła to przez jakiśtam czas, to i tylko to. Później nazbierasz tego sweatu na powiedzmy 100 ped. Mentor będzie Ci kazał handlować. A więc będziesz miała drugie upierdliwe zadanie. Po jakimś czasie dojdziesz do 500 PED i przetracisz to. Wracasz do handlu/sweatu i tak do usrenej śmierci ... Jeśli nie masz anielskiej cierpliwości, nie bolą Cię palce od spamowania czatu, lubisz operować kalkulatorem na tych samych liczbach to proszę bardzo. Jeśli nie masz którejś z tych cech, to nawet nie zaczynaj.

Dodam jedynie, że dla normalnego człowieka, ani handel, ani sweatowanie nie jest zabawą. Tylko wręcz upierdliwą pracą.

Tak więc wiesz na co się szykujesz, jeśli nie zamierzasz wpłacać. GL.

EDIT: Chyba, że wyślesz któremuś numer gg i fotke to być może Twoja kariera przyspieszy znacznie ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2007, 23:35 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
Level, nie miałem na myśli ubera który codziennie trafia 4 ath, tylko to, że Elka dużooo osiągnęła tylko na sweatowaniu, może i miała farta, ale bez wpłacania ma może 3k ped i jeszcze trochę w obrocie:P.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2007, 03:41 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
Nat czy ty sie chlopcze przypadkiem nie zakochales ? :lol:
hmmm....Aldona, z socami to jest tak, ze jedne sa bardzo rygorystyczne pod wzgledem kryterjow, inne sa sztywne do bolu, za ta czlonkowie naucza cie wielu rzeczy..., sa tez takie jak Kingsajz, ktory jest inny :P
znajdz mentora i czytaj forum :) po roku bedzie niezle :P i pomysl o wplatach, malych ale w miare regularnych
btw lev, albo ktokolwiek inny, mozecie mi wylozyc prosta defincje ubera w PE? :P

p.s. aaa i Aldona, uwazaj na Naturka, on z byle powodu - tiny oleju - rozrzuca swoj material genetyczny :P
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2007, 06:55 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
no z tego co Ci tutaj nawciskali to wlaciwie nie powinnas grac , ale jak juz to idz jednak do EHA - polecam i to naprawde da sie tam rozwinac , nawet nie majac zamiaru wplacac .
droga bez wplat jest dluga ale jest pozniej latwiejsza ,niz droga z wplata ,ktora jest szybsza i krotka :)- he ale walnalem sentencje. Nie namawiam ale sproboj - gra jest trudna - Mu czy tym podobne to przy tej to pikus .

Jc denton Krakow

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2007, 08:36 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Martre napisał(a):
btw lev, albo ktokolwiek inny, mozecie mi wylozyc prosta defincje ubera w PE? :P

Definicji jest pełno, wybierasz która ci najbardziej pasuje :), np.:
- odpowiednio wysokie skille (np 150 agility, 200 hp, 300k wszystkich skilli, liczby zmieniają się w zależności od wymagań),
- posiadanie uber przedmiotów (ModFap, ModMerc, CND, full shadow, eon....),
- sława ubera (jeśli większość graczy traktuje cię jak ubera, to znaczy, że nim jesteś :) )

Mi najbardziej odpowiada definicja bazująca na wysokości atrybutów agi ewentualnie intelligence, strength - jest ścisła i jako tako eliminuje noobów z dużą ilością kasy - tych atrybutów nie da się chipować.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2007, 08:37 
Mediocre
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 144
Society: P.L
Nick w grze: Pawel Modras Modras
Kurcze daliście popalić dziewczynie ale co racja to racja.Ja się nie chwale ale po roku ostrej gry jest dobrze fakt bratnia dusza w osobie mentora przydaje się chociażby w momentach załamki i nudy ale niema tego złego co by na dobre nie wyszło !!!!! Cierpliwość to podstawa na początku gry !!! Kiedyś było łatwiej sweat był droższy i szybciej się zarabiało a teraz sweat jest śmiesznie tani i już jest problem !!! Ale da się grać bez wpłacania jestem tego dobrym przykładem !!!! Co do socu to nie chcę doradzać myśle że w każdym czegoś się nauczysz i napewno znajdzie się ktoś kto odpowie na każde Twoje pytanie . Myśle że powinnaś spróbować i po czasie stwierdzić czy Ci odpowiada ta gra bo czym nas więcej (Polaków) tym lepiej !!!! I poczytaj poradniki na forum troche Ci pomogą !!!! Jeżeli znasz angielski to jeszcze na wikipedii znajdziesz co nieco !!! Nie poddawaj się i spróbój narazie Cie to nic nie kosztuje !!!! Myśle że nawet na forum jeżeli się o coś spytasz to dostaniesz odpowiedź !!! Miłej zabawy i dużo cierpliwości !!!!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2007, 09:09 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Modras,a moge zapytac o celowosc umieszczenia w swej wypowiedzi 33 wykrzyknikow? :>

Ravandil napisał(a):
Level, nie miałem na myśli ubera który codziennie trafia 4 ath, tylko to, że Elka dużooo osiągnęła tylko na sweatowaniu, może i miała farta,

Ja dlugo sweatowalam, wreszcie doszlam do wniosku,ze to nic nie daje i troche wplacilam ;)
No i na poczatku gralam baardzo ostroznie.. Chcialam ryzykowac jak najmniej.. Moze nawet za ostroznie ;p biarac pod uwage to, o ile lepsze byly looty; po -80 dostawalam globala 80 siadzac na tym samym spawnie i nie bylo zle :P A z czasem na plus :P
I tak,hofy zrobily swoje,ale dlugo polowalam na nie,i potem staralam sie nie przewalic. Zreszta co to za rozmowa..

Przede wszystkim,Aldono,nie zrazaj sie.Poznaj troche gre (kilka dni pobiegaj),wplac 100-200 ped zeby sobie nie zawracac d.upy sweatowaniem i zacznij robic to,co bys chciala. Tak,to zawsze bedziesz ciekawa, jak to jest :) WYPROBUJ ta gre! A nuz bedziesz miala szczescie.. Jesli teraz nie sprobujesz, to pewnie po roku znowu wrocisz ;)
Mam np. teraz discipla, ktory na polowaniu (opalo - daikiby) jest do przodu ;) Jakies kilkadziesiat ped.I powoli sie rozwija. (oczywiscie wplacil cos na poczatek)

Ravandil napisał(a):
ale bez wpłacania ma może 3k ped i jeszcze trochę w obrocie:P.

nie wiem skad czerpiesz takie informacje lol

Martre napisał(a):
p.s. aaa i Aldona, uwazaj na Naturka, on z byle powodu - tiny oleju - rozrzuca swoj material genetyczny :P
pozdr
Martre

:lol: :lol: :lol:

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2007, 10:51 
ale z tymi 3k ped to walnąłeś...pomyśl przez chwile i ci wyjdzie więcej, znacznie

martre...to co napisal misko to bardzo dobra definicja ubera jednak bark tam czegoś:) w sumie to można uogólnić pojęcie uber...albo podzielić ich na kilka kategorii ale to jest bezsensowne

Co do naturka...on startuje do każdej napotkanej kobiety/panny która gra w entropie...tak więc na przyszłość uważajcie na niego :wink:

Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2007, 13:42 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Tak są tacy jak widać co grają bez wpłacania lub z jednorazową wpłatą. Ale wymaga to niezłego zmysłu handlowego i poprostu włożenia pokaźnej pracy umysłowej, myśle że przeciętny człowiek nie będzie miał satysfakcji z Entropii bez SYSTEMATYCZNEGO wpłacania.
Ja też wpłaciłem nieco na początku bo stwierdziłem że sweat to za mało. I owszem zacząłem polować, kopać, nawet crafcić zaczęły sie globy nawet hofy doszedłem do jakiś 2k ped na koncie (w styczniu 2007 miałem szczyt).
No i co z tego? Po 4 miesiącach nie było już sladu po kasie zacząłem sie wyprzedawać najpierw mniej potrzebne itemy później te podstawowe tak że obecnie mój stan posiadania jest zerowy (no jakieś 10 ped total). Owszem mam skille które mógłbym sprzedać ale nie stać mnie na ESI.
Oczywiście może masz talent do handlu i sobie poradzisz w takim razie masz wielkie możliwości, inaczej przygotuj sie na wegetacje w EU a nie prawdziwą grę.

Wszytko co napisałem to oczywiście tylko moja subiektywna opinia.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2007, 13:51 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
[Offtop]

Martre ja już powiedziałem, że ci wyrwę jaja! :D Co za wredny ludź no! I nie pisz na forum po spożyciu :P
Level... nie będę się wypowiadał :>
Niech sie wypowie Ela zainteresowana (bo ja tu generalnie inncyh osobników płci przeciwnej nie widze) :P Czy ja cię kurka podrywałem? :lol:
Generalnie imho gra (nawet internet) do podrywania nie są :) Dlatego brak konta na owianej legendą fotce czy innych pierdół :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2007, 16:24 
Mediocre
Dołączenie:
Sierpień 2006
Ela co do wykrzykników to tak poprostu same sę wciskaja :P .Postaram się poprawić :) Wracając do tematu to wspomne że przy sweatowaniu rosną potrzebne skille więc myśle że lepiej posweatować troche a dopiero potem pobawić się w huncenie ! Ja się rozwinołem bo miałem farta i jak większość twierdzi mam szczęśliwego avka ale teraz to chyba tylko handlem da się jakoś zacząć sensownie gre kiedyś było łatwiej (blokowanie stworów o drzewa,budynki itd. teraz tego niema ) Wię wydaje mi się że wpłata tutaj niewiele pomoże . Ja na Twoim miejscu zaczołbym sweatować do pierwszych 100 ped (jeżeli wytrzymasz !!) a potem jak nie pojdzie to wpłacił małą sume . Będziesz już miała jakieś skille obronne i będzie troszeczke lepiej przy polowaniu no chyba że wybierzesz minning to wystarczy dobrze się rozglądać za stworami i je omijać ale myśle że na huncie lepiej wyjdziesz i się szybciej dorobisz bynajmniej na początku !

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2007, 16:28 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Modras napisał(a):
wystarczy dobrze się rozglądać za stworami i je omijać ale myśle że na huncie lepiej wyjdziesz i się szybciej dorobisz bynajmniej na początku !

PRZYNAJMNIEJ a nie bynajmniej. Sorry, ale to się jakaś zaraza zrobiła :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2007, 16:31 
Mediocre
Dołączenie:
Sierpień 2006
Oj błąd w sztuce czy Ty jesteś taki dokładny a zresztą ortografia i pisownia nie dotyczy tego tematu !!!!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2007, 17:53 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
Hahaha, Elka, mam informatorów.

Level, napisałem, że w obrocie, nie to co ma na sobie, bo na sobie pewnie ma więcej, ale mówię o minki, ammo etc.

Ja zachęcam do gry, chociaż sam się znudziłem, wczoraj straciłem całą kasę i nie mam zamiaru na razie grać, bo chętnie bym Ci pomógł gdybym miał troszkę pedów, ale niestety już nie mam nic:(.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Sie 2007, 10:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Naturek napisał(a):
[Offtop]
Level... nie będę się wypowiadał :>
Niech sie wypowie Ela zainteresowana (bo ja tu generalnie inncyh osobników płci przeciwnej nie widze) :P Czy ja cię kurka podrywałem? :lol:
Generalnie imho gra (nawet internet) do podrywania nie są :) Dlatego brak konta na owianej legendą fotce czy innych pierdół :P

Lol,no co Ty.. to jest zwykla gadka Levela ;P.. On nawet zwykla rozmowe czy pozartowanie lubi komentowac w ten sposob.

Modras napisał(a):
Oj błąd w sztuce czy Ty jesteś taki dokładny a zresztą ortografia i pisownia nie dotyczy tego tematu !!!!

A ja uwazam,ze dotyczy kazdego..

Anyway, thx za zredukowanie liczby ''!!!'' ;]

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Sie 2007, 23:30 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
KINGSAJZ , macie swoja strone to mozecie pogadac o byle czym - prosze WAS tutaj bylo konkretne pytanie a nie co kto i z kim .

JC

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 50 gości

Panel
Skocz do: