Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lip 2007, 22:14 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 0
Witam

Jestem absolutnym nowicjuszem. Zachęcony przez znajomych, postanowiłem spróbować swych sił w Entropii. Niestety nie mogę nawet rozpocząć rozgrywki, bowiem gra zawiesza sie na etapie autoryzacji (authorising) by po jakimś czasie wyświetlić komunikat o zerwanym połączeniu.

Korzystam z Neo 6mbit, oraz routera. Mimo odblokowania wszystkich portów, nie mogę się zalogować. Czy ma ktoś jakieś pomysły?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lip 2007, 23:00 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Pewnie firewall blokuje? Nic nie napisales czy korzystasz z jakiegos? I jaka siec?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2007, 13:48 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Spróbuj czegos takiego:
Start> Uruchom(wpisz "cmd")
Wyswietli ci sie czarny ekran z takimi napisami.
Tam wpisz ping 217.212.240.133 i nacisnij enter
Napisz mi ile masz utraconych pakietów i czy wogóle jakies pakiety dochodzą do tego ip

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2007, 22:08 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2006
Iceman napisał(a):
ping 217.212.240.133
Napisz mi ile masz utraconych pakietów i czy wogóle jakies pakiety dochodzą do tego ip

Statystyka badania ping dla 217.212.240.133:
Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 78 ms, Maksimum = 81 ms, Czas średni = 79 ms

---------------

Posse napisał(a):
Pewnie firewall blokuje? Nic nie napisales czy korzystasz z jakiegos? I jaka siec?

Korzystam z Neo 6mbit, oraz routera. Mimo odblokowania wszystkich portów, nie mogę się zalogować.

Wszystko to napisalem w pierwszym poscie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2007, 13:49 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
To najpierw spróbuj sobie pozmieniać prędkosci w Client Loader do Entropi
Tam masz przycisk "Options, drugie od góry z lewej strony okienko, ustaw wartość 6MBit i zjeżdzaj w dół jeśli się nie połączysz przy 6MBit. Jak to nie pomoże to na routerze spróbuj sobie ustawić przekierowanie tego adresu na twój adres IP. Napisz wyniki

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2007, 14:01 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
DeDark napisał(a):
Korzystam z Neo 6mbit, oraz routera. Mimo odblokowania wszystkich portów, nie mogę się zalogować.
Wszystko to napisalem w pierwszym poscie.

No tak tak, rzeczywiście, mój błąd - chyba nie przeczytałem dokładnie tego posta. Ale wiem ze niektóre routery mają wbudowany firewall (chociaz nie bardzo sie znam na tym temacie). Bo sam nie wiem czy mowisz o firewallu programowym czy tym sprzetowym. Albo sprobuj poprzestawiac w Opcjach predkosci tak jak Iceman powiedział.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2007, 16:56 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2006
Bez względu na ustawione opcje prędkości w grze, efekt jest ten sam. Firewalla programowego nie mam, tylko router z wszystkimi portami przekierowanym na moje IP i nic...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2007, 16:58 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Poczekaj chwile bo cos MA zrąbalo i problem moze nie wynikac z twojego sprzetu tylko od strony MA. Mi dziś do 16 nie działało, wogóle sie połączyć nie moglo, paru osobom z forum i z gry tak samo. Coś się rąbie po stronie MA.

Narazie poczekaj, moze jakies VU bedzie i naprawia, albo serw kopna w dupe zeby działał.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2007, 17:02 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 146
Society: Skill or Die
Masz XP czy Viste?

Jak masz Viste kliknij prawym na ikone EU i odpal z uprawnieniami administratora czy jakos tak.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2007, 17:32 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2006
Mam XP i problem mam od samego poczatku zainstalowania, czyli od tygodnia.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2007, 18:00 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 130
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Ron Rufio Gabinn
Ostatnio coś się dzieje z połączeniem do EU, bo:
- będąc zalogowanym, nagły "connection lost", ponowne logowanie i znów urwane połączenie
- kilka razy w ciągu ostatniego tygodnia "ubijałem" okienko EU, wisiało na autoryzacji z dobre 3 min i nic. Kilka powtórek i odpuszczałem

lub cos z konfiguracja połaczenia na kompie, bo:
- jak na stacjonarnym (powyżej), nie mogłem się zalogować, przechodziłem na laptopa i było OK !
- jak nie mogłem się zalogować z laptopa, to na dużym działało.

Kompletny brak regularności w opisywanym przeze mnie zachowaniu - sieć ta sama (z własnym routerem) dla obu maszyn, konfiguracja kompów stała (nie wprowadzałem żadnych zmian), na obu XP z tymi samymi łatami.

Tym nie mniej, udaje mi się zalogować, co czasami wymaga cierpliwości.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości

Panel
Skocz do: