Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2007, 18:29 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
MA jest bardzo zajęte pracami których efekty będziemy mogli podziwiać na jesieni tego roku, w roku 2008 i później. Dużo nowych atrakcji mających dodać nowy wymiar życia codziennego w Entropii. Unikalna kombinacja Real Cash Economy (Ekonomia Realnej Gotówki ? - kto to ładnie przetłumaczy ? :) ) z grywalnością i historią w tle jest bardzo ważna i będzie rozwijana. MA planuje rozwijać i utrzymywać ten projekt przez dziesięciolecia aby stworzyć najlepszy wirtualny świat online.

- w sierpniu ruszy oficjalny Entropia Blog - miejsce na nowości, plotki, informacje i artykuły.
Szczegóły na ten temat na EF: http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... hp?t=70100

- Marco szuka "przedsiębiorców" z Entropii którzy odnieśli sukces skupiając się na biznesowej stronie tego świata. Zarówno tych wielkich jak i małych - wszystkich ludzi sukcesu. Pewna grupa ludzi chciałaby zadać im pytania (Urząd Skarbowy ? - żart :P) . Chętni niech się zgłaszają za pomocą PM na EF lub na adres e-mail: marco.behrmann@mindark.com z tytułem "Entropia Business".

- VU 9.0 przyniesie ogromne zmiany w wyglądzie Entropii. Duży krok naprzód z blisko rocznych prac zostanie wdrożony. Avatary, ubrania i noszony sprzęt zostaną poprawione. Ta duża zmiana wprowadzi nowe techniki, modele i tekstury. Istniejące avatary będą miały szansę na ponowne stworzenie wyglądu swoich postaci. Więcej informacji i zdjęć wkrótce.

Marco|MindArk napisał(a):
Words from Marco Behrmann
Director of Community Relations
18 July 2007

Fellow colonists!

We are very busy at the MA office, preparing for the fall and 2008 and beyond. A lot of cool stuff is expected in the future, stuff that will add new dimensions to Entropia Universe as a whole, alongside features that will enhance day-to-day experiences in the virtual universe. The unique combination of the Real Cash Economy with the background story and gameplay that is Entropia is important to maintain and improve upon. MindArk is committed to continue developing Entropia for decades to come, to create the best virtual environment there is online.

Blogs
In August we expect to launch the official Entropia blogs. This will be a common ground for news, gossip, information, and articles. Info about the blogs has been presented here: http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... hp?t=70100

Entropia Entrepreneurs
I'd like to get feedback from Entropia participants who consider themselves to be successful entrepreneurs in Entropia - that is, utilizing the business aspect of Entropia. Both in the small and the large scale. I have some people who would like to ask the chosen ones some questions. Send me either a PM at EntropiaForum.com or an email to marco.behrmann@mindark.com, with the subject "Entropia Business".

Graphics Engine Updates
Version Update 9.0 will see the next step in the ongoing process to make the Entropia Universe the best looking virtual experience around. A process that has taken almost a year to prepare will now take a giant next step forward. Avatars, as well as their worn equipment and clothes will be upgraded. This major upgrade will include brand new techniques, models, textures, and more. It will also allow all existing avatars the chance to recreate their avatar. More info and preview screenshots will be released soon.

Ostatnio edytowany przez ateush, 18 Lip 2007, 19:07, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2007, 18:52 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Najperw niech serwy nowe kupiÄ… bo czasami wydaje mi sie ze pod windowsem 95 stojÄ…...

Ja tam w MA nie wierze, zaloze sie ze cos spieprza i tyle sobie pogramy.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2007, 18:52 
Osobiście cieszy mnie fakt, że teraz spokojnie mogę inwestować i uprawiać tzw long-term investing czy jak to sie tam zwie :) Nie mogę się doczekać tego VU 9.0...oby te zmiany były rzeczywiście widoczne a nie jakieś tam poprawki typu : "oj...tu nam znowu textura armora przebija texture coata, trzeba to poprawić" ...

Tak czy inaczej jest dobrze.

edit: mort, heh, zauważyłem, że nie wierzą ci co albo są znudzeni albo nie wiedzą już co robić albo nie mają $/tracą albo w przypadku XII nie wiem co jest, że tyle pesymizmu...chociaż on to chyba pisze dla jaj, nvm offtop sorka zapędziłem się

Co do serwerów...kur..AO ma 6 lat i stoi na najmocniejszych serwerach jakie kiedykolwiek powstały dla mmo...a te wariaty (mindark) zlagowały 3 serwery przez ten event bo im niewydala...co za barachło nie serwer :roll:

Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2007, 19:03 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Level napisał(a):
Osobiście cieszy mnie fakt, że teraz spokojnie mogę inwestować i uprawiać tzw long-term investing czy jak to sie tam zwie :) Nie mogę się doczekać tego VU 9.0...oby te zmiany były rzeczywiście widoczne a nie jakieś tam poprawki typu : "oj...tu nam znowu textura armora przebija texture coata, trzeba to poprawić" ...

Tak czy inaczej jest dobrze.

edit: mort, heh, zauważyłem, że nie wierzą ci co albo są znudzeni albo nie wiedzą już co robić albo nie mają $/tracą albo w przypadku XII nie wiem co jest, że tyle pesymizmu...chociaż on to chyba pisze dla jaj, nvm offtop sorka zapędziłem się

Co do serwerów...kur..AO ma 6 lat i stoi na najmocniejszych serwerach jakie kiedykolwiek powstały dla mmo...a te wariaty (mindark) zlagowały 3 serwery przez ten event bo im niewydala...co za barachło nie serwer :roll:

gdzie zabrales Levela ?: O

Zmiany heh, ciekawi mnie wątek o tych handlarzach. Czyżby jeszcze bardziej chcieliby im utrudnić zycie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2007, 19:06 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Marciol napisał(a):
ciekawi mnie wątek o tych handlarzach. Czyżby jeszcze bardziej chcieliby im utrudnić zycie?

Raczej chodzi o przedstawienie "ludzi sukcesu" (gdzie ty tam znalazłeś handlarzy??) z Entropii jakimś dziennikarzom lub przyszłym inwestorom.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2007, 19:18 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 146
Society: Skill or Die
ateush napisał(a):
Marciol napisał(a):
ciekawi mnie wątek o tych handlarzach. Czyżby jeszcze bardziej chcieliby im utrudnić zycie?

Raczej chodzi o przedstawienie "ludzi sukcesu" (gdzie ty tam znalazłeś handlarzy??) z Entropii jakimś dziennikarzom lub przyszłym inwestorom.

Moim zdaniem jest to zagrywka czysto marketingowe, przedstawia kilku uberow zkleja ladna historie, jak to te osoby z noobka ewoluowaly w super ubera i tyle, cala banda chinczkow bedzie juz miala swojego super bohatera.

Pozdrawiam
Sid

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2007, 19:26 
zapewne pan mruk Farha sie nie odezwie...a zarobił baardzo dużo inwestując w itemy itd...i dalej zarabia, nawet miał książkę napisać, heh, zobaczymy

Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2007, 20:48 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Ateush dla mnie ludzie sukcesu = ludzie biznesu czyli w eu handlarze :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2007, 22:00 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Wohoo, od nowa avki,ale bajer !

:P
ja tam sie ciesze ;)

PS Pewnie z poczatku peeeelno bugow, ale to juz wiemy z gory ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2007, 22:08 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Super!
Ale "chirurdzy plastycy" mają wtopę - nikt do nich nie pójdzie skoro i tak będzie można za niedługo wszystko poprawić :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2007, 23:55 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Może się pojawi znowu 'naked bug' tym razem w nowej szacie graficznej <perwersyjny śmiech>.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lip 2007, 07:30 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Co do grafiki jestem pełen optymizmu przez te kilka lat naprawdę sporo się zmieniło, oczywiście nie obyło się bez wpadek no ale nikt nie jest doskonały ;)

W drugiej sprawie zgadzam się z resztą na pewno chodzi o chwyt marketingowy, by przyciągnąć jak najwięcej nowych inwestorów (lub naiwnych graczy ;). Pomysł z super hero dla Azji też może być trafiony.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lip 2007, 09:50 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Society: brak
Nick w grze: Angel
Dragon napisał(a):
W drugiej sprawie zgadzam się z resztą na pewno chodzi o chwyt marketingowy, by przyciągnąć jak najwięcej nowych inwestorów (lub naiwnych graczy ;). Pomysł z super hero dla Azji też może być trafiony.

Przyciągnąć, albo utrzymać. Według mnie obecnie jest jeszcze sporo graczy którzy mają kasę mniejszą lub większą, ale nie mają dochodowej działalności jaką mogliby prowadzić. Okres łatwego craftu, czy handlu się zakończył. Nie ma profesji na której można byłoby robić kase tak jak kiedyś. Jedynie wielkie obiekty są bardzo dochodowe. Uważan, że sporo osób myśli o wybraniu kasy i odejściu, bo po co tu siedzieć, skoro nie można zarobić [mówię o "inwestorach" którzy są w tej grze dla kasy]. A tak się daje nadzieje, że już niedługo sobie zainwestują i znów będą zarabiać mnóstwo pedziorów. "Zostańcie wkrótce będziecie bogaci"....taa jasne. Obecnie MA robi sporo, żeby ograniczyć odpływ gotówki, więc nie wierze, że od jesieni zaczną rozdawać kasę poprzez nowe inwestycje. One będą tak zoptymalizowane, że długo trzeba będzie czekać na zwrot zainwestowanej kasy.

Pozatym są wakacje i pewnie część ludzi myśli, czy nie wybrać pedziorków i pojechać sobie na wycieczkę. A przecież chodzi o to, że te pieniążki zostały w grze, więc się zapowiada i obiecuje różne rzeczy, że do tego nie doszło. To jest kolejne działanie, które ma doprowadzić do tego, aby jak najmniej $ wypłyneło z MA.

Potwierdza to tylko prowadzoną przez nich politykę- z EU ma wypłynąć jak najmniej $. Spoko, rozumiem to, w końcu są firmą, która ma generować zyski, ale w ostatnim czasie zbyt dużo kroków zostało podjętych i zrobiło się troche nieprzyjemnie.

Jak już przy tym jestem to napiszę swoją listę rzeczy, które według mnie dobiły trochę ogólnie pojęte zarabianie w EU:

- oczywiście 5% fee na aukcji zabiło handel/zarabianie na aukcji

- ordery wystawiane w %, a nie w tt [np nie blaus 0,16tt, tylko 128%]. Na poprzednim systemie dało się trochę zarobić, teraz już się nie da.

- malle, które zabiły reszte sklepów, czyli sporo osób straciło kasę ze swoich "inwestycji"

-powstawanie wielkich obiektów/molochów, które zabijają mniejszych inwestorów [właśnie przykład malla, a teraz banki]

- zapowiedź stworzenia nowej oprawy avatara zabija interes związany z modelowaniem postaci
- częste zmiany systemu lootów i nagród utrudniają opracowanie skutecznego sposobu zarabiania [to może jest fajne, bo się gra nie nudzi, ale nie da sięukryć, że utrudnia zdobycie kasy]
- itemy L, czyli dostajesz broń, która po krótkim czasie znika i przestaje być twoja. [coraz mniej należy do ciebie]

- wykresy z cenami każdego przedmiotu - teraz każdy wie ile co kosztuje. Teraz nikt się nie pomyli, czyli nikt też nie kupi po śmiesznie niskiej cenie, czyli nie zarobi.

- im dłużej coś robisz tym gorsze masz efekty. Wszystko na początku jest łatwe, piękne i przyjemne z dużą ilością hofów, a potem jest bardzo ciężko. Jakby nas nagle szczęście opuściło [dają wrażenie, że da się zarobić, a potem już tylko tracisz]

- stabilny rynek, bez zawirowań cenowych po każdym VU [nie da się zarobić na różnicy cenowej przedmiotów] [wiem, że bronię idą do góry, ale to jest stała tendencja od dłuższego czasu, to nie są wachania]

- więcej graczy - większa konkurencja, czyli mniejszy zysk dla nas.

- nie ma LG i innych eventów, które rozgrzewały by "gospodarkę"

- mało eventów w których coś byśmy wygrywali [to my mamy dawać, a nie otrzymywać]

- nowe wspaniałe inwestycje dla małych i dużych - zostańcie niedługo będziecie bogaci [uh, aż mnie ściska jak ktoś mi taki kit wali - kroki podejmowane przez MA tylko ograniczają nasze dochody]

- POPSUCIE się karty płatniczej!! Chyba oczywiste jest jak bardzo utrudnia to odpływ gotówki.

- i chyba osatatnie najważniejsze - wszystko co robimy kosztuje, wszystko wymaga pieniążków, więc niech pozwolą trochę zarobić/wyciągnąć od nich....ale nie, system zabiera, a nie daje.

Chyba tyle co mi przychodzi do głowy. To, że się tak dzieje, to nie oznacza, że gra schodzi na psy. Gra się rozwija i jest super. System jest bardzo stabilny, sprawiedliwy, bez pomyłek, ale pamiętając starą epokę PE i łatwość w robieniu kase muszę trochę pomarudzić :( Jak dla mnie zbyt dużo jest podejmowanych działań, które niszczą wolny rynek, nie pomagają w inwestowaniu i przede wszystkim utrudniają na tyle na ile to możliwe zarabianie graczy EU. Więc niech nie wciskają mi kitu, że będą fajne sposoby inwestowania i zarabiania, bo narazie wszystko idzie w drugą stronę... ale to jest tylko moje spojrzenie.....

Jak ktoś ma jakiś pomysł do tej listy to zapraszam do podzielenia się z nami;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lip 2007, 10:32 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
...masz recje, system teraz zabiera a nie daje... pieknie wyglada chat z tymi ogromnymi hofami ale trzeba wziasc pod uwage to ze ci szczesciarze to nowi gracz (w wiekszosci). Ja np. od 2.01.2007 nie mialem hofa :) MA karmi mnie lipnymi globalami, ok malo hunce w szczegolnosci ostatnio no ale nie za to, ze mi sie nie chce, poprostu za to, ze lipnie mi idzie... od poczatku tego roku system mnie wyczyscil z ~14k pedow (sam hunt) wiec tragicznie nie jest biorac pod uwage osiagi np. bowlesa ktory to w 1 miesiac przewala po 80-100k ped :) czasami dla niektorych graczy hof w wysokosci 40k nie przynosi zysku a tylko wyrownanie strat... ostatnie obiecanki MA sa jak najbardziej chwytem reklamowym, bo po co pisac cos co bedzie jesli nei po to aby sciagnac nowych i przytrzymac starych graczy :). Ja osobiscie nie mam powodow do uzalania sie nad tym, ze mi zle idzie mimo ze naprawde idzie mi zle... wyniki z caloksztaltu mam zadziwiajaco dobre... wiec jesli nazekam to nazekam na biezace sytuacje... np. jako anty reklama dla EU powiem, ze ja juz gram dosc dlugo, mam dosc sporo skili (ktore w dalszym ciagu nie wiem po co sa :D pomijajac fakt itemow Limited), wiem gdzie, czym i naco polowac (kiedys) mozna zeby cos wycisnac... ale to od pewnego momentu mi nic nie daje... bo poprostu MA ustawil mi tak parametry, ze np. na 1000 ped wystrzelanego ammo mam 300 ped ammo wystrzelonego w niebo (30% loss hitow) (to wyrownuje sie z zadawanym wiekszym DMG, a co za tym idzie...wrazenie tanszego zabijania to tylko pozory), zwrot ze standardowego huntu wahaja sie w granicach 10-50%, raz na 20 huntow mam 100%, raz na 40 huntow mam zysk rzedu 160%... Poza tym wystarczy pomyslec i policzyc ile kasy ludzie moga tracic i ile MA da w loot... z moich obserwacji miesiecznych wynika :) (liczac tylko hofy i czasami globale jak i rowniez biorac pod uwage osiagi wszystkich graczy takie jak moje), ze MA daje w loot 20-30% straconej kasy przez graczy, a co z reszta ? :) jak to co... sa firma ktora musi zarabiac... gra byla fajna ale kiedys... teraz zrobila sie zachlanna i jesli cos ma ja zniszczyc to pazernosc tworcow na kase... :)

...jak do tej pory interes zycia zrobil deathfier (TI), ciekawe kiedy i jak zaczna psuc mu interes... bo pewnie kiedys to nastapi ... o ND nie bede sie wypowiadal bo w tej sytuacji glownym zyskobiorca jest MA :)

Pozdrawiam.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 19 Lip 2007, 14:14 
tak, handel praktycznie umarł...pozostało tylko bawienie się w skille...i itemki ale to też nie do końca takie proste jest, pozostaje tylko grać i grać i grać i patrzeć jak nam rośnie... ja muszę zaprzestać tej taktyki, że po pewnym czasie skille sprzedaje...niestety brak trade do tego mnie zmuszał, dziś kupuje 30k skilli :(

Ordery po % dla crafterów to bardzo dobra opcja i nie tylko, a chwyt marketingowy wiadomo przecież, że stosowany jest w celu przyciągnięcia inwestorów/frajerów itd.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lip 2007, 17:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Angel, z jednym się nie mogę zgodzić, MA nie niszczy wolnego rynku, popatrz chociażby na aukcję, liczba wystawionych items rośnie nonstop, poprostu z perspektywy gracza ze średnim portfelem jest poprostu trudniej, ale nie znaczy to, że się nie da

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lip 2007, 19:10 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Society: brak
Nick w grze: Angel
coover napisał(a):
Angel, z jednym się nie mogę zgodzić, MA nie niszczy wolnego rynku, popatrz chociażby na aukcję, liczba wystawionych items rośnie nonstop, poprostu z perspektywy gracza ze średnim portfelem jest poprostu trudniej, ale nie znaczy to, że się nie da

Oczywiście, że się da, ale jest coraz trudniej. Mialem bardziej na myśli, że powstają pojedyńcze molochy, które zabijają małych handlarzy - malle, banki, teraz stworzenie nowej postaci przez system. Małych jest więcej, więc zabicie ich interesu to likwidacja w pewnym sensie wolnego rynku, aby kilku ludzi się "ustawiło".

Może nie było to precyzyjne, ale chodziło mi o zobrazowanie, że ich polityka zmierza w złą stronę. Jest coraz trudniej, coraz więcej przeszkód, coraz więcej ograniczeń, opłat, molochów. Wygrane nie rosną proporcjonalnie do kosztów. Gra się rozwija, ale coraz trudniej jest zarobić [przynajmniej dla średnich graczy, czyli większości]...to nie jest dobra perspektywa jeśli chcemy zainwestować kasę w wirtualny biznes. System staje się zachłanny.

Pytanie zatem, czy warto zainwestować w EU? Pewnie warto, ale tylko wtedy jak się "ustawisz" w samej czołówce. Jak będziesz mały to zginiesz :/ To nie jest wolny rynek kiedy średniakom kładzie się coraz więcej belek pod nogi, żeby wyciągnąć kasę od największych. To nie jest zdrowy rynek :(

Może jeszcze w jeden sposób zobrazuje o co chodzi. W każdym mmorpegu jest coś jak farmienie - poświecasz swój czas, aby osiągnąc jakieś korzyści. Uważam, że tego w EU już nie ma [a było! - chociażby aukcja]. Obecnie nie ma takiej działalności, która przynosiła by jakieś stały zysk....no chyba, że się kupiło land z poprzedniej epoki ;) O właśnie, ciekawe, czy będą jeszcze landy na sprzedaż, bo jeśli mieliby nadal kontynuować politykę brania, a nie dawania, to landy nie powinny się pojawić. Przynajmniej nie w takiej wersji jakiej były. To jest w końcu łatwy, stały dochód, a tego MA obecnie chyba nie lubi. Się okaże....ale stawiam piwo, że landy starej formie już się nie pojawią :D Kto przyjmnie zakład? :D

PS. liczba przedmiotów rośnie, bo liczba użytkowników rośnie :D Może się okazać, że proporcjonalnie pojawia się więcej graczy, niż przedmiotów na aukcji, a to by akurat świadczyło o tym, że rynek jest słabszy ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lip 2007, 07:46 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
XII napisał(a):
...masz recje, system teraz zabiera a nie daje... pieknie wyglada chat z tymi ogromnymi hofami ale trzeba wziasc pod uwage to ze ci szczesciarze to nowi gracz (w wiekszosci). Ja np. od 2.01.2007 nie mialem hofa :) MA karmi mnie lipnymi globalami, ok malo hunce w szczegolnosci ostatnio no ale nie za to, ze mi sie nie chce, poprostu za to, ze lipnie mi idzie... .

U mnie to samo - mining oberwał tak samo jak hunt. Widzę kto ma globy i hofy w kopaniu: w większości (znacznej) jacyś nieznani gracze. U Strakkana to widziałem w ostanim czasie (2 miesiące+) może maks. 2 globy - nędza krótko mówiąc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lip 2007, 11:46 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Warlock napisał(a):
XII napisał(a):
...masz recje, system teraz zabiera a nie daje... pieknie wyglada chat z tymi ogromnymi hofami ale trzeba wziasc pod uwage to ze ci szczesciarze to nowi gracz (w wiekszosci). Ja np. od 2.01.2007 nie mialem hofa :) MA karmi mnie lipnymi globalami, ok malo hunce w szczegolnosci ostatnio no ale nie za to, ze mi sie nie chce, poprostu za to, ze lipnie mi idzie... .

U mnie to samo - mining oberwał tak samo jak hunt. Widzę kto ma globy i hofy w kopaniu: w większości (znacznej) jacyś nieznani gracze. U Strakkana to widziałem w ostanim czasie (2 miesiące+) może maks. 2 globy - nędza krótko mówiąc.

Hmmm zacytowałem tylko ciebie ale to troche nie tak od początku jak gram to na początku był hunt szło dobrze zaczło sie psuć mining szło dobrze teraz znowu hunt i idzie dobrze bo w miningu kiepsko(w sumie też dobrze w miningu ale nie kopie bo drogie ampy a bez ampów sie nie opłaca :P morze jaki krafter sie znajdzie co sprzeda tanio oa103 prosze PM )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lip 2007, 12:07 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
sexy69 napisał(a):
Hmmm zacytowałem tylko ciebie ale to troche nie tak od początku jak gram to na początku był hunt szło dobrze zaczło sie psuć mining szło dobrze teraz znowu hunt i idzie dobrze bo w miningu kiepsko(w sumie też dobrze w miningu ale nie kopie bo drogie ampy a bez ampów sie nie opłaca :P morze jaki krafter sie znajdzie co sprzeda tanio oa103 prosze PM )

przepraszam sexy ale co konkretnie wnosi twoj post do calej sprawy ? kazdy wie ze idzie ci dobrze bo widac cie na chacie... :D to chciales powiedziec ? czy sie zalisz ze slabo ci idzie ? :D bo szczerze z tego co napisales nic nie mozna wywnioskowac... kompletnie nic... :)

Ostatnio edytowany przez XII, 20 Lip 2007, 12:10, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 20 Lip 2007, 14:26 
XII tak ***** ze system nie daje i tylko cały czas zabiera...tak już mają ci uberzy ze jak dojdą do koryta to zachowują się jak prezesi firm:

"niestety firma ma coraz mniej pieniędzy...tracimy..." a gość buduje już n-tym dom, dla swojego trzeciego syna....

Jak raz opier...XII ze gada ze cały czas traci to mi odszczeknął, prawie mnie zagryzł mówiąc, że to nieprawda...lol wtf

I co do tych co widać na czacie...jest wiele osób których tam w ogóle nie ma i cały czas mają profity.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lip 2007, 15:45 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ehmm level... ja trace od poczatku tego roku... ale nie mowie ze jestem stratny :D poczytaj moje poprzednie posty... a poza tym co mnie tak atakujesz ? :D w ogole uzywasz bardzo brzydkich slow... ehmm popraw sie :) i mniej emocji "wkladaj" do tresc nastepnych swoich postow :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lip 2007, 21:03 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
XII napisał(a):
sexy69 napisał(a):

przepraszam sexy ale co konkretnie wnosi twoj post do calej sprawy ? kazdy wie ze idzie ci dobrze bo widac cie na chacie... :D to chciales powiedziec ? czy sie zalisz ze slabo ci idzie ? :D bo szczerze z tego co napisales nic nie mozna wywnioskowac... kompletnie nic... :)

Mortze niezrozumiale napisałem nie trzymajcie sie jak osły jednej profesji jest ich pare w tym świecie jak napisałem szło dobrze w huncie skonczyło sie przerzuciłem sie na mining w niningu słabiej (a to za sprawą krafteów pazerów ampy drogie) znowu hunt i idzie dobże.Jedno zauwarzyłem że nigdy w niczym hossa nie trwa wiecznie czeba być kompatybilnym do wszystkiego a nie tylko pistol i heja na moba.(Zaniedługo BC odblokuje to i kraftem sie zajme będzie 3 profesja :P )

I narzekanie na MA wam nic nieda to jest jak kasyno wpadniesz jak wyrwidąb rozwalisz kase i po ptakach a jak troche myślisz to sie to jakoś kula :P

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 37 gości

Panel
Skocz do: