Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lip 2007, 17:41 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Postanowilem zrobic pewne statystyki, moze ktos uzna je za bezsensowne bo kazdy kopie w różnych godzinach, różnym sprzetem i ma szczescie albo go nie ma. Jednak wiem, ze obserwacje takich statystyk potrafia duzo podpowiedziec.

Ilość bomb: kazde wykopki skladaja sie z 5 seri po 200 bomb kazda czyli łącznie 1k bomb
czas: staram sie zrobic 200 bomb na dzien, wiec zajmuje wszystko okolo tygodnia
sprzet: tt twoim przyjacielem :D oczywiscie najwyzszej klasy sprzet z tt ;)
skile: na poziomie 1

1 seria na 200 bomb: 140 ped zwrotu po tt
2 seria na 200 bomb: 183 ped zwrotu po tt (sizable-251 bomba, ample-279, ample-340)
3 seria na 200 bomb: 187 ped zwrotu po tt (ample-510 bomba, sizable-552, ample-580, ample-593)
4 seria na 200 bomb: 151 ped zwrotu po tt (ample-697)
5 seria na 200 bomb: 88 ped zwrotu po tt

Wydatek: 1k bomb = 1k ped + decey sprzętu ~20 ped
Zwrotu: 749 ped po tt | 939 ped po %
Bilans: - ~80 ped

Przyrost skila od wartosci 1:

geo + 196 (wartosc skila nie liczac kosztu esi = 20 ped)
mining + 414 (22 ped)
prosp + 412 ( 60 ped)
enginering + 44 ( grosze :P)

Koszt esi to jakies 40 ped, wiec cala runde na 1k bomb po sprzedaniu skili zakonczylbym na -20 ped.

Globale/hofy:
1 seria na 1k bomb - brak

Ostatnio edytowany przez Mortifer 14 Lip 2007, 21:52, edytowano w sumie 3 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lip 2007, 00:13 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Tomasz Soltys Mud
bardzo mi sie podoba ten temat. niestety jest tu blad, powinienes doliczyc do serii wartosc skilli ktore uzyskales (to tesz dodatkowe pedki)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lip 2007, 09:35 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
tez robie takie statystyki, sa bardzo pomocne przy ocenie jak ci idzie, ja w bazie mam chyba cos ok 15k bomb :) w seriach po 100 robie powodzenia w eksperymencie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lip 2007, 11:13 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Nick w grze: Furion Fox PL
widze Mortys wracasz do gry :)
powodzonka ;) trzymaj sie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lip 2007, 21:23 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
A ja wam coÅ› poradze wsadzcie se te statystyki w pupe :P

Chodzcie w miejsca gdzie na 99% wiecie że coś znajdziecie o róznych porach i jak zaczniecie serie 100-300 bomb za diabła jej nie porzerywajcie kopcie do skutku az braknie bombek :D Oczywiście czeba duzo pedów w ziemie wciepać by wiedziedć gdzie co jest ale to juz tajemnica kazdego minera który raczej wam tego nie zdradzi bo sam wrzycił kupe ped w ziemie by mieć takie info :)

Wtedy napiszcie czy miałem racje :P że wasze statystyki są do bani :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lip 2007, 07:25 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
sexy69 napisał(a):
A ja wam coÅ› poradze wsadzcie se te statystyki w pupe :P

Chodzcie w miejsca gdzie na 99% wiecie że coś znajdziecie o róznych porach i jak zaczniecie serie 100-300 bomb za diabła jej nie porzerywajcie kopcie do skutku az braknie bombek :D Oczywiście czeba duzo pedów w ziemie wciepać by wiedziedć gdzie co jest ale to juz tajemnica kazdego minera który raczej wam tego nie zdradzi bo sam wrzycił kupe ped w ziemie by mieć takie info :)

Wtedy napiszcie czy miałem racje :P że wasze statystyki są do bani :P

nie statystyki nawet w w tym co pisze sexi nie sa do bani, dlatego ze duzo latwiej zobaczyc i okreslic "takie" miejsca widzac statystyki kopania tam, poza tym maja te statystyki jestes w stanie okreslic przy twoim zwrocie jakiego ampa jestes w stanie uzywac zeby markup nie zjadl twojego zysku, a ze wzgledu na przepalone pedy zwiekszyl zysk w tym samym czasie.

Przykladowo widzisz ze w dluzszym czasie masz zwrot na poziomie 110% TT z danego miejsca, wiec wiesz ze na to miejsce zakladanie ampa 103 nie ma totalnie sensu bo koszty przewyzsza zwrot. Do dokladnego okreslenia potrzeba dokladniejszych obliczen, ale mysle ze wiadomo o co chodzi.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lip 2007, 16:22 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Miejsca to ja znam bardzo dobrze :P Amethere przekopalem gruntowanie. Senk w tym zeby wychwycic pare rzeczy, dzieki którym bedzie wiadome kiedy kopac, czym i gdzie.

Dawajcie propozycje, co chcecie zeby jeszcze "zmierzyc". Narazie dodam cene skili dla Soltysa, czas wykopek dla siebie i serie bede robil po 200 bomb bez przerwy za radÄ… seksa.

;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lip 2007, 18:48 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Nick w grze: Furion Fox PL
zrob w jednym miejscu 3 wykopki w tygodniowym odstepie - w tym samym czasie,
1 runda - iles tam bomb i tt finder, 2 runda oA/enmA 101 a 3 runda z 102 ampem

^^

mort nie martw sie - Ty tez sie robisz blyskotliwy ;)
powiem to samo co na soc czacie - panne se znajdz ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lip 2007, 20:01 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
dofinansujesz mi ampy? :D no jak cos walne wreszcie z tych wykopek to ok zrobie takie cuÅ›

;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lip 2007, 14:24 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
Witam, też kopię, też prowadzę statystyki i mam 2 uwagi:

1. Zmień sprzęt. Jak chcesz to mogę Ci odsprzedać prawie pełną OF 211:)
2. Skoro tak doskonale znasz amatherę to zmień miejsca w których kopiesz (minerały). U Ciebie wartość rynkowa jest większa o około 25 %, kiedy ja na minerałach mam średnio koło 35 %.

pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lip 2007, 14:31 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Soltys twoja uwaga odnosnie ceny skili dodana.

Kaczores:
ad1 sprzet zmienie po 2 rundzie. Czyli 3 juz zaczne z of211 L
ad2 dobrych miejscówek jest malo, a restart zloz troche trwa wiec w tym czasie kopie na gorszych mineralach

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lip 2007, 10:40 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
dobrze by bylo jakbys robil serie codziennie, o tej samej porze i w tym samym miejscu, moze daloby sie zobaczyc wachniecia ekonomii co ile jest lepiej i gorzej, warto logowac globy i hofy bo te moga "zaklucic" statystyki

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2007, 21:51 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
DRUGA SERIA NA 1K BOMB:

Ilość bomb: kazde wykopki skladaja sie z 5 seri po 200 bomb kazda czyli łącznie 1k bomb
czas: wykopki zacząlem 03.07 a skonczylem 14.07 tak duza rozbieznosc byla spowodowana przerwą która miala na celu danie czasu MA na zastanowienie sie nad swoim perfidnym zachowaniem w stosunku do mojego portfela
sprzet: sprzęt z tt, okazjonalnie of211 L <jeszcze nie wymaxowany>
skile: zaczynalem wykopki ze skilami: geo 196, mining 414, prosp 412, engi 44

1 seria na 200 bomb: 148 ped zwrotu po tt (sizable-70 bomba)
2 seria na 200 bomb: 114 ped zwrotu po tt
3 seria na 200 bomb: 166 ped zwrotu po tt (ample-460 bomba, ample-462)
4 seria na 200 bomb: 93 ped zwrotu po tt (ample-725)
5 seria na 200 bomb: 130 ped zwrotu po tt (ample-835, ample-871)

Wydatek: 1k bomb = 1k ped + decey sprzętu ~20 ped
Zwrotu: 650 ped po tt | 800 ped po %
Bilans: - ~200 ped

Przyrost skila od wartosci :

(196) geo +152=348 skila (wartosc skila nie liczac kosztu esi = 42 ped)
(414) mining +160=574 (45 ped)
(412) prosp +144=560 (112 ped)
(44) enginering +30=74

Globale/hofy:
2 serie na 1k bomb czyli 2k bomb - zero globów :/

Spostrzezenia by mort:
Mając takie skile jak ja teraz, czyli male idziesz w miejsca z dobrymi kamieniami jak gazz, narc, zinc i dunga znajdujesz. Za to pójdziesz na miejscówki z lystem czy belkiem to wlatuje sizable, ample i co chwile smal.

Rada:
nie napalaj sie na dobre kamienie, póki nie osiagniesz 1k w prospie i bedziesz mógl uzywac lepszych finderków.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2007, 21:56 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Mort to gdzie ty kopiesz i jak, że takie małe zwroty masz?

Ps. Tak tak.... nie kopicie golda sprzetem z tt ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lip 2007, 09:55 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Nick w grze: Tomasz Soltys Mud
bardzo mi sie podoba ta seria, czasem tak jest, ze wywalisz mase bomb bez globala. a z tym twoim spostrzezeniem to cos jest, bo jak mialem mniej skilli to mimo ze kopalem w roznych miejscach to przewazal lyst.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lip 2007, 12:28 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Society: Poltropia
Cieszy mnie że ktoś jeszcze lubi podchodzić do gry tak jak ja od strony bardziej technicznej :)
udziele wam kilku malych rad może się przydadzą :)

1) zawsze idzie znaleźć jakiś "sposób" na kopanie/hunt niestety MA zmienia formułkę co VU a prawdziwe badania sporo kosztują :(

2) Nie warto używać findera gdy nie mamy na nim max gł (dostajemy wtedy ujemny modyfikator do szansy na trafienie i efekty są znacznie gorsze niż jakbyśmy kopali gorszym a wymaksowanym)

3) im lepszy sprzęt używamy tym mniejszy zwrot w tt ale szansa na lepsze minerały większa (oczywiście nie liczymy globali i hofów chyba że trafiamy określoną ilość za każdym razem)

4) Złoża nie znajdują się w ziemi są tam zapisywane dopiero po trafieniu.

5) respawn złóż jest w tej chwili dość dynamiczny, każdy ma swoją tabelkę ale pula dla danego terenu jest wspólna (kilka VU temu 2h nieobecności na danym serwerze (+relog) powodowaly restart naszej tabelki, zaś zostawienie na niej niewykopanego złoża pozwalały utrzymać ją przez dłuższy czas)

Jest tego dużo więcej ale nie mogę być aż tak uprzejmy ;)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 16 Lip 2007, 14:08 
kurde tez lubię tak sobie rozpracowywać ale nie dysponuje taką ilością czasu jak szanowany pan kolega Dragon o którym winny wiedzieć wszystkie nooby itd.
Za to mam pytanie..czy mógłbym tym samym systemem wpisywać do tego topicu swoje wyniki, na tej samej zasadzie co Mort...będzie ciekawiej

Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lip 2007, 17:50 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Dobry pomysł ;) Wpisujta :D

@ Dragon
Wielkie dzięki, dałeś mi troche do myślenia. Jeszcze jakbyś mógł coś powiedzieć o różnicach kopania między eudorią a ametherą, może być tu albo prv. I ile przewaznie wywalasz bomb na jedną serie, i ile takich serii robisz w ciągu dnia. np. 2 x 200 w odstępach paru godzinnych etc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lip 2007, 11:04 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Osobiście preferuje miejsca gdzie nie muszę dodatkowo strzelać. Poza tym nie zauważyłem większych różnic pomiędzy A a E. No i oczywiście koniecznie miejsca gdzie mogłem znaleźć złoża uber rare i rare ( gold plat ruga val xere etc)

Da się za to zauważyć zmianę w miejscach bardziej popularnych. Ale ta zależność jest bardzo podobna do huntu (gorsze loty większa szansa na globala/hofa/wiekszy loot)

Osobiście nie lubię kopać na CND tam szansa na złoże jest znacznie mniejsza ale znaleziska są większe. Choć oczywiście są osoby które znalazły sposób by tam elegancko profitować.

Niestety po ostatnim patchu MA poprzesuwało minerałki a po ostatnim mini sprawa się jeszcze bardziej skomplikowała :) Chwilowo przeniosłem swoje zainteresowania na hunt.
Od jakiś 2 tygodni nie kopie w ogóle ale wcześniej robiłem kilka runów 120 bomb (all amped) dziennie. Wszystkie na wysokich finderach (tk320 etc), każdy run inne miejsce, miejsca odwiedzane co 48h.

ogólnie znalezienie złoża odbywało się swego czasu w 3 fazach:
- sprawdzenie czy coś znaleźliśmy
- wybierane jest rodzaj znaleziska (gł findera zmodyfikowana skilami)
- wybierana jest wielkość złoża (gł modyfikowane przez ampy)

teraz kolejnośc jest chyba troche inna
- wybierane jest rodzaj znaleziska
- sprawdzenie czy coś znaleźliśmy
- wybierana jest wielkość złoża

dodam tylko że przed patchem na tych wysokich finderach szło znaleźć podobne ilości tt co na mniejszych. Ampy zwiększały wielkości złóż (tt) ale jednocześnie zmniejszały szanse na hofa.

Po patchu niestety da się zauważyć wpływ findera - im lepszy finder tym średni zwrot (tt) mniejszy.

Poza kilkoma innymi malutkimi rzeczami nic sensownego na aktualny VU nie znalazłem a z racji iż moja stara metoda przestała przynosić znaczące korzyści, a w miejsce tego hunt okazał się stosunkowo opłacalny - zaprzestałem dalszych badań.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lip 2007, 12:31 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Hym.... jak kopie sprzetem z tt i znajduje tak malo mineralków <ostatnio 88 ped zwrotu na 200 bomb> to co bedzie z lepszym finderem... Ogólnie tez robie przerwe od miningu znowu bo MA przękręcilo wajche i mining sponsoruje hunt i craft. Jeszcze z 2-3 miesiace temu bylo na odwrót, hunt byl sux a mining lux... wtedy akurat huncilem :P Poczekam az przyjdzie czas znowu na mining. Widac kiedy to nastąpi nawet po chacie i ilosci globali.

Info statystyczne:
Przy ~590 prospa i 600 w miningu - of 211 L jest wymaxowany!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lip 2007, 16:22 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
Mortifer napisał(a):
MA przękręcilo wajche i mining sponsoruje hunt i craft. Jeszcze z 2-3 miesiace temu bylo na odwrót, hunt byl sux a mining lux... wtedy akurat huncilem :P
![/b]

Chyba nie masz racji ja mam na kopaniu całkiem ładny +. Mam parę swoich ulubionych miejsc gdzie wmiarę regularnie bywam każda seria to 150-200 bomb bez ampa. Faktem jest że mam trochę więcej skilli i trochę lepszy sprzęt:)

pozdrawiam i nie zniechęcaj się:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lip 2007, 17:17 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Kaczores napisał(a):
Mortifer napisał(a):
MA przękręcilo wajche i mining sponsoruje hunt i craft. Jeszcze z 2-3 miesiace temu bylo na odwrót, hunt byl sux a mining lux... wtedy akurat huncilem :P
![/b]

Chyba nie masz racji ja mam na kopaniu całkiem ładny +. Mam parę swoich ulubionych miejsc gdzie wmiarę regularnie bywam każda seria to 150-200 bomb bez ampa. Faktem jest że mam trochę więcej skilli i trochę lepszy sprzęt:)

pozdrawiam i nie zniechęcaj się:)

Popieram nie masz powodu aby rezygnować z miningu ja dość dobrze na tym profitowałem przez dłuższy czas temu MA mi troszkę namieszało ale to nie znaczy że każdy tak ma. (w czasie gdy kopalem przez te kilka miesiecy prawie wogole nie huncilem stąd pewnie teraz hunt idzie mi naprawdę ładnie) Podobnie miałem w crafcie zarobiłem sporo a poźniej nagle 33% i mniej succes rate nie ważne co bym robił i jak wysoko miał pasek CoS

Ogólnie da się zauważyć że jeśli coś idzie nam dobrze zbyt długo to MA coś zmienia (jakby indywidualny współczynnik dla każdego avatara ;)

Osoby z dużym stażem poświęcające sporo czasu na gre na pewno wiedzą co mam na myśli ;)

ogólnie chodzi oto by zachęcić ludzi do gry ale jednocześnie nie pozwolić im czerpać stałych dochodów ;) stąd często "noby" mają na początku spore szczęście we wszystkim co robią ;) i dlatego też często duże hofy idą do nich a nie elitarnych graczy jak np starman ;)
i uważam że dlatego też MA stara się ukrucić działanie reselerów (bez urazy ;) rozwijając coraz bardziej aukcje ale to nie miejsce na dyskusje tego typu ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2007, 12:27 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Mam jedno noobowskie pytanie do Dragona lub innego zaawansowanego gracza. Czy driller w jakikolwiek sposób wpływa na to ile możemy wyciągnąć z danego złoża? Przeprowadzał ktoś takie badania?

Moje skille:

Surveying : 445
Drilling: 461

Do wydobycia używam Matter Driller 101 (Efficiency 6,8 / 7,2)

Bez względu na to jakie złoże trafię (od II do XII) praktycznie zawsze wyciągam z niego minimum. Wiem że skille mam małe ale powinny chyba wystarczyć żeby z II lub III wybobyć coś więcej niż minimum?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2007, 12:31 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Dawid, jeśli trafiasz np. globala 53ped to więcej niż 53 nie wyciągniesz.

A jeśli chodzi Ci o to ile wyciągasz jednym kliknięciem to zależy od sprzętu i skilli.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2007, 12:57 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Globa to ja jeszcze nie trafiłem. Czyli z tego wynika że nie warto inwestować lepszego drillera niż ten z TT zwłaszcza że im wyższy model tym większy decay. Jak trafię hofa to godzina lub dwie w tą czy w tamtą żeby to wydobyć nie zrobią mi różnicy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2007, 13:02 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Chodzi ci o to ze jak trafisz djamy na to ample (IX) i to ma przedział 12-17 ped to zawsze dostajesz cos kolo 12-13 ped?

Skile mają na to wpływ ale troche w inny sposób niz myślisz, mi się wydaje ze MA ustala ile trafiles czyli np. 15 ped i do tego przypisuje lvl zloza... Ale moge sie mylic, jak kazdy bo mechanizm gry nie jest do konca jasny. Inni powiedza ze lvl jest przypisywany a od skili zalezy ile wyciagniesz z niego... może prawda ale moim zdaniem tak nie jest. Wszystko to gdybanie i nic pewnego nie wiemy poza swoimi spostrzezeniami :)

pzdr.

PS. Nastepna seria bedzie nie wiem kiedy bo wywalilem 600 bomb i mam -180 i popierdzielilem to.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2007, 13:04 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
No tak, ale np. osoby kopiące z ampami (dużymi) nie będą się bawiły kilkanaście minut przy każdym znalezisku.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2007, 13:43 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
CvX! napisał(a):
No tak, ale np. osoby kopiące z ampami (dużymi) nie będą się bawiły kilkanaście minut przy każdym znalezisku.

No nie bedzie sie taka osoba bawiła zostawi złoże bo ma kupe czasu na wycągnięcie po skonczonej seri 12-16 ampów spokojnie bierze sie za wydzieranie złoża z ziemi(tak robią prawie wszyscy na CND którzy spamują czat globalami i hofami Luminatu , Di CPU i reszta bandy włoncznie ze mną :P ) A i najwarzniejsze wyciągasz wolniej sprzetem z TT co za tym idzie wiecej klików wiecej klików więcej skila :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2007, 08:00 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Z tym klikaniem to nie do końca tak sexy, mozliwe że dostajesz więcej gainów ale to niekoniecznie musi być więcej skilla ;) różnice widać niestety dopiero na większych złożach, lub bardzo dobrze podczas huntu.

Co do tych wielkości znalezisk to niestety ciężko ocenić czy dany skill ma czy nie ma wpływu ponieważ wielkość jest losowana i modyfikowana w momencie trafienia złoża.
Skile typu Drilling, mining, extractionm na pewno zwiększają szybkość z jaką wydobywamy złoże. Jednocześnie poprawiając trochę kwotę jaką wydajemy na wydobycie (najlepszy jest imp exavator 0,5 pec decay a wydobywa się z 4* więcej niż tym z tt (0,33 pec decay) no i oczywiście jest szybszy.

Możliwe że mają także wpływ na wielkości ale ciężko to zbadać.

2 osoby z taka samą ilością skili typu prostecting,surv,mineral sense, cga etc i sporą różnicą w tych od wydobywania musiały by spisywać wielkości trafien. Dodatkowo obie musiały by szukać takim samym sprzętem.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości

Panel
Skocz do: