Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2007, 07:14 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Ze stronki http://nrf.irken-invaders.net/index.php można pobrać bardzo ciekawy program wspomagający mining i analizę skilli tylko że jest z nim jeden problem... Podczas analizy screenów program nie zgłasza żadnych błędów a mimo to nie zaczytuje danych do tabelek.
Może ktoś używał tego programu i wie co może być przyczyną? A może ktoś zna jakiś inny - lepszy program (próbowałem też PE Stats ale ten to już w ogóle się kaszani).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2007, 10:24 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Spytaj na EF, tam też jest temat o tym programie. Tu raczejmalo osob go uzywa a tam sporo ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Cze 2007, 21:16 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ostatnio zmieniono czcionki w EU dlatego też program nie działa, ale jest proste obejście wystarczy odpalić EU w trybie zgodnośći z windows 2000 i będą stare fonty. Wtedy program działa idealnie. Potrzebna jest tylko wstępna kalibracja, ale to wszystko jest opisane na stronie programu, może niezbyt czytelnie, ale jest :)

Co do trybu zgodności:

Jeśli mamy domyślną instalacje to EU znajdziemy w
C:\Program Files\MindArk\Entropia Universe\Entropia.exe -> klikamy prawym przyciskiem plik i wybieramy zakładkę Zgodność -> Zaznaczamy 'Uruchom program w .... ' i wybieramy Windows 2000, OK. Cieszymy się analizatorem screen'ów :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Cze 2007, 23:06 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Ja tam sie nrf nie potrafie obsluzyc :D Uzywam neomaps, jakis przyjazniejszy interfejs ;p a jesli chodzi o mining to radze sobie jakos z pamiecia do terenow w ktorych kopie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lip 2007, 09:56 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
To by było dobre gdyby on jakos automatycznie wykrywal czy bomba bylarzucone, czy było złoże czy nie. No i oczywiście jakby sam wciskal C i P :P Tak samemu to nie chce mi sie wciskac zbindowanych klawiszy zeby miec te ss : p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lip 2007, 16:03 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 122
Society: Poltropia
Marciol napisał(a):
To by było dobre gdyby on jakos automatycznie wykrywal czy bomba bylarzucone, czy było złoże czy nie. No i oczywiście jakby sam wciskal C i P :P Tak samemu to nie chce mi sie wciskac zbindowanych klawiszy zeby miec te ss : p

ale trzeba przyznać do zliczania ilosci skilli i professji bardzo dobry :) w kilka sekund mozna podliczyc ilosc skilli i za ile możesz je sprzedać

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lip 2007, 20:29 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
GetoX napisał(a):
Marciol napisał(a):

ale trzeba przyznać do zliczania ilosci skilli i professji bardzo dobry :) w kilka sekund mozna podliczyc ilosc skilli i za ile możesz je sprzedać

Program nazywa siÄ™ No resources found a nie skill calculator :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lip 2007, 23:17 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 122
Society: Poltropia
Marciol napisał(a):
GetoX napisał(a):
Marciol napisał(a):

Program nazywa siÄ™ No resources found a nie skill calculator :P

a widziales jego możliwości? ;> nie tylko nadaje sie do statystyk złóż

ja widzialem i za pomoca kilku nacisniec klawisza mam pelne statystyki skillow i profesji na dzisiejszy dzien ;)

w ten sposob mozna latwo obserwować rozwój swoich skilli w grze :)

to tego jest mozliwosc podliczenia kosztow ESI i samych zyskow za skille

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lip 2007, 03:55 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=2946

zieff...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sty 2009, 23:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Ateush: ten temat tez chyba do skasowania, wszystko o NRFie bedzie skompilowane w jednym poradniku, apropo mojej rozmowy z PLem :)

wg mnie nie ma tu nic ciekawego, jesli sie myle to prosze skasowac moj post :)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości

Panel
Skocz do: