Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 11:44 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
HP: 0
Society: Solaris
Nick w grze: Jason "Jamal" Travellian
Ponieważ od dawna nie męczyłam Was tą propozycją robię to teraz:

ZRÓBMY RAZEM EVENT!

Ja proponuję tak:
Niedziela 17.VI.
Proponowana godzina rozpoczęcia 21 polskiego czasu.
Mijesce - Jason Center.
Cel - Power Fist na MOCNYCH mobach (w zależności od liczności)
Brak ograniczeń językowych - zapraszamy ludzi spoza Polskiej społeczności.

W przypadku braku rękawicy dopuszczalna broń sieczna z TT.
Bez armorów.
Podział łupów po zakończeniu eventu po równo :) Też dla eventualnych faperów jeśli się jacyś znajdą.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 12:14 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Jason Travelian napisał(a):
Ponieważ od dawna nie męczyłam Was tą propozycją robię to teraz:

ZRÓBMY RAZEM EVENT!

Ja proponuję tak:
Niedziela 17.VI.
Proponowana godzina rozpoczęcia 21 polskiego czasu.
Mijesce - Jason Center.
Cel - Power Fist na MOCNYCH mobach (w zależności od liczności)
Brak ograniczeń językowych - zapraszamy ludzi spoza Polskiej społeczności.

W przypadku braku rękawicy dopuszczalna broń sieczna z TT.
Bez armorów.
Podział łupów po zakończeniu eventu po równo :) Też dla eventualnych faperów jeśli się jacyś znajdą.

Jestem za, tylko że:
1. FAPerzy są bez sensu, mocne moby zabijają 1-2 jednym ciosem, wiec używanie fapa jest bezcelowe.
2. Trzymalbym sie tylko rekawicy, albo przynajmniej tylko jednego gatunku broni - czyli rękawicy :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 12:43 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Witam ,

Miło że chcecie wrócić do eventów pf - bardzo fajnie wspominam tą zabawe.
Oczywiście bez apelacyjnie musi być to rękawica z tt !
Innej możliwości nie ma ! :wink:
Proponuje tradycyjnie wyruszyć z troy na pająki lub na amathere bić chompery , mysle że nadszedł już czas by cos ladnego z chompków poleciało :-)
Zastanawia mnie tylko jaką opcje chcesz wybrać w teamie ?
W każdym razie na mnie możesz liczyć ! 8)

Pozdrawiam Loss_AdKos :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 13:12 
Mediocre
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 93
Society: Wolny Człowiek
Nick w grze: Maddox Lantra
hihi fajnie jestem nowy tutaj, no może nie nowy ale z bardzo długą przerwą i ostatnio a mianowicie wczoraj sciągnołem sobie z netu filmik o PF Event i powiem wam że czekałem na to aż ktoś zaproponuje taki event jestem całkowicei za już nie moge się doczekać...lece do TT by kupić sobie PF :-)

Tylko uzgodnijcie ostateczną wersje zasad, jaki PF, czy ze zbroją czy nie, co z faperami, gdzie startujemy itd... :-) życze miłego debatowani.

PS.już nie moge się doczekać ide sobie poćwiczyć hiihhihi

Maddox Lantra

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 13:16 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Loko Moko napisał(a):
hihi fajnie jestem nowy tutaj, no może nie nowy ale z bardzo długą przerwą i ostatnio a mianowicie wczoraj sciągnołem sobie z netu filmik o PF Event i powiem wam że czekałem na to aż ktoś zaproponuje taki event jestem całkowicei za już nie moge się doczekać...lece do TT by kupić sobie PF :-)

Tylko uzgodnijcie ostateczną wersje zasad, jaki PF, czy ze zbroją czy nie, co z faperami, gdzie startujemy itd... :-) życze miłego debatowani.

PS.już nie moge się doczekać ide sobie poćwiczyć hiihhihi

Maddox Lantra

Na youtube jest fajny filmik wykonany przez kogoś z naszego forum o pf - polecam.
No ja myśle ze oczywiście bez armorow i fapów ;-)
Pięści i bijemy ! :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 13:16 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Pisze sie!

Z doświadczenia wiem ze:
faperzy odpadaja
tylko jeden rodzaj broni, czyli pf
i trzeba wziasc min. 3 rekawice kazdy

Apropo moba, to slyszalem cos o tych "uberach z MA" co maja all skile po 475 <agi, int etc.> Gdzie te mendy wystepuja i czy mozna z nich cos dostac? I czy maja jakies armory na sobie <jesli tak to mozemy sobie darowac bo nie zabijemy> I czy oni sie fapuja?

No tyle :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 13:23 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Mortifer napisał(a):
Pisze sie!

Z doświadczenia wiem ze:
faperzy odpadaja
tylko jeden rodzaj broni, czyli pf
i trzeba wziasc min. 3 rekawice kazdy

Apropo moba, to slyszalem cos o tych "uberach z MA" co maja all skile po 475 <agi, int etc.> Gdzie te mendy wystepuja i czy mozna z nich cos dostac? I czy maja jakies armory na sobie <jesli tak to mozemy sobie darowac bo nie zabijemy> I czy oni sie fapuja?

No tyle :D

Z tego co wiem to już sie skończyło i ich juz nie ma ;-)
LUDZIE ZGŁASZAĆ SIĘ ! :-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 13:25 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
OT
już ich nie ma - byli tylko przez ok 3 godziny - ot taki event - nie były to moby tylko kontrolowane avatary, wybierali cele, fapowali się i biegali w szyku, - nie byli lotowani (tzn nic nie mieli oprocz ammo i broni) to co zostalo "zlotowane" bylo przez nich rzuconę na ziemie (granatniki) i po prostu podniesione przez pierwszego który zauwazył i dal rady dobiec (co latwe nie było navet w vigi z A6 - wiem bo mi się 2 razy nie udało :P).
/OT

co do evenciku to jak najbardziej - już od dluzszego czasu chodzi za mną chęć aby dać komuś w mordę :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 13:35 
Mediocre
Dołączenie:
Czerwiec 2007
No to ja się zgłaszam do tego eventu, jest to pewniejsze niż to że Kaczyński jest gnomem :-)
Poza tym pogobają mi się zasady najlepij jeszcze całkowicie bez ubrań na golasa i tylko PF z TT :-) taki Power Fist Nude Event w skrucie PFNE hihi.
Mortifer pytałeś się mnie w powitaniach jaką miałem kiedyś ksywkę w EU taką samą jak teraz czyli Maddox Lantra , nalezałem do waszego SOC`u ale niestety z przyczyn odemnie nie zależnych musiałem przestać grać, i zostałem wydalony, teraz jestem freelancer`em i jest fajnie musze się troche podskilować żeby do jakieś socu przynależeć nie lubie tak na krzywy ryj wchodzić w towarzystwo. więc jka się podszkole troche w moich skilach to się zgłosze pierwsze co to do młodych wilków.
A co do Eventu to mam nadzieje że jak najwięsza ilośc ludków przybędzie.

Aha a co do tych uberów z MA są oni tak wyskilowani że, nie mam na to słów, no i jeszcze mają taką zbroje że ojezu i wogóle są tacy że piernięciem od niechcenia zabijają wszystko, jeden z nich ostatnio podszedł do mnie z jakimś FAP`em i jednym naciśnięciem uzdrowił mi 150 HP, więc są poprostu bogami w tej grze. A co do lotowania ich to nie sądze żeby coś mieli albo dało się ich w jakichś łatwy sposób zabić, bo gdzies na jakimś forum napisali by o tym już je przeglądnołem i no niestety nie znalazłem żadnego posta o tym żeby ktoś kiedyć zlotował uberów z MA. za to znalazłem gdzieś post o tym jakie mają bronie, pancerze, oraz skile itd...i powiem ci że nie opłaca się na nich polować.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 13:41 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
Pisze sie:P a w zasadzie zapisuje:P
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 14:01 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Loko Moko napisał(a):
Aha a co do tych uberów z MA są oni tak wyskilowani że, nie mam na to słów, no i jeszcze mają taką zbroje że ojezu i wogóle są tacy że piernięciem od niechcenia zabijają wszystko, jeden z nich ostatnio podszedł do mnie z jakimś FAP`em i jednym naciśnięciem uzdrowił mi 150 HP, więc są poprostu bogami w tej grze.

Kazdy moze byc ''bogiem'' przy odpowiednio grubym portfelu.. Zreszta nie healowal cie avek MA tylko pewnie jakis uber z Mod Fapem / fapem (L).
Loko Moko napisał(a):
A co do lotowania ich to nie sądze żeby coś mieli albo dało się ich w jakichś łatwy sposób zabić, bo gdzies na jakimś forum napisali by o tym już je przeglądnołem i no niestety nie znalazłem żadnego posta o tym żeby ktoś kiedyć zlotował uberów z MA. za to znalazłem gdzieś post o tym jakie mają bronie, pancerze, oraz skile itd...i powiem ci że nie opłaca się na nich polować.

ROOFL.. a moze lepiej nie wypowiadaj sie na temat o ktorym nic nie wiesz,co? :>

Co do samego eventu, kto przyjdzie, ten przyjdzie, ja wpadne, tylko pamietajcie ze musi byc conajmniej 20 osob.. Jesli bedzie ponizej ja odpadam ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 14:29 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Pisze się na to. Osobiście wybrałbym chompery ale pojde na co zechecie :)

PS. Ela a jak bez ciebie będzie 19 ? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 15:08 
Mediocre
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Elanor, moge sie wypowiadać na jakikolwiek temat czy tego chcesz czy nie, nawet jak duzo nie wiem o nim. Nikt mi tego tutaj nie zabrania. Ja tylko powiedziałem że na podstawie tego że nie znalazłem na żadnym form, nawet na entropia pionners, można spekulować że jeszcze nikt nie zlotował ubera z MA. to są tylko spekulacje, bo jeśli ktoś by to zrobił to chyba by się takim wielkim osiągnięciem pochwalił ...prawada?
wiec prosiłbym o nie zabranianie mi pisania o takich rzeczach szczególnie wtedy kiedy wiadomo o tym ze mało się znam na świecie EU, tylko o sprostowanie moje posta, jeśli uważasz że gdzieś się pomyliłem to przekaż mi swoją wielką wiedzę a wyśmiewaj, bo jest to wulgarne i prostackie. jezeli sądzisz że mnie nie wyśmiałeś to zobacz sobie znaczenie skrótu ROTFL.
A po drógie to z kąd wiesz że nie healował mnie jakiś aver z MA...byłes przy tym żeby coś o tym powiedzieć?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 15:21 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Loko Moko napisał(a):
Elanor, moge sie wypowiadać na jakikolwiek temat czy tego chcesz czy nie, nawet jak duzo nie wiem o nim. Nikt mi tego tutaj nie zabrania. Ja tylko powiedziałem że na podstawie tego że nie znalazłem na żadnym form, nawet na entropia pionners, można spekulować że jeszcze nikt nie zlotował ubera z MA. to są tylko spekulacje, bo jeśli ktoś by to zrobił to chyba by się takim wielkim osiągnięciem pochwalił ...prawada?
wiec prosiłbym o nie zabranianie mi pisania o takich rzeczach szczególnie wtedy kiedy wiadomo o tym ze mało się znam na świecie EU, tylko o sprostowanie moje posta, jeśli uważasz że gdzieś się pomyliłem to przekaż mi swoją wielką wiedzę a wyśmiewaj, bo jest to wulgarne i prostackie. jezeli sądzisz że mnie nie wyśmiałeś to zobacz sobie znaczenie skrótu ROTFL.
A po drógie to z kąd wiesz że nie healował mnie jakiś aver z MA...byłes przy tym żeby coś o tym powiedzieć?

Elanor cie wysmiala bo twoj post byl napisany w bardzo smieszny sposob (podobny do Gucia, ja po jego przeczytaniu mysalalem ze masz z 10-12 lat), poza tym to co w nim napisales to kupa bzdur, ktore napisales przeczytawszy zapewne posty na roznych forach dotyczace zapewne kilku odmiennych tematow majacych niewiele ze soba wspolnego i o ktrych nie masz pojecia. Avatary MA ktore sie pojawily byly z okazji kilkugodzinnego eventu, pojawily sie, pomordowaly troche graczy :P , rzucily na ziemie troche granatnikow i tyle. Byly kontrolowane przez MA i to byl tylko event. Jak narazie wiecej sie nie pojawily. Nie fapowal cie avatar MA tylko gracz z uber fapem, avatary MA nie chodza po swiecie i nie fapuja noobkow :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 15:27 
Mediocre
Dołączenie:
Czerwiec 2007
no i widzisz jak ładnie mozna to wytłumaczyć jak tylko się do tego ktoś przyłozy...jednak da się coś wytłumaczyć a nie wyśmiebać nowych prawda. Dzięki za wytłumaczenie sprawy :-)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 15:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Loko Moko napisał(a):
Elanor, moge sie wypowiadać na jakikolwiek temat czy tego chcesz czy nie, nawet jak duzo nie wiem o nim. Nikt mi tego tutaj nie zabrania.

Wiem. Aczkolwiek takie kategoryczne stwierdzenia (''i powiem ci że nie opłaca się na nich polować.''), podczas gdy nawet jedna noga nie stoisz w temacie, wprowadzaja niepotrzebny chaos. To jest chyba tzw. ''trollowanie''? :roll:

Wybacz ze akurat tutaj musialam rotflnac :D Mam nadzieje,ze mimo wszystko nie zraziles sie do forum ;d
Loko Moko napisał(a):
Ja tylko powiedziałem że na podstawie tego że nie znalazłem na żadnym form, nawet na entropia pionners, można spekulować że jeszcze nikt nie zlotował ubera z MA. to są tylko spekulacje, bo jeśli ktoś by to zrobił to chyba by się takim wielkim osiągnięciem pochwalił ...prawada?

Mysle ze na EF ( www.entropiaforum.com ) na pewno cos bylo.

Loko Moko napisał(a):
jezeli sądzisz że mnie nie wyśmiałeś to zobacz sobie znaczenie skrótu ROTFL.

Jesli sadzisz ze jestem chlopakiem,to zobacz sobie znaczenie rozowego znaczka w profilu uzytkownika :P ROFL
Loko Moko napisał(a):

Z doswiadczenia wiem, vide post Kedzi ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 15:48 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 122
Elanor napisał(a):
Loko Moko napisał(a):
jezeli sądzisz że mnie nie wyśmiałeś to zobacz sobie znaczenie skrótu ROTFL.

Jesli sadzisz ze jestem chlopakiem,to zobacz sobie znaczenie rozowego znaczka w profilu uzytkownika :P ROFL

Wiesz Elanor jeśli mam być obiektywny to jeszcze o niczym nie świadczy ;) Ja też mogę sobie takie coś sprawić :twisted:

a tak co do tematu to sie pisze ale moze lepiej to zorganizować w sobote wieczorem tak jak za starych dobrych czasów :D
i może znowu na ambu (mam z nimi dobre wspomnienia :D)
chompery odpadaja mało ich kolo Segna i daleko od tp jesli o te chompery wam chodzi :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 16:02 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
GetoX napisał(a):
Wiesz Elanor jeśli mam być obiektywny to jeszcze o niczym nie świadczy ;) Ja też mogę sobie takie coś sprawić :twisted:

a tak co do tematu to sie pisze ale moze lepiej to zorganizować w sobote wieczorem tak jak za starych dobrych czasów :D
i może znowu na ambu (mam z nimi dobre wspomnienia :D)
chompery odpadaja mało ich kolo Segna i daleko od tp jesli o te chompery wam chodzi :)

Kiedy ostatnio tam byłes :>? ja kilka dni temu nadzialem sie na stado 20 chomperkow pare krokow od tp ;-)

Ostatnio edytowany przez Loss_AdKos, 15 Cze 2007, 20:30, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 16:05 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Loss_AdKos napisał(a):
Kiedy ostatnio tam byłes :>? ja kilka dni temu nadzialem sie na stado 20 chomperkow pare krokow od tp ;-)

jesli ma być tam tak jak podczac ostatniogo eventu tam to Ja dziekuje :P

a po 2 ten pvp jest i sam pamietasz co sie ostatnio tam dzialo ;-) ktoś sobie hofa na nas nabijal :P

Ostatnio edytowany przez GetoX, 15 Cze 2007, 20:29, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 15 Cze 2007, 17:14 
nie chce mi sie czytać postów loko moko bo jeden mi wystarczy, ciesz się panie kolego że sił już nie mam bo może bym ci napisał to i owo i odechciałoby ci się tu pisać bzdur... i nie ***** 3po3 do elanor bo nie jesteś wart tego.

odświeżenie starego eventu i tyle, a film CvX'a jest słaby:P

Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 18:28 
Inept
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 97
Nick w grze: Rain Van Cheetach
Kolejna osoba sie zgłasza :D Ktoś z młodych wilków powinien byc

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2007, 22:51 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Ja sie ogolnie zgłaszam, sam mialem rozpocząc taki temat ale kurde koniec semestru i sesja grr. W ta niedziele nie moge (sesja :() wiec jakby był w sobote to ok albo za tydzien :)

Swoją drogą blizniaczy event by sie przydał z nozykami z tt. Mam mały skill :P moze ktos jeszcze ma taką sama sytuacje jak ja i bedzie chciał uczestniczyc w czyms takim. Nozyki są wolniejsze, dmg\s jest taki sam jak PF, a szybciej lecą skille (szczegolnie ważny strenght ale to moglo sie zmienic)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Cze 2007, 03:02 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Dzięki za tak szeroki odzew :)

Ważna rzecz - poniewaz potrzebujemy DUŻO ludzi to dobrze by było, gdybyście dali radę pozbierać znajomych. Ogłoisić trzeba co się dzieje przez FL i dalej samo pójdzie. Dać ogłoszenie na entropia forum itd.

Broń - rękawica z tt.

O faperach piszę, bo niektórzy mogą chcieć iść, a nie będą w stanie kupić rękawicy.... jak chcą się tak bawić, to ja nie mam nic przeciwko temu.

Co do ustawień drużyny, to ponieważ nie ma już wersji, że zakładający zbiera wszystko, proponuję dwie możliwości:
1. Looter takes all z założeniem, ze lootują tylko szefowie teamów (jednym będę ja, drugi jeśli będzie potrzebny się znadzie, choć jeśli będzie zgoda, to wysuwam kandydatury - Nuadu i Elanor). Liczę tu na waszą uczciwość i nielootowanie (nick lootera i tak wyśwetli się drużynie więc anonimowości nie będzie).
2. Decydują obrażenia i po evencie każdy oddaje co dostał do podziału (tylko to jest jednak mniej pewne i osobiście mam złe doświadczenia z takiego podziału).

Poza tym o ile pamiętam pamiętny event PF z ATH miał kilka osób z ciężką bronią do ściagania mobów i do ich rozpraszania. Czy ktoś chce się tak pobawić?

Co do miejsca, to są wśród was znawcy ziem Entropii więksi niż ja... Ja proponuję w zależności od liczebności atroxy, ambu, pająki, chompery..... nie wiem ile będzie osób, dlatego ciężko coś ustalić.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Cze 2007, 03:15 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Nick w grze: Hawkwood
Pytanie, czy broń z tt w chwili obecnej jest najlepszym pomysłem, bo teraz chyba sprzet z tt szybciej się sypie :( Wszystko, qrde, popsują. Kiedyś można było założyć dowolnego ampa na opalarkę, to nie, za dobrze było. Bronie z tt miały dużo użyć, to też musieli obciąć... W każdym razie w tej chwili zamiast trzech rękawic może być potrzebnych więcej. Ja mam zamiar zabrać jeszcze crusho.
Co do miejsca i mobów, to może jednak lepiej, żeby to nie było pvp (bo sami się w ferworze walki wybijemy). Moby chyba dowolne, byle mocne, dobrze lootujące :) i blisko revivalu. Skromne wymagania :D Generalnie teren w poblizu Troy jest chyba w porządku.
Na mining boty by można, bo trochę takiego tłuc trzeba, ale tam second entity w okolicy też się czają, a to chyba nienajlepszy mob na PF :D
Fapowanie nie ma sensu. Znaczy jak ktoś bardzo chce, to jego sprawa. Mnie nikt fapować nie musi. Wydaje mi się, że ważniejsze jest to, żeby wszyscy równo tłukli i się nie obijali :D, bo im więcej mobów utłuczemy, tym większa szansa na fajny loot. A fapowanie imho nam szansy na dobry loot/globy/hofy/ath nie zwiększy. Jesli revival będzie blisko, to w ogóle mozna sobie fapowanie darować. Jeśli ktoś chce sobie medyczne rzeczy skillować, to proszę bardzo, ale niech robi to na własny rachunek i poza teamami. Snajperzy by się pewnie i przydali czasem, ale chyba szkoda ammo marnować. Podczas ostatniego PF mobów było sporo i nie trzeba było ściągać. Myślę, że teraz też nie trzeba będzie. A jesli się okaże, że trzeba, to najlepiej zmienić teren.
Co do podziału lootu, to proponuję, żeby robiła go jedna osoba, np. Elanor (jako żona zaufania publicznego :D), jeśli oczywiście będzie. Wszelkie stackable items podzielić między wszystkich uczestników, niech sobie z tym robią, co chcą (ja na przykład maniakalnie zbieram skórki i wełnę). Co niepodzielne do tt. Jeśli trafią się itemy, to te z markupem poniżej 10 ped do tt, te z markupem wyższym na aukcję, a jak się sprzedadzą, to osoba wystawiająca po potrąceniu auction fee dzieli między uczestników (lista będzie tylko potrzebna). Podział chyba po całości, nie po drużynach. To, czy podział pójdzie po looters take all, czy po damage stack share, to już kwestia wtórna. Szczerze mówiąc, jeśli się znajdzie jakaś zołza, to i tak zawsze ma możliwość ukrycia lootu, więc pozostaje tylko liczyć na uczciwość. Ja zdecydowanie nie chcę być żadnym team leaderem. Gram w tej chwili ze słabego kompa, laguje mnie strasznie, a jak mnie wyrzuci albo jak złapię zwiechę, to się kiepsko w tej roli sprawdzę. Do lootowania tez raczej szczęscia mam niewiele ostatnio. Nie wiem w ogóle, czy na cokolwiek się przydam. Pisze się na event, ale może się okazać, że mój lapek nie podźwignie takiej ilości graczy i mobów. Jeśli da się zrobić dwa pełne teamy, to ja proponuję, żeby jeden z nich przejęła Elanor. Ostatnio się sprawdziła :), a co sprawdzone, to zawsze lepsze niż eksperymenty :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Cze 2007, 10:42 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Zdecyowania popieramm idee jednej osoby (ewentualnie 2) zbierajacej loot, w kwestii podzoalu zgadzam sie z nuadu, co do elki mam - mam pelne zaufanie:)
pozdr
Martre

p.s. wolalbym niedziele:)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Cze 2007, 12:29 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Widze ze juz wybraliscie :D Oki, moge byc liderem razem z Jasonem, tylko warunek ~20 graczy (albo 19 + 1 ;p).

Dwie uwagi:
-miner boty sa za slabe (o wieeele za slabe dla nas :D)
-przedmioty z markupem moga byc kupowane przez chetnych na nie uczestnikow - taka ''licytacja'' ;)

Moby mozemy wybrac na zbiorce..mam nadzieje,ze sie nie przeciagnie ;)
Osobiscie zaluje,ze hogglo nie sa blisko reva ;/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Cze 2007, 12:41 
Mediocre
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 169
Society: ef.pl
Nick w grze: Wh1ST
Może przyjde na PF o ile nie pofrunę na CND ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Cze 2007, 19:54 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Elanor napisał(a):

Toz one o jeden skok z revivala sa (byly 2 tygodnie temu) - blisko znaczy.

Jak nie zaspie to i ja moze sie pojawie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Cze 2007, 21:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
abyss napisał(a):
Elanor napisał(a):

Toz one o jeden skok z revivala sa (byly 2 tygodnie temu) - blisko znaczy.

Ja to wiem, ale pewnie z polowa uczestnikow nie bedzie miala tp chipa :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 02:24 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
heh może czas na jakieś małe podsumowanie ustaleń gdzie zbiórka i o której

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 07:38 
Mediocre
Dołączenie:
Czerwiec 2007
no w sumie organizator powinien się wypowiedzieć co do tego o której i gdzie oraz z czym :-) bo jak narazie to tylko spekulacje....czekam z niecierpliwością :-)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 07:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Wszystko jest w 1 (slownie: pierwszym) poscie :>

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 09:08 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Być może też się zjawię.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 13:06 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 156
Nick w grze: Lord Beliar Derat
Loko Moko napisał(a):
....
Ela to nie facio

Ja tez sie pisze na "Dzień Rockyego":D 21:00 JC status aktywny ^^

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 13:13 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Society: DARKSIDE Renegades
Nick w grze: Widziu Widzioslaw DarkSide
no ja tez sie przyłacze , miło wspominam te 23k ped co wyczesaliśmy na początku, dzisiaj bedzie powtórka z rozrywki :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 14:05 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Bardzo cieszy mnie, że tak wielu z Was pisze o przybyciu :) mam nadzieję, że nie mniej z was przyjdzie bez pisania.
Pamiętajcie, weźcie kogo możecie, z FL, z soców skąd chcecie!!! Musi nas byc dużo!!! Non Hercules contra plures i takie tam :twisted:

PODSUMOWANIE:

Spotykamy się w moim centrum - JASON CENTER, godzina 21 PL TIME (nie czasu gry). Dozwolona broń to RĘKAWICA Z TT (jak ktoś ma inną, to niech kupi tę z TT albo się nie przyznaje - choć wolę opcję 1).

ZAKAZY:
1. Noszenia armora
2. Strzelania zamiast walenia z piąchy (chyba że potrzebni będą snajperzy)
3. Lootowania jeśli nie jesteś szefem drużyny (Elanor - ustawienia na looter takes all). Jeśli ktoś zlootuje (przypadkiem oczywiście) to i tak się to wyświetli.....

Po polowaniu podział lootów PO RÓWNO. Rzeczy takie jak olejki, kabelki i inne o żadnym % to TT i kasa na równo.
Przedmioty wartościowe bedą licytowane. Jeśli uczestnicy nie będą chcieli kupić to te z niskim markupem do TT, z wysokim do aukcjonera. Koniec licytacji ewentualnych fantów ogłoszony zostanie na forum i umówiona zostanie godzina i miejsce przekazania kasy.

Moby - proponuję zadecydować tym, którzy byli na piewszym PF i widzieli moc pięści. Wszystko zależy od tego ile nas będzie. Poniżej 20 osób będzie bardzo kiepsko, ale liczę na to, że będzie nas więcej.

No i oczywiście planujemy przebić loot z pamiętnego PF, a jeśli się nawet nie uda, to bawić się jeszcze lepiej niż wtedy :P

ps.
Sorry za ewentualne literówki.... okropna klawiatura, nie trafiam dobrze w klawisze :oops:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 14:14 
Inept
Dołączenie:
Maj 2007
Jest tylko 1 minus rękawic z tt.
Nie można ich używać poniżej 50% ich wartości. (kolejny prezent MA dla noobów)
A co do mobów to mam nadzieje że to będzie eudoria bo na ame mam tylko 3 tp :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 15:57 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Jeśli będzie dużo osób, to jest szansa na hogglo pewnie (btw. ja na nie mówię vany albo autobusy :)), a TP na Tresure Island masz Van napewno. Myślę, że tutaj Elanor ma niezły pomysł. Na minus odległość od reva, ale po drodze zawsze można mniejsze moby tłuc, na TI fajne looty bywają nawet z mniejszych mobków.
Ja niestety pewnie odpadnę, czego bardzo żałuję. Sprawdzałem dzisiaj działanie kompa w Neas, było dużo graczy, moby w okolicy i niestety sprzęt się dusił. Ambu widziałem najpierw daleko, a potem już jak mnie tłukły. Avek biega sobie jak chce i dokąd chce, żadnej kontroli praktycznie nie mam. Czyli dopóki nie rozbuduję sprzętu troszku niestety odpadam z masowych eventów. Mam nadzieję, że będzie jeszcze powtórka i wtedy się załapię :( A szkoda, bo chciałem doskilowac PF do 2k, a zazwyczaj nie mam okazji.
W każdym razie życzę miłej zabawy i strzelenia ATH.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 16:53 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 117
Nick w grze: Spo
piszę się wraz z moim disciplem pod warunkiem, że dacie mi tp`ki które ewentualnie będą wymagane... i dłuższą chwilę na ich odkrycie.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 17:08 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Na początek na pewno Jason Centre :D A potem... to nawet najstarsi uberzy nie wiedzą. TI już masz, być może będzie Troy... Innych możliwości nie potrafię przewidzieć, bo to, na co pójdą, zależy głównie od ilości graczy. Czasu już po spotkaniu się w Jason mieć raczej nie będziesz. Tzn. może być tak, że będą się sprzeczać o miejsce przez pół godziny. Ale może być tak, że od razu ruszą niczym żarłoczna horda (wątpię :D). W każdym razie lepiej przynajmniej Troy (jeśli nie masz) zdobyć wcześniej.
Na stronie głównej forum masz linki do mapek, gdybyś potrzebował.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 17:23 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
tp to na amie nea's place i segna forest to są najważniejsze jeśli coś się zmieniło bo w ostatnich 2 czy 3 nie uczestniczyłem to niech ktoś poprawi

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 18:24 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Teleporty które minimum trzeba mieć :

Eudoria :

- Jason Center
- Fort Troy
- Fort Ithaca

Amathera :
- Segna Forest
- Nea's Place
- Omegaton West Habitant
- Treasure Island Center oraz City

Jest to minimum aczkolwiek moze sie okazać że pujdziemy gdzieś indziej ...
Zostało 1,5h - kto nie ma tych tp (TE_LE_POR_TOW) niech wyrusza zaliczać ...

Pozdrawiam Loss_AdKos :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 19:07 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
z doświadczenia wiem że przy takiej ilości graczy dzielenie PO RÓWNO całkowicie mija sie z celem, nie obrażając nikogo ale zawsze znalazło sie pare osób które miały conn lost, freezy itp, poza tym rękawice mają taki cienki dmg że właściwie każdy walnie sobei parę hp. dlatego proponuje OD DMG, jeśli bedzie inaczej moze sie skusze, pozdro.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 19:09 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
loot wg. dmg też nie jest najlepszym rozwiązaniem bo osoba która dostanie od moba (i padnie) jest praktycznie wykluczona z lootu. Na eventach araneatroxowych praktycznie przy każdym mobie padał kapitan zespołu - osoba z plazmą.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 19:18 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 98
O NIE, JA NIE IDE NIGDZIE, ZNóW ZAMIAST SKONCZYC PO 2 GODZ TO BęDę SIEDZIAł DO RANA, a jutro mam zaliczenie z chemii, ludzie sesja jest :(

Miłych łofów... :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 19:24 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
fredek napisał(a):
O NIE, JA NIE IDE NIGDZIE, ZNóW ZAMIAST SKONCZYC PO 2 GODZ TO BęDę SIEDZIAł DO RANA, a jutro mam zaliczenie z chemii, ludzie sesja jest :(

Miłych łofów... :wink:

Jeśli gra przeszkadza ci w studiach, to rzuć studia.
:)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 19:27 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
w teamowych huntach równy podział lootów jest sensowny w przybliżeniu jedynie wtedy gdy używa sie tych samych broni oraz posiada mniej więcej te same skille. tzn. 99% zestawów gunów to bronie te same elki wymaxowane z tymi samymi wspomagaczami (ampy). druga połówka zestawu to skile króre posiadają uczestnicy np evade czy hp, wiąże sie to generalnie z decayem armora i fapem. akurat w tym przypadku fista z tt decay użycia jest względnie mały, ale pomyślmy nad timem 10 osób k400+a105 i jeden piszczy pod rev że "coś tam". dlatego uważam że dmg jest naj rozwiazaniem i naj uniwersalnym. ten event komplikuje tyklko wielkość teamu, np 20 osób nie da sie w 1 team sppiąc dlatgego trza liczyć po RÓWNO. myślę ze kapitanami powinny byc osóbki znane z "serdeczności itp" co akurat nie powinno byc trudne (jak również nie znaczy że to są najlepsi kandydaci ;) ) pozdrawiam. i sie stawiam lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 19:35 
Inept
Dołączenie:
Maj 2007
Image

Jeszcze 30 min a tu już się dzieje :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 19:54 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Van napisał(a):

Tinki Winkies :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 19:54 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Chudy napisał(a):
z doświadczenia wiem że przy takiej ilości graczy dzielenie PO RÓWNO całkowicie mija sie z celem, nie obrażając nikogo ale zawsze znalazło sie pare osób które miały conn lost, freezy itp, poza tym rękawice mają taki cienki dmg że właściwie każdy walnie sobei parę hp. dlatego proponuje OD DMG, jeśli bedzie inaczej moze sie skusze, pozdro.

ee nieiwem jak to teraz jest z limitem osob w druzynie ale co zorbić gdy beda 2 teamy? ;| w koncu tylko jeden dostanie a co bedzie jak ktos bedzie przy revie i wiekszy loot poleci ;|

dzilenie po równo IMO jest najlepszym rozwiązaniem szkoda ze MA tylko udtrudnia nam życie nie dodajac opcji Leader take all...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 19:59 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
GetoX napisał(a):
[
ee nieiwem jak to teraz jest z limitem osob w druzynie ale co zorbić gdy beda 2 teamy? ;| w koncu tylko jeden dostanie a co bedzie jak ktos bedzie przy revie i wiekszy loot poleci ;|

a co bedzie jak żaden loot nie poleci? ten co max huncił naj plegary, tak nie odwrócisz??? jak napisałem rady na max 1 team te same guny etc

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 21:57 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
póki co trwa podział łupow, nie polecam nikomu kto ma mało czasu, ogólnie taki spęd ocenaiam jako dno, papa

dla Enaor : nawet nie wiesz jak trudno, masz masówke masz shit wiecej p..enia niż jakiejsć sensownej rozgrywki, gl all

Ostatnio edytowany przez Chudy, 17 Cze 2007, 22:22, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 22:20 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 25
Society: FreeLANCER
Ogólnie było bardzo fajnie, tylko było więcej ustalania niż polownia :)
Wydaje mi sie ze te wszystkie formalności mozna by załatwić przez forum przed i po zakończeniu.

To co za tydzień o tej samej porze???

Fotki zbiorowe ze startu:
Image Image Image Image

Btw Chudy wiesz co znaczy edit???

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 22:25 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
wiem, a wiesz co to znacyz nie ma czasu???? i było nie fajnie, chyba że ktoś lubi huncic 30 min a dzielic loot 40, nikomu nie polecam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 22:38 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Chudy napisał(a):
wiem, a wiesz co to znacyz nie ma czasu???? i było nie fajnie, chyba że ktoś lubi huncic 30 min a dzielic loot 40, nikomu nie polecam.

Uwierz mi że wiem co to brak czasu, jutro mam dwa koła i egzamin i też wolałbym żeby było mniej formalności a więcej zabawy, ale rozumiem że trzeba wszystko równo podzielić żeby czasem ktoś nie płakał że mu tych 5 ped nie dali :P
A jak ci sie nie podobało to nie przychodź nastepnym razem...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 22:44 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Phi, to sprobuj Chudy zorganizowac 30-40 luda (a bywało juz i wiecej) przez chat. Powodzenia Ci zycze, ale oczywiscie najlepiej jest narzekac. Wiadomo jak wygladaja te spotkania i tak to po prostu jest. Cale szczescie ze nie jest to rozrywka dla wszystkich..

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 22:49 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
na taką rozgrywke nie przyjde next time recz jasna. a brak czasuy to nie tylko kola, niektórzy tu mają rodziny lol. Posse styknie przed eventem chociażny kapitanów wyznaczyć phi,. oraz wykluczyc tych grajkjów którzy zajbmowali sie co najwyżej dzisiaj bielizna Elanor. phi.

nikomu nie polecam phi, chyba że masz 15 agi i liczysz na ath i pitolenioe ma chacie. phi, całe szczeście że ta rozgrywka jest dla byle kogo, pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 22:57 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Ja proponije jak juz wczesniej mowilem aby zorganizować takie eventy w sobote

Bo w niedziele nie za bardzo sie chce szczegolnie jak maja prace/nauke na nastepny dzien (poniedzialek)

Możnaby było także bardziej dopracować cały system rozdzielania lootu i samego startu eventu :)

a co do samego dzisiejeszego eventu to wg mnie bylo super tylko troche za mało walki (polowa uczestnikow przed 23 zwijala sie ogladac mecz w TV :), za duzo ludu i cieżko było cokolwiek ogarnać :P

Screens:
1globek 66ped
Image
2globek 88ped:
Image

Poźniej zabawe zepsuli Nam kolesie z AD kradnąc globy i hofy przez cały czas :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 23:09 
Mediocre
Dołączenie:
Czerwiec 2007
no i już po event :-) fajnie było tylko troche mało czasu,. proponuje następnym razem zrobić meale Weapons Event może komuś podpadnie pomysł i zrobi się jakaś zgraja ludków i zrobi sie rozpierduche. Albo siekiera party to już brzmi lepiej. Każdy po siekierce nie ważne jakiej żeby tylko było....co wy na to?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2007, 01:00 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
genralnie z taka iloscia ludzi to spokojnie mozna przejsc sie na pvp4:P
mnie sie podobalo i juz, chudy zgadza sie, podzial lootu trwal dlugo, ale chyba istotniejsze jest to ze byl sprawiedliwy....bez kiwniec
pozdr
Martre

p.s. cwaniaki trafily wiekszego globka niz my:P
zupelnie nie slusznie:P napisze sie do suppa:P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2007, 10:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Chudy napisał(a):
na taką rozgrywke nie przyjde next time recz jasna. a brak czasuy to nie tylko kola, niektórzy tu mają rodziny lol. Posse styknie przed eventem chociażny kapitanów wyznaczyć phi,. oraz wykluczyc tych grajkjów którzy zajbmowali sie co najwyżej dzisiaj bielizna Elanor. phi.

nikomu nie polecam phi, chyba że masz 15 agi i liczysz na ath i pitolenioe ma chacie. phi, całe szczeście że ta rozgrywka jest dla byle kogo, pozdrawiam.

Chudy..phi :P
Masz prawo tak sadzic i nikt nie zabrania ;)
Fakt, ze organizacja kulala, ale to przez to ze zjawily sie tlumy, jakich nikt sie nie spodziewal ;p Dotad nie wiem dokladnie, kto byl kapitanami druzyn ;d
Najsprawniej wszystko idzie przy 2 teamach, tym razem byly az 4. (albo i wiecej? sama nie wiem).
Na nastepny raz musimy:
1.Ustalic z gory 4 liderow - zeby potem nie stawaly sie nimi przypadkowe osoby, co wprowadza zamieszanie.Jeden z nich bedzie glownym liderem.
2.Po zakonczeniu boksowania kazdy daje loot do swojego lidera teamu (jesli COSTAM PRZYPADKIEM zebral :P), ci przekazuja loot do lidera glownego, ktory wszystko podlicza i dzieli.
3.Kazdy kapitan teamu otrzymuje od lidera glownego czesc lootu dla swojej druzyny i ozdaje ja. To znacznie przyspiesza caly proces - a tego wczoraj nie bylo.
4.Wszyscy zachowuja sie grzecznie, inaczej dostaja ode mnie batem w dupsko :P

Finito, cu on next event ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2007, 11:13 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Nick w grze: Furion Fox PL
Elanor napisał(a):

rotfl... musialem :lol:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2007, 11:38 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Byłem na początku zabawy. Miło widzieć tyle "szarańczy" na radarze :)
Jednak szybko mnie ten tłok zmęczył - nie dla mnie tego typu zabawy. Za dużo zamieszania.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2007, 16:58 
Inept
Dołączenie:
Maj 2007
A ja też mam foto :D
Image

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2007, 20:50 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
Elanor napisał(a):

Fakt, ze organizacja kulala, ale to przez to ze zjawily sie tlumy, jakich nikt sie nie spodziewal ;p Dotad nie wiem dokladnie, kto byl kapitanami druzyn ;d
Najsprawniej wszystko idzie przy 2 teamach, tym razem byly az 4. (albo i wiecej? sama nie wiem).
Na nastepny raz musimy:
1.Ustalic z gory 4 liderow - zeby potem nie stawaly sie nimi przypadkowe osoby, co wprowadza zamieszanie.Jeden z nich bedzie glownym liderem.
2.Po zakonczeniu boksowania kazdy daje loot do swojego lidera teamu (jesli COSTAM PRZYPADKIEM zebral :P), ci przekazuja loot do lidera glownego, ktory wszystko podlicza i dzieli.
3.Kazdy kapitan teamu otrzymuje od lidera glownego czesc lootu dla swojej druzyny i ozdaje ja. To znacznie przyspiesza caly proces - a tego wczoraj nie bylo.

ad1 tak właśnie powinno byc
ad2 tak właśnie bardzo powinno byc
ad3 jeszcze bardziej tak powinno byc

reasumując: luda było za dużo, stałem koło moba niby go waliłem a null dmg, nie mogłem sie przepchac, poza tym osóbki typy: no to dzieki i gl, loot odbierze pan XXX powinny być automatycznie wywalane z zabawy i dzielenia loota. zabawa powinna też zawierac bardziej szczegółowe ustalenai poza JC 20 heya, np hunt równo 2h kto nie moze niech nie przychodzi, batem znów pozbawienie loota. jak napisał nasz szacowny admin, nie dla mnie takei zabawy, papa.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2007, 21:47 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 156
Nick w grze: Lord Beliar Derat
"Dla mnie bomba:)" , ,a i mogę sie założyć że jak byśmy pobili ostatni rekord nikomu by się nie spieszyło i byłoby wszycho wcipala.
Podziękówa dla organizatora za evencior:)

btw
za tydzien tez lejemy??ale moze jak bedzie tyle ludu (4 team) to dwie druzyny na np, pajaki a dwie na chomperki??

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2007, 22:47 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Cytuj:
wcipala

LMAO :crazy:

Proste - w sumie stanie godzinę w oczekiwaniu na 10 ped do "najwcipalniejszych" aktywności nie należy, łatwiej ponarzekać i czekać na gotowe

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Cze 2007, 04:39 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Mnie niestety lag wykluczył z zabawy, ale obserwowałem event przez ramię :) wyglądało fajnie. Szczególnie, jak tłukliście pajaka i zwaliły się jeszcze AOA. Albo zobaczenie gostka w shadow, któremu tylko głowa się kręciła, jak ludziska wybiegali z revivalu :D
Co do zastrzeżeń:
1. Jak ktoś nie daje dmg, niech wykorzysta klawisz "E". To zazwyczaj pomaga :) Daje się doskoczyć, tylko trzeba chcieć.
2. Krótko... Trzeba było przełożyć mecz...
3. Chaotycznie... O to też chodzi przecież. To najbardziej wariacki event, jaki EU widziało.
4. Podział lootu... Podziekujmy Św. Mindarkowi za zlikwidowanie opcji "leader takes all". Jakże ona ułatwia życie... Równy podział jest możliwy, choćby metodą podaną przez Elanor. Powiedziałbym, że nawet konieczny, słuszny i sprawiedliwy.
6. Organizacja... Były zaplanowane 2 teamy i dwóch team leaderów. Nie jest winą organizatorów, że przyszło tak dużo osób. Już chyba raczej zasługą.
7. Robienie eventu co tydzień imho nie wypali. Taki event musi dojrzeć. Ale powinien być cykliczny, to z pewnością.
8. Gratuluję globalików. Nawet jeśli po podziale wyszło mało na osobę, to i tak fajnie, że były.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Cze 2007, 09:16 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
To ja dorzuce jeszcze dwa grosze, gadalem siobie wczoraj z Davidem, i wpadl na pomysl, ktory (podobno) byl juz kiedys brany pod uwage, ale jakos nikt o tym nie pisze, wiec ja zapodam
zeby wyeliminowac camperow, sweaterow etc, nalezy wprowadzic zasade obowiazkowego zakupu pf w tt (2 -3 szt, czy ile tam sie ustali), pod koniec eventu rzeczone pf wedruja do "take looterow" i sa traktowane jak normalny loot
pozdr
Martre

P.S. a dopchac sie do moba faktycznie bylo ciezko, ale przycisk E wystarczal, zreszta nawet fajnie to wygladalo jak sie spojrzalo z odleglosci pewnej i avki staly jeden na drugim naparzajac ile wlezie:P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Cze 2007, 17:55 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Ludzi zjawiło się więcej niż ktokolwiek mógł przypuszczać, ale dzięki temu całość zyskała smaku.
Elanor, ja proponowałam w trakcie ten podział lootu o jakim piszesz, jak widziałam ile ludzi przyszło, ale było już zbyt chaotycznie - wniosek, takie rzeczy należy ustalać wcześniej :roll:

A co do marudzących, to powiem tyle - jak się nie podobało, nie trzeba było siedzieć. Większość jakoś była zadowolona, co pisali mi na prvie podczas podziału lootów.

No i jeszcze dodam, że jest mi miło, że mogłam zorganizować coś, co dało wam nieco frajdy :)

Do następnego eventu, teraz niech organizacje weźmie na siebie ktoś inny :lol:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2007, 11:19 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Martre, tylko to jest pomysł z czasów, kiedy minimalne tt EnKnuckles było troszkę niższe :) Bo obecnie zużyte EnKnuckles to jednak jest parę pedów. Jeśli loot będzie kiepski... Ale sam pomysł jest całkiem niezły, gdyby go dopracować, to nienajgorszy i wart rozważenia.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2007, 14:10 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Nuadu napisał(a):
Martre, tylko to jest pomysł z czasów, kiedy minimalne tt EnKnuckles było troszkę niższe :) Bo obecnie zużyte EnKnuckles to jednak jest parę pedów.

juz nie :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2007, 16:28 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Ile ludu :) tyle chyba nie bywało w najlepszych czasach tego eventu.

Jeżeli mi sie uda zlecieć to na następny sie pisze

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 13:50 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Wiec jest Niedziela , organizujemy coś ? :wink:
Jesli dzisiaj sie zbierzemy to przede wszystkim znacznie wiecej bicia , proponuje np 3 godzinki bez przerwy tam gdzie ostatnio ( np od 20 do 23) .
Aha i trzeba wprowadzić zasade którą dawniej przestrzegaliśmy , "Kto nie wytrwa do końca - nie dostaje puli" , bo to co sie ostatnio działo eh ... cyt. "Dla mnie i dla xyz lot wezmie abc ..." - to jest nie do pomyslenia.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 14:54 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
O to i ja bede! Wiec zapraszam wszystkich. Jasne ze kto nie zostaje do konca nie odbiera lootu. Teraz to ja bede czuwal nad organizacja :) Wiec strzeżcie sie Ci którzy nie beda bić jak przystało.

Zglaszajcie sie team liderzy. Proponuje 20.00 naszego czasu w Fort Troy i idziemy na troxy\pająki. Coś tam uberzastego musi w koncu paść.
Ustawienia teamu: looter takes all, podnosi tylko lider zespołu, jezeli lider nie moze podnosi je druga osoba (zaufana) wyznaczona przez lidera [na poczatku eventu] - jezeli ktos podniesie przez przypadek, loot natychmiast ma wrocic do lidera.

Dzielenie odbywa sie tak jak zawsze - kolejka, kazdy do swojego team lidera
Broń: proponuje 5x fisty z tt, jezeli mamy bić 3h, jak kogos stać tylko na 1 to niech sobie daruje. Muszą być twarde reguły bo nie wszyscy przychodzą żeby byc fair wobec innych. Zalecane jest wymaxowanie fistów!

I nie spamować chatu! Jezeli sa jakies ustalenia to postarajmy sie ich wysłuchac a nie pieprzyc głupoty ;p No i oczywiscie HAVE FUN ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 15:05 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Posse napisał(a):
O to i ja bede! Wiec zapraszam wszystkich. Jasne ze kto nie zostaje do konca nie odbiera lootu. Teraz to ja bede czuwal nad organizacja :) Wiec strzeżcie sie Ci którzy nie beda bić jak przystało.

Zglaszajcie sie team liderzy. Proponuje 20.00 naszego czasu w Fort Troy i idziemy na troxy\pająki. Coś tam uberzastego musi w koncu paść.
Ustawienia teamu: looter takes all, podnosi tylko lider zespołu, jezeli lider nie moze podnosi je druga osoba (zaufana) wyznaczona przez lidera [na poczatku eventu] - jezeli ktos podniesie przez przypadek, loot natychmiast ma wrocic do lidera.

Dzielenie odbywa sie tak jak zawsze - kolejka, kazdy do swojego team lidera
Broń: proponuje 5x fisty z tt, jezeli mamy bić 3h, jak kogos stać tylko na 1 to niech sobie daruje. Muszą być twarde reguły bo nie wszyscy przychodzą żeby byc fair wobec innych. Zalecane jest wymaxowanie fistów!

I nie spamować chatu! Jezeli sa jakies ustalenia to postarajmy sie ich wysłuchac a nie pieprzyc głupoty ;p No i oczywiscie HAVE FUN ;)

Konkretna osoba na konkretnym stanowisku :wink:
Posse z tym lootem to może jak ktos "przypadkowo" zlotuje to niech odda pod koniec eventu - bo zrobi sie zamieszanie ;-) , btw ja tradycyjnie w teamie w którym bede , zrobie frapsem screen każdego lootu ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 15:07 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
zglaszam sie, ale proponuje przesunac o godzine
pozdr
Martre

ps. rekawice tylko z tt, proponuje ustalic odrazu ile na 1 "lepek"

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 15:09 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Zamieszanie wlasnie moze byc pod koniec eventu jak bedzie sprawdzanie kto oddał a kto nie. Jak dla mnie to od razu oddajemy, lidera zawsze latwo znalezc - wystarczy kliknac na liste teamu, i lepiej to zrobić poki wszyscy pamiętamy.

Poza tym w kazdym teamie bedą 2 osoby odpowiedzialne za loot, czasem sie moze tak zdarzyc ze obie niestety zginą i ktos bedzie musial podniesc loot bo jest tylko 1 min do znikniecia moba. Wtedy od razu szuka jednej z osob odpowiedzialnych i oddaje. Chyba to bedzie mniejsze zamieszanie niz na koniec :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 15:17 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
musicie tez pamietac ze bronie z TT wrocily do lask :P
znowu ich limit to 3 %

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 15:23 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
lol, zamieszanie i tak bedzie, to jest chyba czewsc skladowa tego typu eventu:P
popieram oddawanie lootu odrazu do "loot takerow" :P
pozdr
Martre

p.s. obstaje przy rekawicach z tt i powiedzmy 3 sztukach (zastanowmy sie czy nie powinny po evencie byc potraktowane jak loot)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 15:28 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posse napisał(a):
Zalecane jest wymaxowanie fistów!

"Zalecane!" znaczy zalecane czy jak nie masz to nie przychodź?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 15:56 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Jaknajbardziej lot "podebrany" natychmiast do osób odpowiedzialnych za loot.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 16:27 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
A może dałoby się zrobić taki event wcześniej? Chętnie wziąłbym w nim udział ale jak to się ma skończyć o 23:00 a później ma być podział łupów to ja odpadam bo do pracy muszę wcześnie wstać :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 16:45 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
dawid wczesniej to jest za wczesnie::/ ludzi nie bedzie
ja proponuje przesunac o godzine do przodu
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 16:52 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Ja chce ja! ale gdzie ostatnio byliscie? jak nowa czesc amerthy to dziekuje :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 17:06 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ostatnio byli w starym, dobrym miejscu - na pajączkach koło Troy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 18:05 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
no tak, ale uscislimy spotykamy sie przy poscie, czy w jc??
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 18:08 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
3 fisty to jakas 1h zabawy ;) Albo i krocej.. wiec jak dla mnie to z 5 fistów trzeba mieć. Przeciez to nie stracona kasa zawsze mozna do tt sprzedac

Zalecane tzn ze najlepiej by było ;) kazdy moze przyjsc no ale ja bym wolał zeby były to osoby przynajmniej zblizone do wymaxowania. Bez przesady nie trzeba byc uberem zeby wymaxowac fisty, jest to chyba okolo 300 skilla w PF (chociaz inne tez sie licza wiec trudno powiedziec)

Ja proponuje Fort Troy :) Bedzie dobrze!

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 18:18 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
posse, ale przy tej ilosci ludzi ktora byla ostatnio zuzyc 5 fistow w 3h to hohoho:P nie dalo sie, ja zuzylem 1,5 przy tej glupiej blokadzie ma
oks, poniewaz czas sie zbliza ustalmy definitywnie co, gdzie, ile i jak
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 18:55 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
To przeciez sie nie zmarnują :) Przyniesiesz je z powrotem

Za pare minut w TROY (o 20 naszego czasu) juz tam czekaja ludzie

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 19:00 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Society: EF.pl
ja czekam w outposcie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 23:44 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Mała relacja:

Początek zapowiadał się kiepsko – kiedy dotarłem na miejsce był tylko Loss
Image
i tak było przez dłuższą chwile :P
Image
po 20 minutach zaczęli sie schodzić (tak tak byliśmy z Lossem wcześniej :P)
Image
i było ich coraz więcej
Image
Po uzgodnieniu szczegółów szybciutko polecieliśmy na stałe miejsce (W od Troy). Na starcie pierwszy mobek przywitał nas globalikiem
Image
I choc potem trup się ścielił gęsto
Image
to wielu się czegoś dzięki temu nauczyło
Image
po czym padł drugi globek
Image
Niestety chyba w MA nie byli zachwyceni bo przyszły siły porządkowe aby nas wygonić
Image
Więc trzeba było dać kilku w mordę aby można było dalej przejść do porządku dziennego
Image
Niestety najwyraźniej roboty doniosły na nas do szefostwa i już nie dostaliśmy nic godnego uwagi :/ Toteż po pewnym czasie podzieliliśmy łupy i pofrunęliśmy do domów puszczając bańki nosem
Image

Dziękuje za evencik, nareszcie odbył sie bez żadnych dzikich orgii i oburzania, oby tak
dalej.

(jak ktoś z moderalicji moze to niech naprawi te linki na obrazki bo ja za głupi jestem)

[ Komentarz dodany przez: CvX!: Pon 25 Cze, 2007 09:24 ]
Co do screenów - dajemy "Thumbnail for forums (1)" a nie "Thumbnail for forums (2)"

Ostatnio edytowany przez wasooth, 25 Cze 2007, 08:23, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Cze 2007, 23:58 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
nom, nice
ale Was gdzies ci umknal globek z dronka ktorego zlalismy przy okazji:P
generalnie bylo niezle, organizacja przebiegala sprawniej niz osttanio, co swiadczy tylko o tym, ze trening czyni mistrza:P
no i wygralismy 3:0 (w globach) :p

pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Cze 2007, 00:00 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
hmm musiało nie złapać - autoscreen bierze zrzuty na dźwięk i jak czasem jest za dożo plików dźwiękowych w użyciu to nie łapie... :/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Cze 2007, 11:23 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Wyjątkowo świetna organizacja ! :-)
Brawa dla Posse za patronat nad eventem ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Cze 2007, 19:19 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Faktycznie Posse prowadził wszystko bardzo sprawnie - nie było zamieszania :) Jedyne - to wpieprzyli się nam jacys panowie mało sympatyczni w respawn (a mozy my im??? chyba jednak nie...) - ale to już z pewnością nie Posse wina. Myśle, że w wypadku takich sytuacji WYJATKOWO powiino być dopuszczalne użycie cięzkiej broni naszych teamów :) (tak, żeby towarzystwo przegonić...) Ile sekund dajecie arenie domi do przezycia przy np. 24 korssach/anabolicach/vatach/starkovach/DOA itp ? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Cze 2007, 23:08 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Oj nie przesadzajcie ;) To nie moja organizacja tylko poprawne zachowanie całej ekipy i chcialbym zeby tak było co tydzień. Mozna by jeszcze wprowadzic odmiane z nozykami (ten sam dmg\sec).

Swoja drogą 3 male globale i słabe looty pozwoliły na zwrot tylko 1 fista z tt. Ale szansa na cos wiekszego była i mysle ze kazdy traci duzo wiecej podczas polowania samemu

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lip 2007, 18:13 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Ja tak nieśmiało się pytam, czy dziś jest evencik? Jeśli tak to o której?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lip 2007, 18:23 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Troche pozno:/ nie uda sie pewnie ludzi zebrac

generalnie ze dwa teamy by sie przydaly...
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lip 2007, 22:05 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Cholera tu juz dzis niedziela.. to za tydzien sie umawiamy!

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 43 gości

Panel
Skocz do: