Odpowiedz

Czy chciałbyś aby powstał EUbukmacher??
Ankieta zakończyła się 01 Maj 2007, 17:57
Tak. 60%  60%  [27]
Nie. 40%  40%  [18]
Razem głosów : 45
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Kwi 2007, 17:57 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: DASK
Nick w grze: Franek Baczek Dzony
REGULAMIN

1.Organizatorem zakładów jest Franek Baczek Dzony i tylko z nim należy ustalać kwestie związane z EUbukmacher.

2.Każdy uczestnik zakładów jest zobowiązany do zapoznania się i zaakceptowania regulaminu i jego postanowień. Nieznajomość regulaminu nie będzie brana pod uwagę przy rozstrzyganiu ewentualnych sporów.

3.Wszelkie ewentualne zmiany regulaminu wchodzą w życie z momentem opublikowania ich na stronie www.entropiauniverse.pl

4.Zakładem jest wytypowanie przez grającego wyników różnych zdarzeń dostępnych w ofercie EUbukmacher i określenie stawki za jaką dany zakład zostanie zagrany.

5.Grający obstawia wyniki od 2 do 21 zdarzeń, a prawo do wygranej powstaje w przypadku prawidłowego odgadnięcia wszystkich wyników obstawianych zdarzeń.

6.Grający może obstawić min za 2 ped , a maximun za 100 ped.

7.Od każdej wygranej pobierany jest podatek w wysokości 10 % wygranej.

8.W zawieranych zakładach w zależności od rodzaju zdarzenia może występować od 1 do 5 opcji wyników:
1 - oznacza zwyciÄ™stwo drużyny lub zawodnika wymienionego na pierwszym miejscu (zwanego umownie w szczegółowych objaÅ›nieniach „gospodarzem”)
X - oznacza:
- w przypadku gdy wystÄ™puje w zdarzeniu dwóch uczestników - współzawodnictwo nie zostanie rozstrzygniÄ™te (umownie zwane „remisem”)
- w przypadku gdy w zdarzeniu wystÄ™puje trzech uczestników – zwyciÄ™stwo uczestnika wymienionego na drugim miejscu
2 - oznacza zwyciÄ™stwo drużyny lub zawodnika wymienionego na drugim miejscu (zwanego umownie w szczegółowych objaÅ›nieniach „goÅ›ciem”)
1X – tzw. ”podpórka” oznacza zwyciÄ™stwo „gospodarza” lub remis
X2 – tzw. ”podpórka” oznacza zwyciÄ™stwo „goÅ›cia” lub remis
n – zdarzenie zostaÅ‚o unieważnione lub zagrane po czasie rozpoczÄ™cia.

9. Za oficjalny wynik uznaje się taki, który został uzyskany zgodnie z przepisami w danej
dyscyplinie sportu.W przypadku gdy wydarzenie nie odbędzie się stawka zostaje odjęta.

10.Przyjmowanie zakładów oraz wypłacanie wygranych odbywać się będzie
odpowiednio w czwartki i we wtorki o ustalonej godzinie i miejscu o którym
organizator będzie informował.

Ostatnio edytowany przez DZONY 01 Maj 2007, 18:53, edytowano w sumie 2 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Kwi 2007, 21:48 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: -1
Society: King$ajz
Nick w grze: kubex
ee, pewnie znajdzie sie kilku cwaniaków co będą ustawiali mecze, rodem z polskiej ekstraklasy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Kwi 2007, 23:29 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
no ja rozumiem "stary", ze po ostatnim vu spadly loty drastycznie ale ....taki sobie sposb wymysliles??
no to moze rzuc "pomysla" na EF :shock:
albo kup land i ustaw podatki na 10% i czekaj na gosci
tym razem nie pozdr
Martre

ps
Mialem troche inne mniemanie o dasku, ale moze jestes odszczepiencem

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Kwi 2007, 08:06 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Matre jak ty cos powiesz to... pomyśl człowieku najpierw.

Pomysł jak kazdy inny, ma swoje plusy i minusy.
Obstawiamy mecze piłkarskie etc. w realu? Czy walki np. Maro vs Kolo czy kto tam bedzie chcial? Bo nie dokonca zajarzylem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Kwi 2007, 09:00 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Mort ja zawsze mysle, wyobraz sobie ze nie dosc, ze jestem myslicielem to jeszce mysliwym:P
a pomysl mi sie nie podoba i stad ten post, dlaczego? no to powino wynikac z kontekstu i wynika, przeczytaj najpierw post dzonego potem, moj:/
Pomysl jak mowisz, ma same minusy dla innych same plusy dla Dzonego
a zreszta baw sie w to jak ci sie podoba:P
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Kwi 2007, 09:22 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Martre napisał(a):
ps
Mialem troche inne mniemanie o dasku, ale moze jestes odszczepiencem
Martre

Ja sie czepiam tylko tego. Bo co inne krytykowac pomysl a co innego wyciagac głupie wnioski.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Kwi 2007, 09:57 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Ok, ponioslo mnie, ale dla mnie to jest kombinarotyka stosowana, i stad to zdanie:/
dask to dla mnie swego rodzaju wzor, a takie latwe wyciaganie pedow od maluczkich jest dla mne be
zreszta, moze dzony ma czyste intencje, a ja jestem nadpobudliwy, wiec no ofens:/

pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Kwi 2007, 10:17 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Witam.Widze że dyskusja aie rozkręca :).Marte musze napisać ze nie zgadzam sie z Twoim zdanie po 1 to wcale nie chce się obłupić pedami maluczkich a chciałem zrobic inną mozliwość zarobku dla nich.Twoje komentarze powiem szczerze troche mnie zniechęcaja....A warunki jakie ustaliłem obowiązują w każdym realnym buku więc...

PS. I prosze nie mieszać w to DASK bo DASK był i bedzie zawsze honorowy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Kwi 2007, 11:44 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Po pierwsze - Martre :twisted:
Po drugie rozumiem, ze te 10 % ktore bedziesz pobieral od zakladow pojda na jakis szczytny cel (skoro nie chcesz sie "oblupic" - zreszta na marginesie 10 % to nie jakis "bandycki" procent)?;-P
Po trzecie, ja grywam czasem u buka, raz wygrywam raz przegrywam, ale ogolnym rozliczeniu wygrywa buk, wiec....:P
Po 3.5 My juz jestesmy w kasynie, mam nadzieje, ze nie zapomniales (ja to widze tak - obstawienie w kasynie u buka, grajac w rulete czy kulka wpadnie do czerwonego czy czarnego, jednoczesnie oczywista stwiajac na ktorys z kolorkow - wielki lol)?;-P
Odnosnie Dask, jak juz napisalem ponioslo mnie i przepraszam :oops:
pozdr
Martre

ps. Zreszta moje komentarze to moja opinia, spojrz na wyniki sondy i tym sie kieruj

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Kwi 2007, 18:25 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Marte nie wiem czy jesteś zazdrosny o to co wymysliłem?? Nikt nie wypowiada sie o moim pomysle tak jak Ty oczywiście Ci nie zabraniam ale...kazdy ma własne zdanie i nikt nie bedzie nikogo zmuszał jak narazie większość ludzi jest na tak ale zobaczymy...

PS. Pomyśl może też wpadniesz na jakis niezły pomysł ja uważam że moj jest całkiem ciekawy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Kwi 2007, 18:43 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
@Martre
Nie rozumiem dlaczego az tak irytuje cie to, iz Dzony chce miec z tego swoja dzialke? Przedstawil pomysl (moim zdaniem ciekawy), na wykonanie ktorego bedzie musial poswiecic swoj czas... Zazwyczaj ludzie lubia miec motywacje do tego co robia, a wiekszosc rzeczy robionych za darmo, na ktore trzeba poswiecac swoj czas, jest ze tak powiem wykonywana do dupy :D
Moze sam cos zaproponuj i wtedy przekaz z tego jakas czesc na szczytny cel, nie biorac dla siebie ani gorsza. Najprosciej zawsze dyrygowac innymi :D

@Topic
Pomysl calkiem fajny, ale ciekawe czy nie bedzie brakowac eventow do obstawiania :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Kwi 2007, 19:07 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Nick w grze: Furion Fox PL
Mortifer napisał(a):
Matre jak ty cos powiesz to... pomyśl człowieku najpierw.

Pomysł jak kazdy inny, ma swoje plusy i minusy.
Obstawiamy mecze piłkarskie etc. w realu? Czy walki np. Maro vs Kolo czy kto tam bedzie chcial? Bo nie dokonca zajarzylem.

ja tak samo nie skapowalem... jezeli chodzi o real tez, np. mecze pilki kopanej to zmieniam swoj glos z "nie" na "tak" :P i od razu stawiam 200 ped na wygrana ManU w Lidze Mistrzow ;P
wygra z Chelsea 2:1

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Kwi 2007, 19:41 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
Ja zrozumialem, ze eventy/walki/itp z EU :P Ale teraz to juz nie wiem :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Kwi 2007, 19:43 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Hmm hmm, wiec tak, ja nie twierdze, ze pomysl jest zly, otoz nie, jest niezly i nowatorski, czy bede z tej ewentualnej mozliwosci obstawiania czegokolwiek korzystal?? otoz nie, co innego jak w rl ide do buka i stawiam PLN na cokolwiek, a co innego jak w kasynie, ktorym jeste eu mam postawic jeszcze raz u buka, czy moze to co wplacilem zamieni sie na pedziochy, czy moze bedzie totalna wtopa
Jednak wnerwia mnie (caly czas no ofens), pobieranie oplaty za obstawianie zakladow, chyba, ze korzystac z tego beda mega kasiasci uberzy, wtedy mi to zwisa :twisted:
pozdr
MArtre

ps Dzony trzymam kciuki za powodzenie projektu, ale ja i tak go nie popre (lecz czym jest zdanie nooba....wsrod tak wielu doswiadczonych)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Kwi 2007, 23:43 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Ja mysle ze Martre nie bardzo kapujesz o co chodzi w tym pomysle :) No bo dlaczego niby 2 razy masz obstawiac? Przeciez nie obstawiasz na to czy ktos dostanie HOFA - bo tylko wtedy Twoje rozumowanie byloby poprawne.

Obstawiasz wyniki meczów rozgrywanych w swiecie wirtualnym. Ja tu nie widze zadnej roznicy miedzy swiatem realnym.. aczkolwiek.. ze wzgledu na mała ilosc osob zainteresowanych - i mozliwosci porozumenia tych osob, moze dojsc do pewnych komplikacji.

Np ustawisz kurs 1:2 czy jakikolwiek (chyba ze nie beda tak duze). I grupa obstawi po 10k pedow na zwyciestwo wczesniej ustawione. I jak wyplacisz takÄ… kaske? :) Ja bym sie jednak dobrze zastanowil bo tu chodzi o real cash. Chodz z drugiej strony.. kto Ci zaufa na tyle zeby postawic 10k ped.. ale to tylko przyklad

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2007, 12:54 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Nick w grze: Northberg
Zgadza się to by miało jak najbardziej sens, gdyby chodziło o zdarzenia całkowicie losowe, mecze można ustawiać, ale można ustawiać np. moba z którego będzie najwyższy loot danego dnia itp.
Pojawia się też problem natury technicznej, ktoś musi zbierać kasę za zakłady, dawać wygrane itd. to wymaga sprawnej organizacji.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2007, 12:58 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
wlasnie o tych ustawianych eventach... tak jak z WoF'em...
ale jezeli chodzi o rl to jak najbardziej jestem za :)

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2007, 13:29 
dla mnie ta bukmacherka wchodzi w gre na zasadzie: mamy banki...pożyczasz tony gotówki...robisz stronę...walisz na publike, że bukmachera mamy...obstawianie w pedach...wydarzenia to tylko te z RL...stawki podobne do tych z RL...system stawiania też:)

to jest biznes plan, jestem chętny do współpracy :)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2007, 16:08 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Witam. Byłem nieobecny przez 1 dzień a dyskusja sie rozwinęła. A propos tych meczy to chyba się nie zrozumieliśmy albo nie doczytaliście. Tak to będą mecze z RL raczej piłkarskie których listę będe publikował co wtorek a stawki będę też stamtąd przepisane(np z buka STS) tylko nie z zł. a w pedach :) a co do wydarzeń z EU to jeszcze nad tym pomyśle np. obstawianie z jakiego moba będzie największy loot danego dnia :)

PS. a Marte chyba zabardzo dalej mnie nie rozumie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2007, 16:43 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Teraz juz tak, ale nie pisales na poczatku, ze to maja byc wydarzenia z rl
Jesli tak ma byc w rzeczywistosci, to jestem za
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Kwi 2007, 02:13 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Way Of Life
Nick w grze: GreenDragoPL
w takie cos to i ja whcodze !!! dobry pomysl dzony !!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Kwi 2007, 12:37 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 137
Society: Kanwo
Nick w grze: Joanne STAR Dark
ja rowniez popieram, dla mnnie pomysl bomba, skoro sa tutaj w entropii jakies wirtualne banki czy sklepy to dlaczego ma nie byc wirtualnego bukmachera ? jak juz pomysl zostanie zrealizowany przez autora sam sie skusze i obstawie jakies meczyki

a tak na marginesie to moim zdaniem zaklady takie jak "z jakiego moba poleci dzisiaj najwiekszy hof" czy "kto wygra WoF" absolutnie moga byc rowniez z tego wzgledu, ze w STSach tez sa przykladowo "czy malysz dzisiaj wygra" albo "ahonen w pierwszej 3" a tlumaczyc chyba nie musze, iz pomimo te wydarzenia wydaja sie bardziej prawdopodobne oraz mozna je bardziej przewidziec, to i tak jednak los i przypadek nimi kieruja

reasumujac to zalezy tylko i wylacznie od zainteresowanego co obstawi

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Maj 2007, 00:07 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Nick w grze: Grand Master Pelzak PRO
Mi sie pomysł podoba. Ankieta wg mnie zbędna, bo komu się nie podoba wcale korzystać z ów usług nie musi. Puki co Dzony jesteś prekursorem, więc do dzieła. Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Maj 2007, 07:17 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Haha musze kumpla przyprowadzic tu, skur.wiel od 5 lat w totomixa gra i jest prze typem ;)
Ja czekam na jakies wydarzenia z EU albo siatkówki bo z piłki to nic nie kumam :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Maj 2007, 07:48 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
bardzo fajny, pomysł czekam na listę meczy do obstawienia_!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Maj 2007, 08:28 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
ja chetnie bym jeszcze zobaczyl w eubukmacherze zuzel :) da sie jakos zrobic ? :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Maj 2007, 12:43 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Wszystko w swoim czasie następnym razem będzie żużel i siatkówka jeśli mecze z tych dyscyplin bedą w tym czasie a nad wydarzeniami z Eu ciągle pracuje .

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 34 gości

Panel
Skocz do: