Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 15 Kwi 2007, 18:38 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 130
Society: Tap sikret
Nick w grze: xxx
--

Ostatnio edytowany przez Gucio, 14 Sty 2019, 16:53, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Kwi 2007, 19:36 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Nadgonić hg do twojego poziomu rifla to tydzien lub dwa. Więc to nie problem. Ja bym radzil skilowac oba. Riflem sciagac moba a potem walic jak podbiegnie hg.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Kwi 2007, 19:38 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Jeśli mam być szczery to polecam to lepszy jest hg - więcej tego, szybciej wali itp.

... jednakże ja pozostaje przy riflu :D hg wygląda jak zabawka... ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Kwi 2007, 20:00 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
--

Ostatnio edytowany przez Gucio, 14 Sty 2019, 16:54, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Kwi 2007, 21:05 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: -1
Society: King$ajz
Nick w grze: kubex
p2a, p3a, korsy 350/380/400, patrz po kolei na ktorym masz learning period, wtedy szybciej skille lecą. no i + amp odpowiedni

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Kwi 2007, 21:14 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
--

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Kwi 2007, 21:27 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
No to sprawdź... wejdź na aukcje/znajdź odpowiedni gun (p2a, p3a)/ sprawdź jaki masz dmg, learning period bonus, szanse na trafienie itp.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Kwi 2007, 21:29 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
broń sama ci na to pytanie odpowie. w jej statach patrzysz czy masz "yes" przy learning period.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Kwi 2007, 21:30 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
heh ale no możecie mi powiedziec jaka bron jaki amp itd ja chce tylko tego (dobrych rad)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Kwi 2007, 22:12 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Napisal Ci: p2a, p3a, korsy 350/380/400,

Mozesz tez ew. na BLP pistole sie rzucic, ale to wymaga wiecej kasy. Emik 30 swempa 40 emik 50 swempa 60 w tej kolejności.

ZOBACZ sobie professional standing (klawisz X, potem szukasz w system obrazka gwiazdki, zdaje sie 2 zakladka, nie chce mi sie EU odpalac) - dzieki porownaiu tego co tam masz z dana bronia bedziesz wiedzal czy ci pasuje JUZ czy jeszcze trzeba stukac czyms slabszym. Np. Korss 400 o ile pamietam wymaga cos 12.7 Laser Pistoler. W praktyce musisz miec wiecej (ze 2 razy?), zeby EKONOMICZNIE uzywac broni, ale jak maz ponizej tego swoje skille to w ogóle mozesz nie myslec o danym typie. TO w takim wielkim skrocie, bo piwa sie opilem i spac sie chce.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Kwi 2007, 22:20 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
czyli jednym słowem mówicie żebym brał korsa h350 and ampa 102 i ruszał? a czy kors nie jest limited?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Kwi 2007, 22:32 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Jest... :twisted: czasem trudno wejsc na aukcje i sprawdzic prawda ? :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Kwi 2007, 11:16 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Nick w grze: Furion Fox PL
dowal p3a +102 te 2 - 2,5 k w hg (no moze troche mniej :P bo juz przy 2,5 k to chyba mialem wyskilowanego h400) i przesiadz sie na h380+103 (wchodzi rowno a103) bron ekonomiczna, ladnie wali i ogolnie fajna ;P
ale tym pytaniem czy korss jest L... to mnie rozje.bales...
przy 2 k w rifle czy 700 w hg chcesz walic nonL bronia? to gl...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Kwi 2007, 12:03 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
i tutaj Lucky wychodzi roznica miedzy graczem - "starym" a "Nowy" . "Stary" to taki co nie widzial nigdy limited na oczy i teraz powrac do gry .
"Nowy " to taki co tylko sie wychowal na Limited i jest prowadzony po sznurku . ale zawsze sie to skonczy na wyborze - " co dalej maturzysto " , jaka bron po limited moje "limited uberki " :) - to nie jest zlosliwe to do przemyslenia .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Kwi 2007, 12:20 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
ja od początku jade w rifla i nie narzekam(obecnie 3,2k) , a najczęściej ganiam riker 1+a103 albo riker 2+a104 i powiem szczerze, bardzo często na + na tym wychodzę. Wiem ,że droga przesiadki na bronie nonLimited wydaje się długa, ale to pozory, tak naprawdę, przy uporze, zaangażowaniu itd, spokojnie chyba można przesiąść się na coś konkretniejszego z nonElek w ciągu pół roku

Żałuje z biegiem czasu, że nie wziałem się za BLP, bo szkoda mi czasu na nadganianie teraz, a jak zaczynałem to nicoltinusów nie było na rynku jeszcze...
Tak więc, rifle fajna rzecz i nie daj się omamić ,że pistoli jest więcej, bo co z tego ,że jest więcej, a ile z nich sie nadaje żeby polować? :D

pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Kwi 2007, 15:01 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
JC - racja,jak to zreszta mowil Level.. teraz da sie tylko dojechac do ~6k i potem juz praktycznie stop.Czy na takim poziomie skilli mozna juz zmienic na nonL? Nie wiem..
ja tam jestem wierna korssowi H400 :) I w ogole nie widze potrzeby zmiany broni, on jest za slaby jedynie na uber moby typu hogglo - ale wtedy zwykle niewazna jest ekonomia i mozna kupic sobie cos bardziej odjazdowego..typu geotrek H45 z dante ;) (tez L)

Cytuj:
Tak więc, rifle fajna rzecz i nie daj się omamić ,że pistoli jest więcej, bo co z tego ,że jest więcej, a ile z nich sie nadaje żeby polować? :D

*Conajmniej* kilka :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Kwi 2007, 15:54 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
ok postanowiłem kupuje p2a + amp103 i jedziemy skilowac tak?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Kwi 2007, 22:01 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
a103 jest za mocny do p2a. amp moze dawac max 50% dmg podstawowego broni

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 01:10 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Kubens ma racje, P2a i a 103 to POWAŻNA POMYŁKA. Ekonomia przy Twoich skillach będzie nawet DWUKROTNIE GORSZA* niz przy np. najsłabszym korssie

Wejdz sobie na http://weapcalc.ogre-online.com/index.php, załóż konto, wprowadź i SWOJE HA / CHA. Strona nie jest łatwa (dla młodego człowieka szzczególnie) - ale warta analizowania. Jeżeli będziesz miał problemy - pytaj.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 06:10 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
JC Krakow napisał(a):
i tutaj Lucky wychodzi roznica miedzy graczem - "starym" a "Nowy" . "Stary" to taki co nie widzial nigdy limited na oczy i teraz powrac do gry .
"Nowy " to taki co tylko sie wychowal na Limited i jest prowadzony po sznurku . ale zawsze sie to skonczy na wyborze - " co dalej maturzysto " , jaka bron po limited moje "limited uberki " :) - to nie jest zlosliwe to do przemyslenia .

JC

hmm JC moze i masz racje, bo jak ja wchodzilem do gry to juz byly eLki ale nie tak popularne jak teraz ;P zreszta mnie wychowal radas na oplu+103 pozniej +104 ... to byly czasy... w pustym goblinie i oplu+104 longusy sie lalo... a co do tego na ilu skillach przeniesc sie na ubah nonL kiedys o tym gadalem z nim i mowil ze od 5.0 HA juz powoli mozna przechodzic... tylko to bylo PARE VU temu ;P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 09:07 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Gucio podaj nam jezeli to mie tajemnica skille , interesuja mnie w Combacie - rifl lub hungan zaleznosci co chcesz zrobic , evada , anatomia , IRD - mysle ze nie masz zadnych skili specjanych ani w General ani Combat wiec podaj to - sprawdz czy musisz duzo wydac zeby przezyc snabla,combibo, etc . powyzej OLD- chodzi mi zebys rozpoczal skilowanie na zwierzakach do 150 Hp max.

radas mial racje ale gra sie zmienia , osiagniecie teraz 5.0 HA to teraz ciezkawo - ja musze wydac ogromne ilosci ammo na zeby zrobic jedna kreske w profesjonal standing na dmg.

Limited maja bonus czyli + ale maja tez minus czyli cene . jezeli chce sie uzywac cos mocniejszego niz kross 400.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 10:19 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Ariakan napisał(a):
ja od początku jade w rifla i nie narzekam(obecnie 3,2k) , a najczęściej ganiam riker 1+a103 albo riker 2+a104 i powiem szczerze, bardzo często na + na tym wychodzę. Wiem ,że droga przesiadki na bronie nonLimited wydaje się długa, ale to pozory, tak naprawdę, przy uporze, zaangażowaniu itd, spokojnie chyba można przesiąść się na coś konkretniejszego z nonElek w ciągu pół roku
Żałuje z biegiem czasu, że nie wziałem się za BLP, bo szkoda mi czasu na nadganianie teraz, a jak zaczynałem to nicoltinusów nie było na rynku jeszcze...
pozdrawiam

Podpisuje sie po tym obiema rękami. Robie dokładnie tak samo tyle że używam Breera M2a+102 niestety
z wychodzeniem na + jest różnie ostatnio a jakoś gorzej. Mam teraz 2.8 k rifle i szukam bardzej ekonomicznej broni może spróbuje Rikerów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 14:35 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
ja już będę nie długo zakupiał brerka m2a +102 tak jak ty garwen... a riker to co to jest?

mam większe skille w riflu

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 14:41 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: BaBeL BaBeL kamil
gucio 1 slowem lol.......co to riker--- o ile sie nie myle to to jest jakas bron :P
Jak mozna byc noobem ??? Z tego co wiem to grasz dluzej ode mnie a noob z ciebie ogromny.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 14:46 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
babel104 napisał(a):
Jak mozna byc takim noobem???

no i co ,że nie wie? a ty znasz kurs waluty gwinei równikowej?? Nie? ale z ciebie n00b, jak można być takim n00bem ?? mam tyle samo hp co ty, a 4x więcej globali niż ty, ale ciebie n00b, jak można być takim noobem?? :D Daruj se, nie każdy musi wiedzieć, a nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi(jak twoja powyżej) :D

pozdrawiam

ps. odpowiadając guciowi , riker to taki lootowalny breer, o troszke większym dmg.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 14:57 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
heh nie w tym kontekscie Co to jest Riker to ja wiem,zle sie zapytalem chodziło mi o to "co to jest riker" pistol,rifle ,ekonomia?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 15:53 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
heh ariakan, do sprawdzenia kursu gwinei mozna uzyc google, tak jak do sprawdzenia co to riker mozna uzyc pe-wiki, ale widac panu guciowi sie nie chce tak samo jak ze sprawdzaniem broni -.-

Naturek napisał(a):
No to sprawdź... wejdź na aukcje/znajdź odpowiedni gun (p2a, p3a)/ sprawdź jaki masz dmg, learning period bonus, szanse na trafienie itp.

Gucio napisał(a):
heh ale no możecie mi powiedziec jaka bron jaki amp itd ja chce tylko tego (dobrych rad)

no ale babel sie nie popisales tym noobowaniem :P
pozatym ariakan - sa glupie pytania, i to ich jest najwiecej... aczkolwiek "kto pyta nie bladzi" albo "pytajac jestes glupcem, ale tylko do chwili otrzymania odpowiedzi"
ale czy ty pytalbys sie ludzi jakiego koloru jest niebo, jezeli mozesz po prostu podniesc glowe i sprawdzic? wlasnie o to chodzi :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 16:30 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
dobra zrobiłem taką analizę 168(moje pedy)-38(zbroja)-60(bron)=70(amunicja)-40(w najgorszym przypadku jakbym tylko 30 ped uzbierał z lootow)20+36(sprzedam zbroje )+ 30(sprzedam bron) wychodzi okoł 98 ped więc mam zabezpieczenie

chyba ze MA mnie zaskoczy i wyjde na - 70 :D xD

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 17:43 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Wszystko chodzi o to ze Guzio udaje strasznego nooba chodz w rzeczywistosci nim nie jest...ale jak mozna grac 4 lata i nie wiedziec co to riker???

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 19:56 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Ja gucia szanuję, bo sporo 18-24 latków wymiekka przy EU. A on jest o połowę młodszy zdaje się, pisze całkiem przyzwoicie i stara się myśleć i planować. Będzie kiedyś mocny - wspomnicie moje słowa - i to nie będzie za 10 lat....

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 19:59 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
To ile Gucio ma lat teraz? :wink: Oczywiście autorytetem w tej dziedzinie nie jestem bo sam jestem po Guciu najmłodszy na forum chyba... :lol: Z tego tematu kazdy moze wyviagnac wniosek... jak mowia zobacz na aukcji to zobacz - bez zbednych komentarzy :wink:

@babel
Wyzywanie się od nubow nigdy nie przynosi dobrych skutkow... strasznie tego nie lubie brrr :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 20:11 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
--

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 20:42 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Dobra spoko moze przegialem ...nie wiedzielem ile Gucio ma lat a bedac w tak mlodym wieku to jest i tak MASTER :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 20:45 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
dzięki ale zamiast przeprasac i podziwiac to sie zgłaszajcie:) na pm też można

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2007, 21:53 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
babel104 napisał(a):
Dobra spoko moze przegialem ...nie wiedzielem ile Gucio ma lat a bedac w tak mlodym wieku to jest i tak MASTER :P

Bez przesady. ;)

Na hunt Guciu lepiej umawiac sie bezposrednio w grze. Wpadnij na jakis PF Event albo zapisz sie do jakiegos Polskiego soca i juz bedziesz mial wiecej znajomych ING. Zawsze znajdzie sie ktos chetny na huncik w teamie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Kwi 2007, 10:10 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ja jako noob nie widzialem rikera ,opla , miecza z TT -tzn nie mialem ich w reku ,. Musicie uwzglednic ze nie wszyscy wszystk owiedza tak jak Gucio czy Ja .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Kwi 2007, 21:39 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
a jaki ampik do p2a?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Kwi 2007, 21:43 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Gucio posluchaj, patrzysz na staty broni, widzisz ze all demage zadaje dajmy na to max. 22. Wiec musisz szukac ampa który dodaje max. 11 demage, zeby bylo ekonomicznie.

Jesli m2a/p2a ma 20 to musisz szukac ampa który doda max. 10. etc. etc.

Wiec sobie sprawdz stata broni, potem ampa i dopasuj.

Jesli znowu zapytasz o to samo tylko np. a jaki amp do mk2 to strzele sobie w leb.
pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Kwi 2007, 21:59 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Do Breer P2a:

LEPIEJ EKONOMICZNIE: Shear XR50 (L) (0.5)
GORZEJ EKONOMICZNIE (ale mocniej wali troche) A102 (-1.5)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Kwi 2007, 13:42 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
a ten (amp) shear ile daje dmg i jaki jaki tt tego?

P:S będę miał duży bonus u MA :D broń L i amp też hehe:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Kwi 2007, 17:39 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
--

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Kwi 2007, 23:30 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Naturek napisał(a):
:twisted:

Hmm ja teraz kopie oresy ale sie zastanawiam nad enmaterami z domieszka swiezego kislu chociaz moze i sucha woda sie nada... albo zaczne latac bez rak? Podobno nogi od tego nie bola...

To zależy od skilli, ale jeśli wykopałeś już trochę evade oraz ammo, oraz biegasz szybciej niż claim rody oila, to spokojnie możesz używać OA-103 modified. Inna sprawa że ciężko to teraz dostać w porządnej cenie, ale spokojnie napisz do supportu to ci zwrócą.

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości

Panel
Skocz do: