Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Kwi 2007, 20:31 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Jak się zapatrujecie na "kult" Lootiusa (jak to sie prawidłowo odmieni z angielskiego) i zostawianie drobiazgów na ołtarzyku Island Girl?
Z pewnością zabieranie stamtąd pozostawionych drobiazgów uznaję za niestosowne - podobnie jak i zabieranie rzeczy z innych ołtarzy w RL (Japonia, Chiny, Indianie... każde nacje i lokacje mają swoich bogów, bożków, duchy etc...)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Kwi 2007, 21:46 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 0
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
Ja jestem wyznawcą kultu Hofa :) Kiedyś od pewnego osobnika w PA, po zakończonej transakcji usłyszałem "May the Lootius bless you". Wcięło mnie ale odpowiedziałem mu "Let the Hof bless you too". Nie zagłębiałem się w zjawiska religijne EU nadmiernie, wydaje mi się, że kościół Lootiusa jest raczej jajcarski. Ale sympatycznie jajcarski.
Natomiast ołatarzyk Island Girl... Ja powiedziałbym raczej, że to mauzoleum. Nie mam nic przeciwko zostawianiu tam drobnych przedmiotów, sam jak jestem w okolicy zostawiam, na podobnej zasadzie jak będąc na starym cmentarzu żydowskim kładę na grobach kamyki, a będąc na Powązkach 1 listopada zapalam znicze na zapomnianych grobach. Taki grobowiec jest pewnym cieniem osoby, która kiedyś żyła, czegoś dokonała, należy więc się jej trochę szacunku i pamięci. Zabawne, że akurat dzisiaj o to Abyss pytasz, bo akurat dzisiaj byłem na Memorial Island. Trochę pod wpływem wątku, który zaczął Sexi niedawno. Tak sobie pomyślałem, że zajrzę tam sobie. Natomiast przedmioty stamtąd znikają, dzisiaj na przykład nic nie leżało, a jakieś dwa tygodnie temu i owszem. Ciekaw jestem, kim trzeba być, żeby się połaszczyć na kilka owocków, skórek itp. W innym miejscu, proszę bardzo, ale żeby zabierać coś niejako z czyjegoś grobu? Dla mnie nie do pomyślenia. Pewnie robią to osoby pokroju takich, jak jeden gostek wczoraj między New Oxford a Allo Pasture, który mi z fireforge zasunął, chociaż na 200% widział, że biegnę w pixie, znaczy cienias ze mnie... No ale tego typu ludzie się zdarzają niestety i nie tylko w EU.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Kwi 2007, 21:55 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: -1
Society: King$ajz
Nick w grze: kubex
a co powiecie o tej legendzie: http://www.entropiadirectory.com/wiki/Hidden_Island

tez ciekawy sposób na hofa:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Kwi 2007, 22:14 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
A z lesserem da sie tam zateeportowac ? bo chyba nie...
Ale legendy nie znalem, milutka :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Kwi 2007, 03:20 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Hmmm... Abyss, co byś powiedział na wycieczkę tam? Ja się chyba przepłynę...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Kwi 2007, 08:03 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
OK, tylko sobie teamspeak'a zainstaluj bo mnie to klepanie w klawisze denerwuje, a podroż jest długa jak na lesster TP-chip. Ja tam kiedyś znalazłem nawet jakieś enmaterry to wezmę kilka sond, żeby nie było, że nie próbowałem :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Kwi 2007, 08:26 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
w czasach kiedy istniała tylko Eudoria odbywał się tam event, wystarczyło się domyślić gdzie to jest i dobiec, tp chips też nie było, a po drodze grasowały pająki

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Kwi 2007, 09:35 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
LOOTIUS BLESS YOU ALL !!

jestem jednym z jego wyznawców 8)

zawsze gdy spotykam nopka który mnie zaczepia pytając lub chcąc wcisnąć sweet czy coś innego - daje mu 1 ped, jeden złoty pieniążek na szczęście, taki mam zwyczaj, i głoszę chwałę Lootiusa i jego universum

to moje "religijne" praktyki w EU 8)

dając komuś - to wróci do ciebie, dobre uczynki się zwracają zawsze z zwielokrotnioną siłą

ahaaa, no i jeszcze czasem ślę modły do wielkiej bogini MA nie mylić z RA :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Kwi 2007, 10:57 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Eeee... Abyss, jak tam byłeś, to przecież Cię tam ciągać nie będę. Ale rzeczywiście, pisałeś, że nie wiesz o micie :) a nie że nie wiesz o tej wyspie, mój błąd...
A teamspeak musi poczekać na mikrofon :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Kwi 2007, 12:56 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Mi tam bardziej pasuje do EU politeizm :lol: jakoś tak mnie nastrajają te idylliczne krajobrazy na Armartehrze, że tylko wznosić modły do lootiusa i innych :wink:
W socu zresztÄ… majÄ… mnie za entropijnego ortodoksa :lol: :twisted:

A tu przyklad dla kogos kto nie pomyslow na modlitwy :D mozna wydrukowac i powiesic sobie gdzies :wink:

http://www.entropiauniverse.pl/viewtopi ... 8&start=45 (4 post jakby ktos przeoczyl :)
)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Kwi 2007, 16:01 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: -1
Society: King$ajz
Nick w grze: kubex
co do wyprawy na hidden island, to raz tam się wybrałem na piechote (nie mam tp chipa). niestety nic nie znalazłem, jedyne co zrobiłem to zostawiłem 1 pec na szczycie najmniejszej góry (na 2 wieksze nie udało mi sie wejsc). chętnie się tam jeszcze raz wybiorę.

btw, można się teleportować z wody, czy trzeba stać na suchym lądzie?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Kwi 2007, 16:26 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
kubens napisał(a):

btw, można się teleportować z wody, czy trzeba stać na suchym lądzie?

Można

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości

Panel
Skocz do: