Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 28 Mar 2007, 20:45 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
Czy komukolwiek z czegokolwiek wypadł w tym VU jakikolwiek amp A10x ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Mar 2007, 21:06 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 0
Nick w grze: Eol
Nie rób mi nadziei, że w moim storage zalążki uberstuffu hoduję :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Mar 2007, 21:11 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
ohhh 103 i 101 mam od groma :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Mar 2007, 21:17 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Ale pytanie bylo o zlootowanie..

Ja osobiscie ostatni amp doastalam 13 marca, a101 z allo (znam date bo to bylo w globalu ;) ).
Potem - nic. A mobow ubijam dziennie dobre pare setek wiec..

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Mar 2007, 21:58 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Ma odchodzi jak widać od nie-L'ek, ale robi to sprytnie. Wprowadza L'ki o nieco lepszych parametrach jednocześnie podnosząc parametry mobów (takie mam wrażenie, że od kilku uv NIEZNACZNIE mocniej lub szybciej biją, pojawiła się dekoncentracja opóźniająca strzał naszego avatara przy jednoczesnym ataku moba). Obawiam się, że trend będzie taki - nawet te najlepsze dziś ampy staną się dosyć cienkie w porównaniu do lepszych L.

EDIT

Jaki cel ma w tym MA ? to imho bardzo wazne pytanie. Prawdopodobnie probuje zrownac niedoscignione mozliwosci "uberow" ze zwyklymi graczami, tak zeby kazdy noob po miesiacu grania i bez wplacania koszmarnej kasy mogl sobie chodzic na te troxy, goki itp. Jednoczesnie nie chca zrobic tego bardzo gwaltownie, tak zeby uberstwo sie nie zorientowalo od razu, ze jest robione w... xxxxx
Mysle, ze to dokladnie zaplanowany proces - i zaplanowany tak, zeby sie gracze za bardzo nie odczuli, ze ktos nimi manipuluje. Imho jednyna przyczyna, ze "lepsze" bronie nie zaczely jeszcze spadac jest paradoksalnie wlasnie ich unikalnosc (analogiczna do posiadania fajnych ciuchow). ALe to juz osobny temat.

Ostatnio edytowany przez abyss 29 Mar 2007, 13:24, edytowano w sumie 2 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2007, 10:21 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
nic mi nie wypadlo i to juz dlugo - Aster potwierdzam.
to co mowi Abyss da sie zauwazyc od kilku UV wstecz a dotyczy to creatur- ciezkawo mi juz idzie z niektorymi -zajadle sie zrobily cfaniaki

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2007, 12:15 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
Zdarzały mi się ampy w lootach kiedyś, ale to było sotsunkowo dawno. Ostatnio żadnego, ani L, ani nie L nie znalazłem. Natomiast jeśli rzucają jakieś itemki, to 2/3 z tego jest L.
Co do zajadłości mobów, to w ostatnim VU dostaję więcej krytycznego damage'u. Tyle, że w moim przypadku może do być kwestia zniszczenia pancerza.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2007, 16:00 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
Elanor: jesteś pewna ze 13 marca a nie lutego ? Ja od bardzo dawna poluję jedynie na allo (głównie przez sentyment a nie profity, których od pewnego czasu z nich nie ma) niemniej od 19'000 ped ammo (100 polowan po 180 ped ammo korssem + coś małego do dobijania bez overburningu) czyli w VU 8.9 i 8.11 nie mialem ANI JEDNEGO A101 ... mimo ze w tym czasie mialem 2 EP-41 i osiem ESI. W VU 8.8 mialem srednio 1 ampa z polowania.

Abbys: Nie zgodzę się z tobą ze L mają "lepsze parametry". Ampy L (laserowe) mają econo 4.15 (zakładajac ze kupimy je za TT co jest trochę ryzykownym zalozeniem) ... co przy econo 4.61 ampów a10x stanowi po prostu PRZEPAŚĆ. A konktretnie: wezmy takiego XR70 który daje 17 dmg za 4.1 pec i porównajmy go z a106, strzał z którego kosztuje 3.9 pec (czyli o 0.2 pec taniej) i w dodatku daje 1 dmg WIĘCEJ. Inaczej mówiąc przy jednej rundce korssem (2000 strzałów) mamy 4 ped oszczędności na ampie+ammo i dodatkowo darmowe 1500 dmg zadane więcej (liczone jako 2000dmg*0,75% skuteczności na broniach L) a to daje łacznie 8 ped oszczędności. A 8 ped razy 100 polowań (czyli godzinkę dziennie przez 3 miesiące) to już 800 PED.

Jedyny amp który pozornie wydaje się ciekawy (Ze względu na dmg czyli potencjał PK a nie na econo) to PRO600 (33 dmg) , ale: 1. jest on prawie nieosiągalny 2. są tylko dwa modele broni L które mają na tyle duże dmg ze potrafią go udzwignąc i w dodatku zadają z nim 61-63 dmg/sec (46-47 dmg/sec uwzględniając 75% avg dmg) co jest już wynikiem kiepskim patrząc ze zwykły ep-41 z a106 zadaje 67 dmg (46 dmg/sec biorąc min dmg na poziomie 37%). Tak czy siak jak chcemy wysoki dmg to raczej łapiemy R150, T15 czy tez H41 i mamy ponad 81 dmg/sec (z dante) czy tez X5 z oszałamiającym 116 dmg/sec (aczkolwiek ten ostani ze względu na wymagane 50 lvl BLP Sniper (nie laser sniper)
jest wymaxowany najwyżej dla 5 osób z tego forum - czyli ludków z odblokowanym wounding, CS i 7k BLP Weapon Tech).

Co do ampów BLP to sytuacja pozornie wygląda mniej drastycznie jako ze TAC80 ma econo i dmg lepsze niz EVIL (ale to wynika ze słabego econo tego ostatniego i jest iluzją jako że tac80 jest nieosiągalny) natomiast w zestawieniu z DANTE (czy nawet BEASTem) pozostałe ampy L pod względem econo nie mają szans.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2007, 19:40 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Ja (powołuję sie przy tym na zasadę zgodną logicznie z zasadą Pareto która mówi, że 20% klientów przynosi 80% zysków) miałem na myśli PRZECIĘTNE* bronie i ampy, czyli dotyczące tych pozostałych 80% klientów MA. Oczywiście, że te NAJLEPSZE (nie L'ki) jak na razie są wyraźnie lepsze.

*) przeciętny AMP A to taki w moim rozumieniu:
101 102 103 104 105 106

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2007, 22:44 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
aster napisał(a):
Elanor: jesteś pewna ze 13 marca a nie lutego ?

100% pewna :) Data na kompie mowi wyraznie.

Nawet wrzuce screena cobyscie nie utoneli w pisaninie ;)
Image

-->abyss
aster napisał(a):
(...)co przy econo 4.61 ampów a10x(...)

Rozumiem ze to doczytales :) KAZDY amp ma takie eco..nawet te ktore okresliles jako ''przecietne''..Wiec masz na mysli chyba slaby dmg/sec i jego wplyw na eco?... Jesli nie to musze przyznac ze niezbyt rozumiem.(jakas pokretna logika ;P)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Mar 2007, 00:13 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Nie doczytałem :)

Nie zmienia to mojego zdania, że MA stara się "wyrównać" szansę na zabicie mocniejszych mobów w polowaniach starym i nowym graczom (i jak widać kosztem nowych graczy, bo więcej zapłacą za polowanie).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Mar 2007, 08:30 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
wszystko pięknie ale... zapominacie o jednym

do ampów nie L , a10X należy doliczyć koszt zakupu czyli markup i przyrównać to do markup'u ampów L

np kupujemy ampa a105 za +500, czyli te +500 powinniśmy rozbić na markup ampów L

na dłuższa metę kiedy sie markup nL zneisie kosztem markupu L - nie L będize lepszy zdecydowanie, koszt nL msi być wlioczony do wszelkich wyliczeń jako koszt WYMAGANY startowy

to też tyczy sie tematu Aster o tym jak zaoszczędzić 5k ped na huncie.... ja bym te 5k ped POMNIEJSZYŁ o koszt zakupu sprzętu nie L ... a dokładnie o ten markup

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Mar 2007, 09:37 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
ampy limited sa nie osiagalne bo sa robione tylko pod konkretne osoby - mowie o ampach powyzej 30 dmg , reszta do kupienia .

Duch prawda i nie prawda - wolabym dac + 500 pedow niz przebijac sie nonstop z resellerem na aukcji o ampa lub prosic craftera o cene rozsadna . Jezeli Aster ma racje i ampy limited nie daja nic pozatym ze sa :) , to wole stare ampy- szkoda ze tak jest . poprostu abyss ma racje , ludzie wiedza ze sa zablokowani i nie moga kupic juz 204 a chca grac i MA wymyslilo cos co daje efekt wizualny a nie economiczny .

JC

a abyss Ma nie zrobi nic starzm gracza , podaj mi recepte na zrobienie 200 HP teraz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Mar 2007, 12:30 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
HduchC napisał(a):
wszystko pięknie ale... zapominacie o jednym

do ampów nie L , a10X należy doliczyć koszt zakupu czyli markup i przyrównać to do markup'u ampów L

np kupujemy ampa a105 za +500, czyli te +500 powinniśmy rozbić na markup ampów L

na dłuższa metę kiedy sie markup nL zneisie kosztem markupu L - nie L będize lepszy zdecydowanie, koszt nL msi być wlioczony do wszelkich wyliczeń jako koszt WYMAGANY startowy

to też tyczy sie tematu Aster o tym jak zaoszczędzić 5k ped na huncie.... ja bym te 5k ped POMNIEJSZYŁ o koszt zakupu sprzętu nie L ... a dokładnie o ten markup

I tu sie nie zgodzę. Pieniądze wydane na markup nie przepadają, a jedynie są zamrażane. Wszak zawsze taki item można sprzedać (często drożej niż kupiliśmy), tak więc tych kosztów mimo wszystko nie należy wliczać.

Profil Offline
PostWysłany: 31 Mar 2007, 15:44 
kasa z markupu zostaje zamrożona, bo i tak kiedyś sprzedasz ten item, kto wie, może z zyskiem, ale co zauważyłem, ze ceny raczej osiągnęły już swój max, no dobra...niektóre itemy nadal drożeją jak np v1 z +2000 na +3400 lol

Nie podano
PostWysłany: 31 Mar 2007, 15:49 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Society: Kingsajz
Nick w grze: Logic
Ceny wielu itemów podnoszą reselerzy. I to nieraz z kiluset % zyskiem. Z jednej strony fajnie że itemy są w "dobrej" cenie, bo jak uda ci sie coś trafić, to sprzedasz za sporą sumkę, gorzej mają ci co chcą je nabyć.

Profil Offline
PostWysłany: 31 Mar 2007, 15:55 
dobra, owszem, resellerzy, tak...jak znajdziesz to masz kase za to..ale tak jak mówisz...np ja sobie już nie pozwolę na kilka rzeczy bo są za drogie i musiałbym dorabiać pedy przez niekrótki okres, co zwalnia mnie częściowo z gameplay

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości

Panel
Skocz do: