Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 22 Lut 2007, 13:26 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
HP: 0
Zauwałyłem mnogą liczbę tematów z problemem rejestracji konta do EU. Dlatego postanowiłem napisać temat, w którym opiszę rejestrację (oraz poproszę o jej zweryfikowanie, poprawienie i wstawienie jak byk do jakiegoś miejsca) by uniknąć licznych pytań.

Na początek. Co nam daje rejestracja?
Otóż rejestracja daje nam konto (dla niewiedzących :lol: ), konto do gry, na którym wszystkie nasze postępy będą zapisywane. (Proste prawda? :D )

Dlaczego powinniśmy podać jedyne prawdziwe dane podczas rejestracji?
Ponieważ EU posiada wirtualną walutę wymienną na tę bardziej rzeczywistą, bez podania jedynych prwadziwych danych nie będziemy w stanie wymienić wirtualnej waluty na prawdziwą (lubbędziemy z tym mieli co najmniej problemy). Dlatego apeluję PODWAJCIE PRAWDZIWE DANE. Nie będą one nigdy i nigdzie wykorzystywane, rozpowszechniane itp. (przynajmniej takie są założenia :D ).

Teraz przejdźmy do esnecji tematu czyli samej rejestracji.

Aby się zarejestrować (tj. stworzyć konto do gry w EU) wchodzimy na stronę www.entropiauniverse.com. Następnie mamy 2 drogi. Po prawej stronie kilkamy na "GET STARTED IN 3 STEPS" (jeżeli nie posiadamy samej gry), lub poniżej "APPLY FOR AN ACCOUNT" (gdy posiadamy już grę). Po wybraniu odpowiedniej opcji pojawia się (w kolejnych krokach) regulamin, który UWAŻNIE czytamy (kto nie przeczytał :lol: ) i odpowiednio akceptujemy, lub nie (brak akceptacji jest równoznaczny z niechęcią do grania i zakończeniem rejestracji). Po zaakceptowaniu przechodzimy do formularza rejestracyjnego, który wypełniamy PRAWDZIWYMI danymi. Więc co następuje:

First name(s) - IMIĘ
Surename - NAZWISKO
Gender - PŁEĆ
Birth date - DATA URODZENIA
City of birth - MIASTO URODZENIA (miastow którym przyszliśmyna świat :D )
Region of birth - REGION URODZENIA (i tu następuje problem. Co autorzy mają na myśli pisząc region? Rozwiązania są różnorakie. Przeważnie ponownie wprowdzane jest miasto, ewentualnie województwo [proszę o sprostowanie osób, które otrzymały wypłaty w jaki sposób wypełnili tą rubrykę]
Country of birth - KRAJ URODZENIA (kraj, w którym przyszłeś na świat)
Login - LOGIN, którym będziemy się posługiwać (nie mylić z imię postaci)
Address of residence - MIEJSCE ZAMIESZKANIA(zameldowania) [tu pytanie z mojej strony wpisujemy pełny adres, czy tylko ulica i numer domu, ponieważ kolejne pytanie w pewnym sensie to]
Postal code - KOD POCZTOWY (wiadomo chyba?)
City of residence - MIASTO ZAMIESZKANIA (miasto, w którym mieszkamy, zapewne trudno się domyślić?)
Region of residence - REGION ZAMIESZKANIA [ponawiam pytanie]
Country of residence - KRAJ, w którym mieszkamy
Telephone - NUMER TELEFONU: międzynarodowy kierunkowy (dla polski +48) --kierunkowy miasta -- numer właściwy
E-mail - E-mail (adres twojej poczty elektronicznej niezbędny do stworzenia konta)
Preffered language - PREFEROWAY JĘZYK

Please send information to my email about news and events. - tu wyrażamy (lub nie) zgodę na przesyłanie informacji na temat njusuf i iwentsów :P

Po wypełnieniu całości klikamy submit i modlimy się, żeby kod aktywujący szbko przyszedł). Może to potrwać od kilku minut do kilku(nastu) dni. Następnie po otrzymaniu kodu aktywacyjnego aktywujemy nasze konto i cieszymy się możliwością grania.

Może idiotyczny temat, ale kto wie, może zmniejszy liczbę głupich pytań na forum, administratorzy nie będą musieli się stresować, będą bardziej zadowoleni i zaczną o siebie dbać, zauważy ich znany fotograf i zabierze na sesję zdjęciową do ZimbaBŁEEE :lol:

Proszę o sprostowanie kwesti z regionem bo nie mam pewności.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lut 2007, 15:14 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Dodatkowo dodam, że można od razu napisać zangielszczoną wersję wszystkich danych tak aby przyszłościowo dotarła do nas przesyłka z powiedzmy gold card i tak przykładowo zamiast Łódź napiszmy Lodz chociaż pewne literki polskie przechodzą normalnie bo ja w profilu miałem ?ód?, woj. ?ódzkie. Chyba, że ktos jest cierpliwy i zaraz po zarejestrowaniu i sprawdzeniu swojego "account" na stronie entropi wyśle maila z poprawkami. Ja im nawet stronę do miasta Łódź podałem aby sobie sami zobaczyli o jakie literki mi chodzi i bez bólu zmienili dane dotyczące nazwy miejscowości.

Rejestracja może nawet trwać dwa tygodnie więc po raz kolejny: cierpliwość.

Mail rejestracyjny może przyjść do foldery SPAM więc uwaga! - sprawdzać folder spam.

W trakcie czekania na mail rejestracyjny wskazane zaciągnięcie już sobie gierki.

Warto zrobić sobie znacznik systemu przed zainstalowaniem gry i różnych upgratów aby w razie czego można było przywrócić.

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lut 2007, 15:33 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Gothel napisał(a):
Dlaczego powinniśmy podać jedyne prawdziwe dane podczas rejestracji?
Ponieważ EU posiada wirtualną walutę wymienną na tę bardziej rzeczywistą, bez podania jedynych prwadziwych danych nie będziemy w stanie wymienić wirtualnej waluty na prawdziwą (lubbędziemy z tym mieli co najmniej problemy).

Jesli ktos NADAL nie jest przekonany, (''nie interesuja'' go pieniadze :lol: ),dodam ze w przypadku włamu na konto, lub najzwyklejszego temp. bana (tymczasowego bana)( ktore niedawno sypaly sie dosc czesto), nie bedac zdolnym do potwierdzenia swojej tozsamosci,mozna miec duuuuze problemy.. A praktycznie juz pozegnac sie z kontem.
Gothel napisał(a):
Może idiotyczny temat, ale kto wie, może zmniejszy liczbę głupich pytań na forum, administratorzy nie będą musieli się stresować, będą bardziej zadowoleni i zaczną o siebie dbać, zauważy ich znany fotograf i zabierze na sesję zdjęciową do ZimbaBŁEEE :lol:

:D racja,racja, gdyby byl taki system dalabym ci +repa za troske o zdrowie moderatorow i nerwy uzyszkodnikow :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lut 2007, 16:04 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
A co do REGIONów? jakieś komenty? Bo nie mam pewności:D Bo jaj jak narazie czekam na maila więc jeszcze wolę się upewnić:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lut 2007, 16:55 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
No pewnie zależnie od specyfiki adresu w danym panstwie mozna tam wpisac rozne rzeczy :P W Polsce bedzie to wojewodztwo, poniewaz nic innego Ci nie brakuje do kompletnosci adresu chyba? :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lut 2007, 11:30 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 114
Society: Merchants of Entropia Universe
Nick w grze: Stefan moon Mapa
Ja wpisałem w pole region Silesia
bo pochodzę ze Śląska 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Lut 2007, 11:38 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: 88
Nick w grze: Gwintu
predus ma rację. brakuje jedynie województwa, a w Polsce układ adresu wygląda tak, że 'region of...' zastępujemy 'województwem'.
Z resztą logicznie na to patrząc, Polska jest podzielona na województwa czyli regiony :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Lut 2007, 21:29 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Gothel napisał(a):

To ja tak poprosze ;) A uratować świat tez moge? Fajny poradnik, moze oszczędzi to nam odpowiedzi na pytani nt rejestracji ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Mar 2007, 20:05 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
POMOCY:
mam problem
nie wiem jak mam uruhomić program do ustawienia wyglądu mojej postaci

POMODY :!: :!: :!:[/b]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Mar 2007, 22:38 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: -1
Society: King$ajz
Nick w grze: kubex
nie będę komentował "jakości" tego postu. nie dziwię się że autor juz po 1 poście ma na koncie ostrzeżenie.

a co do ustawiania wyglądu postaci, to jak zakładasz nowe konto (nowy avatar) to po pierwszym zalogowaniu wybierasz jak ma wyglądać twoja postać. po pojawieniu się w grze już tego nie zmienisz, możesz jedynie zrobić sobie operację ktora kosztuje chyba kilkanaście ped

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Mar 2007, 22:53 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Ojj on ma juz wiecej postow... sprawdz w profilu..

Ehm poza tym..jesli na samym wstepie nie umiesz poradzic sobie z tak banalna rzecza.. (albo okreslic problemu,skoro sie nie uruchamia..),to.. albo niewazne.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lut 2009, 13:46 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2009
Odrazu sory za pytanie bo jest dosyć głupie
jestem na https://account.entropiauniverse.com/ac ... plication/ tworze darmowe konto i wpisuje dane typu imię sratatata itp. daje wyśli i dostaje takie coś

The given Campaign Code is invalid or has already been used. Please verify that the code number has been entered correctly.

pytanie co robie źle czy ten kod to kod do mojego konta? czy musi zawierac jakies określone znaki np cyfry i male litery itd.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lut 2009, 14:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
michormartinez napisał(a):
Odrazu sory za pytanie bo jest dosyć głupie
jestem na https://account.entropiauniverse.com/ac ... plication/ tworze darmowe konto i wpisuje dane typu imię sratatata itp. daje wyśli i dostaje takie coś

The given Campaign Code is invalid or has already been used. Please verify that the code number has been entered correctly.

pytanie co robie źle czy ten kod to kod do mojego konta? czy musi zawierac jakies określone znaki np cyfry i male litery itd.

Zostawilem puste i utworzylo konto, co Ty tam wogole wpisywales? :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Mar 2009, 21:40 
Newbie
Dołączenie:
Marzec 2009
Witam wszystkich
Jest to mój pierwszy post i pierwsze kroki i EU, więc proszę o wyrozumiałość
O grze usłyszałem od kolegi i postanowiłem zagrać, i wszystko fajnie pięknie (gra ściągnięta, poradniki przeczytane do tematu nr.8) i postanowiłem utworzyć konto, i tu pojawiły się schody :/
Otóż jeszcze zanim zacząłem tworzyć konto firefox blokował mi dostęp do strony logowania/rejestracji z braku certyfikatów, więc zezwoliłem na tymczasowe uznanie strony za bezpieczną (coś w tym stylu) i zacząłem tworzyć konto,
podąłem wymagane dane, potwierdziłem, i czekałem na kod aktywacyjny (od razu sprawdziłem pocztę, odziwo kod już na mnie czekał wiec aktywowałem konto.
I na tym zakończyłem z powodu "nieoczekiwanych zadań" ok godz 13:30,
wróciłem do domu ok godz 19:30 wiec chciałem wreszcie stworzyć sobie postać (tak myślę bo jeszcze nie grałem) i w chwili gdy uruchomiłem grę i wyskoczyło okienko logowania wpisałem to co trzeba i wyskoczyło mi że dane są nieprawidłowe, więc spróbowałem jeszcze raz i to samo, wiec spróbowałem zalogować się na stronie głównej EU i lipa tam już nic nie pisało (nic t tych rzeczy że złe hasło, login czy cokolwiek jakby strona "się zawiesiła") oczywiście się nie zalogowałem,

wiec wszedłem na stronę główną EU>klik Support/FAQ>Account administration>Pasword recowery>wpisałem e-mail>sprawdziłem pocztę>i podałem nowe hasło
Gdy próbuję się zalogować na nowym haśle pojawia się to samo, spróbowałem drugi raz i nic, próbuję na stronie a tam komunikat:

Account Locked
The Account has been locked due to too many failed logins. Please contact Entropia Universe Support for further information.

spróbowałem w grze a tam, abym spróbował za 30 minut ponieważ było za dużo prób zalogowania

Wiem że to chaotycznie brzmi, ale poświeciłem czas na czytanie poradników, i rozradowany tym co mogę zastać w grze jestem no delikatnie mówiąc zaniepokojony tą sytuacją.
Proszę o jakieś wskazówki dlaczego nie mogłem się zalogować?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Mar 2009, 23:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
hm, no dosc dziwne, moze to glupio zabrzmi, ale czy na pewno dobry login wpisywales (uwzgledniajac male i duze litery)? bo nie slyszalem o takim problemie, moze sprobuj sobie zalozyc szybko nowego maila, nowe konto i zapamietaj dobrze login i sprobuj tam sie zalogowac, jak sie nie bedzie dalo to zostaje support

PS. co do tych poradnikow to najprawdopodobniej zawieraja duzo nieaktualnych juz informacji, szczegolnie chyba te o broni

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Mar 2009, 00:03 
Newbie
Dołączenie:
Marzec 2009
nie spoko literówka była dobra, w każdym razie spróbowałem po 1,5h się zalogować na nowym haśle i się udało :D tak więc problem rozwiązał się sam, trzeba było wykazać nieco więcej cierpliwości, ale czemu wtedy na stronie nie mogłem się zalogować to nie mam bladego pojęcia

co do poradników to wiem, że mało aktualne ale można się mniej więcej zorientować o co chodzi ;P
w każdym razie dzięki za chęć pomocy

Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości

Panel
Skocz do: