Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 18:41 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 116
Society: Freelancer
Nick w grze: Thomas Thomasso Sta
Hejka,

wszyscy sie chwala to i ja dolacze, pozwolicie, do tego koleczka wzajemnej adoracji.
A co! Trzeba sobie morale podbudowac i swa proznosc polechatc :P

Poczatki byly ciezkie.
I-szy global? Hmm.. za kase ze sweatowania kupilem troche materialow i polecialem krafcic pompki. Przy drugiej probie wykrafcilem 78 PED. Skrina niestety nie ma. Rece mi sie trzesly wtedy gorzej niz staremu pijakowi. Ale nigdy nie zapomne tego uczucia arednaliny i uderzenia goraca. 8)

Pozniej juz bywalo roznie. Wysweatowalem drugiego avatka do maxa, wplacilem troszke kasy i wybralem (tym razem juz z glowa) zawod mysliwego. Od razu mierzylem wyzej niz snable/exo :wink: Za swoj cel obralem krewetki na plazy na N od Argus. Z 10 miechow regularnie niwelowalem poglowie krewetek w tamtym obszarze. Trzeba przyzanc, ze MA chyba szybko wyczailo, ze moim powolaniem jest hunt i zaraz na starcie obdarowalo mnie tym:

Image
937 PED z krewe jang. Ta kasa pozwolila mi rozwinac skrzydla.
Od tamtego czasu polujac zawziecie na krewetki (a takze w miedzyczasie na dronki 01/02/03 na E od JC) ustrzelilem ok 20 globali. Ktorych pozwolicie, ze nie bede tu zamieszczal (bo kto by chcial ogladac w loocie np neme tigi, czy TP czipy?) :wink:

Jakies 4 miech temu, stwierdzilem ze hunt mi sie juz troszke nudzi, a krewe nie daja tak dobrze jak kiedys. Wypadaloby przesiasc sie na wiekszego moba. Po przeliczeniu funduszy wyszlo na jaw, ze nie podolam :roll: Uleglem zatem podszeptom kumpla, zeby sprobowac miningu. Spieniezylem pozostalosci po polowaniach na krewetki i zakupiwszy 100 bomb i 100 sond i najprostszy sprzet z TT udalem sie na wykopki. Cel podrozy byl jasny jak slonce - Amethera. Pewnego pieknego dzionka wyteleportowalem sie w Omegaton West i udalem na polnoc. Parenascie krokow poza zabudowaniami postawilem pierwsza swoja sonde (skile w miningu zerowe). BAM! Efekt:

Image
121 PED Typo :twisted: To jest to! MA mnie kocha HURRAAA! :P

Niewykluczone, ze bylo to na zachete. Jedak konsekwentnie trzymalem sie dalej wykopkow.
Z wiekszym, czasem z mniejszym szczesciem:

Image
Image

Podczas poszukiwania zloz, nie potrafilem niestety odmowic sobie strzelenia paru krewetek. Co okazalo sie dobrym pomyslem:

Image

8)

Jednak najlepsze mialo dopiero nadejsc. Ten ostatni tydzien byl/jest wyjatkowy.
W poniedzialek postanowilem dac szanse terenowi Shinook Jungle. Dalem mu szanse. Czekac na nagrode nie trzeba bylo dlugo:

Image
276 PED Gazzu. Otarlem sie wtedy o HoFa. Bylo mi bardzo smutno (pomimo, ze strasznie sie cieszylem 8) ). Chyba MA czulo, ze mi przykro tak o trzec sie o HoF liste, zatem wczoraj, gdy penetrowalem tereny do tej pory nie zbadane (gorniczo) przeze mnie, trafilem na:

Image
935 PED Lysta. Spadlem z krzesla. Pomimo tego, ze Lezalem pod biurkiem moj palec bezblednie namierzyl PrtScreen :twisted:
Oto wlasnie moj drugi HoFik. 7 miejsce na liscie. Pozniej spedzilem upojne 3.5 godziny nba wyciaganiu tego ustrojstwa z ziemi. Przy moich skilach mialem tylko wymaxowane OM-102 wiec troche to trwalo. Palec jeszcze mnie troche.. rwie :wink:

Ach.. no i w mej radosci dziele sie takze z Wami miejscem gdzie to sie stalo.

8)

Na razie tyle.

Stay tuned for more! :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 19:23 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Woo nice, ale..nie znasz takiego ustrojstwa jak autoclick? ;)
3,5 h ;) masochista.. Tak samo z krewetkami..10 miechow :D chyba bym padla z nudow hehe

anyway gratki ,zycze more :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2007, 19:49 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Wiec oto jest >more<. Po nowym VU (8.9) szybka przebiezka po Ame i wyniuchac mi sie udalo tylko to:

Image
50 PED belka... dobre i to.

Pozniej szybka zmina miejsca kopania. Wrocilem w moje ulubione tereny. Trafialo sie sporo poor, small, pare modestow i ample (gazzu i lysta). Az wreszcie wpadlem w stadko Allosow. Szybki rzut oka do plecaczka, co mam na skladzie. 4k ammo bylo wiec zabralem sie do pracy. Poszlo szybko:

Image
71 PED z "patyczaka". W sumie nieglupio jak na tak "krotka" pilke.

8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2007, 12:41 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
Thomasso z CZEGO TY STRZELASZ !!!!

chyba bede zmuszony kupic Ci cos innego , lub pozyczyc .

Jc

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2007, 14:07 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
JC Krakow napisał(a):
Thomasso z CZEGO TY STRZELASZ !!!!
chyba bede zmuszony kupic Ci cos innego , lub pozyczyc .
Jc

Hmmm noo.. z dobrego guna :P A zly? W ogole nie znam sie na tych gunach (L). Uzywam tego, co mam. Dobrze, ze nie widziales z czego taguje te allosy :wink:, bo bys sie pewnie zalamal. Teraz ostatnio wiecej kopie, a guny taszcze ze soba tylko na wszelki wypadek. Jakiego zatem guna byloby najlepiej uzywac majac ok 5k w riflu??

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2007, 14:16 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Idz do sklepu po flaszke soku i cos jeszcze ... to porozmawiamy , bo ja Ci tutaj nie napisze - mam z polskiego -3

chyba bedzie trzeba :) , bo ja sie nie zalamuje " wieksze rozkminy " widzialem :)) a to do tagowania to na 80 % plazma - tylko tego nie polecam - pozatym masz doswiadczenie i powinnes cos wiedziec 8)

Jc

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2007, 16:15 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
JC Krakow napisał(a):
ja sie nie zalamuje " wieksze rozkminy " widzialem :))

Nie no spoko. Ja sobie tak "lajtowo" kopie, czasem cos upoluje. Ogolnie nie narzekam 8) Zawsze jakos na maly plus.

JC Krakow napisał(a):
a to do tagowania to na 80 % plazma - tylko tego nie polecam - pozatym masz doswiadczenie i powinnes cos wiedziec 8)

Taguje FF8K + A105 :P Ale dzieki temu czasem sie zdarzy, ze taki allo provi to nawet so mnie nie doleci. 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2007, 17:15 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
! wreszcie ktos uzywa do tagowania FF... , ale daj na to 104 lepiej wyjdziesz na eco a efekt na tej bronii taki sam , no prawie taki sam. przy 5 K w riflu jeszcze nie odczujesz roznicy na dmg miedzy 104 a 105 ampem a eco. lepsze na 104 .

Jc

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2007, 18:20 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
JC Krakow napisał(a):
! wreszcie ktos uzywa do tagowania FF... , ale daj na to 104 lepiej wyjdziesz na eco a efekt na tej bronii taki sam , no prawie taki sam. przy 5 K w riflu jeszcze nie odczujesz roznicy na dmg miedzy 104 a 105 ampem a eco. lepsze na 104 .

A spoko. Zaloze zatem a104. W koncu mam w storagu prawie ppelen przeglad poczawszy od a101 konczac na a105 8) Najwiecej mam a103 - 23-24 jakos :P.
Ale moze faktycznie dobra rada, nie ma co szalec z a105. FF8k bardzo lubie. Uzywalem go wczesniej na dronki w polaczeniu z mk. II i bylem zadowolony.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2007, 18:48 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Graty. Miałem dwa razy MK2+104 i zawsze wkońcu sprzedawałem bo byłem na - ale w trudnych sytuacjach się przydaje. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2007, 21:22 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Po nieco gorszym okresie kopania, dzis nastapila lekka poprawa. Postanwoilem zmienic nieco teren, w ktorym operuje. Na poczatku szlo srednio, nie najlepiej, ale tez nie najgorzej :P Znajdowalem strasznie duzo Zincu, ale sypaly sie same timy, poor i small. Stwierdzilem jednak, ze jak juz zaczalem to wypadaloby cala serie doprowadzic do konca. Co pomyslalem, to zrobilem:

Image

247 PED Zinc.

W sumie naciupalem tego zincu za ok 290 PED podczas tej sesji.

8)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 63 gości

Panel
Skocz do: