Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2007, 15:03 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
1. Karty bankomatowe Entropia Universe Cash Card na skutek problemów technicznych
firmy je obsługującej nie działają. Nie jest możliwe dokonywanie wypłat za ich pomocą.
Prawdopodobnie będą wymagane nowe karty które zostaną wysłane bez dodatkowych opłat. Termin nieznany...

2. Każdy kto zechce szybko wypłacić większą ilość gotówki (do 30000 PED) a jest posiadaczem karty bankomatowej Entropia Universe Cash Card powinien postąpić następująco:
- wykonać standardowy "Withdrawal" na konto w banku,
- napisać prośbę do Support'a w dziale "withdrawal",
Po takim przedstawieniu sprawy - dołożą wszelkich starań aby przelew został zrealizowany
w ciÄ…gu ok tygodnia.

3. W przyszłym tygodniu w Port Atlantis pojawią się "przewodnicy" mający za zadanie
wprowadzanie nowych graczy w świat Entropii. Rozpozna się ich po niebieskim stroju
MindArk oraz żółtych gwiazdkach nad głowami.
Nie będą zbierać informacji o bugach ani udzielać jakichkolwiek informacji o mechanice
całego systemu.

Ostatnio edytowany przez ateush, 05 Sty 2007, 18:51, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2007, 15:14 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
LOOOL :D

Mentorzy od MA? :D Ciekawe ile wytrzymają :P Może dzięki temu zaczną dawać lepsze itemy za mentorstwo bo zrozumieją ile to roboty ;)

hehe musze to zobaczyć,
pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2007, 15:42 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Heh, nie uda im się nijak doradzić, bo w PA ich lagi zjedzą :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2007, 15:43 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
ad 1 - to na bank spisek :lol: :lol: :lol: nie chcą zbyt szybkiego i dużego odpływu kasy z gry hahahaha ... albo firmy bankowe/finansowe odpowiedzialne za ATM się rozczarowały, ktoś na EF pisał że prawdopodobnie gracze nie trzymają kasy na tych kartach (więc finansiera nie zarabia) a od razu wypłacają całość

ad 2 - tonący brzytwy się chwyta :lol: :lol: :lol: teraz to chyba zaczną szanować bardziej n00pkóf bo to ONI są solą tej ziemi tzn Calipso

oi !!

tak sarkastycznie :wink:

[ Dodano: PiÄ… 05 Sty, 2007 15:53 ]
KONIECZNIE ZOBACZCIE :

http://www.world-check.com/articles/200 ... rld-wide-/

http://news.independent.co.uk/business/ ... 114404.ece

...pranie kasy w PEU ? hehe żart ? a może coś w tym jest :wink: (ubery zbanowane i cisza)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2007, 18:58 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Wstyd się przyznać, ale przegapiłem niusa o problemach z kartami ATM :oops:
Poprawiłem pierwszy post.

Z tymi kartami MA się wyjątkowo nie popisało. Stracą wiele na wiarygodności.
W powiązaniu z tymi linkami które podał Duch - bardzo możliwe, ze to wynik nacisków USA
(to ich najbardziej przeraża możliwość prania pieniędzy) na kanadyjskie firmy obsługujące te karty...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2007, 19:13 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
ateush napisał(a):
Prawdopodobnie będą wymagane nowe karty które zostaną wysłane bez dodatkowych opłat. Termin nieznany...

Omg... To już mogli jakoś inaczej ująć. "W niedalekiej przyszłości" brzmiałoby o wiele lepiej ;o

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2007, 19:20 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Napisali, że "niezbędny upgrade techniczny" po stronie firmy obsługującej karty to 60 dni...
Ale czy to znaczy, że za 2 miesiące karty będą działać - czy wcześniej lub później - nie wiem.
Bardzo nieprofesjonalne to w sumie - i wg mnie powinni z miejsca szukać innej firmy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2007, 19:34 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Albo MA kasy nie ma żeby wypłacać i zasłania się problemami firmy od kart :P

lol kocham teorie spiskowe :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2007, 20:35 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Ad.3 (Mentorzy MA)

Oj, moj pieknie przemyslany business plan na stworzenie szkoly mentoringu diabli wzieli :P (just joke :P)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2007, 23:09 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Tłumaczenia sa dosc wiarygodne, padł jakis server z danymi (czytalem zaraz jak sie pojawiło i moge cos pokrecic). Co w instytucji takiej jak bank zdazyc sie nie powinno, ba wrecz nie moze! ale coż, zdazylo sie. Swoja drogą MA rozesle wszystkim nowe karty czy dobrze zrozumialem?
Dla mnie powinni skonczyc z tym bankiem - ale cos mi sie wydaje ze to jeden z niewielu jaki poszedł na ten cały biznes.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2007, 11:08 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
ateush napisał(a):
...3. W przyszłym tygodniu w Port Atlantis pojawią się "przewodnicy" mający za zadanie
wprowadzanie nowych graczy w świat Entropii. Rozpozna się ich po niebieskim stroju
MindArk oraz żółtych gwiazdkach nad głowami.
Nie będą zbierać informacji o bugach ani udzielać jakichkolwiek informacji o mechanice
całego systemu....

To będą boty, coś w rodzaju first tutoriala - zrób to i to a potem to lewym przyciskiem myszki... blablabla... następnie podejdź do aukcjonera, który jest w tym małym brązowym budynku za tobą i zobacz ile kosztują bronie i inne toolsy... blablabla... teraz wyjmij swoja karte kredytową i zrób przelew 10 USD na nasze konto... już zrobiłeś?... to teraz wpisz kod rejestracyjny karty kredytowej... good... a teraz przelej nam na konto 100 USD and HAVE FUN... a zapomnielibyśmy... i masz tu na dobry początek Modified Opalo (ammo burn 10, decay 0.02 , dmg 40) i pamiętaj, że stzrela się do takich żyjątek na naszej wspaniałej planecie a nie do murów w mieście - tam nie ma złota pochowanego za cegłami... kapewu?... co? przepaliłeś 10k ammo strzelając w teleporta?... nic się nie martw idź do Trade Terminala jeszcze raz i kup kolejne 10k ammo i postaraj się lepiej celować w zwierzaki i najlepiej bezpośrednio a nie przez mury miasta... co? nie widzisz murów miasta?... to poczekaj jak się załadują wszystkie tekstury i obiekty... CO? MASZ LAGI?... CO?... CO?... NIE NO JA REZYGNUJĘ!!! PIER... MA! JUŻ NIE CHCĘ BYĆ "PRZEWODNIKIEM" A TE GWIAZDKĘ TO SE WSADŹCIE W D...

:D :D :D :D

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2007, 11:25 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
Posse napisał(a):
Tłumaczenia sa dosc wiarygodne, padł jakis server z danymi (czytalem zaraz jak sie pojawiło i moge cos pokrecic). Co w instytucji takiej jak bank zdazyc sie nie powinno, ba wrecz nie moze! ale coż, zdazylo sie. Swoja drogą MA rozesle wszystkim nowe karty czy dobrze zrozumialem?
Dla mnie powinni skonczyc z tym bankiem - ale cos mi sie wydaje ze to jeden z niewielu jaki poszedł na ten cały biznes.

możliwości są dwie :
1. albo to nie był bank
2. albo bank to nie był :wink:

bo żaden bank nie przechowywuje wszystki danych klientów ot tak sobie na 1 serwerze tylko na siatce serwerów/dysków mirrorów itd itp

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2007, 14:19 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
A opłaty nadal będą pobierane?;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2007, 14:41 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
System pobierania opłat się na ogół nie psuje, a jak się psuje to na krótko, ot taka dziwna asymetria :) To na pewno przypadek, nie jesteśmy wyznawcami spiskowych teorii dziejów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2007, 20:24 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
heh już raz widziałem "MA official mentors" jakieś trzy dni mineły i poznikali ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sty 2007, 21:32 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
coover napisał(a):
heh już raz widziałem "MA official mentors" jakieś trzy dni mineły i poznikali ...

Nikt normalny długo nie wytrzyma ;)
GdzieÅ› mam nawet jakiegos screena z nimi. MA Offical Monitor 01 i 02 chyba sie zwali :)

(niestety na starym dysku sÄ… bu :( )

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 31 gości

Panel
Skocz do: