Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2006, 20:49 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 0
Możecie polecić na co i gdzie polować ? Wychodzę na plus polując z Opalo na Combibo i Exarosaury przy Port Atlantis ale trochę mi się już znudziło. Mam całe pixie i 30 PED na inwestycje.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2006, 21:16 
Inept
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: 147
Society: -DNA-
Nick w grze: Morda MUG Mordalez
jak wychodzisz na plus to sie ich trzymaj :D bo kaski masz niewiele.. na innych mobach mozesz z w 1 dzien stracic wszystko, a co za tym idzie rowniez zapal do gry.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2006, 21:22 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2006
MUG napisał(a):
jak wychodzisz na plus to sie ich trzymaj :D bo kaski masz niewiele.. na innych mobach mozesz z w 1 dzien stracic wszystko, a co za tym idzie rowniez zapal do gry.

Nie tego się spodziewałem ale i tak dzięki za radę :) Ile mam uzbierać i na co się wtedy przerzucić ? Próbowałem już atakować Atroxy i Fefoidy z mocniejszymi giwerami, ale szybko traciłem kasę bo słabe looty były i musiałem wrócić do znanego rzemiosła ;) Ostatnio wydaje mi się że looty są większe i pomyślałem że warto się przerzucić na coś grubszego.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2006, 21:31 
Inept
Dołączenie:
Grudzień 2006
hmm jesli zapytasz mnie to ci odpowiem ze zbieraj 500 ped i idz na armaxa w vigi (ponoc karss400 dobry na nie wg yekyl'a ). Wtedy powinienes byc ok :) a przy odrobinie szczescia 2-2.5k hofika mozesz dostac. Kazde inne rozwiazanie moze skonczyc sie dwojako: stracisz lub zyskasz :D ot taka to gra. Ogolnie ciezko o hof z malych mobow takich jak combibo i exo, glownie z takich padaja na prowlery i takie tam giganty :P
Takze zacisnij zeby i laduj i modl sie do swojego boga albo zacisnij pasa i wplac kase do gry :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2006, 23:04 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Yedi, a moze wpiszesz w profilu ile masz hp, jakie skille, ile grasz, czym? Bedzie ludziom latwiej podpowiedziec. Bo jak ci powieza, ze idz na falki, bo fajne lootyu leca to bedzie moze dobra rada ale niekoniecznie dla Ciebie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2006, 23:15 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2006
abyss napisał(a):
Yedi, a moze wpiszesz w profilu ile masz hp, jakie skille, ile grasz, czym? Bedzie ludziom latwiej podpowiedziec. Bo jak ci powieza, ze idz na falki, bo fajne lootyu leca to bedzie moze dobra rada ale niekoniecznie dla Ciebie.

No więc gram jakieś 4 miesiące z krótką przerwą. Mam 93 HP :( a skille to z wartych odnotowania Anatomy 939, Rifle 1007, Laser Weaponry Tech. 1207. Gram głównie Opalo, jak potrzeba to z AMP 103. Wróciłem właśnie do Combibo i znowu są efekty, ale qrde znudzenie coraz większe ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2006, 23:18 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Opalo+103 to dosc glupia decyzja ;) Tak w ramach przypomnienia..

Przerzuc sie moze na m1a\m2a i moze jakies corny

GL

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2006, 23:28 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2006
Posse napisał(a):
Opalo+103 to dosc glupia decyzja ;) Tak w ramach przypomnienia..

Przerzuc sie moze na m1a\m2a i moze jakies corny

GL

Tak, wiem, A103 używam tylko jak mnie coś większego przydybie ;) Corny to są Cornundos ? Coś mało lootów dają, a jak się trafi to marne.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2006, 23:40 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Posse miał na myśli to, że używając kombinacji opalo + a103 tracisz (dosłownie) kasę, bo amp może zadawać maksymalnie 50% maksymalnych obrażeń broni! Do opalo można stosować tylko a101!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Gru 2006, 10:19 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
Heh Jesli masz fyll Pixe to moja rada pujdż na krewetki mature-old :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Gru 2006, 10:38 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Piotrek napisał(a):
Heh Jesli masz fyll Pixe to moja rada pujdż na krewetki mature-old :)

Z opalo golego to sie je dlugo ubija chyba - moze wez druga osobe do teamu? Bedzie wam lepiej szlo. Moze Berycle jednak? Z nich podobno leca Ampy 101 - akurat do Opalo.
A103 faktycznie zupelnie nie pasuje do Opalo (polowa ampa spala sie zupelnie bez sensu)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Gru 2006, 11:14 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 102
Wiesz Jedi idz to Camp Phoenix ja tam siedze od ponad miecha i mialem 5 Globali , latam tam mooby Opalo+A101 :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Gru 2006, 12:01 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: -1
Society: King$ajz
Nick w grze: kubex
a mi mentor kazał w fort zeus na kurczaki polowac z p2a+a101. po jednym dniu wyszedlem na plus a armor wystarczał pixie (czasem jest ciezko jak z nikąd pojawia sie provider:/). zaraz idę dalej tam szaleć, może w końcu padnie mój pierwszy glob:D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Gru 2006, 12:10 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
Park Białowieski - tam prawie nikt nie poluje może looty beda .

Kubens - zwracam uwage nie kazał tylko zaproponował lepiej brzmi.

Jedi - nie przejmuj sie ,ja prawie nie moge patrzec na Breer2 a mam troszke wiecej w LWT , riflu ,hunganie - no troszeczke ale nie wiele wiecej.

I moj podpis jest z zwiazany z jedna prawda o tej grze , która wyczytałem dzieki niewielu wypowiedzi ale konkretnych od jednego z najlepszych w PE - MINOS. Ten co gra od poczatku wie kim byl ten avatar.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Gru 2006, 13:47 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2006
Dzięki za porady, postaram się dzisiaj je sprawdzić. Mam tylko pytanie, które to są krewetki a które corny ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Gru 2006, 14:41 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
ja bym za chiny nie zmieniał mojego miejsca polowania jak mam dobre loty ! moim takim miejscem jest orthros (moliski traxy czasem drony)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Gru 2006, 17:28 
Inept
Dołączenie:
Grudzień 2006
Jedi napisał(a):
Dzięki za porady, postaram się dzisiaj je sprawdzić. Mam tylko pytanie, które to są krewetki a które corny ?

corn= Cornundacauda
krewetki= hmm nie jestem pewny bo nigdy ich tak nie nazywalem (bo jakos ni chu. mi krewetek nie przypominaja) :) ale to chyba snableshot

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Gru 2006, 18:28 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
MUG napisał(a):
Jedi napisał(a):

corn= Cornundacauda
krewetki= hmm nie jestem pewny bo nigdy ich tak nie nazywalem (bo jakos ni chu. mi krewetek nie przypominaja) :) ale to chyba snableshot

A nie jest tak że corn=Cornundacauda=krewetki? przynajmniej ja tak mówie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Gru 2006, 20:34 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
krewetka zawsze bedzie dla mnie Corn , a krowa bedzie zawsze tantardion - nie mylic z armaxem bo ja nie wiem dlaczego armax ma w nazwie krowa chociaz nie wyglada na to.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Gru 2006, 22:06 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
JC Krakow napisał(a):

Kubens - zwracam uwage nie kazał tylko zaproponował lepiej brzmi.

tak jakos powiedzialem bo na szybko pisalem tego posta:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Gru 2006, 23:12 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2006
Popróbowałem polowania na Corny, straciłem połowę kasy i wróciłem do Combibo. Od razu mi się spodobało. Kupię sobie A101 i będę dalej kombinował żeby w tej grze nie tylko zarabiać ale jakoś się rozwijać. Jak nie będzie rezultatów to pewnie znowu zarzucę granie na 1-2 miesiące...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Gru 2006, 23:44 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
A ja dziś -200 ped na huncie i cóż mogę poradzić. Stawiaj na przemyślany hunt, nie zmieniaj za często miejscówek <ja dziś robilem na odwrót i o to efekt>.

Kreweta to corn czyli jedno i to samo.

Co do tego ze jestes na plus w jednym miejscu, to wal tam do upadlego bo pewnie sie to szybko skonczy.

Ech zebym ja bym chodz na zero w jakims miejscu ;)

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Gru 2006, 01:38 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
ja sie tez juz przejechalem na cornach i wiecej do nich nie wroce

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Gru 2006, 09:02 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Wychodzisz ze złego założenia. Ja się przejechalem wczoraj na paru mobach, ale właśnie dzisiaj do nich wrócę ;) Nie po to nabijałem lootpul, żeby to zostawić.

Szczerze, to jeśli dzisiaj nie walne chodźby globala to będzie to naprawdę dziwne.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Gru 2006, 11:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
No wlasnie,otoz to..
Trzeba wybrac sobie 1-2 miesjce huntu i tego sie trzymac (najlepiej moby,ktore sie lubi).Takim sposobem wiele mniej tracisz...a prawde mowiac prawie zawsze Ci sie zwraca ;)
Na takim hunceniu ''bez metody'' (wszedzie bez ladu i skladu) forsa strasznie ucieka,jak mowil Mort..
Powodzenia.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Gru 2006, 11:59 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
Society: Freelancer ]:->
Nick w grze: ServantOfLolth=>HalbaradPL
Ela ,Morti z minningiem jest tak samo?? minuj tam gdzie miales zloze czy zmieniaj jak najczesciej miejsca?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Gru 2006, 12:21 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Mining jest inny. Po pierwsze najpierw trzeba stracić trochę ped zeby sie rozeznac gdzie jakie mineraly wystepuja. Np. ja teraz chodze w miejscówki gdzie jest narc, bo chodzi po ladnym % wiec nawet jesli nie wychodze na zero po tt to po % jestem na zero albo maly plus.

Jesli w jakims miejscu masz duzo złóż to wróć tam nastepnego dnia. Najmniej za 6h. Jest teoria ze co tyle sie zloza "respanują". Ale moim zdaniem to jest generowane automatycznie.

btw. do mojego posta wyzej - nic mi jednak nie dało :D i jestem 700 ped w dupe :D

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Gru 2006, 14:54 
Inept
Dołączenie:
Grudzień 2006
Mortifer napisał(a):
btw. do mojego posta wyzej - nic mi jednak nie dało :D i jestem 700 ped w dupe :D

Nom takie campienie w jednym miejscu jest dobrym sposobem ale nie daje pewnosci ze sie nie straci, ja polowalem przez 2 tygodnie na armaxy po 4-6h i jakos bylem leciutko na plus (jakies 2 esi w zasadzie), w 3 tygodniu natomiast stracilem 1,5k ped.
A jesli chodzi o mining to biegam tam gdzie jest malo mobow, bez skladu i ladu i hmm chyba w skali 2k ped to stracilem tylko na CND, no ale to jest magiczne miejsce lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Gru 2006, 22:01 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
Abyss chodziło mi oto że jeśli ma pixe to niech idzie z opallo na matury do olda ale z AMPEM

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2007, 13:32 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2007
Moim zdaniem najlepszym wyjściem dla Ciebie jest Opallo + A101 lub inwestuj w Breer M1a(L) i na Berycled Young-Old. Z moich obserwacji z różnych maturity Berycled najlepiej sypią Mature i Old. Nie zadają zbyt dużych obrażeń nawet jak na samo Pixie i nie mają zbyt dużo HP. Ja na nich ostatnio dobrze wychodzę i często sypią jakieś itemy.
Przy Twoich skillach to na prawdę nie masz dużego wyboru.

Jedna rada.....CZASEM NIE KUPUJ MK.II LUB PODOBNEJ BRONI BO STRACISZ WSZYSTKO W 10 SEKUND 8)

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 109 gości

Panel
Skocz do: