Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 12:24 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Wczoraj jeden z naszych puścił sondę i zdobył globalika ale miał problem:
złoże było położone na stromym zboczu i od dołu nie dało się podejść. Z góry dało się zlecieć a mi nawet udało się stanąć na Claimerze.
Pytania:
1. Czy stojąc na claimerze wykopię złoże (właściwie mógłbym się cofnąć o krok tak aby Claimer mnie przytrzymał i żebym nie spadł)?
2. Jeśli właścicielem złoża był kumpel i zrobiłby ze mną trade to czy może mi dać akt własności złoża?
3. Podobny przypadek miałem ja kiedy złoże było w jeziorku na dnie i mogłem tylko pływać nad złożem albo pływać po dnie ale nie mogłem wydobywać. Jak da się takie złoże wykopać?
4. Inne (nietypowe) przypadki jakie mnie nie natomiast was tak spotkały?

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 12:42 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: Red Legion
Cytuj:
1. Czy stojąc na claimerze wykopię złoże (właściwie mógłbym się cofnąć o krok tak aby Claimer mnie przytrzymał i żebym nie spadł)?

Tak. Miałem podobny problem: musiałem się wspiąć na wzgórze i ześliznąć się po jego zboczu, tak aby "wylądować na claimie". Claim był dość nisko, więc udało się za drugim razem na nim wylądować. Wtedy mogłem spokojnie wykopać złoże kierując maszynkę do wydobcia maks. w dół na claima, na którym stałem.

Cytuj:
2. Jeśli właścicielem złoża był kumpel i zrobiłby ze mną trade to czy może mi dać akt własności złoża?

Miało tak być, ale chyba jeszcze to nie działa. Możesz spróbować trade z kumplem i zobaczyć czy uda mu się deeda włożyć do okienka trade.

Cytuj:
3. Podobny przypadek miałem ja kiedy złoże było w jeziorku na dnie i mogłem tylko pływać nad złożem albo pływać po dnie ale nie mogłem wydobywać. Jak da się takie złoże wykopać?

Da się wykopać takie złoże. Musisz jednak dobrze wycelować maszynką w odpowiednie miejsce claima.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 12:44 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Society: brak
Nick w grze: Angel
Okta napisał(a):
4. Inne (nietypowe) przypadki jakie mnie nie natomiast was tak spotkały?

Złoże w budynku. Dokładnie pod hangarem, nie do wykopania :P....ale to było sporo VU temu i nie wiem czy nadal istnieje ten błąd.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 14:04 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
Society: Freelancer ]:->
Nick w grze: ServantOfLolth=>HalbaradPL
Okta a nie bylo to moze na S od nymph ??? bo ostatnio minowalem tam i tez mialem taki przypadek

Angel to jeszce chyba istnieje bo minowlem kiedys w poblizu stajni na ametherze i wlasnie takie cos mialem :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 14:17 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
kiedys sie dawalo spokojnie kopac pod woda - jezeli claim tam byl - teraz pewnie znowu zmienili

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 14:21 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
ja miałem tak pare vu temu złoze w skale i niedało sie wykopac 2 na amie pod hangarem miałem ale udało mi sie wykopac i tez widziałem jak gosc postawił caima w srodku hangaru oczywiscie wykopał

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 17:23 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
na CND moga byc zloza zaraz kolo tp (a raczej..prawie NA tp),ale to chyba zadna nowosc ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 17:47 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 156
Nick w grze: Lord Beliar Derat
Ja miałem ost złoże w domku , kopałem też w wodzie, jeszcze przed vu8.8

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 18:30 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Nie da sie przekazać claima byłem tam też i próbowaliśmy pomóc koledze na rózne sposoby niestety w końcu palik znikł.
Co ciekawe jak znikł próbowaliśmy go jeszcze raz zaclajmować i mimo "osondowania" całego terenu nic nie moglismy znaleść

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 20:24 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Podobno po kilku dniach mozna probowac jeszcze raz - potestujcie i dajcie znac :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 20:49 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Złoże na stromym zboczu kazdemu sie moze zdazyc :) Ja osobiscie zastosowalem taktyke wejscia na takie zbocze i spadania na dół, starajac sie trafic na claima, udało sie za 2 czy 3 razem. Mozna na nic stanac i wydobywac złoze normalnie :)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 45 gości

Panel
Skocz do: