Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 09:53 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
ÅšwiÄ…teczne prezenty
Z okazji nadchodzących świąt uczestnicy Entropia Universe otrzymali różne upominki. Wiele publicznych miejsc zostało też stosownie udekorowanych.
MindArk pragnie złożyć wszystkim życzenia zdrowych i wesołych świąt oraz szczęśliwego nowego roku.

Centra handlowe
Zostały wybudowane trzy centra handlowe ("Shopping Malls"): w Port Atlantis, Twin Peaks i na nowym landzie na Ametherze - Emerald Lakes.
Są już one dostępne na licytacji. Każde centrum zawiera 36 sklepów, apartament dla właściciela i wiele, wiele innych.

Prywatne znaki i ekrany reklamowe
Wprowadzono nowe craftowane znaki i ekrany ("Signs", "Screens"). Znaki mogą pokazywać obrazki i statyczny tekst, ekrany zaś - obrazki i dynamiczny tekst.
Obydwa rodzaje są dostępne w wielorakich kształtach i rozmiarach.
Reklamy z Massive Inc. i reklamy innych osób nie będą prezentowane na prywatnych znakach i ekranach reklamowych.

Skille i profesje
Informacja o "Professional Standings" została usunięta z ekranu informacji o postaci (tej dostępnej domyślnie pod klawiszem K - "Avatar Information Panel"). Szczegóły o rangach i levelach wszystkich profesji można teraz sprawdzić w nowym oknie profesji (dostępnym poprzez menu akcji).

"Profession Levels" oparte są na "Skill Points" (znane wcześniej jako levele) i określają umiejętność wykonywania określonych czynności i używania przedmiotów.

Kompletna lista osiągniętych profesji może być teraz przeglądana w podziale na kategorie (przyciskami na dole okna profesji). Można także wybrać jeden tytuł profesji który będzie Ciebie reprezentował. Można także wybrać, czy lista osiągnięć ma być udostępniana innym kolonistom.

Okno informacji o przedmiocie zostało uzupełnione o dane dotyczące nazw profesji i wymaganych leveli do korzystania z danego itemu.

Wprowadzono pewne małe lecz istotne zmiany w systemie skilli: wszystkie atrybuty postaci będą zaczynały się teraz od poziomu 1 (a nie jak dotychczas - 20). Rozwój w początkowej fazie skillowania będzie szybki i zapewni łatwe przystosowanie do dalszych postępów. Już istniejące avatary nie zostaną naruszone przez tę zmianę.

Częstotliwość uzyskiwania skilli na wyższych levelach oraz wpływ wysokich leveli na levele profesji zostały lekko zmienione. Te modyfikacje były konieczne do przygotowania "miejsca" np. dla przyszłych high-endowych broni oraz jednoczesnego zachowania równowagi z aktualnymi przedmiotami.

Ustawienia drużyny
Dawne "Damage determines" zostało przemianowane na "Damage: Item Share". Dodano możliwość podziału stackables (np. olejków) między członków teamu według ilości obrażeń zadanych mobowi. Ta reguła nazywa się "Damage: Stack Share".

Mining
Wprowadzono pewne ulepszenia do procesu kopania. Teraz, gdy znajdziesz złoże, Claim Marker pojawia się automatycznie i natychmiastowo - nie trzeba już latać za dokładną pozycją dla tyczki.

Pozycja złoża nadal wyświetlana jest przez odpowiednie narzędzia, lecz teraz znalezienie go jest ułatwione przez widocznego z daleka Claima.

Inventory
Wprowadzono pasek postępu ładowania przedmiotów w oknie itemków.

Grafika
By wykorzystać możliwości engine'u PhysX, dodano realistyczną animację pośmiertną (efekt rag-doll).

Przedmioty
Wprowadzono wiele ekscytujących przedmiotów - zarówno Limitowanych jak i non-L.

Misje Beacon
Teraz wymagane jest zabicie tylko 75% robotów na określonym poziomie by odblokować teleport do następnego.

Teleportacja MindForce
Można teraz używać chipa TP na Calypso także w budynkach.

Tworzenie przedmiotów
Składowe minerały można dodawać także w czasie procesu craftowania bez, konieczności zamykania i ponownego otwierania okna manufactoringu.

Prywatny Czat
Można kontynuować rozmowę na prywatnym czacie także po śmierci własnego avatara.

Dźwięk
Dodano nowe dźwięki broni oraz otoczenia (np. szumu wody).
Na CND właściciel może puszczać muzykę na żywo także w Main Complex i w Control Room.

Oficjalne Avatary MindArk
Wszystkie oficjalne avatary MindArk mają teraz przy nicku widoczną gwiazdkę. Ich wiadomości czatowe są wyświetlane w kolorze pomarańczowym.

Inne poprawki:
  • Wprowadzono informacjÄ™ o stanie moba którego nie można sweatować (np. o jego zablokowaniu).
  • UsuniÄ™to bÅ‚Ä…d z niepojawiajÄ…cymi siÄ™ a znalezionymi zÅ‚ożami w miningu.
  • Poprawiono usterkÄ™ w refinerze powodujÄ…cÄ… pojawianie siÄ™ komunikatu "cannot execute".
  • Gdy zmienia siÄ™ kontynent na mapie, nazwa kontynentu zmienia siÄ™ odpowiednio.
  • Problem z zaÅ‚ożeniem ampów kupionych na aukcji zostaÅ‚ naprawiony.
  • Poprawiono animacjÄ™ ataków z broni biaÅ‚ej oraz animacjÄ™ strzaÅ‚u (gdy broÅ„ jest w stanie "Relaxed").
  • CTD spowodowany wprowadzeniem zbyt dÅ‚ugiej nazwy soca w Society Terminal zostaÅ‚ usuniÄ™ty.
  • "Shake bug" pojawiajÄ…cy siÄ™ po podróży kosmicznej zostaÅ‚ naprawiony.
  • Problemy z teleportacjÄ… na asteroidzie zostaÅ‚y zlikwidowane.
  • Poprawiono niewyÅ›wietlajÄ…ce siÄ™ nicki osób, które nie logowaÅ‚y siÄ™ od VU 7.5.
  • WyÅ›wietlana ilość gotówki na PED karcie jest teraz zawsze aktualna.
  • Poprawiono revival lewitujÄ…cy nad ziemiÄ… w Chugs Hideout.
  • Wprowadzono nowy efekt skill-gaina.
  • Dodano nowÄ… ikonÄ™ dla wiadomoÅ›ci w grze.
  • Naprawiono wiele bugów graficznych.

Przetłumaczone przez CvXa. Uff, "trochę" tego było. :wink:

Orginalny komunikat: link

Ostatnio edytowany przez ateush 19 Gru 2006, 20:54, edytowano w sumie 3 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 10:08 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 0
Nick w grze: Eol
ateush napisał(a):
Cytuj:
18 Dec 2006

The Entropia Universe servers will be temporarily unavailable while we implement VU 8.8 between:

2006.12.18 08:30 and 2006.12.18 12:30 UTC

We apologize for any inconvenience caused.

Szczegóły jak tylko będą znane - umieszcze tu.

EEE, ja właśnie wszedłem, nic się nie aktualizowało.
Update, za 15 minut (ok 10:30) "servers will be unavailable"

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 12:38 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
VU 8.8 jest!! Wlasnie sie sciąga pełną parą!! :)

Ale niestety serwery offline z powodu update'tu :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 12:57 
Newbie
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Hej jak go sciÄ…gasz skoro serwer off?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 12:59 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Widać (co jest z reszta logincze ;)) serwery do gry i do updatu sa rózne.
VU mozna sciagnac ale nie mozna wejsc do gry (narazie)

I mamy liste :D Warto zwrocic uwage na to ze nowe avatary beda mialy atributes rowne 1 (!), ale podobno bedzie mozna szybko dojsc do wyzszych poziomów. Troszke zostały zmienione pozyskiwanie skilli ciekawe czy na nasza korzysc. No i zapowiedz high-end weapons (prawdopodobnie L)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 13:07 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Cytuj:
Skills & Professions
The Professional Standings section has been removed from the Avatar Information Panel. Profession Ranks and Levels are now presented in a lot more detail by pressing the new Professions Icon in the Action Library.

Profession Levels are based on Skill Points (previously known as Level) and determine your ability to perform tasks and use items.

A full list of all your achieved professions can now be reviewed by using category buttons included in the new Professional Standings Panel. You may also choose which professional title you wish to display for other colonists. A further option of whether or not to display all your professional achievements for other colonists is also included.

To mi się podoba, tzn więcej informacji o avku. Co prawda niezbyt mi się podoba sformułowanie "slightly adjusted" i dalsze tłumaczenie, wietrzę zamach na prędkość skilowania :)

Z ciekawostek to fajnie wyglÄ…da autoclaiming :), czyli zniknÄ… pewnie unknown deposity.

[ Dodano: Pon 18 Gru, 2006 13:12 ]
Dostałem Christmas Garland i Julbock :)) cokolwiek to jest :)

[ Dodano: Pon 18 Gru, 2006 13:15 ]
Już wiem co to jest :)
Image

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 13:17 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 126
Society: Darkside Renegades
Nick w grze: Symulakron
wow wreszcie można zakładać atachmenty po zakupie z aukcji bez reloga :) się postarali

No brawa też za uporządkowanie tych profesji i skilli.

ciekawe co z tą animacją śmierci - ragdoll system ?

heh jeszcze jakiegoś szampana dorzucają jako gifta świątecznego hi hi - będzie najebka :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 13:43 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
A jednak "Unknown deposits", zostały, co prawda są bez sensu, bo zawsze można w papiery zajrzeć, a "Prof Standing list" jest niezła, wyszło w końcu jaki ze mnie NOOOOOOB.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 14:17 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Witam,
zaraz po zalogowaniu powital mnie taki fajny komunikacik =)
Image
A po chwili prezenty :D
Image
Image
Na koniec ciekawostka ....
zgadnijcie co to za moby :P
Image

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 14:26 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
no Å‚adnie Å‚adnie ale ja z ocenami i trges musze poczekac :-(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 15:01 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 154
Society: SKILL or DIE
Nick w grze: Devour The One
argo futro zapuscily bo zima nadciaga
claimowanie ni sie teraz podoba tzn nie trzeba podchodzic

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 15:09 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Zmiany: imponujące! A te argo: uuu, dzieci nie będą już mogły na nie polować. xD

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 15:26 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Właśnie mi się zasysa :D szkoda ze jutro wywiadówka :P nie wiem czy się zdąrze nacieszyć zmianami :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 15:33 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 93
Niech jeszcze ktoś to przetłumaczy.. :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 15:51 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Kilka spostrzeżeń na gorąco :

Centra handlowe:
Cud malina, pełen wypas, troszkę nie podobają mi się z zewnątrz (przypominają mi szopę na narzędzia) ale trudno, w środku całkiem ładnie gdyby nie te kafelki... całość merytorycznie świetna, ceny sklepów będą BARDZO zróżnicowane, te pierwsze na parterze i te na samej górze (z powodu na szybkość dostępu wejście/tp) będą drogie... min 10-15k... piętro środkowe około 10k

Profesje:
NarzÄ™dzie monitorowania PROFESJI i postÄ™pu w nabijaniu leveli(pasek postÄ™pu) TO CZYSTA REWELACJA, coÅ› o czym zawsze każdy hardkorowiec marzyÅ‚, (zobaczcie w ActionBook>system>pierwsza strona>ikonkaGwiazdki) można od razu zobaczyć Å›rednie skilii w kategoriach, poziomy danych profesji, (przekÅ‚ada siÄ™ to na HitAbility) paski postÄ™pu ile potrzeba do nastÄ™pnego levelu itp... już samo skanowanie od razu teraz nam dostarczy wszystkich informacji o danym avatarze jeÅ›li oczywiÅ›cie ten avatar to udostÄ™pni (oko), w sumie mamy 65 profesji (niektórzy majÄ… 64 aktywne bo 65ta to jest Mentoring – czyli jeÅ›li pokazuje nam że mamy 64 odblokowanych profesji to znaczy że sÅ‚abi z nas mentorzy)

Mining:
Tyczka stawia się OD RAZU, nareszcie można zabić moba który atakuje i nie martwić się o zmarnowanie bomby, tyka pojawia się automatycznie tam gdzie złoże i spokojnie można przełączyć narzędzie trzymane w ręce bez konieczności podbiegania z kopaczką do miejsca, naprawdę jest to moim zdaniem DUŻE ułatwienie

LootWindow:
Tu kolejna niespodzianka – okno loota zapamiÄ™tuje swojÄ… pozycjÄ™, czyli jak przesuniemy to nastÄ™pne pojawi siÄ™ w tym samym miejscu (jeÅ›li zamkniemy stare)

O innych ciekawych znaleziskach będę informował na bieżąco... btw, dostałem dwa itemki Xmasowe ;) :twisted:

VU 8.8 RULEZ ! ! !

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 15:55 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
A ja dostalem 3 :D Jak Elanor

VU fajne, ale looty mizerne - nie wiem czy to zalezy od VU ale kiepsko poszlo na huncie ;)
Argo full wypas hihi, shoping mall tez imponujace

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 16:09 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 126
Society: Darkside Renegades
Nick w grze: Symulakron
looty mizerne jak zawsze po nowym VU, zjawisko te minie po tygodniu :)

ciekawe czy oprócz wyglądu Argo pozmieniali jeszcze jakieś moby?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 16:21 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
HduchC napisał(a):
Mining:
Tyczka stawia się OD RAZU, nareszcie można zabić moba który atakuje i nie martwić się o zmarnowanie bomby, tyka pojawia się automatycznie tam gdzie złoże i spokojnie można przełączyć narzędzie trzymane w ręce bez konieczności podbiegania z kopaczką do miejsca, naprawdę jest to moim zdaniem DUŻE ułatwienie

LootWindow:
Tu kolejna niespodzianka – okno loota zapamiÄ™tuje swojÄ… pozycjÄ™, czyli jak przesuniemy to nastÄ™pne pojawi siÄ™ w tym samym miejscu (jeÅ›li zamkniemy stare)

VU 8.8 RULEZ ! ! !

No wkońcu pomyśleli z tym miningiem hehe ta zmiana jest super no i te pozycje wyskakiwania okienek lootu też wypasione hehe tym razem muszę przyznać że MA się Postarało :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 16:28 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Jest fajny bajer:
Image

Nowy HoF :))

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 17:07 
Drugie udane VU lol jak człowiek zaczyna odwracać się od EU to ona staje się fajna...
podoba mi sie nowy skill system i te argo.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 17:58 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: -1
Society: King$ajz
Nick w grze: kubex
no, wszystko fajnie, tylko akurat wczoraj konczylem gre w Port Atlantis, i jak dzis odpalilem gre to sie prawie ruszyć nie mogłem przez lagi. strach sie bać co będzie jak cały lud zwali sie do miasta jak otworzą centra handlowe...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 18:01 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 132
Society: Jestem Free
Nick w grze: YUBY
siemka.
Czy ktoś miał by chwilkę aby przetłumaczyć tekst :) ??
Jeżeli tak to dziekuje bardzo :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 18:10 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
misko napisał(a):
Z ciekawostek to fajnie wyglÄ…da autoclaiming :), czyli zniknÄ… pewnie unknown deposity.

otóż nie, na koparce pojawia się złoże "unknown" jednak w lootwinodw dostajemy już opisany kwitek z pełnym info

albo to bug przypadkowy, albo zapomnieli zmienić albo... może tak ma być, kto wie ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 18:10 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Fakt, lagi w PA wymuszają restarty serwerów często.... jak sklepy ruszą, to będzie dopiero tragedia... :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 18:42 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Jak na razie mi sie podoba..juz zdazylam walnac globka :D w przedostatniej z 10ciu sond :P Zaraz potem gra zaczela mi wariowac i nie moglam sie ruszyc..Po restarcie kompa okazalo sie,ze klawiatura mi sie odczepila :P A juz myslalam ze to jakies nowe glupie bugi :D

A tu jesli ktos jest ciekawy jak dziala szampan :wink:
Image

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 18:49 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 101
super kolorowe , super fajne , super loot i dużo ludzi na targowiskach. Czego chcieć wiecej? :D

możę przetestowania upgrade zanim sie go wprowadzi :?

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 19:00 
a ja jak zwykle olewany dostałem 1 gówno....łańcuch bleh...z chęcią bym nim udusił Marco bo go nie trawie.
Kontynuje odchodzenie.
Ale napisze coś ważnego...w BP książce pokazały się wolne sloty dla unlimited BP: Breer M3a, M4a, P4a P5a
Powodzenia :twisted:
Jak dla mnie, to to VU mogłoby tylko tą nowość zawierać...reszta jest zbędna...no może też ten skill system, przynajmniej w końcu Pham wymaxował imp mk2 lol.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 19:52 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Do sylwestra jeszcze daleko a w miastach już szampan leję się stumieniami

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
Image
Image

I jak tu nie pić :lol:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 19:52 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HduchC napisał(a):
Kilka spostrzeżeń na gorąco :

Profesje:
NarzÄ™dzie monitorowania PROFESJI i postÄ™pu w nabijaniu leveli(pasek postÄ™pu) TO CZYSTA REWELACJA, coÅ› o czym zawsze każdy hardkorowiec marzyÅ‚, (zobaczcie w ActionBook>system>pierwsza strona>ikonkaGwiazdki) można od razu zobaczyć Å›rednie skilii w kategoriach, poziomy danych profesji, (przekÅ‚ada siÄ™ to na HitAbility) paski postÄ™pu ile potrzeba do nastÄ™pnego levelu itp... już samo skanowanie od razu teraz nam dostarczy wszystkich informacji o danym avatarze jeÅ›li oczywiÅ›cie ten avatar to udostÄ™pni (oko), w sumie mamy 65 profesji (niektórzy majÄ… 64 aktywne bo 65ta to jest Mentoring – czyli jeÅ›li pokazuje nam że mamy 64 odblokowanych profesji to znaczy że sÅ‚abi z nas mentorzy)

Mnie bardziej zastanawia, jak interpretowac prawidlowo nowe dane w okienkach broni...
Szczególnie chodzi mi o recomended level w proffesion requirement damage/hit
Image

Moze cos ciekawego pisza na EF? (jeszcze nie szukalem...)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 20:20 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Witam ,

Zmiany które mi się podobą :

- Nowy dzwięk podczas polozenia itemu w okienku trade .
- Ladne zachowywanie sie avatarow po smierci .
- Inny kolor textu z hofem na all chacie (btw ciekawe jaki dla ath , rozowy? :-) ).
- Oczywiscie odpowiadajÄ… mi nowe zasady miningu .

Pytanie :

Poszly plotki ze skille teraz lecÄ… szybciej , tzn wiecej w tym samym czasie co zwykle , Prawda to ?. O co chodzi z tym zamieszaniem przy skillach ? :>

Planowalem zakupic jakis sklep w PA ale zniechęcily mnie podatki :> 60 ped co miesiac za maly sklep a za duze ponad 100 :-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 20:25 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
jest po 20:00 a ja mam serwery offline...co sie dzieje?
tez tak macie?
chyba znowy reinstal eu bedzie potrzebny..... rrrrrrrrrrrrrrrrrr

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 20:38 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Tłumaczenie, jeśli nikt mnie nie ubiegnie, postaram sie zrobić jutro.

A co do minusów VU (po 2 minutowych testach :P ) to można zaliczyć nowy dźwięk np. korssa. Stary był IMO lepszy. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 20:38 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Loss_AdKos napisał(a):

Pytanie :

Poszly plotki ze skille teraz lecÄ… szybciej , tzn wiecej w tym samym czasie co zwykle , Prawda to ?.

Złudzenie optyczne, po wystzreleniu 100ped ammo skill mi urósł identycznie jak przedtem .
Chociaż mam wrażenie że agility szybciej urosło.
No i te gwiazdki jakbym globala łyknął , nic tylko skakać do góry po wzroście skilla :roll:

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 20:52 
nowy dźwięk? plik proszę bo nie zamierzam szczelać z niego

Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 21:06 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 100
Society: Mlode Wilki
Cytuj:
The skill gain rate at higher levels

może źle to zrozumiałem,ale u mnie skillgain na riflu jest 2x wiekszy chyba że to zbieg okoliczności.

Popatrzcie na to centrum handlowe na amie może być naprawdę ciekawie bo land pewnie ma wlasne tp w centrum. Poza tym UV całkiem pozytywnie tylko czekam na unlimited m3a i m4a

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 21:10 
m3a i m4a pozwoli nam breerowcom i tym byłym i obecnym na bicie mobów z hp 400-800ghehe, yeah:)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 21:20 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
czy ktoś wie gdzie zamierzają wywalić lagi? jakiś specjalny lagland ma powstać??
Bo chyba tylko one są zawsze obecne :lol: . 50 ludzi na radarze i serwer wyłączany co godzina . Heh sama frajda . Nie testuje się upgredów przypadkiem , zanim się je wprowadzi?
A kolejne limitowane carabinki to miód na moj uszy ( oby sie nie okazało że ich nikt nie będze robił bo się nie będzie opłacało ) .
A skoro jak się okaże prawdą że skill leci szybciej :D . Załóżmy 1,5 raza . To wartość skill spadnie o 1.5 raza. I wszyscy będą szczęsliwi . Kupujący skille i Ci co w nie zainwestowali mozolną pracą . Już się nie bedzie opłacało je sprzedawać :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 21:29 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
fubuki może masz racje bo czasem mi wskakuje 1,5x czasem 2x wiecej skilla.

Jak będą unlimited te bronie to się będzi na 100% opłacało bo cena pewnie będzie koło 150% a wtedy kazdy item się opłaca. Pomyślcie sobie jak się będzie pięknie skillowało :). Breer p4a to cudo a jak będzie jeszcze 66 metrów zasiegu to..l..ahh aż łezka się w oku kreci :P

Pozatym kto by chciał sprzedawać skille ja chce nabić takie żeby spojnie z mk2 latać i mieć 300 hp :P

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 21:40 
kolega chyba się zapędził...mowa tu o unlimited Blue Printach a nie gunach lol

Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 22:02 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Level napisał(a):
kolega chyba się zapędził...mowa tu o unlimited Blue Printach a nie gunach lol

samym bp to jeszcze żaden crafter peta nie nakarmił :wink:

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 22:06 
oj nie powiedziałbym, było inaczej.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 22:09 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
No ale level jak będzie bp unlimited to i gunów będzie można robić ile się chce a to że są L to już nieważne :D.

Właśnie przeczytałem drugi raz to co wcześniej przeczytałem z natłoku emocji źle się wyraziłem :P tam w pierwszym zdaniu chodzi o unlimited bp .

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 22:31 
z tymi unlimited to też jest ciekawie...bo koszt produkcji jest wyższy nieaznacznie...oby to nie zaważyło...z resztą co by nie było...ceny (ja tylko przewiduje) powinny być około 150% na m3a i 180% na m4a...to jeszcze kwestia ekonomi rzecz jasna, bo popyt będzie... ja tylko przewiduje bo lubie:P

Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 22:35 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Hehe centa handlowe są już na aukcji :P ciekawe za ile pójdą ,jedno jest na ametherze ale dodali jakiąś nową pozycję tylko nie wiem gdzie ona jest :D, takie coś by się przydało każde ma 36 sklepów oraz wbudowany prywatny apartament i inne bajery :) ,z tymi skilami też namieszali teraz wprowadzili jakieś skill points i niby skille szybciej lecą,,z miningiem jest poprostu cool nie trzeba już latać żeby claim postawić heh ,no i naprawili team hunt wkońcu hehe :P

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 22:38 
informuje, że padł już global na m3a...oby oświeciło craftera i zrobił screna albo dał to na aukcje :)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 22:54 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Jeżeli skile wskakują szybciej to zaczynam odczuwać że MA już nie rob,i kto ma ile skili poprostu albo dostanie loota albo nie. Może pora się wyprzedać ?? Sam nie wiem :roll:

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 23:00 
z tymi skillami ponoć jest tak...że do 2k można teraz dojść szybciej...ale im wyższy skill tym gorzej...z tego co się czyta, to dogonienie np Phama zajmie 4 razy więcej czasu.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 23:07 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Level napisał(a):
z tymi skillami ponoć jest tak...że do 2k można teraz dojść szybciej...ale im wyższy skill tym gorzej...z tego co się czyta, to dogonienie np Phama zajmie 4 razy więcej czasu.

albo 2 razy taniej jak ktoÅ› ma kase na skill implanty :? .

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 23:11 
no właśnie tez nie do końca, Pham wspominał, że to sie jakoś przeważa i przy jego skillach on potrzebuje 4 razy więcej esi

Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 23:26 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
niezupełnie . MA musi teraz ( a nawet już to zrobił ) ograniczyć liczbe ESI wypadających z mobów . Bo po poprzednim super VU ludzie się wyprzedawali na potęge. To może zatrzymać ale tylko częściowo ( zależy od determinacji wyprzedajacych się ) spadek cen skill implantów . A co do superwyskilowanych .Tak , tylko jest pytanie czy oni będa się wyprzedawać? Bo i o nich pomyślało MA robiąc skill implanty z dużym TT .
Przy jego skilach , może i potrzeba dużo ale to tak jakbyś mógł mieć np 95% towaru za np. 10 tys $ a żeby dokupić następne 5% musiałbyś zapłacić następne 10 tys $ . A przy takim towarze 90 % jest wystarczające . Tylko dla maniaków :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 23:34 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Zobacz po ile już teraz chodzi esi już chyba MA ograniczylo ich wypadanie ja od UV z ampami nie zlootowalem zadnego.

Co do cen m3a i m4a będą myślę tańsze niż teraz p4a i p5a bo ich cena jest tak wysoka z powodu tego, że bp jest okrutnie rzadkie .

Ze skillami to bradoz ciekawe mi powyzej 3k lecą narazie szybciej niż dotychczas. Jeśli to prawda co mówisz Lvl to chyba nigdy nie dogonimy ubrow :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 00:15 
Weak
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 112
Society: Kingsajz
Nick w grze: Diz
nie wiem jak inni ze skillami ale ja dostaje ich zaledwie 50% tego co przedtem, więc ch...wo to wygląda; procent no lootów przerażający :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 09:25 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nowe vu nowe bugi :

- Na aukcji wyskakujÄ… nie poprawne komunikaty , np sprzedalem przedmiot na aukcji dostalem pieniadze , a bo kliknieciu na Pana w garniaku otrzymalem komunakt ze przedmiot sie nie sprzedal i wlasnie mi go oddajÄ… ( oczywiscie nic nie dostalem ) .

- Jeśli ktoś ma ochote zobaczyć pvp bug , to zapraszam do twin peak ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 09:30 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Hmm... gdzie jest nowa lokalizacja w Ametherze?

Co do minningu - EXTRA :)

Czekam na przetłumaczenie :)

Pozdro:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 09:51 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
okoo 14000 25100 Amathera... - dwa teleporty

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 10:55 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Nowy system profesji wspaniała rzecz widać wszystkie a nie tylko trzy od razu wiadomo
co i jak. :)
Nowe sklepy no cóz rzecz gustu mnie się podobają.
W nowym mieście nie byłem :)
Looty jak poprzednio dla mnie ok.
Tylko ten nowy sposób clajmowania minigu niby fajne że od razu wyskakuje palik ale jakoś wolałem tamten.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 11:39 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
esi juz kiedys tak leciały ja jakies pare miechów temu lotowałem esi raz na jakies 2-3 miesiace a przed ampami miałem w ciagu tygodnia 8 szt rekord 4 w ciagu dnia heh

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 12:58 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Garwen napisał(a):
...Tylko ten nowy sposób clajmowania minigu niby fajne że od razu wyskakuje palik ale jakoś wolałem tamten.

G własnie zacząłem się zastanawiać nad celem wprowadzenia takiego sposobu claimowania bo, mniej czasu się marnuje to oczywiste a jednocześnie można mniej czasu poświęcać na ustawianie się na pozycji... Wniosek: więcej kapiszonów wywali człowiek w określonym czasie, mniej się nabiega, mniej adrenaliny ale szybciej może zaplanować ustawianie bomb...
ale ja tam huncę to mo.żę zostawie to jako swój domysł i minerom pozostawię opiniowanie nowrego claimowania :D
Co do początkowego przyrostu skilli to chyba oczywiste: Jako mentor masz discipla, który codziennie się ciebie pyta :D "ile no ile ile?" a ty mu na to 45%, nadal 45%, o już 46%, 47% a tak powiesz mu 45%, 56%, 90%, o już skończyłeś... hura jest badziew za 10 ped. :P . Problem był taki, że dla niewpłacających albo słabo wpłacających dojście do poziomu możliwości dobrego używania M2a były koszmarnie długie i te ciągłe sny o zabiciu chociaż jednego atroxa mature z opalarką samemu w pomieszanym pixie i goblinie naprawionym na jedynie 43% baaardzooo dołowały. A teraz rach pach ciach i już możesz chwalić się M2a i skończonym disciplingiem. Dobre nie?

pozdro

PS.Myślałem w pierwszym momencie, że to jakiś hofik czy co a tu tylko podniosłem swoje skille buuuuu... ale adrenalinka poszła :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 13:05 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
a ciekaw jestem jak to sie bedzie miało do znalezienia ufo tez odrazu wyswietli :-)?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 13:50 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Benek napisał(a):
a ciekaw jestem jak to sie bedzie miało do znalezienia ufo tez odrazu wyswietli :-)?

Robot spacecraft zawsze się pojawiał w momencie znalezienia.
Nadal trzeba będzie kliknąć guzik - tu nic sie nie zmieni.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 15:40 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
ateush napisał(a):
Cytuj:
Beacon Mission
It is now only necessary to kill 75% of the robots in a ship chamber in order for the teleporter to be activated.

MindForce Teleporting
It's now possible to teleport using MindForce from indoors on Calypso.

Heh teleportowanie wewnątrz budynków spoko ciekawe czy na CND w bidomach też będzie się dało teleportować :P

Apropo z tym beaconem to o co chodzi ? że aby aktywować teleport to wystarczy wybić 75% robotów ??

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 15:48 
75% robotów z pokoju, by aktywować tp na następny poziom itd.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 15:56 
Weak
Dołączenie:
Październik 2006
Level napisał(a):
a ja jak zwykle olewany dostałem 1 gówno....łańcuch bleh...z chęcią bym nim udusił Marco bo go nie trawie.
Kontynuje odchodzenie.

For those wondering about the criteria for receiving gifts, maybe this will help:

One Gift: Participant has created an Account before the VU the avatar has achieved a minimum of 20 points in any skill.

Two Gifts: The participant has made at least one successful registered deposit.

Three Gifts: The participant has deposited at least 10,000 PED or is the registered owner of an estate.

;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 16:04 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Hmm.. a co to są te beacony? Jakieś nowości czy cuś :>?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 16:10 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Sprawa prezentów wyjaśniona :) Już wiemy czemu prawie wszyscy dostali po łańcuchu :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 16:29 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Ja NIC nie depositowalam ROFL...
Wg mnie to chodzi o czas grania :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 16:36 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
NetJaro napisał(a):
Hmm.. a co to są te beacony? Jakieś nowości czy cuś :>?

lol to nie nowość ,takie cuś dzięki czemu na stacje robotów możesz się wybrać ale sam nie dasz rady tam potrzeba dobrą giwerkę i armor z platingami i parę osób :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 16:36 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
dla tych ktorzy nie wiedza co i ile ja dostalem... ja dostalem 4 prezenty ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 16:39 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
A co dostales!? Dawaj tu screena jakiegos ;)

Ja dostałem równie 3, bez depozytowania, wiec pewnie inne kryteria wchodziły w gre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 16:44 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: ChzF
Nick w grze: Jason aka Wild Rose
Elanor napisał(a):
Ja NIC nie depositowalam ROFL...
Wg mnie to chodzi o czas grania :P
JAXPE napisał(a):

Three Gifts: The participant has deposited at least 10,000 PED or is the registered owner of an estate.

;)

A masz może mieszkanko Ela :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 17:07 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Nawet jak ma mieszkanko to nic nie depositowała a chyba dostała 3 prezenty, nie spełnia 2 kryterium:) XII pochwal się co żeś dostał. Ciekawe co ekipa warantsów w takim razie dostała:) NEO za wpłacenie 300k $ :D

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 17:47 
źle rozumujecie..i to mnie boli, 2 pnkt ma się nijak do 3 pnktu, jak masz mieszkanie to sprawa przesądzona...3 prezenty.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 18:08 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Czas gry chyba nie bo ja dostałem tylko girlande a gram 1.5 roku :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 18:12 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 98
Nick w grze: XBreed
breer m3a
dmg 10-20
33/min

http://img187.imageshack.us/img187/6020/breereb8.jpg

Ostatnio edytowany przez XBreed, 19 Gru 2006, 18:38, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 18:33 
LOL? jak to 20? przecież m2a ma 19dmg lol?! WTF?!

Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 18:41 
Weak
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: An AnZabo Zabo
to ja sie podzielie mojimi spostrzezeniami ze w ksiazce z bp do broni pojawily sie miejsca na na nilimitowane p4a p5a m3a m4a (II tom), wiec ja przewiduje ceny dla m4a i p5a max 200% (lub mniej), a ceny Bp p5a i m4a jak sie pojawia na aukcji ok 10k :)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 18:43 
lol to są kpiny...faktycznie 20dmg i ten reload 33...to się ***** tak bawić nie będziemy, jacy to są idioci
Image

... jaki jest ***** sens dawania broni o 1 dmg więcej...i co za debile się tym ekscytują na EF...to trzeba być głupim na maxa...spalić heretyków a Marco nie powiem co zrobić.

Ostatnio edytowany przez Level, 19 Gru 2006, 18:44, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 18:43 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 98
Nick w grze: XBreed
m3a da się kupić po 131% ale znikają z aukcji w ciągu minuty

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 18:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
ROFL,kto za takie badziewie placi 130 % :>

No to lipka ;P Chyba jeszcze dlugo pozostane przy krossach..tak mi sie zdaje :D

-->Level
Marco jest tylko od public relations ;P Przeciez to chyba nie on wymysla te bronie..

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 18:55 
Teraz marco jest chiefem tego całego bagna... (chyba że znowu mnie ktoś w ... zrobił)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 19:00 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
No to zgodnie z logiką m4a będzie miał 21dmg, trzeba w takim razie poczekać na m67a :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 19:19 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Level napisał(a):
Teraz marco jest chiefem tego całego bagna... (chyba że znowu mnie ktoś w ... zrobił)

Ktoś Cię zrobił. :P Marco ma teraz jeszcze mniej funkcji niż dotychczas, lol. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 19:21 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
No posrało tam kogoś, żeby on chociaż miał te 24 dmg ,żeby a103 założyć. :( Z czymś takim to kant du...y pewnie na m4a też nie ma co liczyć zabardzo

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 19:23 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 104
No faktycznie ciut lepszy damage, ciut gorsza ilość strzałów na min, i zdeczka lepszy zasięg nic więcej. Szkoda że nie podnieśli dmg do 24 bo wtedy a103 miałby sens.

Ostatnio edytowany przez Mentat, 19 Gru 2006, 19:45, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 19:36 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
nie ma co sie ani zapalac ani oburzac, do przewidzenia była kapa z tymi gunami, unlimited bp imo zrobi tańsze/równe cenie z m2, kwestia czasu teraz to nowosc i tyle. ciekawe kto z Was optował za tym by dac chociaż 30 dmg za 130%? polecam kubeł zimnej wody.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 19:45 
powtórze...liczyłem na 24dmgowy m3a za cene minmum 150% oraz 29dmgowy m4a za 180-190%

Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 19:56 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
buhahaha . Ale przynajmniej kolorowo jest w grze buhahaha. A nie mówiłem że MA rżnie teraz wszystkich równo i dokładnie :lol: ( wcale nie mam satysfakcji bo liczyłem na to że sobie z tego postrzelam :? )
Hehe PA jest tak zalagowane że tylko jakiś osioł kupi to centrum :lol: . Przez pare lat nie wyleczyli z lagów miasta a teraz chcą żeby tam więcej graczy było :lol: :lol: :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 20:31 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Liczyłem na to ze dmg i szybkosc wzrosnie ...
No trudno , dobrze ze narazie nie poluje , a jak już będe to tylko korssami :-)

fubuki napisał(a):
buhahaha . Ale przynajmniej kolorowo jest w grze buhahaha. A nie mówiłem że MA rżnie teraz wszystkich równo i dokładnie :lol: ( wcale nie mam satysfakcji bo liczyłem na to że sobie z tego postrzelam :? )
Hehe PA jest tak zalagowane że tylko jakiś osioł kupi to centrum :lol: . Przez pare lat nie wyleczyli z lagów miasta a teraz chcą żeby tam więcej graczy było :lol: :lol: :lol:

Co da lagów to proponuje zmiane łącza ;-)
Chyba ze lagami rozumiesz nie wydolność twojego pc.
Polecam łącza z atm , mam od tygodnia , zero lagów , super pingi.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 20:38 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Loss_AdKos napisał(a):
Liczyłem na to ze dmg i szybkosc wzrosnie ...
No trudno , dobrze ze narazie nie poluje , a jak już będe to tylko korssami :-)

fubuki napisał(a):

Co da lagów to proponuje zmiane łącza ;-)
Chyba ze lagami rozumiesz nie wydolność twojego pc.
Polecam łącza z atm , mam od tygodnia , zero lagów , super pingi.

Rozumiem że MA dba o mnie i dlatego wyłącza server w PA co kilka godzin :P , żebym mógł oczyścić RAM. A łącze już za tydzień będzie 512 , więc pożyjemy zobaczymy :wink: .
Cóż jeśli 10% szczęśliwców ma takie łącze jak Ty to 90% ma problemy jak ja :P .
A póki co to wszyscy odczuwają wzrost lagów w PA , wystarczy tam być żeby się przekonać :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 20:55 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Content list już przetłumaczony - zapraszam do lektury wszystkich mało-anglojęzycznych. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 21:30 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Nick w grze: Helllreiser
Czy nie widzicie ze oni specjalnie nie zrobili 24 zeby nie mozna bylo A103 zalozyc :evil: lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 22:07 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
ekhm..
BTW. Ja mam Neo+ 2mb, wcześniej miałem 512 - nie widzę różnicy :) Spokojnie wystarczy 512, nawet jeszcze mniejsze.. tutaj największą rolę odgrywa komputer.. a dokładniej procesor <-> ram <-> karta graficzna :)

Co do procków: Core 2Duo (2,4 spokojnie :) ), 1GB ramu dobrego starczy również (najlepiej dual channel), a karta? Hmm... ciężko mi powiedzieć, bo teraz siedze na starociu (niedługo będę przeprowadzał testy) :/

Dzięki za przetłumaczenie zmian :)

Co do tej broni.. faktycznie wycfanili siÄ™ :)

Ale i tak fajne zmiany i podobajÄ… mi siÄ™ :)
Jednak racja - uważam, że bardzo mały procent osób ma wystarczającego (?) kompa, by ładnie i płynnie chodziło PA + nowi ludzie z centrum handlowego.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 23:11 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Dobra robota CvX bo nie chciało mi się tego po angielsku czytać. :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2006, 23:13 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Jak dla mnie to MA ma rozdwojenie jaźni :lol:
Ta dobra MA mówi damy im nową broń a ta zła MA dodaje 1 dmg :lol:
Ta dobra daje choinki ta zła więcej lagów
Ta dobra fajniejszą grafike ta zła obcina loot
Ta dobra daje gwiazdki ta zła sprawia że pojawiają się nie przy globalu tylko przy wzroście skill :lol: :lol: :lol:
A teraz najlepsze :
ta dobra podnosi szybkosc skill a ta zła robi tak żeby przypadkiem szybciej parametry broni nie skoczyły ( sprawdziłem empirycznie na nożyku z TT, którego teraz skiluje )

Ale przynajmnie mamy choinki w grze :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 04:06 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Niech zmienia wszystko w ch.........
Dlaczego do ch....odrazu po zabiciu moba nie wyskakuje loot tylko trzeba podbiec i wcisnac pier...przycisk! Męczy mnie to kur...! Wogole męczy mnie chodzenie(tu maly postęp,postac czesto sunie bez ruchu po ziemi).
Fanfary podczas lvl upa super,szczegolnie w pvp...milo jak kamerka zaczyna sie oddalac,szkoda ze nie pisze tego na globalnym jeszcze!
Strzelanie...oo to rewelacja,1s opoznienia po wcisnieciu klawisza mychy...dobre dla osob z szybka giwerka(dobre na orientacje w pvp i wyczucie ruchu przeciwnika!)
Mining,dlaczego samo nie wydobywa i przerabia zaraz po pojawieniu tyki(ofcoz decay niech naliczy itp...)Zero niepewnosci podczas unkowna.
Najlepszym rozwiazaniem bylo by dodanie trzech przyciskow odpowiadajacych za hunt\kraft\mining..wciskasz,pobiera kase i wyskakuje podsumowanie zabawy...

miss hity,looty to dla nich cos co dziala tak jak powinno....ch
Zmieniaja zawsze cos wbrew woli graczy lub rzeczy ktore wogole nie przeszkadzaly i wciskaja kolejny chlam...kuu

Czekam na dzien kiedy to wszystko pied....nie:)

Jedyna rzecz ktora im wyszla to "ragdoll"....

PS.po ch to wogole pisze...eh GN.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 08:18 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 114
Society: Merchants of Entropia Universe
Nick w grze: Stefan moon Mapa
fubuki: jakiego masz pc?
może problem twki w Twoim sprzęcie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 09:04 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
moon napisał(a):
fubuki: jakiego masz pc?
może problem twki w Twoim sprzęcie?

Cóż nie mam nowego PC : athlon 2000XP(thorton skecony na 2088Mhz) , 512 ram kingstona z ulepszonymi timingami ;) , płyta na nforce2 , no i moja perełka : Gforce 6800XT 128MB 256 bit (12p6v) . Ale komp jest zoptymalizowany , łącze jeszcze 256 ale już instaluja nową szafe więc będzie 512 . Cóż jeśli chodzi o lagi to mam je na najniższych ustawieniach czyli wszystko na najniższym poziomie graficznym.
Można narzekac że to mało i są lepsze procki wyliczać 3dmark itp śmieszne testy . Ale jak niektórzy wiedzą ilośc pkt w testach nie idze w parze z rzeczywista wydajnością . Jak ktoś wie te testy są kręcone sterownikami i nijak się mają do rzeczywistości .
Póki co to w interesie firmy leży optymalizacja kodu a nie w interesie graczy zakupowanie super kompów. Żaden bajer wprowadzony nie zoptymalizował nic póki co :?

A co do wypowiedzi 311 : ja wczoraj na polowaniu też miałem opóźnienie ale tylko wieczorem bo rano tego nie było . Może coś im z serwerami się stało

Póki co jak mówią nie tykaj gówna to nie będzie śmierdziało . MA zaczęła się brać za dużo rzeczy naraz , stanowczo za dużo . Można skroić graczy na jednej max 2 rzeczach. Ale krojenie na kilkunastu to już przesada . Coś im za szybko cyferki zysków zaczęły się pojawiać w głowach. Póki co pocieszam sie myślą że żadne nowe i większe "podatki"
nie przyniosły większych wpływó do budżetu :P . Więc firma się przejedzie ma swojej pazerności :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 09:18 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
kolejne niusy z lini frontu:

-pewnie juz wiecie o zmianach ze skilami, zmieniono ich naliczanie/gainowanie tzn : na niskich levelach skill leci ciut szybciej (teoretycznie szybciej się skończy mentoring i szybciej wymaksuje podstawowe bronie) a na wysokich levelach skill leci wolniej, ta parabola przyrostu skila została jeszcze bardzj "zaciśniona"

-ESI i ładowanie skilli, też są zmiany, zwłaszcza przy dodawaniu i wyjowaniu dużych ilości skilli, teoretycznie będzie potrzeba więcej ESI do wyjęcia danego skilla, więcej trzeba będzie kupić czipów by sie zasterydować, dla przykłądu :
LB 9300 > przed VU 1 czip ~40 lvl a po VU 1 czip ~18 lvl
odblokowanie "uberskich" skilli typu COMMANDO czy KILLSTRIKE obecnie będzie O WIELE TRUDNIEJSZE (wolniejsze skillowanie na wyskokich levelach oraz konieczność większego czipowania), dodatkowo zmieniono sprawę skilli które są ponad 10k - wcześnien taki skill ponad 10k nie dodawał nic do HA i CH a teraz dodaje (co przyspiesza wymaksowanie zwykłych broni)

-ubery i "semi"ubery sie ***** na EF, ja osobiście też nie jestem zadowolony bo byłem już bardzo blisko do odblokowania Commando a teraz droga o wiele dłuższa i trudniejsza będzie, zobaczcie temat http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... hp?t=48545

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 09:21 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 114
Society: Merchants of Entropia Universe
Nick w grze: Stefan moon Mapa
fubuki, myslę że powinieneś dołożyć 512 RAM
ja mam sprzęt podobny do Twojego (troche słabsza grafa) a działa mi dobrze.

ja, po dołożeniu 512 MB znacznie odczułem wydajność...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2006, 09:56 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
HduchC napisał(a):
-ubery i "semi"ubery sie ***** na EF, ja osobiście też nie jestem zadowolony bo byłem już bardzo blisko do odblokowania Commando a teraz droga o wiele dłuższa i trudniejsza będzie, zobaczcie temat http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... hp?t=48545

Wow, pierwsza krytyka VU przez Hducha :) !!!! Trzeba to uczcić. Co prawda to tylko namiastka krytyki, ale zawsze coś :piwko:

A co do tematu, to MA chyba trochę przesadziło ze skalą tego 'slightly change', takie zmiany to jest powód, żeby poważnie nie traktować tej gierki, jak tu w coś zainwestować, jeśli w ciągu paru dni może się okazać, że MA dokonała 'drobnej' zmiany, która rujnuje twoją inwestycję.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości

Panel
Skocz do: