Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 18:18 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Zacznę jak zwykle jeśli chodzi o kolejne VU: omfg!

W VU 8.8 wprowadzone zostaną centra handlowe! Będą 3 - jeden w Port Atlantis, jeden w Twin Peaks i jeden w nowym mieście na Ametherze - Emerald Lakes (14070, 25100).
Centrum handlowe będzie można nabyć poprzez licytację na aukcji w PE.
Każdy, trzypiętrowy, "Shopping Mall" zawiera:
  • 18 Å›redniej wielkoÅ›ci sklepów
  • 18 dużych,
  • 3 Trade Centers (z ze wszystkimi terminalami, aukcjonerem i technikiem),
  • publiczne teleportery,
  • apartament dla wÅ‚aÅ›ciciela (!)
  • oraz na dachu 2 lÄ…dowiska dla przyszÅ‚ego użytku (!!)
Zdjęcia:
http://account.entropiauniverse.com/ima ... -Large.jpg
http://account.entropiauniverse.com/ima ... -Large.jpg

Pojawią się także nowe craftowane ekrany przeznaczone do promowania m.in. sklepów.
Będą mogły przedstawiać wcześniej przygotowany tekst i obrazki.
Do wyboru będą wersje o zróżnicowanych kształtach i rozmiarach.

Więcej informacji tutaj i tu.

Ostatnio edytowany przez CvX! 13 Gru 2006, 18:33, edytowano w sumie 4 razy

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 18:26 
zalezy dla kogo coś dużego...nothing special, nie dla mnie, nie mam na sklep a co dopiero na takie centrum...

Ostatnio edytowany przez Level, 13 Gru 2006, 18:26, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 18:26 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 103
Society: KingKongSajz:)
jak dla mnie rewelka:) nieco sie unormuje handel :) mniej bedzie na aukcje wywalane zdecydowanie
nie wiem czy oni oby napewno sobie zepsutego jajka nie podlozyli

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 18:27 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Nick w grze: Posse
Pierwszy! Czyli jednak cos na auckji wylÄ…duje! Centra handlowe :) Czyli kupujesz takie i potem sprzedajesz 'stragany'.

Cholera jednak ktos mnie ubiegł! ;/ Przeczytajcie to:

The roof of each Shopping Mall also has two spacecraft landing pads for future use.

WOW!!

Ostatnio edytowany przez Posse, 13 Gru 2006, 18:30, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 18:27 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Dodałem do newsa trochę szczegółów na temat centrów handlowych. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 19:07 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Pomysł dobry tylko boje się że Twin Peaks i Port Atlantis zalaguje sie teraz na Amen

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 19:23 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 93
Pomysły super :) Już chyba każdy ma wizję na VU 9.0 ;)

Ale fakt, PA i TW będzie lagowało.. ale po świętach ceny procków spadną więc spokojna głowa ;)

Na pewno aukcje będą bardzo emocjonujące.. ;) Od 1 PED i bez "kup teraz" :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 19:26 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Naprawili by podstawe,a nie dodaja fajerwerki.. Mi sie ten ''pomydl'' (baardzo odkrywczy..) nie podoba.. Tzn - moze ogolnie podoba, ale nie w tym czasie!Powinni duzo podstawowych rzeczy jeszcze dopracowac..

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 19:35 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
no to mamy , juz tylko gre economiczna -

chyba powoli pewne nacje odejda , zostana tylko "HANDLARZE STARZYZNA"

niedlugo zaoraja pustynie (UV 20 ) pomiedzy Pandora ,Nymthtown a Twin .

zostanie robienie czystej kasy bez ZABAWY

eh
JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 20:02 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 101
świetnie powstaną nowe sklepy lol . jestem pod wrażeniem!!! Za mało powierzchni handlowej w grze??? jaja sobie robią??? Kto będzie kupował w sklepach jak ceny większe przeważnie niż na aukcjach???

Hehe niedługo będą sami handlarze a kupujący to będzie S-F :shock: .
Ile już teraz jest pustych przestrzeni handlowych????
A ile sklepów przynosi zysk??? No i po co auctioneer??
Hehe nowe lokacje żeby nabić kase . Ciekawe czy już wszystkie lokacje wyprzedali?
MA odcina kupony od swojego zlotego okresu :roll: . zobaczymy czy przypadkiem nie robi tego za późno bo każdy widzi że czasy dorabiania się ze sklepów dla każdego się skończyły . W znajomym soc -u , który ma sklep w habitat towar leży i wyprzedają na targowiskach :lol:
Kto tam zajmuje siÄ™ ekonomiÄ… w MA?? programisci ?? hahaha
Może i dałoby im to efekt ale przed VU 8.7 :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 20:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Heh - no przyznam, ze ta zapowiedź mnie rozczarowała bardzo mocno.
Kilku najbogatszych kupi sobie hipermarket w grze. Hurra ! Co za niespodzianka...

Pocieszam się jeszcze, że to jedynie część typowo komercyjna - pozwalająca
na zebranie kapitału ewentualnym inwestorom. A to co może być naprawdę ciekawe
dla wszystkich na razie zostało przemilczane. Wiem - jestem niepoprawnym optymistą.
Ale ciÄ…gle liczÄ™ na coÅ› ciekawego...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 20:37 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
HP: 100
Nick w grze: Maciejjy vel Galka
Czy to tylko pierwsze informacje na temat zmian w nowym VU, czy to juz może wszystko?

Dla mnie te zmiany to jakieÅ› kpiny.
Jeśli MA się nie opamięta to słabo skończy.. :?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 20:46 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Maciejjy napisał(a):
Czy to tylko pierwsze informacje na temat zmian w nowym VU, czy to juz może wszystko?

Dla mnie te zmiany to jakieÅ› kpiny.
Jeśli MA się nie opamięta to słabo skończy.. :?

To sa te mające przyciągnąc graczy :P . Nastepne będa mniej atrakcyjne :? .
Pomyliłem się . psychologią tłumu i marketingiem zajmują się tam też programiści :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 21:06 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Maciejjy napisał(a):

To jest tylko preview. Zobacz sobie w archiwum newsów na stronie Entropii, poprzednie zapowiedzi i następujące po nich "Content list". :wink: Centra handlowe są główną/jedną z większych atrakcji tego VU, ale nie jedyną.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 21:12 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Society: brak
Nick w grze: Angel
ateush napisał(a):
na zebranie kapitału ewentualnym inwestorom. A to co może być naprawdę ciekawe
dla wszystkich na razie zostało przemilczane. Wiem - jestem niepoprawnym optymistą.
Ale ciÄ…gle liczÄ™ na coÅ› ciekawego...

Też się z tym zgadzam. MA stara się dbać o wszystkie strony. Jeśli nawet 1 dodatek jest typowy dla graczy z kasą to następny jest dla tych co chcą się bawić. Według mnie na święta zaspokoją obie strony.

Opodatkowane już jest hunt, mining, handel....został craft :D Crafciaże szykujcie się!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 21:18 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Phi a mi sie podoba ;) GÅ‚ownie z tego powodu ze niestety fubuki ale w sklepach jest duzo taniej niz na auckji, i bronie L kupuje wlasnie tam. A im wiecej sklepow - a szczegolnie w 1 miejscu tym teoretycznie wieksza konkurencja i lepsze ceny dla nas.

A to ze komus sklep nie idzie.. ;p Wiecie dlaczego male osiedlowe sklepiki przegraly z centrami handlowymi? ;) Bo nikt nie bedzie szukał 1 towaru w 4 roznych miastach. Idziesz raz do centrm handlowego i masz wszystko czego dusza zapragnie - no ale zobaczymy jak to wyjdzie w EU.

Ale zaczynam tez sie obawiac że bez skilli w crafcie niedlugo nic sie nie da zdziałac..

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 21:35 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm..Posse -"..bo nikt nie bedzie szukal 1 towaru w 4 roznych miastach..." Jak najbardziej sie z tym zgadzam . Na aukcji mialem przeglad i 80% towaru , jak chcialem kupic taniej to teleport do TP lub PA ( tylko cholera wie czy to bylo taniej , bo musialem stac jak ... coby 'zlapac" okazje he he).
No a teraz? co? 3 centra handlowe + aukcja + TP ;+PA?. Glupi zakup to bedzie wyprawa na godzinke minimum, bo ..." a moze taniej w innym sklepie?".. i latanie i klikanie etc i kiedy czas na gre? he he
Co do hm "hipermaketow" , to wiara tam biega , bo podobno taniej,a w PE obowiazuje zasada.."zerznac ile sie da " he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2006, 22:22 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
ok POSSE tylko zajrzyj do miast i zobacz ile jest tam wolnych przestrzeni handlowych i dlaczego. To że teraz chcą to skupić w jednym miejscu to już chyba nie nowość :P .
A habitat , hadesheim? tam jest tyle wolnej powierzchni że starczyłoby na kilka lat i kilkaset sklepów, i też jest w jednym miejscu

Czy ktos zna dom handlowy zapełniony w 50% reklamujacy się że postawi nowy ? 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 07:55 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
fubuki napisał(a):

Sugerujesz, że nie będzie chętnych do kupienia tych domów handlowych ?
Przecież tyle jest "wolnych przestrzeni handlowych"...
Więc spróbuj swoich sił na aukcji - może kupisz je sobie i twoje problemy
z dochodami w EU się skończą :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 08:12 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
ateush napisał(a):
fubuki napisał(a):

Sugerujesz, że nie będzie chętnych do kupienia tych domów handlowych ?
Przecież tyle jest "wolnych przestrzeni handlowych"...
Więc spróbuj swoich sił na aukcji - może kupisz je sobie i twoje problemy
z dochodami w EU się skończą :P

Nie rozumiem ateush o co Ci chodzi :? . MA ma pełno wolnej przstrzeni handlowej skupionej w paru miejscach ,a sądzi że teraz nagle zjawią się chętni . Mi sklep niepotrzebny, ale rozumiem że Ty jesteś zainteresowany :wink: . tylko dlaczego nie kupisz sklepu w miejscu , które już stoi i jest puste . Jakoś założenie że nagle pojawi się masa inwestorów nie trafia do mnie. Nagle się przebudzą?? i zakupią nowe tereny?? bo stare są skażone? :P
Nie mam problemów z dochodami ,tak na marginesie , ale problemy z loot ( przez pierniczonego zerowyżeracza) :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 08:23 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
fubuki napisał(a):
Nie rozumiem ateush o co Ci chodzi :? . MA ma pełno wolnej przstrzeni handlowej skupionej w paru miejscach ,a sądzi że teraz nagle zjawią się chętni .

Ja ciebie też nie rozumiem :P
Ale skoro się tak martwisz, że biedne MA nie sprzeda tych sklepów bo tyle jest pustych
i nie znajdzie chętnych - poczekaj do końca aukcji. I przestań się za nich zamartwiać - wiedzą dobrze co robią.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 08:39 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
ateush napisał(a):
fubuki napisał(a):
Nie rozumiem ateush o co Ci chodzi :? . MA ma pełno wolnej przstrzeni handlowej skupionej w paru miejscach ,a sądzi że teraz nagle zjawią się chętni .

Ja ciebie też nie rozumiem :P
Ale skoro się tak martwisz, że biedne MA nie sprzeda tych sklepów bo tyle jest pustych
i nie znajdzie chętnych - poczekaj do końca aukcji. I przestań się za nich zamartwiać - wiedzą dobrze co robią.

Nie bądź tajemniczy podziel się informacjami :P . To nieładnie coś ukrywać :wink: .
Dlaczego teraz ludzie mieliby kupić sklepy pomimo tego że od dawna jest masa pustych miejsc handlowych? Ja to biore na logike :D
Czekałem na VU 8.7 i skutki widać więc nie mam dobrych przeczuć co do tego VU 8.8 ( chociaż chciałbym się pomylić )

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 08:53 
to źle to bierzesz, MA sprzeda bez większych problemów centra handlowe...co do sklepów... będą miały wzięcie tak samo jak te pod Oxford...czyli wielkie a ceny dojdą do minimum 4-6k tak jak miało to miejsce w New Oxford gdzie lokacja jest mniej prestiżowa.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 09:08 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Fajne VU się zapowiada, nic dla mnie, ale walić ;)

Moja prognoza to 300-400k ped za to dadzÄ….

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 10:12 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
te 3 centra znikną z aukcji w mig za DUŻE kwoty... min 360k max 1000k około
ludzie... pogadajcie sobie w grze z ludzmi, poczytajcie co ubery piszą na EF... oczka na świat a nie tylko tu, szkoda że jest sporo polskich graczy w PEU co tylko wiedzę o grze wyciągają z naszego forum i czatowania z noobkami... ludzie nie ograniczajcie się do paru źródeł informacji

co do VU - to zapowiada się kolejne wspaniałe VU, ciekawe czy będzie lepsze od imo najlepszego dotychczas VU8.7, nie ściemniam... najlepszego

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 10:54 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
fubuki napisał(a):

tylko dlaczego nie kupisz sklepu w miejscu , które już stoi i jest puste . Jakoś założenie że nagle pojawi się masa inwestorów nie trafia do mnie. Nagle się przebudzą?? i zakupią nowe tereny?? bo stare są skażone? :P
:lol:

Tak noobie te sklepy zajda na pniu bo beda w najbardziej zatloczonych (czyli atrakcyjnych) miejscach w grze. A te co nie schodza sa w beznadziejnych miejscach do ktorych nikt nie przychodzi. Ty jestes tak tepy od urodzenia czy ktos ci za to placi? Wez pomysl zanim cos napiszesz. Pograj z rok i dopiero sie wypowiadaj bo az niedobrze sie robi jak sie twoje "odkrywcze" komentarze czyta.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 11:47 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Kedzior napisał(a):
fubuki napisał(a):

tylko dlaczego nie kupisz sklepu w miejscu , które już stoi i jest puste . Jakoś założenie że nagle pojawi się masa inwestorów nie trafia do mnie. Nagle się przebudzą?? i zakupią nowe tereny?? bo stare są skażone? :P

Tak noobie te sklepy zajda na pniu bo beda w najbardziej zatloczonych (czyli atrakcyjnych) miejscach w grze. A te co nie schodza sa w beznadziejnych miejscach do ktorych nikt nie przychodzi. Ty jestes tak tepy od urodzenia czy ktos ci za to placi? Wez pomysl zanim cos napiszesz. Pograj z rok i dopiero sie wypowiadaj bo az niedobrze sie robi jak sie twoje "odkrywcze" komentarze czyta.

Kendzi, dajmy se luz... z głupotą jeszcze nikt nie wygrał, Pan F i tak wie najlepiej :wink: on wszystko wie. się wie się :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 11:48 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Kedzior napisał(a):
fubuki napisał(a):

A dlaczego nowe miejsca mają być bardziej atrakcyjne od starych , które są mniej atrakcyjne ? Uberze. Czy MA wyszło z założenia że robiac duze powierzchnie handlowe ,w habitat czy hadesheim , będą mało atrakcyjne i postawiło tam kolosy , które stoją puste . Uberze. A nie mam klapek na oczach i widze jak co niektórzy starają się sprzedać apartamenty ( z czynszem 220 ped) i całe umeblowania. Tak jak dzisiaj w PA :P
A sorki doświadczenia nie mam , mam tylko logiczne myślenie , którego ci brakuje :P . Rozumiem że podasz mi powód dlaczego hades jest mniej atrakcyjny od nowej lokacji???

Lubie takich oponentów : jesteś głupi , mało wiesz, bedą nabywcy . Same konkrety

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 11:53 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
fubuki napisał(a):
Rozumiem że podasz mi powód dlaczego hades jest mniej atrakcyjny od nowej lokacji???

hahahahhaaahahahhahhahah :lol:

jeśli jesteś takim wielkim logicznym myślicielem to sam sobie odpowiedz na to pytanie... jest bynajmniej kilka powodów... rusz głową n00bku

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 12:30 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
HduchC napisał(a):
fubuki napisał(a):
Rozumiem że podasz mi powód dlaczego hades jest mniej atrakcyjny od nowej lokacji???

hahahahhaaahahahhahhahah :lol:

jeśli jesteś takim wielkim logicznym myślicielem to sam sobie odpowiedz na to pytanie... jest bynajmniej kilka powodów... rusz głową n00bku

tak jak pisałem w innych tematach , jak uberzy mają wiedzę ( nawet tak nie istotną) nie chcą się nią dzielić . Oczywiście z sobie tylko znanych powodów . Ale i tak się dowiem :P .
Obcokrajowcy w grze sÄ… jakoÅ› bardziej rozmowni . ciekawe dlaczego :roll: . kolejna polska cecha narodowa

btw. już druga osoba sprzedaje apartament na rynku w PA . ciekawe :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 12:54 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
fubuki napisał(a):

hmmm już wiem dlaczego jesteś jaki jesteś, siedzisz w PA i tylko w tym środowisku się obracasz, proponuję Ci troszkę pozwiedzać świat, pogadać z ludzmi z miejsc bardziej odległych...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 13:15 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 93
OK, nie sprzeczajmy siÄ™ ;)

Wie ktoś ile będzie trwała taka aukcja? Pewnie koniec aukcji będzie najciekawszy - chciałbym go zobaczyć :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 13:58 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Stary trick MA, najpierw wcisneli ludziom sklepy na zadupiach , ich ceny tez byly nie male, to teraz czas ich wydymac i powstaja wlasnie sklepy w lepszych bardziej atrakcyjnych miejscach. W kolejnym z rzedu VU 10.4 pewnie dodadza sklepy w terminalach ze nie bedzie tzreba lazic tylko sie bedzie wybieralo tak jak w interentowych sklepach ;)
Jedno jest pewne jak dla mnie to nowe nadchodzace "ulepszenie" to nic wiecej jak zbiorka kasy dla pracownikow MA na swieta bo potzrebuja pewnie duuuuzo szmalu na prezenty ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 14:00 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
HduchC napisał(a):
fubuki napisał(a):

hmmm już wiem dlaczego jesteś jaki jesteś, siedzisz w PA i tylko w tym środowisku się obracasz, proponuję Ci troszkę pozwiedzać świat, pogadać z ludzmi z miejsc bardziej odległych...

siedze tam gdzie jest dużo ludzi :D . wiecej się dzieje . Cóż tłok w innych miejscach nie pozwala mi rozmawiać z ludźmi ( sarkazm) . cóż lepiej znać opinie 90 % niż 10% . Może to i dobry pomysł , obcować z uberami, ale póki co Ci uberzy też odwiedzają takie miejsca jak PA czy Twin , i po tym co tam robia można zauważyć co się zmienia w grze.
Z rozmów wynika niewiele . Jak nie widze już ludzi leczących za free i dających focusy w takiej ilości jak 2 m - ce temu ( pomimo spadku ceny ME) . A dzisiaj jeden nawet wyprzedawał ME i powerfull heal chip za grosze - To co mam myśleć? Że gra idzie w dobrym kierunku?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 21:22 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
No to rzeczywiście, mozna sie do tego odnieść ;) Ciagle ktos sie wyprzedaje itp itd, a nie od dzis wiemy ze zabawa z ME to drogie trzaskanie skilli. Mnie leczą i focusują dalej bez problemu.

A wracajac do tematu, to w poście Rafisa jest sporo prawdy, niestety, no ale to tak jak w zyciu.. ceny tych sklepow na uboczu na pewno spadną. Zresztą imo fajnie by bylo jakby kazdy mogl sobie pozwolic na sklep, albo chociaz jakis "stolik" rodem ze stadionu x-lecia, rozkładany w miescie - cos takiego funkjonuje w wielu grach.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 22:28 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
Nick w grze: Maciejjy vel Galka
Posse napisał(a):
Zresztą imo fajnie by bylo jakby kazdy mogl sobie pozwolic na sklep, albo chociaz jakis "stolik" rodem ze stadionu x-lecia, rozkładany w miescie - cos takiego funkjonuje w wielu grach.

Boże uchowaj!! :shock:

Jak wspominam te laaaaaaaaaagi przy wejściu do miasta w Kal to aż mi się zimno robi.. Dodaj do tego "standardowe" lagi w PA jeszcze..boje się myśleć co by z tego wyszło.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 23:23 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Posse napisał(a):
Zresztą imo fajnie by bylo jakby kazdy mogl sobie pozwolic na sklep, albo chociaz jakis "stolik" rodem ze stadionu x-lecia, rozkładany w miescie - cos takiego funkjonuje w wielu grach.

Hehe i niezapomniane złote zęby w szerokim uśmiechu zapraszającym do kupowania :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2006, 02:31 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
MA jak zwykle, zapominają o dopracowaniu starych rzeczy, a dodają nowe. A te landpady to brzmią groźnie, pewnego pięknego wtorku Teleporty/TP chipy przestaną działać, albo staną się płatne, MA będzie musiała przekonać graczy do używania pojazdów.
Ogólnie to dość śmiesznie wygląda, im bardziej się EU rozwija, tym bardziej cofa się w rozwoju świat EU:
- Aukcja - idealne rozwiązanie z punktu widzenia ekonomii i wygody, jest ograniczana na rzecz sklepów - rozwiązań dużo bardziej ułomnych,
- Storage - szafa przyszłości, jest ograniczana (brak w kosmosie), na rzecz transportu,
- Mamy teleporty - idealny środek transportu, będziemy mieć pojazdy - coś co nie powinno istnieć przy teleportacji.

Acha, nie mówię, że to wszystko jest złe i nie zgadzam się opiniami, że to nowe sposoby na wyciągnięcie kasy od graczy, to po prostu napędzanie wewnętrznej ekonomii.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2006, 06:32 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
misko napisał(a):

Acha, nie mówię, że to wszystko jest złe i nie zgadzam się opiniami, że to nowe sposoby na wyciągnięcie kasy od graczy, to po prostu napędzanie wewnętrznej ekonomii.

Ekonomia w grze nie byłą czymś złym ( przed VU8.7) jak dla mnie bo max mogłem stracić 10 -15% kapitału w ciągu dnia . Teraz mogę przewalić 50% w ciągu kilku godzin i nawet nie zauważe zabawy . a różnica między stratą kilkudziesięciu a kilkuset ped dziennie jest znacząca . Jak sie robi zmiany to powinny być ciągiem zmian wprowadzanym na zasadzie ,przewidywania skutków i co za tym idzie zmianami w różnych dziedzinach. A póki co rozpidala się jedno a w zamian daje sie szanse podniecenia czymś w przyszłości .
Zresztą po co mam pisać , uberzy wiedzą lepiej . Jak po wyjściu VU 8.7 , sapnąłem że loot jest do pupy , to zostałem zjechany że nie umiem polować :? . Fakt loot teraz to czysta żyła złota i przyjemności :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2006, 07:53 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
fubuki ale ja nie o locie pisałem. Pisałem o rozwoju ekonomii, handlu, usług i to akurat poprawiają, przynajmniej mam taką nadzieję.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2006, 08:30 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Loot jest fun :D <chociaz ostatnio stracilem 600 ped... ale slyszalem ze inni po 5-10 k potracili> Zawsze później sobie można pohandlować i jakoś się kręci ;)

A VU coraz bardziej mi siÄ™ podobajÄ…, wreszcie coÅ› siÄ™ dzieje!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2006, 08:51 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: CzF
fubuki napisał(a):

Jak po wyjściu VU 8.7 , sapnąłem że loot jest do pupy , to zostałem zjechany że nie umiem polować :? . Fakt loot teraz to czysta żyła złota i przyjemności :?

roznice w loocie pomiedzy vu6.0 a 8.7 sa zauwazalne, ale pomiedzy 8.6 a 8.8 dla mnie juz nie bardzo;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2006, 21:02 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
roznice w loocie pomiedzy vu6.0 a 8.7 sa zauwazalne, ale pomiedzy 8.6 a 8.8 dla mnie juz nie bardzo;p[/quote]

Popieram we wcześniejszych VU looty były znacznie leprze niż teraz :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2006, 23:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
sklepy są do niczego, nikt ich nie używa, strata pieniędzy i oszukaństwo MA, tylko czemu ludzie ciągle wołają za nie przyajmniej po kilka k? taki shit powinien za rosze się sprzedać

przypomniało mi się jeszcze coś, MA kiedyś zapowiedziało, że sklepy będą połączone jakby w jedną sieć, trochę jak aukcja, żeby umozliwić przeglądniecie wszystkich ofert (np. w obrębie centrum) bez zbędnego biegania, pewnie tego nie zrobią, bo wprowadzją banery rklamowe, ale może... :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Gru 2006, 12:13 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
coover napisał(a):
tylko czemu ludzie ciągle wołają za nie przyajmniej po kilka k?

Odpowiem ci za trolla:

bo to agenci złodziejskiego MA podbijają ceny! O!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Gru 2006, 12:38 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
sklepy są drogie bo jest ich mało na samej aukcji jest tylko pare sztuk a zlotować też jest takie coś ciężko ,sklepy nie są złe czasami niezłe okazje w nich są hehe ale osobiście gdybym taki miał to wolałbym go sprzedać niż z niego korzystać :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Gru 2006, 13:33 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Society: Mlode Wilki
zlootowac sklep??? Rozumiem, że o shopkeeperze mówisz :), ale moim zdaniem sklep to bardzo ciekawa rzecz szczególnie dla crafterów gdyż sam jestem stałym klientem paru z nich :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Gru 2006, 13:56 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
eSGi napisał(a):
zlootowac sklep??? Rozumiem, że o shopkeeperze mówisz

no ocywiście o shopkeeperze mówię :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Gru 2006, 14:24 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Sklep a shopkeeper to zupelnie co innego....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 12:45 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2006
Dlaczego po ściągnięciu patcha jak chce wejść do gry wyskakuje mi cos takieg
"The Entropia Universe is currently offline of maintenance or upgrades. More information may be available at the news of support section". Prosze pomóżcie mi nie wiem co mam zrobić

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 12:52 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2006
Aha wielki dzięki. Następnym razem będe pamiętać żeby czekać

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 30 gości

Panel
Skocz do: