Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Gru 2006, 21:47 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
tropiciel mamutow napisał(a):
Obecnie moja teoretyczna wiedza opiewa w to, że najlepiej rozwijać się inwestując w opalo i omegatrona M2100 z tt aż do dobrego wyskilowania tych broni a później dokładać ampy. Podarowałem sobie armory i chcę zainwestować w fap5, aby łapać skile medyczne. Nie będę na combibo zakładał armora, no ludzie ... a na mocniejsze zwierzaki mam i tak za małe skile, abym wyszedł na 0 więc chyba dobrze myślę ...
Wiem, że pomimo, iż axe ma wielu zwolenników i jest ponoć najekonomiczniejszą bronią w grze - eee chyba nie - to jednak jest beznadziejny bo nie ma tu lerningu i strasznie się podobno na nim traci - i gdzie ta ekonomia w tym toporze w mordę ... nie wiem, może powinienem to sprawdzić ?

Widzę, że jednak z poradników można się nauczyć podstaw! :) Takiego nowego to każdy by chciał na discipla! :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Gru 2006, 22:09 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Taaa,racja.. to jest wymarzony discipl :) Nie trzeba tlumaczyc podstaw,tylko mozna przejsc do rzeczy (trudny wybor drogi rozwoju,itp itd)

To co wyczytales o axe1x0 jako najekonomiczniejszej broni w grze jest dawno przeterminowane...trzeba by zmienic poradniki (tylko nikomu sie nie chce :P).

Jestes inteligentny, a ja lubie ludzi inteligentnych :) tak wiec..napisze cos dluzszego,tylko po evencie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 08:32 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Zdaje się, że do zablokowania możliwości bycia uczniem wystarczy ranga w dowolnym skillu większa od Newbie (czyli skill więszy od 9lv).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 10:08 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
No, ja też już Cię lubie stary ;)

Dobra w sumie nikt nic nie napisał, więc spróbuje ci pomóc.

Sweat sprzedaj za min. 1.0 i nie schodź poniżej. Jak za cholere nie będziesz mógł sprzedac, to daj temat w dziale giełda, może ktoś kupi. Nawet ja się szarpne i kupie z 2k, zeby ci pomóc. A inni deklarowali, ze tez Cie lubią to niech, pokażą w czynach :P

Co do broni... Na dzień dzisiejszy gdybym zaczynał to tylko MELLE! Fakt droga bardziej kosztowna, ale za to teraz jakoś bardziej ekonomiczna (skończyły się dobre czasy opalo+a103).
Moim zdaniem zrób tak:
*Melle - broń z tt, ten długi mieczyk. Skilluj to do 1k min. a potem przerzutka na coś innego. Na co? Pytaj dokładnie Ducha, bo to spec w tym zakresie. Najlepiej, upewnij się też, czy nie ma czegoś lepszego na poczatek niż miecz z tt, bo ja autorytetem w sprawach broni białej nie jestem.

*Hand Gun - pistol z tt+a101, potem brerra p3a+a102 - stosuj to do ściągania mobów z daleka. Możesz HG zamienić na riffla wtedy opalo+101 a potem breera m2a+a102. Decyzja czy HG czy riffle nalezy do Ciebie (riffle ma wiekszy zasieg, ale na hg jest więcej fajnych broni)

Hym... pytales od kąd nie można być mentorem. CvX Ci napisał. Ja ci tylko dopowiem, że aby być mentorem trzeba mieć powyżej 50 skilla (śmieszne, powinno być dostępne jeśli się ma ponad 2k, bo nooby "uczą" noobów)

pzdr.

Ostatnio edytowany przez Mortifer, 04 Gru 2006, 19:10, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 10:46 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: CzF
chetnie kupie do 10k sweatu po dobrej (dla ciebie) cenie, ale musisz mnie znalezc, zobaczymy jak ci idize tropienie ludzi ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 11:24 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
facet masz łeb albo nas podpuszczasz - jakbym mial swój soc to bym Cie przyjął .

a teraz ja nie kupie sweatu ale masz u mnie jakas czesc armorka - pixi lub goblina za TT.

zrob wszystkie teleporty w grze .

JC denton Kraków

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 12:03 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Tropicielu, gadasz mądrze. Takich ludzi szanuje. A wiec tak, jesli chodzi o bronie mele, to chyba na początek najlepszy jest mieczyk z tt. Przy broniach mele nie ma dacaya za missy, ktorych na poczatku bedziesz mial duzo. Dodatkowo podniesiesz sobie skille w evade, courage itp, podstawowym bledem wszystkich newbbie jest to ze od razu jak tylko mogą to chowaja klate do zbroi(ja tak robilem :D) co jest wielkim bledem, decay armora obniza twoje zyski ze sweatowania, najlepszym miejscem(według mnie) do sweatowania jest plaza i jej okolice na S od PA, jesli sobie nie radzisz z jakims mobem to po prostu go topisz w morzu. Chyba na tyle starcza mojej wiedzy po 3 miesiacach grania:D Powodzenia, i zapraszamy na Power fist event, wzmocnisz sobie skille w mele damage :)

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 13:47 
zaznacz wszystkie TP, to najważniejsze. co do broni...kolega Mortifier nie zgadzam się z nim:) eco hunta z broni z tt i limited pozostało takie jakie jest, kwestia wyboru moba i dobrania broni do skilla.
Melee...jak chcesz tracić to zapraszam...jak nie chcesz tracić wiecznie to odradzam.
Słuchaj rad tych najstarszych, nie wierz we wszystko co ci mówią inni, stań się kimś znaczącym w społeczności PE (jak np Akoz).
Tyle.

Ostatnio edytowany przez Level, 03 Gru 2006, 14:18, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 14:05 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm...Level..." ...sluchaj rad tych najstarszych i NIE WIERZ ,we wszystko co mowia..." nic dodac nic ujac , calkowicie sie z tym zgadzam he he.
Jakbys mnie zlapal online , to troche Ci doradze

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 14:19 
tam miało być, żeby słuchał starych a od młodszych nie wszystkiego:)
poprawiłem.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 15:40 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Coz,mialam napisac ''cos dluzszego''..ale w sumie musialabym powtorzyc to,co juz zostalo napisane ;)
Mort napisal melee... melee? Nie widze tu drogi rozwoju! (takiej,by nie musiec wplacac by huncic).Jedynym rozwiazaniem moga byc Nano Katany (L),ale one tez chyba chodza za nieoplacalne %..I co najwazniejsze,zeby je wymaksowac potrzeba dosc duzo skilli-nie wyobrazam sobie ze ktos moglby walic pol roku mieczykiem z tt. :? A nic posredniego nie ma. Coz,moze to naprawia - powinni.. Zreszta - niech najlepiej Duch tu cos opisze,bo ja w melee nie orientuje sie tak dobrze :)
Do kategorii melee zaliczaja sie takze poweerfisty, clubs (maczugi), shortblades,i tu moze znalazlbys cos odpowiedniego.. Rifle i handgun sa jednak obecnie najpopularniejsze, wybor jest o wieeele szerszy.W melee po prostu nie znajdziesz takich swietnych broni :D (oprocz wspomnianych wyzej Katan (L)).
Dlatego ja doradzalabym rifle lub handgun (maddox4,korss400(L) ..mniam :twisted: )
Aha,jeszcze jedna rada - wybieraj tylko bronie (L),na samym poczatku - z tt, albo bronie o bardzo dobrym eco - powyzej 4 (imp ep21,mkV,imp mk2, mod ep40 :D).Te tez jednak najlepiej z ''jakimis'' skillami ;) Nie poluj zwyklymi bronmi typu ep40,mk2,bo stracisz!
No i oczywiscie zapraszam na cotygodniowy event Polakow - powerfist.

PS Pomoge Ci wytropic s2k :D

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 16:01 
nano katana chodzi po 150% w sklepie slithera snaeka mozna kupić (część D, ostatni sklep na prawo pod reniferem w New Oxford)
ciekawe czy są opłacalne.

Ostatnio edytowany przez Level, 03 Gru 2006, 16:01, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 16:01 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Walczenie bronią białą jest kosztowne, zaznaczyłem to na wstępie. Jednak można nią grać, przyklad Duch.

Dla mnie bronie (L) są beznadziejne, ale musze nimi walić, bo z braku laku i kit dobry.
Gdybym ja teraz zaczynał to wybrałbym hg i lb. Według moich prognoz w najbliższym czasie pojawią się ciekawe bronie do walki wręcz.

Decyzja należy do ciebie.
pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 16:13 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm...to ja tez swoje 'trzy grosze'. Mam 5k w rifle , ponad 2k w handgun i ..przeszlem na melee , ( obecnie 4 k w Lb) .A dlaczego? A no bo HP i EVADE marnie roslo jak strzelalem.
jak uzywam axe to leci up i to widac. Moim skromnym zdaniem ( nie jestem najstarszy w PE he he) . Odpowiednia bron trzeba dobierac ( rifle ;pistol; lub axe/miecz) na odpowiedniego moba. Jak jest szybki, to trzeba cosik szybszego uzywac/ jak wolny mozna tluc wolniejszymi melee. A reszta (czytaj profit na huncie ) to juz od szczescia zalezy he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 16:19 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Mortifer napisał(a):
Według moich prognoz w najbliższym czasie pojawią się ciekawe bronie do walki wręcz.
pzdr.

Prorok, czy co? :) Jeśli te prognozy opierasz na fakcie, że dawno się nic w tym temacie nie działo, to możesz się przejechać - MA wiele tematów rozpoczęła i zostawiła rozbabrane(najlepszy/najgorszy przykład, to animal taming). Ale jeśli masz TW w MA, który ci zdradził parę sekretów to co innego :)

[ Dodano: Nie 03 Gru, 2006 16:23 ]
EDO napisał(a):
Hm...to ja tez swoje 'trzy grosze'. Mam 5k w rifle , ponad 2k w handgun i ..przeszlem na melee , ( obecnie 4 k w Lb) .A dlaczego? A no bo HP i EVADE marnie roslo jak strzelalem.

Jakbyś spróbował dociągnąć do HitAbility=5, to ci powinien się odblokować skill, przy którym HP podobno rośnie szybciej niż polski deficyt.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 17:14 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 94
Society: Pszczooołyyyy
Nick w grze: Pulpet
Powiem tak... bronie melee są teraz o wiele mniej opłacalne niż kiedyś. Nawet jeśli eco (L)ki liczone z TT jest powyżej 4, to pewnie liczone jako 110% TT już nie :P Czyli - przygotuj się na straty jeśli koniecznie chcesz w melee. Ja tam dużo nie huncę, więc...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 18:11 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
To ja jeszcze dodam, bo widzę, że mało kto to zna:
http://entropiatools.com/avgdmgpec.php
Tam jest liczone średnie dmg, dla różnych broni z uwzględnieniem tt+, czy HA, całkiem przydatna sprawa. Na tej stronie są też inne bardzo przydatne narzędzia.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 22:21 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
tak jak pisał Mort jeżeli chcesz rifle to opalo+101 a potem breera m2a+a102.
apteczka fap-5 i póżnej (jak fapem 5 bedziesz robił koło 10 punktów zdrowia) chyba przeskok na fap-28 nie używaj 18 (hehe sam go używam ale odradzam)
jeżeli kopanie to najpierw chyba sondy i en-matter a póżnej dopiero ore

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 22:35 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005

Planuję dociągnąć do 10k a później sprzedać za 1.0 . Gdzieś wyczytałem, że większe ilości można sprzedać szybciej i po efektywniejszych cenach. Jeśli okaże się, że będą problemy to na pewno skorzystam z działu " giełda" :wink: . Nie ukrywam, że wolałbym sprzedać rodakowi niż wspierać inne nacje.

Sprzedaż sweatu rodakowi po wyższej cenie nie nazywałbym wspieraniem 'polskiej nacji' :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 23:05 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005

Dlaczego nie używać 18, uargumentuj proszę, dlaczego odradzasz ?

Wejdź na stronę główną portalu i tam kliknij w linka "Parametry apteczek" i sprawdź kolumnę HP/pec. Zeby uprzedzić pytanie dlaczego w takim razie nie kupić sobie (mod|imp|adj)fapa - są dość drogie, np mod-fap to cena rzędu średniego samochodu :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Gru 2006, 23:58 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
heh co niektórzy to tu niezłe głupoty wypisują... melee = ciągłe straty - co za bullshit :lol:

ktos straciłę 9 razy na 10 i już werdykt wydaje... a za 10 by mu sie mogło zwrócić 100 razy więcej... btw ale nie o to mi tu chodzi...

obecnie recepta na hunt jest jedna : wal bronią L ile się da i kiedy się da, kupij wg pewnych stałych przeliczników, np : korss400 max do 200%, katana max do 135%, pałki różne max do 120 - 125% itp itd - popytaj ludzi

i jeszcze jedno, do jasnej cholery :D : ZAKUJCIE TO SE WSZYSCY - jak loot jest do dupy to i impMK2 NIE POMOŻE !!

nooo :P

co do melee to jutro wysilę się trochę i napiszę obszerniejszy pościk

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 04 Gru 2006, 01:06 
ja sobie w pełni zdaje sprawę i nawet o tym nieraz wspominam bo to rzecz oczywista, że nawet mając impmk2 i te 10k skilla to i tak nie pomoże na słaby loot.
Kiedy zaczynał duch...rzeczywiście było łatwiej...Axe 1x0 miało inne eco, bo aż 5.3 (impmk2 ma 4.72) :)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Gru 2006, 09:39 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Nick w grze: Enkorr
A ja nie żałuje :) Cały ten czas spędzony na sweatowaniu bardzo mile wspominam i nigdy nie zapomnę tego dreszczyku na plegarach jak goniło mnie stado rozwscieczonych daikib czy co gorsza "potworów" zwanych potocznie "kurami" i ta ulga kiedy wreszcie udalo ci sie dobiec do wody a HP pozostało na jeden cios lol pamiętacie to jeszcze ? hehe

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Gru 2006, 12:32 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
...Sweatowanie ma sens, nawet to karkołomne i długie.

Wiesz nie musisz czekać do 10k sweatu skoro zamierzasz i tak polować to sprzedaj sweat i kup broń i ammo, implanta (Aa-jak się uda to z niskim tt ok 4 ped), medium focusa (też z niskim tt ok 4 ped), fapa 5 do skillowania i fapa28 do krytycznych sytuacji i jak ten dręczący mob będzie dry to go kill i może być nawet zwrot dodatni (ostatnio lootnąłem ok 12ped tt z jednego dry exo younga :) ).
Poznawaj nowych ludzi, twórz swoją listę fl, zbieraj portale, sweatuj, hunć i rób to co ci będzie przynosiło przyjemność i radość. O sweaytowaniu to nawet jest caaały poradnik:
http://www.entropiauniverse.pl/viewtopi ... weatowanie
pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Gru 2006, 12:36 
Weak
Dołączenie:
Październik 2006
Skromnym zdaniem,

Z opalo w okolicach Atlas Island North mozna latac wychodzac praktycznie na zero.
I w tej opcji masz szanse sobie dluzej pograc za te 10K sweatu.

Z AXEm jak dla mnie sa widocznie wyzsze looty porownujac z opalo, ale z koleji
wymachac te parenascie toporow w godzine to nie problem.

"Mi sie to wydaje dosc proste, im wiecej wydajesz tym masz wyzsze looty z tego samego stwora." Za super ekonomie opalo czyms sie placi, hunty z nim sa pod wzgledem lootu
nudne i zmudne.

Z Opalo po wyzerowaniu 2K ped na ammo, nie mialem nawet globa, z lootu mialem poza masami pixi i innego syfu, 2 przedmioty o wartosci +20% tt.
( nie chodzi tu o wyjscie na +, tylko o zabawe )

Do podliczania tego jak wychodzisz z polowan warto dodac wartosc skilli jakie podczas nich zyskujesz.

Jak przez dluzszy okres czasu wyjdziesz na 0 to jak dla mnie jest bardzo dobrze,
ja srednio wychodze -30% ~ -40% nie liczac skilli.

A jezeli chcesz wychodzic na + handluj, a to co zarobisz na handlu wydawaj na hunt.

Axe to fajna sprawa, ale do wymaksowania go trzeba naprawde sporo skilla, bez podstaw finansowych 500-800 pedow, nie widze wiekszego sensu zaczynania z nim huncenia.

Co jeszcze sie tyczy opalo, to przy zmaksowanych statach ok. 1k skilla, zaden z malych mobow do Ciebie nie powinien dojsc, czyli nie potrzeba ani fapa ani zbroi na nie. A przy
odpowiednich technikach bez problemu w 2 osoby mozna bic armaxy z ampem 101, bez zadnych obrazen.

Odradzam polowania z Axem na zbyt duze moby, gdzie budzet pozwala nam na ubicie niewielu sztuk.

Najlepszym nastawieniem zaczynajac huncenie jest spisanie pedow na niego przeznaczonych na straty, i nie oczekiwanie niczego poza skillami w zamian.

Pozdrawiam i duzo szczescia zycze,
S.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Gru 2006, 16:05 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Tropicielu,masz racje pod wzgledem wplacania - mozna to zrobic dopiero,jak sie juz dosc dobrze pozna gre (tak tez zwykle doradzam disciplom :roll: ), ale tez czy miernikiem poznania gry jest wysweatowanie 10 k butelek? To jest NAPRAWDĘ strata czasu, i w momencie,gdy przestaje nam sprawiac przyjemnosc (bo na poczatku sprawia :P) czas zajac sie czyms innym. Ja zaluje ze sweatowalam 3 miesiace...brr.

PS Wow,Enkorr sie odezwal :)
JAXPE napisał(a):
Najlepszym nastawieniem zaczynajac huncenie jest spisanie pedow na niego przeznaczonych na straty, i nie oczekiwanie niczego poza skillami w zamian.

O tak..wtedy NIGDY sie nie rozczarujesz :D A zawsze mozesz mile zawiesc :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Gru 2006, 18:57 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 94
Society: E H A
Okta napisał(a):
... fapa 5 do skillowania i fapa28 do krytycznych sytuacji i ...

Ludzie co wy macie z tymi fapami 10-35? To jest jedna z tych rad których nie powinieneś słuchać. Fap-5 tak długo jak tylko się da a jak będzie gorąco to fap-50. Jak nie wierzysz to sobie zobacz http://www.entropiauniverse.pl/portal.php?show=6

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Gru 2006, 19:06 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
BlaDy napisał(a):
Okta napisał(a):
... fapa 5 do skillowania i fapa28 do krytycznych sytuacji i ...

Ludzie co wy macie z tymi fapami 10-35? To jest jedna z tych rad których nie powinieneś słuchać. Fap-5 tak długo jak tylko się da a jak będzie gorąco to fap-50. Jak nie wierzysz to sobie zobacz http://www.entropiauniverse.pl/portal.php?show=6

BlaDy masz oczywiście rację ale jak masz wolnych 20 ped to łatwiej jest kupić fapa-28 za 3 ped niż fapa-50 za 15 ped (z tt= 2ped). Chyba, że ktoś będzie tak uprzejmy i pożyczy (np ktoś z socu) lub sprzeda po tt :lol:
pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Gru 2006, 23:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Jak masz wolnych 20 ped to sie nie bierz za skillowanie :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Gru 2006, 08:37 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Ubranie Ci tu nic nie pomoże, bo trafiałeś na zwykłych ciuli, którzy zapomnieli jak to było na początku.
A ubranko takie jakieś dziadowskie, to za free albo po tt dostaniesz jak się dobrze rozejrzysz. Ech doprawdy szkoda, ze nie masz mentora, bo takiemu uczniowi, az by sie z radością dawało itemki.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Gru 2006, 09:43 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Hym... pewnie chciała ci dać fapa 5 czy 28. Zwykły podarunek dla nowego gracza. Czasami się trafia na miłą osobę po prostu ;)

Pamiętam jak zaczynałem i mnie ktoś fapnął... Nie mogłem się nadziwić, że ktoś od tak mnie leczy :P Pewnie to przez złe wspomnienia z NFZ :D

Zacznij wyznawać zasadę: jak dają to biorę, jak biją to albo oddaje, albo lece po kolegów :D

Przyda Ci się to ;) Co do dealów, to uważaj zawsze, jeśli za coś płacisz, czy ktos przed akcept deal nie usunie ze swojego okienka towaru który chcesz kupić. Często tak oszukują scamerzy. Ale jak dają za darmo to poprostu bierz i podziękuj ;)

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Gru 2006, 12:24 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Leczenie kogoś daje przyrost skilli medycznych i nie tylko dla leczącego to jest jeden z powodów darmowego leczenia.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Gru 2006, 14:49 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Garwen napisał(a):
Leczenie kogoś daje przyrost skilli medycznych i nie tylko dla leczącego to jest jeden z powodów darmowego leczenia.

Garwen to my juz powinniśmy nabić na sobie nawzajem z 10k First Aid :D :D :D :D

Prawda jest taka, że jak sweatuje się z newbie to pokazanie takich odruchów "darmowej dobroczynności" i uprzejmości prowokuje w Tobie tworzenie otwartości i niesienia pomocy dla innych w późniejszym etapie gry... jak napisałem "prowokuje" a nie zmusza dlatego czasami spotyka się ubershit... :(

Bądźmy mili dla innych to i oni może zaczną "krakać" jak my... :D

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Gru 2006, 17:19 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
tropiciel znajdz słonia i powiedz mi gdzie Go mogę znaleźć i powiadom wszystkich na forum .

rad , ktore dostałeś na forum masz sporo - jakbym ja tyle wiedział na poczatku gry tobym teraz już był uberem :)) , albo uberkiem .
a teraz znajdz slonia i powiadam Nas .

tekst powyżej ma podtekst

z poważaniem JC denton Kraków

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2006, 00:51 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
A poradniki sie czytało? Gdybys przeczytał to mialbys nowego slicznego fapa ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2006, 01:02 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posse napisał(a):
A poradniki sie czytało? Gdybys przeczytał to mialbys nowego slicznego fapa ;)

Na bank nie był nowy, pewnie jakiś stary, zdezelowany sprzed wojny:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2006, 09:44 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Co wy macie z tym nie przyjmowaniem... Ostatnio akoz chciał komuś dać 300k to nie wziął... Wiadome, ze haczyk i że nie da, ale zawsze mozna spróbować, a nóż będzie bug :P

Ludzie albo się za pożądni zrobili, albo za podejżliwi :P Dobrze, że ja ani jednym ani drugim nie jestem :) Chce ktoś coś mi dać? Bez obaw przyjme, a nawet podziękuje ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2006, 16:07 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Wiesz Mort , tak publicznie to ja tez moge powiedziec ze nie przyjme od nikogo set'a shadowa ! ale co innego in game ;-) Zapraszam do ff aukcjoner :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2006, 08:44 
Mediocre
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 169
Society: ef.pl
Nick w grze: Wh1ST
Kiedyś istniała taka wspaniała broń jak Axe 1x0 z eco >5 i głównie z jej powodu wielu graczy od melee zaczynało. Oprócz tego był inny system skillowania, dzięki któremu można się było nieźle wyskillować używajac tanich i słabych broni takich jak np m2201, jester d1 czy wspomniany już toporek;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2006, 09:23 
Mediocre
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 169
Society: ef.pl
Nick w grze: Wh1ST
Kiedyś czyli do VU 7.4 i z tego co wiem stary system skilli był wprowadzony w 2003 roku.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Gru 2006, 09:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
już tak się nie dołuj z tym gównem, każdy kiedyś był na początku drogi, przynajmniej widać, że jesteś mocno podekscytowany :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Gru 2006, 11:45 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Umm..jakbys wszedl na wlasciwa gore,to moze zobaczylbys napis ''PL'' z pecow.. o ile jeszcze tam jest ;)
(Kiedys..z rok temu..ulozylam z JAXem)
Albo sam mozesz pozostawic po sobie jakis slad ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Gru 2006, 12:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Elanor napisał(a):
Umm..jakbys wszedl na wlasciwa gore,to moze zobaczylbys napis ''PL'' z pecow.. o ile jeszcze tam jest ;)
(Kiedys..z rok temu..ulozylam z JAXem)

Ho, ho! To na pewno tam jeszcze jest. :D

:wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 22:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Jednak nie wiem czy aby nie lepiej byłoby wstrzymać się z zakupem o te kilka dni z obawy przed zmianami w nowym VU. Jak myślicie i jak to było wcześniej ze zmianami weapon tt w związku z nowymi VU ? Czekać na ewentualne zmiany czy kupować ?

Zmiany w najbliższym VU prawdopodobnie nie naruszą zbytnio huntu/mining/craftu, a już na pewno nie broni z tt. :) Kupuj śmiało.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2006, 23:29 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 101
Jako noob przejechałem się na broni strzelającej . Ale skoro uberzy Ci doradzili skilowanie broni strzelających , to działaj tak . W każdym bądź razie w przypadku broni melee nie płacisz za każdego missa 8)
A co do czekania z polowaniami 8) . Im później zaczniesz polować tym później stracisz kase :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2006, 08:34 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Jest teoria że jak dołożysz lunetke, lasery <dodatkowy decey> to skile ci szybciej rosną.... Ale czy to prawda... Ciężko powiedzieć.

Co do broni male to może nie płacisz za misy, ale ma tak ***** decey że głowa mała. Chciałem się ostatnio przeżucić na broń białą, ale stwierdzilem ze cala kase moge stracic w 2 dni a nie w 2 tygodnie.

A riffle czy hg... Mi tam siÄ™ podobajÄ… ;) W miarÄ™ ekonomiczne i jakoÅ› idzie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2006, 13:12 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Mortifer napisał(a):
Jest teoria że jak dołożysz lunetke, lasery <dodatkowy decey> to skile ci szybciej rosną.... Ale czy to prawda... Ciężko powiedzieć.

To tak jak z tymi ampami pod mining, tak ? :wink:

EDIT

Nie pokręciło mnie się coś :roll: ?

Tak, zupełnie jak z ampami do miningu. Nie da się tego sprawdzić czy działają gdyż nie wiadomo jakie byloby złoże bez ampa. Musiałbyś znaleźć złoże, wydobyć, sprawdzić jego wartość a następnie cofnąć sie w czasie i w tym samym miejscu znaleźć to samo złoże tylko że z włączonym ampem, to chyba nierealne, nie? :D MA wie czy ampy działają, ale na pewno tego nie zdradzi :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2006, 17:58 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
Co do broni male to może nie płacisz za misy, ale ma tak ***** decey że głowa mała. Chciałem się ostatnio przeżucić na broń białą, ale stwierdzilem ze cala kase moge stracic w 2 dni a nie w 2 tygodnie.

No ja też próbowałem się na białą przeżucić ale zrezygnowałem po 30 min. huntu ,teraz mieczyki mają 0 ekonomi jak narazie najleprze są bronie palne z małym decayem oczywiście :]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2006, 18:41 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
A ja polowalem z fistami niedawno praktycznie od 0, i bardzo fajnei wspominam ten okres, po pierwsze HP szybciej rosnie, skille defense rosną. I tez czesto przychodzilem z plusem. Poza tym jedna fista z tt to jakies 50 skilla az do 700-800 PF, zmniejsza sie stopniowo, nie robilem jakis super testow ;) Polecan okolice Troy na poczatek. Z nożykami jakos klapa ciągle..

Aha jezeli chcesz dobrą rade to teraz najlepiej rozwijac sie w kazdym kierunku, i nie zrażac lootami. Ale na to potrzeba wiecej kasy ;/

Jak dla mnie rilfe/pistol (tu juz niestety musisz zdecydowac sam) + PF do wykańczania to dobry wybor

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2006, 21:11 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Posse napisał(a):
A ja polowalem z fistami niedawno praktycznie od 0, i bardzo fajnei wspominam ten okres, po pierwsze HP szybciej rosnie, skille defense rosną. I tez czesto przychodzilem z plusem. Poza tym jedna fista z tt to jakies 50 skilla az do 700-800 PF, zmniejsza sie stopniowo, nie robilem jakis super testow ;) Polecan okolice Troy na poczatek. Z nożykami jakos klapa ciągle..

No fistami też trochę hunciłem i przyznam że nawet bywałem na + , no ale ileż to można się fistem bawić :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2006, 21:19 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Na początek proponuję ci kupić i Opalo, i pistola z TT - pistol na najsłabsze moby (vide młode snable male ) i dobijanie, opalo na resztę. Nie martw się, jeśli będziesz miał jakieś straty - przy takim nakładzie finansowym będą one niewielkie (chyba, że będziesz strzelał w niebo ;)). Jeśli chodzi o moby, to polecam tak jak przedmówca Fort Troy (Daikiby, z których wypada wool o wartości rynkowej ok 400%, i młode exarosaury, które wybrańcom rzucają małe globale ;p). A jeśli nie lubisz tłoku, to proponuje ci wyspę Atlas - oprócz Daikib i Exarów znajdziesz tam też snable (którym również zdarza się rzucić globa). Oczywiście oprócz szans na globa dają one looty adekwatne do wyłożonych środków - polując na nie zysków dużych mieć nie będziesz, ale w razie złego okresu straty też nie przyprawią o płacz ;)

GL ;)

P.S Oczywiście nie zapomnij o zasadzie dla początkujących: "zanim strzelisz do moba - sweatnij go chociaż raz ;p" ;))

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2006, 23:55 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posse napisał(a):
A ja polowalem z fistami niedawno praktycznie od 0,

coś mi ściemniasz, pamiętam jak z dwa lata temu exo w aggressio młóciliśmy :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Gru 2006, 11:24 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Zanim kupisz implant i chipa zastanów się nad:

a)Jaki procent swoich zasobów finansowych będziesz musiał na to przeznaczyć
b)Kiedy ta inwestycja ci się zwróci (wliczając w to fakt, że żeby korzystać z chipa część sweatu będziesz musiał zamienić na Mind Essence - a do tego kupić Force Nexus).
c)Czy nie lepiej zainwestować w coś, co zwróci się szybciej + da większy dochód

Nie jestem jakimś ubersweaterem (raptem 300 skilla ;p), ale wiem jedno - chcesz focusa? Idź do Fort Troy pod TP ;). A jeśli chcesz żeby Focus ci nie był potrzebny, idź do Nea Place na Amataherze, i podłącz się do jakiegoś myśliwego polującego na Ambu - zanim ubije stwora ty zdążysz bezboleśnie ściągnąć trochę sweatu ;) (uwaga! wg niektórych myśliwych jest to pasożytnictwo, więc zawsze lepiej zapytać o zgodę ;)).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Gru 2006, 12:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Ja mysle ze na razie implant z tt ci wystarczyl w zupelnosci (sama mam dotad ten z tt :D chociaz w inv Bd czeka,i nie wiem na co :roll: ) Bd ostatnio pewnie bardzo podrozaly (nie ma w ogole na aukcji),a z poczatku kazdy wydatek czyni hmm,spustoszenia w kieszeni..Dlatego lepiej juz chyba byloby ci kupic fapka 5 i skillowac ;p
Co do ostatniej rady Skanerina, moglbys sie ''podlaczyc'' do mnie,jedyne wymagania to zdobyc sobie Rei's defence i Limnadian district ;) tylko musimy sie wytropic :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Gru 2006, 12:42 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
nom z tym sweatowaniem z jakimś hunterem to dobry pomysł ja bym polecał ambu albo allo one ładnie sweatem sypią heh no i sporo osób na nie poluje :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Gru 2006, 22:23 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
W sumie to czym się różnią te neocośtam od siebie? (mówie o tym białym co się do głowy wkłada) Bo jeszcze tego nie rozkminiłem ;)

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Gru 2006, 22:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Roznia sie tym,jakie levele chipow moga obsluzyc ;) (ten z tt,Aa, to tylko levele 1-3, zas Bd 1-9)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Gru 2006, 10:26 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Heh Bd są dobre ale jak na obecną chwilę są ciut drogie no i ciężko je dostać więc narazie trzeba jeździć na tym z tt :P

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 90 gości

Panel
Skocz do: