Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2006, 20:26 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
E nie jest tak że z lootami byłem na zero po kontrolnym polowaniu :)
Tyle że nie wiem czym mam strzelać bo 12 dmg z opalo to troche mało

Profil Offline
PostWysłany: 01 Lis 2006, 20:30 
looty...przez wprowadzenie tych olejków mindarkowi się system spierd...ił i lootów nie ma, to zostanie naprawione, wierzcie mi i nie piszcie już postów: NIE MA LOOTóW....WSZYSCY IDZIEMY GRAć W WOWA... lol. itd :?

Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2006, 21:17 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 93
Society: było PL RANGERS i Enclave
longu dobrze sypią olejkami, po co siać panikę ? Może trzeba zastanowić się nad doborem odpowienich mobów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2006, 21:22 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 101
mi też ładnie sypnął mob :) olejku za 40 ped
ale z powodu lagow wylaczyli serwer ( albo z powodu globali gosc mial serie w crafcie jakies 15 pod rzad jak wychodzilem). Zaraz to podkręca i skończa sie looty

Profil Offline
PostWysłany: 01 Lis 2006, 21:31 
co do esi, rozkminiłem chyba system cały:
Esi maja tt, stare esi maja swoje odpowiedniki: 12.5ped w tt, max tt esi to 1250ped czyli 100razy tyle, czyli:
uber ma 10k w riflu, przed vu: musi kupic 100 esi za 88ped kazdy...
teraz uber ma 10k w riflu...kupuje esi z tt 1250ped i ładuje do niego cały skill:) bo do tych 12.50 ped zmieści sie tyle co w starych esi max.
Tak mi sie wydaje.
Czyli, jak ktos znajdzie esi 1250ped....to ma przerypane bo nie każdy sprzeda 10k skilla...a jak już to ma farta, bo taki esi może być wart 100 razy tyle co zwykły esi:) (może nie aż tyle, ale duzo).
Taka rozkmina.

Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2006, 21:48 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Tak patrzylem i mi sie nasunelo... Nie mozna teraz czasem walic do jednego esi różnych skili?

Taka rozkmina nubka ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2006, 22:02 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 100
Society: Mlode Wilki
Niestety nie mogę grac teraz i nie za bardzo mam czas wiec jakby kto wytłumaczył mi o co chodzi z olejkami.

Człowieka nie ma parę dni i MA odpier.... takie rzeczy :P

//wracam w sobotę

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2006, 22:07 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 154
Society: SKILL or DIE
Nick w grze: Devour The One
Ceny broni szaleją :( :). Większośc idą w góre .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2006, 22:28 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Society: Mlode Wilki
powiedz mi ze tych syfów jak vanguard, defender czy coś w tym stylu tez to normalnie będę w niebo wzięty bo mam pół storage tego :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2006, 22:46 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 154
Society: SKILL or DIE
Nick w grze: Devour The One
jak narazie widzialem ze mk2 poszly strasznie w góre i mk1. ogolnie wszystkie klamgi z dobrym dmg.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2006, 22:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Chyba dobra rozkmina :) Ale w tej rozkminie nie wziales pod uwage jednego zdania.
Level napisał(a):
Czyli, jak ktos znajdzie esi 1250ped....to ma przerypane bo nie każdy sprzeda 10k skilla...

A jak juz sie wczesniej produkowalam na ten temat..
Cytuj:
Should you only partially fill an Empty Skill Implant, you will receive the remainder in a new Empty Skill Implant with the remaining value. If the remainder has a value below 10 PED you will receive PED directly.

Jesli nie zapelnisz takiego esi w calosci, dostaniesz drugie, z tt odpowiadajacym ilosci miejsca, ktore ci na tym pierwszym zostalo.To chyba bedzie bardzo fajna rzecz,moim zdaniem :) Nareszcie nie bedzie problemem sprzedanie tanich skilli w malych ilosciach. (np. 500 lvli LWT..)

See it?

Tak wiec rozkmina jednak nie do konca dobra :D Heretyku :D

Profil Offline
PostWysłany: 01 Lis 2006, 23:00 
nie zauważyłem tego zdania, co nie zmienia faktu że z krewetki gość na ef dostał 96ped tt esi i za ile to sprzedać o to jest pytanie

Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2006, 23:01 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 94
Society: E H A
Chyba nie tylko bronie poszły w górę :shock: :shock: :shock:
Image

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2006, 23:10 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
rzucili sie na A101 jak muchy na g..... . Nie dziwie się cięzko przejść z opalo na coś innego mając 1k w rifle. ciekawe po ile ten olejek ze zwierzatek bedzie chodzil.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2006, 23:14 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
Nick w grze: Maciejjy vel Galka
Dziwne VU..
Ten nowy HUD mi nie przypasował. Jakiś taki "plastikowy".
Zmian w aukcjach jeszcze wszystkich nie rozumiem więc się nie wypowiadam.
Looty. Hmm.. Przed VU biłem Ambu Youngi i sypały KOSZMARNIE. Dziś popolowałem na nie z 25 min. i te olejki całkiem sporo warte wyszły..

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 01 Lis 2006, 23:34 
hehe A101 do broni hehe:):):):):):):):)
Chyba znalazłem odpowiednik opla w blp:
Image
więc to droga huntera blp pistol by wygladała tak:
Emik S30 (5dmg)>Svempa S40(9dmg)>Emik S50(16dmg)>Svempa S60 (29dmg) :)

i fajnie, teraz pozostaje czekać na resztę oraz rozkminić looty bo to trochę namieszane.

Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 01:37 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Cool podobaja mi sie te smieszne pistoleciki na blp

Czy ktos moze powiedziec co dropi tego emika 40? (co to k. za nazwa w ogole :P)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 02:30 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 156
Nick w grze: Lord Beliar Derat
:evil: ta wersja jest z<piiiiii>na
pierwsze wrazenie:
loot - nie trzeba nic pisac spaprany ,olejki nie przemawiaja do mnie, niech sie nimi smaruja pajace z MA!!
hunt- idiotyczne wywalanie ammo, mniej trafien , moby zadaja wiekszy damag , heh looty nie pokrywaja wydatkow, totalna lipa, co mam wplacic im 200k $ niech zapomna pajace
minning- ratowal sytuacje, ale mam za malo dosw zeby cokolweik pisac, jakos dziwnie bo co druga bąbka cos sie wykopalo, dziwne ??

Ogolnie, teraz to pograja kasiasci entropczycy, nowi gracze szybko sie zniechecą, a co za tym idzie, wroze szybki koniec tej gry ,mniej osob, zle info na forach, MA zarabia mniej kasy ,zwinie interes ,a ludzie , zaczna odchodzic pozosatna z pedami ktore nijak bedą sie mialy do reala, i te 500k uzytkownikow szybko zmieni sie na .....
Gralo sie jak dotąd wypaśnie, moglem dzis spedzic do rana na polowanku ale po 2h odechcialo mi sie grac.
Nic, mowi sie trudno, czekam do juterka, moze pajace naprawia te sp<pipipi> bledy

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 07:56 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
Info w sprawie nowych ESI:
http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... 152&page=1

Jak można zobaczyć na screenie w ładnym uberku wypadł uber ESI. Stryker potwierdza, że taki ESI mieści 10k skilla, a dokładnie 10600. Chyba bardziej opłaca się tym właśnie zaczipować, aby mieć wysoki skill, bo "standardowych" ESI trzeba by załadować sporą liczbę, jeśli uwzględni się marny przyrost implantowanej umiejętności po poziomie 4k.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 08:33 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
moi drodzy - mam do was apel !!

nie poddawajcie się !! to dopiero dzień po VU, jeszcze wszystko się zmieni, sytuacja jest taka zawsze po VU, dajcie pare dni sobie luzu, pobawcie się grą a nie hardkor granie

widze sporo nowych możliwości dla nowych graczy, np.:

-goniec handlowy - osoba pozyskująca kontakt handlowy na sell drogich itemów, będz krzycześ w miastach i reklamować dla kogoś info o sprzedaży jakiegoś drogiego itemu bo na aukcje sie nie opłaci, może nawet prowizja byc %cętowa

-olejarz - ludzie skupujący w popularnych miastach oleje od hunterów, szybko i od ręki, za bardzo mały %, może od 101% do 105% a potem do krafterów, zobaczcie że dużo nowych itemów wymaga oleju zatem będzie to już za pare dni chodliwy produkt... jest tu wielka nisza rynkowa

dodam jeszcze w sprawie oleju :

MA poczyniło wielki ukłon w stronę hunterów, WILKI dzień to dla nas, Wy ludzie małej wiary wyzbądcie sie lęków i zabobonów (złoto w lootwindow)... teraz będziemy mieli wręcz idealną sytuację - wszystko co lootowane będzie miało cenę tt+ !! tak, wszystko, nawet za jakiś czas olej, hunt stanie się bardziej opłacalny

minusem jest to że hunter będzie musiał być na prawdę hunterem, trzeba będzie się tej profesji mocno poświęcić, chociaż to że będzie konieczność mieć sporego zapasu gotówki...bo oleje będą szły w "bulku" na placu

Dla mnie VU BOMBA :twisted: jest fantastycze no poza paroma małymi drobnostkami:
-brak możliwości wyłączenia przezroczystości hud'u
-zła ergonomia hudu - pasek życia za mały i za daleko od okna czatu
-głupi system filtrów czatowych, stare rozwiązanie było lepsze
-altTAB nie działa poprawnie
heh tyle :wink:

Profil Offline
PostWysłany: 02 Lis 2006, 08:43 
co do lootów...byłem polowałem wczoraj...i powiem tak: dla mnie nie ma zmiany w lootach jedynie zamiast ped lecą te olejki itd.
A to, że się traci to ***** tak ma być...tak było w pe zanim wprowadzili ople co moim zdaniem ***** ludzi i nastawiło na to, że na huncie sie zarabia lol... n/c.

Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 08:43 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
Jak na razie jeden DUŻY minus : pasek życia - jak hunce to jakoś nie widzę że już HP mi sie kończy w efekcie przypadkowe zejścia i to na mobach które generalnie zadają mało dmg

co do oilu i i nnych badziew wszystko okej ale myślę, że podaż będzie tak wielka że nie ma co liczyć na jakieś lepsze ceny.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 08:47 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Gneralnie same utrudnienia :
1. sprawa ampów
2. trudniej trafic w moba
3.wieksze koszty aukcji
4. loot do kitu
5. Moby napidalajaa jak szalone. pierwszy raz bery zabrał w ciagu 3 min swetowania ponad 60% HP w goblinie prawie full tt
6.dłużej sie koncentruje minforce( tak mi sie wydaje)
7. radar można sobie w zad w sadzić nie można sie polapać w odległości do mobów( to już było specjalnie chamskie ze strony MA)
8. Lag jak klikniesz żeby Ci sweatował moba to avatar podchodzi do niego zaczyna koncentracje i za 2 sek rusza sie i traci ją.
9.Lagi przez które nie można trafić w moba a on wali ostro
a teraz plusy :
1.jest kolorowo
2.są nowe itemy
3.fajne olejki wypadają ze zwierzątek
4. oprócz tego jest bardzo kolorowo
5. będzie można regularnie wplacać co tydzień jakieś 20$ żeby po polowaniu wyjśc na zero
, w końcu zamówie karte kredytową
6.MA dostanie więcej kasy na , którą zasługuje wszak to gra nie darmowa.

A reasumując to jak posłuchałem wczoraj typów jak nawijali na czacie , to komentarze 20% z nich kończyły się namową do bojkotu MA i nie wpłacania kasy, 50% sapało na zły loot ,
a 30% miało to w zadzie i dalej handlowało oferując ceny 101% za nowe olejki.
W którą strone idzie MA???i dlaczego w dół????

Profil Offline
PostWysłany: 02 Lis 2006, 09:11 
fubuki napisał(a):
Gneralnie same utrudnienia :
1. sprawa ampów
2. trudniej trafic w moba
3.wieksze koszty aukcji
4. loot do kitu
5. Moby napidalajaa jak szalone. pierwszy raz bery zabrał w ciagu 3 min swetowania ponad 60% HP w goblinie prawie full tt
6.dłużej sie koncentruje minforce( tak mi sie wydaje)
7. radar można sobie w zad w sadzić nie można sie polapać w odległości do mobów( to już było specjalnie chamskie ze strony MA)
8. Lag jak klikniesz żeby Ci sweatował moba to avatar podchodzi do niego zaczyna koncentracje i za 2 sek rusza sie i traci ją.
9.Lagi przez które nie można trafić w moba a on wali ostro

1.dobrze dobrze, ampy dobra zmiana w końcu:) smierć nie wplacającym i wyzyskującym system :D:D:D:D
2.nie prawda...jak się ma slaby pc to tak jest, ja w sumie mam mniej missów.
3.tu się zgodzę...ale co tam, mimo, że traduje to mnie to nie przeszkadza wręcz wali mnie to.
4.loot jest w porządku, wręcz zostajecie zmuszenia na hunt mocnymi gunami ewentualnie zmianę mooba (na exo stalkers już wczoraj masa luda wyszła na +)
5.to może i prawda może i nie, widocznie needujemy więcej skilla żeby mob misował
6.nie:)
7.czy chamskie...nie wiem, ale jest ok.
8.dawniej nie było sweata...i niech go usuną
9.nie miałe lagów i inni też nie z tego co widziałem i słyszałem.
Będę bronił tego VU nadal, bo twierdze, że to jedyne udane VU, nawet troszkę wrócili do starego systemu.[/quote]

Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 09:41 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Moze i macie racje, ale ja nie wiem co z czym lac. Poszedlem na mocniejsze moby z MKII i lipa w plecy po pierwszym huncie, po drugim i trzecim tez, 200 ped poszlo z dymem,moze wiecej,nie poddalem sie i wybralem sie na slabe moby ze slabsza bronia i to samo.
Narazie z niesmakiem patrze na ta wersje, chyba wroce do jakis gier typu Diablo podobnych, bo tu jak narazie totalna (dokonczcie sami).
I nie powiem ze zawsze bylem na plusie w poprzednim VU, ale nigdy tak jak teraz.Ale co bede bluzgal na MA i tak to nic nie da, nadziej w tym co pisal fubuki:

fubuki napisał(a):
...
A reasumując to jak posłuchałem wczoraj typów jak nawijali na czacie , to komentarze 20% z nich kończyły się namową do bojkotu MA i nie wpłacania kasy, 50% sapało na zły loot ,
a 30% miało to w zadzie i dalej handlowało oferując ceny 101% za nowe olejki.
W którą strone idzie MA???i dlaczego w dół????

i pytanie na jakim chacie to czytales??

Zreszta po jakims czasie sami zauwazycie ze kazda kolejna zmina bedzie niosla jedynie straty, dla nas rzecz jasna, a jak bedzie sie okaze. Ja mimo bezgranicznego zdenerwowania nie poddam sie,i przeczekam ten syfiasty kaprys MA.

P.S Fakt wczoraj i dzis przy totalnym minusie nazbieralem :D tylko 70ped z olejkow, kpina i wyzysk j.... sq.... ale to niczego nie zmienia.MA to pajace!!

Profil Offline
PostWysłany: 02 Lis 2006, 09:50 
ludzie...taki był hunt i taki będzie...tracimy albo kończymy:)
Niewpłacający skończą z EU i dobrze, przetrwają tylko ci co nie marudzą a mają głowę.

Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 10:02 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Cytuj:
smierć nie wplacającym i wyzyskującym system

i
Cytuj:
Niewpłacający skończą z EU i dobrze, przetrwają tylko ci co nie marudzą a mają głowę

Heh. To bez znaczenia. We will adapt and exp..hmmm...survive, resistance is fuitile
Po naszemu: MA - wy wyżej wała nie podskoczycie. Wielu z nas nie wpłacało i nie będzie wpłacać. Co więcej, wypłacamy i będziemy wypłacać 8) .

Jeśli chodzi o looty, to potwierdzam, że także miałem niemiłe spotkanie z moliskami. Rzucały jednynie 4 zęby (tylko) niezależnie od maturity. Poczekajmy jeszcze trochę, aż VU się "dotrze".

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 10:05 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Levelu zapominasz o scamerach - ich MA nie ruszyło a będą się nadal mieli dobrze.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 10:05 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 103
Society: RED LEGION CADETS
Najbardziej wkurzające jest to, że czasami nie wyskakuje napis : No LOOt... a z mobka nic nie wylatuje :/ i wogóle trudniej sie poluje jakoś...

Profil Offline
PostWysłany: 02 Lis 2006, 10:08 
A tak, ale co zrobić z nimi:(
CO do lootów: z molisków i calamusoidów lecą zęby tylko lol, muszą to naprawić bo tak się nie da...zgłaszajmy to na supporcie bo sami do tego nie doją przecież lol, znacie powiedzenie: kto milczy, ten wyraża zgodę?:)
Ja myślę, że fajnie by było gdyby olejki itd stanowiły część dawnych lootów w sensie częścią loota byłyby pedy a resztą olejki i przedmioty, bo na niektóre moby to nie ma sensu teraz chodzić.

Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 10:10 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
czytałem to na czacie ogólnym :) robiąc przebieżki od aukcji do tp w PA wczoraj po 21 .
A co do wypowiedzi kolegi że to dobrze że odejdą Ci co grają za darmo:
1.MA straci ponad 50% jak nie więcej aktywnych graczy
2.Niestety system powinien być dla wszystkich ten sam i to że noob będzie miał trudniej a uber łatwiej to sprawi że zostaną uberzy a Ci co wpłacą np 200$ zrobią to tylko raz a potem wywalą gre z twardziela
3.A powiedzcie jaki zysk mają ze starych wyjadaczy? Żaden bo Ci nie wpłacają, wpłacić może tylko ten noobek , który się podniecił dobrym huntem i zakupił pedów za 100$.
A po tym jak już to straci w 2 dni oleje to i pójdzie pograć w WoW.
MA szuka zysków i przykręciło śrube dla zarabiania. Ale to będzie na ich niekorzyść , zmniejszy sie dopływ nowych graczy , a zatem potencjalnych dawców $$$.
ciekaw jestem jaki jest poziom opłacalności tej gry. Jeśli się nie myle liczba serwerów WoW w dniu premiery była przygotowana na 200tys graczy .Czyli zakładali maks zysk powiedzmy z 200 tys kont. minimalny powiedzmy 100 tys .
Jak w EU jest 100 tys regularnie wpłacających to mi chyba kaktus wyrośnie :?

Profil Offline
PostWysłany: 02 Lis 2006, 10:16 
co do tych 50% nie wpłacających- nie wierze w to...
raczej niewpłacający aktywni to może max 10% graczy...jedynie większość przestała wpłacać z powodu opla itp, teraz zacznie z powrotem...zachód (nie wspominając o USA:D ) myśli inaczej niż my

Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 10:28 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Level napisał(a):
co do tych 50% nie wpłacających- nie wierze w to...
raczej niewpłacający aktywni to może max 10% graczy...jedynie większość przestała wpłacać z powodu opla itp, teraz zacznie z powrotem...zachód (nie wspominając o USA:D ) myśli inaczej niż my

chyba masz racje, przejrzałem forum EU i jedyne czym się podniecają to nowa grafika.
Ich komentarze typu ale fajna grafika, jest duper świadczą o tym że MA trafiło w 10.
Ale najlepszy było post gościa:
Grafika super, najlepszy VU itp podnieta , a na końcu: szkoda tylko że straciłem całą kase jaką zarobiłem na huncie przez ostatnie 2 tyg, chyba będe musiał wpłacić.
2:0 dla MA

Profil Offline
PostWysłany: 02 Lis 2006, 10:38 
:) niestety powracamy do starych czasów:) dawniej nie było stron z historiami aukcji...teraz są podatki...co gorsze? hmm alt +tab nie działa, niektórym tylko w jakiś sposób ten myk jeszcze ułatwia życie :(
Handel...ciężka sprawa, trzeba by mieć sklep i tam sprzedawać stuff+reklama, a sklep to droga rzecz.

Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 10:55 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Level napisał(a):
CO do lootów: z molisków i calamusoidów lecą zęby tylko lol, muszą to naprawić bo tak się nie da...zgłaszajmy to na supporcie

Eeeee zabiłem wczoraj kilkadziesiąt moli i żaden nie dawał tylko zębów. Leciał oil czy tam residue w wartościach TT podobnych jak w 8.6.4

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 10:56 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Chyba powócił bardzo stary bug: wczoraj w Ehidna gostek na aukcji wymiatał z plazmy co ok. 1 sekundę, celując w osoby nawalające się fistami. Hmmm 8)

Profil Offline
PostWysłany: 02 Lis 2006, 11:04 
ooooohhh plazma bug, trzeba to przetestować:)

Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 12:18 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: > F.R.I.E.N.D.S<
Nick w grze: Kaja
To vu nie jest zle ale tax pobierny zanim wystwisz przedmiot to jest mega przegiecie, wszystko byloby ok gdyby tax byl pobierany po tym jak item zejdzie z auckji a nie przed.

Vu jest ewidentnie przeciwko tzw. "traderom aukcyjnym" , tyle ze udupilo nie tylko traderow ale tez zwyklych graczy. Co jak co moim zdaniem ten tax sie nie przyjmie i w kolejnych updetach zostanie zmodyfikowany jak Ma zauwazy ze ten pomysl to calkowity niewypal.

Widzialem zwolennikow takiej akcji na tym forum ale chcialbym zobaczyc ich mine jak zlootuja cos i zdecyduja sie wystwic na aukcje, tax zostanie pobrany a ten item im nie zejdzie :))

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 14:00 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
Society: Pszczooołyyyy
Nick w grze: Pulpet
Ooo.. podoba mi się w tym VU że MK2 podrożały :D Czas sprzedać jeden.

Ale fakt, trejdowanie będzie trudne. Bardzo trudne. Chyba zaczne z tego korzystać jako 3d chat :/

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 14:18 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
pojawiły się nowe mooby :

Image

no i już jest jasne po co wprowadzili OLEJEK :twisted: ...dla dobrego nawilżenia :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 14:25 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
LOL Duch rozje.... mnie. :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 14:50 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 138
Society: FoxHunt (General)
LOL, hahahahaha, DUCHU to dobre :D :D :D :D :D

zastanawiam sie wlasnie jak to wyglada teraz z ustawieniem Teama ???
PEDow juz niema to co to equal daje ???

Beda naciagacze na Teamy z ustawieniami na Leader takes All.

Na PVP3 wszystko sie straci jak ktos zabije, odwrotnie duzo mozna zarobic.
(Bardzo wielkie ryzyko)
No chyba ze sie zrobi Team z Leader takes All, i Leader bedzie poza PVP3.

Brakuje mi Pedow w Loot Window :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 15:44 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
hehe ja zostane niedługo szejkiem naftowym, aż opchnąłem ten cały oil do tt . szkoda tylko że wypada masa tego oleju zamiast hide 8)

Profil Offline
PostWysłany: 02 Lis 2006, 16:26 
przed chwilą był updacik:
02 Nov 2006

VU 8.7.1

Version Update 8.7.1 includes:

The missing 'No Loot' message has been restored.
The incorrect values displayed in the Item Info for weapons and armor attachment combinations have been fixed.

:)

Ostatnio edytowany przez Level, 02 Lis 2006, 16:31, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 16:26 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2006
zastanawiam sie teraz na co ja bede huncic jezeli ampy tak malo damage daja?? Chyba nawet z berry se nie poradze :(( pomocy!!!!!!!!!!!!!

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 02 Lis 2006, 16:51 
co do loota...bo słyszałem że to się troche pozmieniało, w sensie im mocniejszy mooob tym mniej lootów ale jak padnie to dużo itd...
W crafcie mamy ten suwak: quantity............quality
Myślę, że teraz wprowadzili takie coś do hunta, w sensie: bije snable young..to mam duzo lootów ale małych (suwak na quantity), a teraz ide na atroxsy provider...mam mało lootów ale za to mocne są( o ile cos padnie-pasek bliżej quality). Tak mi się wydaje i to by miało sens.

Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 17:30 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Levelu IMO to juz było od dawna :roll:

Profil Offline
PostWysłany: 02 Lis 2006, 17:42 
nie nie było...bo ilośc lootów na atroxsach providerach i snablach young była taka sama

Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 19:01 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
Heh, zmian jest tyle, ze nie wiem dlaczego gra nie otrzymała numerku 9.0, w sumie trochę tego za dużo, mogli podzielić to na kilka VU :)

I mój komentarz do zmian:

Looty - nie widzę zmian, pomysł z tym, że pedziorki nie wypadają dobry, wszak widział ktoś żeby krowa nosiła kasę przy sobie? ;) Ja bym poszedł jeszcze dalej, powinny z mobów wypadać tylko surowce pochodzenia naturalnego (skóry, wełna, oleje itp.), wszelkie bronie, ampy i armorki powinny być krafcone (wyjątek, mutanty i roboty).

Grafika, wymagania gry, alt+tab - grafika fajna, wymagania gry komp spełnia, musiałem tylko nowe strowniki do grafy ściągnąć, alt+tab - może to celowe utrudnienie dla autoklikaczy?

Aukcja - tu zmiany przyszly troche za szybko... właśnie wtedy gdy poznałem tajniki zarabiania przy auctionerze, cóż pozostaje mieć nadzieję że ludziska będą wystawiać itemy od tt, by uniknąć opłaty przy starcie :) Jesem też ciekaw co się stanie z kasą dodatkowo wydrenowaną z gry, z moich wstępnych i ostrożnych obliczeń to ok. 150k PED/msc, fajnie by było gdyby trafiło to do lootpola :)

ESI - super wypas, ESI z małym tt będą pewnie tańsze, do tego niewykorzystana część będzie zwracana, to może spowodować opłacalność wyjmowania niektórych sklilli, których wcześniej nie dało się wyjąć.

Ampy - mi to wielkiej różnicy nie sprawia, od dawna poluje H400 i to ograniczenie niewiele zmienia w moim wypadku. Dla wielu graczy może to jednak faktycznie być cios niemalże śmiertelny. Wróże wzrost popularności broni male.

I to tyle, reszta zmian niesprawdzona lub mnie dotyczy bezpośrednio, no może auktioneer w Nate :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 19:02 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
hehe i uważacie to za sukces , że teraz mniej lootów ale większe???
Jak nie traficie w serie to będziecie kilkaset pedów na minus po polowanku na silne moby.
A jak nie wstrzelicie sie w serie kilka razy to......
zmniejszyła się szansa na minimalizacje strat po nieudanym polowaniu a przy okazji na 100% MA podkręciło % zwrotu na ich korzyść.
Mi wczoraj z bery mature wyskoczyło ponad 400 oil o wartości ponad 40 ped.
Wniosek mniej loot ale zdecydowanie większe tak jak mówi kolega .
Ale czy to jest dobre dla graczy???

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 19:04 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 105
Society: Demony Wojny
Nick w grze: Sethar Seth Calipso
Jak dla mnie to na spoczątku po VU byłem nieźle zdziwiony że nic nie leci musiałem wszystko sprzedac co do tej pory zlootowałem albo zaoszczedziłem ale teraz już mnie to nie obchodzi bo obchodzą mnie moje skile i jak one lecą na huncie a lecą całkiem nieźle:P a co do kasy to chyba i tak bede musiał wpłacic bo faktycznie szybko sie skonczyła kasa i bida piszczy ... a i też brakuje mi tego złotego koloru w lootwindow :( złoty kolor dobry kolor przyciągał wzrok ... ehhh aż chciało sie patrzeć :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 22:26 
Mediocre
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 125
Z lotami ,jak z lotami - swego czasu mozna bylo wyczuc mooba czy sypie i ma kase -jesli z kazdego moba dostawales " stabilnego lota " i co jakis czas sypneli czyms wiekszym -byla szansa na globala albo nawet hofa..... Tutaj sprawa wyglada odrobine inaczej... Wczoraj potestowalem troszke nowe VU i mialem 3 globale w ciagu 2 godzin gry. Dodam ze wyszedlem na + . Screnow nie pokaze bo to tajemnica moich badan. :P W kazdym badz razie zapraszam wszystkich do testow i wymiany doswiadczen. :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2006, 22:50 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Test test test,i w koncu znalazem, wiem czym lac i co, na + wreszcie, ale to dopiero pierwszy huncik okaze sie jak dalej. Mam nadzieje ze odrobie starty, powoli przyzwyczajam sie do olejkow, teraz bardziej naturalnie jakos.

DOSTRZEGAM SWIATELKO W TUNELU, a to dobrze :lol:

Profil Offline
PostWysłany: 02 Lis 2006, 22:57 
co to co to co to za bron? albo myk :?: :?: :?: :?:

[ Dodano: Pią 03 Lis, 2006 23:10 ]
dzisiaj w CC była inwazja:
Image
lol

Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2006, 01:44 
Poor
Dołączenie:
Maj 2006
Zdecydowanie looty rzadziej ale za to obfitsze. Ładne kolorki w grze i grafika ogolnie sie poprawila. Musze przyznac ze jednak podoba mi sie ten VU. Nareszcie wplacasz = dobra zabawa.

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 04 Lis 2006, 01:57 
dobrze kolega to ujął: wpłacasz i jest zabawa (bo w sumie na tym to polega) heh co ja bym dał żeby mieć już robote i skończone studia :evil:

Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2006, 09:26 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
chyba nie będe zbytnio odkrywczy jak powiem że zasięg radaru został zmiejszony kilkukrotnie :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2006, 10:42 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
Co do tego eventu: Ja chce granaty >(

Swoją drogą, też wypadałoby znaleźć jakiś sposób aby coś wpłacić...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2006, 16:13 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
Level napisał(a):
dobrze kolega to ujął: wpłacasz i jest zabawa (bo w sumie na tym to polega) :evil:

to chyba o czymś nie wiem... :?

EU sama reklamuje się jako gra bezpłatna (mało tego) na której jeszcze można zarobić.. Nie rozumiem Waszego podejścia do osób które nie wpłaciły a dobrze sobie radzą i czerpią z tego świetną zabawe.. (zazdrość?) Ja takich ludzi w pewnym sensie podziwiam (zwłaszcza za cierpliwość).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2006, 16:22 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Level napisał(a):
co to co to co to za bron? albo myk :?: :?: :?: :?:

[ Dodano: Pią 03 Lis, 2006 23:10 ]
dzisiaj w CC była inwazja:
[url=http://img290.imageshack.us/img290/2987/sabamaniahv0.th.jpg]Obrazek[/URL]
lol

no dobre polowanko musze przyznac a on chyba zabrał LONGU szczypce :P lol normalnie jak mrowisko!!

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 04 Lis 2006, 16:24 
mnie chodzi o to, że osoba dobrze zarabiająca i nie przejmująca się kasą, jak sobie wpłaci do pe te 1k $ na tydzień to ma zabawę nieporównywalnie lepszą, aniżeli niewpłacający męczący się już 2-3 miechy z opla...
Po prostu taki gość po opanowaniu gry kupuje sobie nemesisa albo inny armor bo mu się podoba, do tego ml35 i sobie idzie na coś co mu sie podoba, równie dobrze można sobie kupic postać+uber stuff i też mieć fun.
co innego jest męczyć z opla n-ty raz krewetki za 50ped ammo a co innego iść z 1k ped ammo z impmk2.
O to mi chodzi.

Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2006, 16:39 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
A to juz zalzy od czlowieka. Moze komus sprawia duza radosc bieganie po raz n+ty na corny z opalem w dloni? Ja tam bawilem sie swietnie.
Mi chodzi o to ze gdzies tam wczesniej tez napisales ze VU jest fajne bo w koncu sie wzieli za tych co nie wplacali a grali. A Ci co wplacaja teraz beda miec wiekszy fun :?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2006, 19:18 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Ja tam ciesze sie z tego że sam na wszystko zapracuje i tym badziej lubie dzieki temu swoją postac a poza tym wole budowac ją od początku (offtopic taki mały- sry!! :)

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 07 Lis 2006, 16:03 
Image
kolejny nowy pistol, ten wygląda na użyteczny, do zrobienia z BP wymaga:
2 Dianium
Liver oil
12 Robot Laser Optics Unit
8 Electropositive Processor
Pearl Sand
He, taki Korss400L ale craftowalny, blp i szybszy, z Beastem by miał niezłe eco chyba, albo i nie, nie wiem.

Nie podano
PostWysłany: 07 Lis 2006, 16:15 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Z beastem będzie miał dmg/sec taki jak h400 + a105 ale żeby był tak samo opłacalny musiałby kosztować 140%... (przy założeniu 200% standardowej ceny za h400)
Znając życie będzie kosztował 300% co uczyni go wysysaczem pedów porówywalnym do EP-41 albo gorzej ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lis 2006, 16:38 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Level napisał(a):
blp i szybszy

Jak to szybszy? Wolniejszy.. Korss ma predkosc 55 i wyzej,o ile dobrze pamietam :roll:

No i Look dobrze mowi, %,%,% :x Pewnie osiagnie cene anabolikow heh ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lis 2006, 09:33 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
I znowu serwery off pewnie coś poprawiać będą heh

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 20 Lis 2006, 00:03 
się pokazał luna helmet: (7 lvl BP)
Image

tak...ukradłem z ef lol
brzydki jest jak cholera...nie umywa się do predatora/aurory

Nie podano
PostWysłany: 20 Lis 2006, 00:20 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
heh, armor do wszystkiego. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Lis 2006, 15:22 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
Model jeszcze ok, le tekstura ?... Dziko to wygląda. Ciekawie jakie polylimity im dają XD

Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości

Panel
Skocz do: