Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2006, 12:31 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
Witam

Ja mam takie pytanko - z czym nalezy ganiac za stworami, jak planuje sie rozwinac postac pod katem karabinkow na amunicje BLP(zakladajac ,ze gra sie od poczatku)? Czy ganiac z Jesterem, czy moze kupic na starcie jakiegos VATA(jak stac) czy moze kupic sobie pistolecika na blp do wyskillowania BLP Technology? Przyznaje ,ze nie wiem, a planuje sie raczej tym pobawic.

No i pytanie najwazniejsze - oplaca sie ten nabojowy interes ,czy raczej nie?

Przepraszam za brak polskich znakow - nie pisze z Polski :)

pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2006, 12:48 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
witaj,
1. Poczytaj poradniki i wikipediÄ™ (jakieÅ› 30-40h Ci na to zejdzie)
2. Pośledź PEAUCTION w międzyczasie zorientujesz się w cenach
3. Znajdź dobego mentora (grający w takich samych godzianch co ty, grajacy już od dłuższego czasu czyli HP ponad 100 to minimum minima, aktywny i znany tu na forum) - on Ci pomoże.
4. Wyskiluj się na broniach z SIB (te do nabycia w TT ew. itemki L) bronie bez SIB (np VAT) opłaca się używac po jakimś 1-2 latach grania kiedysz ma HA (Hit Ability) na poziomie 7-8.

pozdro & gl
Lu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2006, 13:23 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
poczytaj i popytaj, najlepiej zanim podejmiesz jakie kolwiek decyzje zwiÄ…zane z kasÄ… (depozyt,kupowanie)

polecam VENTRILO (info w moim podpisie), jest tu sporo ludzi doświadczonych i wszystko łątwo i szybko ci opiszą, w krótkim czasie uzyskasz dużo informacji no i prawie wszystkie odpowiedzi na twoje pytania

pozdro i zapraszam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2006, 13:47 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
A dlaczego karabinki BLP? Chcialbym uslyszeć powod :)

Hmm w takim razie polecam opalo (to podstawa bo idą wszystkie skille w góre) i do tego jakis tani pistol BLP (powiedzmy 2 ammo burn) i bedzie dobrze :) Chyba że nie długo wprowadza rifle L BLP (a moze juz są? takie do skillowania)

Co to jest nabojowy interes?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2006, 14:27 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Ech, te wasze rady jakieś nie teges :P Koles pyta o jedno, a wy mu serwujecie pierdoły nie na temat.

Nie znam się na BLP ale może Maddox I lub II czy FreanD Alpha BLP Pistol... No ale poszukaj tutaj: http://www.pe-wiki.info/Chart.aspx?chart=Weapon (daj potem BLP) i szukaj pukawek z dobrym eco (okolo 4) i z dosc dobrym demage przy malej żarłocznosci ammo.

Po drugie, gdybym ja teraz zaczynal to skilowałbym tylko bronie male ;) Zjebcyli narazie riffle i handgun.

No, ale twoja decyzja,
pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2006, 14:50 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 101
Czy ktoÅ› wie przy jakim skill da siÄ™ osiÄ…gnÄ…c HA na poziomie 5/10 np w axe 1x0 lub w innej broni o podobnych parametrach?

A do skilowania pistol chyba niezłym rozwiązaniem jest Emik S30

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2006, 15:04 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
fubuki napisał(a):
Czy ktoÅ› wie przy jakim skill da siÄ™ osiÄ…gnÄ…c HA na poziomie 5/10 np w axe 1x0 lub w innej broni o podobnych parametrach?

A do skilowania pistol chyba niezłym rozwiązaniem jest Emik S30

Nie bawię się siekierkami ale to powinno byc podobnie jak z karabinami - czyli średnia ważona (wag nie znam:) ) skili rozwijanych w siekierce musi byc około 5000, co przy w miarę równomiernym rozwoju sprowadza się do 5500-6500 w Longblades.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2006, 15:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Svempa40 (L) polecam,pistolet b. dobry do skillowania i nawet strzelanie nie nudne, bo dosyc szybki i fajne efekty :) Bez ampa, bo o ile wiem amp blp (L) to bullshit na razie

PS Svempe40 z tt 17,2 mozesz sobie kupic za 18 ped na aukcji

PS 2 Jesli zalezy ci na riflach,to niestety nie ma na razie (L) (Limited,co rowna sie= bonus do skilli= lepsze wykorzystanie broni) rifla BLP dobrego do skillowania. Chyba ze jestem nie na czasie, to niech mnie ktos poprawi.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2006, 15:51 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Elanor napisał(a):
Jesli zalezy ci na riflach,to niestety nie ma na razie (L) (Limited,co rowna sie= bonus do skilli= lepsze wykorzystanie broni) rifla BLP dobrego do skillowania. Chyba ze jestem nie na czasie, to niech mnie ktos poprawi.

JesteÅ› nie na czasie:
http://pe-wiki.info/Info.aspx?chart=Weapon&id=351

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2006, 15:55 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Elanor napisał(a):
PS 2 Jesli zalezy ci na riflach,to niestety nie ma na razie (L) (Limited,co rowna sie= bonus do skilli= lepsze wykorzystanie broni) rifla BLP dobrego do skillowania. Chyba ze jestem nie na czasie, to niech mnie ktos poprawi.

Jest jeden rifle albo raczej karabinek BLP - Assassin R150 (L). Ale pewnie dlatego nie wiesz o nim bo można go zlootować z moba, którego grzeczne dziewczynki nie powinny oglądać :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2006, 16:15 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
misko napisał(a):
bo można go zlootować z moba, którego grzeczne dziewczynki nie powinny oglądać :)

hehehe :D

Ati, o tym wiedzialam ;) Ale jak napisalam,chodzilo mi o dobry do skillowania,a ten z pewnoscia taki nie jest ;)
Tak wiec.. chyba jestem na czasie, oł yee

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2006, 16:48 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
hmm

dziekuje za porady, najbardziej logiczna i prosta wydaje mi sie rada Posse ,zeby wymieszac pistola BLP z Opalo/Jesterem d1

Odpowiadajac na pytanie Possego ,dlaczego BLP ? A dlaczego nie? Wszystkiego trzeba sprubowac, a lepiej sie spytac ,nim sie wtopi co jak co, realna gotowke.
W koncu od tego jest to forum, zeby moc zadawac m.in takie pytania :)

A co do interesu nabojowego - taki moj maly skrot myslowy, majacy oznaczac pytanie ,czy wogole warto sie za BLP zabierac, czy jednak bawic sie laserami

Uzupelniajac moje pytanie - kiedy(tj po osiagnieciu jakiego poziomu Rifle i BLP Technology), nalezy przeskoczyc na wyzsza lige. tj jakies ASy czy cus?

pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2006, 17:10 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Podobnie jak z laser. Przede wszystkim popatrz sobie na ceny tych broni (ja ich nie znam) Pamietaj tez o ampach (ze są inne od tych na laser, i na pewno droższe). Bronie BLP tez mają duży decay, co nadrabiają mało żernościa ammo

Coż, ja nie podpowiem, caly czas jade na laser, choc za blp mam sie zamiar zabrac jak dorwe tego emika!! :P

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 77 gości

Panel
Skocz do: