Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 12 Lis 2006, 12:01 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 0
Society: Freelancer ]:->
Nick w grze: ServantOfLolth=>HalbaradPL
Dzisiaj sobie tradowałem bo nudziło mi sie... bonki dał mi towarki po tt i je sprzedawałem... a tu du**pa podbija do mnie dziewczyna i kupuje przedmioty... daje kase na trade ja materiały... nie targowała sie... i dajemy confirm... i accept.. po chwili patrze a tu du**pa nie mam kasy i towarów... nie wiem wszystko było dobrze... napisałem do MA co i jak było... co o tym sadzicie Ma pomoże???

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Lis 2006, 12:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Probowales reloga? A jesli masz duzo przedmiotow w inventory, odloz troche do storage - bo moga znikac. Najlepiej zaloguj sie na www.entropiauniverse.com i sprawdz w ''my items'' czy masz ta kase.
Jesli nie masz..i jestes pewny ze ta osoba nie dala ''clear'' i szybko ''accept''.. to pewnie bug :evil: Ja juz dzisiaj rano zaliczylam bug z niemoznoscia pisania na soc czat, z blednym pokazywaniem ilosci hp na pasku (mam full a pokazuje inaczej), wiec nie wykluczam takiej mzoliwosci..
GL

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Lis 2006, 12:59 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 98
Nick w grze: XBreed
Niestety ta osoba to scamer tez chciała mnie nabrać wczoraj w Twin i pare innych osób z tego co widziałem po prostu dawała clear i akcept tłumacząc się lagiem pełna nazwa tego avka to Poison PoisonGirl Girl

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Lis 2006, 13:15 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
Myslicie ze Ma cos z tym zrobi??? elenor probowalem i tak tez... ... a jeszce pozniej po trade ona mowi ze kupi inne... ja mowie ok patrze do inventory a kasy tam nie bylo i jej pisze.. a ona mi mowi zebym zrobil reloga bo mozebug wiec mowie ok niech czeka... robie relog ajuz jej nie bylo

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Lis 2006, 13:25 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Halbard, przeczytaj uważnie posta XBreeda ;)

Swoją drogą któryś z modów mogłby zrobić i podwiesić w dziale "Giełda" sukcesywnie uzupełnianą (chociaż dobrze by było gdyby nicków nie przybywało :roll: ) czarna liste scammerów

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Lis 2006, 23:11 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Czarnej listy nie będzie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Lis 2006, 23:37 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
E tam, tu każda lista jest czarna, chyba że gdzieś można zmienić styl forum :)
Co do czarnych list, to kiedyś na EF były tworzone, więc jeśli potrzebujesz to tam coś znajdziesz, ale po co co ci taka lista, będziesz przeglądał ją za każdym razem gdy z kimś handlujesz? A listy są dłuuuugie. Przecież sytuacja jest prosta - po to jest podwójne potwierdzenie, żeby uniknąć tego typu oszustw, o ile pierwszy accept można naciskać w miarę automatycznie, to drugi accept powinien zawsze być poprzedzony chwilą zastanowienia i sprawdzenia, czy dobrze robisz. Po prostu Bezpieczeństwo i Higiena Pracy się kłania :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Lis 2006, 23:38 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
Ma odpisało....

Dear Sir/Madam,

We have received your inquiry. Your case is being handled and we will get back to you as soon as we have more information.

Please make sure that your inquiry contains sufficient information in order to avoid unnecessary delays. Examples of such information include the date and approximate time in UTC (time code the Entropia Universe uses) when the incident occurred.

If your case refers to an item or another avatar, please include the full description of the item, or the full name of the avatar (please double-check the spelling in these cases).

Regards,
Entropia Universe Support Dept.

o co im chodzi dokladnie nie wiem( moj angielski:-/)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lis 2006, 00:12 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
E to jest standarowy mail, poczekaj az odpowiedzą Ci w Support

Choc odpowidz jest jasna, sam zobaczysz ze nie warto było pisać. Dostaniesz kopiuj\wklej ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lis 2006, 07:21 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
zobacze pisze 2 maila:)

jak napisalem 2 maila tak do teraz nie ma odpowiedzi... myslicie ze rozejdzie sie to po kosciach czy jak .. w sumie ja mam mala nadzieje..:D ale cos...

chcialem specjalnie podziekowac i przeprosic Bonkiego za ta kase w sumie bo to byla jego kasa... oddam ci ja bony nie martw sie:D i chcialem podziekowac Alexowi Grafu za intemki za TT dzieki za pomoc:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lis 2006, 19:27 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 101
czy jest możliwe ,że jak jest 2 akceptacja i widać ze ktoś płaci pedami, oszustwo? Przecież widać czy jest kasa czy nie

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lis 2006, 19:29 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
Fubuki tu sie boje ze to jest moje przeoczenie.... ze wcisnolem akceptacje 2 razy jak tamta osoba cofnela oferte... :-/

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lis 2006, 21:53 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
też to możliwe . ja tak maiłem z gościem Slater bodajże. kręcił się po PA a pare dni temu po Fort Troy. długie ciemne włosy i ryj cwaniaka z indii.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lis 2006, 22:02 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
fubuki napisał(a):
i ryj cwaniaka z indii.

ale w grze polowa avatarow ma taki :>

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lis 2006, 22:40 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Elanor napisał(a):
fubuki napisał(a):
i ryj cwaniaka z indii.

ale w grze polowa avatarow ma taki :>

ten był wyjątkowy pewnie pochodził z okolic kalkuty ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lis 2006, 11:03 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
Ma odpisało:
Thanks for reporting. Obviously you have been the victim of a scam. A scam is what happens when someone takes advantage of your misplaced trust and robs you of your possessions via legal in-world means. MindArk does not take responsibility in such a case. Although low and despicable, this is something that can happen in real life too. The best way to deal with scammers is to arm yourself with as much knowledge as you can about them, and be very careful in whom you place your trust. Never lend items to anyone (unless you are prepared to take the risk) and never agree to a deal with another avatar just to get your peace. When you have items in a trade window, always check Item Info first to ensure that they are the items you desire. Also make sure that the deal you have confirmed is correctly presented in the receipt window, before you accept and close the deal.
Czyli dupa

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lis 2006, 11:31 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Dla tych co ozorów obcych ni w ząb :P

Dziękujemy za zgłoszenie. Najwyraźniej padłeś ofiarą scamu. Scam ma miejsce, gdy ktoś wykorzystuje twoje zaufanie i okrada cię nie wykorzystując przy tym żadnych błędów w grze. Mindark nie bierze odpowiedzialności za takie wypadki. Chociaż jest to podłe i nikczemne, to może cię także spotkać w prawdziwym życiu . Najlepszym sposobem na zabezpieczenie się przed scamerami jest wiedza oraz ostrożniejsze lokowanie swojego zaufania. Nigdy nie pożyczaj (nawet na chwilę) swoich przedmiotów nikomu, chyba że, jesteś świadomy ryzyka, i nigdy zasadą "dla świętego spokoju" nie wciskaj przycisku "Agree" kiedy ktoś prosi cię o deal. Gdy handlujecie, a przedmiotu znajdą się w oknach handlu - zawsze upewnij się, że w oknach znajdują się te przedmioty, które mają tam być. Upewnij się także, że wymiana którą potwierdziłeś, jest pokazana w oknie następnym, służącym do ostatecznego zaakceptowania wymiany.

Jeśli ktoś dopiero zaczyna grę - wydrukować i powiesić nad monitorem (po uprzednim nauczeniu się na pamięć) :P

Co do nie brania odpowiedzialnosci MindArku za to - w realu jak coś podpiszesz i nie patrzysz co, a tam będzie coś innego niż się spodziewałeś, to też wszystko jest w porządku i zgodne z literą prawa (chyba że zgodziłeś się na coś, co jest niezgodne z prawem - ale wtedy to prawo ściga ciebie ;p). Morał: ZAWSZE PATRZCIE NA OKNO HANDLU ZANIM KLIKNIECIE "ACCEPT".howgh ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2006, 21:06 
Inept
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Trans Vetroxa Torgal
miałem dzisaij to samo poszła sie ***** za 149ped lystu:( kasy niammam i tyle:( ***** bug jesli kasa mi sie nnieodzyska to rezygnuje z gry i pisze list dop ma w kturym powiem im o o nih mysle.A co najciekawsze w oknie handlu wszystko było ok
gość wcisnoł pierwszy confifm a po 10 sekundah dopiero ja.Na liscie przedmiotów była kasa a w inwentarzu jurz nie.Według zamieszczonego powyrzej tekstu mam wała bo ma niebierze odpowiedzialnosci za błendy w gzrz itp.A najlepsze jest to zre im nieda sie nic udowodnic.Czyli podsumowujonc zregnaj gro

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2006, 21:24 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 100
Society: Mlode Wilki
dobra jak coś o znikajacych itemach to ja powiem wam tak. Kiedys zniknął mi snabel 50 ped tt, pojawil się znowu w inwentory po 5 dniach. Nie pisałem do supportu z powodu tego, że pewnie dużo ludzi wie jak się trenuje na zwierzątkach (taka jak crafci):)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2006, 21:40 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Pamper18 napisał(a):
miałem dzisaij to samo poszła sie ***** za 149ped lystu:( kasy niammam i tyle:( ***** bug jesli kasa mi sie nnieodzyska to rezygnuje z gry i pisze list dop ma w kturym powiem im o o nih mysle.A co najciekawsze w oknie handlu wszystko było ok
gość wcisnoł pierwszy confifm a po 10 sekundah dopiero ja.Na liscie przedmiotów była kasa a w inwentarzu jurz nie.Według zamieszczonego powyrzej tekstu mam wała bo ma niebierze odpowiedzialnosci za błendy w gzrz itp.A najlepsze jest to zre im nieda sie nic udowodnic.Czyli podsumowujonc zregnaj gro

Czytaj ze zrozumieniem: MA nie bierze odpowiedzilności za SCAM, czyli jak ktoś wykorzysta twoją głupotę/naiwność/nieznajomość gry !!!! W przypadku buga zazwyczaj zwracają kasę z tego co wiem. Poza tym nie panikuj tylko pierwsze sprawdź przez interfejs www czy czasem nie ma tej kasy na liście posiadanych itemów. A jak będziesz pisał do supportu to napisz DOKŁADNIE jak było i podkreśl, że to nie był scam, że sprawdzałeś wszystko, itp. Jak ci dadzą standardową odpowiedź to wznów zgłoszenie i podkreśl jeszcze raz, że to bug w grze. Pytanie czy zapisałeś sobie pełną nazwę avatarka z którym handlowałeś.
I podstawa, nie traktuj ich po chamsku, bo oni też cię tak mogą potraktować.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Lis 2006, 08:33 
Inept
Dołączenie:
Luty 2006
Wysłałem wiadomosc do suportu opisując dokladnie całą sytuacje.Ale jestem pewien na 99,9% że i tak otrzyam standardową odpowieć bo i tak nic im nieam rady udowodnić. Chyba zaczne robić screena przy każdym handlu żeby na wypadek taki jak ten mieć dowód że to był jakis Bug.

Ostatnio edytowany przez Pamper18, 25 Lis 2006, 09:49, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Lis 2006, 08:45 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
wiec myslicie ze to moze bug w grze byl ???? eh nie dobrze :D jak byg to by mi kase tez by oddali:).... ale juz chyba za pozno:) wiec nie handlujcie z posion bo to chodzacy robal:D:D:DD:D:D:D:D:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Lis 2006, 09:24 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
PYTANIE: sprawdzales na www.entropiauniverse.com po zalogowaniu liste itemow (My Items) ?
Chyba nie doczytales co kolega pisal..

---
To bylo do Pamper18 :P

Ostatnio edytowany przez Elanor, 25 Lis 2006, 11:58, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Lis 2006, 10:54 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
eleanor do mnie piszesz??? czytalem... moze zle zrozumialem to co napisal... ale jak mowil.... ze wszystko bylo ok... wiec w czym problem??? tzn ta dziewczyna z kim traduje to ten ktos ma buga ja tez nie umiem powiedziec czy mnie ona wykiwala a moze to byl blad.... nie wiem ...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Lis 2006, 12:38 
Inept
Dołączenie:
Luty 2006
Elanor napisał(a):
PYTANIE: sprawdzales na www.entropiauniverse.com po zalogowaniu liste itemow (My Items) ?
Chyba nie doczytales co kolega pisal..

:P

no co ty niepwoeisz naprawde????Sprawdalem na stronie kilka razy nawet zanim zauwarzylem ten wontek:P

Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości

Panel
Skocz do: