Odpowiedz
Autor Wiadomość
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2006, 00:06 
Mam pytanie do was kochani.
Jestem posiadaczem konta inteligo, mam kartę płatniczą do tegoż konta (visa electron) i się pytam, czy ta kartą mogę wpłacać do PE, jeżeli tak to jak to się robi? Tak jak dawniej: rejestracja karty>w grze wpłacanko (10$)> skombinować wyciąg i wpisać kod z tego wyciągu gdzieś tam w koncie żeby odblokować większe wpłaty> moge teraz wpłacać do 3k USD miesięcznie.
Czy inaczej? Pls answer.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2006, 00:20 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Schemat w porządku ale tą kartą nie wpłacisz. Czy sie myle?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2006, 06:04 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 132
Society: Jestem Free
Nick w grze: YUBY
musi to byc karta kredytowa z numerem CVV2. Numer ten pozwala dokonywać tranzakcji w internecie. Bardzo łatwo sprawdzić czy masz taki numer. Odwróć swoją karte i znajć swój numer konta po tym numerze powinieneś mieć jeszcze dodatkowo 4 cyfry ( w mojim przypadku są to 3 cyfry ). Cała procedura wpłacania i rejestrowania się nie zmieniła. Najważniejsze to to abyś miał w grze takie same dane co karta kredytowa.

[ Dodano: PiÄ… 10 Lis, 2006 06:09 ]
zerknij na tego linka. temat odnośnie wpłacania
http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=1197
i chyba numer cvv2 zawsze jest trzy cyfrowy chyba sie pomylilem muwiac ze jest 4 cyfrowy.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2006, 08:50 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 145
Society: Eldorado
Nick w grze: MrBlonde
Mam tą samą kartę w tym samym banku. Wpłaca się bez problemu. Kolejność operacji dokładnie taka jaką podałeś.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2006, 10:18 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Ja mam karte visa electron w innym banku i nie przechodzi.
Ogólnie MA w swoim suporcie podaje, że przy tego typu kartach jedynym sposobem na sprawdzenie jest wykonanie próby wpłacenia i jeśli otrzymasz czerwony wykrzyknik i komunikat "rejected by accuirer" to możesz już nie próbować więcej ale możesz zapytać w banku czy mają karty kredytowe (np Master Card lub Visa) a bank z uśmiechem odpowie, że tak i , że na rok dają darmowe urzytkowanie karty a jak po dwuch czy trzech tranzakcjach złożysz dyspozycję zamknięcia karty to zadzwoni do ciebie dział utzymania klienta i zaproponuje (po twoim "wie pani w innum banku to mi proponowali darmowe utrzymanie karty na trzy lata...") na trzy lata darmowe utrzymanie karty i co najwaźniejsze zrób dyspozycję spłacania karty z funduszy konta bo jak zapomnisz się to klęska ( mi naliczono 67 zł za opóźnienie i zrezygnowałem z karty w innym banku a teraz czekam na kartę z mojego)
pozdro

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2006, 13:12 
dobra już wiem all:)
Visa electron działa, można nią wpłacać bo ma ten kod CVV o którym YUBY wspominał (przy okazji thx za słowa od MrBlonde:) )
z tym, że visy electron tylko od/do inteligo działają, innych banków nie:) (w polsce)
Ok, teraz mi powiedzcie, jak zdobyć ten wyciąg i będę wiedział już wszystko :wink:

Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2006, 13:26 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 145
Society: Eldorado
Nick w grze: MrBlonde
Logujesz się i w historii przelewów powinna być opcja do drukowania. Wyeksportuje wtedy do pdfa szczegóły transakcji. Tam już jest wszystko co potrzebne.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2006, 13:48 
wow, super, nawet tyłka z domu nie muszę ruszać, nice 8)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2006, 16:06 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Bah, a visa electron z mbanku nie ma takiego kodu :/ co za kanał..

edit: a nie, jednak jest 3 cyfrowy kod na odwrocie po numerze konta, to jak to w koncu jest? Podobno ta z mbanku nie działa..

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2006, 16:59 
Poor
Dołączenie:
Maj 2006
Hmm dziwne ze ta z mbank moze nie dzialac. Visa electron to przeciez karta debetowa specjalnie stworzona do transakcji w internecie jak sama nazwa zreszta wskazuje. Ja z inteligo tez korzystam mam ta karte ma ona cvc na odwrocie i jak dotad przelewalem pieniazki do EU, EvE, Paypal, Bukamcherzy itd itd. Jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby czegos nie obsluzyla w necie. Moze mbank w kontach ktore otwiera z ta karta nie obsluguje przelewow walutowych - miedzynaraodowych.

Posse pewnie dlatego ze mbank obsluguje BRE Bank a inteligo PKO BP SA. (BRE < PKO SA)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2006, 17:13 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 132
Society: Jestem Free
Nick w grze: YUBY
ja w emabku mam konto. specjalnie bym mogl wplacac oficjalnie. najpierw zlozylem wniosek o ekarte ( karta bankomatowa ) potem poprosilem o karte wirtulana do przelewow przez internet. jest to usluga za darmo, po otrzymaniu tej 2 karty moza wplacac oficjalnie. przelewasz pieniadze na ekarte a z ekarty na ta wirtulana. na poczatku skamplikowane a potem banalnie proste.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2006, 18:40 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Troszkę zamotałeś Yuby :)

eKarta mBanku to właśnie karta przeznaczona do płatności w internecie.
Nie jest darmowa (20,- rocznie o ile pamiętam). I trzeba ją zasilać - czyli przelewać
wcześniej wymagana kwotę. Ot takie zabezpieczenie.

Natomiast zwykła Visa Electron mBanku jest darmowa ale nie można nią zapłacić
w internecie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2006, 20:56 
Inept
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 98
Society: Czarne Smoki
Nick w grze: Mistrzunio Mentor Miner
Mam karte Visa Electron Inteligo. Zarejestrowałem ale nie moge jej aktywowac na stronie MA.
Wpisuje te 3 cyfry po numerze karty i nic. Karta nie aktywowana. W historii rachunku nie znalazłem nic co by sie dało wpisać.

Czy mógłby to ktoś tumanowi jaśniej wytłumaczyć?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2006, 23:15 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Miner napisał(a):
Mam karte Visa Electron Inteligo. Zarejestrowałem ale nie moge jej aktywowac na stronie MA.
Wpisuje te 3 cyfry po numerze karty i nic. Karta nie aktywowana. W historii rachunku nie znalazłem nic co by sie dało wpisać.

Czy mógłby to ktoś tumanowi jaśniej wytłumaczyć?

Możesz nią wpłacić do 20$ max. Kartę aktywujesz dopiero po pierwszej wpłacie - na wyciągu transakcji będziesz miał specjalny nr do wpisania.
To wszystko już było na forum opisane w temacie wpłat kartą - wystarczy poszukać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2006, 17:28 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Mam do Was pytanie w sprawie płatności kartą. Czy jeżeli w grze mam podane inne imię i nazwisko a chcę płacić kartą od ojca (adres jest ten sam) to czy zaakceptują tą płatność ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2006, 20:10 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 128
Society: P.L.
Nick w grze: Max
Nie powinno być problemu :)
Pozdrawiam
Marek

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2006, 20:48 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Nick w grze: efreet
Na twoim miejscu spróbowałbym najpierw ją zarejestrować. Jeśli się to uda tzn. że można...

pozdro

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Gru 2006, 08:34 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 93
Nick w grze: pat15
Nie ma z tym najmniejszego problemu. Przynajmniej ja wpłaciłem i wpłata została zaakceptowana PEDy przyszły...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Gru 2006, 00:16 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
ej, mama dokladnie taka sama karte, i po wpisaniu tego 3 cyfrowego kodu pisze mi :"An internal error has occurred. "
i klapa, jakies sugestie?

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości

Panel
Skocz do: