Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 11:03 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 95
Po tym nowym VU mam problem z wylogowywaniem sie z gry :/ Nie chce sie zamknac i zawiesza mi kompa i najczesciej musze robic resa :/ To nie jest wina mojego kompa bo wczesniej tak sie nie dzialo :x Czy ma ktos tak jeszcze i moze wie jak to naprawic?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 11:21 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
HP: 100
Nick w grze: Maciejjy vel Galka
Ja tak też mam i nie wiem jak naprawić.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 11:27 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2006
qrcze strasznie mnie to denerwuje zeby chociaz alt+tab dzialal :/ czyli to chyba przez to nowe VU :x w MA przegieli az mi sie grac odechciewa :/ mam nadzieje ze to szybko poprawia :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 12:11 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 101
jeśli to kogoś pocieszy to tez mam jazdy :( po tym VU . Jak chce sie wylogować albo strace połączenie w 30% przypadków musze restart kompa robić.
Coś spierniczyli gamonie z MA . no i zawsze marzyłem o radarze z takim ogromnym zasięgiem ( sarkazm :roll: )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 14:29 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Też miewałem ten problem (na 2 różnych kompach).
Ostatnio przestało się to pojawiać - polecam wychodzenie z
gry poprzez "exit" i odczekanie tych 20 sekund.
I oczywiście należy napisać o tym do supportu bo tu chyba nic nie wymyślimy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 15:01 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Kuchash
Też mam ten problem, praktycznie za każdym razem jak chce sie wylogować.
Mam sposób króry zawsze działa, przed wejściem naciskam ctrl+alt+delete, pojawia sie Menadżer zadań Windows, nastepnie wchodze do EU. Gdy EU przy wychodzenia sie wiesza wystarczy że nacioskam alt+tab i wyłączam EU ręcznie.
Można też spróbować włączyć ctrl+alt+delete w momęcie kiedy gra sie zwiesi podczas wychodzenia, ale zanim włączy sie menadzer zadań trzeba odczekać nawet 2-5minut, wiec ten pierwszy sposób jest o wiele szybszy.
To tylko taka moja mała teoria, spróbujcie i dajcie znać czy u Was też sie sprawdza.
Oczywiście jest to ewidentny bug, który mam nadzieje bedzie jak najszybciej poprawiony.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 15:07 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Hmm ja takiego problemu nie mam.. ale po nacisnieciu exit czesto musz odczekać 1-2 minute (nawet!) zanim mi wyjdzie. Kiedys tego nie było ;/

Moze po prostu za krótko czekacie i myslice ze sie wiesza.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 15:17 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 154
Society: SKILL or DIE
Nick w grze: Devour The One
Mi tez sie czasem komp zawiesza. Ale jezeli robie reloga po max godzinie gry to nie mam problemow z wyjsciem.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 15:19 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2006
mi sie wiesza praktycznie teraz zawsze czy czekam na wylogowanie czy sama naciskam esc :/ moj chlopak ma tak samo :/ a nawet jak chce wylaczyc przez manadzera to i tak musze czekac z 5 min albo szybciej mi res wychodzi! nigdy tak nie mialam i mam nadzieje ze to szybciorem poprawia :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 15:26 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 145
Society: Eldorado
Nick w grze: MrBlonde
Miałem to samo. Znalazłem sposób na entropiaforum.com. Programik 3DAnalyze 2.34 - podajemy ścieżkę do loadera, zaznaczamy force windowed mode i run. Jeśli ustawimy rozdzielczość pulpitu 1024x768 to mamy grę w pełnym ekranie. Alt-tab działa bez problemu i jak przy wylogowaniu mamy zwis to łatwo otworzyć menadżer zadań i zabić proces.
Mam nadzieję że komuś pomogłem :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 15:31 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Przed VU taka sytuacja zdarzala sie sporadycznie, jak sie gralo z 6-8h bez przerwy. A teraz pograsz 30 minut i juz przy wychodzeniu trzeba czekac z 5 minut.

Moim zdaniem, ma to związek z dupianością naszych kompów i pożeraniem pamięci wirtualnej przez EU w krytycznym stopniu.
Teraz EU ma takie wymagania ze pyta mieknie, nowy komputer mam (no dobra nie nowy, 3 letni :P), a lapie sie na minimalne.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 16:27 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 100
Society: Mlode Wilki
Otóż ma to 90% ludzi i powiem wam, że trzeba zawalić tym support, gdyż kiedy napisałem coś do nich i paru innych graczy odpowiedź była w stylu :

"to nie nasz kłopot proszę sprawdzić czy komputer spełnia wymagania potrzebne do uruchomienia gry".

Odpowiedź chyba każdemu kopiują tą samą bo są identyczne kropka w kropkę :/

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 16:45 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Co do komputerów to nie popadajmy w paranoje. To że mój komputer ma np 3 lata i spełnia minimalne wymogi nie oznacza że na zachodzie mają lepsze komputery . Tam nie wymienia się komputerów w domach co 3 lata , chodzą dopóki się zepsują nieraz i 8 lat .
Kumpel był we Włoszech i jak zobaczył na czym grają w sieci w quake to mu się łezka w oku zakręciłą z nostalgii za poczciwym celeronem 333 .
MA będzie zlewać wszystkich , którzy mają problemy z powodu sprzętu .
Powód jest jeden nie stać Cię na kompa za 1500$ to znaczy ze nie wpłacisz co miesiąc 100$. Proste jak drut.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 16:50 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Cfane ;) Podoba mi się twoje rozumowanie i MA ;) Mają chłopy łeb do biznesu, trzeba przyznać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 20:00 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2006
ja rowniez mam taki problem :( zawsze musze menedzerem zadan na hama EU zamykac bo sie zwiesza

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 21:35 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Jedynym ratunkiem moze być reinstall EU ale nie chce mi się tego robić :( . Można pozmieniać sterowniki , sprawdzić czy nie ma badsectorów na dysku ale też mi się nie chce robić :( .
W ogóle nic mi się nie chce :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 22:35 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2006
cos juz sie troszke naprawilo bo przynajmniej teraz jak czekam te 20s to jakos powoli sie zamyka i juz nie zawiesza sie komp jak wczesniej, moze calkiem to wroci do normy :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 10:17 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Tez to mam... mambe owocowa kazdy z nas ma :D ...ma i ja ;D
Btw. niedlugo bedziemy mieli problemy podczas logowania :P tzn komp bedzie sie wieszal.. :P ja juz mam takie problemy, czasami (u mnie zdazylo sie to 2 razy) podczas logowania wyskakuje dziwne okienko z napisem "Critical error" i z guziczkiem OK :D hahahaha
...ogolnie wynika to z niepoprawnego skompilowania zrodel :P ... dodatkowo napchali sporo nowych polecen do niczego pozornie nie potrzebnych... ktore to powoduja nadmierne wykozystywanie modulu korygujacego w procku, wiec procki z wieksza iloscia cache'u powinny lepiej sobie z tym radzic eliminujac tz. freze :D poza tym glowny problem tkwi w tym ze cos modul zwalniania nieuzywanej, a juz zasmieconej pamieci operacyjnej zle funkcjonuje lub go wogole niema.... lipa heh ...jest taki program (pewnie jest ich wiecej) ktory dziala w tle i na biezaco potrafi oczyszczac pamiec (wg ustawien)... musze go wyprobowac :D

pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 11:18 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 93
Society: było PL RANGERS i Enclave
XII napisz jego nazwę, bo te wycieki pamięci w wykonaniu Entropia.exe to jest po prostu żenada...

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 13:59 
Free RAM np, taki sobie program.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 14:07 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Ja tam żadnych problemów nie mam, więc do suppa nie będę pisał zażaleń. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 17:11 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
a ja mam problemy .

i o te programy proszÄ™ .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 18:29 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 110
Problem jest, wcześniej tylko po dłuuuuugim graniu się zdarzał. Menadżer pokazuje maksymalne użycie procesora przez grę w tym czasie.. Wygląda to jak zwis (jak niektórzy tutaj piszą) i czasami dobrych kilka minut trzeba odczekać.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 22:13 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
W związku z licznymi prośbami prawdziwych graczy ( czytaj wpłacających) MA postanowiło wyjśc naprzeciw zapotrzebowaniu 8)
Od tej pory nie mam szans na zalogowanie się do PA i Twin Peaks w godz 17-22 . Powód connect lost. Jasne zaraz mi niektórzy walną że za słabe łącze 128kb ( jakoś przed VU nie miałem problemów :?
Tylko posiadacze wypaśnych kompów za minimum 1500$ mogą sobie pozwolić na gre bez problemową
nic sie nie zmieniło oprócz grafiki , która jest ciut lepsza za to o niebo wymagająca.
Komp po wylogowywaniu to poezja czekam aż sie odświeży obraz nieraz minute :?
Ja Wam mówie drodzy bywalcy chcą wykosić takich " darmozjadów" jak ja :?
I wcale nie jestem Z PiS :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 23:16 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Hehe fubuki gorycz się wylewa z twojego postu, brzmi prawie jak narzekania dorożkarzy, że taksówki odbierają im klientów. Mamy postęp :) nic na to nie poradzimy. A bardziej praktycznie, wyłączałeś wodotryski w ClientLoaderze?
-Disable sounds,streaming,ads :) (niewielo to pewnie daje, ale spróbować warto)
-Antialiasing, Shaders, Lower Res Icons, textures, effects - to powinno dać kopa
Obniżałeś prędkość łącza? teoretycznie im niżej tym bezpieczniej/lepiej, nawet jeśli poniżej specyfikacji twojego łącza.

Ostatnio edytowany przez misko, 08 Lis 2006, 10:00, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2006, 08:24 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
wszystko mam wyłączone :( a do tego moja grafika ma 12 potoków i 6 verteksów nie takie bajery ciągnie 8)
a co do postępu nie idzie w parze z jakością :roll:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości

Panel
Skocz do: