Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Cze 2005, 11:47 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Dobra, ostatnio jedna sprawa mnie mocno wqzyÅ‚a, na forach zagranicznych trochÄ™ gÅ‚oÅ›no o „bagu” z pajÄ…kami, traw przepychanka czy to faktycznie bÅ‚Ä…d czy może specjalnie zmajstrowane uÅ‚atwienie dla wtajemniczonych, ludzie siÄ™ bluzgajÄ… ze tylko oszuÅ›ci niby to wykorzystujÄ… a ini że to nie jest trapowanie bo nie wywala komunikaty itp., jedni sÄ… wÅ›ciekli ze ta sprawa w ogóle zostaÅ‚a ujawniona a inni siÄ™ cieszÄ… i piÄ™tnujÄ… cziterów a jeszcze inni zacierajÄ… rÄ™ce i liczÄ… na to że im też siÄ™ cos uda zanim MA zrobi z tym porzÄ…dek. Polecam każdemu ten temat chociażby tu: http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... er+exploit warto siÄ™ zapoznać z obrazkami i koniecznie obejrzeć filmik.

Ciekawe jak do tego problemu się zabrać ??? Jakie kto ma zdanie ???
-dla mnie to poważny błąd i oszukiwanie, powinno zostać to poprawione jak najszybciej...a póki co, kto chce niech korzysta...ja nie będę.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Cze 2005, 13:32 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
hmmm :) jak kiedysbyło trapowanie wszechstronne to jakoś nikomu to nie przeszkadzało, nagle gdy MA pozostawiło kilka "Trap Places", moze nieumyślnie-niewiem, ale może to wykorzystywać każdy kto chce.

Duch- oszukiwanie tak jak z autoclickiem? ;)

A czy nie jest oszukiwanie i niesprawiedliwością, że takiego Pajączka mało kto może zabić? full shadow albo coś dobrego z mod fapem, to jest prawidłowe tak?

To nie jest tylko dla "wtajemniczonych" tylko dla szczęściarzy którzy to odkryli, sam mam kilka miejsc na trapowanie ;)

Kiedyś Warlock powiedział, ze trapowanie powinno być dostępne, czy IRL zwierzaak zdechnie po 10 sekundach w uwięzieniu? chyba nie :D powinno to być dostępne, ale oni tak upodobniają PE do RL żeby im pasowało i żeby kasa leciała, a gdy zarabiają na czymś co jest podobne do RL to odrazu to dodają.

Pozatym popatrzcie jakie to pazery są :D zlookajcie tylko aukcje i wszystko wiadome ( 1 ped za każdą aukcje ), mało kto o tym wogóle pomyślał nie? :D

Added by Sebek The Byq

A co do temaciku jeszcze to: "PajÄ…ki co dalej.." dalej sÄ… armaxy, goki, atroxy, foule, cersumony i kilka innych :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Cze 2005, 14:31 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Sebek napisał(a):
Duch- oszukiwanie tak jak z autoclickiem? ;)

Tak czy inaczej autoklikery to sprawa moralnie wÄ…tpliwa, bynajmniej dla mnie. Jestem przeciw.

Sebek napisał(a):
A czy nie jest oszukiwanie i niesprawiedliwością, że takiego Pajączka mało kto może zabić? full shadow albo coś dobrego z mod fapem, to jest prawidłowe tak?

I bardzo dobrze że są takie silne!!! Ktoś musi być na końcu łańcucha pokarmowego hehehe... Zawsze jest ktoś najsilniejszy.

:x ...dobra, dobra... jeśli jakiś czas temu TRAPOWANIE zostało zabronione definitywnie to znaczy że KAŻDE TRAPOWANIE ! a jeśli jest bag jakiś i można nadal trapować po oficjalnym ZAKAZIE(usunięciu trapowania) to znaczy ze te osoby łamią zasady i są cziterami... tak to widze. Miejsca blokowania moobow które zostały, tak jak to z pająkami to ewidentny błąd ze strony MA, ich niedopatrzenie, Jest to trapowanie tak czy inaczej i nie powinno się tego robić a tym bardziej czerpać profitów a w dodatku chwalic się pseudo osiągnięciami z tego płynącymi.

Co do MA ze sÄ… pazerni...hmmm to normalna firma i jak każda chce zarabiać, z tego majÄ… chleb, a jak gracze oszukujÄ… na różne sposoby to co? Kasa im ucieka, muszÄ… to rekompensować innymi rozwiÄ…zaniami. MyÅ›lÄ™ że gdyby z PE wycofać wszystkie itemy, kapitaÅ‚ itp. Nie uczciwie zdobyty przez graczy (na bagach itp.) to caÅ‚a ekonomia oraz podejÅ›cie MA do graczy by byÅ‚o inne. Jak siÄ™ dziwić że MA „zdziera” jak gracze „zdzierajÄ…„ chociażby oszukujÄ…c.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Cze 2005, 14:42 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ehh :) a czy ty masz jakieś $ w PE?? nie, a czy jak wypłacasz to masz to w ciągu 5 minutek tak ja z wpłatą? nie

a czemu? Bo MA sobie bierze całe $ i sobie je wydaje, jak przyjdzie znowu to kiedyśtam masz ty jako depozyt na twój bank. Sprzedając pedy IRL MA nic nie traci obracasz Wirtualnymi Pedami nie prawdziwymi $, to tak jak bym Ci sprzedał wirtualnego kompa... ja bym miał kase IRL a ty być miał kompa za którego ja nic nie zapłaciłem ;)

Tak samo komórki...
Kupujesz karte oni zarabiają, dając ci kase na konto nic nie tracą, czemu? bo ty masz kase na koncie w komórce ( coś jak PEDY tylko, że w złotych ) a oni mają kaze na koncie bankowym, już rozumiesz? ;)

MA jako firma kiedyś zarabiała i było spoko, teraz wszystko pieprzą i gra zaczyna być do dupy

Profitów na huncie? No to GL życze :D bo niewiem jak w tym cholernym universe można zarobić na huncie :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Cze 2005, 16:55 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 105
Society: Outisiders PL
Nick w grze: Kaizer Dogi Doggy
Witam.

Z tym pająkiem to niest żadne trapowanie, ani bug. On po prostu niemoze podejść pod tą górę bo jest za stroma. jest wiele miejsc na Calypso takich jak to. weźmy np. zychion gdzie ludzie sweatują. moby tam nie sa trapowane tylko nie mogą wejsc pod górke - to wszystko.

pozdro

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Cze 2005, 17:07 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Ciejski, twoja teoria podoba mi się. Rzeczywiście można zauważyć różnicę pomiędzy klasycznym trapowaniem, które zostało zablokowane przez MA, a tym nowym sposobem, który nie jest do końca bug'iem. W PE są pochyłości po, których sami nie możemy wejść. Chyba mogą być też takie, z którymi również mob'y mają problemy? To jest po prostu taktyczne wykorzystanie terenu.
Klasyczne trapowanie mob'ów było bug'iem ponieważ moby nie omijały przeszkód, które chociaż trochę inteligentnemu zwierzęciu nie powinno sprawiać najmniejszych problemów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Cze 2005, 17:39 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
hymm. to nie jest nowy sposób.Problem tylko w nim taki że mooby miotają się w prawo i lewo i niekiedy ciężko w nie trafić

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Cze 2005, 18:11 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 105
Society: Outisiders PL
Nick w grze: Kaizer Dogi Doggy
Bonki, niewiem czy widziales jak ludzie skilluja w zychionie na mobach. tam one sie nieruszaja podczas skillowania/sweatowania. mobek stoi nieruchomo a ty nawalasz go i tyle. najmocniejszy mob jakiego tam widzialem to byl atrox young a tak przeważnie to moliski(young i adult) troche krevetek i maffoidów i pełno cornundusów.

pozdro:)

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 23 Cze 2005, 18:59 
HduchC, zazwyczaj mało co może mnie wyprowadzić z równowagi psychicznej. Ty potrafisz jednak tego dokonać. Mało tego, robisz to nie pierwszy raz. Człowieku, MA jak tylko ma możliwość ciągnie z Ciebie kase. Jeśli więc komuś udało się znaleźć jakikolwiek sposób lub bug, dzięki któremu może troszke zarobić, niech to robi. To jest jego i tylko jego ryzyko, że najwyżej bana dostanie.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Cze 2005, 19:13 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
HduchC napisał(a):
Dobra, ostatnio jedna sprawa mnie mocno wqzyÅ‚a, na forach zagranicznych trochÄ™ gÅ‚oÅ›no o „bagu” z pajÄ…kami, traw przepychanka czy to faktycznie bÅ‚Ä…d czy może specjalnie zmajstrowane uÅ‚atwienie dla wtajemniczonych, ludzie siÄ™ bluzgajÄ… ze tylko oszuÅ›ci niby to wykorzystujÄ… a ini że to nie jest trapowanie bo nie wywala komunikaty itp., jedni sÄ… wÅ›ciekli ze ta sprawa w ogóle zostaÅ‚a ujawniona a inni siÄ™ cieszÄ… i piÄ™tnujÄ… cziterów a jeszcze inni zacierajÄ… rÄ™ce i liczÄ… na to że im też siÄ™ cos uda zanim MA zrobi z tym porzÄ…dek.

Ciekawe jak do tego problemu się zabrać ??? Jakie kto ma zdanie ???
-dla mnie to poważny błąd i oszukiwanie, powinno zostać to poprawione jak najszybciej...a póki co, kto chce niech korzysta...ja nie będę.

Zastanawiam się czy ludzie tak krzyczący na tych forach o rzekomym bugu są ret...eee specjalnej troski czy tylko marnymi prowokatorami, jakich pełno jest na np. forum onetu. Od kiedy wykorzystanie naturalnego terenu na swoją korzyść w czasie polowania jest bugiem?? Do jakich przykładów braku inteligencji się posuną? Może zarzucą mi, że oszukuję, kiedy atakuję mermotha na głębokiej wodzie, bo biedny stworek może poruszać się jedynie po dnie? Może powinienem dostać bana, bo zwabiam rybki do brzegu, a następnie wychodzę z wody i strzelam do nich z suchego lądu, gdzie nie mogą mnie dosięgnąć? Jeez... :roll:
Bug byłby wtedy, gdyby wspomniane stwory, nie mogąc pokonać naturalnych przeszkód, teleportowałyby się do atakującego je awatara.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Cze 2005, 20:41 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
A tak naprawde to tego typa co to napisał razem ze swoim koleżką wcale nie interesuje tego bug czy tam zglaszanie go.. Chcą po prostu oskarżyc infusiona o stosowanie bugu (jakis tam konflikt..), w ogole żygac mi sie chcialo jak czytalem ten topic na EF.. takich pierdól to dawno nie widzialem.

A co do tego.. to kogo to kurna obchodzi? Boze juz ludzie nie maja sie czego czepiac.. trafil 2 hofy to nalezy go obsmarowac gównem. Poza tym to na jakiej kolwiek gorze zdarza sie ze moby sie trapuja - sam zabilem pierwszego w zyicu pajka (global 90 ped :D) tylko dlatego ze sie jakos zaklinował na wziesieniu jak uciekalem ;) Pilnujcie wlasnych nosów a oni jak chcą tracic kase to OK.. raz mu sie udalo trafic hofa a nastepnym przewali wszystko (nie wyobrazam sobie zeby spidery mialy nagle jakies super looty)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Cze 2005, 20:47 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
no właśne :D spadówa :D jak sweatująsobie cersumony to też ciduch nei pasi ? :D mogą bo MA ***** ze sweatowaniem :D i niech zarabiaja nawet 10 pec za butle mi to nei przeszkadza, ja nie pasuje to sie nie patrz :d

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Cze 2005, 06:39 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Doro
No i co z tego, że go blokuje? Jakbym odkrył coś takiego to też bym z tego korzystał. MA nas "okrada", więc w ten sposób może "trochę" (tak, tak, te 1k PED to dla nich grosze) się odbijemy i coś odrobimy. Jakoś kiedyś istaniała SweatFarma S od Nymph, DiripiFarma oraz inne, i nikomu to nie przeszkadzało!

PS: Teraz czekać, aż będą tam sweaterzy na auto-clicku ;P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Cze 2005, 11:54 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Hehehe gorący temat, jak ta pogoda za oknem... zamiast się wqzać i bluzgać ktoś mógłby tą sprawę wytłumaczyć kulturalnie i rzeczowo. Niektóre n00bki (jak ja) mają nie koniecznie dobre podejście i nie rozumieją niektórych spraw, mądrzejsi koledzy po fachu powinni doradzić i wyjaśnić. Po co zaraz się kłócić i wymądrzać jeden przez drugiego? Poza tym forum jest miejscem do wypowiadanie swoich myśli i poglądów a każdy ma prawo do swoich, ja nikogo nie krytykuje ze pisze głupoty...
LiczÄ™ na konkretne argumenty ZA i PRZECIW.

A i jeszcze jedno : twierdzenie że MA okrada/oszukuje/zdziera/wyzyskuje itp. jest nie słuszne i nie dojrzałe, takie oskarżenia wynikają tylko z frustracji. Ja straciłem mnóstwo kasy i wcale za to nie obwiniam MA tylko siebie. Każdy jest panem swojego avatara i jego losami kieruje, dokonuje wyborów itp., trzeba umieć ponieść konsekwencje czasem np.: że po polowaniu jest się ileś tam na minusie...

I jeszcze to mi się nasunęło jako refleksja :
Graczy co nie wpÅ‚acajÄ…, nie wpÅ‚acili nigdy nic do PE itp. mogÄ™ porównać do rowerzystów którzy tylko narzekajÄ… że Å›cieżek rowerowych nie ma itp., pierdzielÄ… o swoich prawach, tylko chcÄ… i żądajÄ…. Okej, chcecie Å›cieżek rowerowych? Dobra! Dostaniecie, ale pÅ‚aćcie podatki za rower jako użytkownicy „dróg rowerowych”, bo za co je wybudować i utrzymać? Tak, rowerzyÅ›ci tylko chcÄ… a nic nie chcÄ… dać. Tak samo z graczami co nie pÅ‚acÄ…, tylko lamÄ™ tujÄ… i histeryzujÄ… że jest źle, narzekajÄ… na MA i PE, wytykajÄ… wady... nie pÅ‚acicie to nie wymagajcie.Ja, (osoba która od czasu do czasu „coÅ›” wpÅ‚aci) mam prawo ponarzekać na bagi i ich wykorzystywanie przez ludzi nie pÅ‚acÄ…cych jak i pÅ‚acÄ…cych.

Z WYRAZAMI SZACUNKU,
H. DUCH C.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Cze 2005, 12:12 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej ...

Z tymi rowerzystami to popłynąłeś ... gmina zajmuje się drogami rowerowymi ... a skąd gmina ma pieniądze? Z podatków ... jako, że pracuję i płacę podatki więc chcę by takowe drogi były!!

Co do wpłacania... wpłacałem dosyć regularnie... ale teraz straciłem na to ochotę (10USD wystarcza na około jedno 1-3 godzinne polowanie). Więc teraz prawie nie gram i nie wpłacam (nie mam ochoty się wkur..... kolejnym no loot).

Co do "sztuczek" ... jak jakąś znajdę to będę z niej korzystał. Tak ... bo to nie jest oszukiwanie... MA dała ciała, że takie rzeczy są możliwe ... nie reagują, więc korzystanie jest ok. I mam gdzieś podejście, że inni się musieli namęczyć by się wyskilować aby móc polować na pająki. Nie wiem ile lat musiałbym grać by móc takiego przyjąć na klatę.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Cze 2005, 12:27 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Duch napisał(a):
I jeszcze to mi się nasunęło jako refleksja :
Graczy co nie wpÅ‚acajÄ…, nie wpÅ‚acili nigdy nic do PE itp. mogÄ™ porównać do rowerzystów którzy tylko narzekajÄ… że Å›cieżek rowerowych nie ma itp., pierdzielÄ… o swoich prawach, tylko chcÄ… i żądajÄ…. Okej, chcecie Å›cieżek rowerowych? Dobra! Dostaniecie, ale pÅ‚aćcie podatki za rower jako użytkownicy „dróg rowerowych”, bo za co je wybudować i utrzymać? Tak, rowerzyÅ›ci tylko chcÄ… a nic nie chcÄ… dać. Tak samo z graczami co nie pÅ‚acÄ…, tylko lamÄ™ tujÄ… i histeryzujÄ… że jest źle, narzekajÄ… na MA i PE, wytykajÄ… wady... nie pÅ‚acicie to nie wymagajcie.Ja, (osoba która od czasu do czasu „coÅ›” wpÅ‚aci) mam prawo ponarzekać na bagi i ich wykorzystywanie przez ludzi nie pÅ‚acÄ…cych jak i pÅ‚acÄ…cych.

I co? to że nie płacą to nie mają praw??
To jest ***** to twoje myślenie, dajesz kase i masz więcej praw? lol obudź się nikt się nie liczy, a narzekać każdy może, od menela bezdomnego na chodniku, po miliardera w jego nowej willi...

Duch napisał(a):
Ja straciłem mnóstwo kasy i wcale za to nie obwiniam MA tylko siebie. Każdy jest panem swojego avatara i jego losami kieruje, dokonuje wyborów itp., trzeba umieć ponieść konsekwencje czasem np.: że po polowaniu jest się ileś tam na minusie...

No nie....

Czyli cwaniaku jak pójde sobie na hunt to moja wina że strace? ;) a co mam zrobić, aby mieć przyjemność z gry? może tradować?? lub sweatować? tak na tym napewno nie strace...
Powinno dać się bawić za małe koszty, ale tak nie jest i ja nie pisze, że gra jest do dupy bo nie mam lootów tylko dlatego jest zwalona bo nie ma wielu rzeczy które były kiedyś i były fajne
Masz konkrety

-Poruszanie siÄ™ duchem ( kasujÄ…c to MA dostaje kupe kasy za decay )
-Usunięcie dostępu na wały przy oil rigu ( decay dla MA i mniej oleju dla nie wyskilowanych )
-dodawanie przeważnie mobów szybszych od większości ludzi ( znowu decay )
-nowe super armory ( z zajebistym decayem )
-super konkursy dla uberów ( pedy na skilowanie, eqiup, ammo no i decay )
-ucięcie radaru ( decay? tak decay! )
-long range mobs ( cersumony wolne, ale walą z daleka, kiedyś tanty ( krowy ) nie atakowały, a teraz nawalają electric )
-bieganie dronów ( decay armoru )
-mieszanie mobów ( podczas konkursu z "unique item" wszystkie atroxy nagle dorosły, stalkery w większości miejsc, po konkursie nagle odmłodziły się )

starczy czy mam dalej wymieniać? już wiesz czemu MA okrada/oszukuje/zdziera/wyzyskuje chyba wyjaśniłem wszystko i wszystkim, nie narzekajatylko nic nie wpłacające nooby, ale także inni wyskilowani bogaci "depozyciarze" a nawet kończą z grą....

Co powiesz? to moje myśli i przekonania, oraz fakty

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Cze 2005, 12:50 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 112
Society: Freelancer :P
Jesli znalazlbym buga, ktorego bylbym w stanie wykorzystac, to z pewnoscia bym to robil. Nie chodzi tu o podejscie: MA jest brzydkie, mam slabe looty, to odkuje bugiem. Jest w grze cos mozliwe, co wplywa korzystnie na twoja zabawe (z pewnosci mniej strat = wieksza frajda) to to rob. Co do pajakow, to jak by mnie ktos w to wtajemniczyl, to z checia bym skorzystal, nie wiem tylko czy to jest oplacalne ponizej pewnych DPSow, bo skubane sie pewnie szybko regeneruja :D
Rozumiem twoje rozumowanie, ale sie z nim nie zgadzam.

PS. Kazdy ma prawo do wypowiadania tego co mysli/narzekania. Jesli ci sie to nie podoba, to nie komentuj. Zawsze jest tak, ze ktos ma inne zdanie jak ty (i wiekszosc), co nie znaczy ze daje ci to prawo do obrazania. Na miejscu ducha to bym juz od dawna nei zagladal do tego topicu, bo go wszyscy jedziecie ;f

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Cze 2005, 13:38 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
1. Nikogo nie miałem zamiaru obrażać i tego nie chce robić.
2. Pisze na forum to co mam na myśli i o czym chce się podzielić z resztą graczy.
3. JeÅ›li ktoÅ› ma ochotÄ™ po mnie „jechać” ... proszÄ™ bardzo, nie dbam o to.
4. Dyskusja mi siÄ™ bardzo podoba, coraz bardziej.
5. MA dobrze wie co robi z decayem - za oszukiwanie zapłacą wszyscy.
6. „Wyciskanie kasy od graczy” to efekt spirali – gracze oszukujÄ… i wyciÄ…gajÄ… bagami max pedów ,ile siÄ™ da, MA dowala kÅ‚odami by wiÄ™cej kasy wyrwać od graczy, ta spirala siÄ™ bÄ™dzie dalej nakrÄ™cać aż dojdzie do tego że nikt nie bÄ™dzie chciaÅ‚ grać w PE bo to stanie siÄ™ za „drogie”.
7. Zgadzam się że PE staje się coraz droższa grą, to jest bardzo odczuwalne, ale to właśnie wina graczy a nie MA, bynajmniej moim zdaniem.
8. Jeśli dla kogoś gra już nie jest fajna to może niech się przesiądzie na innego mmorpega.
9. Jeśli ktoś widzi w PE tylko polowanie i potem narzeka że traci to niech sobie lepiej pogra w quejka albo coś tam innego, mniej straci nerwów na tym.
10. Tak czy inaczej o trudnych sprawach powinno się dyskutować i rozważać argumenty, najważniejsze by dyskusja była poważna i na kulturalnym poziomie.

A i jeszcze coś wyjaśnię niektórym osobą bo chyba tego nie rozumieją :
PE jest produktem/usÅ‚ugÄ… komercyjnÄ… – czyli tu chodzi tylko o jedno : KASE. Tak, autorzy, producenci i inni... chcÄ… zarobić na kim? Na graczach, czy siÄ™ to komuÅ› podoba czy nie. Takie sÄ… prawa rynku, jeÅ›li ktoÅ› z tym siÄ™ nie może pogodzić to ma problem. Gdybym pracowaÅ‚ w MA to też bym „doiÅ‚” z graczy ile siÄ™ da... siedziaÅ‚bym na bahamach, popijaÅ‚ tekile i baraszkowaÅ‚ w jakuzi liczÄ…c swojÄ… mamoneee...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Cze 2005, 13:39 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Sebek napisał(a):
-Usunięcie dostępu na wały przy oil rigu ( decay dla MA i mniej oleju dla nie wyskilowanych )

z tym siÄ™ nie zgodze :P
ja jestem mało wyskilowany a zarabiam krocie na rig-u :twisted: :twisted:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Cze 2005, 14:10 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej :)

A propos płatnej usługi...

Zgadzam się z tym, że PE nie jest w 100% darmową grą. Właśnie dlatego wpłacałem pieniądze. Ale tej "galopującej" inflacji mam dość. Mam coraz mniej zabawy za te same pieniądze. Każdy z graczy ma swój próg wytrzymałości... to jest gra ... a z grania ma być przyjemność ... inaczej nie warto grać.

Gracze wykorzystujący błędy gry nie okradają innych graczy (to tak jakby powiedzieć, że Ci co nie wpłacają okradają wpłacających). Loot Pool jest powiązany z sumą wpłat ... to pewne ... ale nikt nie powiedział, że każdy pająk nosi 1000PED.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Cze 2005, 15:58 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Ja to powiem tak.. kiedys była z tego fajna zabawa dzis to po prostu sie odechciewa grać :/ Nie ma nawet co porownywac tej sprzed 2 lat.. prawda jest taka ze to MA ciśnie. Kiedys bugów nie bylo? Były takie o których wiekszości sie nawet nie śni, i jakos nie sprowadzilo to do drastycznych zmian. Wiec gadanie o spirali jest błedne (moze jakas szczątkowa prawda)To nazywacie bugiem.. to przeciez kpina jest.

A to co Sebek powiedzial to poczatek góry lodowej.. zaczeło sie przeciez od zmian na Oil Rigu, kiedys to było super miejsce a zrobili z niego poligon. I do tego dąża z cała gra.. wszystkie zmiany maja jedynie przedlużyc żywotnosc i tak tej podupadającej gry. Jestem troszke zfrustrowany, moze to chwilowe, ale jeżeli to co myśle sie potwierdzi to naprawde bede żegnał z tą grą. Mam na oku Guild Wars które wreszcie wyszlo w Polsce i jak tylko dostane je w swoje rączki to bye bye. Ci wszyscy co odchodzą nie moga sie mylic.. MA sciaga kase jak tylko moze, a WSZYSTKIE ich posunięcia maja tylko wyciągnąc kase i ich naprawde za duzo zeby wymieniac.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Cze 2005, 16:21 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Kod:
Alertness Skill Implant             116.20 PED         +11645%
Aim Skill Implant                   100.77 PED         +10129%

a wiecie czemu to weszło w Top liste aukcji? bo wiele ludzi sprzedaje takie skile, co oznacza, że większosć z nich kończy z PE, codziennie jak wbijam na chwilke to mam po 3-6 osób online, kiedyś dawno temu to miałem po 15-18 online codziennie, a sam grałem nieraz 2 dni non top! jak budziłem sięw wakacje o 12 to wbijałem do PE i kończyłem gre o 4 w nocy jak szedłem spać. Możecie zapytać wielu ludzi czy tak było :) teraz jest inaczej, a tamte czasy już nie wrócą :( niestety

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 24 Cze 2005, 19:03 
Proponuję, aby zamknąć ten temat, gdyż nie wyniknie z niego nic dobrego, a tylko forumowiczom krwi napsuje.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Cze 2005, 19:55 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
duch..mam pytanko...
Lootujesz i2780 ze snabla zarówno Ty jak i inni wiedza ze zlootowales go w wyniku buga...oddalbys go do tt za 20pec? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Cze 2005, 20:15 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Sebek napisał(a):
Kod:
Alertness Skill Implant             116.20 PED         +11645%
Aim Skill Implant                   100.77 PED         +10129%

a wiecie czemu to weszło w Top liste aukcji? bo wiele ludzi sprzedaje takie skile(...)

To oznacza nie tylko, że ktoś sprzedaje skille ale także to, że ktoś inny je kupuje. Tak to jest - starsi odchodzą, młodzi przychodzą, looty co raz gorsze. :wink: Życie toczy się dalej.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Cze 2005, 20:19 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: Szare Szeregi
Nick w grze: Littlefeather
To nie byl bug tylko spreparowana "pomylka" w tabeli lootow i jakos pewne osoby od razu wiedzialy po patchu co i gdzie nawalac. Niestety nim szerszy ogol sie dowiedzial bylo juz posprzatane. Gwoli scislosci pare tych pistolecikow poszlo do tt :P

[ Dodano: PiÄ… 24 Cze 2005, 21:24 ]
CvX owszem inni kupuja ale ubywa osob agility 100+ i o to chodzi MA bo wlasnie ten parametr obecnie jest glownym przelicznikiem wszelkich akcji avatara zwiazanych z walka. Odpowiednio dla miningu i craftu tym przelicznikiem jest inteligencja. A na obecnym systemie NIEMA SZANS zrobic wiecej jak 50-60 agi chocbyscie nawalali z mod imp adj mk10 w crystal palace po uber old kletinach. Tak wiec kazdy 100+ avatar obecnie jest juz uberem i reszta moze o jego poziomie pomarzyc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lip 2005, 18:28 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 92
Society: 3lancer
Nick w grze: loading...
teraz powiedzcie jak wykorzystać ten bug bo przydalo by sie chociaz troche PED

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lip 2005, 18:54 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Więc Hell
na tym możesz stracic fortune albo też i zyskać
ma zabicie pająka musisz wydać średnio 15 PED ammo
a średni loot z pająka to 3 PED
a nie jest powiedziane że każdy pająk ma w sobie globala czy hofa.....

Dziękuje I Pozdrawiam
MarO 8)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lip 2005, 21:04 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Trapowanie nie trapowanie trzeba zrozumiec jedno :)

jezeli znajdziesz buga by zabijac wszystko a to niemoglo cie trafic wcale nie znaczy ze zaraz bedziesz trzepal wielkie kokosy :twisted: on siedzial na tych spiderach pare dni i jestem pewien ze wcale nawet z tymi hofami tak pieknie nie wyszedl.

Kazdy mogl tam isc i probowac swojego szczescia :)

Zreszta nie wiem czy wiecie ale sprobojcie doprowadzic tam spidera z 2 konca :) bedzie to napewno kilka razy zasuwanie z tp

wiec cale to trapowanie to jedno wielkie gowno i tyle :)

btw teraz juz chyba nie ale majac 2 osobowy team z jakimis mlami mozna bylo rozwalic kazdego moba bez wiekszego problemu wystarczylo zgranie

a no i jezeli juz macie czepiac sie bugów to trapowanie corsumonow napewno nim jest :P teraz jak juz wszyscy wiedza to polecam zaryzykowac 5k ped z 2 tygodnie i moze traficie jakiegos globala LOL :lol: Ba jak sie postaracie to nawet z Axe bedziecie mogli je zabijac powodzenia ......

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości

Panel
Skocz do: