Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 20 Maj 2005, 08:00 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Czy ktoś ma pojęcie jak się ma sprawa ładowania skillchipów?
Chodzi mi o rzecz następującą:

Ile można przelać punktów na chip aby zapełnic go do wartości 0.99 i czy ta wartość zależy od wysokości skila.

(ujmująć rzecz obrazowo: mam 2k skila i ile z niego wyciągnę? czy mająć 3k skila wyciągam tyle samo aby go naładować w pełni. innymi słowy czy mając wiekszy skil tracę mniej punktów na zapełnianie do 0.99)

Może juz ktoś robił "przelewy"?

Proszę o radę i wyjaśnienia.

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Maj 2005, 10:56 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Prayer
Ja mam z tym doświadczenie.

Wszystko zależy od skilla, od levelu na jakim go masz. Np w riflu mając 1600 chyba napełnisz implant na 0,99 tt, z czego przy przelewaniu tracisz około 10% danego skilla.
Ponadto różne skille różnie napełniają implanty, np mając 0 leveli w hg i ładując pełny implant dostaniesz chyba coś koło 1400? Nie pamiętam dokładnie, mówię tu przykładowo. Z miningu np od 0 przy 0,99 tt implancie dostaniesz 2k+, więc jak widać jest różnica. Poza tym mając np 2980 w evadzie do naładowania full implantu będziesz potrzebował jakieś 55 leveli :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Maj 2005, 11:29 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Czy zanim przeleję to widzę ile mi zejdzie ze skila? czy dopiero jak to zrobię? Nie chciałbym za wcześnie stracic za dużo...

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Maj 2005, 13:21 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
To troche skomplikowane jest, napełniasz zawsze tyle samo nie leli co experienca na nie, bo jak masz 10k evade to nieweźmie ci 1.6k lvli tylko mniej, zależy to jak masz ich dużo, im wyzej tym mniej lvli stracisz ( bo wolniej lecą ) tak samo jeśli masz 1k evade i chipa z 1.6k lvli to nie doładuje ci 1.6 tylko mniej ( odejmując te 10% ), jeśli masz jednak 1 lvl evade i kupisz to dostaniesz cały chip ( bez 10 % )

To tyle chyba :)

Jak ładujesz chipa, to wpisujesz ile chcesz dać lvli, jeśli masz za dużo to max będzie mniej, niż masz

Pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Maj 2005, 17:03 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Prayer
Ta, możesz kontrolować to ile przelejesz, ale nigdy dokładnie nie wiesz ile ci zostanie po załadowaniu skilli na implant.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2005, 17:52 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: CDR
Nick w grze: Shaolin Amathera Nightwish
takie pytanka mam :

1.powiedzmy ze mam 1050 w hg 8) 8) i chce to sprzedac
mam kupic generica i co dalej?? :?
2. czy oplaca sie sprzedac te 1050 w hg i ile za to dostane?? :?

prosze dokladne informacje

dziekuje i pozdrowienia dla all

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2005, 23:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
jeszcze taka uwaga, że przy napałnianiu generica to czasami wychodzi 0.98 0.97 a nawet 0.93 pomimo, ze się daje opcję ładowania na full
system to jakoś przelicza w zależności od poziomu skila

Profil Offline
PostWysłany: 12 Sie 2005, 00:47 
Mam znowu małe pytanie mam implant lonblades o wartosci 0.05 ile za to moge dostac??

Nie podano
PostWysłany: 12 Sie 2005, 03:32 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
e 0.05 to sie zdeka nie opłaca ;P będziesz na - więcej :D

dałbym max 10 ped :P a ty tracisz generica bo nie dam 110 ped za kilkanaście lvli LG

najlepiej ładuje sie na maxa ( chyba że ładujesz kolorowanie lub robienie ubranek to co innego ) ladujesz 0.99 LG dajesz na aukcje za ileś tam :) powiedzmy 300 ped i masz 220 ped za skile na czysto bo 80 za generica.Moim zdaniem sie nie opłaca marnować ponad 1k LG za 220 ped czy tam mniej lub więcej, tyle roboty i kasy a traci sie za taką małą kase....

Szacuneczek dla swojej pracy musi być :)

PZDRO

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2005, 10:44 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 105
Society: Outisiders PL
Nick w grze: Kaizer Dogi Doggy
A co potem dzieje sie z genericiem tzn : jak juz wrzuce sobie skille. generic znika , zostaje i jest popsuty czy moze mozna go jeszcze raz napełnic?

pozdro:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2005, 11:23 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Generic przestaje byc genericiem a zamienia sie w implant z danym skillem czyli np Longblades Skill Implant.
Nie mozna go dopelnic - jedynie sprzedac lub sobie wpakowac w banke :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2005, 11:37 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
nie no Ateush to wiem. chodzilo mi o to czy po wladowaniu sobie implanta, ładuje calego generica i on sobie w baniaku siedzi czy laduje sam skill a generic gdzies mi zostaje w inventory i w jakim jest stanie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2005, 12:29 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Sam generic znika bezpowrotnie.Skill zostaje w bańce 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2005, 12:30 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
To nie zrozumialem :)

Proces ladowania generica skilami wyglada tak:
- bierzesz maszynke do implantacji,
- wkladasz w nia generic i klikasz insert (ladujesz generica w baniak),
- wybierasz jaki, ile skilla i zapelniasz generica,
- znow bierzesz maszynke, po wybraniu implantu klikasz "remove" i w inv pojawia sie implant (wyciagasz go z baniaka).

A ladowanie skili w baniak tak:

- bierzesz maszynke do implantacji,
- wkladasz w nia skill implant i klikasz insert (ladujesz skille w baniak),
- skille przyrastaja, skill implant wyparowuje,

To chyba tyle :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2005, 13:45 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Cytuj:
Sam generic znika bezpowrotnie.Skill zostaje w bańce

wlasnie o to mi chodzilo. dzieks

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Gru 2007, 01:15 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2007
Ja mam pytanka jeśli można:

1. Dlaczego na aukcji sa do kupienia implanty z jakimiś tam skillami i mają one wartości TT różne? Czy one mają decay czy co ? Czemu puste implanty (czyli tzw. generic o ile zrozumialem) maja rozne ceny TT ?

2. Jesli mam np. 1000 swojego skilla i zaladuje sobie implant z 500 skillem, to dostane w rezultacie 1500 skilla (albo cos kolo tego ). I tu od razu pytanie: co sie stanie gdy w pusty baniak ( 0 skilla ) zaladuje kolejno implanty 1000 skill i 500 skill?

^^ wielkie dzieki za odp.
:)

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 06 Gru 2007, 01:35 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 21:01, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysłany: 06 Gru 2007, 08:55 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Vertigo napisał(a):
1. Dlaczego na aukcji sa do kupienia implanty z jakimiś tam skillami i mają one wartości TT różne? Czy one mają decay czy co ?

Mają w sobie różną ilość skilli - im więcej tt tym więcej skilli.

Vertigo napisał(a):
Czemu puste implanty (czyli tzw. generic o ile zrozumialem) maja rozne ceny TT ?

Mają różną "pojemność" - w te z większym tt załadujesz więcej skilli.

Vertigo napisał(a):
2. Jesli mam np. 1000 swojego skilla i zaladuje sobie implant z 500 skillem, to dostane w rezultacie 1500 skilla (albo cos kolo tego ). I tu od razu pytanie: co sie stanie gdy w pusty baniak ( 0 skilla ) zaladuje kolejno implanty 1000 skill i 500 skill?

W uproszczeniu zasada jest taka, że jeśli masz mało skilli to implanty doładowują blisko swej wartości nominalnej. Jednak im masz więcej skilli tym mniej dodają. Tak samo jest z przyrostem skilli - z początku rosną szybko - później coraz wolniej. Na szczęscie działa to też w drugą stronę czyli mając np 5000 jakiegoś skilla - wyjęcie małej ilości da sporą wartość w implancie. Każdy zabieg doładowania i wyciągnięcia skilli pochłania ok 10% ich wartości (traci się). A ile konkretny implant ci da - można sprawdzić oglądając jego właściwości - będzie podany Twój aktualny poziom skilli i przybliżona wartość po jego zaimplantowaniu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Gru 2007, 23:17 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2007
Aha!
Wielkie dzięki Wam za informację.
Teraz rozumiem ;)
Nic.. tylko skillować ;)
Pozdrawiam.

EDIT: Mam jeszcze jedno pytanko:

Czy dobrze rozumiem, że jeśli powiedzmy chce naładować pusty implant moim skillem, a mam tego skilla DUŻO (wszystko chce władować) to muszę kupić Pusty Implant z dużą wartością TT?

A co jeśli kupię za mały, wtedy gra nie pozwoli naładować na full czy przepadnie nadmiar skilla?

PS: Przepraszam, że tak zawracam głowę ;) :D

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Gru 2007, 02:33 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 120
Society: The Firm
Vertigo napisał(a):
EDIT: Mam jeszcze jedno pytanko:

Czy dobrze rozumiem, że jeśli powiedzmy chce naładować pusty implant moim skillem, a mam tego skilla DUŻO (wszystko chce władować) to muszę kupić Pusty Implant z dużą wartością TT?

A co jeśli kupię za mały, wtedy gra nie pozwoli naładować na full czy przepadnie nadmiar skilla?

Jak kupisz za mały to powiedzmy: mając 1500 skila w implant władujesz 1000, 500 zostaje u Ciebie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Gru 2007, 09:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Killer napisał(a):
Jak kupisz za mały to powiedzmy: mając 1500 skila w implant władujesz 1000, 500 zostaje u Ciebie :)

Bardzo zly przyklad :)
Minimalne tt implanta to 10 ped. Ponizej tego poziomu implant po prostu ''znika'', a za reszte jego tt dostajesz pedy. (Latwo sie zorientowac,ze jest to nieoplcalne,bo cena esi na dzien dzisiejszy wynosi 700%.) Na nawet najmniejszy implant miesci sie ok. 2000 skilla (co mozesz nawet sam sprawdzic w linku,ktory dal Ateush), wiec ''majac'' 1500 skilla nie moglbys takiej operacji dokonac bez strat. Musialbys miec, na oko, 2500 skilla.

Jesli masz duzo skilla, to wyjmowanie jest naprawde proste. Kupujesz maly implant , wyjmujesz to, co sie na niego zmiesci, reszta zostaje u ciebie (na avatarku - pod zadnym pozorem nie znika!). Nie polecam kupowac implantow wiekszych niz 10-20 tt, bo primo - zaplacisz wyzsza cene (realia rynku), secundo - trudniej schodza z aukcji. Ostatnio wyjelam 100k skilli,wiec zaufaj mi ;)

Jesli wyjmujesz wieksza ilosc skilli, nakup mnostwo implantow, w tym kilka z tt ~19. Potem sukcesywnie je wyjmuj, te ''wieksze'' esi zostawiajac sobie na koniec i wyjmujac resztki :) Przez ''resztke'' rozumiemy skill ponizej 2000. Taki skill zajmuje mniej niz 10 tt implantu.

Wszystko jasne?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Gru 2007, 09:49 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2007
Ba!
Dziękować za porady!
Rozumiem, wszystko jasne.
:)
no a ceny sa rzeczywiscie duze tych esi.

Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 44 gości

Panel
Skocz do: