Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2005, 10:27 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Society: Poltropia
Hej :)

Prosiłbym o podzielenie się swoim doświadczeniem na temat ampów w zakresie:

- kiedy zacząć używać (poziom skili),
- jakie polecacie (może nawet do jakiej broni - nie chodzi mi o rozróżnienie na blp i laser),
- ogólne doświadczenie z ampami.

Licząc na sensowne wypowiedzi (może stanie się to poradnikiem po obróbce przez moderatora ;) )

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2005, 13:34 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
Najelpszymi ampami są Pre-Gold, posiadają lepsze statsy niż te "nowsze"

Dla przykładu Pregold a104 bierze tylko za decay kase i ma 0 burn, co oznacza że decay jest o 1 pec mniejszy, po 100 strzałach jesteśmy na + o 1 ped, gdy pomnożymy to przez większą ilość ammo, dostaniemy ładny wynik :)

Pregold do każdej broni na jaką wejdzie :)

Poziom skili jest mało ważny szczególnie teraz...
Masz MK2 na starcie to dajesz ampa i jazda, skile szybciej złapiesz niż z ampem na D1 :)
a i mobów więcej skosisz :mrgreen:

Pozdro :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2005, 15:14 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Nick w grze: Posse
To tak jakby polecać mod fapa jako doskonały zakup dla początkującego. Po pierwsze to takich ampów jest niewiele. Po drugie wydaje mi sie ze one nie sa pre-gold (bo po reperacji jak reszta stuffu pregold po prostu by powrociła do normalnych statsów), to są ampy\scope\lasery zbugowane. A kosztują raczej za dużo ;)

Nie ma jakiegos poziomu skilli od ktorego mozna uzywac ampy a od innego nie mozna ;) Ja stosuje taką zasade ze wyciągam go na mocniejsze moby tylko. Ale to głownie zależy od broni z jakiej korzystasz.

Na początek to najlepszy bedzie A102 (1 ammo burn, 7 dmg, 0,51 pec - decay) poźniej mozna wybrać A104 (14 dmg, 2 pec - decay)

Co do ogólnego doświadczenia to ja z nich raczej nie korzystam, nie lubie dodatkowych 'dopłat' do huntu. Jeżeli już musze to A203 lub A204 (świetny dmg\pec). Aha i zapomnijcie o craftowalnych! W ogole jezeli cos jest craftowalne to ma dużo wiekszy decay niz normalny stuff. Co do BLP to sie nie bede wypowiadal bo sie nie znam ;)

W ogóle to powstanie tabela z ampami widze bo narazie jej nie ma tutaj :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2005, 16:12 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 112
Society: Freelancer :P
ja moze tylko uzupelnie co do craftowanych ampow - czasem sa przydatne (w pvp) ze wzgledu na duza ilosc dodawanego dmg i duza dostepnosc. ale generalnie to tez odradzam :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2005, 17:39 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
hej :(

Prosiłem o sensowne wypowiedzi ... takie by ktoś, kto dopiero zaczyna grę mógł skorzystać z tych informacji ... ale chyba za duże wyzwanie postawiłem... nie jestem uberem i dlatego chciałem aby sie wypowiedzieli bardziej doświadczeni ode mnie... ale jak to w życiu... chcesz coś dobrze to zrób to sam...

... więc... z mojego doświadczenia (tylko o ampach do broni typu laser):

Na początku nie używaj ampów bo jest to kompletnie nieekonomiczne... (nie wykorzystasz ich mocy). Jak zdobędziesz trochę skili w rifle lub handgun to zacznij od a101 (mały decay i nie zabiera ammo)... następnie a102... w okolicach 500 poziomu, wyżej wymienionych skili, można już korzystać z a103 do słabszych broni (mann, outbacko - z tymi mi pracuje rewelacyjnie) i a105 do mocniejszych sprzętów (w moim przypadku FF8000 i m2875).

a101, a102, a103 i a105 to jedne z najbardziej ekonomicznych ampów w przystępnej cenie.

O takie porady mi chodziło... a nie gadanie o pregold czy innych tematach.

Teraz zaczniecie pewnie polemizować...

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2005, 17:55 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: Szare Szeregi
Nick w grze: Littlefeather
Moze najpierw uzgodnijcie co znaczy TROCHE skila bo dla mnie jest sens sie przesiadac na cos mocniejszego powyzej 3000 w broni,ird, 1000 w rda i 4000 w lwt/bwt. Obecnie jest sens uzywac tylko najmocniejszych ampow a106/a204 do laserow i Fi/Ra/Co Dante do BLP ale wymagania skila do BLP sa wyzsze jak do laserow no chyba ze chodzi o pk to sie nie liczy. Co do paru a104 pregold co byly niedawno na aukcji to po ewentualnej naprawie wrocily by do normalnych statystyk wiec poki co musza one grzac miejsce w storage i czekac na (watpiwy) status "anicent" tak wiec jedynymi itemami pregold do uzycia obecnie sa bez decayowe attachmenty do broni (lasery i scopy)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2005, 19:06 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
PioHaw napisał(a):
Hej :)

Prosiłbym o podzielenie się swoim doświadczeniem na temat ampów w zakresie:

- kiedy zacząć używać (poziom skili),
- jakie polecacie (może nawet do jakiej broni - nie chodzi mi o rozróżnienie na blp i laser),
- ogólne doświadczenie z ampami.

Licząc na sensowne wypowiedzi (może stanie się to poradnikiem po obróbce przez moderatora ;) )

Pozdrawiam,

PioHaw

Napisałem co jest ekonomiczne, napisałem do jakich broni

Mam tylko jedno proste pytanie GDZIE tu psize że to ma być dla początkujących?? bo ja nic nie widze takiego...

Znowu siÄ™ dowalasz o nic

Tak posse mod fap jest najlepszy dla każdego, pytnaie czy każdego stać, mówie co jest najlepsze, jak nie pasuje to napiszcie coś sensownego tak jak kilku innych, te Pregoldy ( lub nie jak uważacie ) są lepsze od innych nie musze tłumaczyc dlaczego, bo juz to zrobiłem.

Zbugowane czy nie ale lepsze....

Pio jak kupisz 1k rifle chipa to twoja "ekonomiczność" w wykożystywaniu broni zwiększy się o 0.1 dmg, wliczając inne skile może będzie z 2 dmg. Więc na początku gdy zadajemy D1 powiedzmy 6.3 max dmg, nie opłaca się używać ampa który podniesie to do 30 dmg bo lepiej jest poczekać aż przy 1k rifle będziemy nim zadawać całe 35 dmg? bezsensu

Od tego są słabe ampy aby ich używać, ważna jest zabawa, jak chce to niech kupi sobie a106 na D1 i idzie na jakieś armaxy w rascalu, a jak zależy mu na kasie to nie będzie miał zabawy i niech sobie skiluje na exo z D1 bo tak jest ekonomiczniej

Dawajcie przykłady połączeń amp + broń, zamiast mnie tu zmuszać do wyjaśnień :P

Pio czytaj uważnie co piszesz, bo zaczynasz robić to co ja :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Cze 2005, 09:14 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 137
Society: > F.R.I.E.N.D.S <
z mojego doswiadczenia, poziom skilow nie liczy sie az tak bardzo przy wyborze broni/ampa, jednak zeby przesiasc sie na cos na prawde mocnego, warto najpierw doskilowac do conajmniej 500 poziomu w broni, gdyz da to nam stosunkowo najwiekszy przyrost zadawanego dmg (nawet o 3-5%) oraz celnosci ...co po ostatnim VU mozna osiagnac w kilka godzin, jesli tylko ma sie odpowiednie fundusze i dobierze odpowiednia bron/moba.

co do craftowanych ampow laserowych, to poza e-ampem 15 do pvp, nie warto zawracac sobie nimi glowy, jednak ampy blp (poza cause) sa juz godne polecenia...
dostepne na razie:
fi/ra/co beast 4.348 dmg/pec +19 dmg
fi/ra/co cause 3.99 dmg/pec +26 dmg
fi/ra/co dante 4.43 dmg/pec +31 dmg

jesli chodzi o konkretne polaczenia bron + amp to osobiscie stosuje takie konfiguracje:
- bravo + a105/a106, do zaczepiania mocniejszych mobow
- maddox 4 + beast, moja podstawowa bron, 70 dmg/sec, na srednie i mocniejsze moby
- m2201/mann mph + a105/a106, na wiekszosc slabych i srednich mobow - dostajemy w ten sposob bardzo szybki pistol o srednim dmg/sec i swietnej ekonomii

poza tym, staram sie uzywac ampow tylko wtedy kiedy musze ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Cze 2005, 08:17 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Doro
Posse - prosze, oto tabelka z ampami -> http://www.perc.info/index.asp?page=146

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Cze 2005, 12:34 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Doro napisał(a):
Posse - prosze, oto tabelka z ampami -> http://www.perc.info/index.asp?page=146

Hm no to jest ta zrobiona przez Headwara, podobno troszke błędów ma, własnie to updatuje i zobacze co z tego wyjdzie, juz pomijając ze nie ma wszystkich statsów ;)

Osobiscie A101 bym nie polecał, to tylko 3dmg juz lepiej kupic a102 i tak zreszta wszystkie te ampy maja dmg\pec 4,60-4,61 (oprocz A203\204 które chyba sa troszke lepsze). W tej tabeli Headwara sa niestety błędy :( (ale bardzo niewielkie)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 21 Lip 2005, 03:52 
Sebek napisał(a):
.... Mam tylko jedno proste pytanie GDZIE tu psize że to ma być dla początkujących?? bo ja nic nie widze takiego...

Znowu siÄ™ dowalasz o nic ....

PE-Poland Strona Główna » Project Entropia » Pomoc dla poczÄ…tkujÄ…cych » Ampy - jakie, z jakÄ… broniÄ… i kiedy używać

btw. te ampy to jakieś nakładki na broń tak?? gram od 15 lipca, także nie miałem czasu na czytanie forum :wink: :twisted:

Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lip 2005, 09:33 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
InsaneDmg napisał(a):
btw. te ampy to jakieś nakładki na broń tak?? gram od 15 lipca, także nie miałem czasu na czytanie forum :wink: :twisted:

Dokładnie zwiększają dmg choćoczywiście mają swoją własną ekonomie, tak jak broń psująsie i zuzywają ammo ale zato daja nam mozliwosc szybszego zabijania mobow.

Co do skili ampow i broni to ja bym polecal uzywac bron z ktorej potrafimy wyciagac max dmg oczywiscie nie bedzie sie to działo za często ale jezeli nie osiagamy maxow to znaczy że mamy zamaly skill. Teoretycznie nadal możemy taka bronia sie bawić i wojowaćale na dłuższy dystans troche tracimy na jej ekonomi.

Warto jednak dodać że w tej chwili im słabszą broń uzywamy tym mob ma szanse wiecej razy nas trafić a co za tym idzie decay na armor + fap. Tak wiec wazne aby dobrac zarowno bron jak i ampa do odpowiedniego stworka.

Dla przykładu walka z troxami guard z honorem (eonomia 4,31), neme + ek-2600 bedzie znacznie mniej opłacalna niż camo jungle + dante (economia ~4,1), neme + ek-2600 a to dlatego że zanim tego troxa pochlastamy honorem zdazy naz kilkanascie razy walnac , nie wiem ile robi w neme (poluje w rescalu) ale napewno po kazdym walnieciu gora co 2 bedziemy zmuzseni sie uleczyć jezeli wogole uda nam sie go zabic z honorem :twisted:

Odwracając sytuacje jeżeli pojdziemy z camo na cornundacudy Young to bedziemy je zabijać 1-2 strzałami ale koszt zabicia 1 bedzie rowny 30- 60 pec + ewentualne podła a z honora mozemy zejsc znacznie nizej niż 60 pec

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lip 2005, 19:50 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
InsaneDmg napisał(a):
PE-Poland Strona Główna » Project Entropia » Pomoc dla poczÄ…tkujÄ…cych » Ampy - jakie, z jakÄ… broniÄ… i kiedy używać
Jak pisałem tamtego posta to ten temat był w innym dziale dopiero go potem przenieśli - takie małe sprostowanie :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lip 2005, 23:03 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
moja kombinacja : MK2+a102 = w miarÄ™ dobre i ekonomiczne rozwiÄ…zanie ... a skille lecÄ… :D ; imo polecam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lip 2005, 09:24 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
jeszcze jedno co do skilli

teraz jest tak że im lepsza broń masz i polujesz na lepsze moby tym szybciej skile leca :)

tylko oczywiście koszta większe mogą być.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 48 gości

Panel
Skocz do: