Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2006, 16:46 
Weak
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Prosiłbym o pomoc, chce sie dowiedziec jak najwiecej o hangarach i stateczkach:
Jak sprawa wyglada z zakupem tego cuda, jakie ceny, od kogo to nabyc, czy sa na to jakies umowy czy korzysta sie z tego jak z armorka albo innego toolka, ile pali i czy to sie opłaca?
o odpowiedzi prosiłbym pilotów ale rowniez ludzi którzy cokolwiek o tym wiedza. Prosze je kierowac na pm
Z góry dziekuje
pzdr
Gargamel:)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2006, 17:31 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
misieck napisał(a):
Prosze je kierowac na pm

A to niby czemu ? Od tego chyba jest forum aby każdy mógł się dowiedzieć.

W skrócie:
-każdy hangar ma na wyposażeniu statek (to jest nierozerwalna całość),
-nie każdy statek/hangar jest zdatny do użycia - wymagane są "hangar parts" aby poskładać całość,
-nabywa się jak każdy inny przedmiot w Entropii - od kogoś/ na aukcji,
-dostaje się "claim deed" - jak na każdą inną nieruchomość w Entropii,
-kosztuje ok 30-40k ped (takie ceny widziałem na aukcji ostatnio),
-ile pali i czy sie opłaca - niech odpowiedza piloci :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2006, 17:53 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
HP: 100
Nick w grze: Maciejjy vel Galka
Dołączam się do prośby o info na taki temat.
Raczej z ciekawości bo fundusze nie teges..
Dosłownie dzisiaj szukałem na forum jakichś konkretnych informacji i nic nie znalazłem.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2006, 18:17 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Piloci raczej Wam nie powiedzą ;) Tajemnica handlowa. Ogólnie to interes troche dziwny, bo żeby się ten wydatek zwrócił to troche trzeba poczekać ;) Duuuużą trochę. A pali więcej niż 1k oilu a mniej niż 2k. Tyle moge powiedzieć. (Bo tyle mi znajomy pilot powiedział).

Może, ktoś zechce więcej powiedzieć... Okaże się.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2006, 23:16 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2005
wiecej za prad zapalcisz niz zyskasz z wozenia tym ludzi

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2006, 23:27 
Powiem tak: pilot leci na CND, ma 4 klientów-każdy daje mu po 20ped. Zarobek pilota to ~50% z opłat.
Zwraca się po jakimś czasie jednak ciągła inflacja psuje całą zabawę...tak jak z tymi adj fapami...rok temu 10-15k...teraz 33k i nie mają dość...
To jest gra...a o tym jak inni zarabiają każdy ma prawo wiedzieć...w końcu gramy w to samo- śmierć tym co trzymają wszystko w tajemnicy :twisted: 8)
:twisted: Powiedziałem o dużo za dużo-kto zrobi prosty rachunek sie dowie. a hahahaha wyszło na jaw :lol: (sorry odbija mi...za 10godzin i 45min zaczyna się szkoła-klasa maturalna...eh śmierć MENowi itp)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2006, 23:43 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
No to sie zdecydujcie ;) Bo albo 10-20 ped oleju, albo 40 ped (chyba ze decay statku to az 20 ped?)
Ale nie jest tak rózowo:
1) duza konkurencja
2) wysokie ceny za hangar+częśći
3) cięzko zdobyc klienta

No i nie zapominajcie ze czasem trzeba wrocic z CND na calpyso w ogole bez pasażerów.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 00:35 
Na CND: Decay Statku:20ped, zuzycie paliwa=20ped oila
Na Crystal Palace 1/2 z wyżej wymienionych.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 07:27 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 138
Society: FoxHunt (General)
Witajcie,

dobry temat akurat tez sie interesuje :)

To co mi wiadomo w jedna strone na CND (paliwo i decay = 42,5 PED).
Uwazam ze to nie jest zadna tajemnica.

Pytanie do Posse, dlaczego trzeba wracac z CND bez pasazerow?
Moge przeciez postac az uzbieram pelny statek.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 08:04 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
na CND jest kolejka pilotów czekających na pasażerów (takie TAXI obok słupka ;) ) i pewnie czasem jak masz swiadomosc że nikt nie cchce lecieć z CND a ty czekasz na 17-20 klienta i masz info że 4 czeka na ziemi to warto po nich wrócić.
No i piloci mogge naprawdę ładnie dorabauić na kursach CND-calypso. Jak ?
Sexi wam to wytłumaczy - wystarczy się go grzecznie zapytać (motylem byłem ale utyłem)...

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 08:09 
Można też z jednym:D
Pewnego dnia trafił mi się Vixen..spieszy mu się na calypso to daje mi trade...100ped i pisze: prowadź do statku...ja ok (jeszcze miałem 2 innych typów). Doszliśmy do hangaru...tamci zapłacili po 20 a Vixen znowu daje trade, daje 50ped i gada: odpalaj i to już-ja ok:D. Wystartowaliśmy...dolecieliśmy na calypso...Vixen wysiada daje trade..daje mi 100ped i podziękowania za szybki serwis:D
Anyway...wtedy miał swój hangar...ja się pytam co z nim...a Vixen: pozyczyłem kumplowi, niech sobie dorobi :lol:
Polecam tego klienta:D nie proszony zapłacił 250ped lol..lol..lol.

Ostatnio edytowany przez Level, 04 Wrz 2006, 12:16, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 08:38 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 138
Society: FoxHunt (General)
Sexy, prosimy o wytlumaczenie :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 08:39 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
A ja niemam pojecia oco biega :shock:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 09:12 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 93
Society: było PL RANGERS i Enclave
Level napisał(a):
Polecam tego klienta:D nie proszony zapłacił 250ped lol..lol..lol.

Jak trafię 90K ath to też będę taki szczodry hehe

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 10:36 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
lenin wiecznie żywy
breżniew wiecznie zdrowy
sexi wiecznie tajemniczy :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 12:48 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2006
Potrzebny byłby rok codziennej pracy żeby koszta inwestycji w Hangar zwróciły się.

Gdyby młody licealista i bezrobotny mieli kase na taką inwestycję to zwrot kwoty w ciągu roku byłby dla nich atrakcyjny. Schody zaczynają sie dla studenta tym bardziej ostatniego roku który ma niebawem rozpocząć karierę czy to zgodnie z wykształceniem czy też własny biznes nie związany z nim lub też związany.

Dlatego jak dla mnie nie warto wkładać w to pieniędzy. Więcej na handlu zarobiłbym jak już. Szkoda...bo zanim się rozeznałem wyglądało to atrakcyjnie póki nie dowiedziałem sie o kosztach od zagranicznego pilota.

Btw. Decay wyniósł mu podczas ostatniego lotu - 15 PED.

Ktoś chce dalej czytaj? Prosze bardzo: na handlu odrobie to co włożyłem w PE i wejde w świat innej konkurencyjnej ... której nazwy nie podam...może tam jest lepiej niż u dojącego MA...kto wie bo to nie jest długo na rynku jak PE zdaje się i tam może są dobre czasy tak jak kiedyś w PE?

Wszelkie prośby o podanie nazwy tej innej gry będą filtrowane na podobnieństwo firewalla.

Tak czy siak nie odejde z PE...będę obserwował bacznie rozwój tego wszystkiego i...handlował w wolnym czasie jako hobby.

Ps. Ostry ton jest, ale już piszę dla jakiegoś "wyznawcy niczym religii" MA i PE. Bardzo bolały mnie straty na huncie i crafcie. Nie dam z siebie zgolić ani jednego złamanego peda. Pomimo że stać mnie na hangar i jakbym chciał to może land - ale każdy PED straty to dla mnie wkurzająca sprawa była - od tak dla zasady, nie lubie być dymany i nie bede.

Pozdr.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 13:52 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Wiem, że offtopic...
Above napisał(a):
wejde w świat innej konkurencyjnej ... której nazwy nie podam...może tam jest lepiej niż u dojącego MA...kto wie bo to nie jest długo na rynku jak PE zdaje się i tam może są dobre czasy tak jak kiedyś w PE?
Wszelkie prośby o podanie nazwy tej innej gry będą filtrowane na podobnieństwo firewalla.

Second Life ? :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 13:55 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
HP: 100
Nick w grze: Maciejjy vel Galka
ateush napisał(a):
Wiem, że offtopic...
Above napisał(a):
wejde w świat innej konkurencyjnej ... której nazwy nie podam...może tam jest lepiej niż u dojącego MA...kto wie bo to nie jest długo na rynku jak PE zdaje się i tam może są dobre czasy tak jak kiedyś w PE?

Second Life ? :twisted:

hehe.. jaja

pomyślałem dokładnie o tym samym :roll:

..tajemnica Poliszynela?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 15:09 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
@LuNiX

Kurna dalej niewiem oco biega daj na PM albo w grze sie odezwij bo zawału dostane z ciekawości oco biega :P

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 15:43 
lol above jaki post, pewnie o Second Life chodzi...tylko pytanie: wtf?! albo: ak sie tam nieby ma zarabiać real cash :?: :? -offtop sie robi.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 15:45 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2006
Sorry za offtopic...wielkiego posta zedytowałem tutaj.
Powiem tylko że to nie Second Live - LOL! o tym nie warto mówić.

Ta nowa jest strasznie rozbudowana, ma swoją walutę, skille itd. - zapewne producenci (ten sam rejon co MA) wzorowali się na PE ..., osadzona w realiach Sci-Fi jeśli ktoś lubi klimat.
Płaci się abonament za nią ale można zarabiać...ma wielkie wsparcie Polaków...ogromne forum i FAQ. Tyle na ten temat. Nie chcę łamać regulaminu.

Dla tych którzy chcieliby ją poznać i zarabiać...obawiam się ze musielibyscie poswiecic z miesiac dzien w dzien dluugo zeby poznac całość albo i 2 miechy nie wiem. Poradnik jest na kilkadziesiąt stron i to omawiający same mozliwosci.

Pozdr.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 16:21 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
btw. Ja chyba wiem o co chodzi Lu_NiX'owi ;) Czyżby o mały transport kamyczków z CND na ziemie za drobną opłatą? :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 16:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Lol,Above,nie rozumiem jaka bedziesz mial szkode w tym, ze poznamy tytul tej gry i (byc moze) w nia zagramy :).Boisz sie,ze cale forum wykupi caly uber sprzet w tej grze? :P Albo przejmie rynek surowcow lol
Chyba im wiecej graczy tym lepiej..ale to tylko my humble opinion.

[ Dodano: Pon 04 Wrz, 2006 17:53 ]
Ach,ale nie doczytalam..

Above napisał(a):
PÅ‚aci siÄ™ abonament za niÄ…

Odpada :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 17:04 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2006
Ehh Elanor...pokazujesz: :P zamiast płakać nad swoją pochopnością. Oceniasz i mowisz: odpada zanim coś poznasz. Gratuluje i nic wiecej nie dodaje na ten temat :twisted:

Płacisz tam - nie ma ździerstwa jak to narzekacie na MA wszędobylskie niczym Big Brother superpower z przyszłości - co mi się negatywnie udzieliło - paranoja na MA które jest w końcu producentem i realia stworzył jakie stworzył.

Przyjmując modny nurt złodziejskiego MA...to powiem tak: za tamtą płacisz abonament ale nie ma ździerstwa przez producenta i są ogromne możliwości itd.

Ok ale dla kogo odpada dla tego odpada...gra więcej Polaków w tamtą niż w PE to o czymś swiadczy. W dodatku jeśli nie chcesz płacić to możesz grać trialem ale są mniejsze możliwości np. statki mniejszy załadunek mają surowców itd.

Pozatym nie boje się podać nazwy...to jest FORUM o PE a ja nie podam nazwy bez zgody admina bo to konkurencyjny produkt. Sam prowadziłem forum wiele razy i to bardzo duże (nie każdy tu jest dzieckiem nie uwzględniasz wielu spraw) i wiem jak mi to nie pasowało. Pozatym co za różnica czy dołączycie do tysięcy aktywnych graczy tam i masy ludzi z Polski....kropla w oceanie społeczości:)

Wogóle błąd zrobiłem z tym offtopickiem i już nic nie piszę na ten temat, podam ewentualnie nazwę za zgodą admina. Sorry za nagięcie netykiety.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 17:28 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Spokojnie możesz podac nazwę :) Tu nie ma restrykcji jak na EntropiaForum, że o innych grach się nie rozmawia :)
(robi się offtopic oczywiście - ale pewnie rozdziele ten wątek).

Teraz po twoim opisie - stawiam na EVE.
Niestety obawiam się, że tylko Second Life można jakoś porównać do PE.
Swoją walute to ma nawet WoW i ma zapewne więcej grających rodaków niż ta o której piszesz nie pisząc :)
Ale to chyba nie to samo...
Ja nie narzekam na zdzierstwo czy co tam "złego" robi nam MA.
Oczywiście szlag mnie trafia jak jak nonstop tracę (właśnie teraz mam taki okres).
Ale przez 3 lata już się przyzwyczaiłem i jakoś funkcjonuję bez wpłat i się rozwijam.

Aby coś mnie od PE odciągnęło musiało by spełniać następujące warunki:
- brak abonamentu,
- "realna" waluta i możliwość oficjalnej wypłaty,
- klimat SF.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 17:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Staram sie wlasnie nie oceniac niczego pochopnie ;) Odpada,bo mnie nie stac zeby placic ilestam $ co miesiac,i tyle.

A co do tlumaczenia,dlaczego nie podajesz tytulu.

Above napisał(a):

Zrozumialam to jako ''chocbyscie prosili i blagali,i tak Wam nie podam'' :roll: i stwierdzilam,ze NIE CHCESZ podac tytulu.. a przeciez mozna bylo napisac,ze podasz na pm zainteresowanym :P
Co do argumentu o ''konkurencji''.. ja szczerze mowiac nie widze problemu, jest chyba nawet specjalny dzial o innych grach..:) W koncu nie samym Eu czlowiek zyje.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 17:37 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2006
Ah Elanor wtedy to wtedy a pozniej inaczej...teraz zacytowales o ktory fragment chodzi to jasne. Chcialem tylko troche podroczyc sie tajemniczoscia:D

Racja Ateush ... to EVE Online :) Jednak nie wiem czy to mozna do WoW porownac (bo ma wlasna walute) poniewaz w EVE jak wynika z forum...istnieje handel dosc zaawansowany i ludzie zarabiaja tam.

W sumie to gratki ze rozwijacie sie bez wplat. Zazdroszcze tylko tego czasu ktory posiadacie na to wszystko...bo ze swoim zapalem podejrzewam ze byscie wiecej zarabiali w realu i tego nie rozumiem ze tu tyle siedzicie:)

Mnie tez wkurzaja straty dlatego to wszystko. Temat o hangarze byl na moja prosbe ale w miedzyczasie dowiedzialem sie od zagranicznych obliczylem i zapał moj zgaszony zostal. Bylem sklonny kupic hangar ale okazalo sie ze czas zwrotu kasy to za dlugi czas.

Tym bardziej dla mnie przesada jest to ze tak ciezko zarobic przy zainwestowaniu takiej sumy...powinno byc latwiej jesli juz ktos inwestuje tyle siana w dane przedsiewziecie.A tu placisz 15 tys zł za hangar i dupa...wiecej w realu mozna zrobic inwestujac 15 koła niz tutaj ... SZKODA no.
Pozdr.

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 17:48 
loool EVE online loool loool loool nie wiedziałem, że tam mozna real cash robić loool loool a gram w to pół roku prawie i wiem 90% z tego co mam wiedzieć. Powiem tak: warta kasy, jest zajefajna (szczególnie jak się jest miłosnikiem SCI-FI, Star Wars, astronomia itd itp- i jedno bardzo ważne dla mnie: średnia wieku to około 22-25lat! z tego co pamiętam więc 8) .
Edit: ok wiem jak robić kase tam a hahaha:D
Above masz timecody na sell :?: :twisted: bo mi sie skończył niedawno okres za który zapłąciłem:(
e hehe-lubie go od teraz :P
A i do wow nie porównujcie nawet..szkoda czasu.
EVE roxx

Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2006, 10:40 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
moge powiedziec ze generalnie na kazdej popularnej onlineowce mozna zarobic, sprzedaz kasy w kazdej grze tego rodzaju moze dac kase w real

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 159 gości

Panel
Skocz do: