Odpowiedz

Czy chcę, żeby w EU grało więcej rodaków?
Ankieta zakończyła się 03 Wrz 2006, 19:06
Zdecydowanie tak, niech grajÄ… wszyscy znajomi i ich rodziny 12%  12%  [9]
Raczej tak, chociaż obawiam siÄ™ konkurencji w handlu 1%  1%  [1]
Raczej tak, chociaż obawiam siÄ™ popsucia reputacji graczy z PL 30%  30%  [23]
Moim zdaniem powinno siÄ™ dobierać graczy z poÅ›ród wybranych znajomych. 14%  14%  [11]
Sam(a) nie wiem... 9%  9%  [7]
WolÄ™, żeby byÅ‚o nas tyle, ile jest. 8%  8%  [6]
Raczej nie powinniÅ›my namawiać ludzi na granie. 3%  3%  [2]
ProponujÄ™ grÄ™ tylko tym, co mogÄ… wpÅ‚acić gotówkÄ™ przez EU. 14%  14%  [11]
Ani jednego wiÄ™cej! 9%  9%  [7]
inne (opis niżej) 0%  0%  [0]
Razem głosów : 77
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sie 2006, 19:06 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
W nawiązaniu do kilku ostatnich wątków (np. http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=2215 o real cash economy i zdolnościach polaków do handlu) zacząłem się zastanawiać, czy faktycznie chcę więcej rodaków w EU?

P.S.

Pomocny link: http://dziecineo.prv.pl/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sie 2006, 20:19 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Hehe pomocny link jest bardzo na miejscu, pomyslalem o nim jak przeczytalem temat ;)

No wlasnie.. bo jezeli maja to byc polacy wyksztalceni a przynajmniej inteligentni to jasne ze tak. Nawet bardzo tak, ale.. obawiam sie że wiekszość z nich to moga byc osoby pokroju dzieci neo. Cale szczescie (w przeciwienstwie do takich gier jak MU czy inne KO) to gra ta jest dość trudna i 95% dzieci neo nie przechodzi tego sita. Bo miało byc za darmo (jest) mialo dać sie zarobić kase $_$ (jest) ale mialo tez być prosto (nie jest..) i tu jest wlasnie haczyk na wszystkie dzieci neo :)

Dlatego ja jestem dość spokojny, aczkolwiek zawsze znajdzie sie jeden czy drugi idiota ktory skutecznie psuje reputacje ;). No a to ze nas okrzykneli resellerami to tylko przez naszą szlachetną chęc pokazania przynależnosci z narodem (PL w nicku ;))

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Wrz 2006, 08:07 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
czepiacie się, ja tam chcę rodaków jak najwięcej !! przejmijmy ten biznes cały :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Wrz 2006, 14:54 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2006
DzieciNeo? Bardzo dobrze opisana sytuacja na tej stronce. Ponadto zapomniał dodać, że zdarzają się przypadki gdy dres z ulicy siedzi w kafejce i wchodzi w globalną wioskę ze słomą w butach nie wspomne o prostakach z małych miejscowości (nie generalizuje - znam jednego w PE ze wsi i spoooko człowiek).

Odnosząc się do ankiety...myslisz podobnie jak ja. Zawsze jestem ekstremistą w poglądach i się powstrzymam od prawdziwej opinii bo mnie co niektórzy mogą znielubieć a nie chcę kolejnego fora babrać sobie.

Powiem tylko, że jestem za tymi którzy albo wpłacają, albo są normalni jak Wy ;) inni precz.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Wrz 2006, 19:11 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HduchC napisał(a):
czepiacie się, ja tam chcę rodaków jak najwięcej !! przejmijmy ten biznes cały :wink:

Hehe, przejęcie przez nas interesów w EU oznaczało by automatycznie plajte firmy, bo 85% z PL kombinuje a z pozotałych 15% tylko 5% wpłaca oficjalnie gotówkę :). Jak by nie patrzeć EU to przede wszystkim BUSINESS - w tym konkretnym przypadku Szwedzkiego MA (nic do nich nie mam, odwalaja kawał rewelacyjnej roboty, sam bym chciał w takiej fiemie pracować) i podstawaowym elementem jest zarobek aktualny (lub/i przyszły) tej firmy. A że my sie przy tej okazji świetnie bawimy? No to juz w tym ich interes :)

Moim skromnym zdaniem idealna sytacja (dla MA i nas, jako graczy) to taka, kiedy do gry przychodzi DUŻO graczy, wpłacają OFICJALNIE pieniądze, a potem albo biegają i w kółko mielą kasę skilując i ciesząc się z podwyższania statusu (i piszą jaka to fajna gra), albo zostawiają grę "samopas" nie wypłacając gotówki i co jakiś czas wracaja popykac sobie.

Niestety, statystyczny polak odbiega od tego schematu, bo zazwyczaj nic nie wpłaca, albo wpłaca "poza oficjalnym obiegiem" - co gotówki do gry (a dokładniej do kasy MA) nie wnosi.
Myślę, że MA będzie się chciało rozprawić z osobami, które masowo zajmują się produkcją PED'ów i ich sprzedażą poza grą. I w pełni to rozumiem od strony businessowej. Zresztą to już się zaczęło - a znaleźć takie osoby w bazach danych to żaden problem (deal na 1k PED a z drugiej strony 100 dungu to przecież kazdy głupi filtr wyłapie - podobnie jak drop i pick-up gotówki "w świecie" :).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 17:07 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Above napisał(a):
DzieciNeo? Bardzo dobrze opisana sytuacja na tej stronce. Ponadto zapomniał dodać, że zdarzają się przypadki gdy dres z ulicy siedzi w kafejce i wchodzi w globalną wioskę ze słomą w butach nie wspomne o prostakach z małych miejscowości (nie generalizuje - znam jednego w PE ze wsi i spoooko człowiek).
(...)

Pan z wielkiego miasta się znalazł? Co ma do rzeczy miejsce zamieszkania? Większość ludzi na wsi jest więcej warta od tych cfaniaków z miasta. Jak dla mnie osondy, jesteś z zadupia, więc jesteś przygłup i idiota, to spora zniewaga. Zastanów się nad tym co mówisz i nie pisz takich głupot.

Są ludzi i parapety... Ale żeby się klamką urodzić.

btw. jestem z krakowa

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 17:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Przeciez napisal,ze
Above napisał(a):
(nie generalizuje - znam jednego w PE ze wsi i spoooko człowiek).

wiec ja bym sie nie czepiala..

Co do ''prostakow z malych miejscowosci''.. Logiczne, ze w duzych miejscowosciach jest mniej prostakow,bo nabieraja oglady :P Heh,dlatego uzyl takiego okreslenia

PS Oj,chyba ten poczatek roku szkolnego tak wszystkim (uczniom) humory psuje :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 19:01 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Cytuj:
nie generalizuje - znam jednego w PE ze wsi i spoooko człowiek).

Ta zna jednego a już sądy wydaje... Dla mnie to spore generalizowanie.

"Prostak" - czyli człowiek prosty. Ale kolega użył tego jako obelgi. Ja nie widze nic złego w ludziach prostych. Mają przynajmniej klarowne poglądy na świat.

Ech... nielubie po prostu jak ktoś wydaje osądy o rzeczach o których gówno wie, opierając się tylko na zabobonach i plotkach.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2006, 07:36 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
Elanor napisał(a):
Co do ''prostakow z malych miejscowosci''.. Logiczne, ze w duzych miejscowosciach jest mniej prostakow,bo nabieraja oglady :P Heh,dlatego uzyl takiego okreslenia

niby od kogo prostacy ze wsi mają się tej ogłady uczyć, jeśli w miastach jest cała masa prostaków miejskich? heh

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2006, 08:13 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
1) Proszę o nie ciągnięcie dalej flame'a wieś/miasto i zamknięcie tematu

2) Podsumowanie:

Jak widać najbardziej chcemy, że by było więcej PL participant ale jednocześnie nie chcielibyśmy popsucia reputacji i pewnie m.in. z tego powodu raczej proponujemy grę tym, co mogą wpłącać gotówkę. Zdecydowanie mniej jest głosów przeciwnych nowym graczom lub niezdecydowanych.

CO z tego wynika?

Ano, że trzeba nam nowych - ale raczej zasobnych uczestników EU,
których dobrze wyćwiczymy albo w socach, albo jako mentorzy.
Jednocześnie nowy uczestnik powinien być na tyle rozgarnięty, żeby nie narobił nam wszystkim obciachu - takich lepiej nie namawiać, niech bawią się w coś innego.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Panel
Skocz do: