Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2006, 11:14 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Witam,

Bylo dosc sporo mowione na tym forum, zeby poczatkujacy uzywali zestawow z ktorych mozna sie uczyc: np. Oplao zamiast jakies lepszej broni. Zauwazylem ze opcje uczenia ma wiele innych urzadzen.
1) Co trace uzywajac urzadzenia lub broni bez tej opcji (w dluzszym terminie). Obecnie uzywam axe 2x0 (przydatny podczas wypraw gorniczych gdzie czasami Opalo + amp103 sa za slabe i stwor mnie zabijal). Wiem ze moge uzywac Longblade A, ale jest on wolniejszy i zadaje mnie obrazen --->> ale jest ta opcja lern podczas walki...
Czy moze pojsc na slabe mooby - wyskilowac sie na maksa dzieki enblade, a potem uzywac axe? Czy moze uzywac axe, tylko hit abillity rosnie poooooowoooli... :roll:

2) Dzisiaj spedzilem 5 min na wydobywaniu surowca uzywajac podstawowego zestawu (ktory ma opcje uczenia), czy warto go dalej uzywac, czy moze juz kupic cos wiekszego, ale bez tej opcji?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2006, 11:53 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Ogolnie jezeli masz learning period na broni L to lepiej trzymac sie tej broni i zmienic ja na mocniejszÄ… (czyli z learning period)

Uzywanie Axe 2x0 podczas gdy nie masz wymaxowanego nawet tego mieczyka z tt mija sie celem :/ Chyba ze tak jak mowisz uzywasz go do obrony i nie zalezy Ci na ekonomi.

Nawet jak wyskilujesz mieczyk z tt to i tak axe HA i CA nie wiele sie podniesie (bo jest to bron starego typu). Lepiej wyskilluj Castoriana A na maxa i sprobuj kupic jakis L mieczyk na auckji, cos mi sie wydaje ze bedzie Ci lepiej szlo niz z axe 2x0 a juz na pewno wiecej skilli Å‚ykniesz.

Tak jak napisalem, jezeli masz ciagle tryb uczenia to uzywaj tego, lepsze maszynki beda wiecej kosztowaly do repair

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2006, 12:01 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
Dokladnie, uzywam axe 2x0 tylko do zabijania przykrych zmoobow podczas miningu (gdy opalo+a103 nie wystarcza). Ale chcialbym tez rozwijac te skile wiec moze sie przerzuce.

Apropo ekonomi to rzeczywiscie aAxe jest drogie w huntach, ale w minigu.... weszlem dzis na pole gdzie byly Faucervixy i Foul. Zazwyczaj gdy mialem Oplao+a103, na Faucervixa to bylo malo i nie wchodzilem na takie pole, ale gdy odkrylem ze axe 2x0 wystarczy na nie, oczyscilem pole z Fcv. i zaczelem wiercic - efekt -->> 6 na 8 sond trafionych -->> wykopalem mineralow za okolo 70PED, a na koniec ubilem foula (tez axe 2x0), ktory mial fantow za okolo 30PED (12 w gotowce, zbroja Knight i pistolet Z1002) -->> w sumie 100PED dzieki axowi :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2006, 12:57 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Tuba napisał(a):
gdy mialem Oplao+a103, na Faucervixa to bylo malo

A armor masz,czy biegasz bez? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2006, 13:46 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
1. Zapomnij o Axe. Longblades to bardzo kosztowna i jednocześnie ślepa dróżka.
2. Uzywaj M2100+A103. To pozwoli Ci wyskillować handgun do poziomu gdy Korss H400 będzie miał HA 10/10 i tego właśnie uzywaj jako broni awaryjnej (zamiast axe).

Problem ze skillowaniem rifla jest taki że sprzęt z dobrym dmg/sec i jednocześnie wysokim econo jest bandycko drogi, a handguny o bardzo dobrych parametrach są w rozsądnej cenie (EP-41, M2910).

3. Nie napisałeś jakiego armoru używasz, ale tak czy siak upewnij się że masz na nim platy 2a które są śmiesznie tanie i po prostu niezbędne

Ostatnio edytowany przez aster, 12 Sie 2006, 16:05, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2006, 13:46 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
Elanor napisał(a):
Tuba napisał(a):
gdy mialem Oplao+a103, na Faucervixa to bylo malo

A armor masz,czy biegasz bez? :P

Mam Pixeloze :P ale zaczynam kompletowac Knighta...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2006, 14:19 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
Tuba napisał(a):
Mam Pixeloze :P ale zaczynam kompletowac Knighta...

szkoda kasy i małe szanse

gloves pojawiajÄ… siÄ™ na aukcjach raz na miesiÄ…c i +80 to juz normalna cena
harness pojawia się 2-3 razy na miesiąc ale poniżej +50 nie ma szans zdobyc

Lepiej zastosuj składankę knighta, paladina i shoguna z częsci które są na tyle częste że chodzą po TT... Paladin harness (z Merpa) i face (z Argo), Knighta: arms (z Merpa), thigh (z Argo), shins (z Faula) a gloves z shoguna (z Sabakumy).

Przy czym parametry tych armorów są bardzo podobne, więc nie będziesz czuł specjalnie dysproporcji.

no i do tego 2a oczywiście ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2006, 16:39 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
Aster ma 100% rację. Posłuchaj jej. Ja skończyłem mentoring z broniami meele - dużo straconych ped.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2006, 21:02 
Mediocre
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 125
Skilowanie mele na poczatku gry mija sie z celem,chyba ze masz fundusze przeznaczone na straty i chcesz doskilowac HP. DObrym rozwiazaniem jest opalo+amp 103 albo najlepszym M2100 +amp103<< z biegiem czasu dolozysz sobie ampa 104 i pozniej 105 i uzyskasz lepsze wyniki niz jakims innym sprzetem ;ewentualnie Bron typu L ,ale nie w kazdym przypadku jest ona najekonomiczniejsza.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 175 gości

Panel
Skocz do: