Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2005, 15:12 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 98
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Fanthom
Od razu mówie, że dla większości z was nie odkryłem tu Ameryki, poprostu piszę co mnie denerwuje.

Tak samo jak w życiu, jak i w PE powinna być (i do tej pory myslałem ze jest), wolność słowa w tym przypadku pisanego.
Pomińmy sprawy takie jak, złe zachowanie, wypisywanie bzdur by zaszkodzić innej osobie itd, wiadomo, że to nie będzie tolerowane.
Ci którzy to robią, nie są mile widziani w PE, znajdą sie na czarnej liście lub poprostu dostaną bana.
Ja i inni porządni obywatele planety Calypso chcielibyśmy podczas normalnej rozmowy czy zwykłego handlu napisać, przekazać to na co mamy ochotę. Tematy poruszamy różne, nie tylko o PE. Jak wiadomo nie używamy tylko liter i cyferek, ale także różnych znaków takich jak - & ? " itp. Niestety nie da sie napisac na głównym czacie dwóch znaków, które dla mnie są naprzykład bardzo ważne.
Raz podczas rozmowy ze znajomym na Ametherze opisując mu jedną sytuacje zauważyłem, że nie mogę napisać nawiasu kwadratowego [ , ] . Na początku myślałem, że baterie mi sie wyczerpały w klawiaturze. Może to śmieszny szczegół, ale mnie irytuje.
Po krótkim namyśle, zrozumialem że MA zrobiła to celowo.. lecz co mnie to obchodzi ja chcę takie nawiasy napisać.
Można by w prosty sposób uniknąć chaosu podczas używania takich nawiasów w PE na all chat i tu mam do was prośbe, czy wiecie o co mi chodzi i jak to rozwiązać. Niech to bedzie formą zagadki, ja znam odpowiedź, lecz chcę poznać wasze zdanie.

To tyle. Cześć.

ps. Jeśli ten temat jest śmieszny to przepraszam i nie odpisujcie na niego.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2005, 15:26 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 96
Edit:
Nicki na chat są w nawiasach kwadratowych [, ] , wprowadzenie możliwości wpisywania znaków [ i ] z klawiatury umożliwiło by podszywanie się pod inne osoby.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2005, 15:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
A teraz powiedz nam Fanthom gdzie to ograniczanie wolnosci slowa bo na razie napisales o ograniczeniu 2 znakow z klawiatury :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2005, 15:45 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 137
Society: > F.R.I.E.N.D.S <
z tego co pamietam, to kiedys byla mozliwosc pisania tych nawiasow i zostala usunieta z powodu, o ktorym napisal Garth

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2005, 16:13 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 98
Nick w grze: Fanthom
Ograniczenie jest, bo jeśli dyskutuję z kimś na przykład o bazach danych czy SQL to nie chcę mi się pisać co chwila 'nawias kwadratowy' a nie będe pisał umownie, bo po to mam klawiature żeby z niej korzystać w pełni.
Ja znałem powód MA dlaczego nie mozna pisać nawiasów, ale nie prościej by było wyświetlać nicki innym kolorem i sprawa załatwiona?
Co do podszywania to nie da się napisać tak odrazu , trzeba po swojej wypowiedzi licząc na poczatku po ilu znakach zacząc podszywanie się. Nie wiem jak było na początku istnienia PE ale moze to był kiedyś bug na którego ktoś przypadkowo wpadł?
Sorki za filozowiczne i drobiazgowe podejście do sprawy.

ps. ja tez przypadkowo wpadłem na to jak leżeć nieżywym avatarem przy TP w Port Atlanis. Nielogiczne , ale możliwe ehh..

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2005, 20:48 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Doro
A próbowałeś napisać te znaki w ASCII za pomocą [ALT] + [cyfry z numerycznej] ? A tak w ogóle to mogliby wyróznic jakoś te nicki na chatach, np. tak jak już zostało powiedziane kolorem. Ale wtedy co z Team/Event/Society chat ? Za dużo kolorów, ehh...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2005, 01:24 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Tak tak kiedys pare osób bawilo sie w takie rzeczy i było to doysc smieszne ;) Wystarczylo wyliczyc ilosc spacji\liter i mozna było pisac "jako" druga osoba (kiedys nicki były w "(" i ")") Ale nadchodził jakos tak VU wiec MA przy okazji usunęła tego 'buga'. Nawiasów kwadratowych nie da sie wcisnąc ale to chyba nie aż taki problem ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2005, 19:18 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
Jak by nie patrzeć to zastrzeżenie znaków [] było jednym z niewielu dobrych posunięć programistów z MA. Lepiej niech juz ich nie będzie niż by miały się dziać róznego rodzaju cyrki w stylu o jakim wspomniał Garth

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2005, 00:30 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
kwestia ciekawa ale raczej dyskusja jałowa, [] to znaki któych się tak rzadko używa że żadnego problemu ich brak nie sprawia-wiec imo nei ma problemu, a podszywanei sie by było wielkim problemem.... zwłąszcza ze sporo osób lubi piwko lub 2 wypić do PE i jeszcze coś omylnioe przeczyta (łątwiej o pomyłke) i będzie boleć.....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2005, 08:40 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 96
Temat wyczerpany, wszystko wiadomo.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości

Panel
Skocz do: