Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lip 2006, 22:02 
Poor
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 103
Society: Freelancer
Nick w grze: cyberluk
Hej,
Od kilku dni męczy mnie denerwujący efekt ślizgania się po ziemi. Zauważyłem i dzisiaj potwierdziłem dwie prawidłowości:
1. Jeżeli tylko ja się ślizgam - wszystko jest prawie ok - nie mogę tylko biegać.
2. Jeżeli i ja i mooby się ślizgają - nie mogę biegać i przestaję cokolwiek lootować! Po przelogowaniu sytuacja wraca do normy.

Ponieważ sytuacja powatarzała się przez ostatnie kilkanaście dni regularnie po 2 godzinach graniach postanowiłem ją potwierdzić. Za każdym razem wystrzelałem 4 tyś ammo z broni, która pali 3 per strzał i później się przelogowałem. Na 1 tyś strzałow jakiś loot się musi trafić... Niestety wyniki są takie jak powyże napisane. Piszę najpierw tutaj, bo chcę się dowiedzieć czy ktoś ma podobne problemy?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lip 2006, 22:33 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Ja to znam :) (ale mało kto inny z tego co wiem)

To popularna w quake'u 1 "ślizgawka" - jest wynikiem najprawdopodobniej problemów z łączem (w sensie całego połączenia, nie koniecznie u ciebie). Jezeli tak masz, to w zasadzie niewiele poradzisz - proponuje, żebyś PRZEDE WSZYSTKIM sprawdził ping do serwera gry (adresy i to jak to się robi były podane na forum - poszukaj na "ping"). Oczywiście wtedy, gdy to występuje, a także dla porównania - kiedy jest dobrze.

Praktyczne rady:
dać sobie siana z graniem w taki dzień :)
jeżeli chcesz ubijać moby, to najlepiej "w linii" ich ruchu, a nie z boku.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lip 2006, 23:17 
Poor
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 103
Society: Freelancer
Nick w grze: cyberluk
abyss napisał(a):
Ja to znam :) (ale mało kto inny z tego co wiem)

To popularna w quake'u 1 "ślizgawka" - jest wynikiem najprawdopodobniej problemów z łączem (w sensie całego połączenia, nie koniecznie u ciebie). Jezeli tak masz, to w zasadzie niewiele poradzisz - proponuje, żebyś PRZEDE WSZYSTKIM sprawdził ping do serwera gry (adresy i to jak to się robi były podane na forum - poszukaj na "ping"). Oczywiście wtedy, gdy to występuje, a także dla porównania - kiedy jest dobrze.

Praktyczne rady:
dać sobie siana z graniem w taki dzień :)
jeżeli chcesz ubijać moby, to najlepiej "w linii" ich ruchu, a nie z boku.

Sprawdzałem - pierwsza podstawowa rzecz ;) pingi mam na poziomie 35-40 ms i nie jest ważne czy gram czy nie. 'Tracerouty' przechodzą gładko.
Problem jest też w tym, że w takim trybie moob jest na swoim miejscu, celność i damage jest na normalnym poziomie, odpowiedź no loot również. Zresztą jeżeli byłby to problem z łączem globalny, to nic nie dawałoby przelogowanie się, tym bardziej, że entropia jedzie po UDP i nie trzyma sesji w sensie sieci.

To mi bardziej przypomina pozostanie avatara w staie bezczynności. Po tym poście miałem jeszcze jeden taki przypadek i zauważyłem, że avatar wogóle się nie skilluje. Nawet jak sobie skanuje innych graczy. Tak jakby został w stanie spoczynku...

A co do praktycznych rad - musiałbym dać sobie spokój codziennie :D :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lip 2006, 10:24 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 93
Society: było PL RANGERS i Enclave
Na EF też o tym pisali - efekt występuje podobno dokładnie po 1h 40m czyli 100 minut.
Duchy (hehe) czy co ? ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lip 2006, 14:27 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Witam

Jak sie robi to wiem podajcie jakiś adres gry bo kurna z adminem mam mały problem wszystko śmiga w sieci a jak wejde w gre to pingi do DNS skaczom jak poj****ne morze jak mu dam adresy to zrobi jaki kanał osobny do gry:)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2006, 00:07 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Society: Kingsajz
Nick w grze: Logic
sexy69 napisał(a):
Witam

Jak sie robi to wiem podajcie jakiś adres gry bo kurna z adminem mam mały problem wszystko śmiga w sieci a jak wejde w gre to pingi do DNS skaczom jak poj****ne morze jak mu dam adresy to zrobi jaki kanał osobny do gry:)

Teraz to przeszedłeś samego siebie, musiałem przeczytać 3x żeby zrozumieć ten post, ale... nadal nie wiem o co Ci chodzi :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2006, 08:52 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
Logic napisał(a):
sexy69 napisał(a):
Witam

Teraz to przeszedłeś samego siebie, musiałem przeczytać 3x żeby zrozumieć ten post, ale... nadal nie wiem o co Ci chodzi :twisted:

Sproboje przetlumaczyc :P

Prosi o IP serwera, bo ma problem z adminem jego sieci lokalnej, w sieci lokalnej wszystko dziala szybko (pewnie switche 100MB), jak pinguje do DNSa to jest ok, ma nadzieje ze jak dostanie IPki to admin skonfiguruje mu polaczenie tunelowe (chyba jakos tak to sie nazywa) i bedzie lepiej.

Moje podejrzenie: admin sciaga sobie kupe filmow i zapycha lacze a reszta ma tylko kupe i dlatego mu zle dziala :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2006, 08:52 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
:P Chodziło mi o adres jaki wpisać rzeby przepingować :P ale pogrzebałem 1h na forum i znalazłem temat pingi go gry mam wyśmienite :twisted:

Admin nie ściąga dużo filmów :) dość duza firma teraz odcieła sie od TPsa mamy UST czy jakoś tak 5GB łomcze.Mam radiówke i zapewnione łoncze w umowie takie ze w dzień ciądne z sieci 56 Kb/s a od 24 do 8 rano 100Kb/s wszystko leci zero ograniczeń ściągania i tylko 50 zeta na miech

jakbym coś pokiełbasił prosze adres mojej firmy co mi dostarcza miałem wcześniej dwie ale to byli laicy w porównaniu z nimi ci wiedzom co robic zeby klijent był zadowolony.Jak znam rzycie jest tu paru userów z moich okolić co sie męczom z jakimiś debilami co nie wiedzom co i jak polecam im tom firme,dodam ze admin i jego pracownicy som na tyle wyrozumiali ze jak mi PE siadło i musiałem zaciągać odnowa to zadzwoniłem poprosiłem i odblokował mi łoncze cała PE w ciągu 1,5h zaciągnięta :)

http://www.gb.net.pl/index.php

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2006, 10:51 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 0
Nick w grze: Simanth
Bez obrazy plz... 8)

...ale to:

"Jak znam rzycie"

...bardzo mi się spodobało :lol:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2006, 11:08 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
sexi niepoztszeszenie sónoł pszes żówary

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2006, 11:49 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Society: Kingsajz
Nick w grze: Logic
Lu_NiX napisał(a):

Bana na forum za ten poprawnie po polskiemu post :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2006, 12:54 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
ludziska temat mojej ortografi był juz wałkowany dajcie se juz spokuj niema sensu :P :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2006, 14:27 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Shaolin
Nick w grze: Laguna Radas PL Meteor
Lu_NiX napisał(a):

on poprostu rzyje kolorofo :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2006, 15:09 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
sexy69 napisał(a):
od TPsa mamy UST czy jakoÅ› tak 5GB Å‚omcze.

Mnie, z racji wykonywanego zawodu, rozwaliła pisownia ostatniego słowa.
OMG Sexy człowieku, bijesz rekordy po prostu, ile masz błędów na dyktandach ? Setki ? :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2006, 15:44 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Szkołe skonczyłem 20 pare lat temu :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2006, 16:20 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
to ile miewałeś w takim razie ? ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2006, 18:32 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
sexy69 napisał(a):
Szkołe skonczyłem 20 pare lat temu :P

I to jest najbardziej przerażajace ;) Bede zgadywał ze lat masz.. 27 ;)
A tak na serio to pisz po prostu w Wordzie.. ja juz Twoich postów nawet nie poprawiam, zniechecilem sie ;p
I błagam błagam o znaki interpunkcyjne bo jednym duszkiem 40 zdań sie przeczytac nie da, ja zwykle poddaje sie w połowie

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości

Panel
Skocz do: