Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2006, 15:55 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
MA zablokował (na razie czasowo) możliwość zakładania nowych kont w Entropii dla mieszkańców Rumunii.
Jest to spowodowane ogromną ilością oszustw popełnianych w Entropii przez użytkowników z tego kraju.
W tej chwili aby Rumuni mogli założyć konto - muszą wysłać potwierdzoną kopię
dokumentu tożsamości i czekać na "ręczną" aktywację konta.

Cytuj:
Dear participant,
This is a very difficult issue. We have experienced immense problems with a group of people from Romania which has specialized in scamming activities within the Entropia Universe. Not only does such behaviour ruin the experience of single victims (and thereby violating the EULA), but also cast bad light on the virtual universe itself as a place for scammers and the like.

Since we have tried all other options without success, we see no choice but to block all applications from Rumania for a certain period of time. We know that this will also affect innocent people and this is most regretful. If you kwow someone who wants to join the Entropia Universe and you can vouch for him/her, please ask him/her to send us a VERIFIED copy (with a stamp and signature from the issuer) of his passport together with the Email he wants to use. When we have received this document, we will manually write his application and send him the link to activate his account.

Myślicie, że nam też to grozi ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2006, 16:00 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny
Nick w grze: Shein
loool niezłe

Polacy, cieszmy sie ze mamy juz konta założone :P albo zakładajmy na zapas by je puzniej sprzedać :P (joke ;p )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2006, 16:18 
Weak
Dołączenie:
Maj 2005
Nick w grze: Nutrix Warrior Black
Powinni napisać jakich oszustw dokonywali zresztą wg. mnie jest to troche nie poważne ze strony MA i co zrobili z kontami które już istniały ? Ban ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2006, 16:42 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
No nieźle nieźle

Najgorzej mają Ci uczciwi którzy mają złe dane wpisane :P

A tak na poważnie z jednej strony to dobrze z drugiej źle - musiało byc bardzo duzo rumunów którzy są scammerami skoro MA posunęło się na taki krok.

No ale napewno nie wsyzscy byli znów scammerami i ich szkoda.

Polaków to raczej nie dosięgnie - może jesteśmy uważani za bande reselerów (przynajmniej ja z takimi komentarzami się spotykam), ale nie scammerów.

Tyle :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2006, 16:50 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm....jednym zdaniem/slowem ..***** MA dokladnie. Wrzucac all do jednego wora. dla mnie to jest odmiana rasizmu etc.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2006, 17:03 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
heh na miejscu MA zrobił bym to samo :twisted:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2006, 18:00 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nutrix napisał(a):
Powinni napisać jakich oszustw dokonywali zresztą wg. mnie jest to troche nie poważne ze strony MA i co zrobili z kontami które już istniały ? Ban ?

jeszcze niech napiszą jak to zrobić :P

teraz przynajmniej sÄ… w PE gorsi od nas lol
może jestem rasistą, ale jestem za, w końcu dlaczego całe społeczeństwo ma cierpieć z powodu kilku złodzieji

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2006, 18:12 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
a ja jestem przeciw takiemu banowaniu jakiegoÅ› narodu
jeden pacan polak ząłoży sto kont po kolei i będzi enimi próbowął oszukac - wnioske stu polaków to oszuści - zbanujmy polaków - a potem się okazuje że to syn ambasadora szwecji z polski oszukiwał :P - ciekawe czy zbanują wtedy szystkich szwedów :?:
IMO MA powinien bardziej zadbać o tropienie oszustów i blokowanie takowym kont - jeśłi potrafią "utudiać" życie uczciwym graczom (vide wypłaty) t co za problem blokować konta osób podejrzanych o scam na np 1 miech a w przypadku udowodnienia działań przekazywac cały majątek poszkodowanym (po równo, proporcjonalnie czy jak tam się chce) sry ale to jest do zrobienia. :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2006, 18:13 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
W tym momencie jest zablokowane "tylko" tworzenie nowych kont.
Stare i nie podpadnięte konta nie zostały zablokowane.

Były ponoć zakładane konta "taśmowo" w kafejkach internetowych
i używane do scamowania, przenoszenia lewych środków itp.
Jest kilka wątków na EF o tym.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2006, 19:22 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Heh to też MA zrypało - przecież złodzieje nadal mają konta i nic im to nie pomoże ;/

Aaa i wymyśliłem nową teorie - z rumuni nie ma żadnych uberów to zablokowali cały kraj, nikt nie wpłacał to MA zablokowało ich hehe :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2006, 20:36 
Weak
Dołączenie:
Maj 2005
Nick w grze: Nutrix Warrior Black
To oznacza w sumie jakie MA jest słabe i nie potrafi w jakiś inny sposób obronić się przed złodziejami banować cały kraj to jest duża przesada i faktycznie to się nazywa rasizm...

Cytuj:
jeszcze niech napiszą jak to zrobić :P

Chodziło mi o to, że jest to zrobione bez powodu nikt nie wypowiedział się w tej sprawie dokładniej, bo w sumie nie wiadomo do końca o co chodzi może to prezydent Rumuni grał w PEU i za dużo nakradł to zbanowali cały kraj :P :wink:

Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2006, 21:13 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nutrix, poprsotu uważam, że im mniej się pisze o sposobach tym lepiej, mniej naśladowców

takie sytuacje nie wpływają na stan posiadania MA bezpośrednio, ale mocno wkurzają i odpychają od gry ważne dla systemu osoby (wpłacają, długo grają, itp, są z ameryki lol), więc żeby dać im satysfakcję pojechali po całości, pozatym są mocno zajęci przygotowaniami do vu i pewnie wykombinowali takie tymczasowe rozwiązanie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2006, 21:14 
Poor
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 112
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Mariusz Maniek Mankowy
a może ktoś chciał "wyprać" kasę

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2006, 22:47 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
Marc a znasz Ande?albo sugababe?
Anda swego czasu byla najlepej wyskillowanym avatarem w PE

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Cze 2006, 08:34 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 100
hahaha jeszcze niech po calypso zaczna biegac avatary z ma przebrane za policjantów lol
;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Cze 2006, 09:15 
Weak
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 92
Nick w grze: Tom Gauko Gawer
MA pisze że inne środki zawiodły.
Właściwie to takie utrudnienie na dłuższą metę dla pojedynczego użytkownika nie jest szkodliwe ale perspektywa przesyłania dowodu pewnie trochę zniechęci niektórych uczciwych.
Dziwi nieco takie masowe rozwiÄ…zanie ale trudno - mi siÄ™ wydaje uzasadnione.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Cze 2006, 09:35 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Yekyl napisał(a):
Marc a znasz Ande?albo sugababe?
Anda swego czasu byla najlepej wyskillowanym avatarem w PE

Suga wiem kto to ale ona chyba skończyła grac

A o tej Andzie pierwszy raz słysze ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Cze 2006, 10:24 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
No to wlasnie Sugababe mieszka w Rumuni :)
Andy nie pamietasz? Ubera w shodowie i impmk2 latajacego 24h\24h na tandardionach kiedy jeszcze byly bezbronne. Nigdy sie nie dzieliła :( (zresza to facet), burak :P

Hm co do blokowania calej Rumuni.. widac mało środkow płyneło z tego kraju, lub uznali go po prostu za mało dochodowy. Sorry ale zachodniego kraju by w zyciu nie zbanowali. Teraz wiadomo ze nikt w Rumuni konta nie zaloży (wysyłac ksero paszportu do gry? o.O)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Cze 2006, 11:23 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posse napisał(a):
NoTeraz wiadomo ze nikt w Rumuni konta nie zaloży (wysyłac ksero paszportu do gry? o.O)

dlatego namawiają żeby robić to za pośrednictwem znajomych, którzy będą mogli zaświadczyć, że gra jest poważna heh

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Cze 2006, 12:07 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Posse napisał(a):
Teraz wiadomo ze nikt w Rumuni konta nie zaloży (wysyłac ksero paszportu do gry? o.O)

Sprytniejsi sobie poradzÄ… , wystarczy zmiana proxy na 5 minut.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Cze 2006, 14:29 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Aaaa taa typiara ona zawsze mnie ehm denerwowala łagodnie mówiąc ;( szkoda że jej nie zbanowali :P zawsze ks'owała mi moby

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Cze 2006, 18:20 
Inept
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 180
hej
Bardzo rzadko zabieram tutaj glos... ale jak przeczytalem te wszystkie glupoty wyzej to poprostu nie moglem wytrzymac....
Do jasnej cholery... w PE zn. EU ... nie da sie nic ukrasc !!! Ile razy trzeba to tutaj powtarzac.??? Scaming nie jest zlamaniem EULA.... wiec nie jest podstawa do zbanowania. Przynajmniej wedlug regulaminu... a ze MA nie jest konsekwentne w swoim postepowaniu to inna sprawa. A gdyby MA chciala ten problem rozwiazac.. wystarczylo by zeby wprowadzili system pozyczania itemow..... ale puki co takiego systemu nie ma.... bo... ?
Bo widocznie jest to MA na reke...
Wiec prosze sknczcie z piep***niem ze zbanowali Rumunie za scaming... bo po pierwsze to nie zbanowali... (zbanowanie to chyba wyrzucenie - uniemozliwienie gry juz aktywnemu graczowi) i napewno nie za scaming. Najprawdopodobniej chodzi o stosunek ilosci kont do wplaconej kasy... i nic wiecej ale to taka teoria wymyslona na poczekaniu... prawdziwych motywow pewnie nie poznamy nigdy....
Podsumowujac ten moj belkot... chcialbym tylko zebyscie skonczyli z pianiem z zachwytu jak to MA dba uczciwych graczy... bo jak mowilem wystarczylo by stworzyc prosty system pozyczania itemow.... i gdyby to byl dla nich wazny problem dawno by to zrobili....
Pozdr
PS. w MA nie da sie nic ukrasc !!! (poza zhakowaniem konta... ale to zupelnie inna bajka)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Cze 2006, 21:26 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej,

Żadko ostatnio zabieram głos na forum ... ale w pełni się zgadzam z przedmówcą.
A walenia problemów dla kraju jest jawnym szeregowaniem jego mieszkańców do jednej szuflady i dyskryminacją.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lip 2006, 08:48 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
Kovi wez pod uwage ze prosty system pozyczania itemow znacznie obnizy cene, itemow z najwyzszej pułki. Wiec mam powazne watpliwosci czy kiedy kolwiek zostanie wprowadzony.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lip 2006, 09:49 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Uważam, że Kovi i PioHav mają rację.
MA nie pisze jasno tego co ma na myśli - a jak sądzę ma na myśli coś zupełnie innego niż scam. Co - to chyba wyjasnia jasno zasada "jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi kasę".
Jeżeli ktoś ma wątpliwości to przypominam, że EU to środowisko i projekt zdecydowanie nastawiony na ekonomie, a sama EULA (ta aktualna jeszcze 2 dni) bardzo jasno to podkreśla. Trudno wymagać, żeby nie pilnowali swojego interesu.
Jednocześnie BARDZO czekam na moment, kiedy "real cash economy" przełoży sie formalnie - na podstawie umowy zawartej w EULA na formalne w świetle prawa POSIADANIE wirtualnych itemów - bo bez tego to są to "harcerskie podchody" (może już teraz, w UV?).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lip 2006, 17:07 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
ale się narobiło :? ... imo to straszak, to całe blokowanie kont i zakładania, przestroga na przyszłość i tyle...

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości

Panel
Skocz do: