Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Cze 2006, 13:10 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2006
HP: 90
Society: Brak
Nick w grze: Silent
Witam,
Gram od niedawna w EU. Właściwie to od wczoraj i to sporadycznie ale gra zrobiła na mnie ogromne wrażenie. W każdym razie mam pytania co do zbierania potu.

1. Czy są jakieś techniki na zbieranie ? Pytam gdyż niestety na 10 prób zebrania czegokolwiek udaje się jedna. Staje w miejscu i czekam aż mi się skill naładuje czy co on tam robi. Potem podchodze i rozpoczynam ssanie. No i tak... albo stworek goni za mną albo nie. Czy stoje czy biegne, po chwili mam "swet gathering failed" czy coś takiego i nie mam nic. No więc... o czym trzeba pamiętać zbierając pot by częściej się to udawało ?

2. Skill od zbierania potu rozwinoł się na 3 poziom dopiero więc jeżeli częstotliwość udanego zbierania zależy głównie od skilla to znaczy że poprostu pytanie nr 1 jest głupie :)

3. Jakie są inne sposoby zarabiania dla nowych ? Nie mówie tu o zbieraniu owoców, raczej o czymś co daje w miare stały zarobek.

4. Mam dziwną fobie, nie podaje nigdy prawdziwych danych osobowych na sieci. Mam nadzieje że tej gierce to nie przeszkadza. Wszakże nie mam dużo czasu na granie więc narazie o wpłacanie gotówki czy jej wypłacaniu nie może być mowy. Fakt że jeżeli się zainteresuje gierką to stworze konto które będzie odpowiadało realnym danym ale narazie nie ma takiej potrzeby.

5. Czytałem conieco tutków ale raczje jasnych informacji na ten temat nie znalazłem. Przyznam się niestety że długo nie szukałem bo zalatanym człowiekiem jestem a wolny czas głównie spędzam przy EU. Z góry przepraszam jeżeli na forum są odpowiedzi na te pytania.

Pozdrawiam
Silent

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Cze 2006, 14:56 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Society: Kingsajz
Nick w grze: Logic
Kazdy ma swoj sposób zbierania. Najciekawszym jest Hunt połączony ze sweatowaniem.
Czyli idziesz na snable, wyciÄ…gasz sweat (daje tylko raz od 3 do 22 butelek)
i zabijasz. Potem nastepny.

Zbieranie sweat, dungów czy owoców daje jakis tam mały dochód, ale jest baaardzo czasochłonne. Najlepiej kupić 100-200 ped i zacząc handel.

Dobrze by było, abyś poprosił kogoś, żeby był twoim mentorem i/lub wstąp do polskiego soc, uzyskasz pomoc i odpowiedzi na wiele swoich pytań.
Bo bieganie samemu to zadna przyjemność, zwłaszcza na początku zabawy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Cze 2006, 15:55 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Moim zdaniem załóż avatara na prawdziwe dane osobowe. Wiem, że wiele osób broni się przed tym - ale jeżeli będziesz miał kiedyś wyskilowaną postać, to będziesz miał duży problem żeby np. zamówić pizzę na kartę ATM z EU :P. No-name avatara przecież możesz założyć w każdej chwili :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Cze 2006, 20:05 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2006
No fakt, ale to działa w obie strony. Prawdziwego avatara zawsze moge sobie założyć i na niego przelać co chce.
Tylko pytanie... mam już range w zbieraniu potu jakąś... następna po nowicjuszu. Niestety nadal żadko wychodzi mi zbieranie (jedna na kilka-kilkanaście prób). To narmalne czy poprostu czepiam się nie tych potworów co trzeba lub robie coś nie tak. Ma ktoś jakieś rady na ten temat ?

PS: Kupiłem broń więc suche będe ukatrupiał. Rifle narazie mam... tylko na amunicje jeszcze nie mam ^_^ A z tym wpłacaniem gotówki to się wstrzymam. Narazie gierka mi się naprawde podoba i o dziwo nie mam lagów jak przy większości tego typu grach. Ale najpierw chce ją poznać. Pozatym... lubie latać i zbierać pot :) Ostatnio o dziwo dostałem za free buty od kogoś. Troche podniszczone ale przdają się :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Cze 2006, 20:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Witam :) Chetnie odpowiem na Twoje pytania,bo inteligentnie napisane :P

1.Co do sweatowania, to polecam robienie tego w specjalnych miejscach,tzw. platformach, gdzie gracze stoja ponad mobkiem i sweatuja,podczas gdy ten nie ma mozliwosci ich zaatakowania.Sa one np. w CP (Camp Phoenix) lub Zychion (na moscie).
2.Skille raczje nei maja tu zbytniego wplywu.
3.handel na poczatku :) Z czasem,jak zdobedziesz troche doswiadczenia, mozesz starac sie zarabiac na miningu lub huncie.
4.Mozesz w sumie traktoeac tego avatara jako sweatera, ale lepiej w takim razie nie rozwijaj mu skilli innych niz sweatowanie..(czyt. nie strzelaj,nie fapuj(nie lecz) itd.,bo potem po prostu szkoda Ci bedzie rozwinietych skilli.Zas umiejetnosci sweatowania nie sa nic warte). W ogole, najlepiej byloby Ci znalezc dobrego mentora :)
5.Nikt nie jest idealny ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Cze 2006, 23:11 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2006
No i to by było na tyle. Dziękuje wszystkim za pomoc. Pobawie się ze swetowaniem. Postaram się znaleźć te rampy, rozumie że są gdzieś na północnym wschodzie. Pobawie się z tym jutro.

Topic chyba już do zamknięcia się nadaje.

SILENT
--------

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2006, 21:08 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
apropo pkt 1.) A ja zauwazylem podczas mojego swetowania (w sytucacji gdy bylo kilku graczy swetaujacych) ze np. stwor mnie gonil, nagle przestawal i zaczal gonic kogos innego. Gdy uciekalem sam, zawsze mnie gonil (choc ti ostatnio zauwazylem, ze jak przestalem biec i zaczelem medytowac), stwor tez zwalnial (choc szedl w moja strone), a czasmi nawet oddchodzil (szansa okolo raz na 15)

apropo pkt 2.) Interesuje mnie po co sa w takim razie skile na swetowanie? (jezeli nie maja na to wplywu)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 00:24 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Sille "od sweatowania" są bardzo "młode", bo dotychczas było mozliwe dojście do okolic 200 Sweat Gathering i na tym się kończyło przedstawienie (czytaj: blokowało sweating).

Dzisiaj słyszałem, że w sobotę o 19 czasu MA w Island North ma być jakaś impreza "Sweaterska".

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 08:34 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Radzili ci platformy wibij już sobie szukanie platform po ostatnim UV niema morzliwości swetowania z platform definitywnie to zablokowali pozostaje ci tylko bieganie w terenie i takie zbieranie.

Nie musisz zakładać nowego avka wejdziesz na strone i pozmieniasz dane na prawdziwe zmnisz hasło na jakieś lepsze i ten avek bedzie ci służył

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lip 2006, 10:03 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
A jak myślicie (z waszego doświadczenia):
1) Czy warunki terenowe (np. chowając się za trawą, górką czy drzewem) mogą w jakiś sposób pomóc być dłużej niewidocznym dla zwierza?
2) Czy podejście do zwierza od tyłu czy z przodu ma jakieś znaczenie (żeby być jak najpóźniej wykrytym)?
3) Kiedy zwierz nas wykrywa - jak medytujemy - czy jak już sweatujemy?
4) Co oznacza ten drugi pasek nad paskiem punktów życia zwierzaka? (znika po pierwszym trafieniu w zwierza)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lip 2006, 10:15 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Tuba napisał(a):
A jak myślicie (z waszego doświadczenia):
1) Czy warunki terenowe (np. chowając się za trawą, górką czy drzewem) mogą w jakiś sposób pomóc być dłużej niewidocznym dla zwierza?
2) Czy podejście do zwierza od tyłu czy z przodu ma jakieś znaczenie (żeby być jak najpóźniej wykrytym)?
3) Kiedy zwierz nas wykrywa - jak medytujemy - czy jak już sweatujemy?
4) Co oznacza ten drugi pasek nad paskiem punktów życia zwierzaka? (znika po pierwszym trafieniu w zwierza)

1) nie
2) raczej (90%) nie
3) jak mu wygodnie
4) To do tamingu, czyli oswajania zwierzÄ…t, poszukaj sobie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 23:14 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2006
Witam
mam 2 pytanka (banalne zapewne, ale prosiłbym o odpowiedz na nie)
1 jak wyjąć pot z tego okienka, chodzi mi o to aby móc go przechowywać
http://img274.imageshack.us/slideshow/p ... 513x0.smil
2 jak sterować tylko głową postaci (jak np. w quake-u) bo potrafię tylko obracać kamerę dookoła a to trochę niewygodne.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 23:28 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
Nie musisz wyjmowac , zamknij okno a wszystko co tam jest znajdzie sie w twoim inventory

Sadze, ze raczej sie nie da, sterowanie tez mnie wkurza.......
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 23:32 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2006
wielkie dzięki

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sie 2006, 07:17 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 131
Nick w grze: Boran Nasirah Growl
Cytuj:
2 jak sterować tylko głową postaci (jak np. w quake-u) bo potrafię tylko obracać kamerę dookoła a to trochę niewygodne.

Widok zmieniasz klawisze "z" masz do wyboru albo z za plecow avatara, albo z oczu czyli jak w Quake.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sie 2006, 09:21 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Nick w grze: Furion Fox PL
Nasirah napisał(a):
Cytuj:

Widok zmieniasz klawisze "z" masz do wyboru albo z za plecow avatara, albo z oczu czyli jak w Quake.

najlepiej ustawic widok z pierwszej osoby :P czyli jak w KÅ‚ejku
wtedy bedziesz mogl sterowac tylko glowa postaci ;p

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Wrz 2006, 16:09 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: dmochu
Mozesz zrobic też tak, jest taki mobek chyba nazywa sie ?rippersnapper?, piranka poprostu jeżeli Ci nie wiadomo to Cie informuje ze one gryza tylko jak cie dorwa w wodzie, a sweatowac je można wszędzie. Wiec jak jest na lądzie zaznaczasz go i sweatujesz aż bedzie "suchy", jeżeli jest w wodzie trzeba zanurkowac i zaznaczyc delikwenta a potem wywabic na lad i wtedy sweatowac. W ten sposób możesz sweatowac nie ginac zbyt czesto jest to troche monotonne zreszta jak kazde sweatowanie ale sie opłaca. Z tego mobka model "young" zasysałem do 22b i jeszcze miał trochę, może teraz bedzie Ci łatwiej.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Wrz 2006, 18:22 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Nick w grze: Furion Fox PL
ehh ludzie przeciez to temat z czerwca, wiec po co go odkopywac ? :P chociaz ten sposob z ripperami to klon blokowania mobow :p

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 79 gości

Panel
Skocz do: