Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 11:31 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
MA z dumą ogłasza nadchodzące wydanie nowej karty bankomatowej do wypłat.
Pozwoli ona użytkownikom EU na wypłaty zgromadzonych na swoim koncie PED'ów
wprost z EU do świata realnego. Uczyni to wypłaty równie łatwymi jak wpłaty.

Niedługo zostanie podany adres strony na której będzie mozna złożyć
zamówienie na taką kartę.

Oficjalny komunikat prasowy.

Cytuj:
ATM Withdrawal Card
02 May 2006

MindArk are proud to announce the coming release of our new ATM Withdrawal Card. Allowing paticpants to withdraw their accumulated PED (Entropia Universe Currency) directly to real world funds, the Entropia Universe Withdrawal Card makes withdrawing funds from the virtual universe just as easy as depositing.

Applications will be taken soon through a dedicated page on this website, so stay tuned to this news section for more details.

To tyle w części oficjalnej.

Nie oficjalnie:
- system ma ruszyć w tym miesiącu i jest to właśnie ta wielka nowość zapowiadana na maj.
- nie znany jest koszt wydania takiej karty (chyba nikt nie ma wątpliwości, że będzie kosztować), nie wiadomo jaka będzie opłata za użytkowanie (roczna ? prowizja od wypłat?),
- nie wiadomo jakiego rodzaju to będzie karta (systemu Visa, Maestro/Mastercard ?) i jaką będzie miała funkcjonalność.

Jest to bez wątpienia bardzo ciekawa nowość i niesamowita innowacja w świecie
gier online. MA naprawdę dokonuje czegoś przełomowego.

Niusa jako pierwszy wyłowił Duch i zamieścił w tym temacie.

Ostatnio edytowany przez ateush, 04 Maj 2006, 07:14, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 15:39 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Nick w grze: Posse
:) Ja juz z przyzwyczajenia moge zalozyc, że wyplacanie taką kartą bedzie bardzo nieoplacalne. Na pewno bedzie procent od wyplat i to spory. Zreszta ciekawe jak zaareaguje MA gdy wszyscy, którzy kumulowali swoje pedy zaczną je wypłacac

Odnosze wrazenie ze sama gra odchodzi na duzo dalszy plan i to mi sie nie podoba :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 16:13 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
a tu kolejny ciekawy (trochę śmieszny) artykuł, tym razem brytyjskie BBC :

http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/4953620.stm

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 16:21 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
MA coraz silniej stara się wiązać kapitał i przedmioty irl z tymi w EU. W pełni to rozumiem, bo to stabilizuje wartość nie-realnych przedmiotów. Ot, jak kuglarz, co w lustrach pokazuje dolary i mówi, że ma dwa :). Jeżeli ktoś się smieje i mówi, że bredzi, to kuglarz wyciąga dolca zza pazuchy i wręcza niedowiarkowi. Jak mu straczy tych w kieszeniach, to się wszystko potrafi rozkręcić i kolejni przestaną się zastanawiać, czy to ma sens :)
Zresztą tak jest w ogóle z walutami - przecież one NIE MAJĄ realniej wartości - a tylko pozorną - chociaż fakt, że bardzo ugruntowana i mocną. MA stworzyło nowy świat i nową walutę. Myślę, że przy odrobinie szczęścia mogą być przez to ustawieni do końca zycia - czego im i sobie życzę :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 16:25 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm...." co zrobi Ma ,jak wszyscy zaczna wyplacac..." Jak to co? oglosi bankructwo i "po ptokach" he he
Ale moiom zdaniem to nie tak, Karty beda dla graczy ktorzy wplaca np 30 k usd, lub maja zainwestowana kase ( nieruchomosci ; sprzet etc).Prawdobodobnie MA chce przyciagnac "investorow" ,jak im sie to uda, to bedzie jakas namiastka "uniwerse" .Bo dla mnie "na zdrowy rozum " jak mozna investowac kase , prawie bez gwarancji? W gospodarke regulowana jednym kliknieciem klawisza lub linijka programu ? he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 16:30 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Wyjmij stówe z portfela i pojedź do afyki. Spróbuj kupić (nie DOSTAĆ) coś do jedzenia, ubrania etc. Nasz pieniądz (w sensie papierowego, nie myślę tylko o złotówce) jest tylko symbolem prawa nabywczego - niczym więcej.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 17:03 
esli wyjdzie taka karta i będzie obsługiwana przez bankomaty w polsce to kupuje i kończe chyba z sellingiem pedów:(

Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 17:47 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
EDO napisał(a):
Hm...." co zrobi Ma ,jak wszyscy zaczna wyplacac..." Jak to co? oglosi bankructwo i "po ptokach" he he
Ale moiom zdaniem to nie tak, Karty beda dla graczy ktorzy wplaca np 30 k usd, lub maja zainwestowana kase ( nieruchomosci ; sprzet etc).

gdyby tak miało byc to po kiego h...ja sa takie formy na poczatku jak zbieranie potu handel w grze? jest duzo barzo duzo ludzi którzy nawet złotówki niw wpłacili a maja po kilka/kilkanascie k ped na karcie

Ostatnio edytowany przez Benek, 03 Maj 2006, 22:09, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 22:00 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
HM...Benek "...jest duzo ludzi..." bingo he he. Brakowalo mi, po kiego to wprowadzaja.Z tych ludzi devsi nic nie maja,handel na aukcji i "uliczny" to chyba czarny rynek, poza kontrola systemu ,w sumie nie dziwie sie ,ze MA robi probe opanowania sytuacji niekorzystnej dla nich ( pewnie uwazaja ,ze sa okradzani)

Abyss..." wyjmij stowe z portfela i pojedz do Afryki..." O napewno nie he he. Kontynet baaardzo wysokiego ryzyka zwrotu kapitalu. To samo jest w PE. (na granicy prawa)
Reasumujac ,lepiej sie bawic w PE ,niz w nich inwestowac,oczywiscie to jest moje zdanie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Maj 2006, 07:08 
Unskilled
Dołączenie:
Październik 2005
Dla mnie wprowadzenie tych kart to zacheta dla scammerow, bo przeciez mozna bedzie krasc pozyczone itemy i bardzo szybko zamieniac je na gotowke. Chyba ze taka rzecz jak pozyczanie itemow wyginie :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Maj 2006, 08:21 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
Popieram EDO. Co do inwestowania w PE to musieliby mieć bardzo jasne niezmienne i opublikowane regóły jak dział system. Tzn. relacja lotów do wydawanej kasy; kreowanie nowych itemów i złoż surowców plan "zagospodarowania przestrzennego". Jedyna rozsądna inwestycja w PE to akcje MindArku ale tu też im zabrakło transparentności i podejście do IPO wyglądało ostro podejrzanie, generalnie na razie to jest dziki zachód (wschód ?) i są lepsze miejsca na inwestycje. A karty chwalebna rzecz - w sumie troche się nad tym zastanowiłem i doszedłem do wniosku że kurs wymiany PED na USD wcale nie jest taki sztywny sztywny. Po prostu wypłacający będzie się musiał liczyć z kiepskimi cenami tt+ jeśli się będzie spieszył ze sprzedażą itemków. Sądze że mało ludzi puści uber staff do TT żeby wypłącić kartą. I znów pewne formy reselingu są uprzywilejowane. I za to kocham MA :lol: .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Maj 2006, 12:35 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Następne informacje:

- karta to będzie Maestro z własnym PINem,
- będzie trzeba złożyć stosowne zamówienie u MA z odpowiednią dokumentacją,
potwierdzeniem tożsamości itp. Karta będzie powiązana z konkretnym avatarem w EU.

Przy okazji - wycofają możliwość zmiany adresu e-mail do swojego konta na stronach www.
Zmiana e-maila (byc może innych danych też) będzie wymagała pisania do supportu i odpowiedniej weryfikacji.

Więc radzę poprawiać co się da póki jest szansa.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Maj 2006, 10:27 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Dziennik, Czwartek 4.05.2006
Strona 19, Ekonomia

Zarobek z komputera
Wirtualne pieniądze do wydania w realnym świecie

Karta płatnicza pozwalająca graczom komputerowym wydawać wirtualne pieniądz w realnym świecie została wprowadzona przez firmę MindArk. Rozwiązanie jest to dostępne dla uczestników Project Entropia, gry komputerowej będącej symulacją prawdziwej gospodarki. Dotychczas gracze mogli prawdziwe pieniądze zamieniać na wirtualne, by w nieistniejącym świecie opłacać nimi swoje inwestycje: kupować fabryki, wyspy, nieruchomości. Od kilku dni zarobione w wirtualu pieniądze mogą zamieniać na prawdziwą gotówkę. Dzięki temu twórcy gry planują podwojenie przepływu pieniędzy przez wirtualny świat, który w 2005r. Wyniósł 165 mln dolarów. Kupno wirtualnej wyspy za 25 tys. dol. I jej sprzedaż po roku za 100 tys. Dol. To już nie bajka, lecz inwestycja.

troszkę przekręcone fakty itp, ale faktyczna wzmianka prasowa, MA ma dobrą reklamę

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 05 Maj 2006, 11:38 
to świadczy o tym, że dziennikarze to sammerzy:P i nie mają nawet chęci zapoznania się z prawdą, puźniej ktoś to przeczyta i tłumacz mu sie potem, że to nie tak, a jak mu wytłumaczysz to zada ci pytanie: czemu tracisz przy tym czas, to jest głupie (boynajmniej ja się z takimi spotykam)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Maj 2006, 13:17 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Society: brak
Nick w grze: Angel
Informacje jakich udzielił mi support...pozostaje nam czekać.

"The ATM Withdrawal card can yet not be ordered since this system is yet not operational. We cannot reveal an exact time yet, but there will soon be more information about it in the news section on the website. "

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości

Panel
Skocz do: