Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 19:12 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 0
HM...wczoraj bylem swiadkiem jak gracz bil sie z armaxem....najpierw go pullnal...i cofal sie do tylu strzelajac cholera. Zabil na dystans.Pomyslalem se, sprobuje i ja. No i ...padlem he he.Bo nie moglem strzelac i jednoczesnie sie cofac.Dlaczego on mogl , a ja nie ? Prosze o wypowiedzi, co robilem nie tak? he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 19:16 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
to masz pecha :wink:
ja tam moge sie cofac i strzelac wiec moze jakis bug?
sprubuj jeszcze raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 19:46 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
chyba Cie zbugowało lekko....

z innej beczki apropos cofania sie przy walce solo z moobem

-jak strzelasz cofając się zwiększasz czas na dotarcie mooba do ciebie co w praktyce da ci "kilka" sekund więcej zanim cie dziabnie, czyli oszczędzasz (marginalnie)

-jest hipoteza że walcząc z moobem jeśli się cofasz to z technicznego punktu widzenia server musi updejtować położenie ava i mooba, ponoć takie coś wpływa na NIE trafianie ava przez mooba i odwrotnie, czyli walczące strony nie trafiają się tak często jak by to było stojąc (jak każda hipoteza to wymaga sprawdzenia, ale i tak sporo ludzi to praktykuje) to ma sens przy walce melee bo jak nie trafisz w mooba to decaj broni nie spada a jak strzelasz i nie trafiasz to amo leci więc tracisz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 19:53 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: ChzF
Nick w grze: Jason aka Wild Rose
Imo poprostu korzystałeś w widoku z trzeciej osoby (tj. z za pleców avatara), a powinienes z widoku pierwszej osoby i na max zoom (patrzysz oczami avatarka) :)
To jest jednak jedynie moje zdanie nie koniecznie zgodne z prawdÄ….
Jedyny problem jest w tym ze na widoku z pierwszej osoby trzeba samemu celować.
Sam czasem stosuje tÄ… taktyke i czsem troche pomaga (a czasem nie :) )

Pozdrawiam Jason :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 20:05 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
W obu kamerach mozna sie cofac.

Taki trick dziala ale na niektorych mobach raczej nie oplaca sie go stosować. Jest to wiekszosc malych mobow bo robia rozne dziwne niespodzianki i czesciej sie missuje niz oszczedza na fapie\armorze. No i merpy te silne zaczynaja wchodzic na glowe ;/ przeskakiwac i takie tam.. ale ogolnie dobry sposob np na argo i atroxy i podobne

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 20:12 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: ChzF
Nick w grze: Jason aka Wild Rose
Owszem na obu kamerach da sie cofać ale na widoku z trzeciej osoby przy każdym strzale avatar sie zatrzymuje bynajmniej tak sie dzieje u mnie, natomiast na pierwszej osobie idzie do tyłu cały czas...

Pozdrawiam Jason :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 21:33 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Society: Kingsajz
Nick w grze: Logic
Zrobiłem pare eksperymentów, oto wnioski:

Jeśli cofamy się, mob częściej nie trafia i częściej pojawia się skil "defense".
Przy strzelaniu z lasera miałem cześciej wyższy dmg, niż wtedy gdy stałem.

Mam nadzieje, żę pomogłem :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Maj 2006, 06:14 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm...jednym zdaniem.Dziekuje za wyjasnienia wszystkim,napewno sie przyda , nie tylko dla mnie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Maj 2006, 08:27 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
Polecam cofanie siÄ™ bo :
1. Marginalnie oszczędzasz na czasie dotarcia moba do Ciebie i IMO zmniejszasz ilość zadawanych Ci coisów już w trakcie HTH.
2. Zaobserwowałem że przy cofaniu prawie nie mam misów - natomiast stojąc w miejscu czasem nawet opalo 2-3 razy pudłuje (mam je wyskilowane na max.).
Natomaist nie ma się co cofać przy moliskach, foulach i innych pokurczach - no chyba że się zrobi z siebie samego pokurcza u kosmetyczki - wtedy perspektywa tak się nie zmienia.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Maj 2006, 20:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
stojąc w miejscu często celujemy w to samo miejsce, jednak mob sie porusza, więc przesuwa się strefa trafienia, a cofając się przesuwamy celownik, potestujcie stojąc w miejscu i zmieniajac płożenie celownika

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Maj 2006, 21:36 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Koalicja Polska
Nick w grze: roboking
ze zmiana pola trafien na mobach to jest roznie - ja na poczatku dziwilem sie ze zawsze drugi strzal mam pudlo - przy obracajacym sie do mnie mobie ( wtedy on robi lekki luk aby na mnie sie skierowac ) - a celownik prowadzilem dokladnie za nim wiec powinno byc trafienie i co sie okazalo - pomimo przemieszczania sie moba na ekranie jego pole trafien pozostawalo na starym miejscu - obecnie gdy strzelam do moba ktory jest odwrocony do mnie nigdy nie przesuwam broni za nim pruje w miejsce gdzie stal i trafiam ( strzelajac w puste miejsce ) trzeci strzal pada jak juz jest z powrotem na osi broni - w 80 % wyeliminowalem pudlowanie za drugim strzalem bo jeszcze sie zdarza - szczegolnie czesto jak walcze w pofaldowanym terenie gdzie mob zmienia polozenie wzgledem mnie w pionie - wtedy staram sie trzymac nerwy na wodzy i po pierwszym strzale odczekuje az zakonczy taniec -

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Maj 2006, 21:45 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
roboking napisał(a):
obecnie gdy strzelam do moba ktory jest odwrocony do mnie nigdy nie przesuwam broni za nim pruje w miejsce gdzie stal i trafiam ( strzelajac w puste miejsce ) trzeci strzal pada jak juz jest z powrotem na osi broni

Bardzo ciekawe spostrzeżenie. Jak traktujesz moba - jako ten "zaznaczony narożnikami" obszar, czy faktycznie sam obrazek mob'a ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Maj 2006, 22:16 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
abyss napisał(a):
Bardzo ciekawe spostrzeżenie. Jak traktujesz moba - jako ten "zaznaczony narożnikami" obszar, czy faktycznie sam obrazek mob'a ?

Często ani dokładnie to pierwsze, ani to drugie. Raczje "na czuja". Jest to zależne od rodzaju moba. Ale jak już to częściej "faktycznie sam obrazek mob'a ".
Aby zwiększyć szanse trafienia u niektórych mobów trzeba celować w kończyny dolne, a u innych nawet nieco powyżej górnch partii ciała. Czasami pomaga też zmienianie fragmentu ciała do którego się celuje, po każdym strzale (szczególnie wtedy gdy się nie cofamy, a stoimy w miejscu).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2006, 12:28 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
EDO napisał(a):
HM...wczoraj bylem swiadkiem jak gracz bil sie z armaxem....najpierw go pullnal...i cofal sie do tylu strzelajac cholera. Zabil na dystans.Pomyslalem se, sprobuje i ja. No i ...padlem he he.Bo nie moglem strzelac i jednoczesnie sie cofac.Dlaczego on mogl , a ja nie ? Prosze o wypowiedzi, co robilem nie tak? he he

Moze cofales sie nie w ta strone co trzeba?
Albo zablokowales sie na jakims wzniesieniu?
Dziwny problem...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2006, 12:29 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Może poprostu nie trafił w odpowiedni klawisz. :wink:

311: w avatarku masz jakiś gwałt w Halo? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2006, 12:38 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 112
Society: Freelancer :P
roboking napisał(a):
ze zmiana pola trafien na mobach to jest roznie - ja na poczatku dziwilem sie ze zawsze drugi strzal mam pudlo - przy obracajacym sie do mnie mobie ( wtedy on robi lekki luk aby na mnie sie skierowac ) - a celownik prowadzilem dokladnie za nim wiec powinno byc trafienie i co sie okazalo - pomimo przemieszczania sie moba na ekranie jego pole trafien pozostawalo na starym miejscu - obecnie gdy strzelam do moba ktory jest odwrocony do mnie nigdy nie przesuwam broni za nim pruje w miejsce gdzie stal i trafiam ( strzelajac w puste miejsce ) trzeci strzal pada jak juz jest z powrotem na osi broni - w 80 % wyeliminowalem pudlowanie za drugim strzalem bo jeszcze sie zdarza - szczegolnie czesto jak walcze w pofaldowanym terenie gdzie mob zmienia polozenie wzgledem mnie w pionie - wtedy staram sie trzymac nerwy na wodzy i po pierwszym strzale odczekuje az zakonczy taniec -

jak ktos chce sie o tym przekonac to polecam longu, tam baaaaardzo to widac

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości

Panel
Skocz do: