Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2006, 17:01 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
XII - po przeczytaniu twojego posta mysle ze wiem juz, kto dzis mial globala w teamie''Resellerzy to Ch..je''' :wink: :D

Co do ostatniego akapitu - tak,zgadzam sie,wiekszosc z nas chce tu zarobic..(zarobic przy zabawie,powiedzmy). W zwiazku z tym czesto zastanawiam sie,co tak naprawde trzyma ludzi w PE,kiedy traca.Chyba tylko nadzieja ze zla passa sie odwroci/lub uzaleznienie od 'kasyna'. I ludzie,ktorych poznalismy :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2006, 17:16 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: jestem aspoleczny:P
Podpisuje sie w 100% pot postem mutka : )

ps. idziesz dzis na argo? : P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2006, 17:20 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
hejka,
mutak jedyne co może boleć MA w reselerach to to że desperaci zamiast walić item o wartości tt+100 do TRADE TERMINALU sprzedadza to za tt+80 reselerowi. A kity o zarabianiu na handlu to sory ale miezy bajeczki. Hunt jest tak wyliczony, że gracze MAJĄ NA nim tracić. Bo strata gracza to zysk MA. Jeśli byłoby odwrotnie to Ma by przestało już funkcjonować. Oczywiście sa tacy którzy łapią się fartem (albo jakoś inaczej) w błedzie statystycznym zarabiających na huncie. Albo na huncie w teamie :lol: .
Gwoli wyajśnienia nie handlowałem od 2 miechów ale Twój post nastawił mnie jakoś tak bojowo/handlowo. Resel silwuple :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2006, 17:40 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
przez wzgląd na długą znajomość nie napiszę co myślę :P

znamy sie długo XI ;) więc wiemy że, pewne kwesie są z Twojej strony nie do końca takie jak je przedstawiasz :P

i jeśli mi powiesz, że jestem w PE z chęci zysku i potrafię się jedynie ***** jeśli mi coś nie idzie to znaczy tylko jedno, mierzysz wszystkich ludzi swoją miarą
i myslę, że wiesz co mam na myśli

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2006, 17:49 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Elanor napisał(a):
XII - po przeczytaniu twojego posta mysle ze wiem juz, kto dzis mial globala w teamie''Resellerzy to Ch..je''' :wink: :D

OMFG, sorrki ale to nie ja niestety... nielubie to nieznaczy ze bluzgam publicznie na nich... nie no obraziles/as mnie w tym momencie... :? dodam iz widzialem team o takiej nazwie dzis z krewetki... i wcale tego nie popieram... jak dla mnie to BAN dla uczestnikow teamu.

Lu_NiX napisał(a):
mutak jedyne co może boleć MA w reselerach to to że desperaci zamiast walić item o wartości tt+100 do TRADE TERMINALU sprzedadza to za tt+80 reselerowi.

Nie no stary o czym my tu mowimy.. cos zle mnie zrozumiales :D albo wogole nie rozumiesz co sie dzieje.. nie wiem... postaraj sie rozeznac w sytuacji, nie myl pojec i stosunkow miedzy reselerem a traderem (sellerem)... tylko niezacznijcie sie zaraz nazywac traderami :D bo padne... o tych co piszesz to zwykli traderzy, male plotki... ktos im sprzedaje towar po cenie nizszej niz obowiazuje na rynku a ci sobei zarabiaja... :D inaczej sprawa wyglada jesli ktos kupuje guna za +16k a probuje go sprzedac za +18k na aukcji... przy aktualnej cenie +14k, ktora i tak jest duzo nadciagnieta :P w ostatnich dniach... jest pewien koles ktory zaczal od sweatu a dzis reseleruje zabawki ktorych cena waha sie od 10k w gore... w ciagu paru miesiecy zrobil kilkadziesiat tysiecy pedow, a takich ludzi jest wiecej... i niech aby zaczna wyplacac kase z gry... podejzewam ze juz zaczeli bo cos marne looty sa... Istne zagrozenie dla PE... TRAGEDIA...

Yekyl napisał(a):
Podpisuje sie w 100% pot postem mutka : )

ps. idziesz dzis na argo? : P

Je tez podpisuje sie w 100% pod Twoim postem, Yekyl :D

...mozemy isc :P

coover napisał(a):
przez wzgląd na długą znajomość nie napiszę co myślę :P

znamy sie długo XI ;) więc wiemy że, pewne kwesie są z Twojej strony nie do końca takie jak je przedstawiasz :P

i jeśli mi powiesz, że jestem w PE z chęci zysku i potrafię się jedynie ***** jeśli mi coś nie idzie to znaczy tylko jedno, mierzysz wszystkich ludzi swoją miarą
i myslę, że wiesz co mam na myśli

HAHAHAHA :D
Jasne Ty Coover masz w huk kasy w realu wiec sie bawisz :P jesli tracisz to sie cieszysz ;) jesli zarabiasz to sie bardziej cieszysz... albo sie myle ? moze smucisz ? :P
No Ty sie oczywiscie zaliczasz do ludzi w tym jednym % :P o ktorym pisalem :P hehehe, super z tym, ze Ty płotka juz nie jestes ;) wiesz co mam na mysli :D nie to ze Cie nie lubie :P wrecz przeciwnie lubie i szanuje bo Ty znasz umiar i rozsadek :P mozna by Ci dac miano Tradera pospolitego bez koniecznosci czerpania naglych, hiper-uber zyskow ;) bez urazy ;)
No ale Ku.....wa nie wierze w to ze nie ma osoby ktora by sie nie wku..r..w...la kiedy traci kase w grze !!! a jesli tak to ta osoba jest chora :D to tak samo jak ktos mowi ze nie czuje strachu... nic tylko do lekarza... i to nie od nog... tego od glowy ;)

Pozdro :D

ahhh bym zapomnial :P Coover kofam Cie normalnie ;) bystrzak jestes ;)
...btw. fajny kotek ;) musi miec wypasione skile, niezle go trenujesz... co je na sniadanie ? :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2006, 18:34 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Ehm,jak urazilam to sorry,niechcacy :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2006, 20:49 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
1. Mutak, racja, racja i jeszcze raz racje... zgodzę się w XX% ale nie we 100% hehe

2. Do Elanor, Mutaka nie było w tym timie, nie był online akurat

3. LuniX, muszę cię mocno zmartwić ale piep***** głupoty (sory za ostre słowa), nawet sobie nie zdajesz sprawy jak na "czystym" huncie można zarobić i to zarobić dużo więcej nawet niż stojąc po 18h przy aukcji, cały bajer w tym że zarabia na tym obecnie i od dłuższego czasu tylko garstka ludzi - zaryzykuje : max 50 osób na całe PEU, kolesie nic nie robią tylko nawalają mooby i trzepią góry pedów... nikt tym sie nie chwali otwarcie bo to temat TABU !! tak, TABU, wybrani to potrafią robić by mieć 99,99% przypadków profit, pograsz dłużej w PEU to zrozumiesz i będziesz wiedział nawet kto...

[ Dodano: Sob 22 Kwi, 2006 22:02 ]
Mutak pisał o pewnym chu** który tym chu*** jest na bank !!! ten typ powinien zostać ZLINCZOWANY PRZEZ CAŁĄ SPOŁECZNOĆ PEU !!! :x
Pierwsza litera jego ksywy to M., nie, to nie Polak jakby co...

a co do resellerów, hmmm, to tak jak z kobietą, razem trudno a bez jeszcze gorzej... chyba muszą być i tyle, byle nie zdzierali i jawnie okradali jak ten ch** M.

btw, znam osobiście ludzi co kiszą tyle towaru i liczą na wzrost ceny że co niektórym na forum oczy by wypadły z orbit.... kiszą tylko po to by ten towar dozować na rynek i trzymać cenę... albo trzymają i nic nie sprzedają po to tylko żeby go nie było... tony sprzętu, kurde, ludzie, takie ilości że można za głowę się złapać, sam widziałem, np.: około 10 setów wypasionego armora... albo kilkadziesiąt ml'ek różnych ... masa uber stafuuu, to leży i czeka tylko na odpowiednią cenę .... :x

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2006, 22:34 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: żaden :(
Nick w grze: Calvar Paktar Foller
No no az cos napisze od sia :P

Mutak nie powiesz mi ze czasem nie kupowales czegos zeby sprzedac to drozej (nie uwierze). Mi tez sie czasem zdarzalo i wcale nie jest to powod do wstydu.
Resellerka jest sposobem na zarabianie i niestety pozostanie tak do czasu az ludzie zmadrzeja i przestana kupowac itemy za masakryczne kwoty.

chcialem cos napisac jeszcze ale pod offa i flame podpada :P

i bez obrazy ale jakby bylo tak tragicznie w huncie (jak sam twierdzi) to KTOS juz niegralby w ta gre od dawna :P

pozdrooofki

Profil Offline
PostWysłany: 22 Kwi 2006, 22:58 
bo jest tak źle ale ludzie grają i grają, bo:
1.nie mają co robić
2.nie mają co robić i mają $....eh
3.nie mają co robić i mają $....eh i nie widzą w tym nic złego myślac że kiedyś odzyskają wszystko co wydali i do tego zarobią.

jest wiele wytłumaczeń, nie będe ich tu pisał. :o

Nie podano
PostWysłany: 23 Kwi 2006, 00:07 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 115
Society: RED LEGION CADETS
Duch, inicja
    z tego gođcia to M.G.E?
    Jak tak to go znam z kilku zbyt zlicytowanych aukcji...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Kwi 2006, 09:38 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Duch :
Przeczytaj ze zrozumieniem, ja nie neguje,że jakiś odsetek zarabia na huncie (ciekawe czyim kosztem) tylko pisze, że GENERALNIE na huncie nie da się zarobić to znaczy hunterzy w swojej masie sa na MINUS. Jesłi byłoby odwrotnie MA padłaby. Co do traderów / reselerów to trudno znaleźć definicje w encykolpedii. Jeśli ceny w MA można łatwo naginać to MA powinno zadbac o to aby przedstawiać je w jakiś bardziej czytelny sposób w tej chiwli bez korzystania z nieoficjalnych stron i stania na aukcji 24h na dobę trudno rozeznać się jaki dokładnie jest obrót i po jakich cenach. Zresztą jak ktoś kogoś nie lubi to jego sprawa. Ja do traderów / reselerów nic nie mam - jeśli ktoś wpłacił i trzyma kupe staffu bo cena mu nie odpowiada to sorry ale gracze raczej powiini być mu wdzieczni, że pomimo deflacji cen stuffu jaką serwuje na MA ktoś zachowuje się w miare rozsądnie. Btw. czemu miałby sprzedwac ze stratą ??? Bo ktoś chce kupić tanio ??? Wolne żarty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Kwi 2006, 09:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
XII napisał(a):
jesli tracisz to sie cieszysz ;) jesli zarabiasz to sie bardziej cieszysz... albo sie myle ? moze smucisz ? :P

oczywiście, że się smucę :P

btw. tamtego posta pisałem po dogłębnym, samodzielnym zbadaniu dna absoluta black currant ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Kwi 2006, 10:57 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
OMFG jak wy potraficie zmienic temat?!? Przecież to był temat (wg mnie bezsensu) o polskich uberach!! A wy teraz cos pie****** o reselerach. Reselerzy byli i będą. Jest ich wielu maximus, manuel, i ta ktorej nienawidze najbardziej Olga jakas tam. Ci wszyscy reselerzy to społka, albo nawet firma.

Mam maxa na fl i wiem jak to działa - razem z paroma reselerami ma układ. Nie wiem jaki bo to tajemnica wg niego heh :>. Taki temat nic nie da bo oni i tak będą. Większośc polakow nie chce wpłacac wiec musi handlowac, resellerowac bo nie każdy ma fart.

Nie wszyscy mają szczescie w tej grze i wiekszosc musi jakos dorabiac na boku. Są lepsi i gorsi traderzy/resellerzy i tego nic nie zmieni :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 00:19 
Mediocre
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: Zyta Ziutka Gilowska
Mistrzu ten gość to m.m.m. ;)
To mówiłem ja...reseller, nie top ale zawsze reseller...je'ny reseller.
ps.sprzedam 10k pedów

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 08:10 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Każdy ma SWÓJ sposób na grę. Każdemu INACZEJ się układa na hunceniu, kopaniu krafceniu, handlowaniu. Każdy znajduje SWOJE miejsce i siedzi tam gdzie mu wygodnie.

Oczywiście są tacy co szkodzą innym, ale większość czerpie przyjemność ze współpracy i wspólnej zabawy.

PE jest miejscem dla każdego. Gdyby było inaczej - nie byłoby tak popularne i lubiane.

Ja poluje, handluje i kopie (60%/20%/20% czasu) i jest mi z tym dobrze.

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 15:52 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
ah przełamie sie i dodam 3 słówka, XII ma całkowitą rację pisząc że gra umiera przez reselerów, tzn takich którzy bija kaskę mając z 10 kont avatarów, w zasadzie każdy z nas jest na swój sposób reselerem ale jest jedno małe ale. Nie znam zbyt wielu z was ponieważ nigdy mi niczyjej znajomości nie zależało jednakże wielu forumowiczów widzę w terenie lub gdy pada global z ich ksywką, to są dla mnie good reselrerzy, zarabiają na siebie, na grę, posiadają bezpieczny kapitał np 10k i zarabiają po to aby mieć na 5h huntu, na to wystarczy 20 min aukcji, jednakże są i takie postaci które za jedyny cel gry mają siedzenie przy auctionerze, to są dla mnie menele których włąsnoręcznie bym utłukł. Wśród meneli są osoby które zbierają na fortepian, są osoby które zbierają na shadowa aby móc szpanować wyglądem, a tak naprawde nie mają pojecia o grze, 90% tej garstki skilli które posiadają są kupione ponieważ wychodzi znacznie taniej. WIĘC GDZIE JEST TA PRZYJEMNOŚĆ Z GRY? chyba tam gdzie słońce nie dociera.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 16:27 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
reseler to nie jest trader :shock: (sory ale skąd to rozróżnienie ?)
dobrzy i źli reselerzy :shock: (ile trzeba mieć globali które ktoś dostrzeżę żeby przjeś z jednej kategorii do drugiej, jak je łapac akurat wtedy kiedy konkretna osoba patrzy, np jak gram 1 w nocy 6 nad ranem to mało ludzi jest)
nowe VU już teraz :shock:
global z 3 allo którego ubiłem w całej zabawie z PE :shock:
kiepskie loty "ustawione" przez reselerów (MA nie ma z tym nic współnego) :shock:
to są sprawy które mnie najmocniej zaskoczyły ostatnio, muszę to sobie przemyśleć - jakoś ułożyć :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 16:44 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
eh troszeczke dramatyzujesz, chyba wiesz kto z Twoich znajomych gra namiętnie? kto zaprasza na teamowy hunt, kto sie cieszy że GSI wypadł? widzisz kto online? a kto loguje sie na 5-10 min bo ma budzik na aukcje? chyba że kompletnie nie wiesz o czym piszę to sorry

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 17:51 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
pisze o tym, że niektóre założenie które robisz Ty czy Mutak są błędnę i wiem o czym pisze bo wystarczy chwila zasatnowienie, żeby wiedzięć że reseler i trader to to samo (Co inego MANIPULANT) , że dzielenie reselerów na złych i dobrych wg. kryterium obserwowanych globali to absurd. Pewnie nikt by się nie obruszył na text :
"Wśród reselerów/traderów są manipulanci" bo to prawada, ale mieszanie z błotem wszystkich reselerów czy traderów bo częśc z nich to manipulanci jest równie głupie jak twierdzenie, że Polacy to antysemici i złodzieje samochodów a Niemcy to faszyści.
A co do reselerów to ciekawe od kogo kupuja staff ?? Może go krafcą ze sweatu ??
Proponuję abyś sam sobie pewne sprawy przemyślał bo bez reselerów ceny itemów mogłyby tylko i wyłącznie spadać. Jak dla mnie to wielu z nich robi dobrą robotę bo jak chce coś sprzedać to jest popyt a tak się składa (o czym większość zapomina) to czas jaki się poświeca na trade też ma jakąś wartość. Co do 10 minut to argument mi się bardzo podoba - sam czasem z huntu wpadam na aukcję na konkretną godzinę bo wtedy akurat ta aukcja się kończy. Byłoby trochę głupio gdybym stał przez 24 ha i ją obserwował :wink:
A z jednym takim reselerem to lubie sobie skoczyć na kilkugodzinny huncik bo przynajmniej nie ma kwasów co do podziału. znam też taklich, którzy mają sporo globalli ale interesów żadnych z nimi robic nie chce bo tylko się czają żeby oszwabić z tąd i z życiowych doświadczeń że dzielenie reselerów na dobrych i złych ze względu na globale to kiepski pomysł.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 18:18 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
nie robie super założeń które Ty prezentujesz, looool wielkie, to jeszcze raz: są gracze któzy reselują po to by miec za co grac, a są tacy którzy biją sianko tylko dla pedów które gonią, wśród nich jest dużo młodzieniaszków którym to zastępuje kieszonkowe chyba juz to jasne? dlatego nie mam żadnych oporów by dzielić na dobrych i złych. Co do cen które kontrolują reselerzy, napisałeś że bez nich mogłyby spadąc , z 5 razy sie zastanów, ile itemków Ci wypada które gonisz po dobrej cenie reselereom lub nie, a ile jednak musisz kupić? tak sie głównie składa że gówniane itemki lecą nam wszystkim, nie majążadnej wartości dla mnie, dla Ciebie, dla reselera, natomiast itemki rzadsze mają zawyżoną wartość, co z tego wynika? że np a103 pakujesz w tt, za to za a104 płacisz tt+? ponimaju? prawie nic wiecej z ampa nie masz a musisz zapłacić, wiesz czym juz jest reseler? sprzedaje itemki niewiele wiecej warte za stosunkowo dużo wieksze pieniążki (stosunkowo czyt. tt a tt +10 za 1 dmg to chyba wiele wiecej stosunkowo). Jednakże miej swoje zdanie, ale zważ żę reselerzy nei dokładają do interesu co znaczy że wyciągają kaske od innych graczy, ode mnie , od Ciebie od społeczeństwa :) a tego społeczeńtwa które wpłaca jest coraz mniej lol
czym to w praktyce skutkuje? zamiast 90% zwrotu masz 70% i ta różnica sie powiększa, powodzonka.

aha nie wiem czemu też generalizujesz że jak ktoś nie ma gobsów to znak że zły reseler, wczytaj sie to zrozumiesz że to wcale nie jest prawda, sam miałem okresy 2 miesięcy tłucznibez globa by mieć 3 w 2 dni, chodzi generalnei o to kogo widać w grze, kogoś mijasz w terenie a kogosz spotykasz tylko w boxie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 18:55 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
jak się jest pacanem który woli płacić za mkII tt+85 (jak niedawno stały zanim MA zafundowało ich wysyp z dronów bo to nie reselerzy sprzedają je sprzedają) niż za tt+3 kupic M2870 to sory. A reseler, który robi na kieszonkowe czy taki który robi na hunt TO JEDNO I TO SAMO. Że ktoś wypłaca i loty na morde leca powiesz ? Bo ma to gospodarka planowana ze sztywnym kursem wymiany - TEGO NA DŁUŻSZA METĘ ŻADNA GOSPODARKA NIE WYTRZYMA. Jakby był ruchomy kurs wymiany ped/euro i pedy można by kupić tylko od innych graczy zaś MA by miało tylko funkcje banku centralnego + podatke od tego co crafcisz, huncisz minujesz i czym handlujesz (np zamiast 1ped od aukcji 1% ok KAŻDEJ TRANSAKCJI) to żadne wypłaty by Ma nie uwaliło. Uff tyle mojego chyba zaczne na aukcjach zbierać na stardivariua dla radia maryja bo juz mnie to jechanie reselerów i denne loty oraz dtskusja męczą . albo lepiej se tego stardivariusa zostawie i będę przygrywał reseloerom skoczne melodie przez team speka żeby ich do żbożnego huntu zachęcić. :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 19:04 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 114
Society: Merchants of Entropia Universe
Nick w grze: Stefan moon Mapa
Lu_NiX napisał(a):
to żadne wypłaty by Ma nie uwaliło. :twisted:

a znasz takie przypadki, przypadki kiedy MA "uwaliło" wypłate? :>

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 19:16 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
Każdy ma troche racji, ale...

Jak chcesz dzielic XII resellerów na dobrych ( tych co maja malo kasy i malo zarabiaja ) i tych "#$@%" którzy zarabiaja po xk to n.c....

Każdy kto kupuje taniej i reseluje to Reseller, (resell to sprzedarz po kupnie, nie wazne czy to mod fap, czy animal hide )

Można też powiedzieć ze hunterzy to lamy, ale tylko ci co chodzą w pixi, a nie shadow...

Więc nie piszcie, że resellerzy to *****, jak duzo zarabiaja, a ok jak malo

"Za bogaty, ten kto bogatszy niż ty? ludzie zachowują się jak ogrodnika psy"

Jak wie co kupić i za ile żeby sprzedać z zyskiem 2k to ok, ale nie zejdzie mu z tym zyskiem 2k jak ludzie nie będą chcieli tego kupic, proste

Profil Offline
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 19:29 
moje 2 centy: ostatnio starsznie się narzeka na tych resellerów itd....ale moje zdanie jest takie: to że ktoś zarabia na tym mało czy nie mało to jego prywatna sprawa...co innych to ma obchodzić-ano to że taka osoba żeruje na innych którzy muszą zapłacić więcej za dany towar przez co reseller/trader zarabia....ok...
...lecz jednak reselller zmusza graczy do wpłacania większych sum do pe, gdyż cena rośnie, MA na tym zarabia ("grosz do grosza a będzie kokosza") a reseller sprzedaje te urobione pedy graczom którzy z regóły je tracą, napędzaąc pule i po raz kolejny dając zarobić MA..
Jedyne co moim zdaniem może denerwować to fakt, że reseller ma z tego REAL CASH, ale to też jego sprawa...
Więc ja nie widze nic złego w RESELLINGU tym bardziej że sam się tym zamuje i powiem że to ciekawe zajęcie, polecam jak się ma głowę do handlu.

ps. czasami właśnie ci nieudolni narzekają na resellerów bo sami nie radzą sobie z rynkiem...rzecz naturalna u ludzi

Tyle odemnie, sry jeżeli stylistycznie i gramatycznie ten post jest niepoprawny itd ale poprostu mam teraz ważne 3 dni nauki, poprawiania ocen itd, eh :evil:

Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 19:34 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
lvl all clear, nie mów że kto nie ma głowy ten narzeka, powiem tak, kto nie może zarobić w PE z tego ciota i nic w życiu nie osiągnie (finansowo i płacowo). Moje narzekanie na kolesi co stoją przy actionerze nie wynika z zazdrości itp, wyłącznie jedynie z SENSU gry, a nim nie jest zarabianiem kasy, owszem MA mówi o super economy game, ale chyba nie to mają na mysli lol
w skrócie reseler dla kasy to dupa, reseler na przeżycie ok.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 19:36 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
ja to bym wszystkich resellerów wypędził z gry, a z polski wypędziłbym wszystkich handlarzy od takiego stojącego na targu po pół-hurtowników

bo z jakiej racji mam płacić za mleko więcej, aniżeli wynosi koszt produkcji (u rolnika)!

a przede wszystkim wypędziłbym duże sieci handlowe, bo one tylko zarabiają i nie dzielą się pieniędzmi!

czyją retorykę to wam przypomina, heh?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 19:58 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
a właśnie że ma sens, bo wymieniamy się opiniami, poznajemy ludzi, poszerzamy horyzonty myślowe itd...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 20:07 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
Nadia jak chcesz gry ekonomiczno strategicznej zapraszam do pizza tycon :)))

jestem R.I.P. drodzy admini skasujcie moje konto. Piszę powążnie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 20:34 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 112
Society: Freelancer :P
moon napisał(a):
ja to bym wszystkich resellerów wypędził z gry, a z polski wypędziłbym wszystkich handlarzy od takiego stojącego na targu po pół-hurtowników

bo z jakiej racji mam płacić za mleko więcej, aniżeli wynosi koszt produkcji (u rolnika)!

a przede wszystkim wypędziłbym duże sieci handlowe, bo one tylko zarabiają i nie dzielą się pieniędzmi!

czyją retorykę to wam przypomina, heh?

dobry post :>

Chudy napisał(a):
kto nie może zarobić w PE z tego ciota

a ten za to mnie obrazil

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 20:38 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
moon napisał(a):
Lu_NiX napisał(a):
to żadne wypłaty by Ma nie uwaliło. :twisted:

a znasz takie przypadki, przypadki kiedy MA "uwaliło" wypłate? :>

nie chodzi o to że MA uwala wypłatę, tylko o to że wypłaty uwalają MA (dużo wypłat = niskie loty), a za mleko żeby płacić tyle ile chce producent to trzeba do niego pojechać - jakbyś tak co dzięń po te mleko jeżdził to z kosztem benzyny i amortyzacją samochodu by Ci wyszło troszku drożej niż supermarkecie, no i pytanie czy w tym czasie nie mógłbyś zarobić takiej kaski (np reselując w MA) że bardziej by się opłacało kupić te mleko z narzutem sieci handlowej.
a propo reselingu - Mermothy sypią.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 20:43 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Kuchash
Uberzy... Zazwyczj zagraniczni wytawiają itemki/materiały/minerały po naprawde niskich cenach. Jeśli ktoś je kupuje i wystawia po normalnej rynkowej to chyba nie jest resellerm ? albo sie myle ...
Problem tkwi w tym kto wypłaca zarobione pieniądze a kto przeznacza je na dalsze skillowanie, i w tym momęcie możemy podzielić ich na reselerrów i traderów.
Ja zarobione pieniądze na aukcji teraz wydaje tylko na skillowanie, a że nikt nie potrafi mnie do Opalo przekonać biegam tylko z MKII i czasami z ADJ V1, przy moich skillach teoretycznie jest to nieopłacalne... ale przecież to tylko zabawa prawda ? A trzeba mieć troche pedów żeby sie pobawić...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 21:30 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
dokładnie opuszczam, kuchasch true pisze na co wydawać, na dalszą grę , do zobaczenia w grze, pozdro Coover.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 21:59 
Inept
Dołączenie:
Grudzień 2005
Nick w grze: Leonsjo
smiac mi sie chce jak czytam niektore posty
handel to nuda!!! polowanie to jest cos!!! przecierz na huncie sie zarabia!!!

eh ludzie nigdy nie dojdziecie do porozumienia.
czym sie rozni hunt od handlu chyba tym ze na huncie palce cie zabola od kilkania i czasem sie zaswiecisz.
jesli hunt jest taki wspanialy to o co wam chodzi?
handlarze smieja sie z was ze tylko kilakc umiecie nic wiecej taki prymityw a mamy przeciez TV i rekalmy.
handlarze utrzymuja ceny na rynku biora itemy od ludzi ktorzy chca szybko kasy.
Zgodziliscie sie na warunki MA a teraz pitolicie glupoty zaden handlarz nie mowi dac bana wszystkim hunterom bo nie maja zielonego pojecia o ekonomii.
pozatym sa przeciez soce z rangami handlowymi.

powiedzialem co mysle nie chce tu nigo obrazic tylko chodzi mi o to ze w tej grze karzdy znajdzie cos dla siebie jedni maja dusze huntera inni kapitalisty i pretensje o to kto sie czym zajmuje sa bez sensu. jak sie logujecie do gry to zgaczacie sie na warunki a tu cos takiego piszecie to tak jak zdradzac zone za jej plecami.
a tak pozatym lepiej sie nie chwalic i zyc spokojnie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Kwi 2006, 23:52 
Mediocre
Dołączenie:
Styczeń 2006
Skoro teraz wydajecie pieniązki na skillowanie z reselu i jesteście traderami to rozumiem, że po zakończonej karierze nie macie zamiaru sprzedawać tych skilli...
Powiem tylko tak, z tego co widzę to 95 % Was wszystkich jest resellerami a mianujecie się w większości traderami, a inni mówią że wpłacili przysłowiowe 10$ ( i nie piję tutaj do nikogo). Ciekawe gdzie byści kupowali pedy jakby nie było polskich resellerów. Co może lepiej kupować od manuela? albo oficjalnie od MA za 30pln/100ped. Zastanówcie się czy jesteście tacy święci jak o sobie myślicie. A reseller to reseller....je'ny reseller, więc nie piszcie bzdur je'ni resellerzy. A jak wam nie pasują inni co łupią kasę to zagrajcie sobie w setlersów albo inne gierki skoro nie zależy wam na kasie i nie zamierzacie kiedyś wysprzedać tych skilli co to właśnie robicie ( z honorem na huncie, miningu i crafcie ). Wwalcie to do tt aby mieć czyste sumienie. Leszcze jesteście i tyle. Może mi powiecie że jak widzicie coś za +500 co normalnie schodzi za +2000 to nie kupujecie? Wolne żarty. Z tego forum to na palcach jednej ręki można policzyć kto nie reselluje. Jesteście po prostu bandą hipokrytów.
Nara.
Anonimowy reseller.

[ Dodano: Wto 25 Kwi, 2006 01:17 ]
Leonsjo dobrze mówi...... dać mu ATH.
btw. my resellerzy musimy się trzymać razem.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Kwi 2006, 00:51 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Kuchash
Ziutka bez komentarza. Możesz mi wytłumaczyć o jakim kończeniu kariery w EU wspominasz, bo chyba nie naszym ? Zakładasz po pierwszym zdaniu zakończenie naszej kariery w EU, a potem już same bztety piszesz. Preczytałem Twój post 20 razy i chyba Sam/Sama nie wiesz o co w Twoim poście dokładnie chodzi.
Można go streścić: "A co by było gdyby..."
"Jesteście po prostu bandą hipokrytów." hmmm no to gratuluje podejścia do skillowania w EU.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Kwi 2006, 01:53 
Mediocre
Dołączenie:
Styczeń 2006
Gwoli wyjaśnienia:
piszę o tym, iż potępiacie resellerów, rozróżniacie resellerów na dobrych i złych (śmiech na sali). Chlubicie się tym, że z transakcji pedy na skille wydajecie ( a kogo to obchodzi?) Jeżeli tylko skillujecie za te pieniążki to co po zakończeniu kariery w EU ( za miesiąc- za 10 lat...)nie sprzedacie skilli, na które resellem zarobiliście? Wniosków wyciągać z tego co ktoś pisze nie potrafisz, więc dalsza polemika nie mam sensu...Lets get back to the primary school!
A poza tym skoro bez komentarza to po co piszesz jak to określiłeś "bzdety"?
btw. wy z Dask to o resellerach wiecie najwięcej ...c.d.n.n.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Kwi 2006, 08:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HELLutek napisał(a):

Chudy napisał(a):
kto nie może zarobić w PE z tego ciota

a ten za to mnie obrazil

w profilu masz opcję "Ignore Pajacen"
świetnie działa ;)

ja tam wiem jedno, zwykle najbardziej krzyczą buce, które mają trochę więcej pieniążków w realu, myślą sobie, że wpłacą i będą super uberami i oczywiście zarobią KUPĘ forsy na PE (bo większość graczy na hasło" zarabianie w grze" do PE się załapała), a reszta szarków będzie im zazdrościć. No i okazuje się, że taki fafa wywala kupę forsy bezmyślnie, złapie jakieś tam skills śmieszne, jakiegoś hofa przypadkiem, ale w końcu okazuje się, że g... ma. A ten piep... reseller tylko stoi i zarabia! Jeszcze bezczelnie się na forum chwali ile to kawałków wyciąga (btw. panowie, po co wy to opowiadacie :P). Wtedy zaczyna się frustracja i polowanie na czarownice. MA ch... resellers ch... gra do dupy... żałosne...

Każdy robi co lubi. Każdy oczywiście może mówić co chce. To wolny kraj. Jeszcze.

btw.
- post nie dotyczy osób, które szanuję ;)
- wpakowałem w PE więcej forsy niż niejeden byłby w stanie wystrzelać przez rok, więc nie docierają do mnie brednie, że okradam ekonomię PE

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Kwi 2006, 08:35 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
ja się wyłączam z dyskusji bo już chyba większość z nas to dyskutuje sama ze soba albo ze swoim alter ego - ja tylko po prostu nie trawie jak ktoś chce decydować kto co i jak ma robić, kto dobry a kto zły mamy tego full w realu i musimy jeszcze mieć w PE ?.

Ostatnio edytowany przez Lu_NiX, 25 Kwi 2006, 16:06, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Kwi 2006, 15:09 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
ATI DAWAJ DAWAAAAAJ NIEGLUDO 1K POSTOW WOOOOOOO ;-)

lets get back to baaad boys

trader i reseller to z 'definicji' to samo, chyba latwo przetlumaczyc i podpiac pod siebie...
jedni traduja, bo robia real $, a inni by grac... i pytanie ziutki trafia w sedno... a jak ci sie znudzi pe, to zostawiasz konto, by czekalo na skasowanie, czy sprzedajesz sprzet/skille, zmieniasz wszystko w kase i wyplacasz pedy? jesli wyplacisz pedy, to jestes tak samo je'nym resellerem jak ci robiacy kase od razu.

Podpisano: je'ny reseller w ktorego thriller wystrzelal pare ped ammo na przywitanie ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Kwi 2006, 17:58 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nadia napisał(a):
...reseller. On zgarnia produkt i puszcza go tak, by cena utrzymywała swój kurs.

a ja puszczam go tak, żeby zaspokoić swoją zachłanność na pieniądze ;)
bo ja jestem b. zachłanny na pieniądze :)

a tak serio, to jest ktoś chętny dołączyć do socu samych kapitalistów?
pytam na poważnie!

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Kwi 2006, 19:04 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Koalicja Polska
Nick w grze: roboking
Jezeli pojawiajace sie ostatnio ofert sprzedazy pedow za 22 zeta sa objawem dzialanosci reselerow to tylko ich chwalic za to co robia bo zauwazcie ze taka oferta jest bardzo atrakcyjna dla kazdego gracza EU jak sami wiecie wplacanie kosztuje sporo wiecej a wiec oni pracuja tez na nasza korzysc - polskiej spolecznosci UE i jesli to lubia i robia dobrze ( tzn osiagaja maxymalny zysk z kazdej transakcji ) to powinnismy im pomniki za to stawiac - a dla tych co maja marzenia aby kupic mod fapa za okazyjna cene ale wredny reseler go kupil wczesniej za bajonska forse to pomyslcie ze jesli wy byscie mieli taka kwote to nic nie stalo by wam na przeszkodzie do tego marzenia i pazernosc oraz zachlannosc jest bardziej po waszej stronie ( do tego nie zaspokojona bo nie poparta gotowka ) niz po stronie reselerow - mnie wystarczy opalo z ampem i fap 50 i wiem ze na nic wiecej mnie nie stac i gram w ta gre dla przyjemnosci a nie zeby zaspakajac nie dajace sie zaspokoic zadze

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Kwi 2006, 20:24 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nadia napisał(a):
Taki soc przynosiłby wiele nienawiści i więcej byłoby z tego złego niż dobrego -

może, ale nie bierzeż pod uwagę, że we mnie jest "czyste dobro" i nie pozwolę na niesnaski w socu :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Kwi 2006, 08:16 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
soc to byłby może i niezły pomysł - chociażby dla zwykłej handlowej komunikacji - szybszy przepływ informacji, szybszy obrót, większy zysk.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Kwi 2006, 08:28 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nadia napisał(a):
PS. COOVER'q uwielbiam cie :D :D

heh to może jakieś zdjęcia wymienimy na priv :P

moon napisał(a):
Nadia napisał(a):
Taki soc przynosiłby wiele nienawiści i więcej byłoby z tego złego niż dobrego -

może, ale nie bierzeż pod uwagę, że we mnie jest "czyste dobro" i nie pozwolę na niesnaski w socu :P

powiem szczerze, natura ludzka jest podejrzliwa
taki soc raczej szybko by się rozpadł
konflikt interesów
poza tym taki soc stałby się nudny po pewnym czasie

ale gdyby w PE wprowadzono opcję wspólnego funduszu inwestycyjnego z jasnym podziałem udziałów to ja się piszę :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Kwi 2006, 11:02 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
coover napisał(a):
ale gdyby w PE wprowadzono opcję wspólnego funduszu inwestycyjnego z jasnym podziałem udziałów to ja się piszę :D

ok, ty dajesz kase, ja obracam, 1% zysku dla ciebie. jasny podzial udzialow jest, wiec czekam na $$$ ~~

Pomysl z socem... intrygujacy conajmniej ;P
musialyby zostac ustalone pewne reguly, by nie psuc nastrojow w takim socu, bo doszloby do tego (zakladajac duzy przeplyw informacji), ze czlonkowie robiliby sobie nawzajem pod gorke na aukcji :P

Jak po maturach pomysl nadal bedzie aktualny, to ja sie na to pisze :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Kwi 2006, 14:06 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HELLutek napisał(a):
coover napisał(a):

ok, ty dajesz kase, ja obracam, 1% zysku dla ciebie. jasny podzial udzialow jest, wiec czekam na $$$ ~~

1% dziennie jak rozumię? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Kwi 2006, 17:39 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nadia napisał(a):
hmm moon rozpoczął kolejny intrygujący temat :-). Podoba mi się pomysł - ale musiałbyś liczyć na niezwykłą uczciwość wewnątrz w socu. Nie zakładam oczywiście, że ludzie są źli :-)

niejaki Marks zakładał, że ludzie są aniołami, ale chyba sięz leksza pomylił ;)

Nadia napisał(a):
PS. Coover'q :oops: nawet nikt nie wie jak mam na imię, a ty chcesz mieć tę przyjemność i móc na mnie patrzeć?? :-)

Pozdrawiam

proszę tylko o odrobinę przyjemności żebym mógł się chociaż na chwilę oderwać od tego strasznego resellingu ;)

a Nadia to wystarczająco intrygujące imię :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Kwi 2006, 18:40 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Lu_NiX napisał(a):
soc to byłby może i niezły pomysł - chociażby dla zwykłej handlowej komunikacji - szybszy przepływ informacji, szybszy obrót, większy zysk.

exactly

ponadto dałby z czasem marke, a nic tak nie nakręca interesów jak reklama
i rozpoznawalna marka
bez reklamy pieniądze robi się tylko w mennicy :D

a co do sprawy, że mógłby się pojawić konflikt interesów, to zapewniam, że jeśli będą przejżyste reguły, konfliktu nie będzie...

to kto się pisze na taki soc? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Kwi 2006, 19:26 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
coover napisał(a):
HELLutek napisał(a):
coover napisał(a):

moze byc i 1% na minute, ale jak zaznaczylem z zysku, nie z sumy zainwestowanej : P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Kwi 2006, 20:34 
Inept
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Marcin Cosmo Cosmic
Reseller - trader hehe też dwa "r" w jednym wyrazie jest zawarte ? zastanawia mnie jak można tą profesję rozróżnić , a mianowicie jeżeli ja swojemu znajomemu sprzedaje coś po tt , a on sprzedaje to po tt+ jest traderem czy resellerem ( kupił - sprzedał ) paranoja lol. W życiu nie handlowałem na aukcji tzn. nie kupowałem tanio i nie sprzedawałem , tak więc nie wiem o co chodzi :-) . Wydaję mi się , że niektórzy zazdroszczą tego , że ktoś ma cierpliwość do stania na aukcji i wyciągania z tego profitu . To jest ich sprawa . Żądza pieniądza i wyższości w tej grze ma górę ( na szcęśćie nie u wszystkich ) .

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Kwi 2006, 09:59 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 106
Society: Blood & Sand
Nick w grze: Johny Harnas Beegood
hehe jak kupiłem armor na aukcji za TT-0,5 i popchnąłem do TT ;) to jestem resselerem :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Kwi 2006, 10:33 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HELLutek napisał(a):
coover napisał(a):

moze byc i 1% na minute, ale jak zaznaczylem z zysku, nie z sumy zainwestowanej : P

nie zaznaczyłeś :P

daje kase i mam "1% zysku", nie "1% z zysku"
pogrążyłeś się, za miesiąc będziesz moim murzynem za długi :P

Ostatnio edytowany przez coover, 27 Kwi 2006, 14:15, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Kwi 2006, 11:31 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
A róbta co chceta..... i miejta radocha! :)

Dziekuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Kwi 2006, 22:02 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Uaa ale sie topic rozwinął..
Ja z czystym sumieniem moge powiedziec ze nie reselluje. Ale głownie chodzi o definicje
reseller - osoba ktora kupuje stuff z zamiarem jej daleszej odsprzedazy po DUZO wyzszej cenie - dzieki temu stuff ktory był wart niewiele dzis jest bardzo drogi, oczywiscie jest wiele wspolczynnikow takich jak brak itemow w lootach, kupa ludu itp (i nie piszcie ze 'jezeli ludzie by nie kupowali nie byloby takich cen' - jasne ale osoba ktora wygrywa auckje a po 5 min item wraca na nią z duzo wyzsza ceną.. no sorry..
trader - osoba ktora sprzedaje stuff - albo na zasadzie pracy (dostaje od huntera itp przedmioty ktore ma sprzedac i dostanie z tego jakis %, osoba ktora wyprzedaje własny stuff nazbierany podczas lootów itd, równiez osoba która kupi stuff taniej niz normalna cena i będzie starała sie sprzedać po normalnej - I TUTAJ mamy granice (bardzo cienką) między traderem i resellerem.. jak ją rozpoznać.. coż to chyba tylko własna moralność nam moze doradzić. Wiele jest "cienkich granic" i nalezy umieć je rozpoznawać.

Prawda jest taka ze stanie przy aukcji to dobry sposób na poradzenie sobie z uzależnieniem od PE, a przy okazji oszczędza sie sobie frustracji związanych ze stratą pedów (ba! nawet mozna zarobić) - tak przynajmniej mi sie wydaje (nie to żebym obrażał kogolwiek)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Wrz 2006, 11:41 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Society: DARKSIDE Renegades
Nick w grze: Widziu Widzioslaw DarkSide
ja gdyby niehandel to wogule bym nieistnił w PE , a tak niewpłacajac kaski z zewnątrz gram ciągle i sie rozwijam <<może bez jakieś strasznej prędkości ale do przodu

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Wrz 2006, 13:12 
Weak
Dołączenie:
Grudzień 2005
Society: Kingsajz
Nick w grze: Diz
dużo osób narzeka na reselerów, a przecież poza przedmiotami z wyższej półki to podbijają także implanty i ceny materiałów. Trzymane są wysokie ceny minerałów dlatego jest dobry czas dla kopaczy. A implanty ze skilami gdyby nie ich ceny to większość z Was nie byłaby na plus ;). Jedynie dla crafterów jest nie najlepszy czas, ale jak ktoś się dorobił skilli to pewnie nie narzeka.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Wrz 2006, 17:15 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2006
Dziwią mnie najazdy na resellerów to raz.
Dwa są potrzebni - nie będę tego wyjaśniał.
Trzy - straciłem tyle na crafcie ze globali tyle nie mieliscie. I na maksa wkurzony zaczalem robic wszystko zeby kase odzyskac. I odzyskalem. Nie mialem wyjscia, mialem stracic bo resellerow nikt nie lubi? Bez przesady ale kasy wydrzec swojej nie dam MA. A wplacilem bo czasu nie mialem na zaczynanie od sweatowania - to badziewie dla dzieci.

Zostało mi jeszcze do odzyskania 2k pedów...i nie wiem co dalej będę robił.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Wrz 2006, 19:36 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
A niech se robiom resellerzy co chcom karzdy orze jak morze tylko ku**&^*(wa niech nie spamujom na all czacie i niech nie zaczepiajom czy masz co na sell bo szlak człowieka trafiajak wkoło leci to samo na czacie jeszcze jak widzi te śmieszne % co dajom za ore.

Mioner i hunter nie wyjdzie na + na dłózszom mete jak bedzie sprzedawał takim ludziom niestety musi sprzedawać sam i czekać na kase a nie szybko kasa i znowu na mining lub hunt szybko to pies robi :P puzniej słyszy sie ale mi nie idzie w niczym płacz i lament ale ze niepoczebnie stracił kilka set ped przez tydzierń sprzedając staff ludziom takiego pokroju tego juz nie powie 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Wrz 2006, 20:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
sexy69 napisał(a):
ludziom takiego pokroju

Nie rozumiem,co masz na mysli.Ludzie,ktorzy maja cierpliwosc stac pol dnia skupujac oresy sa Bardzo potrzebni.. Inaczej np. wszystkie male ilosci stuffu,ktore mam,a ktorych mi sie nie chce zbierac,poszlyby chyba do tt.. Znalazlam 3 pedy quantium - za malo na aukcje, a wiem,ze nastepnym razem takie cos znajde za rok:D wiec,co mam zrobic?..
Ja pod pojeciem reseller rozumiem ludzi, ktorzy kupuja itemy,przetrzymuja,a potem sztucznie podwyzszaja ceny.Ci skupujacy cierpliwie mineraly i materialy...po prostu ''pracuja''.Hehe.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Wrz 2006, 22:09 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
Stanie po kilka/kilkanaście godzin na ulicy albo patrząc się w te "tabelki" na aukcjach nie należy do przyjemnych, fakt. Lecz jak by wyglądała gra bez tych wszystkich osób które zamiast wybrać się na mining/hunt wolą stać przy auctionerze i modlić się, że ktoś wystawi coś taniej niż wynosi tego obecna cenna. Dużo osób narzeka tu na resellerów/trade'rów a ile razy widzi się ich nicki przy aukcjach? Czy jest tu chociaż jedna osoba która wdziąc okazje do zrobienia kilku ped nie skorzysta z tego?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Wrz 2006, 09:08 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dyskusja jest w zasadzie bezprzedmiotowa i mocno zależna od punktu siedzenia ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Wrz 2006, 10:47 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
chciałbym wam zwrócić uwage że to niejest gra podwurkowa , przewalaja sie tu grube miliony dolców i juz dawno do gry zasiedli profesionalni brokerzy z grubymi portwelami i traktuja to jak prace , bo przecierz jak hasła reklamują EU to niejest gra to świat wirtualny w którym można zyć , zarabiac .bo po co wkręcaja fryzjerów (tatuaże też miały być) mówia coś o fabrykach w niedalekiej przyszłości. Tak czy inaczej jeśli jest ktos kto zapłaci za coś zawyżona cene to jest jego sprawa a że ktos na tym zarabia to bingo cały świat na tym jedzie> realny i nie.

[ Dodano: Sob 16 Wrz, 2006 10:50 ]
a i zapomniałem dodać >>>musze sprawdzic aukcje :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Wrz 2006, 10:53 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 91
Society: -
Nick w grze: Jashui
Smiech na sali!!!
A ja powiem Wam wszysyc jestescie zli!

Hunterzy minerzy krafterzy i "resellerzy"
Reseller jest zly bo tak ktos tu powiedzial i przyjmuje jego strone i potwierdzam.
Dlaczego hunter miner krafter sa zli? Bo :
1.Kiedys wymienia skille na pedy a pedy na real cash... predzej czy pozniej.(resell??)
2.Nie sprzedaja wydobytych/skrafconych/zlootowanych przedmiotow po tt! (jak mozecie podnoscicie cene!!!)

Nasuwa sie ze tylko "traderzy" sa dobrze a w zasadzie tylko tacy jak pani ixinska w sklepie... ta pani co za kasa siedzi bo nie ona ustala cene ona tylko sprzedaje. Pani Nowak ktora kupuje w hurtowni taniej a sprzedaje drozej wystawiajac towar w sklepie jest cholernym resellerem!!

Wiec jedyny dobry gracz to "trader" bo sprzedaje tak jak mu kaza np hunter daje mu animal hida i mowi sprzedaj za 200% DOBRY(bo wedlug was sa dobrzy i zli) trader sprzedaje za 200% daje pieniazki i otrzymuj X procent z zarobionych pieniazkow. O i tu powiem ze on jest jednak ZLYM traderem - wlasnie obalilem moja wczesniejsza teorie) bo mozna by pomyslec ze jak odejmiemy od ceny towaru Z jego zarobek X to wyjdzie nam suma Y po ktorej kupil towar... tak wiex kupil po Y sprzedal po X zarobil Z - reseller czyli to nie trader to zly okropny reseller.

Ale jednak szukam szukam tych dobrych... Wymyslilem... DOBRY trader to bedzie ten co ma sprzedawac przedmioty i nie wazne czy sprzeda czy nie dostaje stala pensje wiec mozna podciagnac pod to ze placi mu sie od godziny jeog czasu tygodnia czasu itp. Znajdzie mi teraz tego dobrego tradera w PE. [EDIT] Znalazlem!!! Sa tacy... PE ich wystawia mozna ich sobie kupic i stoja stoja te npc :) dostaja wyplate comiesieczna(MA) bo trzeba placic zeby stali a nie od tego czy sprzedadza czy nie! :D Wniosek MA jest dobre.

Jak znajdziecie to calkiem zaczne myslec jak wy. Poki co moim celem bylo namieszanie i pokazanie ze kazdy jest zlym resellerem... Bo skoro ziemia daje ci surowce za 20ped to nie masz prawa ich sprzedawac za 120% bo to reselling ten zly wiec cisnij ze wszystkim co ci lootnie do TT i :
1. Ty nie bedziesz resellerem
2. Nie bedzie resellerow bo nie kupia od Ciebie wiec nie sprzedaja drozej.

Suma sumarow Hunterzy/Crafterzy/Minerzy JESTESCIE BARDZIEJ ZLI NIZ INNI bo:
1. Jestescie resellerami.
2. Tworzycie resllering przez to ze nie sprzedajecie do TT.
3. Kiedys wyciagniecie skille i wyplacicie kase co odbije sie na lootach innych zly h/c/m.

Oczywiscie ja tylko podsumowuje wasze genialne rozumowanie w troszke krzywym zwierciadle. PEWNIE NIKOMU NIE BEDZIE SIE CHCIALO CZYTAC A JAK PRZECZYTA STWIERDZI ZE NIE ROZUMIE LUB ZE TO IDIOTYZM. Tak to jest idiotyzm Waszego(czesci) rozumowania i podzialu na dobrych i zlych.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Wrz 2006, 12:23 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Hmm Rashar zgadzam sie :P

Nadia napisał(a):
na dobra spawre smialo moge powiedziec ze jestem resellerem w rozumieniu elanor

Ja tez jestem resellerem w takim rozumieniu :D To oczywiste, ze kazdy, gdy trafi na okazje, skorzysta z niej.. Ja jednak mialam na mysli troszke cos innego, manipulowanie cenami przez monopolizowanie danych przedmiotow.Przyklad (ktory wyczytalam na EF) - gosc wykupuje wszystkie boar helmets na aukcji, a po miesiacu wystawia dwa razy drozej.Ewentualnie kupuje je sam od siebie drugim avatarem,zeby podbic cene na PeAuction.To jest manipulacja,a jesli przedmioty sa naprawde ''rare'',to pewnie odnosi niezly skutek.Ale nie potepiam tych ludzi, wiadomo - kasa,kasa,kasa :lol: Choc troche moralnosci tez nie zaszkodzi...

--> Wi_Dziu.. blagam.. kup slownik :( Drugi Sexi ech. Nienawidze patrzec na bledy,przez to nie moge sie skupic na poscie bo KŁUJĄ w oczy..

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Wrz 2006, 09:51 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Elanor>>>to ja cie prosze , niewiem czy wiesz , ale wypominanie błędów i palcówek to jest "fopa" w swiecie gdzie klawiatura słuzy do komunikacji. >>>> A wracając do tematu, jakby niepatrzeć EU jest oparta na handlu i tyle. Dla przykładu nakupowałem rok temu chyba z 200 kwiatków po 3-4 ped za sztuke, a teraz je puszczam po 20 ped , nowi gracze niemogą inaczej ich nabyc jak tylko kupic i jesli chca je za ta cene to tylko ich interes.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Wrz 2006, 11:38 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Dajcie już sobie spokój z tym, co ? :wink: już wszystko zostało chyba na ten temat powiedziane/napisane

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Wrz 2006, 13:05 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
HP: 100
Nick w grze: Maciejjy vel Galka
Wi_Dziu napisał(a):
Elanor>>>to ja cie prosze , niewiem czy wiesz , ale wypominanie błędów i palcówek to jest "fopa" w swiecie gdzie klawiatura słuzy do komunikacji.

domyślam się, że chodziło o "faux-pas" ?

..nie mogłem się powstrzymać. :roll:

A co do resellerów to ja często sam skupuje na ulicy i potem sprzedaje na aukcji. Gdyby nie to, to na pewno nie mógłbym sobie pozwolić na dłuższe granie w EU.
Niektórzy nie mają tyle kasy żeby co miesiąc wpłacać do MA i muszą sobie radzić po prostu inaczej..

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Wrz 2006, 15:33 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Imho dyskusja jest bezprzedmiotowa jak czepianie się pani jasi co ma warzywniak na rogu, że kupuje marchewke na giełdzie po 1.3zł/kg a sprzedaje u siebie po 1.8zł/kg. Czemu prawie nikt z czepiających się tych, co skupują towary w niskich ilościach nie bierze pod uwagę włożonego CZASU pracy - bo na tym się głównie opiera skup/sprzedaż uliczna? Natomiast w wypadku resellerów "aukcyjnych" to sprawa jeast bardziej skomplikowana (chociaż ich nie potępiam w czambuł) - oni często ryzykują sporymi pieniędzmi i wtopieniem kasy w zablokowany cenowo towar - ale w tym wypadku są zdecydowanie wyższe szanse na zarobek nie fair, bo w zasadzie nic nie wnoszą (patrząc z punktu widzenia hunterów/minerów/crafterów).

P.S. Osobiście uważam, że EU bez handlu ulicznego była by dużo uboższa, jeżeli chodzi o zabawę.... :)

P.P.S. Wszystkim, którzy są przeciwnikami resellingu gorąco zalecam natychmiastowe oddawanie wszystkiego do tt, to byc może rozwiąże ich problem (więcej na priv jak ktoś chce wiedzieć jak to nastąpi).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Wrz 2006, 15:40 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Kto był taki mądry i odświeżył ten temat? :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Wrz 2006, 16:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Wi_Dziu, dla mnie wiekszym faux pas jest popelnianie tak oczywistych bledow jak ''podwurko''.. I nie traktuj tego jak atak... :)

A temat moze rzeczywiscie lepiej zamknac ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Wrz 2006, 17:37 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Chyba najlepiej zamknąć ten temat.

Od dawna wiadomo, że jednym wiedzie się lepiej w PEU drugim gorzej, inni mogą wpłacić inni nie. Reselerzy byli są i będą. Tylko są gorsi i są lepsi.

Temat skończony: >

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Wrz 2006, 22:20 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>BASS

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Wrz 2006, 07:36 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
gdyby ludzie pozbyli się zazdrości i frustracji pewnie nie byłoby wogóle tematu ;)

btw. generalnie wypominanie błędów jest niestosowne, ale faktycznie czytanie niektórych postów jest męczące, więc się ludziom nie dziwię...

a klawiatura nie usprawiedliwia analfabetyzmu, a wręcz przeciwnie, w wielu krajach trzeciego świata pozwala z nim skutecznie walczyć :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Wrz 2006, 07:48 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ehhhh... kolejna dyskusja jak ta o lootach. Dziura bez dna....
Skoro istnieje możliwość na zarobienie kasy to każdy pomysł jest dobry, o ile nie jest nieuczciwy.Zakładam , że wszyscy forumowicze są uczciwi, więc dyskusja, że jeden zarabia tak, a drugi i naczej to takie gadanie w bamie z flaszką jabola w ręku.

Motto na dziś:

Róbmy kasę i się bawmy. Z pożytkiem dla siebie i innych!

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Wrz 2006, 08:22 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Powiem tak :
1. Nieuczciwe sposoby są najlepsze tzn. krótkoterminowo najbardziej efektywne - ja ich nie pochwalam ale najwikeszą wtopę miałem na jedyn krafterze a nie reselerze.
2. Po to ludzie mają mózgi, żeby nie robić głupich rzeczy i po to maja znajomych w grze żeby sie pytać jak czegoś nie wiedzą -> korzystanie z mózgu i znajomych jest gwarancją, że się za drogo nie kupi i za tanio nie sprzeda pod jednym warunkiem :
ŻE SIĘ NAM NIE SPIESZY
bo każdy kto się spieszy drogo kupi i tanio sprzeda albo nie zawrze transakcji.
A jeśli tzw. reseler poświeca swój czas i zamraża środki to oczywiste jest że chce na tym zarobić a nie anonimowo przysłużyć się jakiemus zabieganemu hunterowi.
Jak się komuś nie podobają ceny to po prostu nie powinien z nich korzystać :idea:
EOT

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Wrz 2006, 10:04 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: żaden :(
Nick w grze: Calvar Paktar Foller
A ja tylko czekam i czekam aż to wszystko pęknie ^^ :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Wrz 2006, 10:24 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Chodzi Ci o ceny nieruchomości w Polsce ?
jeszcze trochę (5-10 lat i bedzie to co w Tokyo czyli przecena o 50%) :lol:
Pęknie jak nowi ludzie przestaną napływać. (a przestaną ?)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Wrz 2006, 12:38 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
PE tak naprawdę dopiero się rozkręca i tylko jakiś kataklizm prawno-finansowy może nam zaszkodzić

Paktar, nie martw się, że odszedłeś ;)
masz spory wkład w sukces Poltropii, będziemy Cię zawsze pamiętać ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Wrz 2006, 13:41 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Siema Pakuś !

@Lu:
ceny nieruchomości w polsce pękną i to nie długo. Ja już zacieram ręce bo nie kupiłem mieszkania w tym szale.... heheh... Jeszcze nie zdurniałem , żeby brać kredyt który będzie mnie kosztował drugie tyle prawie. Więc poczekam, aż się unormuje, kredyty stanieją, a ja zarobie na entropi tyle że od razu będę miał na pierwszą ratę :) heheheh... pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Wrz 2006, 13:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
jeśli kilka lat to niedługo to już "niedługo" będziesz miał mieszkanie, powodzenia ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Wrz 2006, 13:50 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Mnie się nie spieszy. ... Reselerska cierpliwość :) lol

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Wrz 2006, 13:54 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
jak juz wyrzej napisałem karzdy orze jak morze ale ich podziwiam tak jak JASIOQ napisał ta cierpliwośc zawału bym dostał :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Wrz 2006, 14:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
stać Cię na lekką zabawę w PE, więc reselling Cię nie drażni, innych bolą przepalone bez efektu pedziory, więc się wściekają ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Wrz 2006, 14:22 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Co do przepalonych pedów bez efektu to som sami sobe winni nie biorom poprawki na to co było ja jak waliłem według tego co inni gadali byłem do tyło ze cho cho 4-5 postaci wyswetowałem.
Dopiero po 6 postaci i wzięciu poprawki na wszystkie dorady czym bić jak sie ubrac co bić som efekty jakie widać cały czas gram i ide do przodu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Wrz 2006, 15:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
doładnie, idziesz ostro do przodu, już masz jedno ostrzeżenie, niedługo napewną będą następne ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Wrz 2006, 16:08 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Lol, tylko że te ostrzeżenia to o ... wyrżnąć :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Wrz 2006, 14:25 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
haahhahaha ale sie uśmiałem :) :lol:

wiesz co Nadia, chyba wystawię pozostałe 4 szt. co zalegają mi w magazynie :) hahahahaha :):):)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Wrz 2006, 14:32 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
HduchC napisał(a):
haahhahaha ale sie uśmiałem :) :lol:

wiesz co Nadia, chyba wystawię pozostałe 4 szt. co zalegają mi w magazynie :) hahahahaha :):):)

Nie czaje z czego miche cieszysz?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Wrz 2006, 14:41 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Nick w grze: Natalia Evi Juliet
hehe niezle wyczajone Nadia :P
no nic wg mnie to taki stuff nie zalega w magazynach lol ale ok skoro niektorzy tak lubia:P

Duch chyba nie bardzo zrozumial przeslanie tej wiadomosci...bardziej pewnie chodzilo o pokazanie jak co niektorzy zawyzaja cene ...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Wrz 2006, 15:08 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
odbijajac od typowego resellerstwa chcialam wspomniec, ze to co kilka dni temu Duch stwierdzil, czyli ze -"resellerzy to kiepy, ktorzy nie maja pracy i ledwo zyja od pierwszego do pierwszego" - urazilo pewnie nie tylko samych resellerow ale wiekszosc ludzi ktorych zycie nie jest uslane rozami.
Wiesz dla mnie to obled gadac takie bzdury...czep sie gry i nie naruszaj ludzkiej prywatnosci bo g...ci do tego jaki graja inni.

Duch gratuluje ze ty tak nie musisz zyc ....
Bravo rowniez za plytki tok myslenia :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Wrz 2006, 15:10 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
coś was chyba pogieło :P

to ze dałem d u py i kiedyś kupiłem "za drogo" to chyba normalne ze jak jest taniej z bida to kupie (wylicytuje) bo inaczej tych co drożej kupiłem nie sprzedam :P

najlepszym sie handlowe wpadki trafiają, a Ci co mnie znają to wiedzą ze na aukcji nie handluje, bo to mnie nie bawi :) i nie mam do tego głowy

chłopczyk Nadia, widze zadanie domowe odrobił wzorowo :) i podbudował swoje ego :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Wrz 2006, 15:22 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nadia napisał(a):
nie no tak spoko - nei znasz ceny - kupiles - no a teraz zeby nie stracic podwyzszasz cene. hmm nie no spoko. :D

a tak, owszem , przyznaje się do błędu :) te co kupiłem wcześniej kupiłem po wyskokiej cenie-przepłąciłem :) , normalne chyba że jak zchodzi jakiś taniej to kupie :) też sie nie wypieram, potem te co miałem kupione drożej mogłem w sumie wystawić tak by nie stracić, są tylko jako BO wystawione a to chyba normalne że drożej

zresztą, nie będę polemizował na ten temat, taka sytuacja trafia mi się pierwszy raz z handlem jakimś itemem w na którym umoczyłem :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Wrz 2006, 15:24 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Jak dzieci dalibyście juz spokuj z tym tematem lepiej o sexie pogadajcie :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Wrz 2006, 15:34 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
ja mam już dwójkę dzieci i trzecie w drodze więc żona zdecydowanie zabroniła mi gadac o seksie ... :klapsy:

btw. nie ma ktoś oilu i lysta na sell , wezmę po cenach peauction i małe i spore i średnie ilości

Ostatnio edytowany przez Lu_NiX, 20 Wrz 2006, 15:37, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Wrz 2006, 15:35 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
hehhe to proponuje sexy zalozyc nowy temat zwiazany z tego typu rozrywkami:P

napewnoe bedzie rownie ciekawy:D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Wrz 2006, 16:13 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Boże, czemu na tym forum i w tej grze są takie łosie... Nie umiecie akceptować się na wzajem. Komuś pasuje handel to niech się nim bawi, komuś pasuje hunt to niech wali na nim po 15h dziennie. AKCEPTUJCIE to co lubią inni, tolerujcie to! Wiekszośc usrów tutaj ma ponad 20-30 lat a zachowujecie się gożej niż 12 latki...

I dziwić się że wiekszość polaków to rasiści.... W młodzież wszechpolską się bawicie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Wrz 2006, 16:24 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Morti a czy Ty jesteś 100% Polakiem bo jakos tak wydajesz mi się zbyt tolerancyjny jak na Polaka - bardzo to podejrzane :roll:
:lol: :lol: :lol: :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Wrz 2006, 16:38 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
mortowi baczki po bokach wiszom :taniec: 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Wrz 2006, 09:53 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2006
HP: 97
Nick w grze: Okta
a ja tam wierzę duchowi, że nie na "reselling" to dał bo i dlaczego nie wierzyć (?). jeżeli sobie nie będziemy ufać nawzajem to się nam społeczności polskie porozpadają i samych free będziemy mieli albo ze sto nowych soców... a i Nadia jest ok.. w ogóle wszyscy są ok :))). bo i nawet czasami coś napiszą np. taki Lu_Nix tworzy supertruper poradnik i brawa dla wszystkich co zrobią w nim kawał dobrej roboty i tak Nadia napisze o trade a Duch o huncie i zdobywaniu uber hofów... :))) i każdy coś skorzysta a ja się wreszcie dowiem co to znaczy "blokowanie ceny" i zrobię ze 100 ped + i wszystko na hunt wydam bo akurat to lubię najbardziej a i czasami jakąś sondę puszczę (z podkładem muzyczki z dawno już nie istniejącego programu "sonda" - pamiętacie?). ... same plusy, że są hunterzy, minerzy, traderzy, crafterzy, trailorerzy i Ci co robią fikołki na macie na Piotrkowskiej u nas w mieście... a i tak spotkamy się na huncie power fistami wszyscy razem i będzie cool... piękne? no to do roboty Panowie i Panie i pisać Lu_Nixowi co trza..

a na koniec:
(Tygrysek) "Wiesz co Puchatku - przesiądźmy się. Zobaczę twoją połowę filmu. Może jest straszniejsza."

a to esencja tematu:
(Tygrysek) "(...) i zrobisz to, co robia Prosiaczki najlepiej. Wszystko jedno co."

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Wrz 2006, 15:28 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Lu :D lol :P Polakiem jestem, przecież widać ;)

Jako ze się zgadzamy, tym miłym akcentem zakończmy tematy głupie i nic nie wnoszące. Bo każdy robi to co go cieczy i tak powinno być!

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 128 gości

Panel
Skocz do: