Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 11:42 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
W skrócie:
Roboty używaja systemu teleportów na Calypso aby dostawać się do miast.
Kilka teleportów uważa się za stracone.
Zdobyte rzadkie przedmioty z technologią robotów mogą byc użyte przeciwko nim.
Czyżby to był ostatni atak wrogich robotów ?
Czy to będzie zrealizowanie Projektu Entropia ?

Cytuj:
EBN: The upper hand? 11 Apr 2006
The last several days have witnessed severe and gruesome fighting all over Calypso. The machine menace has pushed forward to the Jason Center, Atlas Haven and Fort Argus areas. Colonist casualties have been enormous. The Revival Terminal backbone has had extra power rerouted from other vital community systems in order to keep up with the large amount of deaths and resurrections.
Alarmingly, the robots have used the Calypso teleporter system in order to gain access to the settlements – a deadly ploy observed only once before when the robots were hunting Professor Niels Barton. It seems now that they were only testing whether that chink in our armor could be exploited later in this full scale attack. If the mechanical forces have hacked into the Imperial Teleportation Grid, something must be done immediately. Several Teleporters have already been considered lost to these marauding forces.

The brave Calypso colonists have valiantly defended the outposts with courage in their hearts, destroying tides of mechanized hordes pushing towards them - one vicious assault wave after another. RDI seems pleased however, about rare and secret robot technology found by several colonists. Could this be part of Imperial plans to turn the robots technology against them? Could this be the final attack of the hostile bots? Could this be fulfillment of Project Entropia?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 13:00 
Weak
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 123
Society: chłopaki z ferajny
Nick w grze: borq
hmmm czyżby project enropia sie konczyla.cos jest nie tak. Właśnie kiedy sie wkreciłem ponownie gra ma sie ku końcowi. :(. ehhh zobaczymy c nam MA tutaj zgotowała

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 13:01 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
jeśi kupią cały staf za tt+cena rynkowa a pedy zamienią na USD w stosunku 1:10 zaś wypłata zajmie max. 1 miesiąc, to się zgadzam. Jeśli nie to niech lepiej zakaszą rękawy i uruchomią z pworotem serwery bo będzie sporo zirytowanych ludziktórzy mogą MA scignąć za hazard , który jest nielegalny na terenie szwecji :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 13:18 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 130
Society: Tap sikret
Nick w grze: xxx
hmm tajemnicze :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 13:42 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Hehe- zabawne te czarnowizyjne podejścia :)
Jeśli mieliby kończyć - zrobiliby to z dnia na dzień - bez ceregieli itp.

Ja bym się raczej nastawiał na sporo nowości lub znaczne zmiany w PE.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 13:44 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 0
Ja wam mowie to koniec PE !! :D ratujcie sie i uciekajcie poki mozna, sprzedawajcie uber stuff po cenie TT chociaz, - ja kupie ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 14:01 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Society: brak
Nick w grze: Angel
Jak dla mnie to zapowiada się jakaś znacząca zmiana. Nie ciągneliby tematu robotów przez tak długi czas, jeśli w następny VU miałby się znaleść tylko kosmetyczne poprawki i kilka nowych broni...

...tak mi jeszcze przyszło do głowy. W gazetce podkreślali, że to jest virtual universe. a nie zwykłe game. Potem zarezerowali kilka domen interentowych ze słowem universe. W client loaderze mamy pytanko, czy to koniec Project Entropi [może mają na myśli nazwe]. Czyżby chcieli wprowadzić nową nazwe lub podtytuł , aby zaznaczyć, że zaczyna się nowy okres? [mam na myśli TV, wymiane szaty graficznej i takie tam]

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 14:31 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
I mamy odpowiedź:
http://www.entropiauniverse.com

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 14:33 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 103
Society: RED LEGION CADETS
:shock: :shock: :shock:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 14:36 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Ciężko cokolwiek powiedzieć, ale tylko popatrzcie:

Image

i przeczytajcie:

Cytuj:
The Entropia Universe is a direct continuation of Project Entropia, which had a 2005 turnover of 1.6 Billion PED (160M$).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 14:43 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
No i wykrakałem.

CvX możesz podać linka? Jest tam może więcej zdjęć lub jakiś tekst?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 14:43 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny
Nick w grze: Shein
hmm ciekawe;p chyba musze zainwestowac w nowego kompa na tą NOWĄ gre;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 14:47 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Angel napisał(a):
CvX możesz podać linka? Jest tam może więcej zdjęć lub jakiś tekst?

Adres juz podał ateush:

www.entropiauniverse.com

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 14:59 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
I co teraz będzie?? Nadal będą te same postacie te
wszystkie rzeczy itd czy zmieni sie wszystko?
:?

Profil Offline
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 15:19 
loool, ciekawe jak to wszystko wyjdzie, aż wole nie myśleć bo na takie cudawianki nie mam kompa do wakacji :x ale co jak co, roboty nas zjedzą albo imperium je rozwali tak już totalnie i nastanie nowa era hehe:D dla mnie bomba ale to się okaże, strona fajna ta nowa.

Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 15:24 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
OMFG... niezle jajka :P
...i nowu zrobia mi smietnik w storagu ;)

zmiana nazwy, zmiana calego kodu gry podejzewam (na nowszy, stabilniejszy, z wiekszymi mozliwoscniami, z piekniejsza grafika, bez lagow, bez ctd, itp.) OMG... ten screen co zaprezentowal CvX jest niezly ;) podoba mi sie... no ale nie wiem co oni kombinuja z Eudoria... moze maja zamiar ja zniszczyc... na poczatku myslalem, ze zniszcza tylko Ithace i na jej miejscu zrobia tak pieknie reklamowane Nowe miasto Kultury ;) ale teraz to mi smierdzi raczej zniszczeniem calej Eudorii... oby nie było tak, ze akcje gry przeniosa na Asteroide Neverdie'a zupelnie nowa rozbudowana i wieksza... ale co napewno to bedzie gozej ze wszystkim w szczegolnosci z profitami... wszystko "psuja"... daza do tego zeby kazdy tracil, a tylko jeden zgarnial calosc i to nie mala calosc... puli of coz ;) jak to sie mowi wszystko albo nic a nawet nic nic nic :D i dawaj... ehmmmm... nadchodzi nowa gra... OMFG !!!!!!!!

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 15:39 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Kia napisał(a):

Wszystkie przedmioty będą leżały na swoim miejscu - przecież te wszystkie mod, imp i adj itemki nie wyparują nagle. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 15:41 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Buu... Bez Eudorii bedzie smutno... Już w sumie
przyzwyczaiłam sie do tych wszystkich miejsc...
Gdzie teraz będą się wylęgać pomarańczki
jak nie w Port Atlantis?? :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 15:44 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
CvX! napisał(a):
Kia napisał(a):

Wszystkie przedmioty będą leżały na swoim miejscu - przecież te wszystkie mod, imp i adj itemki nie wyparują nagle. :P

....ehmmm, oby wszystko bylo i nic nie zniklo :P czasami moze sie zdazyc ze beda mieli problemy z bazami ale oby nie trwale :D to bylby koniec :D ... a juz napewno jesli zmienia wszystko to i wyglad storaga i tam pewnie zrobia burdelik.... i to nie maly :\

BTW. wlasnie pociagnal mi sie update bardzo maly no ale jednak... no i kurde widze zmiane w CL :D ROFL juz w czolowce pokazuja nowa nazwe PE i odnoscnik do nowej stronki ktora prezentowal Ati ROOFL :P moze jeszcze dzis zrobia jakis mega VU :P z 8.2 do 1.0 new edition :D

PS. NO to widze ze juz oficjalnei oglosili TRANSFORMACJE OMG :D

Ostatnio edytowany przez XII, 11 Kwi 2006, 15:48, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 15:46 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
WOW chyba musze zbierac na nowa karte graficzna bo 6600GT pewnie juz nie strczy

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 15:48 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Client Loader sie zmienił uuuuuuu :shock:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 15:49 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Baku Fazi Fazulec
czy tylko mi sie gra nie uruchamia po tym update? czy wszystkim? :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 15:49 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
I co Eudoria juz wybuchla ???? o.0 jakos sie zalogowac nie moge :(

no niezle sie dzieje niezle :P

moze te kilka tygodni robili nowa stronke... nowy kod do gry wymienia za 5 lat jak go napisza :D ??

ahhh wszystkim sie nie chce odpalic bo co ma sie odpalic ??? to sie wlasnie odpala czyli nic... zaraz dadza info, ze Calypso wybuchla, a ze Calypso wybuchla zostala zachwiana grawitacja w przestrzeni i ateroid neverdie'a pochlonela czarna dziura... a teraz probujac sie logowac widzimy tylko super efekt specjalny w formie malego blysku nad ktorym pracowala cala ekipa przez super kilka miesiecy :D czyli nicosc... hmmm :P oki JOKE !!! :P pewnie chwilowa awaria :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 15:57 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Zmieniliście już nazwe skrótu na pulpicie? :P

Ja już chce nowy VU :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 15:59 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
A ja chce stare VU bo pewnie już sobie pogrłem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 16:04 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Baku Fazi Fazulec
pierwszego clienta "zwalili" to dali drugi i juz wszystko dziala :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 16:20 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Hmm własnie chcialem podeslac tego samego screenshota co CvX z pytaniem gdzie to jest na Eudori ;)
Raczej nie wierzylbym w zaden kod i inne takie, zmiana nazwy.. ktos sie nie rozwija ten sie cofa.. chcą przyciagnąć jak nawiecej ludzi..

Ja tam ciagle wole entropie sprzed 2-3 lat no ale..

A nowa strona bardzo ładna!!

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 16:23 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Tyle, że ograniczyli użyteczność ClientLoadera :/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 16:27 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Co wy gadacie eudoria nie zniknie ;p.

Jak będą zmieniali wszystko (silnik itd.) to to jest szansa na niezłe bugi hehe :D Takie jak kiedyś że zwracało ammo, moby można było blokowac itd.
Ehh piekne czasy ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 16:35 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
OMG !!
TO POCZĄTEK NOWEJ ERY !!

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 16:38 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Elo czy jak byliscie podlaczeni do netu to wam sie pojawil sam z siebie klijent loader z wpisanym loginem i haslem? Wazne odp

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 16:42 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
nie, heh.

Profil Offline
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 16:42 
ja chcieć VU z AMMOBUG:D to stare VU:P a tak na poważnie przeglądnołem stronę nową, trochę to pomieszane, nie mogę znaleźdź swojego supporta:D

Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 16:50 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ufff ... ale się będzie działo

sronka nowa jest OCHYDNA, z całym szcuuunem do MA ale dezajn jest lipny, wystarczy zobaczyć inne strony gier np przez serwis www.mmorpg.com i porównać, ale!! merytorycznie spoko - super nowe opcje jako żródłą informacji

co do entuzjazmu typu : nowy silnik, nowa gra, nowe realia to radze podejść sceptycznie i bez robienia sobie nadzieii, z PE jest tak jak z autem w PIMPmyCAR by MTV ... gdzie oszołom xZibit przerabia fury - nowe auto ale tak naprawdę nadal to samo stare tylko po zmianach wizualnych (w środku to samo prawie), no może jakieś małe zmiany w silniku wprowadzą (optymalzacja 3D i protokołu komunikacyjnego) ale nei liczcie na cuda... raczej na wieksze wymagania względem kompa..

CL jest do bani, brak tylu przydatnych opcji co w sarym - myślę że to poprawią jak na EF zrobi się raban

ok, a teraz czekajmy co dalej ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 16:50 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
LEVEL :po lewej stronie masz menu i ostatni pukt tego "menii" to "maj sekszyn" włala.

btw. eudori nie zlikwidują raczej IMO bo co by zrobili z właścicelami nieruchomości/domów ?

a piewsze wrażenie że przeskok jakościowy jest jak w hallife 1 ---> 2 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 17:01 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HduchC napisał(a):
stronka nowa jest OCHYDNA, z całym szcuuunem do MA ale dezajn jest lipny, wystarczy zobaczyć inne strony gier np przez serwis www.mmorpg.com i porównać, ale!! merytorycznie spoko - super nowe opcje jako żródłą informacji.

Porównałem strony www topowych mmog i muszę powiedzieć, że Entropia ma jeden z najlepszych layoutów. Dla porównania: World of Warcraft jest strasznie minimalistyczny (na pierwszej stronie, potem dla odmiany razi ilością dupereli graficznych), Dark Age of Camelot wita nas prawie całoekranowymi reklamami swoich dodatków, itp. , a większość japońskich produkcji ma strony przepełnione inforamcjami i grafiką.
Nowa strona Entropii wygląda naprawdę porządnie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 17:11 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Wygląda w miarę, ale do standaryzacji html to im daleko... a od tego powinno się zacząć. No cóż, może w końcu zatrudnią kogoś z głową do tego, żeby jakoś ten bajzel w kodzie im poukładał :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 17:21 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
OMG :D

Co do gry to narazie zmian za dużo nie widać. Pewnie w króce czeka nas ogormny VU.
Strona gry jest profesjonalna, mogli cos flesha wiecej walnac, ale ogólnie jest naprawde ok. Duch, nie obraź się ale tamta strona, którą przedstawileś jako "lepszą" tak naprawdę jest dużo gorsza, za dużo nawalonych rzeczy, mało przejrzysta etc. etc.

Zobaczymy co to za zmiany będą,
pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 17:39 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Mortifer napisał(a):
Duch, nie obraź się ale tamta strona, którą przedstawileś jako "lepszą" tak naprawdę jest dużo gorsza, za dużo nawalonych rzeczy, mało przejrzysta etc. etc.

Morti, na tej stronie są podane linki do oficjalnych serwisów mmorpgów i o tych mówił DUCH. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 17:52 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
oj marudki marudki, narzekali że nic sie nie dzieje, jak sie dzieje też narzekają lol

imo zmiany fajnie sie zapowiadają, grafika przydałaby sie lepsza, poza tym tak naprawde w PE gra sie dla tego "czegoś" wiec zmiany grafy itp chyba nie za wiele powinny znaczyc. Btw przetłumaczcie sobie słowo uniwerse, eudo rozwalą i szykuje sie nam chyba nowy X-Wing :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 17:57 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dzięki CvX za sprostowanie...

btw, ja nadal twierdze że ta strona to syf i dno, totalna porażka i kompromitaja, jak PE sorry EU ma się zmieniać jak ta strona to ja dziękuję, a argumenty macie tutaj : http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... ge=2&pp=10 nie będę dublował bo ten post z EF wyjaśni wszystko ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 18:02 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nowa wiadomość do społeczności Entropii od Marco:
Cytuj:
11 Apr 2006
Words from Marco Behrmann,
Director of Community Relations
Fellow colonists!

It is with great joy I wish to announce the transformation of Project Entropia into the "Entropia Universe". With the milestone of reaching 400 000 registered accounts, Entropia has truly evolved to a vibrant Virtual Universe with an active and mature community. One chapter closes, another one starts. It is a humbling experience, but also one of tremendous excitement and hope for the coming future. I have received inquiries about the naming of the PED, it will still be called PED due to its historic impact, and for nostalgic reasons. =)

But MindArk will not rest just because of this. The next VU will feature the new City of Culture; New Oxford. This will further enhance the grand vision of the Entropia Universe as a virtual community, where entertainment, business and culture reside side by side in a dynamic mix of real life and virtual interaction.

Later on, during 2006, MindArk will focus on caring for the Virtual Universe, with set goals of polishing, enhancing and nurturing the systems already in place. Also, the graphics and visual appearance of the Entropia Universe will be updated (some initial work on this will be already shown in New Oxford).

In May, MindArk will have the pleasure of announcing another groundbreaking development, so be ready for one of the biggest steps ever in the first Virtual Universe with a Real Cash Economy.

This is the decade of the gamer!

-Marco

Czyli w skrócie:

-już jest ponad 400 tys. zarejestrowanych avatarów,
-PEDy zostają walutą Entropii,
-Miasto Kultury: Nowy Oksford będziemy już mieli w najbliższym VU,
-w późniejszych zobaczymy poprawki już istniejąch systemów,
-już w maju MindArk ogłości kolejny przełomowy element nowej Entropii (jeden z największych kroków w całej historii "the first Virtual Universe with a Real Cash Economy" - to taka dłuższa nazwa Entropii :P )

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 18:02 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
bez jaj ludzie !! taką stronę to ktoś kto zna się na fotoszopie i drimłiwerze zrobi w max 2 dni (2x8godzin) powiedzmy ... kurna mać, a nie firma z milinowymi obrotami !! to kpina i tandeta, AMATORKA i tyle ...

nasze forum wygląda o wiele lepiej ...

a jak zobaczyłęm to nawiązanie stylistyczne do STARTREKA to mi ręce opadły ... kurna, krypto reklama i marketing ukryty atakujący podświadomość : SF>STARTREK>ŚWIAT SF>GRA>EU itp, zwiazki symantyczno - logiczne, albo zbieg okoliczności albo arcy przemyślany marketing pod graczy z USA ... nie wspominając już o tym że skrót EU to też skrót Uni Europejskej co moze przekłamywać w przeglądarkach i dawać dodatkowe hity

Profil Offline
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 18:11 
co zrobić nic na to nie poradzisz jedynie możesz tam nie zaglądać hehe, mnie się strona podoba bardzo po bardziej wnikliwym przeglądaniu

a tak na marginesie to nadal działają opcje w CL, hehe wystarczy ten baner na górze prewertować myszką i tak np pod literą N (pod, nie za:) ) mamy przycisk LOGIN żeby przelukać dane swojego konta itd, niedopracowali strone chyba:D

Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 18:22 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
level, i o to włąśnie chodzi !! taka poważna firma kur** mać i taka poważna sprawa a se kur** robią takie jaja !! tak wyglądają zmiany jak robi sie je w 5 minut i to przez jakiegoś webmastera dupe a nie sztab informatyków.... co to ma być !!

całe to wszystko jest g warte !! dali plame na całego, WSTYD PANOWIE MA

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 18:32 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
lol poważna firma to Price Waterhouse Coopers :) btw co Ci to przeszkadza molestować argo? luzu troszke :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 18:41 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny
Nick w grze: Shein
hmm tego sie nie spowdzewałem:P

ale stara nazwa bardzej mi sie podobała:P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 18:41 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Dodałem juz niusa a chyba warto aby ten temat był niusem :)
Niestety nie było mnie wcześniej... - więc proszę o kontynuowanie tematu
tu .

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 19:05 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Society: Kingsajz
Nick w grze: Logic
Duch o gustach sie nie dyskutuje, ale ja nie wiem co ty masz do tej stronki :P
Jest estetyczna i nic wiecej nie potrzeba. Moim zdaniem jest o wiele lepsza od starej czyli się rozwijają. Ważniejsza sprawa, to żeby odbugowali gre, a stronka to tylko dodatek, która i tak nie pomoże zdobyć hofa :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 19:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
miałem w wszystko w kliencie, teraz sie będę pierdzielił ze stronką dodatkowo...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 19:35 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
lol tzn co? logowanie do account? tez sie mozesz na nowej www zalogować,

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 20:32 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
DUCH, a jak Ty byś widział nową stronę Entropii? Może podasz nam chociaż przykład strony zbliżonej wykonaniem do idealnej twoim zdaniem witryny?
Bo widzimy tylko jak narzekasz na nowy wystrój, który IMO całkowicie realizuje dzisiejsze standardy. To, że MindArk przedstawia grafiki planet, statków kosmicznych itp. to jest całkiem logiczne. Gry mmorpg-podobne dzieli się na fantasy i sci-fiction. Entropia zawsze należała do tego drugiego i takie symbole są naturalną częścią Entropii, a w szczególności tej "na pokaz". Bo oczywiste jest, że producent stara się przedstawić swój produkt w jak nalepszym świetle, zachwala go. Więc np. to co proponuje człowiek z EntropiaForum, do którego nas odesłałeś jednym z linków, "Its a little misleading. you should put something at the bottom that says 'concept art' " jest bezmyślne. MindArk przecież nie będzie chwaliło się ilością "no lootów", błędami kodu, czy nawet aktualną grafiką. Będzie się starało przedstawić to, co ma zamiar wprowadzić w najmbliższym czasie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 21:29 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
a ja pomimo tego że przed chwilą dostałem hofa nadal będę marudzić ...

kurde, ta strona jest fatalna, kulawa, za duża, źle rozplanowana, grafa słąba z nędznych screenów, bez wodotrysków i fajerwerków ... lipa i tyle

te strony zobaczcie sobie i porównajcie :
http://www.guildwars.com/
http://www.silkroadonline.net/
http://www.warhammeronline.com/english/home/index.php

albo nawet nasi chłopcy radarowcy:
http://www.sigonyth.com

Profil Offline
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 21:36 
znaczy to jest tak, czas leci no i wszystko się zmienia, strona warhammera w zasadzie wyglonda standardowo, jedynie jest przerzysta, o stronie gw powiem tyle ze strona dla mnie jest ładniejsza i efektywniejsza od samej gry:D, na moje oko trzeba się przyzwyczajać i starać się przestawić na nowośći.

Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 21:41 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Z tych stron które podałeś dla mnie kiczem jest Warhammer - ten to dopiero nie ma nic ciekawego do pokazania. A Silkroad? "Szpanuje" wyskakującymi pop-up'ami na "dzień dobry" oraz przerzucarką obrazków we Flashu. Czy to jest to co cię pociąga? :) Owszem stronka Silka nie jest najgorsza, ale tak samo Entropii. Z pewnością mogło być lepiej, ale i w takim stanie jest całkowicie poprawna wizualnie. Z tych przykładów które zapodałeś tylko GuildWars cenię wyżej niż nasze Entropia Universe.

aha, no i gratz dla Ciebie Duchu za tego HoFa :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2006, 07:11 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Temat się zupełnie zamotał - nawet nie próbuje go podzielić - może któryś z modów się odważy ;)

Co do stronki - Duch nie wiem co ty pitolisz za przeproszeniem ale jest 10 razy lepsza niż była do tej pory :P

Jest bez nadmiernych wodotrysków (to zaleta a nie wada!) , jest ciekawa (grafiki się ładnie zmieniają przy każdym dziale), jest całkiem orginalna i ma swój charakter.

Tylko na razie jednak jest to tak jak z "pimp my ride" - odpicowali na zewnątrz - poczekajmy aż podciągną konkretną resztę.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2006, 07:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ateush napisał(a):
bez nadmiernych wodotrysków (to zaleta a nie wada!) , jest ciekawa (grafiki się ładnie zmieniają przy każdym dziale), jest całkiem orginalna i ma swój charakter.

Tylko na razie jednak jest to tak jak z "pimp my ride" - odpicowali na zewnątrz - poczekajmy aż podciągną konkretną resztę.

Skandynawia ma swój styl www, prosta bez wodotrysków, w przeciwności do stylu np. amerykańskiego, naćpane dużo kolorowo i wszystko się rusza.

Ale faktycznie content dokładnie ten sam, nic nowego nie wsadzili

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2006, 09:04 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
przepraszam, bo cos przegapiłem, cos się zmieniło ?
chłopaki z MA powinny się wziąć za politykę
tam robienie z banalnego gniota wydarzenia na miarę zwycięstwa cezare pod farsalos jest modne i popłaca. Ciekaw jestem co MA zrobi kiedy powstanie im wreszcie konkurencja.
Może ruszy cztery litery w pożądanym przez nas kierunku ???

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2006, 12:01 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
Ateush, nie ma sensu rodzielać wątku, bo z tego co widziałem, w tym drugim nie jest kontynuowany... Toteż dopisuję się tutaj kontynuując niechlubną niesubordynację...
Co do nowej strony, to ja się czepiać nie będę. Ani mi nie przeszkadza ani też nie rzuca na kolana. W miarę przejrzysta i wystarczy. Co do CL, to jeśli nawet nie mam możliwości logowania się na account (a z tego, co czytałem wyżej, to jest taka możliwość), to mnie to nie przeszkadza. Logowałem się i tak ze strony głównej i robiłem to rzadko.
Co do grafiki i screenów... Jak ktoś chce, to mogę pokazać miejsca ze screenów. One są w grze. Na screenach są: pokazane w odpowiednim świetle, wyczyszczone i odpowiednio podrasowane. Jesli ktoś wierzy, że to screeny z nowego VU... No cóż, zostawię bez komentarza...
Z moich wczorajszych rozmów z innymi graczami zaraz po update wynika, że zmiany są kosmetyczne. Co do ewentualnego zniszczenia Calypso... Śmiem wątpić, że usunęliby świat dający jeszcze tak wiele mozliwości i posiadający tyle miejsc do zapełnienia. Polecam wątek "Co byście chcieli zmienić...", jesli ktoś chciałby więcej informacji na temat miejsc do zapełnienia.
To, co jest teraz poważnie oszczędza im pracy. Łatwiej jest raz na jakiś czas dodać coś do istniejącego świata niż tworzyć świat od nowa. Wiem z własnego doświadczenia, jak wielki wysiłek musi iść za całkowitą przebudową gry, która już działa. Spodziewam się, że zmiana nazwy za jakiś czas zaowocuje dodaniem kolejnych planet, stacji kosmicznych, być może cywilizacji ( czytałem w jakimś wywiadzie, że planują dodanie nowych ras dla graczy). Ale nie łudziłbym się, że to będzie szybki proces.
Napewno będą to zmiany korzystne przede wszystkim finansowo dla MA. Swoją drogą, to jestem ciekaw, czy główny ekonomista projektu to ktoś w stylu reformatora, dążący do liberalnej polityki gospodarczej i rozwoju społeczności, czy raczej ekonom i księgowy, zastanawiający się jak wydusić jak najwięcej i podliczyć potem sobie w słupkach...
Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2006, 12:21 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
A więc Client Loader będzie służył tylko do logowania w grze.
Obsługa konta jedynie przez nowe strony.

Nuadu napisał(a):
Jesli ktoś wierzy, że to screeny z nowego VU... No cóż, zostawię bez komentarza...

Więc zerknij tu: http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... stcount=97

Co do update - właściwie go nie było więc chyba nie ma co rozmawiać przed VU 8.3.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2006, 13:32 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Screen z drzewkami to rzeczywiście zagwozdka, bo jest nadspodziewanie dobrej jakości. Ze zrobieniem czegoś takiego byłyby największe problemy. Ale jeśli chodzi o pozostałe screeny, to naprawdę da się je zrobić nawet w obecnej grze. Co do drzewek, to możnaby coś takiego próbowac zrobić np. w okolicach Atlas, z jakiegoś wzgórza. Pamiętajcie, że MA dysponuje tez aplikacją serwera, zapewne większymi mozliwościami zwiększania jakości obrazu u siebie (antyaliasingi, anizotropy itd. itp.)... Ale upierać się przy tym, że to są z tego VU czy z następnego, nie będę, bo i jedno i drugie jest nie do udowodnienia. Zamiast tego przypowiastka.

Kiedy znalazłem informację o PE i stronę główną, obejrzałem trailer, obejrzałem screeny i stwierdziłem, że to może być fajna gra, a raczej fajny eksperyment społeczny, jeśli rzeczywiście stworzyli takie wirtualnie społeczeństwo kolonistów, gdzie każdy może sobie stworzyć wirtualna osobowość... Pomyslałem sobie, że chciałbym sobie stworzyć avatara o backgroundzie medyczno - naukowym, takiego, który podróżuje po okolicach kolonii, kataloguje lokalną florę i faunę ewentualnie zajmuje się badaniem zastosowań tego wszystkiego w medycynie i biotechnologii. Wiedziałem już wtedy, że postać rozwija się poprzez rozwijanie skilli i wiedziałem, że będę musiał jakoś skille naukowe rozwinąć. Spodziewałem się rozbudowanej społeczności npców i graczy wspierającej takie przedsięwzięcia... Kiedy wylądowałem na calypso, okazało się, że jako newbie moge się zająć zbieraniem sweatu (tylko i wyłącznie), bo już teleport running nastręcza nowym powazne problemy (zająłem się tym dopiero po wydrukowaniu sobie mapki z zaznaczonymi TP, otpostami itd.). Zbieranie oil też jest poza zasięgiem wielu nowych graczy, przynajmniej tych, którzy nie mają wsparcia ze strony starych wyjadaczy. Zaden newbie nie dojdzie samodzielnie do oil rigu, bo albo coś go zje po drodze, albo rozwalą go gracze zbierający oil. Okazało się prędko, że zamiast zorganizowanego społeczeństwa będę miał do dyspozycji coś na kształt dzikiego zachodu. Fine with me, też może być. Hunting i mining to bardzo fajne działalności. Sęk w tym, ze rzeczywistość PE (a teraz EU) znacząco rozmija się z ta kreowaną przez reklamy. Nowy gracz nie może od razu zając się rozwijaniem postaci w zaplanowanym kierunku, bo na to potrzeba funduszy. A fundusze mozna uzyskac albo wpłacając je, albo spędzając baardzo dużo czasu zajmując się tym, czym zajmują się wszyscy. Konkludując: cała sprawa wirtualnego uniwersum jest mocno naciagana. PE w dalszym ciągu pozostaje tylko i wyłącznie grą sieciową i niczym więcej. Fakt, grą bardzo fajną, ale okazuje się, że nie zawsze należy wierzyć MA w ich zapewnienia. Już teraz wiem, że postać naukowca jest nie do obronienia. Nie umniejsza to przyjemności jaką mam z gry, ale pierwsze logowanie było dla mnie rozczarowaniem... Konkludując: nie spodziewajmy się zbyt wiele i nie oczekujmy czegoś więcej, niż zwykła gra. Owszem, z unikalnym sposobem zarabiania na niej, ale mimo wszystko pozostaje to tylko grą, której daleko do szumnych zapowiedzi "virtual universum". Zmiany, które nastąpią, będą zmianami kosmetycznymi. Może zmuszą nas do przeniesienia się na inny ląd, stację kosmiczną itd., może stworzą ten New Oxford, ale to wszystko niewiele zmieni dla samych graczy, a przynajmniej 99% graczy, którzy dalej będą się zajmowali miningiem, huntingiem, craftingiem z ciągłą nadzieją na HOFa...
Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2006, 14:57 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Co do tego ładnego screenshota: Marco rzeczywiście potwierdził, że jest to zdjęcie z nadchodzącego VU 8.3 Niektórzy na EF rozpływają się nad super wyglądem, mówią o anti-aliasingu, HDR, itp. Tyle, że na podstawie tego screena można jedynie stwierdzić następujące rzeczy:
- bardziej rozbudowane modele i tekstury drzew, krzaków i skał,
- dwuwarstowe tekstury terenu,
- ew. można się jeszcze dopatrzyć dokładniejszej siatki terenu

i tylko tyle.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2006, 15:05 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Czyli, krótko pisząc, będzie ładniej. A biorąc pod uwagę, że główną bolączką PE jest nie szata graficzna, a raczej lag i wątki fabularne, to rzeczywiście szykuje nam się "bardzo potrzebny" skok naprzód. Chyba, że popracują jeszcze trochę nad protokołem komunikacyjnym i podziałem pracy miedzy server i client w większym stopniu, niż to jest obecnie. Mam tylko nadzieję, ze nie będę musiał zmieniać na gwałt karty graficznej (mam Radeona 9600 XT, który jak dotychczas ze wszystkim sobie radzi). Niestety, nadzieję cokolwiek nadwątloną przez silnik Gamebryo, który niestety nie jest mistrzem jesli chodzi o szykość działania...
Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2006, 16:56 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Poczekamy zobaczymy na razie nic nie zapowiada rewolucji pewnie będzie nowy silnik i tyle. Nie sądze żeby zliwidowali Eudorie za durzo pracy w nią włożyli.
Ciekawi mnie gdzie będzie ten nowy Oksford :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2006, 17:36 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Nie wiem skąd pomysły o zlikwidowaniu Eudorii... Dołożą nowe miasto i tyle.
Poza tym nie spodziewam się znaczących rewelacji w najbliższym VU.
Oczywiście chciałbym się mylić :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2006, 19:53 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Rewelacją to byłyby nie usprawnienia graficzne.. a zlikwidowanie jakos tego lagu

W tym momencie idac na hunt musze sie liczyc z freezami co jakis czas.. Jezeli pojawi sie zielona kropka to juz mam freeze co pare strzalow z broni.. w tym czasie taki mob moze mnie trafic 2 razy nawet.. NIEGRYWALNE! paranoja po prostu

Inna sprawa.. dodali reklamy miasta sa nie grywalne (co jak co ale te filmy sa streamowane z netu, reklamy tez ale sa mniejszej objetosci)
Teraz dodadzą fajerwerki graficzne - wszystkie tereny beda niegrywalne ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2006, 19:58 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posse napisał(a):
co jak co ale te filmy sa streamowane z netu, reklamy tez ale sa mniejszej objetosci

Zapraszamy do katalogu PE\Data\video :wink:

A np. ja nie mam często lagów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2006, 20:01 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
heh Posse, defragmentacje sobie zapuść to reklamy będą szybciej wchodziły ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2006, 20:04 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Heh, Posse - żebyś ty widział co mi sie tam "streamuje" ... :P
Ups - offtopic :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2006, 21:23 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
CvX! napisał(a):
Posse napisał(a):
co jak co ale te filmy sa streamowane z netu, reklamy tez ale sa mniejszej objetosci

Zapraszamy do katalogu PE\Data\video :wink:

A np. ja nie mam często lagów.

Co to za format video i czym się otwiera/konweruje sensownie (poza EU).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2006, 22:07 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
http://www.radgametools.com/down/Bink/RADTools.exe Odtwarzacz plików bink-video

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 00:12 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Nie wszystkie reklamy są na dyskach klientów. Niektóre SĄ streamowane. Przynajmniej tak mi się wydaje poprzez porównanie folderu videos i reklam w grze. Inna sprawa, że te, które mam na dysku czasem mi przycina, a te, których nie mam, zazwyczaj są mocno statyczne i są to reklamy dodawane przez graczy przez ad terminal (chyba, bo nie korzystałem z tej opcji). Lag nie jest wielkim problemem. lag jest problemem tam, gdzie jest wielu aktywnych graczy. I to warto byłoby jakoś rozwiązać, chociażby przez rozdzielenie ośrodków handlu różnymi dobrami. Tylko że to z kolei mogłoby dezorientować nowych graczy. Ale w dalszym ciągu podtrzymuję swoją opinię, że graficznie entropia jest ok, a tym, czgo jej brakuje jest wybór aktywności, szczególnie dla nowych graczy. Krotko pisząc: fabuła, fabuła i jeszcze raz fabuła.
Pozdrawiam.

Profil Offline
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 00:27 
a ja powiem tak, pe nie jest grą (sam napis na górze nowej tapety loadera-It's not a game), owszem wygląda jak gra, ale to jest wirtualne uniwersum, MA zapewne ma wszystko rozplanowane, PE będzie tak jakby dodatkowym rynkiem dla korporacji i dla tych z kasą, dosłownie wirtualne uniwersum gdzie ci z pieniędzmi będą zarabiać na innych, kij ich tam fabuła, wystarczy fakt że gra przyciąga jak się ma kasę.
ciężko mi to wytłumaczyć ale myślę że się pokapiecie, tyle odemnie i jak ktoś odpowie przecząco to niech nie liczy na mój odwet bo nie mam zamiaru dyskutować na ten temat :)
tyle odemnie

Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 06:59 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Video jest lokalnie. Reklamy tworzone przez graczy - są pobierane
z serwera. Jednak w znacznie uproszczonej formie bo cały system reklam
jest prosty (wpisany tekst z określonymi parametrami) i samo "wykonanie" odbywa się w kliencie.

Fabuły zbyt wielkiej bym się nie spodziewał - ot takie "eventy" jak do tej pory.
I racje ma Level - entropia wyraźnie idzie w takim kierunku. Elementy gry
takie jak polowanie itp - pozostaną właśnie po to aby wciągać w entropię
nowych i ewentualnie ich skubać. Jednak głównym "motorem" entropii
będzie właśnie wirtualny biznes i to na dużą skalę.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 07:58 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
czyli wychodzi na to, że MA więcej zarabia na investujących niż na grających, niedługo będzie tak, że się będą chcieli pozbyć hunterów i minerów, bo tylko lagują investorów heh

dla osób, które są przekonane, że to koniec PE i że MA jeszcze wyciska ostatnie grosze, popatrzcie, jaka masa sklepów i straganów jeszcze jest w posiadaniu MA, a wcale nie jest wystawiana na aukcję, nie mówiąc o możliwości dołożenia nowych domów, hangarów, landów, jesli mają wycisnąć cytrynkę do końca to jaki jest sens zwlekać ze sprzedażą estates, z których mogą zebrać sporą kase?

imo MA to ciągle w dużym stopniu amatorzy, z wizją i pomysłami, gorzej z wykonaniem, dlatego ich błędy i niedoróbki są odbierane pesymistycznie przez graczy, weźmy np. coś takiego, mamy Entropia Uniwersum, PE nuż nie istnieje, a kiedy ktoś z naszej FL wychodzi z gry err projektu ;) to mamy info, że left EU czy nadal PE, ewidentna nieuwaga managera odpowiedzialnego za transformację, takich przykładów fuszerki jest sporo, ale nie uważam, żeby to miało oznaczać koniec projektu

MA raczej przygotowuje się do walki z konkurencją, "nie gra" "uniwersum" "pierwszy tego typu projekt" to ma przekonać ludzi, że każda kolejna to tylko podróbka, a pierwsza jest najlepsza, imo nie sątacy głupi i śledzą co się kroi na rynku i co może się straćw przyszłości

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 09:28 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
coover napisał(a):
czyli wychodzi na to, że MA więcej zarabia na investujących niż na grających, niedługo będzie tak, że się będą chcieli pozbyć hunterów i minerów, bo tylko lagują investorów heh

Ci inwestorzy zarabiają na tych laggerach. :wink: Wszystkie Land Areas jakoś muszą zbierać kasę. :)

coover napisał(a):
np. coś takiego, mamy Entropia Uniwersum, PE nuż nie istnieje, a kiedy ktoś z naszej FL wychodzi z gry err projektu ;) to mamy info, że left EU czy nadal PE, ewidentna nieuwaga managera odpowiedzialnego za transformację,

W ostatnim update w ogóle nie ruszali jeszcze pliku PE.exe - zmienili tylko grafikę (startowy splash-screen) i Client Loader. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 12:16 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Hmmm zobaczymy do wakacji.... ja tu jeszcze posiedzę.

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 12:36 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
HM...."..wirtualny biznes...", biznes ma to "do siebie"..,ze MUSZA BYC ZYSKI dla inwestorow..i nie rzedu 10% procent ,czy jakies takie ochlapy .Co MA proponuje dla investorow,coby mozna zainwestowac kase? (przez duze 'K").Marna gielde, zmiany regul w trakcie hm.."operacji biznesowych"..wyplata,nazwe to "dywident"...po 6 miesiacach od dnia "zlozenia zlecenia" itede , itepe ,etc,Reasumujac,wspolczuje "biznesmenom" co chca zrobic/zainwestowac w tym "wirtual uniwerse"

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 12:40 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
ateush napisał(a):
entropia wyraźnie idzie w takim kierunku[...] "motorem" entropii
będzie właśnie wirtualny biznes i to na dużą skalę.

Wypłata max po 60 dniach i to tylko przy pierwszej wypłacie. To tak gwoli sprostowania.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 12:50 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Ok no przyznaje filmy sa na dysku ;) Nie sprawdzilem tego, pisalem na bazie obserwacji ale zeby sie od razu smiać sie mi w nos.. :P, a dysk mam nowy :P (w miare..)

E tam PE zawsze bedzie grą ;) moze nie zwyklą ale bez przesady.. virtual universe to tak jak z proszkami w reklamach.. przereklamowane

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 13:10 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
EDO napisał(a):
HM...."..wirtualny biznes...", biznes ma to "do siebie"..,ze MUSZA BYC ZYSKI dla inwestorow..i nie rzedu 10% procent ,czy jakies takie ochlapy .Co MA proponuje dla investorow,coby mozna zainwestowac kase? (przez duze 'K").Marna gielde, zmiany regul w trakcie hm.."operacji biznesowych"

Ale inwestorzy to nie osoby kupujące i sprzedające częsci Pixie w Port Atlantis tylko właściciele takich przybytków jak Asteroida, Treasure Island, czy zwykłe LA.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 14:27 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
hahahaha
zapytałem się ich czy nie sprzedali by mi landu, u mnie w firmie po czyms takim ktoś w nocy by zrobił ofertę, ktoś nadstępnego dnia szukałby kontaktu. A mi support poradził po kilku dniach, żebym sobie kupił coś na aukcji, więc od kilku tygodni się czaje ale jakoś tak nie ma okazji :lol: :lol:
Kasa to oni umieją wydawać a menadżerów z prawdziwego zdarzenia to raczej nie mają (przejrzałem ich CV). Jeśli powstanie dobrze zorganizaowana konkurtencja to MA w ciągu 6-12 miesięcy albo się mocno zmieni (nowi ludzie, nowe procedury) albo splajtuje. Będzie to wtedy pierwszy splajtowany "Universe", pewnie winę zwalą na atak robotów albo masowe wylęganie się snabli w serwerowniach :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 14:36 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Lu_NiX napisał(a):
zapytałem się ich czy nie sprzedali by mi landu, u mnie w firmie po czyms takim ktoś w nocy by zrobił ofertę, ktoś nadstępnego dnia szukałby kontaktu. A mi support poradził po kilku dniach, żebym sobie kupił coś na aukcji

Sporo ludzi zgłasza się z takimi pytaniami do MA. Zupełnie zły adres wg mnie.
Trzeba było się zapytać Neverdie, Deathifiera itp czy chcą sprzedać - a nie MA.
W takim wypadku zawsze odmawiają - taka ich polityka aby niczego "za plecami" innych graczy nie sprzedawać. I bardzo dobrze. Nie widzę powodu do śmiechu ani snucia wizji upadku.
Na razie maja się dobrze i widocznie taka polityka im odpowiada.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 15:44 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Ateush,
Takie informacje powinno mi przekazać MA a nie Ty. 8)
Jeśli uważasz, że są w pełni profesjonalni i żadna konkurencja im nie zagraża to szanuej Twoje zdanie. IMO mają sporo niedociągnięć i jeśli ktoś się pokusi aby zainwestowac pare mln USD w podobna grę (niewielki wydatek na obecnym rynku gier) to bez zmian MA nie wytrzyma konkurencji.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 15:59 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Jakoś nikt się nie kwapi sworzyć coś podobnego do Entropia Universe. Z resztą, co takiego mógłby zaoferować? Tutaj jest już wielu graczy i inwestycje są raczej pewne - nie ma dużego ryzyka.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 16:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Ależ ja czekam na tą konkurencję od kilku ładnych lat !
I zapewniam, że jak tylko się pojawi - będę grał (a może za forum też się zabiorę ? ;) ).
Tylko jakoś nikt z "wielkich" nie chce zgarnąć tego kawałka tortu...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 17:52 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ateush napisał(a):
Tylko jakoś nikt z "wielkich" nie chce zgarnąć tego kawałka tortu...

hehehe bo to utopia ... Entr opia = Ut opia ...ryzykowny kawałek tortu

szklane domy itp :D zobaczymy co dalej...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2006, 22:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
CvX! napisał(a):
coover napisał(a):
np. coś takiego, mamy Entropia Uniwersum, PE już nie istnieje, a kiedy ktoś z naszej FL wychodzi z gry err projektu ;) to mamy info, że left EU czy nadal PE, ewidentna nieuwaga managera odpowiedzialnego za transformację

W ostatnim update w ogóle nie ruszali jeszcze pliku PE.exe - zmienili tylko grafikę (startowy splash-screen) i Client Loader. :)

czyli mówisz, że celowe działenie, możliwe, ale i tak wychodzi, że amatorzy

Ati: wypłata 60 dni, ale roboczych heh

Lunix: PE to wciaż młode universum, bardzo łatwo załamać równowagę, jeśli MA sprzedawałby lands każdemu chętnemu to właśnie wtedy zosałby oskarżony o naciąganie, pomyśl jak by się wk.. ci co płacili drogo za różne estates kiedy się pojawiły? wrzask, że oszustwo by sie podniósł

zainvestować prę mln usd... może to i jest niewiele dla dużych firm, ale MA na to raczej nie stać

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Kwi 2006, 04:34 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
coover o ten land pytałes się z ciekawości i tak bym nie kupił 8) chodzi o to , że serio firma powinna się iteresować każdym potencjalnym klientem a tego w Ma nie widze :cry:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Kwi 2006, 05:43 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Gdybyś już zainwestował pore k $ w gre to dostałbyś wyczerpującą odpowiedz.
Nie chce oceniać ich postępowania ani twojej firmy.
Po prostu wiedzieli że nie kupisz tego landu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Kwi 2006, 08:28 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
oki, poddaj się MA jest super.
Konkurencja nigdy nie powstanie bo wszyscy wiedzą, że nie mieliby z MA szans.
Wszystkie entropians dotarły na czas.
Każda wykupiona złota karta jest dostarczana w 24h do nabywcy.
MA ma świetną politykę informacyjną.
Również rynek w PE jest bardzo zbliżony do wolnego rynku - nie ma nic wspólnego z rynkiem sterowanym.
Kaczory mają po 2 metry wzrostu.
Polska jest 6 potęgą gospodarczą świata.
You wish is my command. 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Kwi 2006, 08:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
możliwe, że Bonki ma rację, możliwe, że potraktowali Cię niepoważnie, bo np. negocjacje w sprawie asteroidy toczyły się poza PE, telefonicznie z kilkoma grupami investorów, więc widać, że mając konkretny temat rozmawiali z konkretnymi ludźmi

zwłaszca jeśli mają sporo takich zapytań, a poprostu zwykły staff obsługujący support nie ma nic ustalone odgórnie nie będzie sam kombinował, Szwdzi mają to do siebie, że często zakładają klapki na oczy, zdażyło mi się zamówić towar pomyłkowo z innym, ale ważnym parametrem niż przez ostatnie 2 lata, i co? nawet taki nie zadzwoni, czy coś jest nie tak, poprostu wyprodukowali i miałem wtope... adj klapki lol

super nie super, ale też nie do końca to polega na tym, żeby wszystko było załatwiane w ciągu 24h, ja tam wolę czasami wolniej, a dobrze, dostawa on time (nie później i nie wcześniej) czasami jest ważniejsza niż szybka dostawa

i nie poddawaj się, konstruktywna krytyka i dyskusja prowadzi do ulepszania produktu ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Kwi 2006, 10:37 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
a kto mówi, że się poddaje ?? :wink:
- poznaje PE (godpodarka regulowana przez MA, przypomina centralnie planowaną, biznesy po znajomości, niewydolna administracja, częste i nieprzewidywalne zmiany regulacji/zasad),
- poznaje ludzi (wczoraj poznałem nawet niejakiego coovera) - tu znacznie lepiej, kupa naprawdę fajnych ludzi.
- skiluje powolutku postać, jest jeszcze słabiutka ale już może chodzić na wykopki w większość miejsc (np. do Szczecia :lol: ).

A tak gwoli polemiki :
System rzeczywiście jest niestabilny i nagła sprzedaż kilku landów by mu zaszkodziła (prawdopodobnie właściciele landów mają zagwarantowane że ilość landów będzie uzależniona od ilości graczy w PE – ja bym czegoś takiego się domagał) ale :
1.czy po sprzedaży pierwszych apartamentów MA zudowała następne co uwaliło ceny i atrakcyjność tych pierwszych ?
2. czy MA zmieniło np. zasady durability odnośnie pancerzy wywracając cały system ich ekonomiki?
3. czy MA sypie itemami kiedy służy to jej krótkoterminowym interesom (np. wysyp vigi i mkII teraz w trakcie trwania eventu z robotami ?)
Podsumowują czy to są działania służące stabilizowaniu świata gry ?
IMO nie.

B. Argument Bonkiego, że nie odpowiedzieli bo wiedzieli, że ja nie kupię to mnie zbił z tropu – znaczy jasnowidze tam pracują ? Mój kumpel kiedyś spytał się o BMW a sprzedawca stwierdził, że bryka nie dla niego. Finał był taki, że kumpel kupił tego samego dnia te BMW a sprzedawcę właściciel salonu przesunął do sektora bezrobotnych.

C.Cover oki., nie 24h (w sumie czemu nie) ale jak wolniej ? Jeden miesiąc, dwa miesiące ? W końcu mówimy o standardowych usługach świadczonych drohą elektroniczną a nie leżakowaniu drewna na skrzypce.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Kwi 2006, 12:14 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Lu_NiX napisał(a):
B. Argument Bonkiego, że nie odpowiedzieli bo wiedzieli, że ja nie kupię to mnie zbił z tropu – znaczy jasnowidze tam pracują ? Mój kumpel kiedyś spytał się o BMW a sprzedawca stwierdził, że bryka nie dla niego. Finał był taki, że kumpel kupił tego samego dnia te BMW a sprzedawcę właściciel salonu przesunął do sektora bezrobotnych.

Dobre - i właściciel miał i prawo i rację. Rażące zaniedbanie obowiązków.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Kwi 2006, 15:03 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
jak się człowiek w gajerek nie ubierze to odrazu w tzw. exclusive salonach przestają go szanować... ale taka już natura ludzka

czasami trzeba reagować szybko, czasami z rozmysłem, kiedyś support działał tak właśnie jak by leżakował (dobre ;) teraz jest o wiele lepiej jeśli chodzi o czas, ale jakość to już nie... jestem w stanie poczekać jeśli tylko otrzymam konkretną informację nt. terminu dostawy

prblem w tym, że wielu ludzi pracuje, bo pracuje, często się w swojej pracy męczy, a to powoduje, że nie chce im się angażować, ale firmy, w których są zatrudnieni 100% pracownicy nie istnieją

z landami dobrze myslisz, MA czeka, aż PE osiągnie odpowiednią ilośćaktywnych graczy, wtedy będzie dorzucać landy, nie wierzę w jakieś tajne porozumienia z właścielami landów, ale puste i przynoszące straty landy to nic dobrego dla MA

krótkoterminowe sypanie items występuje co jakiśczas, zapewne Magnus, balance manager zauważa na jkimś słupku, że w grze jest za mało jakiegoś itema w stosunku do liczby graczy i go wali w loot, jeśli zbiega się tio z innymi wydażeniami to raczej przypadek imo

MA wystawilo apartamenty w 2 osiedlach, i dołożył 3 nowe zanim się sprzedały te 2 pierwsze, ale apartamenty to nie lands i mają zupełnie inne zadanie w PE

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2006, 23:56 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Bardzo mądre i dobre posty Lu_NiX, ale ja juz straciłem całą nadzieje - bo to jest niewykonalne zeby wszyscy byli szczesliwi :) My chcemy itemów, MA ich nie da bo jest ich za duzo (bądz moze być za dużo). Uberzy kiszą najlepszy stuff bo wiedzą ze pojdzie w góre, i mowie tu o paru (\nastu?) częsciach tego samego. Wkurzjace troszke :/ Anyway MA szuka rozwiazania w craftowalnych itemach a teraz w Limited (kiedys w ogole był pomysł na wprowadzenie pernament decay na all items)

Mi sie wydaje tak.. MA równiez nie bardzo widzi rozwiazanie dla systemu lootów i tego całego 'balancing'. Dlatego daje nam otoczke, która ma to wszystko przyćmić
Btw wcale bym sie nie zdziwił gdyby wejscie do New Oxford było płatne (np na niektore sale :))

ps. Magnus.. to on jeszcze tam pracuje? :>

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Kwi 2006, 07:24 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posse napisał(a):
ps. Magnus.. to on jeszcze tam pracuje? :>

poczytasz w Entropian :P

może i otoczka, ale jak to mówił Marco, items mają być cool, jeśli MM wypadnie z co 10 moba to nadal będzie cool?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Kwi 2006, 08:22 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
chyba ktoś doniósł na mnie do MA - próbuja mnie uciszyć bo sypie mi ze wszystkiego - ale nie zamilknę !!!
Marudy walczą !!! :wink:

[ Dodano: Wto 18 Kwi, 2006 17:04 ]
coover napisał(a):
krótkoterminowe sypanie items występuje co jakiśczas, zapewne Magnus, balance manager zauważa na jkimś słupku, że w grze jest za mało jakiegoś itema w stosunku do liczby graczy i go wali w loot, jeśli zbiega się tio z innymi wydażeniami to raczej przypadek imo

a wg. mnie nie, pisałem już o tym czas jakiś temu
http://www.entropiauniverse.pl/viewtopi ... ght=#20172
i zgadywałem, że uwalą cenę vigi na 350-450 ped za set
a suwak to mu się ostro przesunął w okresie 70 dni 22.10-31.12.2005 było 21 transackji na vigi helmet - fakt cena urosła znacznie (z tt+80 na tt+220) i wtedy był czas na sypanie tych helmetów żeby stabilizować cenę
wg peauction cena full vigi spadła na tt+446 ped (a była powyżej tt+600).
http://peauction.com/itemlisting.php?id=1590
generalnie ceny spadają, a każda gospodarka gdzie występuje deflacja popada w tarapaty
jeśli cena spada to rozsądnym działaniem byłoby powstrzymanie się od kupowania vigi aż cena osiągnie rejony zbliżone do TT. Czyli mechanizm powinien się napędzić. IMO Mindark powinien dbać o to żeby ceny itemów (wszystkich) liczonych jak + ponad TT powolutku wzrastały.
Chociaż gracze też nie są bez winy - aktuma krafci ghosty i cena też się ostro obsunęła (nie widziałem jakoś żeby wylatywały ostatnio), pancerz akurat mi pasuje na wszystkie polowania (argo, troxy, atraxy, bery, fefy , allo) więc nie sprzedam przez wygodnictwo. Ale wniosek mój taki, że pancerzy powyżej Ggosta nigdy nie kupie - umoczyć na takim Nemesis pareset ped albo kilka tysięcy ped na angelu bo ktoś „se suwak przesunie za mocno” to przegina.

[ Dodano: Pon 08 Maj, 2006 11:00 ]
witam,
czy ktoś wie co z tym eventem się dzieje - umarł, trwa jest zawieszony ?
a może te wibracyjne wajchy po 10k ped były potrzebne do zmiany PE w EU ?
sory ale na prawdę nie znalazłem żadnych newsów a roboty jakby gdzie niegdzie poznikały
pozdro & gl
Lu

Ostatnio edytowany przez Lu_NiX, 02 Lip 2006, 13:59, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości

Panel
Skocz do: