Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 28 Maj 2005, 16:17 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Chciałbym aby w tym temacie wypowiedział się każdy kto ma jakiś ciekawy pomysł na event. Fajne pomysły są na epioniers i można by je było również adaptować na nasz polski grunt. Jeśli komuś coś chodzi po głowie, ma coś ciekawego do zaproponowania niech się podzieli z nami na forum. Dobre pomysły będą realizowane – jeśli nie przez pomysłodawcę to przez osobę która z chęcią się tego podejmie. Najważniejsze żeby się działo...

Co więcej, chciałbym aby w tej tematyce troszkę się ruszyło, zatem zachęcam wszystkich do brania udziału w każdym ewencie jaki jest i będzie – po prostu nabędziemy więcej doświadczeń i kolejne edycje będą bardziej udane. No i najważniejsza kwestia : jeśli nie ma zainteresowania to i nie będzie eventów. Zatem proszę wszystkich o zabranie głosu w tej sprawie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Maj 2005, 20:55 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
Ze względu na to, że RED LEGION ma swój event po każdym spotkaniu - moge tutaj umieszczać opisy tych, które miały niedawno miejsce. Może to komuś podsunie jakieś pomysły - można też ściagać ode mnie:)

raport....
17.00 grupa dobrze wyszkolonych oficerów kontrywiadu (agentów matrixa) dostaje cynk, iż niejaka dwójka agentów podziemia przedostała sie do systemu.
17.03 grupa spec. zabezpiecza miejsce teleportu w omegaton west habit.- miejsce domniemanej kryjowki agentów
17.04 - informator z jednego z dachów wieżowca zauważa poszukiwaną dwójkę - znanych jako agenci B i W.
17.05 grupa specjalna po podzieleniu sie na 2 podrupy przeszukuje wieżowce
17.10 poszukiwania trwaja
17.15 agent B widząc, że zbilża się do niego patrol Matrixa, zastawia wejście na balkon televizorem i odkurzaczem elektrycznym.
17.19 jeden z agentów dostrzega poszukiwanego agenta W mieszkaniu i wyłamując drzwi wkracza.
17.20 w czasie szamotaniny zostaje jednak wyrzucony z balkonu i ginie
17.22 agent B zaczaja sie za rogiem na wchodzacych agentów
17.23 trwa zaciekła walka B z agentami matrixa (uniki i te sprawy)
17.25 agenci gina ale juz niedługo powracają
17.30 agenci koncentruja atak na mieszkanie gdzie ukrywa sie W.
17.39 W ucieka scigany przez agentów - zabijajac jednego z nich sam jest ciezko ranny
17.43 ginie W :(
17.44 B przenosi sie (T) do czerwonej budki telefonicznej firmy Revival Terminal aby odebrać telefon, po którym sie przeniesie z powrotem z Matrixa do swiata realnego
17.45 agenci urzadzaja na niego zasadzke
17.46 bohaterska walka B konczy sie jednak jego smiercia
17.50 agenci matrixa po wykonanej robocie wracaja do "źródła" - czyli do Fortu Zeus.

koniec raportu.....

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Cze 2005, 13:27 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
hmm chyba brakuje mi wyobraźnie, żeby coś takiego zaadoptować do PE, no ale ;)

Fort Zeus? jeśli matrixowcy to chyba do Zychion ? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Cze 2005, 15:04 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Doro
Heh, fakt co tydzień mamy jakiś miniEvent :D Jak poszperam w moich screenach to znajdę może znajdę jeszcze coś :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Cze 2005, 04:58 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
coover napisał(a):
hmm chyba brakuje mi wyobraźnie, żeby coś takiego zaadoptować do PE, no ale ;)

Fort Zeus? jeśli matrixowcy to chyba do Zychion ? :P

Jeśli naprawde jesteś fanem Matrixa to powinieneś pamiętać, że powrót "do źródła" to chodziło o powrót programu do jego pierwotnej formy. Nie miało znaczenie juz gdzie wracają.

A ty nie widzisz powiazań systemu Matrix do PE? Tylko, aby z PE sie wylogować nie trzeba dzwonić do nikogo, a ostateczne odłączenie i oduzależnienie się niemusi sie kończyć "wylaniem z kąpiela" :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Cze 2005, 14:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
no właśnie nie jestem fanem Matrixa jakoś

jeśli juz to wolę Lema ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Cze 2005, 17:54 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
coover napisał(a):
no właśnie nie jestem fanem Matrixa jakoś

jeśli juz to wolę Lema ;)

A co ze Star Wars?

Bo jutro mamy gre fabularną zwiazaną z tą sagą, a co za tym idzie znów będzie jeje streszczenie tu zawarte :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Cze 2005, 18:24 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 96
deBeliar, coover mieliście dawać POMYSŁY na eventy a nie wyliczać sobie co kto lubi.

Dalsze rozważania na temat "ja lubie X, a ja lubie Y" wiecie jak się skończą.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Cze 2005, 21:58 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
HEHE Lem.HEHE.Czytalem go jak miałem z 16 lat,i załamałem się.O twardą posadzke walnął mnie tekst- nie będzie to dokladny cytat-Zapałki od wielu lat byly dostępne tylko w muzeum.Prix (albo inny bohater future) zapalił papierosa zapalniczką benzynową.Faky że był prekursorem Polskiego SF ale bez przesady Proponuje Garth żebyś przesunął to na nowy topic.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Cze 2005, 22:57 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
niemniej motyw Matrixa jest stworzony na wzór świata wymyslonego przez Lema

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Cze 2005, 04:57 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Garth napisał(a):
deBeliar, coover mieliście dawać POMYSŁY na eventy a nie wyliczać sobie co kto lubi.

Dalsze rozważania na temat "ja lubie X, a ja lubie Y" wiecie jak się skończą.

ok:) Ja już nie będę - ale to nie ja zacząłem :cry:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Cze 2005, 12:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
buuuu...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Cze 2005, 12:35 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Kazdy event można fajnie wymyślec jeżeli znajdzie sie tylko jedna grupka.. sponsorzy :) ktorzy dostali by także wyróznienie w odzielnym topicu (tak jak np. na EP)
Bo okazuje sie ze 5 ped moze odstraszyc bardzo skutecznie (lub jakiekolwiek wpisowe)

Mysle ze najciekawszym rozwiazaniem byłby Treasure Hunt - umieszczamy itemy\kasy w pewnym miejscu i podajmy co jakis czas podpowiedzi wskazowki, a na poczatku jedna duza zagadka (tak robił np. Nim i wszystko przebiegało SUPER)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Cze 2005, 23:56 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ehhhh szkoda słów... widze żę jednak naprawdę nikogo eventowanie nie interesuje... szkoda, myslałem że może znajdzie się grópka zapaleńcó co coś zorganizuje na większą skale a tymnczaseme w PE kazdy tylko swego nosa pilnuje i nie ma ochoty zrobić czegoś nonprofit dla reszty, szkoda... :D może to się kiedyś zmieni

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Cze 2005, 16:41 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HduchC napisał(a):
ehhhh szkoda słów... widze żę jednak naprawdę nikogo eventowanie nie interesuje...

Nie masz racji - wystarczy zrobić event o dobrej porze dla min 70% graczy i już masz kolo 50% tych co przyjdą na 99%:)

Mam nadzieję, że uroczyste zakończenie pk ligi uda się - być mozże to właśnie wypromuje nasz polski "event system" .

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Cze 2005, 17:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
no widzę, że w końcu się przekonałeś do Ligi PK

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2005, 10:37 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej :)

Mam taki mały pomysł ... można by się wybrać w 3 grupach po około 5 (team max to chyba 15) osób na PVP3 na polowanie ;) (każdy by wziął po jednym gówienku - reszta by została w storage). Polowalibyśmy na uberów ;). Koszt zabawy - od 5,1PED (za szprycę) + decay broni, armora i ammo ... ale mogłoby być fajnie :)

Co o tym myślicie?

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2005, 23:10 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Prayer
Ja myślę, że gdzieś to już słyszałem... taaaa-ak... to musiało być w barakudzie... taaaaak, gdy w tle grali Quiet Monks... taaaaaaaaaaaak, a PioHaw wtedy sączył browara... tylko że tamta wersja opierała się na pomarańczowym ubranku, siekierze i gówienku :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Gru 2005, 22:36 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 92
Society: freelancer
Nick w grze: Alex Olek Gorski:)
Mam fajny pomysl.
Mozna by zorganizowac maly wyscig na " Gore Przeznaczenia "
wszyscy chetni ustawili by sie do okola gory (oczywiscie jak najwiekszej)
ten kto pierwszy stanie na gorze i pomacha reka wygrywa wyscig
PS to tylko moj pomysl a nie organizowanie juz zabawy i nie domnie nalezy zbieranie itemkow od sponsorow na nagrode
mysle ze ktos bardziej doswiadczony to zrobi i mam nadzieje ze spodoba wam sie ten wyscig :lol:
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Sty 2006, 01:15 
Unskilled
Dołączenie:
Październik 2005
Takie Eventy sa dobre dla malych dzieci lepsze sa takie w ktorych trzeba od czasu do czasu uzyc do myslenia mozgu a nie dung-a :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Sty 2006, 15:55 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 119
Nick w grze: Misiek Misior Misiorny
Sisior napisał(a):
Takie Eventy sa dobre dla malych dzieci lepsze sa takie w ktorych trzeba od czasu do czasu uzyc do myslenia mozgu a nie dung-a :lol:

No cóż znam przypadki że nie ma zbyt dużej różnicy pomiędzy jednym a drugim ...... a jak widzę w/g Sisiora obie rzeczy służą do jednego :)

A przy okazji tematu.... jasne ze można poszaleć i zorganizować coś .... tylko nie zawze jest na to czas przynajmniej u mnie tak to wygląda stąd moja prawie że permanentna nieobecność na eventach.
Ale wydaj mi się ze najlepszym jak do tej pory eventem była PK liga .... mze warto zorganizowac coś takiego dla szerszej rzeszy graczy .... nie tylko dla Polaków ....

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Sty 2006, 10:14 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
spokojnie spokojnie :)

ja od jakiegoś czasu mam pomysł na swego rodzaju "FIGHT CLUB" tak tak !! coś ala liga PK ale w troszkę innej formie... jak pomysł dojzeje to go przedstawie, ...

wasz Event Master :)

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości

Panel
Skocz do: