Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 28 Mar 2006, 16:44 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Napływaja raporty o intensywnych walkach z robotami w Wolverine Hope.
Walczący koloniści potrzebuja wsparcia - jednak posiłków nie widać.
Nieoficjalne reakcje rządu sugerują, że niektóre fragmenty Amethery są już uznane za "stracone".
Obawy wzbudza również pojawienie się znacznych sił robotów w Nate Valley.

Bardziej niepokojące są jednak sygnały o pojawieniu się robotów wokół Fort Ithaca.
Rząd rozważa możliwość użycia broni masowej zagłady w przypadku gdyby koloniści
nie byli w stanie odeprzeć tych ataków.
Nie można dopuścić do utrzymania się robotów w tej okolicy jednak użycie takiej broni
było by ostatecznością.
Strata Fort Ithaca to był by cios w kolonizacje Calypso.

Cytuj:
Reports are flooding in to the EBN Offices from intense robot battles being waged at Wolverine Hope. The battle weary colonists trying to hold the position have requested immediate assistance but it seems no relief is in sight. Unofficial Government reactions seem to suggest that parts of Amethera are now considered ‘lost’. Further concern has been voiced for Nate Valley, where a considerable robot force also seems to be gathering.

An even more disturbing report also suggests a massive build up of lesser generation robots around the highly populated Fort Ithaca. Miners fleeing back to the outpost have reported encountering killer robot squads murdering mineral and enmatter prospectors, and thereby exerting a choke hold on business and trade at the outpost.

Nervous Government Officials haven’t ruled out the use of weapons of mass destruction if the colonists themselves can’t repel the mechanical invaders. A department secretary informed us, “The robots must not be allowed to gain a foothold around Fort Ithaca. Although such weapons would only be used as a last resort, the loss of Fort Ithaca would be a devastating blow to Calypsos colonization.”

Ostatnio edytowany przez ateush 30 Mar 2006, 10:50, edytowano w sumie 3 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Mar 2006, 16:49 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Kilkanaście minut po patchu był atak w wolverine's hope.

Niestety jak zwykle lagowo :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Mar 2006, 18:52 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Rano chciałem polować niedaleko Nate Valley. Nie dałem rady się przebić przez mur Dronków (od 01 do 05). Później nawet doszło do revival killowania mnie przez te boty. :P
Chyba czas zainwestować w Rascala. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Mar 2006, 20:03 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
a niech w cholere zaorają Calipso całe ! na zgliszczach powstanie coś noewgo, nastanie nowa era :D:D:D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Mar 2006, 21:57 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 99
Nick w grze: Rapidograf
jak puscili do Wolverine "wyzsze" drony zrobilo sie goraco zwlaszcza ze niewielu jest zainteresowanych ;)

Profil Offline
PostWysłany: 28 Mar 2006, 22:29 
a jakie looty dają dronki? może sie wybiere

Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 07:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
przez jakiś czas będziemy przegrywać, ofensywa robotów będzie postępować i w momencie kiedy już prawie zapadnie decyzja o użyciu broni masowego rażenia (po co zaraz niszczyć Ithaca, przecież roboty można potraktować bronią elektroniczną :P) w dramatycznej bitwie odwróca się losy wojny, a ofensywa przeciwko robotom doprowadzi od odzyskania nowych terenów do tej pory niedostępnych

Amethera się nam otwiera za kilka tygodni :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 07:39 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
To ja Coover z drugiej strony:
Ithaca zostanie zdobyta przez roboty, rząd będzie zmuszony do użycia
broni masowej zagłady (zauważcie, że po raz pierwszy w PE o takiej broni wspominają),
Forth Ithaca przestanie istnieć - a odbudują go jako New Oxford City które to miasto
tak intensywnie zapowiadają. I zamiast sterczenia przed aukcją będzie podziwianie
wirtualnej sztuki.

;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 07:48 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
cholera nie przemyślałem tego wariantu...

rozpiżdżą mi stanowisko pracy i postawią jakieś sztalugi...

czas się zwijać zanim mnie napromieniują

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 08:03 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 92
Society: 3lancer
Nick w grze: loading...
hohoto będzie chyba ciekawe wydarzenie jak walną jakimś hiperultraczymś
Hehe ale chyba nie użyją bomby atomowej. Rozwaliłaby całe calipso i troche amethery a szkoda :( Pewnie to będą jakieś rakiety lub co.

http://lln-videos.metacafe.com/ItemFile ... 1515.3.wmv

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 08:14 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
ech byłem na tych dronach przy NV, frajda taka jak gra w csa przez modem :? , looty denne, roboty stoją jak kołki ew. się szwendają po czym artakują najbliższego gracza.
Chyba więcej radości miali w camp phoenix jak przybiegło kilkanaście mobków. I wt stronę powinni to zrobić.
Przecież można było to zrobić jako naprawdę potężne zmasowane ataki (nawet z jakąś np 15 minutową cześctoliwością), drony biegną w jakieś linii jest z nimi warrior, wbiegają do budynku i zaczynają np okupywac aukcje, aukcjoner ginie, gracze giną roboty giną, pojawia się 5 uberów w shadowach z napisem "Only MA can save Your soul" i robi porządek - trudne ??? Nie. Ale lepiej zawalić TP przymulastą grupą dronków 1-3. ech

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 09:14 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Lu_NiX napisał(a):
drony biegną w jakieś linii jest z nimi warrior, wbiegają do budynku i zaczynają np okupywac aukcje, aukcjoner ginie, gracze giną roboty giną, pojawia się 5 uberów w shadowach z napisem "Only MA can save Your soul" i robi porządek - trudne ???

Trudne a wręcz nie wykonalne.
Zdajesz sobie sprawę ile pracy wymagało np w CS Source stworzenie w miarę "inteligentnych" botów ?
A tu sobiez życzysz skoordynowanych ataków w szyku i do tego zajmowanie budynków (wytyczenie różnych waypointów itp),
zabijanie NPC'ów które w PE są nie do zabicia...
Ehh - musieliby zupełnie się skupić tylko na takim aspekcie gry i totalnie ją przerobić.
A to nie jest celem PE.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 11:42 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Jak to ma MarO w podpisie ? "przezwyciężać przeszkody" ?
MA rekrutuje 50 graczy (dostają na apartamenty w pustawych wieżowcach - ja bym się pisał). Gracze dostają nowe postacie na czas trwania eventu. Te postacie wyglądają jak Drony. Ustalany jest preferowany przebieg eventu, testują go. 50 graczy w skórkach robotów odwala kawał świetnej roboty. Wszsycy są szczęsliwi. Tak trudno ?????
Lubie PE, nawet bardzo ale to nie oznacza, że trzeba pochwalać marazm intelektrualny ludzi, których całkiem nieźle OPŁACAMY. 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 12:03 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Nadal uważam, że trudno. Masa komplikacji zupełnie rozbieżnych z celem gry = nie ma szans na realizację.
Jak wybierzesz graczy co mają być "robotami" ? Każdy by chciał - wyobrażasz sobie protesty ?
Poza tym w PE napewno nie ma takich mechanizmów aby "wyglądać jak drony".
Ja np nie chcę aby z naszego "opłacania" tworzyli takie rzeczy w PE.
To nie ta gra :)
Od tego jest CS, Americas Army i setki innych gier.

Wracając do tematu - dobrze, że wogóle działają w kierunku ożywiania fabuły
ale nie oczekujmy zbyt wiele. Nie takie są cele i założenia PE.
Myślę, że nie ma sensu drążyć tego tematu w tym kierunku :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 12:09 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Ponieważ jesteś adminem przyznam Ci rację :wink:
Chociaż myślę, że stworzenie avatarów o wyglądzie i nazwie Dron to żaden problem, po prostu nowy avatar i inna skórka gracza (jakoś z indywidualnym wyglądem graczy i dopasowywanie do nich ubrań, zbroi sobie radzą). A wybór 50 wspaniałych - proszę bardzo - kolejnośc wg. liczby zabitych robotów w trakcie obecnego eventu. Btw. ktoś na tym forum pisał o graniu w CS w Handsheim (kto to był ?) :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 14:22 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
PvP samo w sobie funkcjonuje w PE już od dawna i jest ciągle rozwijane (np. eventy w Zychion), ale to o czym Ty mówisz to zupełnie inna sprawa. MindArk nie chce nawet wprowadzać GameMasterów, którzy pomagaliby nowym graczom. A takie zamieszanie w systemie gry to już w ogóle nie do pomyślenia. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 15:55 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
a każdy taki fake robot wiedziałby jaki loot nosi i rozsyłał pms do funfli żeby go omijali, albo rozwalali heh

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 16:29 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
[nadinterpretacja screenów - był potrzebny edit :)]

Ale inna sprawa to to ze coś takiego jest raczej nie mozliwe.. to juz lepiej zeby sam Marco\ktos z MA (kurier? :P) poświecił troszke czasu - jeżeli juz chcecie isc w tym kierunku Ale mysle ze nic nie zastąpi zwyklego robota ;)

Takie eventy i teksty to pic na wode ;) sorry ze zabije ducha fantasy

CvX! kiedys pomysl ludzi odpowiedzialnych za pomoc graczom był, pojawily sie nawet oficjalne avatary MA w PA.. nie wiem ile to trwalo.. pare dni?
lol coover ;)

Ostatnio edytowany przez Posse, 29 Mar 2006, 22:45, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 16:34 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 104
Society: zomo
Nick w grze: sobi Dziobak
Jestem pewien ze gdyby chcieli to daliby rade. Nie ma zeczy ktorych sie nie da. Pomysl z zatrudnieniem graczy jest przedni, i MA nie musi sie nikomu tlumaczyc z tego kto i dla czego zostal wybrany, po prostu dostaja prace w MA i tyle.
Problem jest raczej tego typu, ze fabula jest w PE czyms exkluzywnym, tylko dla niektorych, co strasznie oslabia jego walory (mimo wszystko). Fabula powinna byc dostosowana do mozliwosci MA, skoro sa duze lagi, to moze nie nalezy wysylac armi robotow, ktora zlaguje wszystko i wszystkich na smierc, na pewno mozna uwiklac jakas inna intryge niz zbuntowane roboty (choc od czasu Matrixa coraz trudniej).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 17:39 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
ateush napisał(a):

A o tym nie słyszałem... calamusoid w shadow ?? :shock:

I to mod :wink: Pewnie tym craftowanym przez Auktume :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 20:22 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
a właśnie Elanor, trzeb też jakieś nowe miejsce na przypadkowe spotkania ustalić jeśli mają nam Ithaca zaorać ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Kwi 2006, 19:51 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
Popieram ateush'a z pomysłem wynajęcia graczy. Bardzo dobry. I dałoby się ich "przebrać" za roboty. Avatar to jakiś model, robot również. Wystarczy tylko wydać komendę zmiany modelu. Prosty skrypt. Poza tym przypuszczam, że MA mimo wszystko posiada swoje avatary i swoich ludzi w grze. Nawet jeśli ich nie widać. Nie da się utrzymać tak dużego projektu bez "opieki". Na ich miejscu zadbałbym też o to, żeby "opiekunowie" mogli zmieniać swój wygląd. Przypuszczam, że problemy techniczne, o których rozmawialiście w tym wątku po prostu nie istnieją...
A swoją drogą, to rzeczywiście frontalny atak nie jest jedyną metodą, żeby wzbogacić fabułę PE. To tylko zmusi graczy do użycia broni. A można zrobić znaacznie więcej. Od skłócenia ze sobą graczy (osiedli, fortów) do zmuszenia ich do współdziałania. Dużo można, trzeba tylko chcieć :D
Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Kwi 2006, 19:57 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Nuadu napisał(a):
Popieram ateush'a z pomysłem wynajęcia graczy.

Ja takiego pomysłu nie miałem :)

Oczywiście, że MA ma swoje avatary oficjalne i nieoficjalne - żadna tajemnica.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Kwi 2006, 08:28 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nuadu Ty siepaczu moderatury :wink:
to był Mój pomysł a ateush się upierał, że nie do zrealizowania

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Kwi 2006, 08:35 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
no wywiad to mają dobry ale lepszy ma Izrael i Chwała Bogu

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Kwi 2006, 09:17 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
Acha. No to przepraszam Lu_Nixa za odebranie mu praw autorskich do pomysłu :) i przekazanie ich ateushowi :), którego z kolei przepraszam za podstępne nakłanianie go do poparcia Lu_Nixa :D
A sam pomysł dalej popieram :D Z tym, że rzeczywiście nie za bardzo dałoby się zrobić zmasowany atak dużej ilości "przebierańców". Ale wystarczyłoby nawet kilku dla samego klimatu. Dobrze przeprowadzony atak nie musi być przecież zmasowany i nie wymaga hord monstrów wszelakiego typu...

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości

Panel
Skocz do: