Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2006, 19:59 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 0
Society: Way Of Life
Nick w grze: GreenDragoPL
W przyrodzie wszystkie procesy zachodzą od stanów mniej prawdopodobnych do stanów bardziej prawdopodobnych. Stany o dużym nieuporządkowaniu mają duże prawdopodobieństwo, a stany uporządkowane małe. Im większy chaos tym większe prawdopodobieństwo, więc Świat zdąża ku chaosowi. Z życia codziennego wiemy, że nieporządek w naszym pokoju "robi się sam", sprzątanie natomiast wymaga pracy. Lokalnie możliwe jest zwiększanie porządku (co czyni człowiek), ale w dłuższym czasie i dużym układzie nieuchronne powstanie bałagan (wystarczy tylko przez jakiś czas zaniechać czynności). Miarą nieuporządkowania jest entropia. Fizycy twierdzą, że entropia całego zamkniętego układu zawsze rośnie. Ze wzrostem chaosu związane jest twierdzenie, że każde ciało dąży aby jego energia własna miała jak najmniejszą wartość

dziekuje :) pzdr!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2006, 21:53 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
taki temat już był :P

http://www.entropiauniverse.pl/viewtopi ... =wikipedia

Ostatnio edytowany przez HduchC, 02 Lip 2006, 14:01, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2006, 22:13 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Way Of Life
Nick w grze: GreenDragoPL
Tak duch, ale tam bylo tylko o stanie nieupozadkowania ;) a tu jest wytlumaczone wraz ze stanem pola magnetycznego ziemi ;) czyli pole zanika, ziemie powli otacza chaos , czasteczkis ie rozpadaja ... to tak samo jak w pe widzimy... gracze robia co chca ale powoli wychodza, yo ...

pzdr.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Mar 2006, 00:52 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Ok panowie , pochwalcie sie lepiej co macie za towar, wlaczy sie reszta ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Mar 2006, 08:56 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Refine'owany czysty (no-nex) sweat ???!!? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2006, 06:10 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 104
Society: -CT-(Chaos Troopers)-
hmm można na ten problem spojrzeć nieco inaczej.. a mianowicie : istnieje możliwość otrzymania stanu uporządkowania (sprzątniętego pokoju) bez robienia czegokolwiek... istnieje bowiem prawdopodobieństwo, iż elementy wyposażenia pokoju w pewnym momencie ułożą się samoistnie w odpowiednich miejscach :P (tak jak w "CUBE")
tak więc Drago.. nie sprzątaj w pokoju.. a pewnego dnia okaże się że pokój posprzątał się sam... problem jest tylko taki.. że wystąpienie takiego "samo uporządkowania" zdaża się żadziej aniżeli w Totolotku powtórzą się poraz kolejny te same liczby (tzn. nigdy x 10 -9) :P
pozdrawiam wszystkich zwolenników Teorii Chaosu i rozprzestrzeniania się cząstek w kierunku nieskończoności :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2006, 07:07 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Fairness dobre, naprawdÄ™ dobre...

Lubie kreatywne myślenie ;)

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2006, 08:01 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Fairness napisał(a):
hmm można na ten problem spojrzeć nieco inaczej.. a mianowicie : istnieje możliwość otrzymania stanu uporządkowania (sprzątniętego pokoju) bez robienia czegokolwiek... istnieje bowiem prawdopodobieństwo, iż elementy wyposażenia pokoju w pewnym momencie ułożą się samoistnie w odpowiednich miejscach :P (tak jak w "CUBE")
tak więc Drago.. nie sprzątaj w pokoju.. a pewnego dnia okaże się że pokój posprzątał się sam... problem jest tylko taki.. że wystąpienie takiego "samo uporządkowania" zdaża się żadziej aniżeli w Totolotku powtórzą się poraz kolejny te same liczby (tzn. nigdy x 10 -9) :P
pozdrawiam wszystkich zwolenników Teorii Chaosu i rozprzestrzeniania się cząstek w kierunku nieskończoności :)

:lol:

Wy to macie schizy :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2006, 08:10 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
Marciol napisał(a):
Fairness napisał(a):

:lol:

Wy to macie schizy :lol:

znowu palili bagienneziele:-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2006, 10:58 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
hehe
teraz już wiem !
skojarzyłem "pykając zielonego smoka " z green drago :wink:
swoją drogą ateush powinien zmienić "upierdliwy admin" na "progromca entropii"

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2006, 14:28 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
Cytuj:
znowu palili bagienneziele:-)

EEE ja wiem czy to takie odkrywcze....
Ja to w ogolniaku n fizyce mialem (p. rozszezony) :P
Tak wiec zadne nowosci ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2006, 21:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
nasuwa się jednak pytanie jak zdefiniowaćstan nieuporządkowany? bo tam gdzie moja żona widzi bałagan ja widzę wszystko na swoim miejscu, kiedy robie jej przyjemność i sprzątam, czyli wprowadzam porządek to później nic nie mogę znaleźć przez kilka dni, więc automatycznie dążę do stanu uporządkowania przyjaznego Entropi :)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości

Panel
Skocz do: