Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2006, 18:11 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 132
Society: Jestem Free
Nick w grze: YUBY
witam. prosze o pomoc w sprawie oficjalego wplacania pieniedzy do gry. chcialbym sie dowiedziec wszystkiego od podstaw. gdzie sie wyslyla pieniadze ?? jaka walute sie wysyla ?? jaka minimalna kwote pieniedzy moge wyslac ?? chcialbym zeby ktos wypisal wszytkie czynnosci zwiazane z wplacaniem oficjalnym. z gory dziekuje :)

pozdrawiam 8)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2006, 18:14 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 103
Society: RED LEGION CADETS
Opcja Szukaj :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2006, 18:35 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 146
Society: Skill or Die
Nie wysylaj pieniedzy, wplac karta.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2006, 18:47 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
http://www.project-entropia.pl/viewtopic.php?t=492

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2006, 19:19 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
przeczytalem wszystko co jest zamieszczone w tm linku ale nadal nic nie rozumie :).
1. mam karte maestro ( plaska ) w banku bgż ( bank gospodarki żywnościowej ), na odwrocie karty kolo paska gdzie sie podpisuje nie ma zadnych 3 cyfr ( cvv )

jaki jest kolejny krok abym mogl wplacic oficjalnie pieniadze. prosze niech ktos wypisze to w punktach tak na chopski rozum. napewno karta ma wszystkie takie same dane jakie podalem przy tworzeniu avatara.

pewnie zdobycie 3 cyfr cvv ?? jesli tak to do kogo mam sie skierowac z prozba o podanie mi tych 3 cyfr i co mam robic dalej ??

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2006, 19:50 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Baku Fazi Fazulec
hmm a nie lepiej kupic pedy od innych graczy? mniejszy klopot z tym i taniej wychodzi niz wplacajac przez MA.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2006, 19:51 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Naprawdę stary... Wpłacanie kartą jest bezsensowne.
Nie dość że Mind Ark Cię na tym okrada to jeszcze mniej
kasy dostaniesz. Lepiej kup Pedy od jakiegoś gracza wyjdzie
Ci taniej i mniej z tym kłopotów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2006, 20:30 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: Futrzak John Rambo Lukas
Z tego co napisałes, to posiadasz karte:
Integrum Maestro
http://www.bgz.pl/u235/navi/31261

"Kartą można dokonywać płatności za towary i usługi w formie bezgotówkowej w punktach handlowych i usługowych akceptujących karty Maestro, jak również wypłaty gotówki w kasach banków i bankomatach oznaczonych logo "Cirrus", "Maestro" lub "ec". "

natomiast do wpłaty do PE musiałbys miec Kartę VISA Classic

http://www.bgz.pl/u235/navi/31262
Kartą można regulować płatności za zakupione towary i usługi w punktach handlowych i usługowych oznaczonych logo VISA. Przy użyciu tej karty można dokonywać transakcji za pośrednictwem internetu, zamówień telefonicznych lub za pośrednictwem poczty. Karta działa w oparciu o indywidualnie ustalony limit - nie większy jednak niż 15 tys. zł.

Wklejone ze strony BGŻ.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2006, 21:15 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
dziekuje za twoja wypowiec. wiec teraz wiem ze sobie nie wplace pieniedzy do pe oficjalnie.

nie ma innego sposobu ??

[ Dodano: Czw 09 Lut, 2006 21:26 ]
a jak moge swoje konto prowadzic przez internet to jest jakas szansa przelania pieniedzy do pe albo czy jest jakas wirtulalna karta tymczasowa ktora pozwoli mi naprzyklad na jednorazowa wplate do pe ??

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2006, 21:35 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Juz napisałam. Najlepiej zrobisz kupując Pedy od Graczy.
Umawiasz się z kimś z forum kto ma na sprzedaż PEDY
robisz przelew i spotykacie się w grze i on Ci daje.
PEDy chodzą mniej więcej 100 po 25-30zł
czyli taniej niż jak wpłacasz przez bank.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2006, 21:59 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
YUBY napisał(a):
dziekuje za twoja wypowiec. wiec teraz wiem ze sobie nie wplace pieniedzy do pe oficjalnie.
nie ma innego sposobu ??
a jak moge swoje konto prowadzic przez internet to jest jakas szansa przelania pieniedzy do pe albo czy jest jakas wirtulalna karta tymczasowa ktora pozwoli mi naprzyklad na jednorazowa wplate do pe ??

Zaloguj się tu:
https://www.project-entropia.com/deposit/Index.ajp
I zobaczysz wszystkie oficjalne mozliwości wpłaty.
W polskich warunkach -chyba tylko karta pozostaje.

A o kartę to już męcz swój bank. Albo go zmień.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2006, 22:01 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Cytuj:
Juz napisałam. Najlepiej zrobisz kupując Pedy od Graczy.
Umawiasz się z kimś z forum kto ma na sprzedaż PEDY
robisz przelew i spotykacie się w grze i on Ci daje.
PEDy chodzą mniej więcej 100 po 25-30zł
czyli taniej niż jak wpłacasz przez bank.

jak bym tak chcial to bym tak zrobil lecz ja nie chce dlatego zrobulem tego posta. [/quote]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2006, 23:28 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Kolega pewnie zakłada, że tak bezpieczniej :)
Ja kiedyś wpłacałem (półtora roku temu handel pedami nie był taki popularny). Dzisiaj gdybym miał decydować się na zakup to tylko od graczy - no chyba, że chce kolejną stację kosmiczną kupić za 100k$ :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2006, 23:58 
Poor
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: Fox Hunt
Nick w grze: JinX
Cytuj:
. mam karte maestro ( plaska ) w banku bgż ( bank gospodarki żywnościowej ), na odwrocie karty kolo paska gdzie sie podpisuje nie ma zadnych 3 cyfr ( cvv )
no bardzo dobrze bardzo dobrze :twisted: to teraz jeszcze podaj nam te cyfry co sa na tej karcie i haslo :twisted: :D :arrow: I co myslisz ze bedziesz mial przez to wiecej HOFow bo bedziesz oficjalny..strata czasu i pieniedzy..Prawda jest taka ze kupujac od graczy jeszcze zaoszczedzasz....No ale to tylko moje skromne zdanie...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Lut 2006, 11:32 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Myślę, ze mocno offtopikujecie - zadał jasne i ważne pytanie.
Zamiast odpowiedzi - wszyscy odradzają lub się wymądrzają nie na temat.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Lut 2006, 11:52 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Cytuj:
Myślę, ze mocno offtopikujecie - zadał jasne i ważne pytanie.
Zamiast odpowiedzi - wszyscy odradzają lub się wymądrzają nie na temat.

dzikuje admin. niektorzy to pisza te posty zeby sie tylko pokazac na forum, mojim zdaniem. ja chce sie tylko dowiedziec czy z moja karta moge wplacic oficjalnie pieniadze. futrzak napisal konkretnego posta muwiacego ze nie wplace sobie oficjalnie. podobno nie ma zeczy niemozliwych, tak wiec ide do swojego banku. moze sie czegos dowiem :)

pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Lut 2006, 11:53 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 146
Society: Skill or Die
Racja Admin

W moim przypadku bylo tak:
Zrobilem pierwszy przelew karta, wszystko bylo ok za jakies 8.3€ dostalem 96PEDow
pobieraja jakas oplate za transfer (przelicznik zalezy od kursu waluty w danym dniu)
Kiedy wyczerpalem miesieczny limit musialem jakos aktywowac moja karte... chcieli jakis numer ktorego nigdzie niemoglem znalezc, wiec zaczolem myslec o wplaceniu gotowki (Pay by casch) przeczytalem wszystko na tej ich holernej stronie i nadal nie mialem pojecia o co tam chodzi, spytalem sie mojej mentorki o to, ona mi to odradzila poniewaz miala z pay by casch niemile doswiadczenia..... i pobieraja znacznie wieksza oplate za transfer niz podczas placenia karta a pieniadze trafiaja na konto twojego avantara po kilku dniach..
W twoim przypadku mam wrazenie ze musisz zmienic karte, albo uzycz czyjes i potem sie z ta osoba rozliczyc (ja raz uzylem karty mojej dziewczyny..... niebyla z tego powidu zbyt szczesliwa :twisted: ) ale co uzaleznienie to uzaleznienie.
Jesli chodzi o kupowanie pedow od innych graczy to niewiem.... nie kupowalem i nie mam zamiaru ale niemowie ze jest to niedobre......

Pozdrawiam

[ Dodano: Pią 10 Lut, 2006 10:54 ]
Jak idziesz do banku popros o karte typu VISA ELECTRON albo MAESTRO

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Lut 2006, 12:11 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Ważne aby to była karta umożliwiająca płatności poprzez internet
(niektóre banki mają takie specjalne - np eKarta mBanku).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Lut 2006, 12:40 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
wlasnie wrucilem z banku. ( bank gospodarki żywnościowej ( bgż )). jak juz pisalem mam karte integrum maestro plan taryfowy 2. nie moglem uwierzyc ze nie moge placic nia w internecie co sie okazuje. w banku dostalem wniosek do drugiej karty VISA CLASSIC ktora mozna placic przez internet i ktora ma numer ( cvv ). teraz zaklad pracy ma wypelnic mi wniosek o dochodach i takich tam pierd.olach potem mam czekac na karte tylko po to zebym za jakies 2 tygodnie mogl wplacic oficjalnie sobie pieniadze. zaczynam sie zastanawiac czy wplacac oficjalnie ?? czy jest sens ??

i kto jest taki madry zeby tak utrudniac czlowiekowi. nie lepsza byla by karta do placenia w sklepie do placenia w necie i do wyjmowania pieniedzy z bankomatu. okazuje sie ze to nie mozliwe.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Lut 2006, 13:05 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Sorki Yuby - ale to o czym piszesz dyskwalifikuje twój bank - podziękował bym mu na twoim miejscu i faktycznie kupił od kogoś pedy.
Zapoznaj się z regulaminem tej karty - nie dość, że za Visę Classic zapewne zapłacisz (co rok)
to jeszcze pewnie będzie cie skubac jakąś prowizją (jak mnie VC z PKO BP).
Naprawdę polecam mBank.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Lut 2006, 13:19 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 128
Society: P.L.
Nick w grze: Max
Wpłata na konto PE wraca jak bumerang. Z autopsji radzę założyć konto w mBanku, gdzie do zwykłej karty można wyrobić eKartę do płacenia w internecie. EKartę zasila się dowolną kwotą w dowolnej chwili, więc nie ma co się obawiać, że ktoś nam ją ogołoci. Większość sprzedających PEDy w PE ma konta w mBanku. Myślę, że lepiej jest kupować PEDy w grze, jeżeli kontrahenci są w np. mBanku, to po wykonaniu przelewu kwota jest od razu widoczna na drugim koncie i można od razu odebrać wirtualne PEDy. Wykonując przelew z eKarty na kwotę np. ~100 zł (przelicznik na 10$ zależny od kursu dolara w danym dniu) otrzymamy od PE ~275 PED, a w grze od gracza 400 PED. Więc każdy orze jak może :)
Powodzenia :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Lut 2006, 13:22 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
dowiadywalem sie na temat oplat 0zł za wydanie kart 0zł za uzytkowanie karty do konca biezacego roku, potem moze byc oplata w wysokosci 3.50 zł. wydaje mi sie ze to dobra propozycja. nie wiem jak z prowizja jak sie dowiem i okarze sie dosc duza to zrobie tak jak mowil HduchC i ty adminie czyli ( mbank i karta EVIZA )

Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 203 gości

Panel
Skocz do: