Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2006, 22:37 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 100
Nick w grze: Simone
Tak wiec dzis ulegwszy pokusie odkrywania nowego kupilem ampa do enmatters w celu przeprowadzenia badan nad tym faktem :)
Na poczatku bylo fajnie nowy wydlad findera mi zainponowal :)
Image
W celu sprawdzenia domyslow jak znajde jakies zloze walne 2 plomby z ampem i bez.
Tutaj daje efekty moich odkryc :)
Wziolem 400 plomb i zaczolem ochoczo hadzac po TI
Mysl po pierwszej plombie
Albo Ma nas naciaga albo ammp sie bardzo przydaje ! Decay = 15pec !!
1 trafienie z ampem trafilem "Tiny" zciagnolem amp tez bylo "tiny" tak wiec pierwsze odkreslamy amp nie poprawia wielkosci zloz.
No i do rozprostowania s2k powiedzial ze ampy pozwalaja znalesc "minimal" wywalilem 40plomb (20ped) i nie znalazlem ZADNEGO minimala czyli stracilem poprostu 6ped na ampie a znalazl bym to samo bez niego
Wniosek : Ma znowu bierze nas na nowe zabawki ! NIE KUPUJCIE AMPOW !

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2006, 22:47 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: CzF
a gdzie i kiedy ja powiedzialem ze ampy pozwalaja znalezc zloze minimal ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2006, 22:51 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
sorka ze nie dalem cytatu oto on :)
s2k napisał(a):
Level napisał(a):
(moja teoria) effeciency ampa to ilość poziomów o jakie się zwiększa wielkośc złoża:) taki w sumie bajer :idea:

znaczy ze z oreamp101 ktory ma efficiency 2.5 z modestow sie robia mediumy ?
Nie bardzo, bo z ampem mozna znalezc v poore, a bez ampa nie da sie znalezc zloza minimal ore.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2006, 23:08 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: CzF
hm a mozesz mi podkreslic gdize napisalem ze ampy pozwalaja znalezc zloze minimal? bo ja nadal tego nie widze, moze jestem zmeczony.. a poza tym ja tu mowilem o ore ampach..

jezeli chodzi o enmatery to bez ampa najmniejsze zloze jakie mozesz znalezc to mininmal wiec wedlug tej teorii (ktora jest tylko teoria) z uzyciem ampa najmniejsze zloze jakie mozesz znalezc to tiny, napisales ze nie znalazles zadnego mininmala wiec teoria sie potwierdza..
Jasne ze jak nic nie znajdziesz to amp nie powiekszy tego do minimala..

a1EL napisał(a):
1 trafienie z ampem trafilem "Tiny" zciagnolem amp tez bylo "tiny" tak wiec pierwsze odkreslamy amp nie poprawia wielkosci zloz.

heh w ten sposob kazdy latalby bez ampa i jak by mu sie trafilo wieksze zloze to by nie stawial tyczki tylko zakladal ampa, stawial wieksza tyczke i ampa zdejmowal heh

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2006, 23:14 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
a1EL napisał(a):

Hehe - złoże po znalezieniu zostaje "zablokowane" (albo raczej moment jego znalezienia to moment jego wygenerowania przez system) - i nie zmieni się jego wielkość itp po założeniu ampa lub zdjęciu :)

Polecam przeczytanie tego:
http://upc.guildportal.com/Blog.aspx?Blog=117872
Cytuj:
Mining Amps

So far the only effect is that it increases the output level by pushing up the category of size 1 level. So modest gets average, sizable gets large, small gets modest. And so on. This has at least been empirically shown up to the size of sizable. If it really rises the category even up at the higher levels is hard to prove. Lets say that Vast becomes Enourmous, that would pay for whatever decay you happened to have with it.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2006, 23:56 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Wow ! To sie oplaca 1 lvl w gore !
Juz wiemy po co jest Mammoth i Immense ;)
Wiec s2k ja an twoim miejcu bym zalowal ze nie bylo ampow :D
peweni amp 102 dodaje +2lvle ;O znajdziesz v poor i masz small !
Lece qpic ampa ! :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2006, 10:48 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Dodam jeszcze, że powyższy link to tylko teoria jednego z bardziej doświadczonych kopaczy na Calypso - ale wydaje mi sie być mocno prawdopodobna.
Przy ampach do miningu należy też pamiętać o skillach -coś mam wrażenie, że też są ważne.
Do tego ich decay - ja słyszałem o 50 pecach na użycie (ale to może te do ore?) - więc warto je pewnie używać w miejscach gdzie się wie, że występują drogie (rzadkie) minerały.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2006, 12:30 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Z tymi skilla t0o bardzo prawdopodobne bo ja ich prawie niemam i wyszedłem gorzej an mineralach niz bez ampa (40 plomb ) v poor 3x tiny wiec .. .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2006, 12:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
możliwe, że amps nie są opcją dla początkujących

zmiana o 1lvl na małych złożach nie "zapłaci" za decay tak jak na wyższych przedziałach

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 222 gości

Panel
Skocz do: