Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 26 Lis 2005, 16:01 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
temat podobny troszkę do tego :
http://entropia.type.pl/viewtopic.php?t ... 232742a0cd

... jednak chodzi mi o :

Powołanie do życia fundacji pod opieką forum z funkcją skarbnika itp. do gromadzenia środków na nagrody : eventy, konkursy itp. Z takiej puli, po wcześniejszym ustaleniu z komisją fundowało by się nagrody. Można by to zrobić oczywiście dobrowolnie a w zamian np.: imię sponsora widniało by w forumowym HALL OF FAME sponsorów. Sztab fundacji można też połączyć z ekipą od eventów jak to pisał BONKI – czyli powołać statutową ekipę od organizacji i zarządzania finansami.
Można np. pokusić się o dodatkowe extrasy typu : opłata za publikacje reklamy w dziale giełda lub w podpisie avatara – jakiś przysłowiowy 1 ped. Można wymyślać i wymyślać ... wszystko oczywiście w granicach uczciwości i przyzwoitości.

Chciałbym uprzedzić że mój pomysł nie ma na celu uderzyć ofensywnie w nikogo, nie chce też by ktoś to traktował jako wyciskanie pedów... mam naprawdę szczere intencje i chęć rozkręcenia POLSKIEJ SPOŁECZNOŚCI, jej integrację a właśnie przez wspólną zabawę można tego dokonać. Szczególnie mój temat dedykuje elicie – tak Panowie szlachta – zróbcie ukłon w stronę młodych i mniej zamożnych graczy a na pewno to wam zaowocuje ...

Proszę o wasze opinie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Lis 2005, 16:05 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Prosiłeś o opinie
określe to w trzech słowach a mianowicie:
bardzo dobry pomysł.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Lis 2005, 00:04 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
Hmm,

Dobry pomysł, nie wiem czy do końca można wymagać, pedów za coś na forum ( to tak jak sprzedarz rzeczy RL, a to nielegalne ), wydaje mi się, że pomysł dobry ale zbędny. Jest troche sponsorów - dobrze, ale nie będą oni organizować kasy raz po raz, dają na jeden konkretny event, wątpie czy dawali by kase nie wiedząc nawet na co. Jak dadzą na tą "składke" to potem będzie mniej na inny event, wątpie czy to wypali, ale GL :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Lis 2005, 00:37 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Obawiam sie, ze Sebek ma racje. Mysle, ze obecny system sie sprawdza
- czyli powstaje pomysl na event - zapoznaja sie z nim wszyscy i czesc chce brac udzial a czesc zasponsorowac jesli pomysl jest dobry.
Ja ze swej strony staram sie wyeksponowac na forum zarowno zwyciezcow eventu jak i sponsorow.
A zbieranie forsy z gory - zaraz pojawia sie watpliwosci, ze ktos obraca kapitalem, zarabia itd.
Wystarczy jak sie zrobi sprawna ekipe do tworzenia eventow - jak event bedzie ciekawy - znajda sie tez sponsorzy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Lis 2005, 01:10 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Kuchash
Pomysł mi się podopa i oto co myśle:
1. Jeśli amy wybrać skarbnika, obstawiłbym na tym miejscu DUCH`a. Wyrobił już sobie dobrą opinie w większości jak nie u wszystkich graczy, po drugie w wiekszość Eventów sam przygotował albo brał w przygotowaniach czynny udział. Próbuje stworzyć dobrą zabawe dla wszystkich ale sam raczej sobie za każdym razem nie będzie dawał rady więc:
2. Sponsorzy - tu mogą trafić się indywidualni gracze, ale wydaje mi się że mam lepszy pomysł. Ile jest w grze Polskich soców ? Kilka w miare dobrych ... Do czego zmierzam ? Można popytać Capitanów poszczególnych SoC czy nie przyłączą się do Polskiego Eventu, i np każdy z nich pozbierałby od swoich członków (Hmm... SoC Members jednak lepiej brzmi:) ) np po 1 PED, oczywiście od tych co wyrażą zgode, to przy większej ilości graczy zbierze się niezła kwota + sponsorzy indywidualni którzy chcą się wyróżnić np:
SoC xxx przekazał do puli 30PED + Gracz zzz 50 ped itp.
3. Event - no właśnie, napewno nad większym Eventem usi popracować więcej ludzi ... Ale nie da forum, ponieważ moim zdaniem robi się za duży burdel, zresztą chyba Wiecie o co mi chodzi, jak każdy zacznie swój pomysł podawać i odpowiadać na inne to w jednym Topicu się ponad 50stron zrobi, a komu to będzie się chciało przeglądać ?
Moim zdaniem przed Eventem powinno odbyć się jakieś spotkanie zainteresowanych w PE (wiem wiem nie każdy może w nim uczestniczyć ze względu na to i tamto), zbieraniem pomysłów może się zajmować np Skarbnik lub ostatecznie można założyc pokój na stronce http://www.polchat.pl i tam spotykać się i rozmawiać o Evencie.
Nie wiem to kilka pomysłów, jak któryś przejdzie to bardzo się ciesze, wiem że długa droga do stworzenia Eventu na naprawde dużą skale, a jeśli pomysł będzie dobry to jestem pewien że sponsorzy sami się znajdą.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Lis 2005, 05:59 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Sponsorzy narazie się znajdywali :) są oni wyróżniani.

Jeśli będą to spotkania np Głółwny organizator + pomoc to z tego nic fajnego nei wyjdzie, do tego potrzebna jest duża ilość osób, większość z nich ma inne zdanie, i każdy coś wypatrzy złego, co za tym idzie mniej błędów, jak taki event zrobi 3 osoby to chyba nie będzie na wysokim poziomie, po to jest forum aby dyskutować, jak nie chce Ci się czytać 50 stron ( widziałem chyba 2x max ) to odwiedzaj częściej forum :P

Pomysł z soc datkami, byłby fajny ale... zaczeli by pokazywać kto jest bogatszy pewnie, ten soc dał 50 ped więcej, następnym razem ten dał więcej, itd itp. Po co mają rywalizować o to? niech dają przed eventem sponsoring Ci co chcą, nie Ci co zebrali, równie dobrze może ktoś stanąć w Twin i krzyczeć "Please Give Some Dotation on Polish Event If You Want" niewiem czy dobrze po angielsku ale nie obchodzi mnie to :P wiemy o co chodzi, tak samo wygląda to na soc chacie "Kto da pedy na event Ducha?" jeden da drugi da, potem da trzeci bo głupio mu jakby nie dał a inni dali i nie do końca z dobrej woli by dawał :)

To tyle mojego marudzenia o 6 rano :P Nie spałem calą noc ale chyba post się trzyma kupy :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Lis 2005, 10:19 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Co do chatu - jak bedzie zainteresowanie moge tu uruchomic (juz kiedys byl - ale nikt nie korzystal).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Lis 2005, 11:52 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Kuchash
Sebek nikt przecież nikogo nie będzie zmuszał żeby wyłożył na event ... 1 PED. Jak już napisałem złożą się te osoby, które będą chciały, a jestem pewien że znajdzie się także duża grupa osób które nie będą brały udziału w Evencie ale mają już co nieco na karcie i 1 PED raczej nie będzie stanowił dla nich problemu.
Kolejna sprawa - SoCe będą ze sobą rywalizować kto dał więcej PED na event ? Po pierwsze z góry jest jasne że w jednym soc jest więcej graczy w innym mniej i możliwe że nie wszyscy będą się składać, tylko nie rozumiem gdzie tu jest rywalizacja ? Każdy da tyle po ile będzie mógł, tak samo jak na zeszłych eventach indywidualni gracze, a tam przecież między nimi nie było żadnej rywlizacji kto jest bogatszy, kto więcej dał do puli nagród itp. a przecież byli oni z różnych SoCów.
Ostatnia sprawa, zgadzam się że topic nt. ostatniego Eventu miał 2x stron, ale jeśli się chce zrobić coś, w co zaangażuje się naprawde dużo ludzi + pula nagród będzie naprawde wysoka to tak jak mówiłem lekko będzie ich 5x. I chyba jednak lepszym rozwiązaniem jest spotkać się np na Chacie/Jason Barze i wtedy każdy po kolei przedstawi zwoje za i przeciw a lepsze pomysły zostaną przedstawione naforum.

No ale wszystko już w rękach skarbnika/organizatora eventu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Lis 2005, 14:51 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Co do sponsoringu.

Sponsor - osoba fundująca kase/przedmioty na daną okazje. Patrząc na tą całą fundacje, wydaje mi się dziwna, dam naprzykład 500 ped na event który okaże się kompletną klapą i mało kto się do tego zapisze, a dam 1k na coś fajnego, dając te 1,5k na "fundacje" daję kase po równo - nie moge decydować gdzie mojja sponsorowana kasa idzie??? troche nienormalne :P

Poza tym "fundacja" to organizacja, która funduje powiedzmy nagrody w tym wypadku, a tu chodzi nie o fundacje, tylko o zbieranie maksymalnej ilości PED na eventy organizowane w najbliższym czasie.

SOC zbieranie - wystarczy na forum napisac... ten kto chce to da, nie chce to nie da proste po co pchać się na soc chaty z pytaniami o pomoc w evencie. Nie dali sami trudno, nie ma potrzeby szujkać.

Ten temat jest chyba troche nie na miejscu, wygląda to tak jakby nie było sponsorów i Duch by szukał kogoś, a sponsorzy są, nagrody są, więc o co chodzi? Nagrody były by większe, ale i tak chodzi o zabawe. Najprościej niech osoby zapisujące się dają np 5 ped za udział i już troche kasy jest.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2005, 15:47 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dyskusja swoją drogą a nasz kolega Wh1ST przeznaczył 30 ped na nagrody :D WIELKIE DZIĘKI !! 15 na wyścig i 15 na konkurs ...

8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2005, 16:51 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 92
Society: 3lancer
Nick w grze: loading...
cos Duch sie za bardzo sie rozpędza z tymi tematami :).. Odpocznij troche :)

a co do fundacji to mozna by jak sie zasponsoruje miec range sponsor :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Sty 2006, 14:54 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ruszam temat ponownie ...

1. zgłaszam się jako chętny do prowadzenia funkcji kierownika/skarbnika

2. mam już nawet coś zebrane : około 30 ped tt w itemkach (full pixi m, fajerwerki, toporki 01 i coś jeszcze z drobiazgów) - dostałęm to od PAKTAR'a za co jeszcze raz serdecznie dziękuję

3. osoby mające ochotę wspierać działąnie fundacji zachęcam do przekazania "czegoś" w formie sponsoringu

4. przepływ kasy/itemków będzie jawny i kontrolowany przez powiedzmy 2 osoby które wejdą do kapituły fundacji (szanowane persony) zatem zapraszam chętnych ...

5. wybłagam, wyprosze itp... Atiego by jakoś osoby sponsorujące WYRÓŻNIAŁ na forum - coś się wymyśli na pewno ... :)

mam nadzieje że fundacja napędzi maszynę eventową, myślę że warto :)

pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2006, 22:32 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Jest mi niezmiernie miło poinformować iż masz szanowny kolega S2K postanowił przekazać "coś" na cele fundacji. Ma być tego troszkę ... :D

Przy okazji, po raz kolejny pogratuluję S2Kowi jego kolejnego ATH ! GRATYYY i serdeczne podziękowania za sponsoring.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2006, 00:15 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: CzF
heh nie ma sprawy, jak tylko uda mi sie wydostac z CND to z checia "cos" dorzuce do puli :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2006, 18:10 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Jest mi miło poinformować, że nasi szanowni koledzy przekazali dary dla fundacji z których będą fundowane nagrody w konkursach, quizach i eventach.

:brawo: BRAWA DLA SPONSORÓW :brawo:

S2K : około 320 ped w itemach
Radas : około 130 ped kasa/itemy

WIELKIE DZIĘKI PANOWIE !!!

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2006, 20:33 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Society: freelancer
Nick w grze: Alex Olek Gorski:)
wiecie co?
jak bedziecie przekazywac dungi na cele fundacji to chetnie je przetrzymam:)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2006, 20:36 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
[center] :brawo: [/center]

A może warto dać jakieś podsumowanie - ile wynosi saldo ?
Przyznam, że mnie to ciekawi i cieszę się, że ci którym sie powodzi w PE
są skłonni przekazywać coś na ten cel. Mam nadzieję, że wielu nowych z tego skorzysta.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2006, 23:04 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Society: freelancer
Nick w grze: Alex Olek Gorski:)
racja
na przyklad ja chetnie skorzystam:) :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Sty 2006, 08:03 
Unskilled
Dołączenie:
Październik 2005
Bardzo dobrze ze fundacja sie bogaci jeszcze teraz jak weszly te reklamy na stronie. Ja moge przekazac troche Dung jakies 86 (czy cus takiego)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sty 2006, 13:58 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
No muszę przyznać że niezły pomysł z tą fundacją ,myślę że dzięki temu przedsięwzięciu nagrody w eventach będą wyższe i co najważniejsze nie będzie problemów ze znalezieniem kaski na te eventy :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sty 2006, 22:46 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
taa to bardzo dobry pomysł :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2006, 09:46 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Kolejne wpływy na konto FUNDACJI :

100 ped OFICJALNIE OD FORUM (z reklam/banerów)
3 części KOBOLD F OD AHORNA z RED FACTION PL

SERDECZNIE DZIĘKUJĘ ! ! ! u keep the spirit alive !!!

btw, lada dzień zrobie tu cleanup

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 38 gości

Panel
Skocz do: