Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 13:58 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 146
Society: Skill or Die
Jestem nowy w PE i tak se czytam te wszystkie ciekawe tematy. Mam pytanie, jako nowicjusz biegam w pixi armour z axe 1x0 sporo wyczytalem tutaj ze 2x0 jest znacznie lepszy i bardziej ekonomiczny. Czy jest on rowniez lepszy dla poczatkujacych??

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 14:43 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
Tak i nie.

Tak bo :
- stosunek maksymalnych możliwych do zadania obrażeń do ceny jednego ciosu/uderzenia jest lepszy (wyższy) niż dla axe 1.0
- axe 2.0 dłużej będzie Ci się zużywał tzn. w połowie polowania nie będziesz musiał wracać aby go naprawić

Nie bo :
- AXE 1.0 kosztuje na aukcjach TT+6-9ped (czyli ok. 14 ped) a AXE 2.0 kosztuje na aukcjach TT+15-18ped (czyli ok. 44 ped)
- chybianie AXE 2.0 kosztuje więcej niż AXE 1.0
- jeÅ›li polujesz na sÅ‚abe moby (np. Snable) to AXE 2.0 może okazać siÄ™ zbyt potężny – tzn. 1 cios zdejmuje grubo ponad 70% HP moba – nastÄ™pny cios kosztuje tyle samo a zdejmuje już znacznie mniej HP

Ja biegam z :
AXE 2.0 broń podstawowa,
AXE 1.0 jako dodatek
Sollomate Opalo jako dobijacz (kiedy mob ma już tyci/tyci HP).

No i kup FAP-5 bardzo pomaga w utrzymaniu zdrowia na poziomie sprzyjającym przeżyciu.
Jeśli chodzisz na snable (atak ACID) to kup sobie zbroje GOBLIN (ma sporą odporonośc na acid za niską cenę).

Powodzenia 8)
Lu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 14:54 
Unskilled
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 0
Lu_NiX napisał(a):
AXE 1.0 kosztuje na aukcjach TT+6-9ped (czyli ok. 14 ped)

Juz na wstepie nie czytalbym bym opini tego Pana gdyz to co napisal to totalne bzdury. Jeszcze sie nie spotkalem zeby Axe 1x0 kosztowalo tt+6 nie mowiac o tt+9. Sry ale jak masz pisac bzdury to lepiej nie pisz.

A co do twojego pytania to czekaj na odp jakiegos Huntera ja niestety tu Ci nie pomoge
:wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 14:56 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Dziekuje bardz
Wniosek z tego taki, ze na poczatek chyba bede biegal z 1x0 wytrenuje sie w celnosci i kiedy przejde na wieksze moby zakupie 2x0.
Teraz jesli chodzi o bronie:
Czy lepiej jest (tak planuje robic) wytrenowac sie dobrze w jednym kierunku, mam na mysli bron biala, czy bedzie mi moze w przyszlosci potrzebna bron palna :) ??

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 15:00 
Unskilled
Dołączenie:
Październik 2005
Tak bo kto jest dobry we wszystkim nie moze zostac mistrzem jednej profesji chociaz tutaj chodzi mo dokladnie o to zebys np nie uzywal jednoczesnie HG(Handgun) i Rifle-a

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 15:04 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Czyli da sie obejsc w PE bez broni palnej? Ja osobiscie zawsze wolalem bezposrednie starcia.... jak za starych dobrych czasow :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 15:07 
Unskilled
Dołączenie:
Październik 2005
Oczywiscie ze sie da

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 15:09 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Switnie

dzieki za pomoc.
Niedlugo pewnie bede mial wiecej pytan, z kazdym dniem w PE przychodzi ich coraz wiecej :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 15:21 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 109
Society: ZOMO
Nick w grze: Daniel Rayner Szymanski
Sisior napisał(a):
Oczywiscie ze sie da

lol? to zapraszam na polowanie z Nano Daikatana ( baardzo dobra bron biala ) na asteroide lub chocby na areanatroxy, powodzenia :D

no chyba ze masz mod fapa, shadowa i 10k evade, to wtedy mozesz :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 15:24 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Czyli co.....?
Lepiej sie szkolic w 2 kierunkach ????

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 15:32 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Skilluj to co wychodzi na danym VU najtaniej. Kedys najekonomiczniejszy byl Axe 1x0 i dla poczatkujacego byl to najlepszy wybor. Teraz raczej nie warto biegac z siekierkami, polecam opalo lub m2100 z ampem. Swietna ekonomia z a105/106 mozna nawet atroxy ubijac :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 15:41 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Sisior napisał(a):
Lu_NiX napisał(a):

Juz na wstepie nie czytalbym bym opini tego Pana gdyz to co napisal to totalne bzdury. Jeszcze sie nie spotkalem zeby Axe 1x0 kosztowalo tt+6 nie mowiac o tt+9. Sry ale jak masz pisac bzdury to lepiej nie pisz.

A co do twojego pytania to czekaj na odp jakiegos Huntera ja niestety tu Ci nie pomoge

sisior : na BO potrafi tyle kosztować. chociaż ceny na aukcjach to zwykle TT +2,5 - 3,5 ped
co do reszty, to czemu bzdury? może kulturalnie uzasadnisz ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 15:48 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Czyli raz przywalic toporkiem raz zastrzelic....... Widze ze jest sporo opini...... co czlowiek to inne upodobania i metody jak zabijac :)
Chyba na poczatek skupie sie na jednej dziedzinie, wyczytalem ze podczas walki wrecz rozwija sie wiecej skilli jak uniki itd co moze byc na poczatku przydatne a potem zobaczymy...

Dzieki za wszystki rady

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 16:10 
Unskilled
Dołączenie:
Październik 2005
Lu_NiX napisał(a):
Sisior napisał(a):
Lu_NiX napisał(a):

sisior : na BO potrafi tyle kosztować. chociaż ceny na aukcjach to zwykle TT +2,5 - 3,5 ped
co do reszty, to czemu bzdury? może kulturalnie uzasadnisz ?

Nie mowilem ze wszystko to sa bzdury tylko ta cena Axe 1x0. Wyraznie to zacytowalem :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 16:14 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 109
Society: ZOMO
Nick w grze: Daniel Rayner Szymanski
walenie broniami melee jest ogolnie do podskilowania sowjego avatara jak sie zaczyna gre, dopiero pozniej sie bierze w lape jakiegos gnata :)

wydaje mi sie ze kazdy tak robil badz zdecydowana wiekoszosc

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 16:17 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Na co najlepiej polawac jako poczatkujacy Hunter? i gdzie? wezcie pod uwaga ze dopiero raczkuje :) a muj sprzet to komplet Pixi i toporek 1x0 (zamierzam kupic jakas apteczke tylke nie wiem jeszcze jaka bo nie wiem po ile chodza na aukcjach)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 16:21 
Unskilled
Dołączenie:
Październik 2005
Fap-5 z TT to bedzie mysle dobre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 16:30 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Jak wyglada sprawa zuzywania sie apteczek? na ile starczaja ten FAP-5 powiedzmy i jaki jest koszt uzupelnienia?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 16:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Tu masz parametry apteczek (jest to na głównej). Poradniki przeczytał ? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 16:47 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Przeczytal przeczytal...... wiesz jest tego sporo wiec tak siedze w pracy i czytam powili, zaczynam od podstaw..... szczeze mowiac jak zasiadalem do PE niespodziewalem sie tego co zobaczyle, zlozonosc i roznorodnosc..... super bardzo ciekawa rozrywka..... holernie wciagajac ale wy to juz pewnie wiecie najlepiej :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 17:23 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
okey.... dzieki.
Problem jaki zaywazylem z axe 1x0 to taki ze dos szybko sie psuje i trzeba zasuwac by go naprawic ale jest tani... dzis pomysle nad tym opalem popatrze jakie sa ceny.... jako nowy gracz nie mam za bardzo gotowki :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 21:13 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej :)

Opalo kupisz w każdym Trade Termianal. Ampa kupisz na aukcji albo od jakiegoś gracza (ale zacznij używać jak skończysz learning period na opalo i na poczatek a103).

Ad. Sisior - mam wrażenie, że cie za bardzo ponosi, porady były dobre a ty próbujesz zgrywać wszystkowiedzącego.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 21:32 
Unskilled
Dołączenie:
Październik 2005
Zgrywam wszystkowiedzacoge? Po prostu mnie ponosi jak koles pisze ze Axe 1x0 chodzi po TT+9 :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 23:41 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Bez zbednych offtopiców..

Hmm z bronią biała jest tak że wychodzi mniej ekonomicznie niz bron palna. Nawet jezeli ma lepszy dmg\pec to.. trzeba dodac decay fapa (a on moze sie zsumowac to paru ped) i decay armora. Strzelając z broni palnej mozna te wartości ograniczyc :) No ale to moje zdanie, poza tym mozesz byc pewien ze zgniesz a to strata kasy (jeszcze zalezy na co polujesz;))

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2006, 22:18 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Jako "mlody" nie poluje na duzego zwierza ;) Ostatnio caly czas latalem z tym axe 1x0 i troche mnie szlak trafia jak co chwile musze leciec go naprawic. Ale z reguly to co zlootuje jest warte wiecej niz koszta poniesione na naprawy (lecz ciezko to nazwac zyzkiem) ;))))
Tak jak patrzylem na cene Opala i amonicji to nie jest drogo, z tym ze trzeba miec dobra celnosc a to przyjdzie z czasem...... no niestety ale dochodze do wniosku ze na poczatek trzeba zawsze te frycowe zaplacic ;))
A i jeszcze jedno, jaka jest wasz opinia na temat tego miecza dwurecznego z TT?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2006, 22:49 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Proponuje znalezc dobrego mentora...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sty 2006, 20:44 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Kedzior napisał(a):
Proponuje znalezc dobrego mentora...

Dokladnie :wink:

A co do axe1x0 to nikt Ci nie broni kupic sobie kilku by za czesto nie latac po naprawe..

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2006, 08:49 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Co do skilowania melee (czyli walki wręcz) to uważam to za najbardziej rozwojową dysciplinę. Szkolisz uniki (evade) i leczenie (first aid). Moim zdaniem są to skile które zauważa się jak dziełają.(no ale tak trzeba mieć pow 1k, żeby to odczuć).

Najpierw pytanie do tych co siÄ™ tu wypowiedzieli:
Jak wygląda ekonomia miecza z tt? Bo na pewno daje bonusy do skili, tak jak opalo. Może warto się nad nim zastanowić?

Jeśli już używasz axe 2x0 to najlepiej mieć ich 2 lub 3. a jeśli masz axe 1x0 to kup tak 5 sztuk( mogę Ci odstąpić po tt+1 kilka) :) Po osiągnięciu 2k w lb polecam katany Honor lub Valor (obecnie drogie jak cholera).

Mobki: Cornundacauda (krewetki) na Północ od Argus. Argonauts na północ od Twin Peaks. Argo polecam w drużynie do momentu kiedy nie zdobędziesz zbroi Rascal.

Jak coÅ› to pytaj dalej.
Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2006, 11:05 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
Jaki tam rascal jak sie ma skille to i bez zbroi sie da zapolować na argo ,miecza z tt nie polecam bo jest wolny jak holera axe 1.0 dobry na początek ale to zależy na co polujesz jak coś typu snable i daikiby to wystarczy jak coś silniejszego to polecam axe 2.0 ,jednak z drugiej strony skilując longblade więcej stracisz na naprawe broni ,więc na początek polecałbym opalo z tt i amp 103 najbardziej ekonomiczny sprzęt dla początkujących ,co do leczenia to fap z tt jest dobry ale ja polecałbym apteczkę z craftingu EK 1000 jest lepsza od fap 5 i ma mniejszy decay :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2006, 11:18 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Raddim napisał(a):
apteczkÄ™ z craftingu EK 1000 jest lepsza od fap 5 i ma mniejszy decay :)

Polemizował bym z całym postem.. dla mnie to same nieprawdziwe rzeczy. Nie wiem jakie skille trzeba miec zeby polowac na argo bez zbroi.. na pewno nie takie jakie ma poczatkujacy gracz. Opalo+a103 wcale takie ekonomiczne nie jest dla kogos kto ma male skille. polecalbym skillowanie z czystym opalo
A ten cytat wyżej to takze nieprawda, fap5 ma decay 1 pec i 10hp a ten ek1000 ma 1,7 pec i 12hp ten sam reload

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2006, 12:50 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HEHEH ale robicie kolesiowi sieczkę z mózgu. Ja po czymś takim już bym zrezygnował.

Zasada jest taka , że bronie z tt są dla początkujących. (tak samo fap5). Ja bym proponował kupić 2 opalo i biegać z jednym z ampem a drugi pusty do dobijania. Skupic się na jedny miejscu do polowania i jednym mobie.

Aktualnie uzywanie opalo jest najbardziej ekonomiczne na początek. (mniejszy decay zbroi bo rzadziej moby trafiają i mniejsze zużycie apteczki, bo rzadziej się leczysz) ale to ma krótkie nogi moim skromnym zdaniem:
Uważam, że właśnie powinno się dawać rafiać(trenować evade) i używać często fapa (trenować leczenie). Przyda się to później na polowaniu na większe mobki.

Przy wyższym evade to już jest oszczędność, zwłaszcza jak siechodzi na lepsze moby.
(np. mam 1,6k evede. Argonaut hunter zabija mnie 3 strzałami w ghoście. Mając fapa 50 daję radę go zabić bo na 3-4 machnięcia trafia z regóły 1 raz). Jeszcze 4-5 miesiący temu, mając poniżej 1k w evede i ten sam sprzęt, zabicie go było baaaaaaardzo trudne)

Ja trenowałem na krewetkach z axe 1x0 (jak jeszcze były ekonomiczne) w pixie i z fapem 5 do momentu zdobycia 2k w lb, 800 w evade i ok 800 w first aid. Z regóły byłem na 0 w ciągu miesiąca.(nie licząc globali hofów i gsi)

Trenowanie to ciężka i mozolna robota.

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2006, 15:20 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
JASIOQ napisał(a):
polecam katany Honor lub Valor (obecnie drogie jak cholera).

Ja akurat mam Valora i tu moje pytanie :wink: - czy warto za dopłatą ok. 30ped zamienić go na Honora?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2006, 15:31 
Unskilled
Dołączenie:
Październik 2005
Honor ma lepsza ekonomie ale roznice sa niewielkie za to w dmg jest roznica 5 czyli teoretycznie Valorem szybciej zabijesz moba ale drozej cie to wyjdzoe lecz pozniej sie okaze ze moba marty nie tak bardzo uszkodzi ci armor przez co na tym zaoszczedzisz :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2006, 16:22 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Ciekawe gdzie to wyczytaliście że fap 5 ma mniejsze zużycie niż EK 1000 pewnie z tego database co jest na forum ,ja jak to przeglądałem to większość rzeczy które tam były miały nieprawidłowe informacje ,ciekawe czy wogóle używaliście tych apteczek ,ja używałem obie i mogę śmiało stwierdzić że fap 5 ma większy decay niż EK 1000 ,co do broni to zgodzę się z jaśq ,najlepiej kupić dwa opallo w tym jedno z ampem ,specjalnej zbroi też nie musisz kupować pixie wystarczy na początek (można nawet załatwić w niej argo guardiana jeśli ma się jakiegoś leprzego fapa np. 18 ) ,na polowanko możesz się wybrać na moliski w Orthodos tam miałem parę globków więc i tobie się może poszczęści :) ,powodzonka na polowaniu :]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2006, 17:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
btw, nawiązując do postu Jasioq... chce ktoś kupić full evade impl? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2006, 17:34 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
[quote="JASIOQ"]HEHEH ale robicie kolesiowi sieczkę z mózgu. Ja po czymś takim już bym zrezygnował.

:) Nawet niewiesz jak bardzo sie z tym zgodze, qurde co osoba to inna opinia, no ale coz... najlepiej to wszystko sprawdzic na wlasnej skorze.
Po kilku dniach grania (mam juz mentorke-uwazam ze dobra) ktora doradzila mi napoczatek zapomniec o kasie i sie szkolic szkolic i jeszcze raz szkolic, wiec to robie latam z axe1x0 i tluke co pod topor wpadnie :) dzieki pixie armour moge se pozwolic na cwiczenie unikow co uwazam ze jest dobre (najlepsza metoda to probowac sweetowac kiedy mob atakuje a ty sie koncentrujesz calkiem czesto dostaje doswiadczenie w unikach i jeszcze trohe sweata wpadnie no a potem to wiadomo)
FAP-5 tez mi dobrze sluzy jest tani i starcza na sporo klikniec a "kazde" klikniecie to doswiadczenie
Dzieki za wszystkie posty i piszcie dalej zawsze cos do ucha wpadnie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2006, 18:02 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
CvX! napisał(a):
JASIOQ napisał(a):
polecam katany Honor lub Valor (obecnie drogie jak cholera).

Ja akurat mam Valora i tu moje pytanie :wink: - czy warto za dopłatą ok. 30ped zamienić go na Honora?

Zależy na co polujesz, jaki masz armor i fap i skill

( dla mnie osobiście dmg/pec=0,04 róznicy w ekonomii nie robi, biegam z valorem i jakoś nie zbiedniałem, a awaryjnie to i determinatora można użyć)

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2006, 18:05 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Raddim napisał(a):
...(można nawet załatwić w niej argo guardiana jeśli ma się jakiegoś leprzego fapa np. 18 ) ....:]

NAPRAWDĘ?
aż sam sprawdzę....ma ktoś pixie pożyczyć?

Dziękuję i pozdrawiam.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2006, 19:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Raddim napisał(a):
ciekawe czy wogóle używaliście tych apteczek ,ja używałem obie i mogę śmiało stwierdzić że fap 5 ma większy decay niż EK 1000

Wybacz ale.. :lol: :lol: :lol:

A co do fapa18 to CRAAP, juz lepiej z tych tanszych kupic 28..A jak Cie stac to od razu 50.

-->Jahan Sid
Radze patrzec z przymruzeniem oka na posty Raddima :wink: Zreszta widac kto tu ma naprawde doswiadczenie (Jasioq,Nadia..),a kto pisze zeby pisac..~~

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2006, 12:10 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Elanor napisał(a):
Raddim napisał(a):
ciekawe czy wogóle używaliście tych apteczek ,ja używałem obie i mogę śmiało stwierdzić że fap 5 ma większy decay niż EK 1000

Wybacz ale.. :lol: :lol: :lol:

A co do fapa18 to CRAAP, juz lepiej z tych tanszych kupic 28..A jak Cie stac to od razu 50.

-->Jahan Sid
Radze patrzec z przymruzeniem oka na posty Raddima :wink: Zreszta widac kto tu ma naprawde doswiadczenie (Jasioq,Nadia..),a kto pisze zeby pisac..~~

hehe ,mówisz żeby fapa 28 kupić tylko poco skoro to leczy tak samo jak fap 18 ,co do fapa 50 to skoro kogoś stać na afp50 to niech lepiej kupi ajd :]

[ Dodano: Wto 31 Sty, 2006 12:12 ]
JASIOQ napisał(a):
Raddim napisał(a):
...(można nawet załatwić w niej argo guardiana jeśli ma się jakiegoś leprzego fapa np. 18 ) ....:]

NAPRAWDĘ?

Dziękuję i pozdrawiam.

Skoro nie wierzysz to twoja sprawa ale sprawdzić możesz jak chcesz chyba że wolisz zobaczyć na własne oczy jak kładaę guardiana w pixie :D

[ Dodano: Wto 31 Sty, 2006 12:14 ]
Nadia napisał(a):
Raddim napisał(a):
Ciekawe gdzie to wyczytaliście że fap 5 ma mniejsze zużycie niż EK 1000

hmm www.pe-wiki.info

to strona podana przed admina tego serwisu.
fap-5 decay 1 pec heal/pec = 10
ek-1000 decay 2 pec heal/pec = 12.

mnozenie pozostawiam tobie - Windows posiada kalkulator - kliknij pasek startowy (takie na dole po lewej), nastepnie programy, akcesoria, kalkulator.

pozdrawiam wszystkich uzytkownikow ek-1000 :-)

nie będe tego komentować bo mi sie nie chce z tobą kłócić który fap jest lepszy ,chłopak kupi sobie ten który będzie chciał i tyle :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2006, 12:22 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
JASIOQ napisał(a):
Raddim napisał(a):

NAPRAWDĘ?

Dziękuję i pozdrawiam.

ha, oferuje pixi za darmo żeby móc Cię zobaczyć w takiej akcji ...
Może nawet jakiś PL-pixi-argo event będzie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2006, 12:32 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
No i spoko ,chcecie zobaczyć to załatwcie pixie ,opallo + a103 i ammo i fapa 18 ,ale jak załatwię guardiana to wszyscy obecni zrzucają się po 50 ped :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2006, 15:01 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Wow robi sie goraco........ ;)

P.S.
Nadia... pozdrawiam wszystkich ciezko pracujacych :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2006, 15:46 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Raddim,

Pamiętam jak biegałem w pixie i z axe 1x0 koło twin jak jeszcze tam występowały argo youngi adulty i scouty. Z fapem 10 cięzko było ubić scouta, ale wtedy moby zadawały stały damage. O ile wiem to Guardian zadaje ponad 30dmg (wcześniej zadawał równo 40) (czasem przebije się przez ghosta o 3-6 punktów) więc wypróbuje na własnej skórze to co mówisz ( z fapem 10 i 50, bo nie mam 18 ) bo jakoś brzmi to dla mnie mało wiarygodnie. Oczywiście jeśli ma sie 5k evade to wszystko jest mozliwe.Odezwę się niedługo.

Dziękuję i pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez JASIOQ, 31 Sty 2006, 16:08, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2006, 15:51 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
pieknie doradzacie chłopakowi niema co to jest dział dla poczatkujacych a nie do zadymy na temat co jest lepsze i tak wszystko jest do d...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2006, 16:04 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dragon09 napisał(a):
pieknie doradzacie chłopakowi niema co to jest dział dla poczatkujacych a nie do zadymy na temat co jest lepsze i tak wszystko jest do d...

do d... porady, czy przedmioty o których mówimy? Co do rad, to chyba częśc z nich jest ok...

Może admin zrobi osobny dział porad gdzie się będą wypowiadać zweryfikowani pod wzgledem wiedzy i doświadczenia gracze?

Dodam, że nigdy nie twierdziłem, że wiem o PE wszystko. Zawsze istnieje cień szansy, że mogę się mylić :) po to jest dyskuskja na forum, aby zweryfikować swoje wiadomości.

Dziękuje i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2006, 16:09 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
JASIOQ napisał(a):
Zawsze istnieje cień szansy, że mogę się mylić :)

Heh coz za skromnosc :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2006, 16:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Raddim napisał(a):
hehe ,mówisz żeby fapa 28 kupić tylko poco skoro to leczy tak samo jak fap 18

Oj chyba nie slyszales o czyms takim jak DECAY..? :? :D
Decay fapa28 jest o wiele (jakies 1,5 pec) nizszy..

Do skillowania najlepszy jest fap5/mod(adj,imp) fap i tyle.

A tego argo guardiana..tez sama sprawdze lol,bo jak dotad w shogunie z 1A, opalo +A103,fapem50 i niecalym 1 k evade moge ubic..moze z pixie bedzie latwiej,nie wiem :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2006, 16:30 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej,

Prośba do Moderatorów - posprzątajcie ten śmietnik i dajcie kilka ostrzeżeń.

Raddim - z całym szacunkiem ... chyba się z czymś na głowy zamieniłeś... duża prośba do Ciebie - PRZESTAŃ PISAĆ BZDURY!!! i miej odwagę się przyznać, że się mylisz.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2006, 17:07 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Kedzior napisał(a):
JASIOQ napisał(a):
Zawsze istnieje cień szansy, że mogę się mylić :)

Heh coz za skromnosc :P

ale tylko cień hie hie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2006, 19:02 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
PioHaw napisał(a):

Raddim - z całym szacunkiem ... chyba się z czymś na głowy zamieniłeś... duża prośba do Ciebie - PRZESTAŃ PISAĆ BZDURY!!! i miej odwagę się przyznać, że się mylisz.

PioHaw

No dobra co do fapów to może i macie rację ale argo guarda da się pojechać w pixie bez wysokich skilli :]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2006, 20:38 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Raddim napisał(a):
PioHaw napisał(a):

PioHaw

No dobra co do fapów to może i macie rację ale argo guarda da się pojechać w pixie bez wysokich skilli :]

Ja sie apteczek nie czepiam, ale tego guardiana sprawdzÄ™ na pewno.

dziekuje i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2006, 16:15 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Ciekawa ta wasza dyskusja, ale za cholerę do niczego nie prowadzi. Jako początkujący szukam ciekawych porad dotyczących ekonomii broni, moobów, a ciągle czytam że jak masz 5k skilla w tym, 2k skilla w tym to to i to. To nie są rady dla poczatkujących!

PS: Pozdro i podziękowania dla ZIUTKI

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2006, 17:41 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Jak sie czytac nie umie to faktycznie ta dyskusja do niczego nie prowadzi. Oplaca sie polowac tylko z jedna bronia i jej nazwa zostala juz wymieniona w tym topicu wystarczy przeczytac uwaznie. Nad innymi brońmi nie masz co sie zastanawiac, a jak juz chcesz koniecznie porownanie ekonomii broni to linki do odpowiednich stron takze znajduja sie na tym forum...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2006, 22:55 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
JASIOQ napisał(a):
Ja sie apteczek nie czepiam, ale tego guardiana sprawdzÄ™ na pewno.

dziekuje i pozdrawiam

hehe sam pojechałem wczoraj 3 dzisiej 3 ale załozone mam platingi 1a

[ Dodano: Sob 04 Lut, 2006 22:56 ]
HansOrphelin napisał(a):
Ciekawa ta wasza dyskusja, ale za cholerę do niczego nie prowadzi. Jako początkujący szukam ciekawych porad dotyczących ekonomii broni, moobów, a ciągle czytam że jak masz 5k skilla w tym, 2k skilla w tym to to i to. To nie są rady dla poczatkujących!

PS: Pozdro i podziękowania dla ZIUTKI

jesli rady złe to proponuje wziasc katane i isc polowac na snable:)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2006, 12:24 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
to nie chodzi o to że wszystko jest warte dunga, ale niektóre rady w działach dla początkujących dla początkujących nie są, a jeśli ktoś się obruszył to niepotrzebnie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2006, 12:49 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Zatem zasada prosta:

Opalo +a103 lub a105 do reki i na argo marsz! moja rada.Do tego zbroja pixie lub rascal i fap5 lub 10. Jak juz osiÄ…gniecie 2k w rifle to poczytajcie co dalej:)
...i tyle w temacie...

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2006, 00:37 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Potwierdzam czesciowo: Pixie + opalo + a105 + fap28 mozna zarabac:
argo guardian
atrox mature (old teoretycznie tez, raz mi sie udalo ze mnie tylko raz dziabnal a tak to trafic nie mogl), young to niemal pestka
ambu young, w porywach mature,
armax cow young (wyzsze pewnie tez, nie sprawdzalem),
kurczak dominant(wyzsze do sprawdzenia),
feffoid berserker (btw gdzie mozna znalezc lepsze fefki/mafki :) )
Drone gen 02 (z trudem, chyba ze dodge sie wycwiczy)
Equus bodajze do providera, ale tego nie pamietam dokladnie, na 100% old

Raczej sie nie da (sprawdzalem :) ):
pajaczka (niektorzy twierdza ze mozna, ja im wierze:) )
neconu
warrior
trooper
falxiangus
....

Acha evade mam okolo 800, skilowane naturalnie, wiec pozostale defense tez odpowiednio wysokie/niskie.

Oczywiscie to ze mozna, nie oznacza ze jest sens, ale jest fun.
Acha i "mozna" nie oznacza zawsze, ale tak na oko w ponad 50% przypadkow

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2006, 07:14 
Mediocre
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 168
Witam
co do argo guardiana, sam biegam w pixie koło twin czasem, mam około 1800 evade ale z opalo +105 guardianowi nie dam rady, z valorkiem jednak na luziku, +fap 50, co do powyzszego posta jakos mi sie nie chce wierzyc ze z evade 800 mozna tak sobie pofolgowac w pixie z troxami, ja osobiscie aby im dac rade w tej zbroi musze wyciagnac cos wiecej niz opalo, z opalo owszem zabijam oldy ale w vigi + wkładki
pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2006, 08:45 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
misko napisał(a):
Oczywiscie to ze mozna, nie oznacza ze jest sens, ale jest fun.
Acha i "mozna" nie oznacza zawsze, ale tak na oko w ponad 50% przypadkow

Dobrze, że dopisałeś to zdanie.

Jedno wytłumaczę. Jeśli się twierdzi, że w danej zbroi, z danymi skilami i bronia można coś zabić, to musi być to powtarzalne w 100%. Wtedy opłaca się na danego moba polować. w innym wypadku "fun" jest po prostu za drogi i taki początkujący newbie zaraz zbankrutuje...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2006, 08:46 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Zgodnie z pe-wiki argo guardian zadaje 28 dmg w pixi, wiec to nie jest duzo, jesli evade i okolica sa w miare, oczywiscie fap sie przydaje. Co do troxa to napisalem ze max mature. "Trox Old teoretycznie tez" wzielo sie stad ze raz czy dwa takiego zarabalem, ale to byl raczej fuks (chociaz raz niemal mnie nie dotknal), wiec nie traktuj tego jako regule :). A jeszcze zapomnialem dopisac - moliska gatherera tez mi sie udaje ubic - a on wg wiki zadaje 37dmg w pixie, hehe sądziłem że słabszy jest - te moliski takie niepozorne, mogą zmylić. Z innej beczki: molisk guardian zadaje mniej dmg - 36, no ale ma wiecej hp.

[ Dodano: Pon 06 Lut, 2006 08:57 ]
JASIOQ napisał(a):
.

Jedno wytłumaczę. Jeśli się twierdzi, że w danej zbroi, z danymi skilami i bronia można coś zabić, to musi być to powtarzalne w 100%. Wtedy opłaca się na danego moba polować. w innym wypadku "fun" jest po prostu za drogi i taki początkujący newbie zaraz zbankrutuje...

Mozna znaczy mozna, a to co ty piszesz to mozna nazwac "zawsze mozna" , roznica jak miedzy demokracjÄ…, a demokracjÄ… ludowÄ….

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Maj 2006, 16:03 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2006
Jestem zielony jezeli chodzi o EU i szukam tu jakis podpowiedzi co i jak zrobic zeby dobrze zaczac. Slabo cokolwiek zrozumialem z tego co tutaj pisaliscie w tym poscie. Jedynie Jasioq i Misko sensownie i precyzyjnie sie wypowiadali (dzieki Wam wielkie).

Poradniki na forum calkiem calkiem.
Moze poszukam jakiegos mentora :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Maj 2006, 19:44 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Heja Pepe. PrzyjmÄ™ CiÄ™ na nauki :)
Daj znać na pm.

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 15:28 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Odgrzewam ten temat bo szukałem info na forum na temat fapów (nie tabelki ale jakie kto ma doświadczenia) ale nie znalazłem, więc:

Jaki fap jest w miarę rozsądnym zakupem przy 0.9k FA i robieniu polowań na średnie moby (takie które mogę zakillować w pojedynku jeden na jeden bez fapowania albo z jednym pełnym podnoszeniem HP). Dodam, żę kaski mam na fapa ok 50 ped (nie musi być full TT).
Na dzień dzisiejszy używam FAP-28 do leczenia podczas walki i FAP-5 do podleczania podczas przestojów ale ostatnio jak byłem na fefach to pomógł mi koleś, który miał Ek-2350 i jakoś bardzo mi przypasował ten fap ale zastanawiam się jak to jest ze skillami aby można było w miarę sensownie używać tych "lepszych" fapów.

Proszę o wypowiedzi osoby, które "przemieliły" różne fapy oraz te, które mogą coś dodać niekoniecznie dla mnie ale i dla innych "początkujących".

pozdro

PS: i jeszcze raz sorka za odgrzewanie tematu ale nie chciałem zakładać nowego.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 15:58 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 161
Society: Kingsajz
Nick w grze: Lucas Damage Kovalsky
Wielce doświadczony nie jestem, lecz polecałbym Ci zestaw fap 5 i fap 50. 5 na spokojne leczenie, a 50 w ogniu. Przedtem używałem tylko fapa 15 co było z mojej strony wybitną głupotą. Z fapem 50 uporałem się z 2 bery dominantami, a z 15 ciężko było z jednym. Po prostu zauważyłem że od kiedy zacząłem używać 50 jestem w stanie bić mocniejsze moby.
Zestaw taki polecił mi kolega z socu, ponoć jest najlepszy w stosunku cena/jakość. Stosuknowo tani i wydajny. Mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam - Damage

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 16:57 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Fap5 i 50 to dobry wybór, ale najlepszy to 2350 =) super fap, bardzo szybki

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2006, 23:23 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 93
Society: było PL RANGERS i Enclave
fap-50 najlepszy na Twoim poziomie, polecam
później fap-80

ek mają większy decay ale są szybsze

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 09:24 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
ja jadÄ™ na ek2350 (eco ok 4,2):
leczy 2 raz więcej na sec niż fap50 (można w ghost+2a z korsem400+a104 ubijac troxy domi od biedy za to providery - guardiany bez problemu)
nie wiem czemu ale na ek2350 prawie zawsze leczę sie maxa (24HP) za to fap-5 często daje mi 4-7HP (first aid mam około 2k) :shock:
proponowałbym fap-50 na poczatek (tt+10-20ped) - jeśli będzie za słaby to wtedy kit2350 (tt+80-140)

Ostatnio edytowany przez Lu_NiX, 15 Lis 2006, 09:32, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2006, 09:29 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
fap 5 jest bardziej uberski widać :P

Ja lecze się fapkiem 50 ;) ale mam chętke na ek 2600 ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lis 2006, 12:20 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Mortifer napisał(a):
fap 5 jest bardziej uberski widać :P

Ja lecze się fapkiem 50 ;) ale mam chętke na ek 2600 ;)

Jeśli cena nadal jest taka kosmiczna to odradzam2600.
Ja mam 80 i siÄ™ z niego bardzo cieszÄ™.

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lis 2006, 12:40 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
wydaje mi sie, ze cena ek 2600 teraz ostro spadla... a moze juz wczesniej spadla ale sie wczesniej nie interesowalem ;P

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 70 gości

Panel
Skocz do: