Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 26 Kwi 2005, 09:41 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Moi drodzy parafianie!
...chciałbym zapoczątkować dyskusje na temat loot’ów a konkretnie na temat zależności, różnych, zauważalnych (bynajmniej przeze mnie). Otóż, uważam że powinniśmy się dzielić takimi spostrzeżeniami i ich nie ukrywać, jesteśmy jedną wielką społecznością, Polacy powinni się wspierać! Wiec jeśli znacie jakieś TIPSY by nam się wszystkim przyjemniej grało PODZIELCIE SIĘ !!!

Ok, oto moja teza, jedna z wielu, będę je publikował z czasem:

-wydaje mi się żę wysokość loot’a zależy w dużym stopniu od czasu kiedy gramy, tzn ile graczy poluje aktualnie w PE. Widzę to tak : jeśli jest duża liczba graczy to pula loot’ów jest dzielona na wszystkich, od razu nasuwa się myśl że im więcej ludzi w danej jednostce czasu poluje (też miminguje) tym loot’y mniejsze. Jeżeli jest mało ludzi w grze np. bardzo wcześnie rano to ta pula potencjalnych loot’ów jest dzielona na mniej osób więc i loot’y większe. Zauważyłem to po tym jak poluje, zwłaszcza rano koło 5 do 8, mam zdecydowanie lepsze wyniki niż wieczorami gdy servery są pełne. Testowałem to przez dłuższy czas i jestem o tym przekonany w dużym stopniu. Oczywiście mogę się mylić, może to być zbieg okoliczności...ale może faktycznie tak jest. Zatem szukajmy minerałów i polujmy kiedy jest najmniej graczy w PE, taki wniosek nasuwa się sam.

I co wy na to? Jaka jest wasza opinia? ...może macie jakieś inne cenne uwagi i sposoby na PEDY?
Zapraszam do dyskusji wszystkich chętnych.
Pozdrowienia 4 ALL.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Kwi 2005, 10:53 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
Ja trzymam się tego co powiedział XII kiedyś:
Looty są ustawione, a Ty poprostu lootując zgarniasz loota w kolejce, jest więcej graczy - kolejka przyśpiesza - trudniej trafić lepszego, ale możesz mieć szczęście i trafić.

Nie jest to przypadek dlaczego? mam screena gdzie pod rząd mam identycznego loota. Przypadek? wątpie, mam za dużo takich przypadków ( nie mówie o "no loot" :P ) look :
http://entropia-pioneers.kicks-ass.org/phpBB2/album_pic.php?pic_id=13068

BTW możecie tak dawać screeny..... ( tylko dajcie opis co tam jest:P )

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Kwi 2005, 16:19 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Prayer
Kolejka, przez 15 minut dany gatunek moba na danym servie lootuje lepiej inny gorzej. Ponadto skille, skille i jeszcze raz skille, im wyższe tym mniej będziecie tracić na ammo, decayu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Kwi 2005, 20:05 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
Prayer/Devour napisał(a):
Kolejka, przez 15 minut dany gatunek moba na danym servie lootuje lepiej inny gorzej.

Dziś tak miałem na kurczaku, a wcześniej na molisku. Średnia lootów na pierwszym 3.5 ped a na drugim mobie 4.5 ped. Dało się tak dobrze lootować przez kilka minut (ogółem wyszedłem po ok. 20 ped na +). Nie wiecie czy za każdym razem jest to losowo dobierane, czy też może dobre looty na mobach są przypisane do określonych godzin?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Kwi 2005, 20:21 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Doro
Zgadzam się z hipotezą HduchC'a. Czy zauważyliście, że nawet jak jesteście sami to na początku często jest loot, a po jakiś 10-15 mobach jest "No loot" ?? A po kilku takich wraca znowu loot. Zgadzam się też z XII, chociaż te dwie hipotezy są podobne, jeśli nie takie same ;) Dlatego lubie huntować rano :P

Co do tego co jest w loocie to itemy zależą od skilli, ale kasa nie - oficjalnie potwierdził kiedyś Marco. A więc nawet ze słabymi skillami można Globala trzasną, ale trzeba grać rano.

A domyślacie się czemu disciple mają często globale/HoFy ?? Bo długo skillują, przejmują lepszy loot, robią skille, a Duże Skille + Długi hunt = Duży Loot :) Ciekawe czy ktoś się z tym zgodzi :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Kwi 2005, 20:51 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
ja miałem taki przypadek

kiedys kupilem 100PED od Dragona :)
w tym samym dniu naprawilem bron oraz zakupiłem ammo wszystko to kosztowalo mnie może 50 PED dokladnie nie pamietam ale w każdym bądź razie wtedy w PE można bylo blokować wiec poszlem na armax-y
pierwszy armax i hof :shock: :shock: :shock: na łączna kwote 88PED 8)

więc moja hipoteza na temat tego jest taka

jeżeli kupimy PED-y to MA daje nam hofa byśmy dalej kupywali i tak w kółko

trzeba powiedzieć że to tylko i wyłacznie moja hipoteza
dziekuje i Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Kwi 2005, 22:36 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Warlock gratz skilla animal taiming. Ja jutro odblokowuję RDA.

MarO to że wpłacasz i masz hofy to jest najgłupsza teoria jaką słyszałem. Zauważ, że kolesie którzy wpłacają kase faktycznie mogą je częściej trafiać, ale ze względu na to, że są dobrze wyskillowani i polują całymi godzinami. Myślisz, że dlaczego Daredevil potrafił walnąć po 15 globali i 5 hofów dziennie? Bo tłukł moby 24/7.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Kwi 2005, 07:43 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
Mi natomiast kolejnośc wypadania lootów (lepszych czy gorszych) przypomina rzuty koscmi np 3k10. Np jezeli wypadnie 9 9 9 to mamy super hofa, 888 to sredniego itp. wieć im częsciej polujemy tym wieksza szansa na wyrzucenie 999 - ale taki rzut moze miec nawet ten kto rzuca po raz pierwszy:)

Ja mysle, że tu wszyscy w PE rzucają kośćmi ... tylko niektórzy mają je lepszej jakości - a inni gorszej :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Kwi 2005, 09:33 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
widze że dyskusja jest całkiem ciekawa, rozne teorie warte sprawdzenia, generalnie chce sie przychylic do twierdzenia że loot zależy od silli tzn im wicej lootojemy tym looty lepsze (w b długim przeciągu czasu), kolejna sprawa to wpłacanie kasy do PE - tu tez jest chyba jakies powiązanie (jesli kupimy pedy i je stacimy to trafia sie podobna iloś w glob/hof i suma sumarum po "n" czasie mamy ta kasa spowrotem) tak mi sie wydje...

a wogole najwazniejsza sprawa : czas i miejsce ! czysta losowoś i przypadek, zatem szczście jest b ważne :)

...a może jest jakiś ukryty skill : "loot luck" ??? hehehe Panowie do skillowania zatem !!!

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Kwi 2005, 10:09 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HduchC napisał(a):
...a może jest jakiś ukryty skill : "loot luck" ???

Serendipity - a measure of how fortunate you are. Podobno nie wpływa na looty, ale potwierdzam, że wpływa na górnictwo, gdy wykrywamy złoża.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Kwi 2005, 10:46 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
No co do tego że wpłaciłęś to jest głupie....

Powiedz mi skąd MA wie, że kupiłęś pedy od Dragona?

Skile pomagają zdobyć hofy co nieznaczy, że
przy 2k rifle masz 100k razy więcej szanse na hofa
niż jak masz 100.

Koleżanka wpłaca co miecha 500 USD już tak prawie rok i miała
max 500 ped hofa... Reszte miała b małe naprzykład po 100, 60 takie tam.

Ja też tak miałem ide sobie na drony zabijam pierwszego, a tu neme harnes female generic transformer i kilkanaście ped. Nie wpłacałem a jednak miałem hofy, globale.

Pozdrowionka

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Kwi 2005, 10:51 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Hduch to twoim zdaniem jak wpłace 10k dolarów i jak to wszystko stracę to MA mi sprezentuje hofa na 100k ped? Niedorzeczne.

Sarendeppity to nie wiem czy wpływa na looty, pewnie w jakimś tam minimalnym stopniu owszem, jednak to jest skill, który ma nam dawać "drugą szanse". Jak nam się rzut na evade nie powiedzie to mob ma nas capnąć, to w ruch wchodzi sarendepity.

Ja słyszałem, że percepcja ma wpływ na looty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Kwi 2005, 12:35 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
po pierwsze to byla moja wlasna teoria ale wiedze ze sie mylilem :oops:

po za ta ZŁĄ teorią nie mam żadnej

ale jestem za ta hipoteza ze hofy wypadaja losowo
dziekuje i Pozdrawiam 8)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Kwi 2005, 10:52 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Society: Poltropia
Hej :)

Mam pytanie ... czy nie zauważyliście, że "macie szczęście" w jakimś określonym rodzaju broni?

Zastanawia mnie to dlatego, iż moje globale i hof zostały mi dane jak używałem "nietypowej" zabawki ... konkretnie survival enblade 8 i 9.

Dlaczego to dziwne? ... zazwyczaj używam axe 1x0 lub Honor z malee a do strzelania Foxtrot ME, m2875 (mann mph i outbacko do zabawy) i prawie zawsze na tych "teoretycznie opłacalnych" wychodzę na minus ... a jednak te dobre looty dostałem przy "najmniej opłacalnych" zabawkach.

Nie jest dla mnie wytłumaczeniem ilość skilli ... chyba, że noob ma szczęście (prawie nie mam skilli w shortblade).

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Kwi 2005, 13:25 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ja kupiłem sobie kiedyś 5k ammo na d1 i ide na exo, a tu po 5 minutach 3xx ped...

To nieprawda że z nietypowaej broni masz większe szanse...

Co powiesz jak taki SWAT poszedł, ze swoją bronią na coś? :P Wiem, że teraz już jej niema, ale powinien hofy walić, skoro ma jednyną taką w grze

Pozdrowionka

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Kwi 2005, 13:30 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Hej,

Nie chodziło mi o "tą" akurat broń ale o rodzaj broni - shortblade.
Chodzi mi o to, czy nie zauważyliście powiązania między rodzajem broni (rifle, handgun, longlade, shortblade) a "jakością" lootu. Mam na myśli jakieś predyspozycje avatara do określonego rodzaju broni.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Kwi 2005, 13:35 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
hmm, mówisz o skillach? :P hehehe, no jasne jak masz 2k w rifle, a 100 to widać różnice lootów ( ja już widze przy 1k ) ale twoje szczęście jest najważniejsze, a dokładniej czas lootowania.....

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Kwi 2005, 13:43 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
eh...

Jak wcześniej napisałem .... nie mam prawie w ogóle skilli w shortblade ... a z polowania z tym typem broni miałem globale i hofa.

Proszę, czytaj najpierw dokładnie...

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Kwi 2005, 13:44 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
A może poprostu polować na moby, z których jest najwięcej hofów i blobali?

np:
argo, noobs moby oraz roboty ?

Łatwo jest wytłumaczyć dlaczego tak jest :
argo - MA może chcieć rozpowszechnić TP czipy
noobs moby - zachęcić początkujących graczy
roboty - cóż.. trwa event :)

Jak chcecie to robcie statystyki 24h - z jakich mobów najwięcej globali jest.

ps - noobs moby to : krewetki, daikiby, exo i combibo ( niestety snable zadko daja teraz globale)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Kwi 2005, 13:51 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Sorka jeżeli niejasno napisałem ale chodziło mi o to:

PioHaw napisał(a):
Mam na myśli jakieś predyspozycje avatara do określonego rodzaju broni.

Predyspozycje do broni, to tylko i wyłacznie skile....
Co do tego z tą jedyną bronią, napisałeśże używałeś specyficznej broni, czyli survival enbl 9. To tak samo jakbyś używał tego co zlootował SWAT, bo mało ludzi z tym poluje

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Kwi 2005, 14:03 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
hej,

Rodzaj broni - czyli shortblade. Ja akurat używałem 8 i 9. (chodzi mi o predyspozycje do rodzaju - w tym wypadku shortblade)

Moby - global i hof na noob mob (exo i krewetka), ostatni glodal z fefka adulta.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Kwi 2005, 14:09 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Hmm moje ostatnie hofy/globale na noob to : merp prov,
atrox young, armax bull young, exo. Co najzabawniejsze -
same pedy tylko merp miał lepszego itema od soft hide lol :D
eve ep 32 lol :D tt stuff:/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Kwi 2005, 14:17 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Mam pewne zapytanie do admina :P
skoro ten temat został przeniesiony, to po co tu jest link do niego? to tak jakby były dwa te same tematy. To miesza bardzo przynajmniej IMO tu patrze "sposoby...." , biore następny dział, a tam ten sam temat

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Kwi 2005, 14:20 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Sebek - nawet MA kiedys podalo, ze kazdy avatar ma ukryte wlasciwosci/predyspozycje.
Nie chodzi o skille - po prostu przy tworzeniu avatarka jakis "dar od MA"
mu jest dany. Teraz twoja sprawa to wyczuc i wykorzystac.
Byc moze jest to specjalny talent do danej broni.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Kwi 2005, 14:24 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Spoko, ja niegdy o tym niesłyszałem, ale tym samym nakłonili graczy uznających że mają "nieszczęście" do robienia nowych avatarów i na zawalanie ich serwerów ( które pewnie są wymiatające ale co tam :P )

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Kwi 2005, 15:21 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Beliar to nie jest tak, że jak będziesz polował na te moby które akurat rzucają to trafisz, ale większośc ludzi tak myśli, pamiętasz co się działo jak MA ogłosiło że atrox rzuci ten uber item? Nie było hofó z niczego poza atroxami bo wszyscy na nie polowali. Moim zdaniem każdy moob daje równe szanse, oczywiście wprost proporcjonalne do jego poziomu i siły.

Ja np dzisiaj trafiłem 110 ped z combibo przy skillowaniu, tak więc miły prezencik (screen zamieśiłem w moim topicu w dziale z hofami/globalami).

Co do tej teorii, o ukrytych skillach - zgadzam się jak najbardziej, ale problem w tym, żeby je wyczuć ;/

A co sądzicie o takiej teorii: racja są ukryte skille, ale rosną one wraz ze cześtotliwością używania jakiejś broni, albo urządzenia. Coś takiego jak z qr na bp, im więcej używamy np ml35, tym z czasem będziemy mieli lepsze efekty. Co do broni to akurat nie wiem czy to działa, ale chłopaki ode mnie z klanu co kopią 24/7 kupowali sobie lepsze szukaczki typo OF 105/ MD40 i na początku rezultaty były tragiczne, ale z czasem jak ich trochę poużywali, widzieli olbrzymią różnicę.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Kwi 2005, 17:59 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Prayer, to się nazywa chyba surveying ( pewnie źle napisałem ) myśle, że to jest właśnie od tych użądzeń, jeśli nie to napewno jakiś skill, jak naprzykład mining, albo cuś

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Kwi 2005, 10:33 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Sebek ja myślę że na używanie urządzeń takich jak szukaczki wpływ ma skill computer+engineering, a surveying i prospecting zwiększają twoje szanse na wykrycie jakiegoś złoża, czyli też powinny wpływać na szukaczki, ale jak jest naprawdę?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Kwi 2005, 12:43 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
Temat poruszany jak cos nie idzie :) , pamietam ze juz na starym Forum tez byl i tam XII Go wylozyl , ja tez cos tam dodalem .
Mysle ze jest tak ze kazdy gatunek ma okreslona ilosc loota i oczywiscie itemy . Ale jest cos takiego ze pula sie zbiera co jakis czas dla danego gatunku i wyskakuje uber hoof -ja mialem tak dawno na Combibo old ewenemt trzy bronie ,pelno ubran (wtedylecialy) i suma w TT 436 pedow strasznie duzo jak na to zwierze .Jezeli wszyscy w teori by polowali na jedno zwierze na calej planeci ktorys z graczy dostanie zawsze cos ekstra nie musi byc to ktos z tych lepszych -ale tacy gracze co posiadaja szybkie bronie maja wieksza szanse trafienia bo zabijaja wieksza ilosc zwierzat.
Musze powiedziec ze jest cos jeszcze jak by nikt nie strzelal przez dwa trzy dni to wartosc lootow by sie drastycznie obnizyla ,nie raz jest tak. Pamietam z poczatku mojego grania- 2003- ze hof powyzej 100 pedow to bylo duzo .
Napewno tam gdzie jest duza ilosc graczy np skilujacych tak jak bylo przed update 7.2 kolo Phenix dawala szanse trafienia hofa - jak tak mialem wybijalem wszystko co bylo poza statkami gdzie byla blokada i kolo pajaczkow jak juz nie bylo to tym avatarom co stali na cklikierze i sweet sciagali - przepraszam ale nie bylo przesto respodu i dostalem po tygodniu 1900 pedow z feffoida .Dlaczego to mowie nie ze sie chwale ale jest cos takiego ze pola sie zbiera zawsze to widac jak padaja duze looty z malych zwierzat kolo Troy i PA czy kolo Twin na argonautach , bo tam ludzie nagminie skiluja czyli w dany gatunek laduja kase .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Kwi 2005, 13:09 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
i ja dodam pare słow od siebie :wink:

1) skille nie mają żadnego wpływu na wielkość lota mają zato wpływ na to ile bedzie kosztowało nas zabicie moba

2) kazdy stworek bądz miejsce ma swoją tak zwaną pulę kiedy pula się przepelni pada uber hof a co do globali to są to poprostu większe loty ktore przekroczyly ten magiczny poziom ( dla niektorych mobow uber hof wcale niejest taki uber np 200+ snabl ;)

3) lot na danym terenie jest zmienny tego moliska 1k+ ktorego mialem w tym tygodniu dostalem po tym jak 2 axe poszly w drzazgi a ja niemialem nawet 1 peca zwrotu:D

4) od tego jak duzo ludzi poluje na danym terenie i jak szybko zabijaja tam moby tak czesto na danym mobie lecą hofy/ globale poprostu pula szybciej się napelnia. nie jest jednak powiedziane że jak my tam pojdziemy to zaraz cos trafimy

5) zauwazył że ogolnie szczęście przychodzi i odchodzi (pare dni zajebistych pare całkowicie do kitu co bym nie probowal)

Takie oto jest moje zdanie a skoro jestem zdecydowanie na + ostatnio to chyba coś w tym jest :wink:

jeszcze tylko dodam całkowicie się zgadzam z tym co napisał JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Kwi 2005, 15:16 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Doro
Dragon napisał(a):
1) skille nie mają żadnego wpływu na wielkość lota mają zato wpływ na to ile bedzie kosztowało nas zabicie moba

Tu się pomyliłeś, mają wpływ na loot. Kiedyś na IRCu Marco powiedział, że itemki zależą od skilli, ale nic nie powiedział o kasie. Z tego wynika że Globale/HoFy nowych to głównie kasa i jest to za sprawą szczęścia. Ostatnio podczas skillowania z Axe na cornach nic itemków (oprócz wool, soft/animal hide) nie wypadało, ale gdy zmieniły mi się prof. standings w Swordsman (czy jakoś tak :) ) to odrazu trafiłem w 2 lootach po toporku. A jeszcze wcześniej, podczas skillowania Rifle gdy też zmieniły mi się prof. standings to zaczęły wypadać Pixie Shiny. A więc coś w tym jest.

No i nadal sądzę, że jest jakaś pula, która podczas lootowania się opróżnia :)

CYA IN PE :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Kwi 2005, 18:34 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
Doro nie zaleza od skilla ,przyklad jednego Polaka nie pamietam juz jak sie nazywal avatar , blokowalo sie na walach Atoxykolo oil ring i trafil uber hofa kolo 5600 pedow (chyba po tym wszystkim troche mu "odbilo" ) kompletny noob w skillach . Skill poprawia srednia np w dmg z bronii i to jest wazne mniej wydajesz pozniej na zabicie danego zwierza i robisz wieksze polowanie za ta samo kase .
A jeszcze jeden przyklad to znalem craftera i minera Szweda -Lele i podczas kopania cos mu przeszkadzalo i dostal duzego hofa z hunta.
A tak ogolnie to jak grasz codziennie i nie zwracasz ile wydasz kasy na naprawe i ammo to zawsze cos wygrasz wiekszego a jak stoisz w miescie i zarabiasz pieniadze na gre to nie mamy sie oszukiwac takie zycie

Jc

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Kwi 2005, 19:07 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Shaolin
Nick w grze: Laguna Radas PL Meteor
JC Krakow napisał(a):
Doro nie zaleza od skilla ,przyklad jednego Polaka nie pamietam juz jak sie nazywal avatar , blokowalo sie na walach Atoxykolo oil ring i trafil uber hofa kolo 5600 pedow (chyba po tym wszystkim troche mu "odbilo" ) kompletny noob w skillach

male sprostowanie 8)
-ten gosc sie nazywam Pani Zimy SOBI, wcale nie byl noobem :)
-trafil 5700 ped (4357 kasy,fap5,pistolet,3 kamyki szlachetne,skory atroxa i czaszke) z atroxa dominanta :D (okolo 5 marca 2004),
-po tym hofie kupil full angela F i mk5 ,
-po kilka dniach zbanowany :P

wyszperalem to z mojej pamieci 8) lol

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Kwi 2005, 19:48 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Sprostowanie number 2 :)

Radas napisałęśto tak, jakby dostał banana za hofa ;)
wszyscy wiedzą jak SOBI wyzywał wszystkich, sam mi to mówił
za to właśnei dostał bana, za wyzywanie. Nie, że powiedział "fuck" kilka razy tylko że beształ mase ludzi

Pozdro :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Kwi 2005, 20:35 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Shaolin
Nick w grze: Laguna Radas PL Meteor
hehe tego juz niechialem pisac i oczernac Sobiego :)
po za tym nie zmieniajmy tematu :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Kwi 2005, 23:38 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nie zmieniajmy, nie zmieniajmy, ale SOBI to zawsze był noob, który wykazywał całkowity brak kultury.

Doro może percepcja i sarendepity wpływają na looty, chociaż ja już sam nie wiem w co mam wierzyć. Pewne jednak jest to, im masz lepsze skille, tym mnie wydajesz na polowania.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Maj 2005, 08:24 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Doro znam w pe rożnych ludzi także takich ktore mają uber skille i oni także mają gówno w lotach ostatnio trafiają po pare k samej kasy ogolnie może i jest jakiś wpływ skili ale napewno nie da się go normalnie zaowazyc.

Na Ep była ostatnio bardzo ciekawa dyskusja na temat wpływu skili na zadawany dmg i na celnosc. różne osoby prezentowały dmg z zabicia powiecmy 20 mobow osoba mająca malutkie skile z 500 miała srednią dmg 40-50% w trakcie gdy koleś mający prof arch master robił 40% minimalny dmg a średnia wynosiła okolo 65-70%

ciekawe co tam zauważono było to że podczas używania takieo samego rodzaju broni np adj hero i JD1 lub ogolnie podczas kozystania z rifli laserowych % pudeł był niemal identyczny dla testującej osoby. Więc wychodzi na to że na określonym poziomie będziemy chybiać podobnie z każdej broni danego gatunku (% pudeł moze być oczywiście rozny dla roznych osob a i mowa tu o pudłach ktore powinny dojść celu )

My efficiency with weapons(Jester/AdjHero/Axe1x0). The TRUTH

Już 8 stron tam jest jak ktoś chce to niech sobie przeczyta :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Maj 2005, 14:48 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
potwierdzma to co mówił JC, Sobi był noobem w czasie kiedy trafił tego hofa, ale wpłacił spore pieniadzę i bardzo dużo polował, więc i szczęście się do niego uśmiechnęło

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Maj 2005, 12:38 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
Moge podpisac sie pod tym co napisal Dragon...
skill nie ma wplywu na looty ( a juz napewno nie determinuje hofów )
Skille w PE to jak karta stalego kilenta...bendziesz mial troche taniej ..ale raczej za darmo nic nie dostaniesz :)

Have luck then ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Maj 2005, 17:55 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Jak zwykle się uczepili skilli, które ponoć niewiele dają w czasie walki ;/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Maj 2005, 18:05 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
właśnie, niewidzicie że skile inaczej działają na moby, a inaczej na ludzi?
Przykład:

idziemy na drony 01 z 1 lvl dodge
wygląda to tak: dostajesz, agility, athletics, dostajesz, dodge, dostajesz, dostajesz, agility

Teraz idziecie skilować fapując się na ringu, wygląda to tak: dostajesz 500 razy raz dodge i znowu 1k razy dostajesz

Wniosek:

Potrzeba kilka k dodge, żeby niedostać kilka razy, lecz gdy poszlibyśmy na drony z kilka k dodge, to wątpie, czy jakiś trafi.

Pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Maj 2005, 09:18 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Sebek słusznie zauwazyłeś po jednym z ostatnich VU skile od uników przestały mieć wpływ na strzelanie pomiedzy graczami pewno MA chcialo zlikwidowac w jakis sposob skilowanie na ringach a przezto jak zwykle zwalili co innego :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Maj 2005, 10:31 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ale mi się zdaje, że to nie przez ostatnie VU, ja tak miałem jak byłem na około 600 lvl first aid ( naprawde dawno ), pamiętam bo chciałem właśnie dodge poskilować i się zniechęciłem szybko.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2005, 10:30 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Co do teorii lootów to podpiszę się pod tym co napisali JC i Dragon.Skiluję często na plaży na krewetkach i na argo pod Twin i moje doświadczenia są podobne. (raz mi się udało zgarnąć uberka na cornach :) po 3 mies skilingu ).
Co do itemków to ciężko powiedzieć. mój pierwszy hof z zeszłego roku to 12 itemków na bery young.

Jeszcze jedno, co może nie mieć związku: większość lepszych globali i hofów miałem w momencie jak byłem blisko wartości 600 i 1200 punktów w longblades i rifle....

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2005, 15:21 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
To nie ma żadnego wpływu, ja tak samo mogę powiedzieć, że skoro w nocy śniły mi się 4 generice, a wieczorem zlootowałem na skillowaniu jednego to sny mają jakąś magiczną moc ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2005, 17:14 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Mam pytanie.Czy w dniu urodzin zarejestrowanych w MA ktoś otrzymał info o evencie.Ja takie dostałem i miałem hofa ponad 400 ped

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2005, 17:24 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
:?: :shock: :?:

Jakiez to info i o jakim evencie dostales w urodziny ???
Chyba nie w stylu "Chodza sluchy, ze w urodziny mozna trafic hofa" ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2005, 17:27 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Jeśli tak to ja odpalam PE i ide na hunt :D ( dziś wiecie co mam :P )

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2005, 17:48 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Sebek napisał(a):
Jeśli tak to ja odpalam PE i ide na hunt :D ( dziś wiecie co mam :P )

Kaca? :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2005, 17:56 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
urodziny :P 16 - tka mi stukneła :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2005, 18:00 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Sebek napisał(a):

Buuu starzejesz się...gratki :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2005, 22:57 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Sebek napisał(a):

Wszystkiego najHOFniejszego. Dużo zdrHOFia i lootnego życia

Dziekuje i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2005, 22:58 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Dzięki all :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Maj 2005, 00:17 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
hehehe a mi 12 maja stuknie 20pare latek, może i HOFa też dostane na urodzinki :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Maj 2005, 10:37 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
gratz Sebek, pochwal się co dostałeś od MA w prezencie :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Maj 2005, 12:36 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Dostałem : super, zajebiście zj#@%^ updata :D ale spoko jak już napisali, veterani będą źli, a oni stare dziady myślą, że usówając moby będziemy mieli fajną zabawe....
Jak zwykle MA rock

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Maj 2005, 06:35 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
To było 29 pażdziernika.Po zalogowaniu zobaczyłem info miej więcej takiej treści ;29.10.2004 odbędzie sie event i mamy nadzieje że będziesz uczestniczył w nim i osiągniesz sukces;-coś w tym rodzaju dokładnie nie pamientam.Nie była podana godzina ani miejsce.Tego dnia nie było oficjalnego eventu-sprawdzałem.Polowałem i czekałem na sukces .Przyznam że już chciałem zrezygnować tuż przed godziną 24 czasu MA dostałem hofa za berykla.Loot był dobry pełno itemków ponad 400 ped.
Słyszałem że ludzie dostawali nawet po 3 hofy czy globale w dniu swoich urodzin.ale nie wiem czy ktoś dostał takie info jak ja.
Yekyl a jak było u ciebie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Maj 2005, 08:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
jeśli to ma działać to będę co 3 dni przestawiał datę urodzin heh

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Maj 2005, 10:42 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
coover napisał(a):
jeśli to ma działać to będę co 3 dni przestawiał datę urodzin heh

A jak ktoś się urodził 29 lutego to hof co 4 lata, tak?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Maj 2005, 11:13 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
nie nie

urodzinowy hof co 4 lata

te zwykłe to możesz sobie trafiać codziennie heh

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Maj 2005, 21:22 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
u mnie bylo tak wsatje w niedziel rano... (21.11.04A.d.:P ) zablokowalem ze aoa jako ze na rigu sie obudzilem ..zatluklem ...i wlasnym oczom niewierz ...loot~ 180 ped lol....przetalem oczka ze zdziwienia...hmm wydumalem ze trzeba dalej polowac...poszedlem na tanty...troche popykalem je...bach 55ped lol (ale nie pokazany -bug z pokazywaniem globali).... :O
na koniec wydumalem ze trzba na cos mocniejszego pujsc...zgadalem sie z bonkim i na arena...jeszcze nie zdazyl dojsc do mnie a ja dla jaj se bombe walnolem i substancial :P po tem poszedlem spac z usmiecham na ustach ...zycze wam takich zamych urodzinek ;)

a i jeszcze jedno nie mialem zadnego komunikatu chyba ze moje zaspane oczki go niedojrzaly

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Maj 2005, 08:30 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
apropos urodzinek, wiec miałem je 12 maja, grałem rano i wieczorem jakoś nic specjalnego nie zauwazylem jesli chodiz o looty albo supalooty urodzinowe :x

wydaje mi sie ze to całe zamieszanie z lootami urodzinowymi to poprostu zbieg okolicznosci...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Maj 2005, 20:45 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Powiem tak oil rig jest najwiekszą skarbnicą wiedzy o PE.Tam ludzie z nudów mówia o pewnych dla nich miłych sprawach,niekiedy oplacało się stac nawet duchem(gdy rządziło PK)i słuchać.a potem to wykorzystać.
Najbardziej cenna tak jak w realu jak i w grze jest informacja a w zasadzie jej posiadanie a potem wykorzystanie -oczywiście z głową

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Maj 2005, 21:14 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Możesz bonki jakieś przykłady podać bo zbytnio nie wiem co masz na myśli?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Maj 2005, 23:25 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Po pierwsze,to dla jaj było pisane z tymi urodzinami :P

Co do Bonkiego to czy chcesz powiedzieć, że bawiłeś się w wykożystywanie bugów? :P

Bo na rigu nikt nei powie że używa bo by go ktoś reportnoł

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Maj 2005, 01:31 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Sebek a ty myślisz, że MA nie wie kto z obecnej elity jechał na jakich bugach? Oczywiście, że wiedzą, tylko stały dopływ gotóweczki na ich konta w banku sprawia, że o takich rzeczach nikt nie rozmawia i nie ponosi żadnych konsekwencji.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Maj 2005, 02:42 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ale ja niemówie co oni wiedzą, a co nie :)

To jest jasne że mają pełny dostęp do tego co robiłęś przez całą swoją gre w każdej sekundzie jaką grałeś :)

chodziło mi bardziej o kogoś kto dowiedział się o bugu, ktoś na niego napisał i koleś ma bana :) jeśli koleś nie miałby full shadowa lub czegoś takiego za co zapłacił z kasy IRL, to dostał by bana

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Maj 2005, 06:55 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
To z urodzinami nie było pisane dla jaj.O prezentach na urodziny od MA dowiedziałem się właśnie na oil.Co do bugów nie o wszyskich dowiedziałem się na rigu część sam zauważyłem.Co do banów po bugu z amo sporo ludzi je dostało Polacy też .Niektórym poprosto wyczyszczano konto-jak?Jesteś na polowaniu, plujesz kulkami ,zbierasz drobne lociki cały czas masz w plecy i czekasz na większy lot w końcu go dostajesz taki gdzieś 40 ped i bach czerwona ramka .Po zalogowaniu w inwentory pusto.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Maj 2005, 10:26 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Dziwne, że ja nie miałem hofa w moje urodziny specjalnie polowałem cały dzień, poprostu szczęście :) moge powiedzie, że jestem z pod znaku byka i od któregoś kwietnia, do któregoś maja moge mieć hofa ;)
A może dostane hofa gdy złape 13 ctd pod rząd? :)

To tak jakbym powiedział, że potrąciło mnie auto, bo za małe śniadanie zjdałem :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Maj 2005, 11:55 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
A ja wczoraj zlapalem buga i bylem niewidoczny na rig-u

jak mi o tym powiedzieli to sie ucieszylem :twisted: :twisted: :twisted: stanolem obok pompy i wkoncu przyszedl jakis kolo by beki polapac

jak sie zorietowal ze mam buga to mi to powiedzial ze mam zrobic reloga
a ja zadowolony powiedzialem by sie wypchal

prubowal mnie zabic zmarnowal ok 5-10 PED na mnie :lol:
jak przyszlem znowu na rig to powiedzial ze jak nie zrobie reloga to zamelduje o tym MA
zrobilem reloga i mnie zabil :evil:
okazalo sie ze kolo jest z soc-u "Desert Rangers"

napisal do mnie ze bedzie mnie caly czas zabijal i najlepiej by "Chlopaki" wywalily mnie z soc-u bo ich takze bedzie zabijal
wiec troszke sie tym przejelem ale zaraz "Chlopaki" mnie pocieszyli :D

wczoraj wiec przez to ze mialem buga zabralem z rig-u 44PED :twisted:

Dziekuje i Pozdrawiam Wszystakich
MarO 8)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Maj 2005, 12:35 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Będzie nas cały soc Desert Rangers zabijał? Nie no świetnie Maro, tylko pogratulować... boże... przecież oni nam mogą skoczyć :P

Bonki jakie prezenty na urodziny od MA? Ja w moje urodziny nic nie dostałem, poza tym... czy to tak trudno zmienić date urodzin na swoim koncie? Zaraz to zrobię i jutro trafię same immense i hofy po 10k ;]

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Maj 2005, 13:45 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
W pewnym momęcie -mówie tylko o sobie to co wiem -MA poprosiło mnie o potwierdzenie danych zawartych w aplikacji do gry.Potwierdziłem je bo podawalem prawdziwe dane
zgadzały się .
Zmiana danuch spowoduje tylko to że bęziesz podejrzany o manipulacje i próbe krętactwa. będziesz miał szczęście kiedy MA to zignoruje z braku czasu w innym wypadku dostaniesz ostrzezenie albo od razu bana
Bana dostają też osoby które wpłacają ale o tym może póżniej

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Maj 2005, 08:02 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
MarO napisał(a):

zrobilem reloga i mnie zabil :evil:
okazalo sie ze kolo jest z soc-u "Desert Rangers"

Mam pytanie: zabił Cię jak się logowałeś czy po tym jak się dopiero mogłeś ruszać i walczyć?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Maj 2005, 17:38 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Weeee wkoncu ktos mnie zacytowal :)

a przechodzac do tematu :

zabil mnie juz po zalogowaniu jak juz wszsytko widzialem i moglem wszsytko robic

Dziekuje i Pozdrawiam
MarO 8)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2005, 14:50 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
W tym roku na urodziny dostałem od MA globale za 189 ped 98 ped hofa w team 280 ped GSI i beccona .Jednak jest coś w tych urodzinowych polowaniach

Profil Offline
PostWysłany: 31 Paź 2005, 21:02 
Skąd MA wie kiedy ktoś ma urodziny?

Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2005, 21:17 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
wpisujesz date urodzenia podczas rejestracji :>

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2005, 21:48 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
ja miałem wczoraj urodzinki i trafiłem dziś co można zobaczyć w temacie hofy Chudego :)

Profil Offline
PostWysłany: 31 Paź 2005, 21:56 
Heh, to może ja jeszcze dodam do owej teorii że miesiąc i dzień po moich urodzinkach trafiłem swojego globalka.

A swoją drogą czy to nie jest mały offtopik ? :D

Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2005, 22:21 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
swoją drogą to "urodzinowe hofy" są raczej totalną bzdurą, po co MA miało by dawać taki prezent ? im na kasie zależy, pozatym nie wszyscy dostają na urodziny, ( specjalnie testowałem i nie miałem nic fajnego, cały dzień wtedy polowałem i minowałem ) szczęście, że wtedy part osób trafiło i jush :)

Profil Offline
PostWysłany: 31 Paź 2005, 23:46 
Możliwe, że w związku narzekań wszystkich na słaby loot albo brak lootów, MA zaczęło stosować politykę marchewki na kiju i daje trochę hofów...

Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 09:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
też koksiłem w dniu urodzin i nic z tego nie było

ale wtedy uznałem, że to kwestia czasu mogłabyć, gdyż dzień był roboczy i mogłem się w bić do PE dopiero po południ, a jeśli mieliby dawać urodzinowe hofy to pewnie ręcznie kiedy są w pracy lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2005, 13:45 
Weak
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 112
Society: Kingsajz
Nick w grze: Diz
może ma na to wpływ czy ktoś wpłacał kasę do MA (nie kupował pedy od innych graczy)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2005, 13:46 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Ponoc nie ma to zadnego wplywu...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2005, 14:43 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 92
Society: 3lancer
Nick w grze: loading...
ateush napisał(a):
Ponoc nie ma to zadnego wplywu...

"ponoc" hehe.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2005, 14:54 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
hymmm...
to jest proste :P
wpłacasz...i czym więcej polujesz/miningujesz/crafcisz... tym masz większą szanse na Globala/HOF-a. Proste prawda :?: 8)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2005, 08:17 
Weak
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 112
Society: Kingsajz
Nick w grze: Diz
moje rozważania:
kasa przyznawana jest do jednostek terenu, ale jej wielkość jest zależna od mobów znajdujących się na danym terenie (chodzi o to jakie looty, hofy, uber hofy i itemy).
MA pobiera moim zdaniem stały podatek od nas czyli np jakieś 10-20% (możliwe że jest
inna na różnych terenach i poprzez jej zmiany manipulują naszymi poczynaniami, gramy
tam gdzie lepiej nam idzie np. miming na ametherze - parę miesięcy temu tak było teraz
nie jestem na bieżąco).
Prawdopodobnie na każdą jednostkę terenu jest przydzielona jakaś graniczna suma zależy
to pewnie od tego jakie tam są moby. Tą kwotę sami napełniamy tracąc nasze pedy na
huntach.
Pewnie jest podzielona na kilka pul. Pula na uber hofy, hofy jak się przepełnia przypadkowy
gracz trafia hofa, pula na zwykłe looty tu też może zaistnieć taka sytuacja że czasem się
przepełnia i to mogą być te okresy kiedy uzyskujemy duże looty ale nie hofy, trwa to
zazwyczaj jakiś okres a potem wszystko wraca do normy - to może wyjaśnić sprawę że
czasem mamy dobry hunt i nie zależy to od jakiś godzin kiedy i na co warto polować (to by
było zbyt ryzykowne i niezbyt dobre dla MA).
Podobnie jest z itemami prawdopodobnie, przynajmniej już teraz po kryzysie
ekonomicznym ;), na każdy przedmiot w grze jest limit ile aktualnie danych itemów może
się znaleźć w obiegu wśród graczy, co jakiś czas wraz ze wzrostem graczy rośnie limit na dane itemy, tak aby zaspokoić potrzeby graczy.
Dlatego teraz tak trudno o looty z dobrymi itemami, słabe przedmioty często trafiają do tt,
więc tu nie ma takiego problemu. MA wymyśliła aby zaspokoić potrzeby lepszych graczy i nie ryzykowania kolejnego kryzysu przedmioty limitowane.

i to takie moje bardzo ogólne przemyślenia

:twisted:

[ Dodano: Pon 05 Gru, 2005 08:25 ]
zastanawiam się jeszcze jak MA radzi sobie z itemkami z craftów, czy reguluje ogólną pulę żadkich surowców, nim ciężej zdobyć dany surowiec tym większa jego cena, tym mniejsza opłacalność produkcji,
prawdopodobnie musi być tu jakieś powiązanie z itemami z huntu, opłacalność produkcji danego towaru musi być mniejsza albo przynajmniej podobna niż wartość podobnego itemu
z huntu. Coś w tym stylu - chyba :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2005, 12:45 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
Heh ,raczej mało prawdopodobne żeby looty ustawiało MA ,to czy ci się coś trafi czy nie zależy głównie od skilli ,ja naprzykład jak zaczynałem grę to miałem looty po parę pec ,wraz ze wzrostem skilli looty były coraz lepsze ,teraz już zaczynakją się powoli trafiać konkretne looty , i to nie jest ważne jakie są moby ,bo jak byś nie zauważył to są też globale nawet i na daikibach youngach ,i to takie jakie się nie trafiają na innych dużo silniejszych , więc ja myślę tak : masz skile masz looty ,nie masz skilli to musisz tracić kasę żeby je podnieść bo inaczej nie będziesz miał większych lootów ,o lootach też decyduje szczęście i to czy dany mob jest świeży (czyli dopiero się pokazał ) czy już trochę czasu minęło od jego pojawienia się ,pamiętam jak kiedyś byłem skilować longblade na snable koło argus ,było dużo ludzi wtedy na polowaniu , oni zabijali moby a te zaraz pokazywały się obok mnie ,nie wiadomo skąd wyczerpałem całego axe i nawet 1 pec nie miałem ,a jak tylko odszedłem w inne miejsce gdzie nikt nie śmigał to na pierwszym trafił mi się hof .

Dalsze rozmyślanie pozostawiam ,o za dużo by tu trzeba było pisać.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2005, 14:07 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Cytuj:
...bo jak byś nie zauważył to są też globale nawet i na daikibach youngach...

ale globale z daikib young trafiają się bardzo rzadko... to samo exo... i snable... .
to co napisał dizet podoba mi się i daje coś do myślenia... .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2005, 15:09 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Raddim sorry ale to same brednie są. Skile.. haha.. pogadaj z jakims uberem i sie go spytaj jak to jego skille działaja na looty. To nie ma zadnego wpłwu.. mając wieksze skille mniej Cie kosztuje zabicie moba i mozesz wyjsc na swoje.. ale nie wpływaja na loot :) A przykład ze snablami jest super przekonywujący (raz Ci sie to zdarzyło tak? :)) kiedyś robiłem nawet takie testy.. to rownież nie ma znaczenia. Sorry ale to był po prostu przypadek Raddim, no offence

Teori jest wiele, w częsci nawet pewnie kryje sie ziarenko prawdy. W cos trzeba wierzyc. Ja bym sie przychylał do tego co powiedział dizet, ale tez nie zawsze.. Bo dobre looty zdarzaja sie w miejscach gdzie ludzie w ogole nie polują. Czas+miejsce+mob+luck :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2005, 15:28 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 128
Society: P.L.
Nick w grze: Max
W moim odczuciu PE uwzględnia dokonywane wpłaty. Mniej więcej raz na miesiąc dokonuję małej wpłaty i trafiam hoffy z taką samą częstotliwością. W początkach gry gdy skupiłem się na miningu trafiłem złoże ~ 600 PED. Jak przestawiłem się na hunting, na Sabakumie Yung zebrałem ~ 500 PED. Myślę, że wysokość wygranej nie zależy od rodzaju uśmiercanych mobów, notomiast rodzj itemków tak.
Po wpłacie trafiam na ogół małe sumki, a im dłużej gram tym się więcej zbiera. Po trafieniu hoffa PE staje się mniej szczodre, mnie brakuje na grę i do końca miesiąca egzystuję (no mining, no hunting).
Są też dobre i złe dni. Z reguły, jak chciałem przełamać zły dzień to wychodziłem na kompletne zero, chociaż nie zawsze.
Ale biorąc pod uwagę przyrost skili, uważam, że nie tracę, bo w grze jak w życiu - coś za coś.

[ Dodano: Czw 08 Gru, 2005 ]
I jeszcze małe zestawienie po roku grania:
1. Efektywność w zdobywaniu "dóbr" (majątek w PED/wpłacone PEDy) = 21,2%,
2. Efektywność w zbieraniu skilli (suma skilli/wpłacone PEDy) = 12,6%.
Pozdrawiam :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Gru 2005, 23:01 
Unskilled
Dołączenie:
Październik 2005
Moja teoria jest inna niz wszystkkie otoz:

Ludzie grajacy dlugo w PE maja zazwyczaj duze straty np. na huncie. I ta pula straconej kasy zaczyna sie gromadzic i to sie tak zbiera i zbiera az wkoncu HoF albo global bo MA nie chce zniechecac ludzi do gry zeby nie mysleli ze tu sie tylko traci. Po czesci moja teoria sie potwierdza np. zaden noob nie mial globa na pierwszych 10 huntach ale tez sie nie potwierdza bo wychodzilo by na to ze ubezrzy maja takie straty ze powinni miec globale na kazdym mobie :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2005, 00:48 
Mediocre
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 168
Masło maślane :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2005, 01:07 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Sisior ile masz lat ? :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2005, 01:59 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
Sisior w sumie dziwne by było żeby noob na 10 pierwszych huntach powiedzmy po 20 ped miał globa kiedy ja czasem przewalam dziennie po 500 ped przez tydzień czasu nie mam globala, teoria baaardzo dziwna

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2005, 10:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Mam propozycje: probujcie tworzyc swoje teorie dopiero,gdy zdobędziecie troche doswiadczenia w huncie :) (vide Sisior)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2005, 10:49 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
hymm...
a w mining-u jak jest :?: :P czym masz większe skille tym więcej moża że tak powiem "wyssać" ze złoża i znajdujesz je częściej może podobnie jest w przypadku hunt-u czyli: czym większe skille tym mniej tracisz. poruwnajmy noob-a do uber-a.
noob poluje z uberem powiedzmy mk II w tym samym miejsu i czasie lecz nie są w teamie... jaki będze wynik tego :?: noob straci kupe kasy a uber wyjdzie na 0 lub plus.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2005, 12:39 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
MarO napisał(a):
hymm...
a w mining-u jak jest :?: :P czym masz większe skille tym więcej moża że tak powiem "wyssać" ze złoża i znajdujesz je częściej ...

W miningu nie do konca tak jest.
Skille wplywaja na zasieg detektorow czyli zwiekszaja szanse na
trafienie zloza. Do tego wplywaja na mozliwosc znalezienia
bardziej wartosciowych i rzadszych mineralow.
Nie mozna za to juz "wyssac" wiecej - tak bylo kiedys.
Teraz trafiajac zloze od razu pojawia sie jego wartosc w pedach (co widac przy globalach i hof'ach)
a skille wplywaja jedynie na to jak szybko to wyciagniesz - czyli jak efektywnie obsluzysz
dany ekstraktor.

W huncie natomiast skille wplywaja na ekonomie polowania.
Doswiadczony traci mniej bo mniej go kosztuje ubicie tego samego
moba ta sama bronia co nowicjusza. Czyli w sumie doswiadczony gracz
moze taniej dopracowac sie hof'a.

Ale w dyskusje skad sie biora hof'y itp nie dam sie wciagnac.
Co gracz to teoria i napewno jest to tak rozwiazane, ze chocbys
poznal mechanizm na jakim to dziala - i tak tego nie wykorzystasz
w zaden sposob aby zwiekszyc swoje szanse. Wiec ja sobie daruje dociekanie
- gram tak aby gra sprawiala frajde przede wszystkim.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2005, 15:06 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
MarO grasz juz troszke a zadajesz dziwne pytania, postaram sie krótko powiedzieć o tym uberstwie itp

mająć duże skille polując: 1) nie trafia mob nie tracisz na decayu armorka i fapa, 2) zadajesz wieksze obrażenia ale żebyś nie pomyślał jak to są super duże obrażenia to valorem ja przy ok 4.5 LB zadaje raptem ok 3 dmg sic! mininalne wiecej niż noob, wiec prawie tyle co nic, 3) masz tez troszke mniej stritów, wieć reasumując Twoja przewaga jest na moje oko w granicach 5-10% to max niż nooba wieć żadna rewelacja, a na plusie cieżko wyjśc naprawdę. ostatno miałem runde za 200 ped, global na 51 i ..... - 20 w kasie nie licząc decaya guna + beasta a nie są one małe

co do miningu jak napisał poprzednik, kopiesz o kilka metrów głębiej więc masz szanse trafic coś czego noob nigdy nie trafi ale to są nikłe przypadki poniewaz to jest średnia głębokość a nie max, bywa tak że mając średnią 170m trafiasz złoże na 600 depth wiec to też nei jest jakaś super przewaga, taniej wyciągasz mając duży mining ale to jest suma sumarum na złoży modest czy ave 1 pociągniecie mniej. juz wydaje mi sie że wiekszą przewagą jest Twój własy mózg i latanie tam gdzie wiesz że są złoża czyli w stałe miejsca.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2005, 21:45 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2005
ostatnio kolega zrobil nowa postac zabil 10-tego moba i trafil globala 200 ped z malego potworka - imo wniosek: hofy sa losowo generowane na mapie :D moze sie zdarzyc ze w grupie 100 mobow bedzie nl a w grupie 20 beda 2 hofy, tak wiec ta gra to czysty hazard (w przypadku huntingu)

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 54 gości

Panel
Skocz do: